abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:02:57 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134933626
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu.
What the fuck horekaffers, waarom?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134933676
Kan je het niet voordoen in de keuken ?
pi_134933698
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen.

Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ?
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:10:06 #4
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_134933837
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...

Ze komen er gewoon mee weg.
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:15:04 #5
393211 Ambicioso
Bzzt electricity
pi_134933971
Inderdaad. Was laatst in een discotheek en ze bakten er niets van.
pi_134934007
Ik bak mijn steaks ook liever zelf.
ga alleen nog zakelijk uit eten
pi_134934013
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:26:47 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934402
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:04 schreef arjan1112 het volgende:
Kan je het niet voordoen in de keuken ?
Ik heb dat serieus een keer voorgesteld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:28:10 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934462
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:05 schreef Fatty het volgende:
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen.

Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ?
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134934530
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:30:27 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934553
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:29 schreef Fatty het volgende:

[..]

Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.
Volgende keer maar de hele tafel terugsturen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134934580
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer maar de hele tafel terugsturen
:+ Allemaal het zelfde bestellen en dan inderdaad gewoon hele tafel terugsturen, dan zullen ze et snel genoeg leren.
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
pi_134934670
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook :P
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:35:53 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934732
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:34 schreef Scorpie het volgende:
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook :P
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134934846
first world problems

jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
pi_134935022
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems

jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
ik vind een medium al niet te eten meer :D echt daar zit ik niet op te wachten.

En dan heb je ook nog de mensen die er vanuit gaan dat mijn vriend dat wel zal hebben gekozen en krijg ik zijn bord voor mij neergezet }:|
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:47:14 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935124
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems

jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
Kijk, de zesjescultuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935158
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt dat 8-) Ik vraag namelijk altijd om rare omdat ik het liefst mijn steak medium heb. Maar als ik medium vraag dan krijg ik well done, dus vandaar dat ik om rare vraag.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:51:51 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935286
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt dat 8-) Ik vraag namelijk altijd om rare omdat ik het liefst mijn steak medium heb. Maar als ik medium vraag dan krijg ik well done, dus vandaar dat ik om rare vraag.
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.
Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had.
Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935336
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:

Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.
Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had.
Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken)
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:54:04 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935372
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt :+
Zelfs al overdrijf ik enorm en breng de bediening aan het lachen daarmee, nog presteren ze het dan om hem niet zo te serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:55:30 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935416
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...

Ze komen er gewoon mee weg.
Ik vrees dat dit de waarheid is trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935572
Volgende keer gelijk vragen of je de keuken in mag en je eigen steak maken
  dinsdag 31 december 2013 @ 19:02:09 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935682
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
quote:
Mangiare in Eindhoven

Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca

- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi

Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.

Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935839
Ik had paar weken geleden bij Van der Valk (Avifauna) een medium rare rib-eye steak besteld en kreeg em ook echt medium rare.
Bij Van der Valk :o. Supermals.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134936811
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is.

Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was".
pi_134937191
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:43 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Done!
dat wilde hij dus niet....... rare dat wilde hij... :P
pi_134937233
Ik bestel het maar niet meer. Ik kan het niet aanzien als ze goed vlees verkrachten. En als je dan ziet wat je er voor mag betalen schieten de tranen in je ogen.
pi_134937273
Keurslagers vallen vaak ook tegen, tenzij er echt een slager werkt die de goede stukken vlees weet te krijgen
pi_134937423
Voor steeds meer dingen geldt:
Als je wil dat het echt goed gebeurt, moet je het zelf doen.
pi_134938876
Bij de steakhouse waar ik altijd kom serveren ze bijna alleen maar rare of medium. Je krijgt echter wel een gloeiend hete plaat bij waar je zelf het vlees verder kan doorgaren. Het mooie is dat het super mals vlees is, zelfs bij well done blijft het mals en dat voor een betaalbare prijs
  woensdag 1 januari 2014 @ 01:17:29 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134944069
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 19:33 schreef lyolyrc het volgende:
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is.

Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was".
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.
Marketing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 01:26:26 #34
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134944258
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis....
Siesta & Fiesta!
pi_134944584
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 01:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.
Marketing
Ze keuren hun eigen vlees. :P

Gelukkig beginnen ze nu wel wakker te worden na taaie biefstuk, een homp varkenshaas met een netje er omheen die als varkensrollade is verkocht en nog wat meer van zulk soort oplichterij.

De "warme bakker" is van hetzelfde laken een pak.
  woensdag 1 januari 2014 @ 09:40:03 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134946473
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 01:26 schreef Bramito het volgende:
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis....
Nee, ik vind zuid europa om te leven geweldig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 10:27:47 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134946752
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 19:46 schreef Oceanonix het volgende:
Ik bestel het maar niet meer.
Dito.
pi_134946986
Lastig probleem ja. Bestel altijd rare, krijg meestal tussen medium en Well done in. Terug sturen doe ik niet ivm ongezellig eten.

Op de Azoren ooit mooi concept gezien. Kreeg je een gloeiend hete stenen plaat met daarop een rauwe steak. En daarbij zooitje kruiden en sausjes. Kon je hem maken zoals je zelf wilde
hardcoholic
pi_134947024
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap :r

Mensen die interessant willen doen :')
5 Ferrari's op videoband!
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:06:18 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134947046
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout.

Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 01-01-2014 11:12:50 ]
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:10:59 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134947087
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:03 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap :r

Mensen die interessant willen doen :')
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...



(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

)
pi_134947097
nasty
5 Ferrari's op videoband!
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:13:18 #43
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_134947103
Had je in NL maar meer goede tenten zonder pretenties! ;)

How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_134947175
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout.

Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt.
Waarom ga je uit eten om iets te eten dat je thuis ook bakt? :')

Eet het dan ook thuis als je het zelf beter kan.
5 Ferrari's op videoband!
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:26:22 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134947254
Dat doe ik dus ook meestal.
Komt nog zelden voor dat ik steak bestel als ik uit eten ga.
pi_134947940
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben.

Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel.

Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134947986
Een goede biefstuk bakken is meer dan alleen een stuk vlees in de pan gooien. Het is een techniek die helaas niet heel veel mensen meester hebben/willen/kunnen maken. Het is ook lastig omdat niet alle stukken even groot zijn, even dik, evenveel vet etc. Alleen met veel ervaring kan je dus voelen en zien hoe het je biefstukje vergaat.

Maar het probleem is dat de meeste mensen en "koks" ook niet weten dat er meer dan 2 soorten biefstuk zijn. Men kent over het algemeen alleen maar biefstuk en kogelbiefstuk , maar weet bij god niet wat er nog meer is.
Hetzelfde als mensen die naar een slager gaan en niet eens weten, vragen, of vermeld krijgen om wat voor biefstuk het gaat. Van welk deel van de koe. Men koopt en verkoopt heel veel "vlees" onder de noemer biefstuk.
Men weet niet eens of het een stuk is uit het spierstuk of uit een dikke lende. Laat staan dat men dan weet wat een "goede" biefstuk zou zijn omdat ieder deel vlees zijn eigen smaak, textuur en bereiding heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillen per ras van de runderen. Een Franse Limousine smaakt echt wel wat anders dan een Aberdeen Angus.

Er zijn veel stukken vlees van het rund wat de universele naam Biefstuk draagt ( want zo noemde we de Steak voordat we Amerikaanse termen interessanter vonden ;) ) Helaas weten de meeste mensen niet eens welk stukje vlees ze mee naar huis krijgen. Of wat men in een restaurant voorgeschoteld krijgt.

Biefstuk is immers biefstuk.... toch...
pi_134949860
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu.
What the fuck horekaffers, waarom?
Dat is Piet omdat men in Nederland zich teveel laat leiden door het adagium dat vlees bijna altijd doorbakken moet zijn. Bloederig wordt als snel geassocieerd met rauw en niet goed. Beetje hetzelfde verhaaltje dat je bij vlees altijd rode wijn drinkt. Kul natuurlijk,maar dat wordt ze vanaf het begin zo bijgebracht waardoor je dit soort irritaties krijgt als je er als klant vanaf wijkt. In Nederland ben je ook niet een gast als in "belangrijk = iemand die geld komt brengen." Nee, in Nederland ben je een passant die de eer heeft de horeca zaak te bezoeken en zich over te geven aan wat zij voor jou goed achten. }:|

En dat men geen goede steak kan bakken of überhaupt de verschillen kent tussen rare-welldone-e.d.is mij niet vreemd want ik durf er gif op te nemen dat zeker 75% van de koks ook niet weet hoe men een echt goede omelet weet te bakken.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-01-2014 14:04:08 ]
pi_134951766
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...

[ afbeelding ]

(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

[ afbeelding ] )
En dat zonder toestemming? :P
hardcoholic
  woensdag 1 januari 2014 @ 15:31:35 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134951965
Uiteraard.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')