abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:14:32 #176
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193688
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga jij youp eens hackelen
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen :).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16:29 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135193801
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:14 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen :).
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16:40 #178
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135193810
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 15:58 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.

Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:18:14 #179
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135193903
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:23:21 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194165
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:18 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:24:11 #181
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135194208
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.

Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:29:13 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194433
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:24 schreef HeatWave het volgende:

[..]

ja, en daar heb je gewoon gelijk in.

Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:31:34 #183
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135194529
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.

moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135194590
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:33:53 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194640
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.

moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
Tja, een van de redenen waarom ik het dus niet meer doe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 16:35:28 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135194706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:32 schreef mytec het volgende:

[..]

Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135195894
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 17:09:37 #188
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135195969
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 17:07 schreef mytec het volgende:

[..]

Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
Feit is natuurlijk dat er zat slechte restaurants/koks zijn, dat heb je toch in elk beroep?

Dat is een kwestie van 1 keer en nooit meer.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Moderator / Miss SHO dinsdag 7 januari 2014 @ 18:45:22 #189
22592 crew  Ole
pi_135199367
Ik was in een eenvoudig restaurant op Gran Canaria. Toen ik mijn ossenhaas rare/red wilde keek ze me wel eventjes aan van "weet je het zeker?"
Ik kreeg hem echt rare!

Duitse eigenaresse trouwens.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_135200574
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.

Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.

http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Ah man, binnenkort met groep vrienden weekend feesten in Berlijn. Deze komt op de must-visite lijst. Thanks!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135200706
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.

Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 7 januari 2014 @ 19:33:16 #192
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135201682
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 19:15 schreef habitue het volgende:

[..]

Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
pi_135205383
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 19:33 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
Ik dik soms dingetjes aan ja. :P

Maargoed ik vind het leuk die kaart, mensen wat culinair opvoeden kan nooit kwaad. Jij denkt daar anders over, prima.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135206535
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.

Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Whatever...
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:09:44 #195
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_135206899
Heb de beste rare biefstukjes gegeten bij een Wok :') Meerdere wokzaken zelfs.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:12:09 #196
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207036
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
als je die meuk niet echt bakt is ie toch zo klaar?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:13:47 #197
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207136
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.

Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
pi_135207198
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:13 schreef Keith_Bakker het volgende:

[..]

Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Whatever...
  dinsdag 7 januari 2014 @ 21:16:15 #199
354273 Keith_Bakker
Wil je een snoepje?
pi_135207305
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 21:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Dat is het zeker, alleen als dat een valide argument is kun je 90% van de producten en diensten wel afschaffen.

Wat me verder geen slecht idee lijkt.
pi_135228137
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.

quote:
Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')