abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109739516
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 15:04 schreef cinnamon_M het volgende:
Vorige week:
[ afbeelding ]
Lam!
omg :'( toch niet zo opgegeten he, zeg me dat dit nog in de oven moest ofzo.
pi_109739554
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
De geboorte van een alien. :X

Nee, maar zonder gekheid, wat is het?
(en ik geloof absoluut dat het lekker was als jij dat zegt hoor, maar het ziet er zo niet uit)
omg zo zag ik het niet. nu kan ik niet meer anders zien. bwah jij smeerbats o|O
pi_109745011
Kisir gemaakt. Maar met griesmeel ipv bulgur. Mijn fijne bulgur was namelijk op.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109745171
Hey kokrobin, kon het niet nalaten naar je te kijken op foodgawker.com. Het is toch best wel moeilijk om daar geplaatst te worden? Hoorde dat ze echt veel eisen hebben, daarom zien bijna alle foto's er ook hetzelfde uit. En ik vind jouw foto's dus wat anders dan wat er gewoonlijk op geplaatst wordt, leuk dus!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zaterdag 31 maart 2012 @ 23:28:10 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109746932
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen". :D

Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!

En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)



Tempe Kerin

wegens "Primary reason: Composition - too tight"

Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.

Anyway, bedankt voor je reactie!
pi_109756458
Zaterdag voor de tweede keer ravioli gemaakt (zonder pastamachine :P ). Met een vulling van rundergehakt, spinazie en pijnboompitten.
Met veldsla en pastasaus uit een pot deze keer.
Was heel lekker, maar de saus gaat toch wat overheersen.



[ Bericht 7% gewijzigd door Isabeau op 01-04-2012 11:19:01 ]
pi_109756601
Waarschijnlijk omdat de saus uit pot veel te zout was? Ziet er wel leuk uit verder.


Avondeten van gisteren: Chicken Tikka Massala met sperciebonen en zelfbebakken garlic/coriander nan
Ja doei.
pi_109756663
Lekker Mo!!
Heb jij trouwens een fotobewerkingsprogramma? Valt me op dat je foto's altijd wat gelig zijn, dit zou je heel simpel kunnen rechttrekken waardoor het er iets frisser uit komt te zien (voor op je blog) Het zijn namelijk verder allemaal erg smakelijke foto's :9 :9
pi_109756716
Weet ik en is 'bewust', ik heb geen aspiraties om van die steriele witte foto's te maken en dit is het licht wat ik in de keuken heb: zo zie ík het, dus zo ziet 'teh int0rw3bs' het :)

M'n wandelfoto's trek ik wel recht :)
Ja doei.
pi_109756932
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 11:21 schreef motorbloempje het volgende:
Weet ik en is 'bewust', ik heb geen aspiraties om van die steriele witte foto's te maken en dit is het licht wat ik in de keuken heb: zo zie ík het, dus zo ziet 'teh int0rw3bs' het :)

M'n wandelfoto's trek ik wel recht :)
Oh ok, prima, steriel hoeft van mij ook niet nee. Zelf zorg ik er wel voor dat het er fris uit ziet, vandaar. In mijn keuken is genoeg licht, dan is het niet geel ;)
pi_109757372
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen". :D

Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!

En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)

[ link | afbeelding ]
Tempe Kerin

wegens "Primary reason: Composition - too tight"

Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.

Anyway, bedankt voor je reactie!
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
pi_109757430
Nog afgezien van de foto's verwonder ik me ook vaak over de recepten op FoodGawker. Van de week me ernstig verbaasd over "mac-and-cheese-burritos".

:?

:r
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_109757717
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109757850
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:

[..]

En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk :)
Ik kom er dan ook vooral voor inspiratie voor nieuwe recepten :@ en verder ook mee eensch. Er zitten echt juweeltjes tussen hoor, daar niet van, maar dan nog is de setting en de belichting en álles hetzelfde of hetzelfde geshopped, en dat vind ik gewoon niet leuk. Dan maar gelig :')
Ja doei.
pi_109757972
:D bij sommige dingen past die stijl die je op gawkers ziet goed, maar bij andere gerechten mag het best anders, rustieker, echter :Y Helemaal mee eens.
Ik ben zelf niet zo goed in gedoe er omheen. Het gaat mij om het eten ter inspiratie bij het recept (ik post ze op facebook). Niet om de setting of het mooiste plaatje.
  zondag 1 april 2012 @ 12:19:42 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109758237
Nou, ik word kriegel van al die theedoeken daar. En al het uitgebeten wit. Maar dat zie je ook in die voedseltijdschriften. Dus dat moet blijkbaar. Maar als er op mijn foto's veel uitgebeten wit is gooi ik 'm weg. Of shop 'm bij.

Dat echt rustiek (meestal eufemisme voor "gewoon op 't bord gekwakt") er niet vaak doorkomt vind ik niet zo erg. De opzet van de site is ook "plaatjes waar het water van in je mond loopt". En ook al kan rustiek eten een stuk lekkerder zijn dan een burrito met macaroni & kaas, als het er niet lekker uitziet, ja, dan heb je pech.

En ik denk ook dat je pech/geluk moet hebben wie er aan de reviewknoppen zit.

(en oja, ik kom er eigenlijk bijna nooit, gewoon omdat 80% zoetigheid is en de rest niet mijn ding :o
Haha, nee, dat klinkt zuur, maar dat ben ik niet. Vind het een leuke site, leuk concept)
  zondag 1 april 2012 @ 20:10:11 #117
371861 Fragrances
Fragrances in the Kitchen
pi_109776749
@tooto7moe heeeey ben jij hier ook! Leuk om te zien :)

Ik plaats hier zo nu en dan ook als jullie het niet erg vinden ^^.

Simpele bruschetta met tomaat-basilicum

pi_109789534
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 20:20 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

omg :'( toch niet zo opgegeten he, zeg me dat dit nog in de oven moest ofzo.
Uiteraard moest dit nog in de oven, ik eet over het algemeen geen rauwe lamsbout.. +)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 2 april 2012 @ 00:52:44 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109790876

Zoete, zwarte sojabonen snack

Kan ook met gewone, gedroogde sojabonen ipv zwarte, gedroogde sojabonen. Je weekt ze eerst een nachtje in koud water, kookt ze daarna in water met sojasaus, knoflook en suiker. Ik gebruikte gula djawa en voegde ook nog een chilipepertje toe.

Maar eigenlijk hoort het niet zo sticky, hihi. Eigenlijk waren ze mislukt, maar ik vond ze juist erg lekker. :P
pi_109793689
Ik vind dat er heel lekker uitzien. :9 Wel een kliederboel lijkt me. :D
pi_109796357
De draden doen me denken aan natto, nooit gehad overigens.

Gisteren is poging 1 voor geroosterd buikspek geslaagd:



Extra dank aan Robin voor de geruststellende woorden :).
pi_109821585
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja :)
ziet er mooi uit.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109821808
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja :)
ziet er mooi uit.
vegetarisch? op dieet?
pi_109821830
Vanavond aten we een koppie soep en dit platbrood met gekarameliseerde ui met tijm erbij.

Yum!

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109821891
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

vegetarisch? op dieet?
Ik eet natriumarm, dus een soort dieet ja.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109829112
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja :)
ziet er mooi uit.
Redelijke aanslag op hart en nieren denk ik inderdaad. Beetje veel van gegeten, voelde me rijp voor de defibrillator :p.
pi_109831127
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 10:58 schreef n0a het volgende:
De draden doen me denken aan natto, nooit gehad overigens.

Gisteren is poging 1 voor geroosterd buikspek geslaagd:

[ afbeelding ]

Extra dank aan Robin voor de geruststellende woorden :).
pork belly O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_109841753
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen". :D

Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!

En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)

wegens "Primary reason: Composition - too tight"

Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.

Anyway, bedankt voor je reactie!
Heerlijk je uitleg haha.
Ik hou van foto's die alleen om het eten gaan.

Ik heb het geprobeerd!............. too tight! Maar dat had ik ook wel kunnen raden

Nee maar ik kan er dus nooit langer dan paar minuten kijken... wordt helemaal kriebelig van alsmaar dezelfde type foto's te zien. het is soms bijna alsof 1 persoon alle foto's maakt.

quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
idd geen mooie setting en geen tijd een mooie setting te creeeren.

quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:

[..]

En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk :)
Dat is ook leuk...maar ikzelf mis dat wel op foodgawker. Soms zien de foto's er prachtig uit en dan ga je het recept bekijken en denk je: wtf? Er zijn genoeg bloggers met een slechte camera/ geen fotoshop kennis die echt heerlijke gerechten hebben.
Ik mis dat wel... alhoewel ik op sommige dagen in de maand }:| alleen maar suf foodporn wil kijken en dan is foodgawker perfect!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109841896
TribalCrab is dus wel te doen zonder pastamachine?
ik wil graag eens ravioli maken maar heb geen pastamachine meer en denk dat ik het deeg nooit dun genoeg ga krijgen.

Fragrances: ik ben overa ;)

Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109841978
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 11:14 schreef Tooto7moe het volgende:

Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Ik eet wel kaas hoor, maar heel soms en niet veel dan. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk :P. Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.

Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.

Mmmm kaas.... ;(

;)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 3 april 2012 @ 11:18:00 #131
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_109842018
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 11:16 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ik eet wel kaas hoor, maar niet veel. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk :P. Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.

Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.

Mmmm kaas.... ;(

;)
Ik haal altijd jonge kaas op de markt, en daar staat ook ineens op met minder zout oid. Ik vind het nog superlekker :o
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_109842054
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:58 schreef DarkElf het volgende:
Vanavond aten we een koppie soep en dit platbrood met gekarameliseerde ui met tijm erbij.

Yum!

[ afbeelding ]
Volgende keer dat ik in de buurt ben maak ik wel even een pitstop :9~
pi_109842372
SPOILER: offtopic zoutgeneuzel :)
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe jonger en zachter de kaas des te minder natrium bevat het idd.

Bijv: oude kaas 858 mg natrium per 100 gram
parmezaanse kaas 1000 mg Nat per 100 gram
jonge kaas 783 mg Nat per 100 gram

zachte geitenkaas 399 mg Nat per 100 gram
mozzarella 200 mg per 100 gram

smeerkaas is trouwens echt evil: 1350 mg Nat per 100 gram

1 gram natrium = ongeveer 2.5 gram zout.

Ik probeer zelf ruim onder de 1900 mg Natrium per dag te blijven.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 3 april 2012 @ 13:32:53 #134
313289 rhubarb
pi_109847354


http://www.okokorecepten.(...)-brulee/creme-brulee

[ Bericht 26% gewijzigd door rhubarb op 03-04-2012 13:44:54 ]
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 21:48:13 #135
91830 MaximusTG
pi_109870393
Tip: volgende keer niet de slagroom door de geklopte eieren mengen met de garde waarmee je de eieren klopt, maar met een lepel.
Je krijgt anders teveel lucht in je crčme, en belletjes in het gebonden resultaat.
  dinsdag 3 april 2012 @ 22:44:31 #136
367185 Tooto7moe
pi_109874582
bij masterchef aus, gingen ze met een brander eerst even alle luchtbelletjes wegbranden voordat ze de oven ingingen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  woensdag 4 april 2012 @ 14:19:01 #137
313289 rhubarb
pi_109894292
Thanks voor de tips. Na de gebrande suikerlaag zie je gelukkig niks meer van de luchtbelletjes op de bovenkant. Vijfde keer dat ik creme brulee maak, maar heb de juiste temperatuur van de oven nog steeds niet gevonden. Bij 100 graden blijft het vloeibaar, bij 120 en 135 wat te hard. Vol vermogen gasoven werkte tot nu toe nog t beste voor het eindresultaat gek genoeg.
  woensdag 4 april 2012 @ 16:05:17 #138
257824 Crack_
pi_109898645


Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook :D
Baby darling doll face honey
  woensdag 4 april 2012 @ 16:06:06 #139
341413 Selestha
pi_109898672
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:05 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]

Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook :D
Oh wat heerlijk!

Recept? :D
  woensdag 4 april 2012 @ 16:16:55 #140
257824 Crack_
pi_109899165
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:06 schreef Selestha het volgende:

[..]

Oh wat heerlijk!

Recept? :D
Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine


Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.

Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Baby darling doll face honey
  donderdag 5 april 2012 @ 22:11:40 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109960545
Ik hou normaal gesproken van beetgare groenten, maar voor deze snijbonen maak ik een uitzondering. Echt lekker!


Snijbonen

Gegeten met Spaanse krieljes:


Aardappeltjes met gerookte jaranda peper

Blij dat het weer lichter wordt. Dat nodigt meer uit om foto's te maken van mijn eten. :)
  donderdag 5 april 2012 @ 23:11:46 #142
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109963909
Die snijboontjes zien er hier en daar wel een beetje zwart uit?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 5 april 2012 @ 23:12:13 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109963938
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op. ;)
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.

  donderdag 5 april 2012 @ 23:17:20 #144
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109964181
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op. ;)
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.

[ link | afbeelding ]
Ok, je best doen op aangebrande plekjes, kan ook :+
Maar het was ongetwijfeld lekker. Sperzieboontjes bak ik vaak met wat fijngesneden ui om het daarna 20 minuutjes te laten sudderen met wat azijn, is heerlijk. Maar dat bak ik dus op wat minder hoog vuur :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 6 april 2012 @ 00:20:19 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109966596
Geschroeide plekjes! Niet aangebrand. :( :)
  vrijdag 6 april 2012 @ 02:01:53 #146
257653 Myraela
Hangry
pi_109968930
Net als met uitjes, lekker als ze een beetje bruin zijn. O+
  vrijdag 6 april 2012 @ 08:50:47 #147
279763 Ilse86
pi_109971442
Geschroeide (niet verkoolde!!) stukjes groente of vlees geven vaak juist veel smaak. In mijn beleving dan. :Y)
  vrijdag 6 april 2012 @ 11:10:50 #148
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109974902
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 00:20 schreef RobinOok het volgende:
Geschroeide plekjes! Niet aangebrand. :( :)
Ok geschroeid dan! :6

* cinnamon_M is heul niet rancuneus omdat Robin haar prachtig stukje lam, klaar om in de oven te gaan de geboorte van een alien noemde O-)

Maar, ik ben er verder wel een voorstander van om dingen flink aan te bakken hoor, want meer smaak, so no worries :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 6 april 2012 @ 11:47:29 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109976144
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus. ;)
  vrijdag 6 april 2012 @ 15:00:53 #150
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_109984134
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus. ;)
;) ik heb het je inmiddels vergeven hoor :P

Zondag staat er weer alien op het menu trouwens! :+ Zal weer een fotootje plaatsen :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 6 april 2012 @ 17:32:46 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109989767
Tuurlijk! Waarom niet?! :-)
  vrijdag 6 april 2012 @ 18:50:25 #152
167545 Tegan
pi_109992391
Ik wil wel een pic van hoe hij eruit zag na de oven.
  vrijdag 6 april 2012 @ 22:39:10 #153
367185 Tooto7moe
pi_110004422
die fetavulling lijkt me wel yammie.

en aangebakken groenten zijn heerlijk :9
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zaterdag 7 april 2012 @ 00:32:19 #154
154534 Bolkesteijn
TINSTAAFL!
pi_110009887
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op. ;)
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.

[ link | afbeelding ]
Zo doe ik de sperziebonen ook altijd, veel lekkerder dan gewoon koken. Het knettert wel altijd oorverdovend.
  zaterdag 7 april 2012 @ 08:00:22 #155
341413 Selestha
pi_110014787
quote:
12s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:16 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine


Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.

Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Dankje! :9
  zondag 8 april 2012 @ 13:43:47 #156
313289 rhubarb
pi_110054985

Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken! :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door rhubarb op 08-04-2012 13:57:01 ]
  zondag 8 april 2012 @ 14:47:22 #157
341413 Selestha
pi_110057279
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 13:43 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken! :Y
Omnomonomon :9
  zondag 8 april 2012 @ 20:53:25 #158
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_110071027
Whoo, net echt!



Cauliflower cake, naar recept van Yotam Ottolenghi *O*
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 8 april 2012 @ 22:52:17 #159
145955 Isegrim
pi_110078004
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
  zondag 8 april 2012 @ 22:54:29 #160
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_110078145
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Geen idee in hoeverre dat zo is, Minilot kan er wel zo grafisch over vertellen dat ik bijna al begin te watertanden als ik het lees, dus ik ging maar eens een receptje proberen :+

Vond het best geslaagd trouwens :Y Vulde wel heel erg!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 8 april 2012 @ 22:55:44 #161
145955 Isegrim
pi_110078231
Het ziet er ook zeker goed uit, die uienringen erbovenop maken het mooi. :)
  zondag 8 april 2012 @ 23:08:51 #162
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_110079099
ziet er lekker uit :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 9 april 2012 @ 10:23:53 #163
367185 Tooto7moe
pi_110088167
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  maandag 9 april 2012 @ 10:38:46 #164
248287 LieLie
ISTJ
pi_110088406
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 10:23 schreef Tooto7moe het volgende:
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Heb het linkje ook opgeslagen!
  maandag 9 april 2012 @ 12:20:12 #165
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_110090857
Alien in de pot part II: it's dead and it's orange!


Dat werd uiteindelijk dit Indiaas getinte maal:


En verder maakte ik ook nog:

Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 9 april 2012 @ 12:22:42 #166
145955 Isegrim
pi_110090927
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
  maandag 9 april 2012 @ 12:28:33 #167
293144 cinnamon_M
Offline.
pi_110091099
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 12:22 schreef Isegrim het volgende:
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
Salade van komkommer, tomaat en koriander (+ nog wat kruiden); linzenstoof (soort dhal) met o.a. knof tomaat ui garam massala en nog wat kruiden, lam met indiase kruidenrub (korianderzaad, garam massala, knof, gember, chili, komijn en een flinke dosis kurkuma) gedryroast met daarover wat grof gehakte geroosterde pistachenootjes, en versgemaakte mangochutney. We hadden er ook nog chapati's bij (niet op de foto). Was errug lekker! Alleen de lamsbout had uiteindelijk wat korter in de oven gemogen, na ca 2 u was ie perfect, na 2,5 uur was ie wat droger geworden.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 10 april 2012 @ 16:18:18 #168
221912 minilot
Nancy boy
pi_110140864
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Sorry nog! :)
Ik at bij een restaurant van Ottolenghi (Nopi) toen ik een paar maanden geleden in Londen was, en ik en mijn gezelschap van acht man raakten er grotendeels niet over uitgepraat, bij thuiskomst de kookboeken besteld en zeer verliefd geworden op 's mans aanpak als het op eten aankomt. O+

Ter compensatie: ik maak vanavond voor het eerst in járen weer eens iets van Jamie Oliver ( }:| ): Lamsschenkel in Guinness omdat mijn lief erom blijft zeuren sinds -ie het vorige week op teevee zag. Het zal mij benieuwen! Ik maak in elk geval een foto.

Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:



Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer. :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 april 2012 @ 22:42:02 #169
313289 rhubarb
pi_110161836
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
  woensdag 11 april 2012 @ 08:10:53 #170
221912 minilot
Nancy boy
pi_110169538
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 22:42 schreef rhubarb het volgende:
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
Beetje. :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 april 2012 @ 10:01:37 #171
221912 minilot
Nancy boy
pi_110171573
..ieks!

http://foodgawker.com/ heeft een nieuwe layout!

Argh!

Moet ik weer helemaal wennen!

-twitch-
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 april 2012 @ 10:07:21 #172
162870 motorbloempje
#Anoniem
pi_110171731
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 16:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:

[ afbeelding ]

Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer. :9
Ziet er heerlijk uit! Moet hier nog 's kijken naar gerookte kip; heb 't nog niet in de supermarkten zien liggen, maar heb ook nog niet echt gezocht.

Wil deze wel eens proberen binnenkort, maar vraag me af of ik ook hiervan de ingrediënten kan vinden:

http://eatgood4life.blogs(...)etarian-lasagna.html
Ja doei.
  woensdag 11 april 2012 @ 10:34:52 #173
313289 rhubarb
pi_110172513
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
  woensdag 11 april 2012 @ 10:40:28 #174
221912 minilot
Nancy boy
pi_110172678
MoBlootje woont niet in Nederland. :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 april 2012 @ 10:44:33 #175
162870 motorbloempje
#Anoniem
pi_110172781
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 10:34 schreef rhubarb het volgende:
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 10:40 schreef minilot het volgende:
MoBlootje woont niet in Nederland. :)
Dat :P
Ja doei.
  woensdag 11 april 2012 @ 12:17:30 #176
367185 Tooto7moe
pi_110175952
lekker!
Minilot: op die link heeft hij een wekenlijkse receptencolumn en plaats zeer lekkere dingen! Die niet in zijn boeken staan.

Motorbloempje: welk land dan?
En anders zijn er toch huistuinkeuken-maniertjes om kip te roken? Even zoeken of ik dat nog kan terugvinden.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  woensdag 11 april 2012 @ 12:19:14 #177
162870 motorbloempje
#Anoniem
pi_110176001
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 12:17 schreef Tooto7moe het volgende:
lekker!
Minilot: op die link heeft hij een wekenlijkse receptencolumn en plaats zeer lekkere dingen! Die niet in zijn boeken staan.

Motorbloempje: welk land dan?
En anders zijn er toch huistuinkeuken-maniertjes om kip te roken? Even zoeken of ik dat nog kan terugvinden.
VK: en ja, ik weet dat je zelf kip kunt roken en een rookoventje staat ook nog steeds op de wensenlijst. Daarbij is de kip van de supermarkt vaak niet eens (echt) gerookt en zit er vooral 'rookaroma' bij, dus zou het sowieso eigenlijk liever zelf roken. Bedacht me alleen dat ik 't hier helemaal nog niet gezien heb :)

Oh, en ontopic:


Snee roggebrood met een zachtgekookt eitje, gerookte spekblokjes, likje mayo, half sjalotje en peterselie :9
Ja doei.
  woensdag 11 april 2012 @ 12:25:33 #178
367185 Tooto7moe
pi_110176213
Ik was al aan het zoeken.. maar bedoelde roken met behulp van een (wok)pan incl. deksel of anders zoals kaotickitchen het doet: http://www.kayotic.nl/blog/tag/smoked-chicken

wat betreft die lasagne: Wow, wist niet eens dat er soja chorizoworst bestond. Die wil ik wel eens proberen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  woensdag 11 april 2012 @ 21:37:59 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110204200

Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks

Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 11-04-2012 22:32:56 ]
  woensdag 11 april 2012 @ 21:44:02 #180
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_110204675
Jemig wat ziet dat er heerlijk uit _O_
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  donderdag 12 april 2012 @ 09:44:34 #181
14078 DarkElf
pi_110219085
Gisteren een tomaten (zelf gedroogd)-basilicumbrood gebakken en dat smaakte goed!

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 12 april 2012 @ 10:01:06 #182
859 Isabeau
ISFP
pi_110219550
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks

Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Je hebt me op een idee gebracht! Ik heb blue stilton in huis :9 (alleen dat vlees wordt iets anders, da ga ik hier niet vinden). Het ziet er prachtig & lekker uit, Robin.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 april 2012 @ 17:41:54 #183
221912 minilot
Nancy boy
pi_110238997
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks

Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens! :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 18:41:28 #184
91830 MaximusTG
pi_110240891
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens! :)
http://www.metronieuws.nl(...)rZldj!WvpgA1iPow5Ys/ ?
:+
  donderdag 12 april 2012 @ 18:58:06 #185
339763 koekepannekoek
pi_110241532


risotto primavera met geitenkaas, parmazaan en pecorino en een beetje baby schaap
op de foto lijken het wat grootte stukken maar het was vooral een heel klein bord :)
  donderdag 12 april 2012 @ 21:15:04 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110249737
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens! :)
Ik kocht het bij de Makro. En 't is niet dat het nou zo bijzonder smaakt hoor, het smaakt gewoon als biefstuk. Misschien ietsiepietsie andere textuur (glaziger), iets wildachtiger, maar ik kocht het gewoon omdat de prijs me wel aanstond. ;-)
En omdat ik geloof in afwisseling en er met vlees al weinig valt af te wisselen, koe, varken, kip, met af en toe hert, kalkoen, parelhoen,kwartel of zo. En nu dus kangoeroe. Maar ik zou daar nooit speciaal naar op zoek gaan. Met koei was het net zo lekker geweest. :Y
  donderdag 12 april 2012 @ 21:15:39 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110249773
En nou heb ik zin in babyschaap!!! :9~
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:29:33 #188
367185 Tooto7moe
pi_110272119
Risotto& die stampot
heerlijk!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  vrijdag 13 april 2012 @ 18:28:42 #189
9557 Riann
pi_110286056
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 09:44 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een tomaten (zelf gedroogd)-basilicumbrood gebakken en dat smaakte goed!

[ afbeelding ]
dat is wel een goed idee voor mij om een keertje te maken ziet er erg smakelijk uit
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:24:29 #190
317830 Landysh
pi_110320578


Lahmacun ('Turkse Pizza')
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:37:27 #191
288637 FkTwkGs2012
pi_110320891
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:24 schreef Landysh het volgende:
[ afbeelding ]

Lahmacun ('Turkse Pizza')
als je het nog eens maakt wil je er dan een topic van maken met foto's van de stappen een een recept :@
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:44:21 #192
317830 Landysh
pi_110321074
Volgens mij heb ik al eens een recept inclusief foto's ergens in een lahmacun topic gepost.

Hier is het (de foto's zijn wel van minder goede kwaliteit).

Lahmacun
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:45:14 #193
288637 FkTwkGs2012
pi_110321104
thx :)
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:50:24 #194
162870 motorbloempje
#Anoniem
pi_110321261
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:44 schreef Landysh het volgende:
Volgens mij heb ik al eens een recept inclusief foto's ergens in een lahmacun topic gepost.

Hier is het (de foto's zijn wel van minder goede kwaliteit).

Lahmacun
^O^ thanks! *zet op lijst*
Ja doei.
  zondag 15 april 2012 @ 15:00:42 #195
167816 TheMagnificent
pi_110350832
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:50 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

^O^ thanks! *zet op lijst*
  dinsdag 17 april 2012 @ 18:38:08 #196
100341 MarMar
pi_110450164

De paksoitaart van zaterdag en


De kip (van Marrit) en de aubergine parmigiana (van Jamie Oliver) die we net gegeten hebben O+

Paksoitaart: http://www.smulweb.nl/recepten/1127915/Paksoitaart

Kip gevuld met random kruiden die me lekker leken, even voorgebakken in olijfolie en boter met knoflook en wat ui en paprika bij in de schaal gegooid voor het de oven in ging.

Aubergine parmigiana: http://www.jamieoliver.co(...)parmigiana-aubergine
Errug lekker, heb door het broodkruim nog wat parmezan en oregano gedaan voordat ik het over de schotel gooide en dan nog wat plukken mozarella.
  woensdag 18 april 2012 @ 22:47:44 #197
371861 Fragrances
Fragrances in the Kitchen
pi_110511855
Lekker zeg allemaal!

Ik heb onlangs spiraalbroodjes met gehakt gemaakt..



..en pizza margherita



Vielen beiden in de smaak!
  woensdag 18 april 2012 @ 23:51:10 #198
217782 FutureFairytale
pi_110515078
Veel tomaat fragrances maar het ziet er beide geweldig uit!

Van MarMar ook trouwens! Hele kip O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 19 april 2012 @ 15:45:25 #199
317830 Landysh
pi_110535074
^Inderdaad. En die spiraalbroodjes lijken wel een beetje op Balkan Pita. :P
  donderdag 19 april 2012 @ 17:28:46 #200
145955 Isegrim
pi_110539780
Maar dat is geen Italiaanse dunnebodempizza, of wel? Is het een soort broodpizza?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')