abonnement Unibet Coolblue
pi_76915068


Die dingen zijn tegenwoordig vrij makkelijk te krijgen, zowel in de vriezer bij AH als vers bij de lokale Turkse supermarkt of shoarmazaak.

Zelf doe ik ze maken met wat ijsbergsla ,tomaat , sambal , en mergez. maar er zijn vast meer suggesties.
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_76915412
Moet je hier nog speciaal deeg voor gebruiken?
pi_76915610
met feta en tomaat in de oven
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_76919606
Sla, tomaatjes, feta, sambal en tzaziki
  zondag 17 januari 2010 @ 16:12:05 #5
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_76927327
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.

Ik doe t zo:

Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water

Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout

Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.

Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie

Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die in een dunne pizzavorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.

Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_76983930
Dit is echt geweldig met Sucuk
  maandag 18 januari 2010 @ 21:41:10 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76986475
Krijg er honger van
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_76986578
quote:
Op maandag 18 januari 2010 20:54 schreef detulp050 het volgende:
Dit is echt geweldig met Sucuk
Lahmacun met sucuk???
  maandag 18 januari 2010 @ 21:48:52 #9
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_76986940
Ik vind ze eigenlijk een beetje suf
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_77040682
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.

Ik doe t zo:

Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water

Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout

Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.

Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie

Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die in een dunne pizzavorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.

Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
Hoeveel bloem gebruik je?
  donderdag 21 januari 2010 @ 00:40:51 #11
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77081220
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 07:30 schreef seadarius het volgende:

[..]

Hoeveel bloem gebruik je?
Ik weet het eigenlijk niet precies, ik doe het altijd op gevoel. Ik denk 2 kopjes ofzo? Meestal heb je zelf wel door wanneer het deeg goed is, het moet niet plakken maar ook niet te droog zijn. Zolang je er maar gemakkelijk een bal van kan maken.

Ik heb wel een keer een precies recept uitgetypt maar mijn HD pas kapot gegaan dus bovenstaande heb ik even uit mijn blote hoofd gedaan
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 21 januari 2010 @ 00:48:58 #12
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_77081549
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.

Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...

Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
pi_77081918
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 00:48 schreef MOD het volgende:
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.

Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...

Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
Het ligt niet aan de ovens hoor, in een normale elektrische oven kun je prima lahmacun maken. Wij doen het al jaren zo.
pi_77081971
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 00:48 schreef MOD het volgende:
Ik heb hiermee geloof ik wel uren in de keuken gestaan om het juiste deeg goed te krijgen. Ik probeerde het zo te maken als dat je ze krijgt bij de turkse bakker maar hoe ik ook probeerde, uiteindelijk was mn eindproduct té hard om het fatsoenlijk te kunnen oprollen.

Ook het gehakt heb ik niet goed kunnen krijgen, ik zie altijd dat ze het uitsmeren, als een vloeibare massa, maar bij mij kon ik van het gehakt nog altijd degelijke ballen draaien...

Maar ik denk eigenlijk dat het aan de oven ligt. Die dingen bij de bakker zijn altijd loeiheet en echt van die grote ovens..
Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  donderdag 21 januari 2010 @ 01:00:52 #15
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77082011
door er tomaten in te doen wordt het gehaktmengsel al een stuk smeerbaarder, gaat bij mij altijd goed.

Wat mij betreft hoort goede lahmacun juist een beetje krokant, liefst in een steenoven gebakken. Ik hou zelf helemaal niet van oprollen en vullen, maar alleen een beetje vers citroensap erover.
Als je je deeg wat zachter wil helpt een scheutje melk wel, maar ik doe er zelf altijd maar een klein scheutje in.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_77082016
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 00:59 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
In het gehakt hoort geen water.
  donderdag 21 januari 2010 @ 01:01:29 #17
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77082033
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 00:59 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Meer water gebruiken denk ik.
Zowel voor je deeg als voor je gehakt .
geen water in je gehakt doen!
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 21 januari 2010 @ 01:03:11 #18
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77082093
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
Lekkerst is natuurlijk zelf maken.

Ik doe t zo:

Doe in een kom:
-zakje gist
-schepje suiker
-scheut warm water

Laat het 20 minuutjes staan zodat de gist z'n werk doet en voeg toe
-bloem
-scheutje melk
-wat zout

Maak hier een mooi deeg van en laat 1,5 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.

Voor het gehaktmengsel:
-500g lamsgehakt
-fijngensneden tomaten ( evt. uitgelekte bliktomaten)
-theelepel tomatenpuree
-bos peterselie
-1 theelepel komijn
-1/4 theelepel kaneel
-1/2 theelepel paprikapoeder
- fijngesneden spaanse peper, pitjes verwijderd
- paar tenen knoflook
- 1 uitje
- zout en zwarte peper
-scheutje olijfolie

Snij alle ingredienten super fijn en doe ze bij elkaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van het deeg balletjes en rol die tot een paar mm dik in gewenste vorm.
Pak een klodder van het gehaktmengsel en bestrijk met een lepel de pizzabodem. Doe deze 10 minuutjes in de oven.

Serveren met een partje citroen en smikkelen maar
ik was wat vergeten

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 21-01-2010 17:24:34 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_77082166
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 01:01 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

geen water in je gehakt doen!
Bedoelde meer door de saus aan het einde ofzo (indien deze te droog is)
Maar waarom mag je geen water door je gehakt doen?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_77082188
Het valt me op dat er geen tomaten/paprika pasta (in het Turks salca) in het recept zit. Dat is toch wel een must voor lahmacun.
  donderdag 21 januari 2010 @ 16:26:49 #21
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77102335
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 01:06 schreef Bortecinem het volgende:
Het valt me op dat er geen tomaten/paprika pasta (in het Turks salca) in het recept zit. Dat is toch wel een must voor lahmacun.
ja lepeltje tomatenpuree idd, ook vergeten in het recept te zetten
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 21 januari 2010 @ 16:28:50 #22
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77102438
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 01:05 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Bedoelde meer door de saus aan het einde ofzo (indien deze te droog is)
Maar waarom mag je geen water door je gehakt doen?

ik zie niet in waarom je er water door zou doen, wordt het alleen maar nat van en krijg je een kleffe pizza.
Door de tomaten, tomatenpuree en wat olijfolie is het vochtig genoeg om uit te smeren
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 21 januari 2010 @ 16:30:31 #23
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_77102515
tvp voor vanavond, klinkt ontzettend lekker natuurlijk!

Als iemand de verhoudingen voor het deeg nog zou willen posten is het helemaal geweldig. Ik ben niet zo fantastisch met deeg "op gevoel" maken.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  donderdag 21 januari 2010 @ 16:34:04 #24
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_77102667
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 16:30 schreef Barcaconia het volgende:
tvp voor vanavond, klinkt ontzettend lekker natuurlijk!

Als iemand de verhoudingen voor het deeg nog zou willen posten is het helemaal geweldig. Ik ben niet zo fantastisch met deeg "op gevoel" maken.
zoiets kan bijna niet mis gaan, als het te droog is doe je er een druppie water bij, is het te nat, dan nog een lepel bloem. Zo kom je er vanzelf.
Ik denk dat het met een half kopje water, 2 kopjes bloem en een scheutje melk wel ongeveer moet lukken. Het is echt niet moeilijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_77102696
ik haal ze gewoon bij de turkse bakker
"Those unforgettable days, for them I live"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')