Ik heb dat serieus een keer voorgesteldquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:04 schreef arjan1112 het volgende:
Kan je het niet voordoen in de keuken ?
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:05 schreef Fatty het volgende:
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen.
Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ?
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
Volgende keer maar de hele tafel terugsturenquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:29 schreef Fatty het volgende:
[..]
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.
quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgende keer maar de hele tafel terugsturen
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:34 schreef Scorpie het volgende:
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook
Done!quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27
ik vind een medium al niet te eten meerquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems
jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
Kijk, de zesjescultuurquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems
jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt datIk vraag namelijk altijd om rare omdat ik het liefst mijn steak medium heb. Maar als ik medium vraag dan krijg ik well done, dus vandaar dat ik om rare vraag.
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wiltquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.
Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had.
Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken)
Zelfs al overdrijf ik enorm en breng de bediening aan het lachen daarmee, nog presteren ze het dan om hem niet zo te serveren.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt
Ik vrees dat dit de waarheid is trouwensquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...
Ze komen er gewoon mee weg.
quote:Mangiare in Eindhoven
Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca
- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi
Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.
Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.quote:Op dinsdag 31 december 2013 19:33 schreef lyolyrc het volgende:
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is.
Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was".
Ze keuren hun eigen vlees.quote:Op woensdag 1 januari 2014 01:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.
Marketing
Nee, ik vind zuid europa om te leven geweldigquote:Op woensdag 1 januari 2014 01:26 schreef Bramito het volgende:
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis....
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:03 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap
Mensen die interessant willen doen
Waarom ga je uit eten om iets te eten dat je thuis ook bakt?quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout.
Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt.
Dat is Piet omdat men in Nederland zich teveel laat leiden door het adagium dat vlees bijna altijd doorbakken moet zijn. Bloederig wordt als snel geassocieerd met rauw en niet goed. Beetje hetzelfde verhaaltje dat je bij vlees altijd rode wijn drinkt. Kul natuurlijk,maar dat wordt ze vanaf het begin zo bijgebracht waardoor je dit soort irritaties krijgt als je er als klant vanaf wijkt. In Nederland ben je ook niet een gast als in "belangrijk = iemand die geld komt brengen." Nee, in Nederland ben je een passant die de eer heeft de horeca zaak te bezoeken en zich over te geven aan wat zij voor jou goed achten.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu.
What the fuck horekaffers, waarom?
En dat zonder toestemming?quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Struisvogelbiefstukquote:Op woensdag 1 januari 2014 12:13 schreef Shaggy8675 het volgende:
Een goede biefstuk bakken is meer dan alleen een stuk vlees in de pan gooien. Het is een techniek die helaas niet heel veel mensen meester hebben/willen/kunnen maken. Het is ook lastig omdat niet alle stukken even groot zijn, even dik, evenveel vet etc. Alleen met veel ervaring kan je dus voelen en zien hoe het je biefstukje vergaat.
Maar het probleem is dat de meeste mensen en "koks" ook niet weten dat er meer dan 2 soorten biefstuk zijn. Men kent over het algemeen alleen maar biefstuk en kogelbiefstuk , maar weet bij god niet wat er nog meer is.
Hetzelfde als mensen die naar een slager gaan en niet eens weten, vragen, of vermeld krijgen om wat voor biefstuk het gaat. Van welk deel van de koe. Men koopt en verkoopt heel veel "vlees" onder de noemer biefstuk.
Men weet niet eens of het een stuk is uit het spierstuk of uit een dikke lende. Laat staan dat men dan weet wat een "goede" biefstuk zou zijn omdat ieder deel vlees zijn eigen smaak, textuur en bereiding heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillen per ras van de runderen. Een Franse Limousine smaakt echt wel wat anders dan een Aberdeen Angus.
Er zijn veel stukken vlees van het rund wat de universele naam Biefstuk draagt ( want zo noemde we de Steak voordat we Amerikaanse termen interessanter vonden) Helaas weten de meeste mensen niet eens welk stukje vlees ze mee naar huis krijgen. Of wat men in een restaurant voorgeschoteld krijgt.
Biefstuk is immers biefstuk.... toch...
Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
Ik denk een paar dingenquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:32 schreef Life2.0 het volgende:
omdat de nederlandse klant het verschil toch niet weet, wil weten.
Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt.
Nee, niet echt. Ik hou niet van stokbrood, dus zolang het maar enigzins vers is vind ik het goed.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens in Frankrijk een goed stokbrood gegeten?
En niet in staat zijn, gewoon onkunde omdat men de steaks in de koeling heeft liggen en uit de koeling direct bakt, ergo, nooit in staat zullen zijn een goede rode steak te makenquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken.
En jouw punten 1 & 2. Punt 3 denk ik niet, niet in de tenten waar ik kom.
Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis.quote:
Open er een politiek correct topic overquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:53 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis.
Goede come back, welkom terug.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Open er een politiek correct topic over
En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoonquote:
Gelukkig hadden wij in die tijd absoluut geen banden met ZA en het Afrikaans. Dat het "Goed gepraat" wordt door de definitie van het woord aan te passen in de van Dale betekend natuurlijk niet dat de oorsprong van het woord (en dan vooral de scheldende vorm ervan) veranderd is.quote:Op woensdag 1 januari 2014 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoon
ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit.quote:
Hij is tenslotte je moeder nietquote:Op woensdag 1 januari 2014 19:10 schreef z80 het volgende:
[..]
ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten.
ik moet het opeten niet hij.
Bestellen is het probleem niet, hem krijgen is het probleemquote:Op woensdag 1 januari 2014 19:11 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit.
Succes met je steak trouwens, in mijn ervaring heb ik nooit problemen gehad met een Bleu steak bestellen, misschien eet je gewoon bij de verkeerde tenten?
4 jouw communicatieve vaardighedenquote:Op woensdag 1 januari 2014 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk een paar dingen
1 Bediening geeft het niet door aan de keuken, omdat ze te dom zijn om te poepen
2 Keuken denkt het beter te weten dan de klant
3 Keuken intereseert het geen fuck
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.quote:Op woensdag 1 januari 2014 19:41 schreef Sangha het volgende:
Ik test regelmatig restaurants en heb hier dus nooit problemen mee gehad, misschien een zeldzaam enkele keer een rare ipv medium rare gehad. In de meeste gevallen gaat het gewoon prima en smaakt het perfect!
4 jouw communicatieve vaardigheden
5 je bent een zeurpiet
6 je komt bij de verkeerde restaurants
Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed!quote:Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.
Daar gaat dit topic over.
Wat is heen?quote:Op donderdag 2 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:
[..]
Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed!
Maar wat voor restaurants heb je het dan over?quote:Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.
Daar gaat dit topic over.
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar wat voor restaurants heb je het dan over?
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:08 schreef HeatWave het volgende:
Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest.
Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.quote:Op dinsdag 31 december 2013 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
[..]
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sanghaquote:Op donderdag 2 januari 2014 10:21 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.
Iens doet dat vakerquote:Op donderdag 2 januari 2014 10:18 schreef yvonne het volgende:
[..]
Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.
Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar.
Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken?
We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen.
En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:16 schreef Sangha het volgende:
[..]
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt.Welke restaurant is dat trouwens?
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha
Ok, ik heb daar nog niet gegeten, gaat op het lijstje voor de Amsterdamsessie.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:34 schreef HeatWave het volgende:
[..]
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.
foutje...quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:41 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?
Nee, het gaat er niet om dat het wel eens fout gaat. Jij hebt het over het gros van de restaurants, meer dan 90% zelfs, ik deel die ervaring niet. Misschien heeft dat dan met het soort restaurant te maken.quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 06:20 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen.
Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks.
Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan
Lol, ook die ervaring deel ik niet! Hoop ik!quote:Op donderdag 2 januari 2014 10:56 schreef danos het volgende:
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:28 schreef Sangha het volgende:
[..]
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done...quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:34 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.
Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten..
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:
[..]
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done...
Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:43 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
Het kan natuurlijk dat hij een pechgevalletje had hoor qua "zwarte aanbaksels". Maar ik vind het echt geweldig, het is gewoon een eigen gerecht bijna. Je moet het idd niet gaan vergelijken met Steakhouse vlees.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:45 schreef Sangha het volgende:
[..]
Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten!
Het is natuurlijk wel wat raar om je klagen over de kwaliteiten van Horeca koks als je in je eigen "hoe bak ik een steak" instructie de belangrijkste stap: rusten niet eens noemtquote:Op dinsdag 31 december 2013 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27
Rusten is belangrijk voor een braadstuk, bijvoorbeeld een rose lamsbout, niet voor een goed droog gerijpte en voor het bakken op temperatuur zijnde rare steak.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:01 schreef janatwork het volgende:
[..]
Het is natuurlijk wel wat raar om je klagen over de kwaliteiten van Horeca koks als je in je eigen "hoe bak ik een steak" instructie de belangrijkste stap: rusten niet eens noemt
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rusten is belangrijk voor een braadstuk, niet voor een goed droog gerijpte en voor het bakken op temperatuur zijnde rare steak.
Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe, verder heb ik daar mee geexperimenteerd en geen verschil opgemerkt bij goed gerijpte steak.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:13 schreef janatwork het volgende:
[..]Je geeft in je voorbeeld 4 garingen aan, tuurlijk is het voor een raw steak minder belangrijk dan voor een well done. Maar een rare steak van 250 gram die je niet laat rusten is echt minder van structuur. Het ontspannen van de spiervezels is niet alleen belangrijk voor de hoeveelheid vocht die ze vast kunnen houden maar ook voor het mondgevoel dat ze geven.
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe
ja, dat is sowieso een beetje jouw probleemquote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe
Mensen die een well done bestellen, hem nog een beetje roze van binnen krijgen en dan over bloed beginnen te gillen. En dan terug sturen, echt, die kookte ik in de magnetron en gooide ze daarna in de frituur..quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:16 schreef janatwork het volgende:
[..]Een echte kok.
bedoel je rood of rare![]()
Nee hoor, dat is geheel niet mijn probleemquote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:16 schreef HeatWave het volgende:
[..]
ja, dat is sowieso een beetje jouw probleem.
Weet je, ik vind het zowel rood als medium gewoon lekker. En nu?
quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig. well done en grijs, heel grijs en zonder bloed.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe nooit meer praten. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) uit de magnetron en frituur als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koudtaai van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt roodtaai (ja ik bestel hem rood well done dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit rood)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu. medium well of zelfs maar echt well done!
What the fuck horekaffers, waarom?
punt 4 was ik nog vergeten: stront eigenwijze koks die hun eigen eetgewoontes belangrijker vinden dan die van de gast.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mensen die een well done bestellen, hem nog een beetje roze van binnen krijgen en dan over bloed beginnen te gillen. En dan terug sturen, echt, die kookte ik in de magnetron en gooide ze daarna in de frituur..
Dan presteerde ze het ook nog om deze echt lekker te vinden, zo issie goed.
Ik ook hoor, hoe slechter de kwaliteit van het rund hoe verder in het gebakken wil hebben. Vergelijk het met een gehaktbal vs een tartaar.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:16 schreef HeatWave het volgende:
[..]
ja, dat is sowieso een beetje jouw probleem.
Weet je, ik vind het zowel rood als medium gewoon lekker. En nu?
Dank voor deze uylenspiegelquote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:35 schreef janatwork het volgende:
[..]
[..]
punt 4 was ik nog vergeten: stront eigenwijze koks die hun eigen eetgewoontes belangrijker vinden dan die van de gast.
Sja, het is wel weer typerend, als iemand hem well done bestelt omdat hij niet van bloed houdt, jij hem (in jouw ogen vast niet) verkeerd serveert en hij klaagt zit hij fout.quote:
Wat begrijp je niet aan mijn bedanken voor de uylenspiegel (die mij voorgehouden werd)?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 11:47 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Sja, het is wel weer typerend, als iemand hem well done bestelt omdat hij niet van bloed houdt, jij hem (in jouw ogen vast niet) verkeerd serveert en hij klaagt zit hij fout.
je eigen smaak opdringen aan anderen, chapeau hoor.
Heerlijk !quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
2. Ik wist niet dat die regels zo streng zijn. Maar, serieus, als de keuringsdienst langskomt dan kunnen die toch niet bewijzen of het vlees 1 uur of 2 uur buiten de koeling ligt?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 10:49 schreef janatwork het volgende:
2 Om een biefstuk mooi rood te bakken moet je biefstuk op kamertemperatuur zijn. De HACCP regels maken het zo goed als onmogelijk om mijn biefstukken te chambreren. Als ik dat zou doen moet ik na 2 uur al mijn niet verkochte biefstukken weggooien. Je bent het vast met me eens dat het weggooien van zo veel voorraad economisch en maatschappelijk geen goed idee is.
Iemand die een rood biefstukje besteld moet zich er dus wel van bewust zijn dat het op temperatuur brengen van het vlees een hoop tijd vergt en het dus even duurt voordat je je eten op tafel krijgt. Spoed bonnetjes met een rood besteld biefstukje weiger ik dus altijd.
3 Onkunde van de kok, net zoals de bakschema's voor gasten wat lastig zijn zijn ze dat voor een deel van de koks ook. Zoals je zelf weet zijn de arbeidsomstandigheden zwaar, de salarissen laag en de opleidingen tot kok ingeschaald op MBO niveau 2 en 3. Verwachten dat je dan nog fatsoenlijk personeel in de keuken hebt staan is misschien een tikje naļef.
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:49 schreef Biekuh het volgende:
[..]
2. Ik wist niet dat die regels zo streng zijn. Maar, serieus, als de keuringsdienst langskomt dan kunnen die toch niet bewijzen of het vlees 1 uur of 2 uur buiten de koeling ligt?
Hoeveel kan een school aan een 16 jarige puber leren die 1 dag in de week in de banken zit? Het leren bakken van een bleu biefstuk moet gebeuren in het leerbedrijf niet op school. Maar de leerbedrijven zien leerlingen als goedkope arbeidskrachten en laten ze productie werk doen.quote:3. Hier wringt de schoen. Soms denk je: wat leren ze in godsnaam op school? In ieder geval niet hoe ze een biefstuk bleu moeten serveren.
Apart gevacumeerd en dan een paar minuten in water van 50 gradenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt een biefstukkie toch wel op meer manieren op temperatuur laten komen dan wachten bij kamertermperatuur? Pleur 'm 10 minuten in een oven van 50 graden en je bent ook zover.
Blijkbaar verschilt dat per instelling. De jongens die ik gezien hebben moesten eerst tig maanden naar school voor theorie en oefenkoken in enorme keukens bij de instelling. Maar dat was mijn punt eigenlijk niet. Mijn punt was dat veel van die jongens die ik heb gezien die wel willen, maar dat hun koppie het gewoon niet aankan, als je begrijpt wat ik bedoel. 6x dingen moeten uitleggen en het nog steeds verkeerd doen, niet meer dan 2 dingen tegelijk kunnen onthouden, etc. Als zulke jongens een diploma krijgen en gaan werken kunnen ze nog steeds niet correct een biefstuk garen. Ik denk dat dat de crux is van het probleem dat Piet ervaart.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:00 schreef janatwork het volgende:
Hoeveel kan een school aan een 16 jarige puber leren die 1 dag in de week in de banken zit? Het leren bakken van een bleu biefstuk moet gebeuren in het leerbedrijf niet op school. Maar de leerbedrijven zien leerlingen als goedkope arbeidskrachten en laten ze productie werk doen.
Dat is dus het ding, geen boter. Margarine.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 09:43 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
Sinds kort ook in Bloemendaal(Overveen) gevestigd, zelfs met een hotel erbij.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef HeatWave het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/1197/amsterdam-cafe-loetje
En voor de rest alleen lovende kritieken.
Ach ja, zo at men ook paard bij die andere biefstukkoningquote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:39 schreef HeatWave het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/1197/amsterdam-cafe-loetje
En voor de rest alleen lovende kritieken.
Ook helemaal niets mis mee, kan mij het schelen welk beest het is als het lekker smaakt.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach ja, zo at men ook paard bij die andere biefstukkoning
Dus als jij een tbone besteld en je krijgt een haaskarbonade vind je dat okay?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:46 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ook helemaal niets mis mee, kan mij het schelen welk beest het is als het lekker smaakt.
Een T-bone krijg je sowieso niet helemaal goed. Als de ribeye goed is, is de haas te ver door. Of je moet hem met de haas even naast de grill leggen. Misschien moet jij gewoon geen T-bones meer bestellen en is dat het grootste probleem.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus als jij een tbone besteld en je krijgt een haaskarbonade vind je dat okay?
Kom maar terug als je even gegoogeld hebt wat een tbone is, en waarom ik tbone met haarkarbonade vergelijkquote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Een T-bone krijg je sowieso niet helemaal goed. Als de ribeye goed is, is de haas te ver door. Of je moet hem met de haas even naast de grill leggen. Misschien moet jij gewoon geen T-bones meer bestellen en is dat het grootste probleem.
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:00 schreef janatwork het volgende:
[..]ja het is echt dramatisch, alle bederfelijke waar moet <7 graden bewaard worden of na 2 uur chambreren weggegooid worden. Sowieso is de maximale houdbaarheid van producten volgens de nVWA echt belachelijk kort. Daar kan ik ook nog wel een boek over schrijven.
De entrecote en de haas dan. Maar dat doet er verder niet toe, als je ze allebei goed wil hebben moet je de haas er voor het bakken/grillen afsnijden.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom maar terug als je even gegoogeld hebt wat een tbone is, en waarom ik tbone met haarkarbonade vergelijk
Het is goed met jequote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:21 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De entrecote en de haas dan. Maar dat doet er verder niet toe, als je ze allebei goed wil hebben moet je de haas er voor het bakken/grillen afsnijden.
Mensen rennen ook massaal naar de wonderwok en van der valkquote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:31 schreef Bramito het volgende:
Als ik zo de iens over Loetje lees dan kan krijg ik toch de indruk dat het in Nederland heel triest met de horeca gesteld is. Je legt een berg geld neer voor kut bediening en een in blueband gebakken biefstuk en de mensen vinden dat ook nog leuk. Lekker Hollands zeggen ze dan. Ik ben blij dat ik over 3 uurtjes aan de tapas zit.
Jep, jij weet nu wat een tbone isquote:
Een keer in een van der valk hotel gegeten en dat was ok. Ik weet wel wat ik in dat soort tenten moet kiezen. Ieder geval niks met een sausje dat is altijd uit pakjes.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mensen rennen ook massaal naar de wonderwok en van der valk
De kers is al op 234 andere bakjes appelmoes geweestquote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:19 schreef Bramito het volgende:
[..]
Een keer in een van der valk hotel gegeten en dat was ok. Ik weet wel wat ik in dat soort tenten moet kiezen. Ieder geval niks met een sausje dat is altijd uit pakjes.
Dat wist ik al, jij weet nu dat je geen T-bone moet bestellen als je precies wil doen over de garing.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, jij weet nu wat een tbone is
Mag ik (als rasechte Nederlander) vragen wat je voor zo'n bordje in margarine verzopen vlees betaalt?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:56 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dat is dus het ding, geen boter. Margarine.
Ik vond het niet te vreten. Mijn tafelgenoten kregen hem op precies dezelfde manier dus ik het was geen pech of iets dergelijks. Ik had al weinig vertrouwen in de Nederlandse smaak maar dit was voor mij wel een soort ultieme bevestiging. En dan twee plakken casino wit erbij, hoe durven ze..
Ik bak mijn biefstukken zelf ook altijd in boter hoor trouwens, maar dan wel echte boter.
[ afbeelding ]
Gemiddeld 25 euro voor het totaalpakket volgens de recensiesquote:Op vrijdag 3 januari 2014 20:23 schreef probeer het volgende:
[..]
Mag ik (als rasechte Nederlander) vragen wat je voor zo'n bordje in margarine verzopen vlees betaalt?
Want als ik het zo zie mogen ze me geld toegeven wil ik dat naar binnen werken.
Hah!quote:Op vrijdag 3 januari 2014 20:28 schreef Selestha het volgende:
[..]
Gemiddeld 25 euro voor het totaalpakket volgens de recensies
Tuurlijk ken ik mij short cuts ook wel, neemt niet weg dat het links of rechts om gewoon wat tijd kost. Een oven of een waterbad op 50 graden heb ik niet standaard klaarstaan.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt een biefstukkie toch wel op meer manieren op temperatuur laten komen dan wachten bij kamertermperatuur? Pleur 'm 10 minuten in een oven van 50 graden en je bent ook zover.
Veel jongens die ik ken komen uit de BBL, dus 4 dagen werken 1 naar school. Maar ik denk dat je de meeste koks wel te kort doet door te stellen dat je ze niet aan kan leren hoe je een biefstuk bakt. Ik vind het vooral jammer dat er niet een opleiding op bijvoorbeeld HBO niveau bestaat tot kok. Dat zou wat mij betreft de hele sector goed doen.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 14:30 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Blijkbaar verschilt dat per instelling. De jongens die ik gezien hebben moesten eerst tig maanden naar school voor theorie en oefenkoken in enorme keukens bij de instelling. Maar dat was mijn punt eigenlijk niet. Mijn punt was dat veel van die jongens die ik heb gezien die wel willen, maar dat hun koppie het gewoon niet aankan, als je begrijpt wat ik bedoel. 6x dingen moeten uitleggen en het nog steeds verkeerd doen, niet meer dan 2 dingen tegelijk kunnen onthouden, etc. Als zulke jongens een diploma krijgen en gaan werken kunnen ze nog steeds niet correct een biefstuk garen. Ik denk dat dat de crux is van het probleem dat Piet ervaart.
Ben daar in de loop der jaren verschillende keren van jongs af aan geweest. Prima tent voor eten met een familie. En inderdaad het vlees was bij mij ook altijd goed, spareribs, mixed grill, t bones . met goede frites er bij.quote:Op woensdag 1 januari 2014 12:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben.
Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel.
Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit.
Geen porterhouse, geen TBonequote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.
Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.
http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Yepquote:Op zondag 5 januari 2014 19:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Klinkt alsof ze er verstand van hebben.
Komend voorjaar een weekend naar Berlijn in de planning staan, deze gaan we zeker bezoekenquote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.
Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.
http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Prime Rib, heerlijk, samen Flank een van mijn favorietenquote:Op zondag 5 januari 2014 21:48 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten.
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:16 schreef arjan1112 het volgende:
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..quote:Op maandag 6 januari 2014 16:05 schreef Marco001 het volgende:
[..]
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees.
Precies, De groentesoep die ik had heb ik direct weer teruggebracht, alleen in mijn kopje zat volgens mij al wel een heel pak zout. Dat was eens en nooit weer. (of eigenlijk 2x, maar de 1e keer was het best ok..)quote:Op dinsdag 7 januari 2014 12:47 schreef mytec het volgende:
[..]
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in..
quote:P L E A S E
At least try
Eating the damn burger
With your hands.
All you uptight people with forks and knives are driving us crazy.
And for God’s sake don’t order your meat well done.
Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 13:28 schreef Redcoon het volgende:
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!
[..]
Dat is hetzelfde als zeggen "excuseert u mijn taalgebruik, maar ik vind je echt een vuize vuile gore *@*%#*1!*#:&". Verzacht het niet echt naar mijn idee.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:22 schreef regnavetto het volgende:
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze.
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:23 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen.
En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau.
Het is ook een beetje opvoeden hé..
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Niks opvoeden, ik gruwel van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:36 schreef mytec het volgende:
[..]
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen.
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog wasquote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten?
Rob Scholte maakt ook vast wel een huilend zigeunermeisje voor jequote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:41 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was.
Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest.
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen
Ga jij youp eens hackelenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:07 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he?
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangenquote:
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:14 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen.
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 15:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook.
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb.
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraagquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:18 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker.
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te makenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:24 schreef HeatWave het volgende:
[..]
ja, en daar heb je gewoon gelijk in.
Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter.
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken
Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas.
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag
Tja, een van de redenen waarom ik het dus niet meer doe.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.
ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul.
moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep.
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doenquote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:32 schreef mytec het volgende:
[..]
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product.
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen
Feit is natuurlijk dat er zat slechte restaurants/koks zijn, dat heb je toch in elk beroep?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:07 schreef mytec het volgende:
[..]
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee.
Ah man, binnenkort met groep vrienden weekend feesten in Berlijn. Deze komt op de must-visite lijst. Thanks!quote:Op zaterdag 4 januari 2014 19:39 schreef Hagelkaas het volgende:
Manman, dat is steak eten.
Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden.
http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 19:15 schreef habitue het volgende:
[..]
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken.
Ik dik soms dingetjes aan ja.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 19:33 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind.
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 14:35 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen?
als je die meuk niet echt bakt is ie toch zo klaar?quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten.
Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie.
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:13 schreef Keith_Bakker het volgende:
[..]
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar.
Dat is het zeker, alleen als dat een valide argument is kun je 90% van de producten en diensten wel afschaffen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 21:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt...
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:16 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken.
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.quote:Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft.
Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan.
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mijquote:Op woensdag 8 januari 2014 12:49 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij
Ten eerste is het onzin en ten tweede ging je daarvoor al tekeerquote:Op woensdag 8 januari 2014 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.
Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees.
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.
[..]
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Waar wordt jij beledigd?quote:Op woensdag 8 januari 2014 14:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).
Jij claimt niet beledigd te willen worden, en nu zeg je dat je dat niet wordt? Wat is je probleem nu eigenlijk?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:19 schreef Redcoon het volgende:
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes.
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:27 schreef Redcoon het volgende:
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks.
Daar begon het mee, als het niet de duidelijk is neem dan de conversatie nog een keer door.quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...
Ze komen er gewoon mee weg.
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 01:38 schreef maulibu het volgende:
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen, not the way to go maar zo gaat helaas vaak wel)
Ja, maar er zijn natuurlijk genoeg restaurants die niet fatsoenlijk zijnquote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
Dat valt nog redelijk tegen denk ik.quote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
[..]
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.
Kijk..dat zijn de mensen die hun moment nemen om in huiselijke sfeer zichzelf te trakteren.quote:Op donderdag 9 januari 2014 00:57 schreef golfer het volgende:
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten.
Buitenkant knapperig, binnenkant rood.
Kobequote:
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etcquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:12 schreef Geerd het volgende:
[..]
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etc
Nog nooit goede steak gehad dus.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:28 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?
Filet Am, osse worst allemaal zacht is zo weg.
Uhmzz dan zal het daar idd wel aan liggen, krijg hem vaak wel lekker maar wanneer een dikker stuk wat roder is wordt het meteen wat taaier.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog nooit goede steak gehad dus.
Een goede steak is mals.
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Eet regelmatig riblap als steak.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:39 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzoquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet regelmatig riblap als steak.
Smakelijker dan ossehaas
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Nee, paar goede slagers in mijn omgevingquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzo
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vleesquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
En het is juist zo mooi en lekker.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
Ik ben graag bereid meer te betalen voor goed vlees, maar niet voor lulkoek.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:03 schreef golfer het volgende:
[..]
En het is juist zo mooi en lekker.
wel een beetje duur.
http://www.dryagedmeat.nl/Aberdeen-Angus-rund-c-252.html
C1000 toen het A&P was, had goed vlees, kocht daar vaak sucade die zo mooi was als kobe, de zeen in het midden uitsnijden en je had goddelijk lekkere ministeaks,quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Hier net zo bij de lokale jumbo. Die hadden een tijd lang fantastische bieflap die veel en veel beter was dan de biefstuk en kogelbiefstuk. Helaas zijn ze een tijdje geleden overgegaan op te dunne onmalse meuk, dus laat ik het maar weer links liggen.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 10:53 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:00 schreef mytec het volgende:
[..]
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.
Recent bij de Mc in Zwolle was men in staat om ze aan de buitenkant knapperig te maken en toch bloemig aan de binnenkant.
Dat is hoe friet voor mij hoort te zijn,
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:08 schreef mytec het volgende:
[..]
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.
Jij die bij een Mac ging eten? En dan zijn er nog mensen die jou elitair noemenquote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
Tisser, knul?quote:
Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proevenquote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Ik woon boven een supermarkt lieve schat.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Je wacht tot dat Feyenoord weer kan spelen zodat je boodschappen kan doen?
ok lieve hommotje xoxoquote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:50 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Ik woon boven een supermarkt lieve schat.
Zelf kopen en bakken. Rare bakken kan eigenlijk niet mislukken als je je aan een paar simpele regeltjes houdt, daarom is het ook zo achterlijk dat het in de horeca zo vaak fout gaat. Medium bakken is veel lastiger te timen, vind ik althans.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proeven
http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htmquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshopquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
Ja, bij de Hanos kan je op bestelling vlees zo laten rijpenquote:Op zaterdag 11 januari 2014 17:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htm
![]()
Ken jij zoiets in Nederland?
[..]
Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshop
Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd.quote:Op maandag 13 januari 2014 18:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Kom net terug van een paar dagen Franse Bourgogne. In het kleinste dorpje van letterlijk 1 straat op de gok het enige restaurantje binnengelopen. Binnen een grote haard met smeulende kolen waarop het vlees werd bereid. Kazige kunst aan de muur en van kleur veranderende ledjes.
Voor 15 euro at ik een plankje charcuterie (rilette van eend, pate van konijn, worsten en zuur), een perfect gegrild stuk bavette (bleu) met aardappelgratin en bonensalade en een stuk bitterkoekjestaart met frambozensorbet. En dat is inclusief de twee glazen wijn. En een hand van de chef en zijn vrouw.
Fuck man
En geen reet verdienenquote:Op maandag 13 januari 2014 19:27 schreef mytec het volgende:
[..]
Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd.
Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden.quote:
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:37 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden.
Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
Is een uurtje rijden van florence,quote:Op maandag 13 januari 2014 19:49 schreef mytec het volgende:
[..]
Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel.
Aan goed vlees komen is lastiger, Chianina (het merk koe) is niet echt makkelijk aan te komenquote:Op maandag 13 januari 2014 19:57 schreef Hyperdude het volgende:
Kan je prima zelf doen.
3 pond
3 vingers dik
3 minuten per kant
3 minuten rechtop laten "uitlekken"
Klaar
Jammer het is rechtsonder van florence.. als het er boven lag had ik met de fiets heen gekund.quote:Op maandag 13 januari 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is een uurtje rijden van florence,
Surequote:Op maandag 13 januari 2014 22:36 schreef Equites het volgende:
Er zijn ook zat gasten die hem superrood vragen en hem dan alsnog terugsturen omdat ze de biefstuk te rood vindenJe bent niet de enige gast van die dag Piet.
En ja 95% van de koks is te idioot om een normale steak te kunnen bakken ja.quote:
Gros van Nederland vraagt om een medium maar gaat vervolgens lopen zeikstralen bij de bediening omdat hun stuk vlees nog rood is.quote:
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.htmlquote:Biefstukje wordt delicatesse
Roy Klopper
AMSTERDAM -
Een smakelijk stukje vlees verdwijnt de komende jaren in veel restaurants langzaam maar zeker van de menukaart.
Dit nu nog onwerkelijk klinkende toekomstbeeld schetst Lodewijk van der Grinten, directeur van de koepelvereniging Koninklijke Horeca Nederland. Door grote stijgingen van de inkoopprijzen zal het vooral voor de goedkopere eetcafés op termijn niet meer rendabel zijn een biefstukje of een varkensrollade aan te bieden. Daar komt nog bij dat er een kentering wordt voorzien in de wensen van de consument.
Deze gaat in toenemende mate vragen naar duurzaam voedsel. Hierdoor gaan de menukaarten sterk veranderen.
Ja, ik zie de vleesarme steakhouses al al paddestoelen uit de grond schietenquote:Op woensdag 15 januari 2014 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakken
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html
In Toulouse:quote:Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
en een eigenaar die tegen een collega zei die een cola light wilde:quote:Sa spécialité : ses viandes grillées au feu de bois,
Zelden beter eend gegeten dan daar..quote:Light, light? We do not do light here
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.quote:Op woensdag 15 januari 2014 09:27 schreef Kreator het volgende:
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil.
Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel.
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 19:29 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je?quote:Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Ja, kritiek is nooit leuk. Maar je kunt beter gewoon zorgen dat er niks te klagen valt.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok'
En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel.
In een sterrentent eet ik eigenlijk nooit a la carte, als dat al kan. Gewoon zoveel gangen als je leuk vindt met een wijnarrangementje (of bob) erbij en genieten maar. Ik heb trouwens wel eens biefstuk gehad, van een pseciaal hollands rund, grasgevoerd en met mierenpootjes gekieteld... wel verwerkt in een gerecht met allerlei andere zaken.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 21:54 schreef CrashO het volgende:
[..]
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je?Lekkere ober.. Als jij gewoon zorgt dat de klant krijgt wat hij bestelt is er geen probleem.
Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven)
quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.
Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horecaquote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.
Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca
Precies dit is wat ik bedoel.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Het zou godverdomme wat zijn als je iemand inhuurt en hem dan niet kan aanspreken op de kwaliteit van wat er geleverd is. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Je bent het voorbeeld van de kritiek die er is op de service in de horeca.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.
Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Precies mijn gedachtenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:37 schreef Spanky78 het volgende:
. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.
quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
zelfkennis is iets mooisquote:Op zondag 19 januari 2014 20:26 schreef Mr T-Bone het volgende:
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |