omg zo zag ik het niet. nu kan ik niet meer anders zien. bwah jij smeerbatsquote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
De geboorte van een alien.![]()
Nee, maar zonder gekheid, wat is het?
(en ik geloof absoluut dat het lekker was als jij dat zegt hoor, maar het ziet er zo niet uit)
Oh ok, prima, steriel hoeft van mij ook niet nee. Zelf zorg ik er wel voor dat het er fris uit ziet, vandaar. In mijn keuken is genoeg licht, dan is het niet geelquote:Op zondag 1 april 2012 11:21 schreef motorbloempje het volgende:
Weet ik en is 'bewust', ik heb geen aspiraties om van die steriele witte foto's te maken en dit is het licht wat ik in de keuken heb: zo zie ík het, dus zo ziet 'teh int0rw3bs' het
M'n wandelfoto's trek ik wel recht
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen".
Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!
En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)
[ link | afbeelding ]
Tempe Kerin
wegens "Primary reason: Composition - too tight"
Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.
Anyway, bedankt voor je reactie!
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leukquote:Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
Ik kom er dan ook vooral voor inspiratie voor nieuwe receptenquote:Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk
Uiteraard moest dit nog in de oven, ik eet over het algemeen geen rauwe lamsbout.. +)quote:Op zaterdag 31 maart 2012 20:20 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omgtoch niet zo opgegeten he, zeg me dat dit nog in de oven moest ofzo.
vegetarisch? op dieet?quote:Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja
ziet er mooi uit.
Redelijke aanslag op hart en nieren denk ik inderdaad. Beetje veel van gegeten, voelde me rijp voor de defibrillator :p.quote:Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja
ziet er mooi uit.
pork bellyquote:Op maandag 2 april 2012 10:58 schreef n0a het volgende:
De draden doen me denken aan natto, nooit gehad overigens.
Gisteren is poging 1 voor geroosterd buikspek geslaagd:
[ afbeelding ]
Extra dank aan Robin voor de geruststellende woorden.
Heerlijk je uitleg haha.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen".
Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!
En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)
wegens "Primary reason: Composition - too tight"
Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.
Anyway, bedankt voor je reactie!
idd geen mooie setting en geen tijd een mooie setting te creeeren.quote:Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
Dat is ook leuk...maar ikzelf mis dat wel op foodgawker. Soms zien de foto's er prachtig uit en dan ga je het recept bekijken en denk je: wtf? Er zijn genoeg bloggers met een slechte camera/ geen fotoshop kennis die echt heerlijke gerechten hebben.quote:Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk
Ik eet wel kaas hoor, maar heel soms en niet veel dan. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijkquote:Op dinsdag 3 april 2012 11:14 schreef Tooto7moe het volgende:
Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Ik haal altijd jonge kaas op de markt, en daar staat ook ineens op met minder zout oid. Ik vind het nog superlekkerquote:Op dinsdag 3 april 2012 11:16 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik eet wel kaas hoor, maar niet veel. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk. Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.
Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.
Mmmm kaas....
Volgende keer dat ik in de buurt ben maak ik wel even een pitstopquote:Op maandag 2 april 2012 20:58 schreef DarkElf het volgende:
Vanavond aten we een koppie soep en dit platbrood met gekarameliseerde ui met tijm erbij.
Yum!
[ afbeelding ]
SPOILER: offtopic zoutgeneuzel :)Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hoe jonger en zachter de kaas des te minder natrium bevat het idd.
Bijv: oude kaas 858 mg natrium per 100 gram
parmezaanse kaas 1000 mg Nat per 100 gram
jonge kaas 783 mg Nat per 100 gram
zachte geitenkaas 399 mg Nat per 100 gram
mozzarella 200 mg per 100 gram
smeerkaas is trouwens echt evil: 1350 mg Nat per 100 gram
1 gram natrium = ongeveer 2.5 gram zout.
Ik probeer zelf ruim onder de 1900 mg Natrium per dag te blijven.
Oh wat heerlijk!quote:Op woensdag 4 april 2012 16:05 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]
Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook
Ingrediënten:quote:
Ok, je best doen op aangebrande plekjes, kan ookquote:Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op.
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.
[ link | afbeelding ]
Ok geschroeid dan!quote:
quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus.
Zo doe ik de sperziebonen ook altijd, veel lekkerder dan gewoon koken. Het knettert wel altijd oorverdovend.quote:Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op.
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.
[ link | afbeelding ]
Dankje!quote:Op woensdag 4 april 2012 16:16 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine
Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.
Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Omnomonomonquote:Op zondag 8 april 2012 13:43 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken!
Geen idee in hoeverre dat zo is, Minilot kan er wel zo grafisch over vertellen dat ik bijna al begin te watertanden als ik het lees, dus ik ging maar eens een receptje proberenquote:Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Heb het linkje ook opgeslagen!quote:Op maandag 9 april 2012 10:23 schreef Tooto7moe het volgende:
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Salade van komkommer, tomaat en koriander (+ nog wat kruiden); linzenstoof (soort dhal) met o.a. knof tomaat ui garam massala en nog wat kruiden, lam met indiase kruidenrub (korianderzaad, garam massala, knof, gember, chili, komijn en een flinke dosis kurkuma) gedryroast met daarover wat grof gehakte geroosterde pistachenootjes, en versgemaakte mangochutney. We hadden er ook nog chapati's bij (niet op de foto). Was errug lekker! Alleen de lamsbout had uiteindelijk wat korter in de oven gemogen, na ca 2 u was ie perfect, na 2,5 uur was ie wat droger geworden.quote:Op maandag 9 april 2012 12:22 schreef Isegrim het volgende:
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
Sorry nog!quote:Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Beetje.quote:Op dinsdag 10 april 2012 22:42 schreef rhubarb het volgende:
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
Ziet er heerlijk uit! Moet hier nog 's kijken naar gerookte kip; heb 't nog niet in de supermarkten zien liggen, maar heb ook nog niet echt gezocht.quote:Op dinsdag 10 april 2012 16:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:
[ afbeelding ]
Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer.
quote:Op woensdag 11 april 2012 10:34 schreef rhubarb het volgende:
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
Datquote:
VK: en ja, ik weet dat je zelf kip kunt roken en een rookoventje staat ook nog steeds op de wensenlijst. Daarbij is de kip van de supermarkt vaak niet eens (echt) gerookt en zit er vooral 'rookaroma' bij, dus zou het sowieso eigenlijk liever zelf roken. Bedacht me alleen dat ik 't hier helemaal nog niet gezien hebquote:Op woensdag 11 april 2012 12:17 schreef Tooto7moe het volgende:
lekker!
Minilot: op die link heeft hij een wekenlijkse receptencolumn en plaats zeer lekkere dingen! Die niet in zijn boeken staan.
Motorbloempje: welk land dan?
En anders zijn er toch huistuinkeuken-maniertjes om kip te roken? Even zoeken of ik dat nog kan terugvinden.
Je hebt me op een idee gebracht! Ik heb blue stilton in huisquote:Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks
Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens!quote:Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks
Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
http://www.metronieuws.nl(...)rZldj!WvpgA1iPow5Ys/ ?quote:Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens!
Ik kocht het bij de Makro. En 't is niet dat het nou zo bijzonder smaakt hoor, het smaakt gewoon als biefstuk. Misschien ietsiepietsie andere textuur (glaziger), iets wildachtiger, maar ik kocht het gewoon omdat de prijs me wel aanstond. ;-)quote:Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens!
dat is wel een goed idee voor mij om een keertje te maken ziet er erg smakelijk uitquote:Op donderdag 12 april 2012 09:44 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een tomaten (zelf gedroogd)-basilicumbrood gebakken en dat smaakte goed!
[ afbeelding ]
als je het nog eens maakt wil je er dan een topic van maken met foto's van de stappen een een receptquote:Op zaterdag 14 april 2012 18:24 schreef Landysh het volgende:
[ afbeelding ]
Lahmacun ('Turkse Pizza')
quote:Op zaterdag 14 april 2012 18:44 schreef Landysh het volgende:
Volgens mij heb ik al eens een recept inclusief foto's ergens in een lahmacun topic gepost.
Hier is het (de foto's zijn wel van minder goede kwaliteit).
Lahmacun
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |