abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_135065150

(vanaf 3 minuten voor de zondaars) :9~
pi_135077116
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
pi_135114589
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 12:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben.

Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel.

Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit.
Ben daar in de loop der jaren verschillende keren van jongs af aan geweest. Prima tent voor eten met een familie. En inderdaad het vlees was bij mij ook altijd goed, spareribs, mixed grill, t bones . met goede frites er bij.
  zondag 5 januari 2014 @ 19:40:52 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135114895
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Geen porterhouse, geen TBone
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135115116
Klinkt alsof ze er verstand van hebben.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 5 januari 2014 @ 19:49:28 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135115396
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 19:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Klinkt alsof ze er verstand van hebben.
Yep
for God’s sake don’t order your meat well done.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135122997
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten.
pi_135123101
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Komend voorjaar een weekend naar Berlijn in de planning staan, deze gaan we zeker bezoeken :)
hardcoholic
  zondag 5 januari 2014 @ 23:18:57 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135128388
quote:
10s.gif Op zondag 5 januari 2014 21:48 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten.
Prime Rib, heerlijk, samen Flank een van mijn favorieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135148875
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:16 schreef arjan1112 het volgende:
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
pi_135184880
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2014 16:05 schreef Marco001 het volgende:

[..]

Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..
pi_135185292
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 12:47 schreef mytec het volgende:

[..]

Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..
Precies, De groentesoep die ik had heb ik direct weer teruggebracht, alleen in mijn kopje zat volgens mij al wel een heel pak zout. Dat was eens en nooit weer. (of eigenlijk 2x, maar de 1e keer was het best ok..)
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
  dinsdag 7 januari 2014 @ 13:28:45 #163
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135186289
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!

quote:
P L E A S E
At least try
Eating the damn burger
With your hands.
All you uptight people with forks and knives are driving us crazy.
And for God’s sake don’t order your meat well done.
pi_135188384
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze.
pi_135188394
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 13:28 schreef Redcoon het volgende:
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!

[..]

Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.

En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau.

Het is ook een beetje opvoeden hé..
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:34:35 #166
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135188910
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:22 schreef regnavetto het volgende:
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze.
Dat is hetzelfde als zeggen "excuseert u mijn taalgebruik, maar ik vind je echt een vuize vuile gore *@*%#*1!*#:&". Verzacht het niet echt naar mijn idee.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:35:19 #167
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135188942
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:23 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.

En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau.

Het is ook een beetje opvoeden hé..
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
pi_135188978
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden, ik gruwel van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:39:05 #169
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135189111
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:36 schreef mytec het volgende:

[..]

Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 14:41:35 #170
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135189219
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was :P.

Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135192762
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:03:01 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193002
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Rob Scholte maakt ook vast wel een huilend zigeunermeisje voor je
Therese Boer schenkt je ook graag Château Lafite met cola en ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:06:26 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193200
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:41 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was :P.

Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest.
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:07:00 #174
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193228
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:11:18 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193507
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:07 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?
Ga jij youp eens hackelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:14:32 #176
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193688
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga jij youp eens hackelen
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen :).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16:29 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193801
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:14 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen :).
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16:40 #178
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135193810
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 15:58 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.

Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:18:14 #179
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193903
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:23:21 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194165
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:18 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:24:11 #181
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135194208
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.

Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:29:13 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194433
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:24 schreef HeatWave het volgende:

[..]

ja, en daar heb je gewoon gelijk in.

Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:31:34 #183
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135194529
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.

moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135194590
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:33:53 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194640
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.

moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
Tja, een van de redenen waarom ik het dus niet meer doe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:35:28 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:32 schreef mytec het volgende:

[..]

Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135195894
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 17:09:37 #188
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135195969
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 17:07 schreef mytec het volgende:

[..]

Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
Feit is natuurlijk dat er zat slechte restaurants/koks zijn, dat heb je toch in elk beroep?

Dat is een kwestie van 1 keer en nooit meer.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator / Miss SHO dinsdag 7 januari 2014 @ 18:45:22 #189
22592 crew  Ole
pi_135199367
Ik was in een eenvoudig restaurant op Gran Canaria. Toen ik mijn ossenhaas rare/red wilde keek ze me wel eventjes aan van "weet je het zeker?"
Ik kreeg hem echt rare!

Duitse eigenaresse trouwens.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_135200574
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Ah man, binnenkort met groep vrienden weekend feesten in Berlijn. Deze komt op de must-visite lijst. Thanks!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135200706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.

Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 19:33:16 #192
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135201682
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 19:15 schreef habitue het volgende:

[..]

Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
pi_135205383
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 19:33 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
Ik dik soms dingetjes aan ja. :P

Maargoed ik vind het leuk die kaart, mensen wat culinair opvoeden kan nooit kwaad. Jij denkt daar anders over, prima.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135206535
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.

Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Whatever...
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:09:44 #195
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_135206899
Heb de beste rare biefstukjes gegeten bij een Wok :') Meerdere wokzaken zelfs.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:12:09 #196
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207036
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
als je die meuk niet echt bakt is ie toch zo klaar?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:13:47 #197
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207136
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.

Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
pi_135207198
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:13 schreef Keith_Bakker het volgende:

[..]

Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Whatever...
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:16:15 #199
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207305
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Dat is het zeker, alleen als dat een valide argument is kun je 90% van de producten en diensten wel afschaffen.

Wat me verder geen slecht idee lijkt.
pi_135228137
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.

quote:
Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')