abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134976053
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.

Daar gaat dit topic over.
Maar wat voor restaurants heb je het dan over?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:06:00 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976118
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar wat voor restaurants heb je het dan over?
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:06:25 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976126
En ik denk dat 10% nog te hoog is ingeschat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:08:23 #79
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_134976170
Sja, het is idd lastig om het precies te krijgen zoals je wil. Ik vind Medium rare prima eten, maar dan bestel ik hem dus altijd rare, dan is het vaak net goed.

Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_134976294
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:08 schreef HeatWave het volgende:
Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest.
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt. :) Welke restaurant is dat trouwens?
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  Admin donderdag 2 januari 2014 @ 10:18:16 #81
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_134976320
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij

[..]

Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.
Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar.
Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken?
We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen.
En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis :')
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_134976363
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:27:28 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976425
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:28:19 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976436
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:18 schreef yvonne het volgende:

[..]

Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.
Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar.
Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken?
We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen.
En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis :')
Iens doet dat vaker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:34:19 #85
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_134976548
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:16 schreef Sangha het volgende:

[..]

Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt. :) Welke restaurant is dat trouwens?
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_134976691
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134976877
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:34 schreef HeatWave het volgende:

[..]

El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.
Ok, ik heb daar nog niet gegeten, gaat op het lijstje voor de Amsterdamsessie. ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_134976910
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
foutje...

[ Bericht 17% gewijzigd door Sangha op 04-01-2014 00:26:31 ]
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:54:29 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976954
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134976989
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op :')
Even a broken clock is right twice a day.
pi_134977131
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.
Nee, het gaat er niet om dat het wel eens fout gaat. Jij hebt het over het gros van de restaurants, meer dan 90% zelfs, ik deel die ervaring niet. Misschien heeft dat dan met het soort restaurant te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134977977
herken het eigenlijk ook niet echt, behalve in restaurants waar je vooraf een bepaalde 'mindere' verwachting van heb.
bestel mijn vlees altijd blue, vind saignant eigenlijk al niet rood genoeg maar het lukt bijna altijd prima.
als het niet blue is stuur ik het direct terug. nu moet ik zeggen dat mijn partner zijn vlees hetzelfde wil, dus als het fout gaat, gaat het bij beide fout en gaan beide stukjes vlees retour keuken, dus niet het probleem van niet meer gelijktijdig eten.

er zijn wel restaurants die het niet goed snappen maar dat zijn dan ook de restaurants waar ik niet snel een goed stuk vlees bestel, dan blijf ik bij vis.
gaat vind ik dan ook om 2 dingen; de kwaliteit van het vlees en de bereiding. je kunt een stuk vlees nog zo goed bereiden, als de kwaliteit niet je van het is, is het nog steeds niet ok.
je herkent dan echter wel een goede kok.
is het goed vlees maar weten ze het niet te bereiden; jammer, maar dan is het gewoon niet mijn soort restaurant.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_135001868
Nja, de combinatie van matig vlees, te koud in de pan gooien, nog maar even in de oven flikkeren totdat de rest van de tafel klaar is... dat geeft dit soort ellende.

Betere restaurants kiezen voortaan Piet?
Whatever...
pi_135013657
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen.

Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks.

Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan :r
pi_135014702
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 06:20 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen.

Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks.

Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan :r
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_135014727
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:56 schreef danos het volgende:
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op :')
Lol, ook die ervaring deel ik niet! Hoop ik! :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  vrijdag 3 januari 2014 @ 09:34:44 #97
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135014781
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:28 schreef Sangha het volgende:

[..]

Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.

Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten..
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135014922
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:34 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.

Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten..
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done... ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  vrijdag 3 januari 2014 @ 09:43:46 #99
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135014954
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:

[..]

Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done... ;)
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135014982
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:43 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten! :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')