Ben daar in de loop der jaren verschillende keren van jongs af aan geweest. Prima tent voor eten met een familie. En inderdaad het vlees was bij mij ook altijd goed, spareribs, mixed grill, t bones . met goede frites er bij.quote:Op woensdag 1 januari 2014 12:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben.
Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel.
Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit.
Geen porterhouse, geen TBonequote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.
Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.
http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Yepquote:Op zondag 5 januari 2014 19:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Klinkt alsof ze er verstand van hebben.
Komend voorjaar een weekend naar Berlijn in de planning staan, deze gaan we zeker bezoekenquote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.
Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.
http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Prime Rib, heerlijk, samen Flank een van mijn favorietenquote:Op zondag 5 januari 2014 21:48 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten.
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:16 schreef arjan1112 het volgende:
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..quote:Op maandag 6 januari 2014 16:05 schreef Marco001 het volgende:
[..]
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.
Precies, De groentesoep die ik had heb ik direct weer teruggebracht, alleen in mijn kopje zat volgens mij al wel een heel pak zout. Dat was eens en nooit weer. (of eigenlijk 2x, maar de 1e keer was het best ok..)quote:Op dinsdag 7 januari 2014 12:47 schreef mytec het volgende:
[..]
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..
quote:P L E A S E
At least try
Eating the damn burger
With your hands.
All you uptight people with forks and knives are driving us crazy.
And for God’s sake don’t order your meat well done.
Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 13:28 schreef Redcoon het volgende:
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!
[..]
Dat is hetzelfde als zeggen "excuseert u mijn taalgebruik, maar ik vind je echt een vuize vuile gore *@*%#*1!*#:&". Verzacht het niet echt naar mijn idee.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:22 schreef regnavetto het volgende:
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze.
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:23 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.
En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau.
Het is ook een beetje opvoeden hé..
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Niks opvoeden, ik gruwel van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:36 schreef mytec het volgende:
[..]
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog wasquote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Rob Scholte maakt ook vast wel een huilend zigeunermeisje voor jequote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:41 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was.
Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest.
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen
Ga jij youp eens hackelenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:07 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |