Struisvogelbiefstukquote:Op woensdag 1 januari 2014 12:13 schreef Shaggy8675 het volgende:
Een goede biefstuk bakken is meer dan alleen een stuk vlees in de pan gooien. Het is een techniek die helaas niet heel veel mensen meester hebben/willen/kunnen maken. Het is ook lastig omdat niet alle stukken even groot zijn, even dik, evenveel vet etc. Alleen met veel ervaring kan je dus voelen en zien hoe het je biefstukje vergaat.
Maar het probleem is dat de meeste mensen en "koks" ook niet weten dat er meer dan 2 soorten biefstuk zijn. Men kent over het algemeen alleen maar biefstuk en kogelbiefstuk , maar weet bij god niet wat er nog meer is.
Hetzelfde als mensen die naar een slager gaan en niet eens weten, vragen, of vermeld krijgen om wat voor biefstuk het gaat. Van welk deel van de koe. Men koopt en verkoopt heel veel "vlees" onder de noemer biefstuk.
Men weet niet eens of het een stuk is uit het spierstuk of uit een dikke lende. Laat staan dat men dan weet wat een "goede" biefstuk zou zijn omdat ieder deel vlees zijn eigen smaak, textuur en bereiding heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillen per ras van de runderen. Een Franse Limousine smaakt echt wel wat anders dan een Aberdeen Angus.
Er zijn veel stukken vlees van het rund wat de universele naam Biefstuk draagt ( want zo noemde we de Steak voordat we Amerikaanse termen interessanter vonden) Helaas weten de meeste mensen niet eens welk stukje vlees ze mee naar huis krijgen. Of wat men in een restaurant voorgeschoteld krijgt.
Biefstuk is immers biefstuk.... toch...
Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
Ik denk een paar dingenquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:32 schreef Life2.0 het volgende:
omdat de nederlandse klant het verschil toch niet weet, wil weten.
Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt.
Nee, niet echt. Ik hou niet van stokbrood, dus zolang het maar enigzins vers is vind ik het goed.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens in Frankrijk een goed stokbrood gegeten?
En niet in staat zijn, gewoon onkunde omdat men de steaks in de koeling heeft liggen en uit de koeling direct bakt, ergo, nooit in staat zullen zijn een goede rode steak te makenquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken.
En jouw punten 1 & 2. Punt 3 denk ik niet, niet in de tenten waar ik kom.
Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis.quote:
Open er een politiek correct topic overquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:53 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis.
Goede come back, welkom terug.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Open er een politiek correct topic over
En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoonquote:
Gelukkig hadden wij in die tijd absoluut geen banden met ZA en het Afrikaans. Dat het "Goed gepraat" wordt door de definitie van het woord aan te passen in de van Dale betekend natuurlijk niet dat de oorsprong van het woord (en dan vooral de scheldende vorm ervan) veranderd is.quote:Op woensdag 1 januari 2014 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoon
ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit.quote:
Hij is tenslotte je moeder nietquote:Op woensdag 1 januari 2014 19:10 schreef z80 het volgende:
[..]
ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten.
ik moet het opeten niet hij.
Bestellen is het probleem niet, hem krijgen is het probleemquote:Op woensdag 1 januari 2014 19:11 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit.
Succes met je steak trouwens, in mijn ervaring heb ik nooit problemen gehad met een Bleu steak bestellen, misschien eet je gewoon bij de verkeerde tenten?
4 jouw communicatieve vaardighedenquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk een paar dingen
1 Bediening geeft het niet door aan de keuken, omdat ze te dom zijn om te poepen
2 Keuken denkt het beter te weten dan de klant
3 Keuken intereseert het geen fuck
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.quote:Op woensdag 1 januari 2014 19:41 schreef Sangha het volgende:
Ik test regelmatig restaurants en heb hier dus nooit problemen mee gehad, misschien een zeldzaam enkele keer een rare ipv medium rare gehad. In de meeste gevallen gaat het gewoon prima en smaakt het perfect!
4 jouw communicatieve vaardigheden
5 je bent een zeurpiet
6 je komt bij de verkeerde restaurants
Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed!quote:Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.
Daar gaat dit topic over.
Wat is heen?quote:Op donderdag 2 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:
[..]
Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |