vegetarisch? op dieet?quote:Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja
ziet er mooi uit.
Ik eet natriumarm, dus een soort dieet ja.quote:
Redelijke aanslag op hart en nieren denk ik inderdaad. Beetje veel van gegeten, voelde me rijp voor de defibrillator :p.quote:Op maandag 2 april 2012 20:55 schreef DarkElf het volgende:
oh enorm evil voor mij maar dat zal wel lekker geweest zijn ja
ziet er mooi uit.
pork bellyquote:Op maandag 2 april 2012 10:58 schreef n0a het volgende:
De draden doen me denken aan natto, nooit gehad overigens.
Gisteren is poging 1 voor geroosterd buikspek geslaagd:
[ afbeelding ]
Extra dank aan Robin voor de geruststellende woorden .
Heerlijk je uitleg haha.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Haha, bedankt, Tooto7moe. Ik weet ook niet wat ze bezielden.
Ik had al heeeel lang geen poging meer gewaagd, wegens teveel rejects. Of teveel, nou ja, 5 rejects. Allemaal obv van "lighting issues". En dat irriteerde mij mateloos, want ik vind de foto's op foodgawker nou juist vaak overbelicht. Het wit uitgebeten, dat ik denk "dat zou ik even shoppen".
Maar later kwam ik erachter dat als ik zat te witkwasten op bijna witte achtergronden, dat het er op mijn scherm wel okay uit zag, maar op een iets donkerder ingesteld scherm niet! Tegenwoordig let ik daarop. En laatst dacht ik dus "laat ik het nog eens proberen". En met succes!
En toevallig gisteren meteen nog maar een foto ingestuurd. Maar nee, daar trapten ze niet in. :-)
wegens "Primary reason: Composition - too tight"
Ach ja, snap ik ook wel een beetje. Maar het is nu eenmaal mijn stijl van fotograferen. Omdat het op mijn site om de ingrediënten draait wil ik dat je zo duidelijk mogelijk ziet wat iets is. En dus niet teveel afleiding door kopjes, schoteltjes en theedoeken.
Hoewel ik daar tegenwoordig wel af en toe van afwijk. Bij bijvoorbeeld olie, meel of de zoveelste soort sojasaus of zo. Zoiets saais waarvan iedereen wel snapt hoe dat eruit ziet. Dan is context & omgeving wel leuk erbij.
Anyway, bedankt voor je reactie!
idd geen mooie setting en geen tijd een mooie setting te creeeren.quote:Op zondag 1 april 2012 11:48 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik maak foto's ook altijd van dichtbij, maar dat is ook meer omdat ik geen mooie setting er voor heb. Denk dat het bij Foodgawker er maar net aan ligt wie er reviewd. Bij sommige van mijn foto's heb ik echt zoiets van, hoe is die er doorheen gekomen :p.
Dat is ook leuk...maar ikzelf mis dat wel op foodgawker. Soms zien de foto's er prachtig uit en dan ga je het recept bekijken en denk je: wtf? Er zijn genoeg bloggers met een slechte camera/ geen fotoshop kennis die echt heerlijke gerechten hebben.quote:Op zondag 1 april 2012 12:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
En t lijkt allemaal op elkaar. Ik vind Foodgawker echt een leuke site en ik pretendeer echt niet dat ik mooie foto's maak want het zal zeker en vast vele malen beter kunnen maar iig is het wel mijn eigen ding en niet een massa iets en dat vind ik wel leuk
Ik eet wel kaas hoor, maar heel soms en niet veel dan. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk . Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.quote:Op dinsdag 3 april 2012 11:14 schreef Tooto7moe het volgende:
Darkelf: heb je eigenlijk iets kazigs zonder natrium? Zulk brood wil ik altijd dippen in warme kaas
Ik haal altijd jonge kaas op de markt, en daar staat ook ineens op met minder zout oid. Ik vind het nog superlekkerquote:Op dinsdag 3 april 2012 11:16 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik eet wel kaas hoor, maar niet veel. Er bestaat wel zoutarme kaas maar de bourgondiër in mij vind dat bij voorbaat al belachelijk . Dan liever geen kaas en als ik het wel eens mag van mezelf lekkere.
Dit brood at ik trouwens met soep maar door de uien erop zou ik geen kaas erbij willen eten, dat conflicteert teveel. het brood zonder de uien is natuurlijk wel lekker met kaas.
Mmmm kaas....
Volgende keer dat ik in de buurt ben maak ik wel even een pitstopquote:Op maandag 2 april 2012 20:58 schreef DarkElf het volgende:
Vanavond aten we een koppie soep en dit platbrood met gekarameliseerde ui met tijm erbij.
Yum!
[ afbeelding ]
SPOILER: offtopic zoutgeneuzel :)Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hoe jonger en zachter de kaas des te minder natrium bevat het idd.
Bijv: oude kaas 858 mg natrium per 100 gram
parmezaanse kaas 1000 mg Nat per 100 gram
jonge kaas 783 mg Nat per 100 gram
zachte geitenkaas 399 mg Nat per 100 gram
mozzarella 200 mg per 100 gram
smeerkaas is trouwens echt evil: 1350 mg Nat per 100 gram
1 gram natrium = ongeveer 2.5 gram zout.
Ik probeer zelf ruim onder de 1900 mg Natrium per dag te blijven.
Oh wat heerlijk!quote:Op woensdag 4 april 2012 16:05 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]
Gevulde broodjes met feta, pistachenoten, peterselie en bieslook
Ingrediënten:quote:
Ok, je best doen op aangebrande plekjes, kan ookquote:Op donderdag 5 april 2012 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat hoort. Daar doe ik erg mijn best op.
Tien minuten op hoog vuur, dat wil wel.
[ link | afbeelding ]
Ok geschroeid dan!quote:
ik heb het je inmiddels vergeven hoorquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Oh, zit dat zo! Hihi, dat was ik alweer vergeten. Ben dus ook niet rancuneus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |