abonnement Unibet Coolblue
pi_109829112
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja :)
ziet er mooi uit.
Redelijke aanslag op hart en nieren denk ik inderdaad. Beetje veel van gegeten, voelde me rijp voor de defibrillator :p.
pi_109831127
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 10:58 schreef n0a het volgende:
De draden doen me denken aan natto, nooit gehad overigens.

Gisteren is poging 1 voor geroosterd buikspek geslaagd:

[ afbeelding ]

Extra dank aan Robin voor de geruststellende woorden :).
pork belly O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_109841753
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen". :D

Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!

En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)

wegens "Primary reason: Composition - too tight"

Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.

Anyway, bedankt voor je reactie!
Heerlijk je uitleg haha.
Ik hou van foto's die alleen om het eten gaan.

Ik heb het geprobeerd!............. too tight! Maar dat had ik ook wel kunnen raden

Nee maar ik kan er dus nooit langer dan paar minuten kijken... wordt helemaal kriebelig van alsmaar dezelfde type foto's te zien. het is soms bijna alsof 1 persoon alle foto's maakt.

quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
idd geen mooie setting en geen tijd een mooie setting te creeeren.

quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:

[..]

En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk :)
Dat is ook leuk...maar ikzelf mis dat wel op foodgawker. Soms zien de foto's er prachtig uit en dan ga je het recept bekijken en denk je: wtf? Er zijn genoeg bloggers met een slechte camera/ geen fotoshop kennis die echt heerlijke gerechten hebben.
Ik mis dat wel... alhoewel ik op sommige dagen in de maand }:| alleen maar suf foodporn wil kijken en dan is foodgawker perfect!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109841896
TribalCrab is dus wel te doen zonder pastamachine?
ik wil graag eens ravioli maken maar heb geen pastamachine meer en denk dat ik het deeg nooit dun genoeg ga krijgen.

Fragrances: ik ben overa ;)

Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109841978
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 11:14 schreef Tooto7moe het volgende:

Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Ik eet wel kaas hoor, maar heel soms en niet veel dan. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk :P. Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.

Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.

Mmmm kaas.... ;(

;)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 3 april 2012 @ 11:18:00 #131
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_109842018
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 11:16 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ik eet wel kaas hoor, maar niet veel. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk :P. Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.

Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.

Mmmm kaas.... ;(

;)
Ik haal altijd jonge kaas op de markt, en daar staat ook ineens op met minder zout oid. Ik vind het nog superlekker :o
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_109842054
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:58 schreef DarkElf het volgende:
Vanavond aten we een koppie soep en dit platbrood met gekarameliseerde ui met tijm erbij.

Yum!

[ afbeelding ]
Volgende keer dat ik in de buurt ben maak ik wel even een pitstop :9~
pi_109842372
SPOILER: offtopic zoutgeneuzel :)
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe jonger en zachter de kaas des te minder natrium bevat het idd.

Bijv: oude kaas 858 mg natrium per 100 gram
parmezaanse kaas 1000 mg Nat per 100 gram
jonge kaas 783 mg Nat per 100 gram

zachte geitenkaas 399 mg Nat per 100 gram
mozzarella 200 mg per 100 gram

smeerkaas is trouwens echt evil: 1350 mg Nat per 100 gram

1 gram natrium = ongeveer 2.5 gram zout.

Ik probeer zelf ruim onder de 1900 mg Natrium per dag te blijven.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 3 april 2012 @ 13:32:53 #134
313289 rhubarb
pi_109847354


http://www.okokorecepten.(...)-brulee/creme-brulee

[ Bericht 26% gewijzigd door rhubarb op 03-04-2012 13:44:54 ]
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 21:48:13 #135
91830 MaximusTG
pi_109870393
Tip: volgende keer niet de slagroom door de geklopte eieren mengen met de garde waarmee je de eieren klopt, maar met een lepel.
Je krijgt anders teveel lucht in je crčme, en belletjes in het gebonden resultaat.
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:44:31 #136
367185 Tooto7moe
pi_109874582
bij masterchef aus, gingen ze met een brander eerst even alle luchtbelletjes wegbranden voordat ze de oven ingingen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  woensdag 4 april 2012 @ 14:19:01 #137
313289 rhubarb
pi_109894292
Thanks voor de tips. Na de gebrande suikerlaag zie je gelukkig niks meer van de luchtbelletjes op de bovenkant. Vijfde keer dat ik creme brulee maak, maar heb de juiste temperatuur van de oven nog steeds niet gevonden. Bij 100 graden blijft het vloeibaar, bij 120 en 135 wat te hard. Vol vermogen gasoven werkte tot nu toe nog t beste voor het eindresultaat gek genoeg.
  woensdag 4 april 2012 @ 16:05:17 #138
257824 Crack_
pi_109898645


Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook :D
Baby darling doll face honey
  woensdag 4 april 2012 @ 16:06:06 #139
341413 Selestha
pi_109898672
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:05 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]

Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook :D
Oh wat heerlijk!

Recept? :D
  woensdag 4 april 2012 @ 16:16:55 #140
257824 Crack_
pi_109899165
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:06 schreef Selestha het volgende:

[..]

Oh wat heerlijk!

Recept? :D
Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine


Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.

Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Baby darling doll face honey
  donderdag 5 april 2012 @ 22:11:40 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109960545
Ik hou normaal gesproken van beetgare groenten, maar voor deze snijbonen maak ik een uitzondering. Echt lekker!


Snijbonen

Gegeten met Spaanse krieljes:


Aardappeltjes met gerookte jaranda peper

Blij dat het weer lichter wordt. Dat nodigt meer uit om foto's te maken van mijn eten. :)
  donderdag 5 april 2012 @ 23:11:46 #142
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109963909
Die snijboontjes zien er hier en daar wel een beetje zwart uit?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 5 april 2012 @ 23:12:13 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109963938
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op. ;)
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.

  donderdag 5 april 2012 @ 23:17:20 #144
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109964181
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op. ;)
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.

[ link | afbeelding ]
Ok, je best doen op aangebrande plekjes, kan ook :+
Maar het was ongetwijfeld lekker. Sperzieboontjes bak ik vaak met wat fijngesneden ui om het daarna 20 minuutjes te laten sudderen met wat azijn, is heerlijk. Maar dat bak ik dus op wat minder hoog vuur :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 6 april 2012 @ 00:20:19 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109966596
Geschroeide plekjes! Niet aangebrand. :( :)
  vrijdag 6 april 2012 @ 02:01:53 #146
257653 Myraela
Hangry
pi_109968930
Net als met uitjes, lekker als ze een beetje bruin zijn. O+
  vrijdag 6 april 2012 @ 08:50:47 #147
279763 Ilse86
pi_109971442
Geschroeide (niet verkoolde!!) stukjes groente of vlees geven vaak juist veel smaak. In mijn beleving dan. :Y)
  vrijdag 6 april 2012 @ 11:10:50 #148
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109974902
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 00:20 schreef RobinOok het volgende:
Geschroeide plekjes! Niet aangebrand. :( :)
Ok geschroeid dan! :6

* cinnamon_M is heul niet rancuneus omdat Robin haar prachtig stukje lam, klaar om in de oven te gaan de geboorte van een alien noemde O-)

Maar, ik ben er verder wel een voorstander van om dingen flink aan te bakken hoor, want meer smaak, so no worries :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 6 april 2012 @ 11:47:29 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109976144
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus. ;)
  vrijdag 6 april 2012 @ 15:00:53 #150
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109984134
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus. ;)
;) ik heb het je inmiddels vergeven hoor :P

Zondag staat er weer alien op het menu trouwens! :+ Zal weer een fotootje plaatsen :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')