abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107925848
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het elfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

[ Bericht 16% gewijzigd door DarkElf op 13-02-2012 12:52:11 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_107925979
quote:
Is het misschien een idee om de OP een keer te updaten met de nieuwe linkjes enzo? Ik weet zelf niet echt hoe, maar het lijkt me wel handig :)
pi_107926266
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:34 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Is het misschien een idee om de OP een keer te updaten met de nieuwe linkjes enzo? Ik weet zelf niet echt hoe, maar het lijkt me wel handig :)
Linkjes van de topics zijn eigenlijk niet meer nodig sinds het topic in een reeks staat. Een leuke OP met een header zou wel tof zijn.
pi_107926408
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:44 schreef Myraela het volgende:

[..]

Linkjes van de topics zijn eigenlijk niet meer nodig sinds het topic in een reeks staat. Een leuke OP met een header zou wel tof zijn.
Maar hoe kom ik nu snel bij deel 9 of 10 dan? (Sorry, foknoob.. :@ )
pi_107926470
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:49 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Maar hoe kom ik nu snel bij deel 9 of 10 dan? (Sorry, foknoob.. :@ )
op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_107926502
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:51 schreef DarkElf het volgende:

[..]

op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat :)
Wat een openbaring! _O_ Dank u!

- Einde offtopic -
pi_107942391

Zalm uit de oven met cherry tomaten en champions.
pi_107950761


Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een tapas-menu. Een zoet hapje ter afwisseling van alle vaak wat pittigere hapjes. Ik heb dit een keer gegeten in een tapas restaurant in Spanje, ik vond het toen al heerlijk, alleen gebruikten ze kippenvleugels in plaats van kipfilet. Ik hou niet zo van kippenvleugels dus heb ik kipfilet gebruikt.

Ingrediënten:
1 kipfilet
1 ei
5 el bloem
3 el honing
1 el gedroogde tijm
1 tl sojasaus
1 tl dijon mosterd
1 el versgeperst citroensap

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in stukjes, klop een eitje los in een kom, en doe de bloem in een andere kom. Haal de kip stukje voor stukje door het ei en daarna door het bloem zodat het stukje kip helemaal bedekt is met bloem.
2. Meng in een bakje de honing, tijm, soja, mosterd, citroensap en een eetlepel water door elkaar. Als het te dik is kan je nog een eetlepel water toevoegen.
3. Verhit olie in een pan en bak de kip gaar en krokant. Voeg als de kip klaar is het honingsausje toe en verwarm dit met de kip mee.
4. Serveer met verse bladpeterselie en een schijfje citroen
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
  maandag 13 februari 2012 @ 22:53:06 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107952033
Hier ook een tapas klassieker. :-)


Polbo á feira

Gekookte octopus (ik kookte 'm 3 uur op 85C met ui, zwarte peper, laurier en olijfolie), daarna in stukjes op een bord draperen met gekookte aardappels, gerookt paprikapoeder (mild & scherp), olijfolie, zout. En dan hoort er dus platte peterselie over, maar dat had ik niet. Rucola bleek ook lekker. (had nog meer rucola dan op de foto ging)
pi_107960181
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:51 schreef DarkElf het volgende:

[..]

op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat :)
Zo leren we wat bij!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_107960345
zag in fokfoodgawkers 10: de brownie van minilot.
Ik neem heel vaak gezouten noten voor baksels, geeft een goede smaak aan het geheel.

Even uitzoeken hoe men hier foto's plaats,
*noob*
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_107968451
Parelhoen met meegegrilde groenten (zoete aardappel, prei en wortel) met wat bacon:



en van het vlees dat over was (die hoen was véél te groot voor twee personen!) vandaag wraps gemaakt met daarin parelhoen (duh!), avocado, sjalotje, wat Griekse yoghurt met ijsbergsla:

Ja doei.
pi_107970850
Klinkt lekker Moblo, zag het net al op fb :)

Hier vanavond een stoofpotje op Vlaamse wijze lekker met frietjes:

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108010897
Sushi!



Voor 't recept; kitchen--goddess.blogspot.com
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
pi_108028702
Het is reuze gezellig als je mee post, mar zullen we het zonder linkjes doen ?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_108037434


Had 2 eiwitten over van me mayo-testjes... dus kokosmakronen gemaakt.
vond ze alleen te zoet (100gr. suiker)
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108047312
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 22:44 schreef Mirjam het volgende:
Het is reuze gezellig als je mee post, mar zullen we het zonder linkjes doen ?
Wat is het probleem met links?
pi_108047369
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 16:03 schreef Deliah het volgende:

[..]

Wat is het probleem met links?
Poster in kwestie heeft alleen nog recepten geplaatst om mensen naar haar eigen receptenweblog te krijgen... De recepten en dergelijken zijn natuurlijk van harte welkom, maar alleen posten om mensen naar je eigen weblog te krijgen is wat 'jammer'.
Ja doei.
pi_108051627
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 16:03 schreef Deliah het volgende:

[..]

Wat is het probleem met links?
wat motorbloempje zegt.
hier posten met als bedoeling bezoekers genereren voor je eigen site is gewoon spam.
dus liever niet, gewoon gezellig meeposten zien we liever O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_108051843
Maar goed, er zijn genoeg users hier die ook linken naar hun eigen website... Zij mogen het wel?
pi_108051983
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 18:36 schreef Tegan het volgende:
Maar goed, er zijn genoeg users hier die ook linken naar hun eigen website... Zij mogen het wel?
De meesten hebben zich daar niet speciaal voor geregistreerd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_108061949
ik heb me daarvoor niet "speciaal" voor geregistreerd, ik was gewoon er niet van op de hoogte dat dat niet mocht.. ik wil ook wel een heel recept plaatsen van 100 regels, zal k volgende keer wel doen dan.
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
pi_108062133
En dan even in een spoiler zetten en dan is 't prima ^O^ :P

[spoiler=recept ] [/spoiler ] (zonder de spaties)

Dus zeg maar :) da's de handigste manier vaak als je gehele recepten wilt plaatsen.
Ja doei.
pi_108062249
En ontopic:


Simpel en snel: boel groente, kokos en kerrie djawa met basmatirijst :9
Ja doei.
pi_108062820
Lekker! Ook de kokosmakronen vind ik er bijzonder lekker uitzien.
Zal ook weer eens proberen wat meer foto's te maken.
  vrijdag 17 februari 2012 @ 15:11:24 #26
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108080357


Omnomnom :9 maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
My mama didn't raise no fool
pi_108129118
Lekker!
Heb wel zin in zo'n lekkere koek
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 19 februari 2012 @ 12:50:19 #28
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_108144727
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 15:11 schreef La_Vita het volgende:
[ afbeelding ]

Omnomnom :9 maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
Hmm, die ga ik ook eens bakken deze week :)
pi_108147789
Hmmm. La vita, heb je ook t recept
pi_108150940
Hoeveel noten doen jullie meestal in een brownie?
heb 50gr. hazelnoten gebruikt (hele) en vind ze weinig aanwezig.

Peer/hazelnoot brownie.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108172163
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 15:11 schreef La_Vita het volgende:
[ afbeelding ]

Omnomnom :9 maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
Die heb ik vanavond ook gemaakt :9~ En meer chocola mag bij mij ook ja :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_108172953
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 12:50 schreef Windigo het volgende:

[..]

Hmm, die ga ik ook eens bakken deze week :)
wb Windigo :W
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 20 februari 2012 @ 06:47:22 #33
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_108176330
quote:
11s.gif Op maandag 20 februari 2012 00:16 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wb Windigo :W
Hoi :D
pi_108178149
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 15:47 schreef Tooto7moe het volgende:
Hoeveel noten doen jullie meestal in een brownie?
heb 50gr. hazelnoten gebruikt (hele) en vind ze weinig aanwezig.

Peer/hazelnoot brownie.

[ afbeelding ]
Ik gebruik meestal 100gr pecannoten of ietsje meer.
pi_108277855
Heerlijk visje gegeten vanavond op een tomaten/paprikasaus met veel smaak van oa geroosterde paprika, komijn/cayennepeper enzo, lekker met couscous erbij. :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108314700


wijting in griesmeel-kruiden jasje
en daarachter ovenschotel met kidbeybonen&aubergine met aardappel erover.

(teveel zoom)
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108476242
Beetje stil hier.
ben nog steeds aan het nagenieten van me toetje van vandaag. yoghurtroom&mango op een laagje koekkruimels.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108644578
Voor 't eerst farfalle gemaakt van volkorenpasta! Heel leuk en mooi en vooral ook érg handig eten in vergelijking met tagliatelle :')



Ja doei.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 22:24:36 #39
367531 AppleMartini
Chuckaplopper
pi_108644921
Die saus ziet er lekker uit, wat is het?
pi_108645148
Receptje voor de saus:

Bechamel maken met:

30 gram boter
30 gram bloem
300ml melk

Goed door laten koken op een zacht vuurtje (eventueel een sudderplaatje ertussen!) en regelmatig roeren totdat er geen bloemsmaak meer aan zit. Eventueel een beetje op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Ondertussen in de keukenmachine: flink wat zongedroogde tomaten, hand walnoten, zakje rucola, 2 tenen knoflook, klein sjalotje, wat olijfolie en citroensap pureren. Dit door de bechamelsaus heen roeren en eventueel nog wat extra geraspte parmezan erdoorheen.

Heb nog wat grotere stukken tomaat en wat rucola bewaard om mee te garneren en 't is lekker :9
Ja doei.
pi_108661284
pasta maken!
ik wil dat zo graag maar heb nu geen pastamachine meer.
en die saus klinkt idd heel lekker
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108661465
Dat ziet er uit alsof je daar wat geduld voor nodig had, Moblo! O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_108724700
Valt ontzettend mee! Het is een hele makkelijke techniek dus eenmaal reepjes gesneden ben je zo klaar met de vlindertjes!

Ze waren zó tof O+
Ja doei.
  maandag 5 maart 2012 @ 21:25:50 #44
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_108759628


Surf en Turf van de bbq
T-bone alleen zout en chilivlokken
Kreeft alleen boter met citroensap
  maandag 5 maart 2012 @ 23:17:05 #45
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108766374
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 21:25 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]

Surf en Turf van de bbq
T-bone alleen zout en chilivlokken
Kreeft alleen boter met citroensap
Oooooohhhh :9~
My mama didn't raise no fool
pi_108853893

Tajine met gehaktballetjes en ei. Recept: http://westher.home.xs4al(...)TA%20DIAL%20LBID.htm
Geserveerd met geroerbakte kerrie-spitskool en bulgur.

[ Bericht 43% gewijzigd door rhubarb op 08-03-2012 15:29:58 ]
pi_108858860
Telefoonfoto maar toch:



Witte chocolade cheesecake!
pi_108859619
Broccoli, ui en spek quiche voor het eerst croissantdeeg voor de bodem gebruikt.

  donderdag 8 maart 2012 @ 16:44:34 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108867933

Tapioca Parels met meloen en mango

Ik vond het kokosmelksoepje verrassend lekker voor zoiets simpels!
Ik deed:

300ml kokosmelk
1 vanille peul (gesplitst, zaadjes eruit geschraapt)
1 spriet citroengras/sereh (gekneust)
110g palmsuiker
1 cup (165g) tapioca parels

Dat samen (incl de vanillepeulen) even sudderen tot de suiker is opgelost en aan de kant zetten.
Tapioca in belachelijk veel water in ongeveer 20 minuten gaar en doorzichtig koken. Afgieten in een zeef, goed koud afspoelen en dan mengen met 't kokosmelkmengseltje.

Serveren met vers fruit naar keuze en klaar is kees.
Kan ook goed van tevoren klaargemaakt worden.

Maar euh, ik vond 1 cup tapioca wel wat veel voor met zijn tweeen. 't Is nogal machtig.
pi_108890758
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 12:38 schreef n0a het volgende:
Broccoli, ui en spek quiche voor het eerst croissantdeeg voor de bodem gebruikt.

[ afbeelding ]
Oe, receptje!
pi_108893380
Gisteren een lekker Oosters kippensoepje gemaakt met veel groenten:

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108893400
Die pasta ziet er leuk uit Moblo, gaan we ook eens doen hier. :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108898031
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 08:30 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een lekker Oosters kippensoepje gemaakt met veel groenten:

[ afbeelding ]
Klinkt lekker! Wil al tijden weer eens kippensoep eten :9 dus deze gaat op 't bord voor volgende week :9
Ja doei.
pi_108898596
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 00:43 schreef Ansu het volgende:

[..]

Oe, receptje!
8 reepjes spek gebakken, 2 uien gebakken, kleine broccoli beetgaar en een mengsel van 200ml creme fraiche, Parmezaanse kaas, peper en 3 eieren.

Brownieblik bekleden met bakpapier en croissantdeeg.. vullen en dan half uurtje op 190C in de oven.

Uitgebreid recept
pi_108921353
Noa: hoe vond je croissantdeeg als bodem? aanrader of is bladerdeeg/korstdeeg toch beter?

heb een toetje gemaakt (tiraminoor ofzo) van koekjes en cremefraiche.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108932883
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 21:42 schreef Tooto7moe het volgende:
Noa: hoe vond je croissantdeeg als bodem? aanrader of is bladerdeeg/korstdeeg toch beter?

heb een toetje gemaakt (tiraminoor ofzo) van koekjes en cremefraiche.

[ afbeelding ]
Ik vond het verrassend goed werken. Was bang dat de bodem soggy zou zijn ivm de natte vulling. Bereidde me al op een faal voor.

Heb het idee dat het ietsje sneller klaar is dan bladerdeeg. Korstdeeg heb ik al een tijdje niet gebruikt, dus kan er niet echt mee vergelijken.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 15:13:22 #57
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_108939988
Eerste keer sushi :)
(avocado, tonijn, omelet. Na deze foto hadden we nog wat combo's gemaakt.)

pi_108940084
Lekker! :9
Ja doei.
  zondag 11 maart 2012 @ 19:57:28 #59
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_108982186
Hier ook nog even mijn no knead volkorenbroodje van vandaag :D

pi_108982207
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 19:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier ook nog even mijn no knead volkorenbroodje van vandaag :D

[ afbeelding ]
volgende keer toch maar kneden dan? :7
pi_108983639
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 19:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

volgende keer toch maar kneden dan? :7
Waarom? Ziet er :9 uit!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 11 maart 2012 @ 20:35:43 #62
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_108984245
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 20:25 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Waarom? Ziet er :9 uit!
Was het ook! :D
pi_109024046
Was onderdeel van ons avondeten (en een snack lekker met groenten): Hummus!



Hele eten was een pita met hummus, botersla, tomaatjes, gefrituurde bloemkool 'fritters' (Ottolenghi's recept) en en sausje van yoghurt/koriander/limoenrasp en sap en zwarte peper.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109034765
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 20:14 schreef DarkElf het volgende:
Was onderdeel van ons avondeten (en een snack lekker met groenten): Hummus!

[ afbeelding ]

Hele eten was een pita met hummus, botersla, tomaatjes, gefrituurde bloemkool 'fritters' (Ottolenghi's recept) en en sausje van yoghurt/koriander/limoenrasp en sap en zwarte peper.
:9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 14 maart 2012 @ 18:23:37 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109097463
Gisteren gemaakt, een soort vlammetjes, maar dan nog kleiner. Beetje ter grootte van een vinger. Gevuld met een mengsel van gedroogde garnaaltjes, ui, knoflook, sambal en suiker. Op zich niet moeilijk, maar het vullen en vouwen is wel een saai werkje. Oja, gewoon met kant-en-klare loempiavallen uit de vriezer van de toko:


Spring rolls
pi_109122010
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?

Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:

pi_109124000
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 10:22 schreef n0a het volgende:
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?

Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:

[ afbeelding ]
Wat een goed idee die combinatie!
  donderdag 15 maart 2012 @ 12:34:23 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109126302
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 10:22 schreef n0a het volgende:
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?

Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:

[ afbeelding ]
Foto gelukt dus! ;-)

En ja, ik vries die loempiavellen net zo makkelijk weer terug in.
pi_109150012
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 08:30 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een lekker Oosters kippensoepje gemaakt met veel groenten:

[ afbeelding ]

Mijn versie!

Ik heb kippenpoten gebruikt, deze wat aangebraden in gember, knoflook, kruidnagel, kaneel en zwarte peper (had geen 5 spices en ik had me vergist in het nog hebben van anijs en venkel).
Mee laten koken met kippenbouillon (blokjes). Uitgezet toen we gingen sporten. Na sporten kip geplukt en teruggedaan met wat noodles (had geen mihoen meer :') ), kastanjechamps en chinese kool! Wat chillivlokken erbij gedaan en ook nog wat extra kaneel en kruinagel. Oh, en cognac ipv sherry :P

Was in ieder geval érg lekker!
Ja doei.
pi_109150038
hoe vries jij ze weer terug in robin?
Ik dacht dat dat een soort van verboden was omdat je dan droge vellen zou krijgen!
Het is de reden dat ik nog steeds niks wil maken met een pak die ik in huis hebben, gewoon omdat ik geen zin heb ALLES te gaan maken.

Ziet er wel heerlijk uit allemaal.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109150907
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 22:10 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Mijn versie!

Ik heb kippenpoten gebruikt, deze wat aangebraden in gember, knoflook, kruidnagel, kaneel en zwarte peper (had geen 5 spices en ik had me vergist in het nog hebben van anijs en venkel).
Mee laten koken met kippenbouillon (blokjes). Uitgezet toen we gingen sporten. Na sporten kip geplukt en teruggedaan met wat noodles (had geen mihoen meer :') ), kastanjechamps en chinese kool! Wat chillivlokken erbij gedaan en ook nog wat extra kaneel en kruinagel. Oh, en cognac ipv sherry :P

Was in ieder geval érg lekker!
Klinkt lekker!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 16 maart 2012 @ 00:03:23 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109155561
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 22:11 schreef Tooto7moe het volgende:
hoe vries jij ze weer terug in robin?
Ik dacht dat dat een soort van verboden was omdat je dan droge vellen zou krijgen!
Het is de reden dat ik nog steeds niks wil maken met een pak die ik in huis hebben, gewoon omdat ik geen zin heb ALLES te gaan maken.

Ziet er wel heerlijk uit allemaal.
Gewoon, hoppakee, terug de vriezer in. Eventueel in 2 of 3 delen.
Dat je dingen niet terug in zou mogen vriezen is een soort van fabeltje. Misschien, heel eventueel nog wel een beetje van toepassing op rauw vlees, maar met zoiets simpels als loempiavellen maakt het echt niet uit. Ja, de kwaliteit zou misschien iets terug kunnen gaan, maar jeetje, je pleurt het daarna de frituur in, ik durf je op een briefje te geven dat je geen verschil zult proeven. En gevaar voor de volksgezondheid is er op zeker niet. Gewoon doen dus.
pi_109277454
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 10:22 schreef n0a het volgende:
Maakt het bij loempiavellen eigenlijk niet uit als je ze ontdooid en weer in de vriezer terug doet?

Laatst maaltijdsalade gemaakt met pompoen, bietjes, feta en bloedsinaasappel:

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. Wat voor soort pompoen is het lekkerst om te gebruiken?
pi_109280566
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2012 16:33 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit. Wat voor soort pompoen is het lekkerst om te gebruiken?
Persoonlijk houd ik niet van flespompoen/butternut squash. Ik heb tot nu toe alleen nog nooit gezien welke pompoenen het precies waren.

Dit was een biologische pompoen van de AH, klein en groen aan de buitenkant. Maar ik heb ook kleine oranje gehad met van die diepe richels en vrij gladde ronde pompoenen, die vergelijkbaar smaakten.
  maandag 19 maart 2012 @ 19:09:25 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109282960


Kabocha pompoenen!
Ja, die zijn 't lekkerst! :Y
pi_109283343
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2012 19:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Kabocha pompoenen!
Ja, die zijn 't lekkerst! :Y
Ik geloof dat de schil niet zo diep groen was (eerder licht groen), maar kan nog steeds gezelfde zijn?
  maandag 19 maart 2012 @ 20:28:56 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109287400
Ja, want ik denk niet dat er andere, groene pompoenen zijn dan de kabocha.
pi_109312621
Een beetje bezig met kilo's verliezen voor de zomer én extreem weinig tijd gehad om te koken de afgelopen weken.. :@

Aldus was mijn meest interessante voedselfoto deze: rauwe groenten, klaar om de oven in te gaan. :')



Máár: nu weer tijd in in de keuken te staan en dus veel lekkers in de planning! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_109313268
Lekker :9
Ja doei.
pi_109325726
Heerlijke soep gemaakt en gegeten: Gekruide en romige kikkererwtensoep!

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109326298
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 19:57 schreef DarkElf het volgende:
Heerlijke soep gemaakt en gegeten: Gekruide en romige kikkererwtensoep!

[ afbeelding ]
Lekker soepje wel :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_109360287




Thaise red curry met kip, paprika, champion en ui :9. Rook was omdat het net van het vuur kwam :P. Irl is hij veel roder :+.
pi_109363677

Champignonrisotto met verse parmezaan
pi_109376365
ik heb mijn parmezaan toch liever een jaar of 2 oud... maar goed :P
pi_109379154
lekker :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109400435
Ooh lekker! Wil al tijdje weer risotto maken, moet dat binnenkort weer doen.

wij hadden pizza met gehakt als avondeten. Met gebakken groenten, lekker lang gebakken. :P

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  vrijdag 23 maart 2012 @ 21:51:12 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109445375
Echte kookkunst komt er niet aan te pas, je mengt gedroogde inktvis sliertjes met een sausje van Koreaanse chilipasta, rijstsiroop, knoflook, olie en sesamolie en that's it. Maar lekker! Vooral bij een koud biertje. :-)


ojingohchae muchim
  zaterdag 24 maart 2012 @ 13:33:27 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109460426
Oh, ze hebben 'm toegelaten op foodgawker! Had ik nooit gedacht. Als ik zo de andere inzendingen met theedoeken bekijk past ie er ook niet echt tussen. Haha.
pi_109461040
Lijkt me lekker! Kun jij niet een shop met exotische ingrediënten beginnen? :)
  zaterdag 24 maart 2012 @ 14:16:39 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109461450
Nou, soms zou ik dat wel willen ja. Met alleen de mooiste, leukste en bijzonderste Aziatische ingrediënten. Maar in denk dat dat in de praktijk vies tegen zal vallen en er bar weinig vraag naar zal zijn. ;-)
pi_109461689
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 13:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh, ze hebben 'm toegelaten op foodgawker! Had ik nooit gedacht. Als ik zo de andere inzendingen met theedoeken bekijk past ie er ook niet echt tussen. Haha.
_O_

En idd nu je het zegt, wat wordt er veel voedsel tentoongesteld op kleurige theedoeken en lente-achtige servetjes :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_109461985
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Nou, soms zou ik dat wel willen ja. Met alleen de mooiste, leukste en bijzonderste Aziatische ingrediënten. Maar in denk dat dat in de praktijk vies tegen zal vallen en er bar weinig vraag naar zal zijn. ;-)
Meh, ik zou iig afnemer zijn! Zou eigenlijk met fabrikanten of shops moeten kunnen samenwerken. Dan zit je ook niet met een voorraad die je ergens moet gaan opslaan.
pi_109463736
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Nou, soms zou ik dat wel willen ja. Met alleen de mooiste, leukste en bijzonderste Aziatische ingrediënten. Maar in denk dat dat in de praktijk vies tegen zal vallen en er bar weinig vraag naar zal zijn. ;-)
Webshop moet lukken. :Y Heel NL als afzetgebied!
pi_109490719
Gisteren heerlijk buiten geluncht met deze tomatensoep met basilicumolie:



Oh ik ben zo blij dat het weer beter weer is O+
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_109730938
Vorige week:

Lam!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 31 maart 2012 @ 15:10:04 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109731052
Alien in de pot? wtf?
Hahahahaha, hoe langer ik ernaar kijk hoe enger het wordt! _O-
pi_109731185
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 15:10 schreef RobinOok het volgende:
Alien in de pot? wtf?
Hahahahaha, hoe langer ik ernaar kijk hoe enger het wordt! _O-
Hahaha alien?!? Hoe zie je daar nou weer een alien in robin! Het was heerlijk trouwens :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 31 maart 2012 @ 16:41:56 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109733250
De geboorte van een alien. :X

Nee, maar zonder gekheid, wat is het?
(en ik geloof absoluut dat het lekker was als jij dat zegt hoor, maar het ziet er zo niet uit)
pi_109739341
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
De geboorte van een alien. :X

Nee, maar zonder gekheid, wat is het?
(en ik geloof absoluut dat het lekker was als jij dat zegt hoor, maar het ziet er zo niet uit)
Tis lamsbout - althans, een stuk lamsbout want we waren maar met zn tweetjes. Met flink wat kruiden en knof erin gestoken :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')