Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan.
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mijquote:Op woensdag 8 januari 2014 12:49 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij
Ten eerste is het onzin en ten tweede ging je daarvoor al tekeerquote:Op woensdag 8 januari 2014 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.
Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees.
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.
[..]
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Waar wordt jij beledigd?quote:Op woensdag 8 januari 2014 14:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).
Jij claimt niet beledigd te willen worden, en nu zeg je dat je dat niet wordt? Wat is je probleem nu eigenlijk?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:19 schreef Redcoon het volgende:
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes.
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:27 schreef Redcoon het volgende:
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks.
Daar begon het mee, als het niet de duidelijk is neem dan de conversatie nog een keer door.quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...
Ze komen er gewoon mee weg.
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 01:38 schreef maulibu het volgende:
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen, not the way to go maar zo gaat helaas vaak wel)
Ja, maar er zijn natuurlijk genoeg restaurants die niet fatsoenlijk zijnquote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
Dat valt nog redelijk tegen denk ik.quote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
[..]
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.
Kijk..dat zijn de mensen die hun moment nemen om in huiselijke sfeer zichzelf te trakteren.quote:Op donderdag 9 januari 2014 00:57 schreef golfer het volgende:
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten.
Buitenkant knapperig, binnenkant rood.
Kobequote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |