Is het misschien een idee om de OP een keer te updaten met de nieuwe linkjes enzo? Ik weet zelf niet echt hoe, maar het lijkt me wel handigquote:Op maandag 13 februari 2012 12:29 schreef DarkElf het volgende:
We zijn alweer toe aan het zesde deel!
Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5
Linkjes van de topics zijn eigenlijk niet meer nodig sinds het topic in een reeks staat. Een leuke OP met een header zou wel tof zijn.quote:Op maandag 13 februari 2012 12:34 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Is het misschien een idee om de OP een keer te updaten met de nieuwe linkjes enzo? Ik weet zelf niet echt hoe, maar het lijkt me wel handig
Maar hoe kom ik nu snel bij deel 9 of 10 dan? (Sorry, foknoob.. )quote:Op maandag 13 februari 2012 12:44 schreef Myraela het volgende:
[..]
Linkjes van de topics zijn eigenlijk niet meer nodig sinds het topic in een reeks staat. Een leuke OP met een header zou wel tof zijn.
op t pijltje drukken wat voor de topic titel staatquote:Op maandag 13 februari 2012 12:49 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Maar hoe kom ik nu snel bij deel 9 of 10 dan? (Sorry, foknoob.. )
Wat een openbaring! Dank u!quote:Op maandag 13 februari 2012 12:51 schreef DarkElf het volgende:
[..]
op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat
Zo leren we wat bij!quote:Op maandag 13 februari 2012 12:51 schreef DarkElf het volgende:
[..]
op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat
Wat is het probleem met links?quote:Op woensdag 15 februari 2012 22:44 schreef Mirjam het volgende:
Het is reuze gezellig als je mee post, mar zullen we het zonder linkjes doen ?
Poster in kwestie heeft alleen nog recepten geplaatst om mensen naar haar eigen receptenweblog te krijgen... De recepten en dergelijken zijn natuurlijk van harte welkom, maar alleen posten om mensen naar je eigen weblog te krijgen is wat 'jammer'.quote:
wat motorbloempje zegt.quote:
De meesten hebben zich daar niet speciaal voor geregistreerd.quote:Op donderdag 16 februari 2012 18:36 schreef Tegan het volgende:
Maar goed, er zijn genoeg users hier die ook linken naar hun eigen website... Zij mogen het wel?
Hmm, die ga ik ook eens bakken deze weekquote:Op vrijdag 17 februari 2012 15:11 schreef La_Vita het volgende:
[ afbeelding ]
Omnomnom maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
Die heb ik vanavond ook gemaakt En meer chocola mag bij mij ook jaquote:Op vrijdag 17 februari 2012 15:11 schreef La_Vita het volgende:
[ afbeelding ]
Omnomnom maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
wb Windigoquote:Op zondag 19 februari 2012 12:50 schreef Windigo het volgende:
[..]
Hmm, die ga ik ook eens bakken deze week
Ik gebruik meestal 100gr pecannoten of ietsje meer.quote:Op zondag 19 februari 2012 15:47 schreef Tooto7moe het volgende:
Hoeveel noten doen jullie meestal in een brownie?
heb 50gr. hazelnoten gebruikt (hele) en vind ze weinig aanwezig.
Peer/hazelnoot brownie.
[ afbeelding ]
Oooooohhhhquote:Op maandag 5 maart 2012 21:25 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
Surf en Turf van de bbq
T-bone alleen zout en chilivlokken
Kreeft alleen boter met citroensap
Oe, receptje!quote:Op donderdag 8 maart 2012 12:38 schreef n0a het volgende:
Broccoli, ui en spek quiche voor het eerst croissantdeeg voor de bodem gebruikt.
[ afbeelding ]
Klinkt lekker! Wil al tijden weer eens kippensoep eten dus deze gaat op 't bord voor volgende weekquote:Op vrijdag 9 maart 2012 08:30 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een lekker Oosters kippensoepje gemaakt met veel groenten:
[ afbeelding ]
8 reepjes spek gebakken, 2 uien gebakken, kleine broccoli beetgaar en een mengsel van 200ml creme fraiche, Parmezaanse kaas, peper en 3 eieren.quote:
Ik vond het verrassend goed werken. Was bang dat de bodem soggy zou zijn ivm de natte vulling. Bereidde me al op een faal voor.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 21:42 schreef Tooto7moe het volgende:
Noa: hoe vond je croissantdeeg als bodem? aanrader of is bladerdeeg/korstdeeg toch beter?
heb een toetje gemaakt (tiraminoor ofzo) van koekjes en cremefraiche.
[ afbeelding ]
volgende keer toch maar kneden dan?quote:Op zondag 11 maart 2012 19:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier ook nog even mijn no knead volkorenbroodje van vandaag
[ afbeelding ]
Waarom? Ziet er uit!quote:Op zondag 11 maart 2012 19:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
volgende keer toch maar kneden dan?
quote:Op maandag 12 maart 2012 20:14 schreef DarkElf het volgende:
Was onderdeel van ons avondeten (en een snack lekker met groenten): Hummus!
[ afbeelding ]
Hele eten was een pita met hummus, botersla, tomaatjes, gefrituurde bloemkool 'fritters' (Ottolenghi's recept) en en sausje van yoghurt/koriander/limoenrasp en sap en zwarte peper.
Wat een goed idee die combinatie!quote:Op donderdag 15 maart 2012 10:22 schreef n0a het volgende:
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?
Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:
[ afbeelding ]
Foto gelukt dus! ;-)quote:Op donderdag 15 maart 2012 10:22 schreef n0a het volgende:
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?
Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 08:30 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een lekker Oosters kippensoepje gemaakt met veel groenten:
[ afbeelding ]
Klinkt lekker!quote:Op donderdag 15 maart 2012 22:10 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Mijn versie!
Ik heb kippenpoten gebruikt, deze wat aangebraden in gember, knoflook, kruidnagel, kaneel en zwarte peper (had geen 5 spices en ik had me vergist in het nog hebben van anijs en venkel).
Mee laten koken met kippenbouillon (blokjes). Uitgezet toen we gingen sporten. Na sporten kip geplukt en teruggedaan met wat noodles (had geen mihoen meer ), kastanjechamps en chinese kool! Wat chillivlokken erbij gedaan en ook nog wat extra kaneel en kruinagel. Oh, en cognac ipv sherry
Was in ieder geval érg lekker!
Gewoon, hoppakee, terug de vriezer in. Eventueel in 2 of 3 delen.quote:Op donderdag 15 maart 2012 22:11 schreef Tooto7moe het volgende:
hoe vries jij ze weer terug in robin?
Ik dacht dat dat een soort van verboden was omdat je dan droge vellen zou krijgen!
Het is de reden dat ik nog steeds niks wil maken met een pak die ik in huis hebben, gewoon omdat ik geen zin heb ALLES te gaan maken.
Ziet er wel heerlijk uit allemaal.
Ziet er lekker uit. Wat voor soort pompoen is het lekkerst om te gebruiken?quote:Op donderdag 15 maart 2012 10:22 schreef n0a het volgende:
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?
Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:
[ afbeelding ]
Persoonlijk houd ik niet van flespompoen/butternut squash. Ik heb tot nu toe alleen nog nooit gezien welke pompoenen het precies waren.quote:Op maandag 19 maart 2012 16:33 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Wat voor soort pompoen is het lekkerst om te gebruiken?
Ik geloof dat de schil niet zo diep groen was (eerder licht groen), maar kan nog steeds gezelfde zijn?quote:Op maandag 19 maart 2012 19:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kabocha pompoenen!
Ja, die zijn 't lekkerst!
Lekker soepje welquote:Op dinsdag 20 maart 2012 19:57 schreef DarkElf het volgende:
Heerlijke soep gemaakt en gegeten: Gekruide en romige kikkererwtensoep!
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 24 maart 2012 13:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh, ze hebben 'm toegelaten op foodgawker! Had ik nooit gedacht. Als ik zo de andere inzendingen met theedoeken bekijk past ie er ook niet echt tussen. Haha.
Meh, ik zou iig afnemer zijn! Zou eigenlijk met fabrikanten of shops moeten kunnen samenwerken. Dan zit je ook niet met een voorraad die je ergens moet gaan opslaan.quote:Op zaterdag 24 maart 2012 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Nou, soms zou ik dat wel willen ja. Met alleen de mooiste, leukste en bijzonderste Aziatische ingrediënten. Maar in denk dat dat in de praktijk vies tegen zal vallen en er bar weinig vraag naar zal zijn. ;-)
Webshop moet lukken. Heel NL als afzetgebied!quote:Op zaterdag 24 maart 2012 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Nou, soms zou ik dat wel willen ja. Met alleen de mooiste, leukste en bijzonderste Aziatische ingrediënten. Maar in denk dat dat in de praktijk vies tegen zal vallen en er bar weinig vraag naar zal zijn. ;-)
Hahaha alien?!? Hoe zie je daar nou weer een alien in robin! Het was heerlijk trouwensquote:Op zaterdag 31 maart 2012 15:10 schreef RobinOok het volgende:
Alien in de pot? wtf?
Hahahahaha, hoe langer ik ernaar kijk hoe enger het wordt!
Tis lamsbout - althans, een stuk lamsbout want we waren maar met zn tweetjes. Met flink wat kruiden en knof erin gestokenquote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
De geboorte van een alien.
Nee, maar zonder gekheid, wat is het?
(en ik geloof absoluut dat het lekker was als jij dat zegt hoor, maar het ziet er zo niet uit)
omg zo zag ik het niet. nu kan ik niet meer anders zien. bwah jij smeerbatsquote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
De geboorte van een alien.
Nee, maar zonder gekheid, wat is het?
(en ik geloof absoluut dat het lekker was als jij dat zegt hoor, maar het ziet er zo niet uit)
Oh ok, prima, steriel hoeft van mij ook niet nee. Zelf zorg ik er wel voor dat het er fris uit ziet, vandaar. In mijn keuken is genoeg licht, dan is het niet geelquote:Op zondag 1 april 2012 11:21 schreef motorbloempje het volgende:
Weet ik en is 'bewust', ik heb geen aspiraties om van die steriele witte foto's te maken en dit is het licht wat ik in de keuken heb: zo zie ík het, dus zo ziet 'teh int0rw3bs' het
M'n wandelfoto's trek ik wel recht
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen".
Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!
En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)
[ link | afbeelding ]
Tempe Kerin
wegens "Primary reason: Composition - too tight"
Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.
Anyway, bedankt voor je reactie!
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leukquote:Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
Ik kom er dan ook vooral voor inspiratie voor nieuwe recepten en verder ook mee eensch. Er zitten echt juweeltjes tussen hoor, daar niet van, maar dan nog is de setting en de belichting en álles hetzelfde of hetzelfde geshopped, en dat vind ik gewoon niet leuk. Dan maar geligquote:Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk
Uiteraard moest dit nog in de oven, ik eet over het algemeen geen rauwe lamsbout.. +)quote:Op zaterdag 31 maart 2012 20:20 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omg toch niet zo opgegeten he, zeg me dat dit nog in de oven moest ofzo.
vegetarisch? op dieet?quote:Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja
ziet er mooi uit.
Ik eet natriumarm, dus een soort dieet ja.quote:
Redelijke aanslag op hart en nieren denk ik inderdaad. Beetje veel van gegeten, voelde me rijp voor de defibrillator :p.quote:Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja
ziet er mooi uit.
pork bellyquote:Op maandag 2 april 2012 10:58 schreef n0a het volgende:
De draden doen me denken aan natto, nooit gehad overigens.
Gisteren is poging 1 voor geroosterd buikspek geslaagd:
[ afbeelding ]
Extra dank aan Robin voor de geruststellende woorden .
Heerlijk je uitleg haha.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen".
Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!
En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)
wegens "Primary reason: Composition - too tight"
Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.
Anyway, bedankt voor je reactie!
idd geen mooie setting en geen tijd een mooie setting te creeeren.quote:Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
Dat is ook leuk...maar ikzelf mis dat wel op foodgawker. Soms zien de foto's er prachtig uit en dan ga je het recept bekijken en denk je: wtf? Er zijn genoeg bloggers met een slechte camera/ geen fotoshop kennis die echt heerlijke gerechten hebben.quote:Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk
Ik eet wel kaas hoor, maar heel soms en niet veel dan. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk . Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.quote:Op dinsdag 3 april 2012 11:14 schreef Tooto7moe het volgende:
Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Ik haal altijd jonge kaas op de markt, en daar staat ook ineens op met minder zout oid. Ik vind het nog superlekkerquote:Op dinsdag 3 april 2012 11:16 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik eet wel kaas hoor, maar niet veel. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk . Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.
Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.
Mmmm kaas....
Volgende keer dat ik in de buurt ben maak ik wel even een pitstopquote:Op maandag 2 april 2012 20:58 schreef DarkElf het volgende:
Vanavond aten we een koppie soep en dit platbrood met gekarameliseerde ui met tijm erbij.
Yum!
[ afbeelding ]
SPOILER: offtopic zoutgeneuzel :)Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hoe jonger en zachter de kaas des te minder natrium bevat het idd.
Bijv: oude kaas 858 mg natrium per 100 gram
parmezaanse kaas 1000 mg Nat per 100 gram
jonge kaas 783 mg Nat per 100 gram
zachte geitenkaas 399 mg Nat per 100 gram
mozzarella 200 mg per 100 gram
smeerkaas is trouwens echt evil: 1350 mg Nat per 100 gram
1 gram natrium = ongeveer 2.5 gram zout.
Ik probeer zelf ruim onder de 1900 mg Natrium per dag te blijven.
Oh wat heerlijk!quote:Op woensdag 4 april 2012 16:05 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]
Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook
Ingrediënten:quote:
Ok, je best doen op aangebrande plekjes, kan ookquote:Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op.
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.
[ link | afbeelding ]
Ok geschroeid dan!quote:
ik heb het je inmiddels vergeven hoorquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus.
Zo doe ik de sperziebonen ook altijd, veel lekkerder dan gewoon koken. Het knettert wel altijd oorverdovend.quote:Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op.
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.
[ link | afbeelding ]
Dankje!quote:Op woensdag 4 april 2012 16:16 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine
Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.
Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Omnomonomonquote:Op zondag 8 april 2012 13:43 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken!
Geen idee in hoeverre dat zo is, Minilot kan er wel zo grafisch over vertellen dat ik bijna al begin te watertanden als ik het lees, dus ik ging maar eens een receptje proberenquote:Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Heb het linkje ook opgeslagen!quote:Op maandag 9 april 2012 10:23 schreef Tooto7moe het volgende:
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Salade van komkommer, tomaat en koriander (+ nog wat kruiden); linzenstoof (soort dhal) met o.a. knof tomaat ui garam massala en nog wat kruiden, lam met indiase kruidenrub (korianderzaad, garam massala, knof, gember, chili, komijn en een flinke dosis kurkuma) gedryroast met daarover wat grof gehakte geroosterde pistachenootjes, en versgemaakte mangochutney. We hadden er ook nog chapati's bij (niet op de foto). Was errug lekker! Alleen de lamsbout had uiteindelijk wat korter in de oven gemogen, na ca 2 u was ie perfect, na 2,5 uur was ie wat droger geworden.quote:Op maandag 9 april 2012 12:22 schreef Isegrim het volgende:
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
Sorry nog!quote:Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Beetje.quote:Op dinsdag 10 april 2012 22:42 schreef rhubarb het volgende:
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
Ziet er heerlijk uit! Moet hier nog 's kijken naar gerookte kip; heb 't nog niet in de supermarkten zien liggen, maar heb ook nog niet echt gezocht.quote:Op dinsdag 10 april 2012 16:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:
[ afbeelding ]
Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer.
quote:Op woensdag 11 april 2012 10:34 schreef rhubarb het volgende:
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
Datquote:
VK: en ja, ik weet dat je zelf kip kunt roken en een rookoventje staat ook nog steeds op de wensenlijst. Daarbij is de kip van de supermarkt vaak niet eens (echt) gerookt en zit er vooral 'rookaroma' bij, dus zou het sowieso eigenlijk liever zelf roken. Bedacht me alleen dat ik 't hier helemaal nog niet gezien hebquote:Op woensdag 11 april 2012 12:17 schreef Tooto7moe het volgende:
lekker!
Minilot: op die link heeft hij een wekenlijkse receptencolumn en plaats zeer lekkere dingen! Die niet in zijn boeken staan.
Motorbloempje: welk land dan?
En anders zijn er toch huistuinkeuken-maniertjes om kip te roken? Even zoeken of ik dat nog kan terugvinden.
Je hebt me op een idee gebracht! Ik heb blue stilton in huis (alleen dat vlees wordt iets anders, da ga ik hier niet vinden). Het ziet er prachtig & lekker uit, Robin.quote:Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks
Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens!quote:Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks
Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
http://www.metronieuws.nl(...)rZldj!WvpgA1iPow5Ys/ ?quote:Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens!
Ik kocht het bij de Makro. En 't is niet dat het nou zo bijzonder smaakt hoor, het smaakt gewoon als biefstuk. Misschien ietsiepietsie andere textuur (glaziger), iets wildachtiger, maar ik kocht het gewoon omdat de prijs me wel aanstond. ;-)quote:Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens!
dat is wel een goed idee voor mij om een keertje te maken ziet er erg smakelijk uitquote:Op donderdag 12 april 2012 09:44 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een tomaten (zelf gedroogd)-basilicumbrood gebakken en dat smaakte goed!
[ afbeelding ]
als je het nog eens maakt wil je er dan een topic van maken met foto's van de stappen een een receptquote:Op zaterdag 14 april 2012 18:24 schreef Landysh het volgende:
[ afbeelding ]
Lahmacun ('Turkse Pizza')
thanks! *zet op lijst*quote:Op zaterdag 14 april 2012 18:44 schreef Landysh het volgende:
Volgens mij heb ik al eens een recept inclusief foto's ergens in een lahmacun topic gepost.
Hier is het (de foto's zijn wel van minder goede kwaliteit).
Lahmacun
Mooi hoor!quote:Op donderdag 19 april 2012 18:17 schreef Fragrances het volgende:
FutureFairytale ik hou van tomatensaus , maar dat had je wellicht al door haha
Landysh ik heb nog nooit eerder van Balkan Pita gehoord. Worden ze ook met gehakt gevuld? Klinkt wel interessant!
Isegrim nee het is geen broodpizza en ook geen dunnebodempizza. Het is dikker dan een dunnebodempizza, hier kan je het beter zien.
[ afbeelding ]
Wat leuk dat ze ook vis doen, geloof t meteen dat t lekker is. Hun 'vlees' is ook al zo goed gelukt!quote:Op zaterdag 21 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje vegetarische tonijnsalade
Bijna niet van echt te onderscheiden. Ik zeg bijna, omdat het wel ietsjes anders smaakte dan de goedkope kartonnen tonijnprut die ik normaal gebruik voor tonijnsalade. Anders als in beter dus! ;-)
Voor wie nieuwsgierig is (ik krijg geen commissie!): no tuna van de Vegetarische Slager.
Mooi!quote:Op zaterdag 21 april 2012 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt platbrood! Was echt héél lekker!
Ja, gaaf he?quote:Op zaterdag 21 april 2012 09:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
Off topic: wat gaaf dat je in de delicious staat!
Ik houd me aanbevolen voor je bevindingen.quote:Op zaterdag 21 april 2012 12:59 schreef RobinOok het volgende:
En Isegrim, die kipstukjes heb ik ook in de diepvries liggen. Die gaan binnenkort in een curry.
Ik weet alleen niet of ze nou zoveel goedkoper zijn dan biologische kip. ;-)
De no tuna is dus in ieder geval goedgekeurd hier. Van de kipstukjes ben ik iets minder zeker. We zullen zien...
Iemand moet het doen!quote:Op zaterdag 21 april 2012 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Leuk artikel maar ik ken werkelijk niemand die teddyberen vult
Ja, ik dus wel. Hele huis vol teddyberen. Zij zet ze in elkaar en ze vullen ze samen.quote:Op zaterdag 21 april 2012 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Leuk artikel maar ik ken werkelijk niemand die teddyberen vult
Welk recept heb je gebruikt? Ziet er fantastisch uit!quote:Op zaterdag 21 april 2012 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt platbrood! Was echt héél lekker!
Jep, maar ook met kaas en van alles eigenlijk. Voorbeeldquote:Op donderdag 19 april 2012 18:17 schreef Fragrances het volgende:
Landysh ik heb nog nooit eerder van Balkan Pita gehoord. Worden ze ook met gehakt gevuld? Klinkt wel interessant!
[ afbeelding ]
Ooh ziet er goed uit. Ik moet het echt zsm zelf proberen!quote:Op zaterdag 21 april 2012 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt platbrood! Was echt héél lekker!
je hebt nu eenmaal verggies die perse iets willen eten wat op vlees lijkt first world problems dit datquote:Op zaterdag 21 april 2012 21:00 schreef Tegan het volgende:
Heet je echt Kok Robin?
Verder, wel vreemd dat die vegetarische slager de dingen wel 'kip' en 'tonijn' noemt .
http://www.thefreshloaf.com/node/4317/ramadan-pidequote:Op zaterdag 21 april 2012 20:47 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Welk recept heb je gebruikt? Ziet er fantastisch uit!
Dat hoorde ik meer. Zo leuk dat mensen mij daar zo sterk mee associëren. :-)quote:Op zaterdag 21 april 2012 23:24 schreef Tooto7moe het volgende:
kokrobin: vanaf het moment dat ik las dat de deli over china ging had ik al verwacht dat je er in zou staan...
Ik vond de gehaktbal iig niet lekkerquote:Op zaterdag 21 april 2012 10:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga binnenkort eens wat dingen proberen van De Vegetarische Slager. Het ziet er allemaal erg goed uit. Als die 'kipstukjes' net zo lekker zijn als kip, vind ik dat een goed alternatief voor biologische kipfilet (die bizar duur is). Ik zag dat ze inmiddels ook diverse verkooppunten in R'dam hebben.
Tofheid!!!quote:Op zaterdag 21 april 2012 13:40 schreef RobinOok het volgende:
De allerlaatste bladzijde, Rhubarb.
En alsjeblieft, motorbloempje: ;-)
[ link | afbeelding ]
Effe klikken om te lezen.
(en daarna misschien nog een keer op de foto om 'm nog 1 slagje groter te maken)
quote:Op zaterdag 21 april 2012 22:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
je hebt nu eenmaal verggies die perse iets willen eten wat op vlees lijkt first world problems dit dat
quote:Op woensdag 25 april 2012 20:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er super uit maar want vis is geen vega he
Die ga ik nu proberen, de kangaroe vervang ik door lamsworstjesquote:Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks
Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Klopt....quote:Op woensdag 25 april 2012 20:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er super uit maar vis is geen vega he
"250 ml natriumarme bouillon"quote:Op woensdag 25 april 2012 21:14 schreef Tooto7moe het volgende:
[..]
Klopt....
het sloeg ook alleen op de 1ste foto
die was wel vega!
2de is van een andere dag.
Aah ok ik twijfelde alquote:Op woensdag 25 april 2012 21:14 schreef Tooto7moe het volgende:
[..]
Klopt....
het sloeg ook alleen op de 1ste foto
die was wel vega!
2de is van een andere dag.
Nouja, nu loop ik wel elke keer gefrustreerd rond door downtown Rotterdam omdat jouw noodlebar er nog niet zitquote:Op zaterdag 21 april 2012 23:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
(al vraag ik me af of veel mensen negatieve feedback zouden geven als ze 't niks zouden vinden.;-) )
Doen! Dan kom ik iedere dag een broodje halen.quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Als ik een broodjeszaak had zou ik 'm zo verkopen.
quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:46 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Doen! Dan kom ik iedere dag een broodje halen.
Beide. En dan ook lotusbroodjes met buikspek.quote:
Die horen uiteraard in een goede noodlebar Met rabarber marinadequote:Op vrijdag 27 april 2012 16:53 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Beide. En dan ook lotusbroodjes met buikspek.
Eens, al denk ik dat zo'n tent best levensvatbaar is in Rotterdam. Enkel is locatie hier wel verdomd belangrijker (Ik denk belangrijker dan bijvoorbeeld in Adam).quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Noodles en gemarineerde buikspek en ik ben gelukkigquote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, fusion is een vies woord, maar dat zou het toch wel gewoon worden ja. Van alles wat: noodles, zulke broodjes ja, die met buikspek ook, mijn rare fusion bitterballen op het terras, Japans biertje erbij, van die dingen. Geen fine dining, maar wel goed.
Och ja, dromen is leuk.
En nog leuker dat jullie blijkbaar met me meedromen!
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Heb je een recept? Kom net van de markt met een kilo rabarber (en een paar topinamboers)quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:59 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Die horen uiteraard in een goede noodlebar Met rabarber marinade
Waarom niet?quote:
quote:Op zaterdag 28 april 2012 15:04 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Heb je een recept? Kom net van de markt met een kilo rabarber (en een paar topinamboers)
That's it.quote:1-1,5 kg varkensbuik
zout/peper
400 gram rabarber in stukken gesneden
3/4 teentjes knoflook
6 cm verse gember, geschild en in schijfjes gesneden
2 rode pepers, ontpit en in stukken gesneden
1 tl vijfkruidenpoeder
4 el honing
4 el sojasaus (Kikkoman)
Wrijf de varkensbuik in met peper en zout en zet klaar in een schaal.
Doe vervolgens de rabarber, gember, knoflook, gember, rode pepers, vijfkruidenpoeder, sojasaus en de honing in een keukenmachine tot er een mooie, gladde pasta ontstaat. Proef even, want soms mag het wat zoeter, afhankelijk van de rabarber. Verdeel de pasta goed over de varkenbuik en doe een goed glas water erbij in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en laat een paar uur marineren in de ijskast. Ik doe het meestal een uurtje of 6/8, maar vanaf 2 uur moet ook in orde zijn.
Giet vervolgens het watermengsel weg en zet de varkensbuik met de vette kant naar boven voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius. Draai vervolgens de oven naar 110 graden celcius en laat nog 90 minuten in de oven staan. De temperatuur in een kleine oven voor het uurtje uur mag je iets naar beneden aanpassen denk ik, in mijn grote oven gaat het goed, maar in mijn kleine volgens mij niet (is erg lang geleden dat ik iets dergelijks daarin heb gemaakt).
Maar ben je op dit moment wel proffessioneel bezig met koken?quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, fusion is een vies woord, maar dat zou het toch wel gewoon worden ja. Van alles wat: noodles, zulke broodjes ja, die met buikspek ook, mijn rare fusion bitterballen op het terras, Japans biertje erbij, van die dingen. Geen fine dining, maar wel goed.
Och ja, dromen is leuk.
En nog leuker dat jullie blijkbaar met me meedromen!
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Ik ben dan wel geen ondernemer, maar ik denk dat je wel meer fans zou hebben dan alleen de fok! community. Ik vind het namelijk een tof en sterk concept - noodlebars en sushizaken zitten overal veel, maar een aziatisch getint café met aziatisch-westerse broodjes, hapjes, drankjes etc... Dat is best een origineel concept waarvan ik denk dat het zéér aanslaat aangezien aziatisch eten wel populair is. Zeker in een grote stad... denk ik echt dat dat werk!!quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, fusion is een vies woord, maar dat zou het toch wel gewoon worden ja. Van alles wat: noodles, zulke broodjes ja, die met buikspek ook, mijn rare fusion bitterballen op het terras, Japans biertje erbij, van die dingen. Geen fine dining, maar wel goed.
Och ja, dromen is leuk.
En nog leuker dat jullie blijkbaar met me meedromen!
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Toch al gauw een kans van 0,00002%.quote:Op zondag 29 april 2012 13:28 schreef RobinOok het volgende:
Allemaal meeduimen dat ik morgen de staatsloterij win!
Als ik 'm win komt dat tentje er echt.
(zonder afbakbroodjes uiteraard )
Oh, da's ook goed. Regel jij 't geld, doe ik de rest.quote:Op zondag 29 april 2012 13:46 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Toch al gauw een kans van 0,00002%.
Ik denk dat ik de deuren maar langs ga :p
als ik piet verdriet erbij kan regelen wil ik wel investeren in jullie gezamenlijke restaurant.quote:Op zondag 29 april 2012 13:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, da's ook goed. Regel jij 't geld, doe ik de rest.
dat is dan ook een belangrijke verkooptruc, mocht het eten tegen de verwachting in tegen vallen dan moet het daar alleen al mee te redden zijn toch?quote:Op zondag 29 april 2012 14:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Hahahahha dat wordt lachen, dan kom ik zeker als die 2 in dezelfde keuken staan
quote:Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb RobinOoks recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.
Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.
Ik dacht even "kijk ik zo scheel", maar het staat in een ander topic .quote:
Oehhh!! Had ik dat maar na het buikspek geserveerd, de kokosgelei die ik uitgekozen had was niet zo'n succes..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 12:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik dacht even "kijk ik zo scheel", maar het staat in een ander topic .
Robin heeft me toen ook geholpen met mijn buikspek.
Mijn baksel van gisteren:
[ afbeelding ]
Citroen maanzaad cake met slagroom en aardbeien.
Cooooool!!!!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Naar het het recept van RobinOok
Het was verukkuluk!
Yep, ziet er ingewikkelder uit dan het is hoor .quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:34 schreef Tooto7moe het volgende:
De buikspek trekt me niet maar die salade, taart en pizza zien er heerlijk uit
Noa: is dat voor het foodblogevent? Jullie zetten de lat wel hoog, heb nog steeds geen idee wat te doen met de aardbeien
Yummiequote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:27 schreef Tooto7moe het volgende:
Oooooooh
[ afbeelding ]
Lekkerste wijze om (homemade (rotklus) lahmacun te eten. Met salade, tzatziki (van masterchef heerlijk) & hete sausje & citroensap
Moet in het vervolg het gehakt 3x malen ipv 2. Of het thuis even in de keukenmachine her malen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |