Hoeveel bloem gebruik je?quote:Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.
Ik doe t zo:
Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water
Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout
Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.
Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie
Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die in een dunne pizzavorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.
Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
Ik weet het eigenlijk niet precies, ik doe het altijd op gevoel. Ik denk 2 kopjes ofzo? Meestal heb je zelf wel door wanneer het deeg goed is, het moet niet plakken maar ook niet te droog zijn. Zolang je er maar gemakkelijk een bal van kan maken.quote:
Het ligt niet aan de ovens hoor, in een normale elektrische oven kun je prima lahmacun maken. Wij doen het al jaren zo.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:48 schreef MOD het volgende:
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.
Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...
Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
Meer water gebruiken denk ik.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:48 schreef MOD het volgende:
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.
Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...
Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
In het gehakt hoort geen water.quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:59 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
geen water in je gehakt doen!quote:Op donderdag 21 januari 2010 00:59 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
ik was wat vergetenquote:Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.
Ik doe t zo:
Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water
Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout
Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.
Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-fijngensneden tomaten ( evt. uitgelekte bliktomaten)
-theelepel tomatenpuree
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie
Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die tot een paar mm dik in gewenste vorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.
Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
Bedoelde meer door de saus aan het einde ofzo (indien deze te droog is)quote:
ja lepeltje tomatenpuree idd, ook vergeten in het recept te zettenquote:Op donderdag 21 januari 2010 01:06 schreef Bortecinem het volgende:
Het valt me op dat er geen tomaten/paprika pasta (in het Turks salca) in het recept zit. Dat is toch wel een must voor lahmacun.
quote:Op donderdag 21 januari 2010 01:05 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Bedoelde meer door de saus aan het einde ofzo (indien deze te droog is)
Maar waarom mag je geen water door je gehakt doen?
zoiets kan bijna niet mis gaan, als het te droog is doe je er een druppie water bij, is het te nat, dan nog een lepel bloem. Zo kom je er vanzelf.quote:Op donderdag 21 januari 2010 16:30 schreef Barcaconia het volgende:
tvp voor vanavond, klinkt ontzettend lekker natuurlijk!
Als iemand de verhoudingen voor het deeg nog zou willen posten is het helemaal geweldig. Ik ben niet zo fantastisch met deeg "op gevoel" maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |