Hoeveel bloem gebruik je?quote:Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.
Ik doe t zo:
Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water
Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout
Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.
Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie
Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die in een dunne pizzavorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.
Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
Ik weet het eigenlijk niet precies, ik doe het altijd op gevoel. Ik denk 2 kopjes ofzo? Meestal heb je zelf wel door wanneer het deeg goed is, het moet niet plakken maar ook niet te droog zijn. Zolang je er maar gemakkelijk een bal van kan maken.quote:
Het ligt niet aan de ovens hoor, in een normale elektrische oven kun je prima lahmacun maken. Wij doen het al jaren zo.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:48 schreef MOD het volgende:
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.
Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...
Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
Meer water gebruiken denk ik.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:48 schreef MOD het volgende:
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.
Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...
Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
In het gehakt hoort geen water.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:59 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
geen water in je gehakt doen!quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:59 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
ik was wat vergetenquote:Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.
Ik doe t zo:
Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water
Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout
Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.
Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-fijngensneden tomaten ( evt. uitgelekte bliktomaten)
-theelepel tomatenpuree
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie
Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die tot een paar mm dik in gewenste vorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.
Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
Bedoelde meer door de saus aan het einde ofzo (indien deze te droog is)quote:
ja lepeltje tomatenpuree idd, ook vergeten in het recept te zettenquote:Op donderdag 21 januari 2010 01:06 schreef Bortecinem het volgende:
Het valt me op dat er geen tomaten/paprika pasta (in het Turks salca) in het recept zit. Dat is toch wel een must voor lahmacun.
quote:Op donderdag 21 januari 2010 01:05 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Bedoelde meer door de saus aan het einde ofzo (indien deze te droog is)
Maar waarom mag je geen water door je gehakt doen?
zoiets kan bijna niet mis gaan, als het te droog is doe je er een druppie water bij, is het te nat, dan nog een lepel bloem. Zo kom je er vanzelf.quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:30 schreef Barcaconia het volgende:
tvp voor vanavond, klinkt ontzettend lekker natuurlijk!
Als iemand de verhoudingen voor het deeg nog zou willen posten is het helemaal geweldig. Ik ben niet zo fantastisch met deeg "op gevoel" maken.
Ik ga er eens wat mee stunten. Vanavond (vannacht voor jullie) zal ik wel een foto maken van mijn creatie als het gelukt (of mislukt is ).quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:34 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
zoiets kan bijna niet mis gaan, als het te droog is doe je er een druppie water bij, is het te nat, dan nog een lepel bloem. Zo kom je er vanzelf.
Ik denk dat het met een half kopje water, 2 kopjes bloem en een scheutje melk wel ongeveer moet lukken. Het is echt niet moeilijk
Wat moet je met die citroen doen?quote:Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
En? Is het nog gelukt?quote:Op donderdag 21 januari 2010 19:24 schreef Barcaconia het volgende:
Net het deeg gemaakt. Vanavond eens lekker aan de gang met een goede saus. Ik kan niet wachten
Helaas had ik wel haast dus ik heb niet goed kunnen beoordelen of het deeg 100% gelukt is, maar het voelde redelijk goed aan in ieder geval.
Is goed. Ik ben benieuwd.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:50 schreef Barcaconia het volgende:
Ik ben nog op het werk Ik moet helaas nog een paar uur wachten. Jammer dat het deeg daardoor misschien wat te lang ligt maar je kunt niet alles hebben.
Ik maak een foto als het klaar is! Die zie je morgen wel verschijnen.
beetje er overheen knijpen op t laatstquote:Op donderdag 21 januari 2010 17:42 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Wat moet je met die citroen doen?
quote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:19 schreef JMarsden het volgende:
Thanks for the info. Ik liet die citroen altijd maar liggen, leek mij te zurig icm lahmacun. Lahmacun mag van mij wel kruidig zijn, maar niet overheersend (dus niet pedis). Ik gooi er zelf altijd na de salade nog wat peper overheen en dan wat whiskeysaus, dan isie voor mij af.
Had je het gehakt van te voren gebakken? Het ziet er verder wel goed uit hoor.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 00:39 schreef Barcaconia het volgende:
Nouja, verslagje gemaakt dus.
Ik was vanavond in de supermarkt en zoals ik stiekem al een beetje verwacht had maar niet gehoopt had: Ze hadden geen lamsgehakt. Klotezooi. Dan maar rundergehakt, daar zit tenminste nog iets meer smaak aan dan gewoon half om half.
Het deeg was erg goed gelukt moet ik zeggen. Achteraf gezien had ik het iets dunner uit moeten smeren want het was te dik geworden voor een lahmacun, het was meer een pizza.
Gelukkig was de smaak wel goed en aangezien ik het gehaktmengsel toch behoorlijk stevig erop gelegd had was het niet zo erg dat ik niet op kon rollen.
Foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij smaakte erg goed. Volgende keer ga ik wel wat experimenteren met andere kruiden. Het komt ook wel een beetje door het rundergehakt ipv lamsgehakt, maar ik miste toch net die volle smaak.
En de uien doe ik anders de volgende keer. Ik had even vlug een uitje gesneden maar die had ik beter kunnen snipperen in de rest van het mengsel. Op deze manier eet het niet fijn er eigenlijk zat er ook te weinig ui in het mengsel over het algemeen. Bij de ene hap te veel aanwezig en de volgende hap niets zeg maar.
Ben je nog in leven???????????????????quote:Op vrijdag 22 januari 2010 00:39 schreef Barcaconia het volgende:
Nouja, verslagje gemaakt dus.
Ik was vanavond in de supermarkt en zoals ik stiekem al een beetje verwacht had maar niet gehoopt had: Ze hadden geen lamsgehakt. Klotezooi. Dan maar rundergehakt, daar zit tenminste nog iets meer smaak aan dan gewoon half om half.
Het deeg was erg goed gelukt moet ik zeggen. Achteraf gezien had ik het iets dunner uit moeten smeren want het was te dik geworden voor een lahmacun, het was meer een pizza.
Gelukkig was de smaak wel goed en aangezien ik het gehaktmengsel toch behoorlijk stevig erop gelegd had was het niet zo erg dat ik niet op kon rollen.
Foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij smaakte erg goed. Volgende keer ga ik wel wat experimenteren met andere kruiden. Het komt ook wel een beetje door het rundergehakt ipv lamsgehakt, maar ik miste toch net die volle smaak.
En de uien doe ik anders de volgende keer. Ik had even vlug een uitje gesneden maar die had ik beter kunnen snipperen in de rest van het mengsel. Op deze manier eet het niet fijn er eigenlijk zat er ook te weinig ui in het mengsel over het algemeen. Bij de ene hap te veel aanwezig en de volgende hap niets zeg maar.
Ik niet, baal altijd als er geen whiskeysaus is..quote:
wel goede cocktailsaus, liefst zelfgemaaktquote:Op zaterdag 23 januari 2010 23:55 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Ik niet, baal altijd als er geen whiskeysaus is..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |