Ik heb dat serieus een keer voorgesteldquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:04 schreef arjan1112 het volgende:
Kan je het niet voordoen in de keuken ?
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:05 schreef Fatty het volgende:
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen.
Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ?
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
Volgende keer maar de hele tafel terugsturenquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:29 schreef Fatty het volgende:
[..]
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.
quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgende keer maar de hele tafel terugsturen
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:34 schreef Scorpie het volgende:
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook
Done!quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27
ik vind een medium al niet te eten meerquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems
jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
Kijk, de zesjescultuurquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems
jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt datIk vraag namelijk altijd om rare omdat ik het liefst mijn steak medium heb. Maar als ik medium vraag dan krijg ik well done, dus vandaar dat ik om rare vraag.
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wiltquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.
Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had.
Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken)
Zelfs al overdrijf ik enorm en breng de bediening aan het lachen daarmee, nog presteren ze het dan om hem niet zo te serveren.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt
Ik vrees dat dit de waarheid is trouwensquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...
Ze komen er gewoon mee weg.
quote:Mangiare in Eindhoven
Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca
- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi
Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.
Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.quote:Op dinsdag 31 december 2013 19:33 schreef lyolyrc het volgende:
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is.
Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was".
Ze keuren hun eigen vlees.quote:Op woensdag 1 januari 2014 01:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.
Marketing
Nee, ik vind zuid europa om te leven geweldigquote:Op woensdag 1 januari 2014 01:26 schreef Bramito het volgende:
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis....
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:03 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap
Mensen die interessant willen doen
Waarom ga je uit eten om iets te eten dat je thuis ook bakt?quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout.
Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt.
Dat is Piet omdat men in Nederland zich teveel laat leiden door het adagium dat vlees bijna altijd doorbakken moet zijn. Bloederig wordt als snel geassocieerd met rauw en niet goed. Beetje hetzelfde verhaaltje dat je bij vlees altijd rode wijn drinkt. Kul natuurlijk,maar dat wordt ze vanaf het begin zo bijgebracht waardoor je dit soort irritaties krijgt als je er als klant vanaf wijkt. In Nederland ben je ook niet een gast als in "belangrijk = iemand die geld komt brengen." Nee, in Nederland ben je een passant die de eer heeft de horeca zaak te bezoeken en zich over te geven aan wat zij voor jou goed achten.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu.
What the fuck horekaffers, waarom?
En dat zonder toestemming?quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |