abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_110057279
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 13:43 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken! :Y
Omnomonomon :9
  zondag 8 april 2012 @ 20:53:25 #158
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_110071027
Whoo, net echt!



Cauliflower cake, naar recept van Yotam Ottolenghi *O*
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_110078004
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
  zondag 8 april 2012 @ 22:54:29 #160
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_110078145
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Geen idee in hoeverre dat zo is, Minilot kan er wel zo grafisch over vertellen dat ik bijna al begin te watertanden als ik het lees, dus ik ging maar eens een receptje proberen :+

Vond het best geslaagd trouwens :Y Vulde wel heel erg!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_110078231
Het ziet er ook zeker goed uit, die uienringen erbovenop maken het mooi. :)
  zondag 8 april 2012 @ 23:08:51 #162
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_110079099
ziet er lekker uit :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_110088167
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110088406
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 10:23 schreef Tooto7moe het volgende:
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Heb het linkje ook opgeslagen!
pi_110090857
Alien in de pot part II: it's dead and it's orange!


Dat werd uiteindelijk dit Indiaas getinte maal:


En verder maakte ik ook nog:

Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_110090927
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
pi_110091099
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 12:22 schreef Isegrim het volgende:
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
Salade van komkommer, tomaat en koriander (+ nog wat kruiden); linzenstoof (soort dhal) met o.a. knof tomaat ui garam massala en nog wat kruiden, lam met indiase kruidenrub (korianderzaad, garam massala, knof, gember, chili, komijn en een flinke dosis kurkuma) gedryroast met daarover wat grof gehakte geroosterde pistachenootjes, en versgemaakte mangochutney. We hadden er ook nog chapati's bij (niet op de foto). Was errug lekker! Alleen de lamsbout had uiteindelijk wat korter in de oven gemogen, na ca 2 u was ie perfect, na 2,5 uur was ie wat droger geworden.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 10 april 2012 @ 16:18:18 #168
221912 minilot
Nancy boy
pi_110140864
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Sorry nog! :)
Ik at bij een restaurant van Ottolenghi (Nopi) toen ik een paar maanden geleden in Londen was, en ik en mijn gezelschap van acht man raakten er grotendeels niet over uitgepraat, bij thuiskomst de kookboeken besteld en zeer verliefd geworden op 's mans aanpak als het op eten aankomt. O+

Ter compensatie: ik maak vanavond voor het eerst in járen weer eens iets van Jamie Oliver ( }:| ): Lamsschenkel in Guinness omdat mijn lief erom blijft zeuren sinds -ie het vorige week op teevee zag. Het zal mij benieuwen! Ik maak in elk geval een foto.

Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:



Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_110161836
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
pi_110169538
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 22:42 schreef rhubarb het volgende:
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
Beetje. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_110171573
..ieks!

http://foodgawker.com/ heeft een nieuwe layout!

Argh!

Moet ik weer helemaal wennen!

-twitch-
Let me see you stripped down to the bone
pi_110171731
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 16:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:

[ afbeelding ]

Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer. :9
Ziet er heerlijk uit! Moet hier nog 's kijken naar gerookte kip; heb 't nog niet in de supermarkten zien liggen, maar heb ook nog niet echt gezocht.

Wil deze wel eens proberen binnenkort, maar vraag me af of ik ook hiervan de ingrediënten kan vinden:

http://eatgood4life.blogs(...)etarian-lasagna.html
Ja doei.
pi_110172513
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
pi_110172678
MoBlootje woont niet in Nederland. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_110172781
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 10:34 schreef rhubarb het volgende:
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 10:40 schreef minilot het volgende:
MoBlootje woont niet in Nederland. :)
Dat :P
Ja doei.
pi_110175952
lekker!
Minilot: op die link heeft hij een wekenlijkse receptencolumn en plaats zeer lekkere dingen! Die niet in zijn boeken staan.

Motorbloempje: welk land dan?
En anders zijn er toch huistuinkeuken-maniertjes om kip te roken? Even zoeken of ik dat nog kan terugvinden.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110176001
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 12:17 schreef Tooto7moe het volgende:
lekker!
Minilot: op die link heeft hij een wekenlijkse receptencolumn en plaats zeer lekkere dingen! Die niet in zijn boeken staan.

Motorbloempje: welk land dan?
En anders zijn er toch huistuinkeuken-maniertjes om kip te roken? Even zoeken of ik dat nog kan terugvinden.
VK: en ja, ik weet dat je zelf kip kunt roken en een rookoventje staat ook nog steeds op de wensenlijst. Daarbij is de kip van de supermarkt vaak niet eens (echt) gerookt en zit er vooral 'rookaroma' bij, dus zou het sowieso eigenlijk liever zelf roken. Bedacht me alleen dat ik 't hier helemaal nog niet gezien heb :)

Oh, en ontopic:


Snee roggebrood met een zachtgekookt eitje, gerookte spekblokjes, likje mayo, half sjalotje en peterselie :9
Ja doei.
pi_110176213
Ik was al aan het zoeken.. maar bedoelde roken met behulp van een (wok)pan incl. deksel of anders zoals kaotickitchen het doet: http://www.kayotic.nl/blog/tag/smoked-chicken

wat betreft die lasagne: Wow, wist niet eens dat er soja chorizoworst bestond. Die wil ik wel eens proberen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  woensdag 11 april 2012 @ 21:37:59 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110204200

Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks

Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 11-04-2012 22:32:56 ]
pi_110204675
Jemig wat ziet dat er heerlijk uit _O_
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_110219085
Gisteren een tomaten (zelf gedroogd)-basilicumbrood gebakken en dat smaakte goed!

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_110219550
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks

Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Je hebt me op een idee gebracht! Ik heb blue stilton in huis :9 (alleen dat vlees wordt iets anders, da ga ik hier niet vinden). Het ziet er prachtig & lekker uit, Robin.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_110238997
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 21:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot andijvie met blue stilton en kangoeroe pepersteaks

Ik had er zoooo'n trek in en het was uiteindelijk ook zooooo lekker. Wat is koken toch een goeie hobby.
Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens! :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 18:41:28 #184
91830 MaximusTG
pi_110240891
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens! :)
http://www.metronieuws.nl(...)rZldj!WvpgA1iPow5Ys/ ?
:+
pi_110241532


risotto primavera met geitenkaas, parmazaan en pecorino en een beetje baby schaap
op de foto lijken het wat grootte stukken maar het was vooral een heel klein bord :)
  donderdag 12 april 2012 @ 21:15:04 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110249737
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 17:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Ennnn waar kocht je die kangoeroe en omschrijf de smaak van het vlees eens! :)
Ik kocht het bij de Makro. En 't is niet dat het nou zo bijzonder smaakt hoor, het smaakt gewoon als biefstuk. Misschien ietsiepietsie andere textuur (glaziger), iets wildachtiger, maar ik kocht het gewoon omdat de prijs me wel aanstond. ;-)
En omdat ik geloof in afwisseling en er met vlees al weinig valt af te wisselen, koe, varken, kip, met af en toe hert, kalkoen, parelhoen,kwartel of zo. En nu dus kangoeroe. Maar ik zou daar nooit speciaal naar op zoek gaan. Met koei was het net zo lekker geweest. :Y
  donderdag 12 april 2012 @ 21:15:39 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110249773
En nou heb ik zin in babyschaap!!! :9~
pi_110272119
Risotto& die stampot
heerlijk!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110286056
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 09:44 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een tomaten (zelf gedroogd)-basilicumbrood gebakken en dat smaakte goed!

[ afbeelding ]
dat is wel een goed idee voor mij om een keertje te maken ziet er erg smakelijk uit
pi_110320578


Lahmacun ('Turkse Pizza')
pi_110320891
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:24 schreef Landysh het volgende:
[ afbeelding ]

Lahmacun ('Turkse Pizza')
als je het nog eens maakt wil je er dan een topic van maken met foto's van de stappen een een recept :@
pi_110321074
Volgens mij heb ik al eens een recept inclusief foto's ergens in een lahmacun topic gepost.

Hier is het (de foto's zijn wel van minder goede kwaliteit).

Lahmacun
pi_110321261
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:44 schreef Landysh het volgende:
Volgens mij heb ik al eens een recept inclusief foto's ergens in een lahmacun topic gepost.

Hier is het (de foto's zijn wel van minder goede kwaliteit).

Lahmacun
^O^ thanks! *zet op lijst*
Ja doei.
pi_110350832
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:50 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

^O^ thanks! *zet op lijst*
pi_110450164

De paksoitaart van zaterdag en


De kip (van Marrit) en de aubergine parmigiana (van Jamie Oliver) die we net gegeten hebben O+

Paksoitaart: http://www.smulweb.nl/recepten/1127915/Paksoitaart

Kip gevuld met random kruiden die me lekker leken, even voorgebakken in olijfolie en boter met knoflook en wat ui en paprika bij in de schaal gegooid voor het de oven in ging.

Aubergine parmigiana: http://www.jamieoliver.co(...)parmigiana-aubergine
Errug lekker, heb door het broodkruim nog wat parmezan en oregano gedaan voordat ik het over de schotel gooide en dan nog wat plukken mozarella.
  woensdag 18 april 2012 @ 22:47:44 #197
371861 Fragrances
Fragrances in the Kitchen
pi_110511855
Lekker zeg allemaal!

Ik heb onlangs spiraalbroodjes met gehakt gemaakt..



..en pizza margherita



Vielen beiden in de smaak!
pi_110515078
Veel tomaat fragrances maar het ziet er beide geweldig uit!

Van MarMar ook trouwens! Hele kip O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_110535074
^Inderdaad. En die spiraalbroodjes lijken wel een beetje op Balkan Pita. :P
pi_110539780
Maar dat is geen Italiaanse dunnebodempizza, of wel? Is het een soort broodpizza?
  donderdag 19 april 2012 @ 18:17:52 #201
371861 Fragrances
Fragrances in the Kitchen
pi_110541714
FutureFairytale ik hou van tomatensaus :9, maar dat had je wellicht al door haha
Landysh ik heb nog nooit eerder van Balkan Pita gehoord. Worden ze ook met gehakt gevuld? Klinkt wel interessant!
Isegrim nee het is geen broodpizza en ook geen dunnebodempizza. Het is dikker dan een dunnebodempizza, hier kan je het beter zien.

pi_110550054
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 18:17 schreef Fragrances het volgende:
FutureFairytale ik hou van tomatensaus :9, maar dat had je wellicht al door haha
Landysh ik heb nog nooit eerder van Balkan Pita gehoord. Worden ze ook met gehakt gevuld? Klinkt wel interessant!
Isegrim nee het is geen broodpizza en ook geen dunnebodempizza. Het is dikker dan een dunnebodempizza, hier kan je het beter zien.

[ afbeelding ]
Mooi hoor! :9
pi_110551715
Oeh wat ziet dat er allemaal weer geweldig uit O+

* MarMar is druk met receptjes bookmarken

Thx!! ^O^
  zaterdag 21 april 2012 @ 01:58:24 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110584233

Broodje vegetarische tonijnsalade

Bijna niet van echt te onderscheiden. Ik zeg bijna, omdat het wel ietsjes anders smaakte dan de goedkope kartonnen tonijnprut die ik normaal gebruik voor tonijnsalade. Anders als in beter dus! ;-)

Voor wie nieuwsgierig is (ik krijg geen commissie!): no tuna van de Vegetarische Slager.

[ Bericht 39% gewijzigd door RobinOok op 21-04-2012 02:03:27 ]
  zaterdag 21 april 2012 @ 09:52:35 #205
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110586594
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje vegetarische tonijnsalade

Bijna niet van echt te onderscheiden. Ik zeg bijna, omdat het wel ietsjes anders smaakte dan de goedkope kartonnen tonijnprut die ik normaal gebruik voor tonijnsalade. Anders als in beter dus! ;-)

Voor wie nieuwsgierig is (ik krijg geen commissie!): no tuna van de Vegetarische Slager.
Wat leuk dat ze ook vis doen, geloof t meteen dat t lekker is. Hun 'vlees' is ook al zo goed gelukt!

Off topic: wat gaaf dat je in de delicious staat! :D
pi_110587216
Ik ga binnenkort eens wat dingen proberen van De Vegetarische Slager. Het ziet er allemaal erg goed uit. Als die 'kipstukjes' net zo lekker zijn als kip, vind ik dat een goed alternatief voor biologische kipfilet (die bizar duur is). Ik zag dat ze inmiddels ook diverse verkooppunten in R'dam hebben.
pi_110588988

Zelfgemaakt platbrood! Was echt héél lekker!
Ja doei.
pi_110589017
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2012 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt platbrood! Was echt héél lekker!
Mooi! :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')