Maar wat voor restaurants heb je het dan over?quote:Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.
Daar gaat dit topic over.
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar wat voor restaurants heb je het dan over?
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:08 schreef HeatWave het volgende:
Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest.
Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.quote:Op dinsdag 31 december 2013 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
[..]
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sanghaquote:Op donderdag 2 januari 2014 10:21 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.
Iens doet dat vakerquote:Op donderdag 2 januari 2014 10:18 schreef yvonne het volgende:
[..]
Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.
Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar.
Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken?
We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen.
En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:16 schreef Sangha het volgende:
[..]
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt.Welke restaurant is dat trouwens?
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha
Ok, ik heb daar nog niet gegeten, gaat op het lijstje voor de Amsterdamsessie.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:34 schreef HeatWave het volgende:
[..]
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.
foutje...quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:41 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?
Nee, het gaat er niet om dat het wel eens fout gaat. Jij hebt het over het gros van de restaurants, meer dan 90% zelfs, ik deel die ervaring niet. Misschien heeft dat dan met het soort restaurant te maken.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 06:20 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen.
Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks.
Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan
Lol, ook die ervaring deel ik niet! Hoop ik!quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:56 schreef danos het volgende:
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:28 schreef Sangha het volgende:
[..]
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done...quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:34 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.
Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten..
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:
[..]
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done...
Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:43 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |