abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_77102817
Waarom kijk ik in dit topic over mijn favoriete pizza, onder werktijd, terwijl ik nog een uur te gaan heb, dan moet ik nog een dik half uur naar huis rijden, en dan pas kan ik gaan eten. Waarom doe ik dit mijn maag aan. Ik knor hier de pan uit.
  donderdag 21 januari 2010 @ 16:40:11 #27
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_77102897
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 16:34 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

zoiets kan bijna niet mis gaan, als het te droog is doe je er een druppie water bij, is het te nat, dan nog een lepel bloem. Zo kom je er vanzelf.
Ik denk dat het met een half kopje water, 2 kopjes bloem en een scheutje melk wel ongeveer moet lukken. Het is echt niet moeilijk
Ik ga er eens wat mee stunten. Vanavond (vannacht voor jullie) zal ik wel een foto maken van mijn creatie als het gelukt (of mislukt is ).
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_77105378
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
Wat moet je met die citroen doen?
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
  donderdag 21 januari 2010 @ 19:24:25 #29
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_77109321
Net het deeg gemaakt. Vanavond eens lekker aan de gang met een goede saus. Ik kan niet wachten
Helaas had ik wel haast dus ik heb niet goed kunnen beoordelen of het deeg 100% gelukt is, maar het voelde redelijk goed aan in ieder geval.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_77113456
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 19:24 schreef Barcaconia het volgende:
Net het deeg gemaakt. Vanavond eens lekker aan de gang met een goede saus. Ik kan niet wachten
Helaas had ik wel haast dus ik heb niet goed kunnen beoordelen of het deeg 100% gelukt is, maar het voelde redelijk goed aan in ieder geval.
En? Is het nog gelukt?
  donderdag 21 januari 2010 @ 20:50:47 #31
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_77113705
Ik ben nog op het werk Ik moet helaas nog een paar uur wachten. Jammer dat het deeg daardoor misschien wat te lang ligt maar je kunt niet alles hebben.
Ik maak een foto als het klaar is! Die zie je morgen wel verschijnen.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_77114228
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 20:50 schreef Barcaconia het volgende:
Ik ben nog op het werk Ik moet helaas nog een paar uur wachten. Jammer dat het deeg daardoor misschien wat te lang ligt maar je kunt niet alles hebben.
Ik maak een foto als het klaar is! Die zie je morgen wel verschijnen.
Is goed. Ik ben benieuwd.

Smakelijk eten alvast.
  vrijdag 22 januari 2010 @ 00:39:00 #33
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_77125606
Nouja, verslagje gemaakt dus.
Ik was vanavond in de supermarkt en zoals ik stiekem al een beetje verwacht had maar niet gehoopt had: Ze hadden geen lamsgehakt. Klotezooi. Dan maar rundergehakt, daar zit tenminste nog iets meer smaak aan dan gewoon half om half.
Het deeg was erg goed gelukt moet ik zeggen. Achteraf gezien had ik het iets dunner uit moeten smeren want het was te dik geworden voor een lahmacun, het was meer een pizza.
Gelukkig was de smaak wel goed en aangezien ik het gehaktmengsel toch behoorlijk stevig erop gelegd had was het niet zo erg dat ik niet op kon rollen.

Foto's:






Hij smaakte erg goed. Volgende keer ga ik wel wat experimenteren met andere kruiden. Het komt ook wel een beetje door het rundergehakt ipv lamsgehakt, maar ik miste toch net die volle smaak.

En de uien doe ik anders de volgende keer. Ik had even vlug een uitje gesneden maar die had ik beter kunnen snipperen in de rest van het mengsel. Op deze manier eet het niet fijn er eigenlijk zat er ook te weinig ui in het mengsel over het algemeen. Bij de ene hap te veel aanwezig en de volgende hap niets zeg maar.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  vrijdag 22 januari 2010 @ 00:58:41 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77125952
Zoek de verschillen:



Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 22 januari 2010 @ 01:14:56 #35
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77126253
Lamsgehakt is idd wel echt een must voor lahmacun, geeft echt die specifieke smaak. En idd, de ui gewoon door je gehaktmengsel. Ik vind het t lekkerst als je de ingredienten echt superfijn snijdt, geen stukjes meer.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 22 januari 2010 @ 01:17:21 #36
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77126284
Ik zou r zelf trouwens ook geen bakpapier onder leggen, gewoon op de bakplaat, beetje ingevet tegen plakken.
En misschien je ingredienten nog wat fijner snijden?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 22 januari 2010 @ 01:19:36 #37
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77126319
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 17:42 schreef JMarsden het volgende:

[..]

Wat moet je met die citroen doen?
beetje er overheen knijpen op t laatst
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_77126333
Als mijn moeder ze maakt <3 ohdamn!
  vrijdag 22 januari 2010 @ 01:25:55 #39
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_77126411
Mijn deeg was te los om zonder bakpapier te bakken. Ik moest het op een vlakke plaat leggen.
En inderdaad, de volgende keer gaat alles nog een standje hoger in de keukenmachine. Die stukken ui moeten er sowieso uit.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_77132407
Shitttt nu wil ik lahmacun, maar ik zit ziek thuis.
pi_77134760
Hoe vinden jullie het gehakt het lekkerst, lekker pittig gekruid, of wat minder? Ik zelf ben niet zo'n fan van heel pittig, maar in het gehakt mag van mij wel wat "spice" zitten. Maar niet zoveel dat ik ineens ga vuurspuwen ofzo.
  vrijdag 22 januari 2010 @ 12:19:47 #42
162296 JMarsden
tempé4life.
pi_77135403
Thanks for the info. Ik liet die citroen altijd maar liggen, leek mij te zurig icm lahmacun. Lahmacun mag van mij wel kruidig zijn, maar niet overheersend (dus niet pedis). Ik gooi er zelf altijd na de salade nog wat peper overheen en dan wat whiskeysaus, dan isie voor mij af.
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
  vrijdag 22 januari 2010 @ 12:35:17 #43
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_77135862
Dit weekend gaan we lahmacun maken
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
  vrijdag 22 januari 2010 @ 13:09:16 #44
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77137116
quote:
Op vrijdag 22 januari 2010 12:19 schreef JMarsden het volgende:
Thanks for the info. Ik liet die citroen altijd maar liggen, leek mij te zurig icm lahmacun. Lahmacun mag van mij wel kruidig zijn, maar niet overheersend (dus niet pedis). Ik gooi er zelf altijd na de salade nog wat peper overheen en dan wat whiskeysaus, dan isie voor mij af.

echt ja?, dat vind ik nou zonde
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_77173413
quote:
Op vrijdag 22 januari 2010 00:39 schreef Barcaconia het volgende:
Nouja, verslagje gemaakt dus.
Ik was vanavond in de supermarkt en zoals ik stiekem al een beetje verwacht had maar niet gehoopt had: Ze hadden geen lamsgehakt. Klotezooi. Dan maar rundergehakt, daar zit tenminste nog iets meer smaak aan dan gewoon half om half.
Het deeg was erg goed gelukt moet ik zeggen. Achteraf gezien had ik het iets dunner uit moeten smeren want het was te dik geworden voor een lahmacun, het was meer een pizza.
Gelukkig was de smaak wel goed en aangezien ik het gehaktmengsel toch behoorlijk stevig erop gelegd had was het niet zo erg dat ik niet op kon rollen.

Foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Hij smaakte erg goed. Volgende keer ga ik wel wat experimenteren met andere kruiden. Het komt ook wel een beetje door het rundergehakt ipv lamsgehakt, maar ik miste toch net die volle smaak.

En de uien doe ik anders de volgende keer. Ik had even vlug een uitje gesneden maar die had ik beter kunnen snipperen in de rest van het mengsel. Op deze manier eet het niet fijn er eigenlijk zat er ook te weinig ui in het mengsel over het algemeen. Bij de ene hap te veel aanwezig en de volgende hap niets zeg maar.
Had je het gehakt van te voren gebakken? Het ziet er verder wel goed uit hoor.
pi_77194091
quote:
Op vrijdag 22 januari 2010 00:39 schreef Barcaconia het volgende:
Nouja, verslagje gemaakt dus.
Ik was vanavond in de supermarkt en zoals ik stiekem al een beetje verwacht had maar niet gehoopt had: Ze hadden geen lamsgehakt. Klotezooi. Dan maar rundergehakt, daar zit tenminste nog iets meer smaak aan dan gewoon half om half.
Het deeg was erg goed gelukt moet ik zeggen. Achteraf gezien had ik het iets dunner uit moeten smeren want het was te dik geworden voor een lahmacun, het was meer een pizza.
Gelukkig was de smaak wel goed en aangezien ik het gehaktmengsel toch behoorlijk stevig erop gelegd had was het niet zo erg dat ik niet op kon rollen.

Foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Hij smaakte erg goed. Volgende keer ga ik wel wat experimenteren met andere kruiden. Het komt ook wel een beetje door het rundergehakt ipv lamsgehakt, maar ik miste toch net die volle smaak.

En de uien doe ik anders de volgende keer. Ik had even vlug een uitje gesneden maar die had ik beter kunnen snipperen in de rest van het mengsel. Op deze manier eet het niet fijn er eigenlijk zat er ook te weinig ui in het mengsel over het algemeen. Bij de ene hap te veel aanwezig en de volgende hap niets zeg maar.
Ben je nog in leven???????????????????
Min-e zei het volgende: Als jij een vrouw was geweest, was je echt een slet geweest..
pi_77194762
quote:
Op vrijdag 22 januari 2010 13:09 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

echt ja?, dat vind ik nou zonde
Ik niet, baal altijd als er geen whiskeysaus is..
"Some of the shows on the network are not my cup of tea... mainly because I don't like huge pieces of sh** in my tea." Aziz on MTV
  zondag 24 januari 2010 @ 12:53:06 #48
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_77205901
quote:
Op zaterdag 23 januari 2010 23:55 schreef JMarsden het volgende:

[..]

Ik niet, baal altijd als er geen whiskeysaus is..
wel goede cocktailsaus, liefst zelfgemaakt
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_77214873
Ik heb vandaag voor het eerst helemaal alleen lahmacun gemaakt. En het is best goed gelukt, al zeg ik het zelf.




De ingrediënten:

- 550 gram gehakt
- 1.5 groene paprika
- 1.5 rode paprika
- 2 kleine tomaten
- 1.5 eetlepel tomaat en paprika pasta
- 0.5 theelepel komijn
- 0.5 theelepel gemalen peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 grote ui
- Bosje peterselie
- 110 ml olijfolie




Vervolgens de paprika's, tomaten en ui heel fijn maken in een blender/hakmachine. Dan alle ingrediënten bij elkaar doen en met je handen alles goed kneden.



Zo ziet het er uit wanneer je alles goed door elkaar hebt gekneed.



Het deeg dun uitrollen en het mengsel gelijkmatig over het uitgerolde deeg verspreiden.

En dan 3 minuten afbakken in een pizza pan, de stand op 2/3. In een goed voorverwarmde elektrische oven duurt het denk ik iets langer (5/10 min, 220 graden).

Het eindresultaat:



  zondag 24 januari 2010 @ 17:13:05 #50
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_77215097
Of de foto's zijn niet duidelijk. of jullie deeg is veel te dik.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')