abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 13 januari 2014 @ 22:53:52 #276
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_135461026
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure
En ja 95% van de koks is te idioot om een normale steak te kunnen bakken ja.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_135466299
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure
Is wel waar.
pi_135508655
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure
Gros van Nederland vraagt om een medium maar gaat vervolgens lopen zeikstralen bij de bediening omdat hun stuk vlees nog rood is.
blablablabla
pi_135508662
Eten doe je in alle rust achter je pc en niet tussen allemaal vreemde mensen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 09:16:07 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135509893
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakken
quote:
Biefstukje wordt delicatesse
Roy Klopper
AMSTERDAM -

Een smakelijk stukje vlees verdwijnt de komende jaren in veel restaurants langzaam maar zeker van de menukaart.

Dit nu nog onwerkelijk klinkende toekomstbeeld schetst Lodewijk van der Grinten, directeur van de koepelvereniging Koninklijke Horeca Nederland. Door grote stijgingen van de inkoopprijzen zal het vooral voor de goedkopere eetcafés op termijn niet meer rendabel zijn een biefstukje of een varkensrollade aan te bieden. Daar komt nog bij dat er een kentering wordt voorzien in de wensen van de consument.

Deze gaat in toenemende mate vragen naar duurzaam voedsel. Hierdoor gaan de menukaarten sterk veranderen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 09:21:31 #281
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135509982
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakken

[..]

http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html
Ja, ik zie de vleesarme steakhouses al al paddestoelen uit de grond schieten :').
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Official ESF Kreviewer woensdag 15 januari 2014 @ 09:27:07 #282
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_135510067
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil.
Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel.
pi_135635982
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
In Toulouse:
La Braisière
Zoals ze zelf zeggen:
quote:
Sa spécialité : ses viandes grillées au feu de bois,
en een eigenaar die tegen een collega zei die een cola light wilde:
quote:
Light, light? We do not do light here
Zelden beter eend gegeten dan daar..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_135649774
quote:
14s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:27 schreef Kreator het volgende:
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil.
Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel.
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 20:35:27 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135653279
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 19:29 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135653920
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok' :')

En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel.
5 Ferrari's op videoband!
pi_135657032
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je? :') Lekkere ober.. Als jij gewoon zorgt dat de klant krijgt wat hij bestelt is er geen probleem.

Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 21:57:00 ]
  zaterdag 18 januari 2014 @ 22:02:47 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135657377
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok' :')

En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel.
Ja, kritiek is nooit leuk. Maar je kunt beter gewoon zorgen dat er niks te klagen valt.
En als er wel wat te klagen valt, dan moet je ook niet janken als iemand dat doet.
Ik klaag vrijwel nooit, gewoon omdat ik weet dat ik daar niet gelukkiger van wordt, maar eigenlijker zou er meer geklaagd moeten worden. Zeker als ik jou nu zo hoor.
pi_135659355
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen
In een sterrentent eet ik eigenlijk nooit a la carte, als dat al kan. Gewoon zoveel gangen als je leuk vindt met een wijnarrangementje (of bob) erbij en genieten maar. Ik heb trouwens wel eens biefstuk gehad, van een pseciaal hollands rund, grasgevoerd en met mierenpootjes gekieteld... wel verwerkt in een gerecht met allerlei andere zaken.

Maargoed, wel zat wild en ander soort 'biefstuk'en nog nooit een slecht stukje gehad, alhoewel het de ene keer beter was dan de andere.
Whatever...
pi_135660046
quote:
99s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:54 schreef CrashO het volgende:

[..]

Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je? :') Lekkere ober.. Als jij gewoon zorgt dat de klant krijgt wat hij bestelt is er geen probleem.

Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven)
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
5 Ferrari's op videoband!
pi_135660733
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
:')
Zal de boel even versimpelen voor je. Dus als ik vraag om een rode biefstuk. Vind jij dat ik geen recht heb om er iets van te zeggen wanneer ik een doorbakken schoenzool krijg? Of een klomp ijs die 2sec in de pan heeft gelegen?
Dat heeft niets te maken met `sophisticated` zijn maar gewoon krijgen waar je om vraagt. Ik kan geen huis in elkaar bouwen, dus bied dit ook niet aan aan mijn klanten. Waarom zou ik dan wel van een restaurant moeten accepteren die claimed biefstuk te kunnen serveren? Als je geen biefstuk kan bakken, serveer het dan niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 23:28:32 ]
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:32:14 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135660928
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135661066
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
5 Ferrari's op videoband!
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:36:49 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135661105
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Precies dit is wat ik bedoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135661125
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Het zou godverdomme wat zijn als je iemand inhuurt en hem dan niet kan aanspreken op de kwaliteit van wat er geleverd is. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.
Whatever...
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:39:27 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135661197
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Je bent het voorbeeld van de kritiek die er is op de service in de horeca.
Iemand die in een dienstverlenend beroep werkt maar geen diensten wil verlenen.
iemand die gastvrijheid in het vaandel behoort te hebben maar schijt heeft aan gasten.

Je bent echt de personifiëring van alles wat mis is in de horeca.

Ga alsjeblieft een ander beroep uitoefenen waarbij je niet met mensen hoeft om te gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:51:46 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135661634
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:37 schreef Spanky78 het volgende:

. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.
Precies mijn gedachten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135690293
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
_O-

Ik hoop echt dat je de boel opzettelijk aan het zieken bent. Dit kan je toch niet menen man.

In wat voor soort restaurant werkte je precies?
pi_135691141
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 januari 2014 @ 20:27:55 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135691239
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 20:26 schreef Mr T-Bone het volgende:
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren.
zelfkennis is iets moois
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')