Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangenquote:
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:14 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen.
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraagquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:18 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te makenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:24 schreef HeatWave het volgende:
[..]
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.
Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Tja, een van de redenen waarom ik het dus niet meer doe.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.
ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.
moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:32 schreef mytec het volgende:
[..]
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
Feit is natuurlijk dat er zat slechte restaurants/koks zijn, dat heb je toch in elk beroep?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:07 schreef mytec het volgende:
[..]
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
Ah man, binnenkort met groep vrienden weekend feesten in Berlijn. Deze komt op de must-visite lijst. Thanks!quote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.
Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.
http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 19:15 schreef habitue het volgende:
[..]
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
Ik dik soms dingetjes aan ja.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 19:33 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
als je die meuk niet echt bakt is ie toch zo klaar?quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.
Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:13 schreef Keith_Bakker het volgende:
[..]
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
Dat is het zeker, alleen als dat een valide argument is kun je 90% van de producten en diensten wel afschaffen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.quote:Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |