abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 3 januari 2014 @ 09:49:56 #101
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135015066
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:45 schreef Sangha het volgende:

[..]

Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten! :Y)
Het kan natuurlijk dat hij een pechgevalletje had hoor qua "zwarte aanbaksels". Maar ik vind het echt geweldig, het is gewoon een eigen gerecht bijna. Je moet het idd niet gaan vergelijken met Steakhouse vlees.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135016345
Ik denk dat je probleem 3 oorzaken heeft:

1, de gemiddelde Nederlandse gast is niet goed bekend met de bakschema's. Zoals je mooi kan zien op het plaatje van RobinOok heeft een medium biefstuk al een volledigge garing, niet helemaal door zoals well done, maar zeker niet met nog een niet gegaarde kern. De meeste Nederlanders willen medium rare geserveerd krijgen als ze medium zeggen.

Dit zelfde probleem zie je bij rood/raw/bleu en rose/rare/saignant, een deel van de mensen die rose/rare/saignant willen bestellen hun biefstuk rood. Dit komt denk ik doordat mensen deels het engelse schema aanhouden maar af en toe over springen naar het Nederlandse schema, jij zelf doet dat ook en dat zorgt voor verwarring.

Als ik een bestelling binnen krijg voor een rood, weet mijn bediening dat ze dubbel moeten checken of de gast raw bedoeld, en ook als het antwoord ja is krijg ik hem soms terug met de opmerking dat de biefstuk wel wat verder gegaard had mogen worden. :X.

2 Om een biefstuk mooi rood te bakken moet je biefstuk op kamertemperatuur zijn. De HACCP regels maken het zo goed als onmogelijk om mijn biefstukken te chambreren. Als ik dat zou doen moet ik na 2 uur al mijn niet verkochte biefstukken weggooien. Je bent het vast met me eens dat het weggooien van zo veel voorraad economisch en maatschappelijk geen goed idee is.

Iemand die een rood biefstukje besteld moet zich er dus wel van bewust zijn dat het op temperatuur brengen van het vlees een hoop tijd vergt en het dus even duurt voordat je je eten op tafel krijgt. Spoed bonnetjes met een rood besteld biefstukje weiger ik dus altijd.

3 Onkunde van de kok, net zoals de bakschema's voor gasten wat lastig zijn zijn ze dat voor een deel van de koks ook. Zoals je zelf weet zijn de arbeidsomstandigheden zwaar, de salarissen laag en de opleidingen tot kok ingeschaald op MBO niveau 2 en 3. Verwachten dat je dan nog fatsoenlijk personeel in de keuken hebt staan is misschien een tikje naïef.
eten!!!
pi_135016627
quote:
Het is natuurlijk wel wat raar om je klagen over de kwaliteiten van Horeca koks als je in je eigen "hoe bak ik een steak" instructie de belangrijkste stap: rusten niet eens noemt :N
eten!!!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:08:50 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135016839
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:01 schreef janatwork het volgende:

[..]

Het is natuurlijk wel wat raar om je klagen over de kwaliteiten van Horeca koks als je in je eigen "hoe bak ik een steak" instructie de belangrijkste stap: rusten niet eens noemt :N
Rusten is belangrijk voor een braadstuk, bijvoorbeeld een rose lamsbout, niet voor een goed droog gerijpte en voor het bakken op temperatuur zijnde rare steak.
Dit omdat de spanning van het gegaarde braadstuk de sappen laten uitstromen bij het aansnijden. Een goede steak heeft dat bij het korte aanschroeien op de grill niet

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 03-01-2014 11:13:55 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135016944
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rusten is belangrijk voor een braadstuk, niet voor een goed droog gerijpte en voor het bakken op temperatuur zijnde rare steak.
_O- Je geeft in je voorbeeld 4 garingen aan, tuurlijk is het voor een raw steak minder belangrijk dan voor een well done. Maar een rare steak van 250 gram die je niet laat rusten is echt minder van structuur. Het ontspannen van de spiervezels is niet alleen belangrijk voor de hoeveelheid vocht die ze vast kunnen houden maar ook voor het mondgevoel dat ze geven.
eten!!!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:15:05 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135016985
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:13 schreef janatwork het volgende:

[..]

_O- Je geeft in je voorbeeld 4 garingen aan, tuurlijk is het voor een raw steak minder belangrijk dan voor een well done. Maar een rare steak van 250 gram die je niet laat rusten is echt minder van structuur. Het ontspannen van de spiervezels is niet alleen belangrijk voor de hoeveelheid vocht die ze vast kunnen houden maar ook voor het mondgevoel dat ze geven.
Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe, verder heb ik daar mee geexperimenteerd en geen verschil opgemerkt bij goed gerijpte steak.
Bij baklappen die kort gerijpt hebben kan het kloppen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135017042
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe
:Y) Een echte kok.

bedoel je rood of rare :P
eten!!!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:16:56 #108
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135017047
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe
ja, dat is sowieso een beetje jouw probleem :').

Weet je, ik vind het zowel rood als medium gewoon lekker. En nu?
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:19:23 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135017112
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:16 schreef janatwork het volgende:

[..]

:Y) Een echte kok.

bedoel je rood of rare :P
Mensen die een well done bestellen, hem nog een beetje roze van binnen krijgen en dan over bloed beginnen te gillen. En dan terug sturen, echt, die kookte ik in de magnetron en gooide ze daarna in de frituur..
Dan presteerde ze het ook nog om deze echt lekker te vinden, zo issie goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:20:29 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135017138
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:16 schreef HeatWave het volgende:

[..]

ja, dat is sowieso een beetje jouw probleem :').

Weet je, ik vind het zowel rood als medium gewoon lekker. En nu?
Nee hoor, dat is geheel niet mijn probleem
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135017582
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig. well done en grijs, heel grijs en zonder bloed.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe nooit meer praten. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) uit de magnetron en frituur als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koudtaai van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt roodtaai (ja ik bestel hem rood well done dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit rood)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu. medium well of zelfs maar echt well done!
What the fuck horekaffers, waarom?
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mensen die een well done bestellen, hem nog een beetje roze van binnen krijgen en dan over bloed beginnen te gillen. En dan terug sturen, echt, die kookte ik in de magnetron en gooide ze daarna in de frituur..
Dan presteerde ze het ook nog om deze echt lekker te vinden, zo issie goed.
punt 4 was ik nog vergeten: stront eigenwijze koks die hun eigen eetgewoontes belangrijker vinden dan die van de gast.
eten!!!
pi_135017629
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:16 schreef HeatWave het volgende:

[..]

ja, dat is sowieso een beetje jouw probleem :').

Weet je, ik vind het zowel rood als medium gewoon lekker. En nu?
Ik ook hoor, hoe slechter de kwaliteit van het rund hoe verder in het gebakken wil hebben. Vergelijk het met een gehaktbal vs een tartaar.
eten!!!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:40:12 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135017664
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:35 schreef janatwork het volgende:

[..]


[..]

punt 4 was ik nog vergeten: stront eigenwijze koks die hun eigen eetgewoontes belangrijker vinden dan die van de gast.
Dank voor deze uylenspiegel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 11:47:34 #114
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135017858
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dank voor deze uylenspiegel
Sja, het is wel weer typerend, als iemand hem well done bestelt omdat hij niet van bloed houdt, jij hem (in jouw ogen vast niet) verkeerd serveert en hij klaagt zit hij fout.

je eigen smaak opdringen aan anderen, chapeau hoor :').
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 12:01:59 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135018279
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:47 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Sja, het is wel weer typerend, als iemand hem well done bestelt omdat hij niet van bloed houdt, jij hem (in jouw ogen vast niet) verkeerd serveert en hij klaagt zit hij fout.

je eigen smaak opdringen aan anderen, chapeau hoor :').
Wat begrijp je niet aan mijn bedanken voor de uylenspiegel (die mij voorgehouden werd)?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijl_Uilenspiegel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135019205
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dank voor deze uylenspiegel
Graag gedaan!
eten!!!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 12:58:17 #117
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_135020092
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dank voor deze uylenspiegel
Wow, dat ben ik niet van je gewend......
Siesta & Fiesta!
pi_135020275
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...

[ afbeelding ]

(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

[ afbeelding ] )
Heerlijk ! :9~
pi_135022035
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 10:49 schreef janatwork het volgende:
2 Om een biefstuk mooi rood te bakken moet je biefstuk op kamertemperatuur zijn. De HACCP regels maken het zo goed als onmogelijk om mijn biefstukken te chambreren. Als ik dat zou doen moet ik na 2 uur al mijn niet verkochte biefstukken weggooien. Je bent het vast met me eens dat het weggooien van zo veel voorraad economisch en maatschappelijk geen goed idee is.

Iemand die een rood biefstukje besteld moet zich er dus wel van bewust zijn dat het op temperatuur brengen van het vlees een hoop tijd vergt en het dus even duurt voordat je je eten op tafel krijgt. Spoed bonnetjes met een rood besteld biefstukje weiger ik dus altijd.

3 Onkunde van de kok, net zoals de bakschema's voor gasten wat lastig zijn zijn ze dat voor een deel van de koks ook. Zoals je zelf weet zijn de arbeidsomstandigheden zwaar, de salarissen laag en de opleidingen tot kok ingeschaald op MBO niveau 2 en 3. Verwachten dat je dan nog fatsoenlijk personeel in de keuken hebt staan is misschien een tikje naïef.
2. Ik wist niet dat die regels zo streng zijn. Maar, serieus, als de keuringsdienst langskomt dan kunnen die toch niet bewijzen of het vlees 1 uur of 2 uur buiten de koeling ligt?

3. Hier wringt de schoen. Soms denk je: wat leren ze in godsnaam op school? In ieder geval niet hoe ze een biefstuk bleu moeten serveren. :P
pi_135022608
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 13:49 schreef Biekuh het volgende:

[..]

2. Ik wist niet dat die regels zo streng zijn. Maar, serieus, als de keuringsdienst langskomt dan kunnen die toch niet bewijzen of het vlees 1 uur of 2 uur buiten de koeling ligt?
;( ja het is echt dramatisch, alle bederfelijke waar moet <7 graden bewaard worden of na 2 uur chambreren weggegooid worden. Sowieso is de maximale houdbaarheid van producten volgens de nVWA echt belachelijk kort. Daar kan ik ook nog wel een boek over schrijven.

quote:
3. Hier wringt de schoen. Soms denk je: wat leren ze in godsnaam op school? In ieder geval niet hoe ze een biefstuk bleu moeten serveren. :P
Hoeveel kan een school aan een 16 jarige puber leren die 1 dag in de week in de banken zit? Het leren bakken van een bleu biefstuk moet gebeuren in het leerbedrijf niet op school. Maar de leerbedrijven zien leerlingen als goedkope arbeidskrachten en laten ze productie werk doen.
eten!!!
pi_135022682
Punt is wel dat de nVWA zwaar onder bezet is, in de afgelopen 4,5 jaar heb ik 1 controle gehad :')
eten!!!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 14:05:20 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135022803
Je kunt een biefstukkie toch wel op meer manieren op temperatuur laten komen dan wachten bij kamertermperatuur? Pleur 'm 10 minuten in een oven van 50 graden en je bent ook zover.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 14:24:13 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135023517
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt een biefstukkie toch wel op meer manieren op temperatuur laten komen dan wachten bij kamertermperatuur? Pleur 'm 10 minuten in een oven van 50 graden en je bent ook zover.
Apart gevacumeerd en dan een paar minuten in water van 50 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135023762
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:00 schreef janatwork het volgende:
Hoeveel kan een school aan een 16 jarige puber leren die 1 dag in de week in de banken zit? Het leren bakken van een bleu biefstuk moet gebeuren in het leerbedrijf niet op school. Maar de leerbedrijven zien leerlingen als goedkope arbeidskrachten en laten ze productie werk doen.
Blijkbaar verschilt dat per instelling. De jongens die ik gezien hebben moesten eerst tig maanden naar school voor theorie en oefenkoken in enorme keukens bij de instelling. Maar dat was mijn punt eigenlijk niet. Mijn punt was dat veel van die jongens die ik heb gezien die wel willen, maar dat hun koppie het gewoon niet aankan, als je begrijpt wat ik bedoel. 6x dingen moeten uitleggen en het nog steeds verkeerd doen, niet meer dan 2 dingen tegelijk kunnen onthouden, etc. Als zulke jongens een diploma krijgen en gaan werken kunnen ze nog steeds niet correct een biefstuk garen. Ik denk dat dat de crux is van het probleem dat Piet ervaart.
pi_135030297
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:43 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
Dat is dus het ding, geen boter. Margarine.

Ik vond het niet te vreten. Mijn tafelgenoten kregen hem op precies dezelfde manier dus ik het was geen pech of iets dergelijks. Ik had al weinig vertrouwen in de Nederlandse smaak maar dit was voor mij wel een soort ultieme bevestiging. En dan twee plakken casino wit erbij, hoe durven ze..

Ik bak mijn biefstukken zelf ook altijd in boter hoor trouwens, maar dan wel echte boter.



:r
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:39:12 #126
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135032136
http://www.iens.nl/restaurant/1197/amsterdam-cafe-loetje

En voor de rest alleen lovende kritieken :P.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:43:22 #127
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135032330
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef HeatWave het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/1197/amsterdam-cafe-loetje

En voor de rest alleen lovende kritieken :P.
Sinds kort ook in Bloemendaal(Overveen) gevestigd, zelfs met een hotel erbij.
Moet er nog steeds een keertje heen voor een goede biefstuk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:44:27 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135032382
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef HeatWave het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/1197/amsterdam-cafe-loetje

En voor de rest alleen lovende kritieken :P.
Ach ja, zo at men ook paard bij die andere biefstukkoning
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:46:27 #129
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135032476
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ach ja, zo at men ook paard bij die andere biefstukkoning
Ook helemaal niets mis mee, kan mij het schelen welk beest het is als het lekker smaakt.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:49:37 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135032610
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:46 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ook helemaal niets mis mee, kan mij het schelen welk beest het is als het lekker smaakt.
Dus als jij een tbone besteld en je krijgt een haaskarbonade vind je dat okay?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135033323
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dus als jij een tbone besteld en je krijgt een haaskarbonade vind je dat okay?
Een T-bone krijg je sowieso niet helemaal goed. Als de ribeye goed is, is de haas te ver door. Of je moet hem met de haas even naast de grill leggen. Misschien moet jij gewoon geen T-bones meer bestellen en is dat het grootste probleem.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 18:11:48 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135033487
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:08 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een T-bone krijg je sowieso niet helemaal goed. Als de ribeye goed is, is de haas te ver door. Of je moet hem met de haas even naast de grill leggen. Misschien moet jij gewoon geen T-bones meer bestellen en is dat het grootste probleem.
Kom maar terug als je even gegoogeld hebt wat een tbone is, en waarom ik tbone met haarkarbonade vergelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135033937
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:00 schreef janatwork het volgende:

[..]

;( ja het is echt dramatisch, alle bederfelijke waar moet <7 graden bewaard worden of na 2 uur chambreren weggegooid worden. Sowieso is de maximale houdbaarheid van producten volgens de nVWA echt belachelijk kort. Daar kan ik ook nog wel een boek over schrijven.


0:44
pi_135033975
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kom maar terug als je even gegoogeld hebt wat een tbone is, en waarom ik tbone met haarkarbonade vergelijk
De entrecote en de haas dan. Maar dat doet er verder niet toe, als je ze allebei goed wil hebben moet je de haas er voor het bakken/grillen afsnijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 18:26:18 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135034210
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De entrecote en de haas dan. Maar dat doet er verder niet toe, als je ze allebei goed wil hebben moet je de haas er voor het bakken/grillen afsnijden.
Het is goed met je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135034243
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is goed met je
Ja, zo leer je nog eens wat.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 18:31:18 #137
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_135034415
Als ik zo de iens over Loetje lees dan kan krijg ik toch de indruk dat het in Nederland heel triest met de horeca gesteld is. Je legt een berg geld neer voor kut bediening en een in blueband gebakken biefstuk en de mensen vinden dat ook nog leuk. Lekker Hollands zeggen ze dan. Ik ben blij dat ik over 3 uurtjes aan de tapas zit.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:07:39 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135035916
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:31 schreef Bramito het volgende:
Als ik zo de iens over Loetje lees dan kan krijg ik toch de indruk dat het in Nederland heel triest met de horeca gesteld is. Je legt een berg geld neer voor kut bediening en een in blueband gebakken biefstuk en de mensen vinden dat ook nog leuk. Lekker Hollands zeggen ze dan. Ik ben blij dat ik over 3 uurtjes aan de tapas zit.
Mensen rennen ook massaal naar de wonderwok en van der valk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:10:02 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135036011
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 18:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, zo leer je nog eens wat.
Jep, jij weet nu wat een tbone is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:19:33 #140
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_135036411
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mensen rennen ook massaal naar de wonderwok en van der valk
Een keer in een van der valk hotel gegeten en dat was ok. Ik weet wel wat ik in dat soort tenten moet kiezen. Ieder geval niks met een sausje dat is altijd uit pakjes.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:22:43 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135036543
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 19:19 schreef Bramito het volgende:

[..]

Een keer in een van der valk hotel gegeten en dat was ok. Ik weet wel wat ik in dat soort tenten moet kiezen. Ieder geval niks met een sausje dat is altijd uit pakjes.
De kers is al op 234 andere bakjes appelmoes geweest
En als de appelmoes naar jus smaakt en je hebt geen jus, is die ook vaker geserveerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:26:50 #142
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_135036702
Nou dit was het van der valk hotel in Assen. Ik nam gewoon 's avonds nog een snelle hap. Dat zal wel (kip)schnitzel/hamburger met friet en bier ofzo geweest zijn. Dat is wel te doen.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 3 januari 2014 @ 19:47:52 #143
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_135037635
Loetje was ooit wel een aardige studentenhap als je van het vrijdagmiddagterras van Wildschut kwam. :P
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_135038686
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, jij weet nu wat een tbone is
Dat wist ik al, jij weet nu dat je geen T-bone moet bestellen als je precies wil doen over de garing.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135039038
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 16:56 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dat is dus het ding, geen boter. Margarine.

Ik vond het niet te vreten. Mijn tafelgenoten kregen hem op precies dezelfde manier dus ik het was geen pech of iets dergelijks. Ik had al weinig vertrouwen in de Nederlandse smaak maar dit was voor mij wel een soort ultieme bevestiging. En dan twee plakken casino wit erbij, hoe durven ze..

Ik bak mijn biefstukken zelf ook altijd in boter hoor trouwens, maar dan wel echte boter.

[ afbeelding ]

:r
Mag ik (als rasechte Nederlander) vragen wat je voor zo'n bordje in margarine verzopen vlees betaalt?

Want als ik het zo zie mogen ze me geld toegeven wil ik dat naar binnen werken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_135039244
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 20:23 schreef probeer het volgende:

[..]

Mag ik (als rasechte Nederlander) vragen wat je voor zo'n bordje in margarine verzopen vlees betaalt?

Want als ik het zo zie mogen ze me geld toegeven wil ik dat naar binnen werken.
Gemiddeld 25 euro voor het totaalpakket volgens de recensies ;)
pi_135039482
quote:
9s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 20:28 schreef Selestha het volgende:

[..]

Gemiddeld 25 euro voor het totaalpakket volgens de recensies ;)
Hah!
"Pools are perfect for holding water"
pi_135051125
Goed, conclusie? TS is te kritisch, kan (maar beter) geen t-bones bestellen of kiest de verkeerde restaurants? En gaat maar voortaan bij linke loetje steaks soppen in margarine? :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_135054433
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt een biefstukkie toch wel op meer manieren op temperatuur laten komen dan wachten bij kamertermperatuur? Pleur 'm 10 minuten in een oven van 50 graden en je bent ook zover.
Tuurlijk ken ik mij short cuts ook wel, neemt niet weg dat het links of rechts om gewoon wat tijd kost. Een oven of een waterbad op 50 graden heb ik niet standaard klaarstaan.
eten!!!
pi_135054525
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 14:30 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Blijkbaar verschilt dat per instelling. De jongens die ik gezien hebben moesten eerst tig maanden naar school voor theorie en oefenkoken in enorme keukens bij de instelling. Maar dat was mijn punt eigenlijk niet. Mijn punt was dat veel van die jongens die ik heb gezien die wel willen, maar dat hun koppie het gewoon niet aankan, als je begrijpt wat ik bedoel. 6x dingen moeten uitleggen en het nog steeds verkeerd doen, niet meer dan 2 dingen tegelijk kunnen onthouden, etc. Als zulke jongens een diploma krijgen en gaan werken kunnen ze nog steeds niet correct een biefstuk garen. Ik denk dat dat de crux is van het probleem dat Piet ervaart.
Veel jongens die ik ken komen uit de BBL, dus 4 dagen werken 1 naar school. Maar ik denk dat je de meeste koks wel te kort doet door te stellen dat je ze niet aan kan leren hoe je een biefstuk bakt. Ik vind het vooral jammer dat er niet een opleiding op bijvoorbeeld HBO niveau bestaat tot kok. Dat zou wat mij betreft de hele sector goed doen.
eten!!!
pi_135065150

(vanaf 3 minuten voor de zondaars) :9~
pi_135077116
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
pi_135114589
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 12:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben.

Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel.

Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit.
Ben daar in de loop der jaren verschillende keren van jongs af aan geweest. Prima tent voor eten met een familie. En inderdaad het vlees was bij mij ook altijd goed, spareribs, mixed grill, t bones . met goede frites er bij.
  zondag 5 januari 2014 @ 19:40:52 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135114895
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Geen porterhouse, geen TBone
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135115116
Klinkt alsof ze er verstand van hebben.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 5 januari 2014 @ 19:49:28 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135115396
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 19:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Klinkt alsof ze er verstand van hebben.
Yep
for God’s sake don’t order your meat well done.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135122997
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten.
pi_135123101
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Komend voorjaar een weekend naar Berlijn in de planning staan, deze gaan we zeker bezoeken :)
hardcoholic
  zondag 5 januari 2014 @ 23:18:57 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135128388
quote:
10s.gif Op zondag 5 januari 2014 21:48 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten.
Prime Rib, heerlijk, samen Flank een van mijn favorieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135148875
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:16 schreef arjan1112 het volgende:
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
pi_135184880
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:05 schreef Marco001 het volgende:

[..]

Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..
pi_135185292
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 12:47 schreef mytec het volgende:

[..]

Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..
Precies, De groentesoep die ik had heb ik direct weer teruggebracht, alleen in mijn kopje zat volgens mij al wel een heel pak zout. Dat was eens en nooit weer. (of eigenlijk 2x, maar de 1e keer was het best ok..)
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
  dinsdag 7 januari 2014 @ 13:28:45 #163
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135186289
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!

quote:
P L E A S E
At least try
Eating the damn burger
With your hands.
All you uptight people with forks and knives are driving us crazy.
And for God’s sake don’t order your meat well done.
pi_135188384
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze.
pi_135188394
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 13:28 schreef Redcoon het volgende:
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!

[..]

Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.

En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau.

Het is ook een beetje opvoeden hé..
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:34:35 #166
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135188910
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:22 schreef regnavetto het volgende:
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze.
Dat is hetzelfde als zeggen "excuseert u mijn taalgebruik, maar ik vind je echt een vuize vuile gore *@*%#*1!*#:&". Verzacht het niet echt naar mijn idee.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:35:19 #167
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135188942
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:23 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.

En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau.

Het is ook een beetje opvoeden hé..
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
pi_135188978
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden, ik gruwel van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:39:05 #169
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135189111
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:36 schreef mytec het volgende:

[..]

Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:41:35 #170
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135189219
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was :P.

Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135192762
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:03:01 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193002
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Rob Scholte maakt ook vast wel een huilend zigeunermeisje voor je
Therese Boer schenkt je ook graag Château Lafite met cola en ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:06:26 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193200
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:41 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was :P.

Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest.
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:07:00 #174
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193228
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:11:18 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193507
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:07 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?
Ga jij youp eens hackelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:14:32 #176
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193688
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga jij youp eens hackelen
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen :).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16:29 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193801
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:14 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen :).
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16:40 #178
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135193810
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 15:58 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.

Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:18:14 #179
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193903
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:23:21 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194165
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:18 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:24:11 #181
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135194208
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.

Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:29:13 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194433
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:24 schreef HeatWave het volgende:

[..]

ja, en daar heb je gewoon gelijk in.

Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:31:34 #183
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135194529
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.

moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135194590
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:33:53 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194640
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.

moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
Tja, een van de redenen waarom ik het dus niet meer doe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:35:28 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:32 schreef mytec het volgende:

[..]

Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135195894
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 17:09:37 #188
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135195969
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 17:07 schreef mytec het volgende:

[..]

Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
Feit is natuurlijk dat er zat slechte restaurants/koks zijn, dat heb je toch in elk beroep?

Dat is een kwestie van 1 keer en nooit meer.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator / Miss SHO dinsdag 7 januari 2014 @ 18:45:22 #189
22592 crew  Ole
pi_135199367
Ik was in een eenvoudig restaurant op Gran Canaria. Toen ik mijn ossenhaas rare/red wilde keek ze me wel eventjes aan van "weet je het zeker?"
Ik kreeg hem echt rare!

Duitse eigenaresse trouwens.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_135200574
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Ah man, binnenkort met groep vrienden weekend feesten in Berlijn. Deze komt op de must-visite lijst. Thanks!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135200706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.

Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 19:33:16 #192
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135201682
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 19:15 schreef habitue het volgende:

[..]

Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
pi_135205383
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 19:33 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
Ik dik soms dingetjes aan ja. :P

Maargoed ik vind het leuk die kaart, mensen wat culinair opvoeden kan nooit kwaad. Jij denkt daar anders over, prima.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135206535
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.

Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Whatever...
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:09:44 #195
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_135206899
Heb de beste rare biefstukjes gegeten bij een Wok :') Meerdere wokzaken zelfs.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:12:09 #196
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207036
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
als je die meuk niet echt bakt is ie toch zo klaar?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:13:47 #197
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207136
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.

Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
pi_135207198
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:13 schreef Keith_Bakker het volgende:

[..]

Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Whatever...
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:16:15 #199
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207305
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Dat is het zeker, alleen als dat een valide argument is kun je 90% van de producten en diensten wel afschaffen.

Wat me verder geen slecht idee lijkt.
pi_135228137
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.

quote:
Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')