abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 april 2012 @ 17:32:46 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109989767
Tuurlijk! Waarom niet?! :-)
pi_109992391
Ik wil wel een pic van hoe hij eruit zag na de oven.
pi_110004422
die fetavulling lijkt me wel yammie.

en aangebakken groenten zijn heerlijk :9
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110009887
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op. ;)
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.

[ link | afbeelding ]
Zo doe ik de sperziebonen ook altijd, veel lekkerder dan gewoon koken. Het knettert wel altijd oorverdovend.
pi_110014787
quote:
12s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:16 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine


Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.

Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Dankje! :9
pi_110054985

Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken! :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door rhubarb op 08-04-2012 13:57:01 ]
pi_110057279
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 13:43 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Curry met verse gember, rode peper, citroengras, mie, taugé, paksoi, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, koriander en garnalen. Het rook heerlijk in de keuken! :Y
Omnomonomon :9
  zondag 8 april 2012 @ 20:53:25 #158
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_110071027
Whoo, net echt!



Cauliflower cake, naar recept van Yotam Ottolenghi *O*
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 8 april 2012 @ 22:52:17 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110078004
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 8 april 2012 @ 22:54:29 #160
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_110078145
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Geen idee in hoeverre dat zo is, Minilot kan er wel zo grafisch over vertellen dat ik bijna al begin te watertanden als ik het lees, dus ik ging maar eens een receptje proberen :+

Vond het best geslaagd trouwens :Y Vulde wel heel erg!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 8 april 2012 @ 22:55:44 #161
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110078231
Het ziet er ook zeker goed uit, die uienringen erbovenop maken het mooi. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 8 april 2012 @ 23:08:51 #162
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_110079099
ziet er lekker uit :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_110088167
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110088406
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 10:23 schreef Tooto7moe het volgende:
die bloemkoolcake wil ik ook nog eens proberen
Heb het linkje ook opgeslagen!
pi_110090857
Alien in de pot part II: it's dead and it's orange!


Dat werd uiteindelijk dit Indiaas getinte maal:


En verder maakte ik ook nog:

Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 9 april 2012 @ 12:22:42 #166
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110090927
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_110091099
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 12:22 schreef Isegrim het volgende:
Wat is het allemaal, je Indiaas getinte maal?
Salade van komkommer, tomaat en koriander (+ nog wat kruiden); linzenstoof (soort dhal) met o.a. knof tomaat ui garam massala en nog wat kruiden, lam met indiase kruidenrub (korianderzaad, garam massala, knof, gember, chili, komijn en een flinke dosis kurkuma) gedryroast met daarover wat grof gehakte geroosterde pistachenootjes, en versgemaakte mangochutney. We hadden er ook nog chapati's bij (niet op de foto). Was errug lekker! Alleen de lamsbout had uiteindelijk wat korter in de oven gemogen, na ca 2 u was ie perfect, na 2,5 uur was ie wat droger geworden.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 10 april 2012 @ 16:18:18 #168
221912 minilot
Nancy boy
pi_110140864
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 22:52 schreef Isegrim het volgende:
Die Ottolenghi is geloof ik een soort hype momenteel?
Sorry nog! :)
Ik at bij een restaurant van Ottolenghi (Nopi) toen ik een paar maanden geleden in Londen was, en ik en mijn gezelschap van acht man raakten er grotendeels niet over uitgepraat, bij thuiskomst de kookboeken besteld en zeer verliefd geworden op 's mans aanpak als het op eten aankomt. O+

Ter compensatie: ik maak vanavond voor het eerst in járen weer eens iets van Jamie Oliver ( }:| ): Lamsschenkel in Guinness omdat mijn lief erom blijft zeuren sinds -ie het vorige week op teevee zag. Het zal mij benieuwen! Ik maak in elk geval een foto.

Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:



Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_110161836
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
pi_110169538
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 22:42 schreef rhubarb het volgende:
Ziet er lekker uit minilot. Onderdeel van een low-carb dieet?
Beetje. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_110171573
..ieks!

http://foodgawker.com/ heeft een nieuwe layout!

Argh!

Moet ik weer helemaal wennen!

-twitch-
Let me see you stripped down to the bone
pi_110171731
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 16:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Ontopic: een lunch van afgelopen weekend:

[ afbeelding ]

Sausje op basis van zelfgedraaide pindakaas, met gerookte kip, gestoomde peultjes, geroosterde asperge en wat komkommer. :9
Ziet er heerlijk uit! Moet hier nog 's kijken naar gerookte kip; heb 't nog niet in de supermarkten zien liggen, maar heb ook nog niet echt gezocht.

Wil deze wel eens proberen binnenkort, maar vraag me af of ik ook hiervan de ingrediënten kan vinden:

http://eatgood4life.blogs(...)etarian-lasagna.html
Ja doei.
pi_110172513
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
pi_110172678
MoBlootje woont niet in Nederland. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_110172781
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 10:34 schreef rhubarb het volgende:
Gewoon op de vleesafdeling, naast de gewone kipfilet.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 10:40 schreef minilot het volgende:
MoBlootje woont niet in Nederland. :)
Dat :P
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')