abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107925848
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het elfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

[ Bericht 16% gewijzigd door DarkElf op 13-02-2012 12:52:11 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_107925979
quote:
Is het misschien een idee om de OP een keer te updaten met de nieuwe linkjes enzo? Ik weet zelf niet echt hoe, maar het lijkt me wel handig :)
pi_107926266
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:34 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Is het misschien een idee om de OP een keer te updaten met de nieuwe linkjes enzo? Ik weet zelf niet echt hoe, maar het lijkt me wel handig :)
Linkjes van de topics zijn eigenlijk niet meer nodig sinds het topic in een reeks staat. Een leuke OP met een header zou wel tof zijn.
pi_107926408
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:44 schreef Myraela het volgende:

[..]

Linkjes van de topics zijn eigenlijk niet meer nodig sinds het topic in een reeks staat. Een leuke OP met een header zou wel tof zijn.
Maar hoe kom ik nu snel bij deel 9 of 10 dan? (Sorry, foknoob.. :@ )
pi_107926470
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:49 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Maar hoe kom ik nu snel bij deel 9 of 10 dan? (Sorry, foknoob.. :@ )
op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_107926502
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:51 schreef DarkElf het volgende:

[..]

op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat :)
Wat een openbaring! _O_ Dank u!

- Einde offtopic -
pi_107942391

Zalm uit de oven met cherry tomaten en champions.
pi_107950761


Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een tapas-menu. Een zoet hapje ter afwisseling van alle vaak wat pittigere hapjes. Ik heb dit een keer gegeten in een tapas restaurant in Spanje, ik vond het toen al heerlijk, alleen gebruikten ze kippenvleugels in plaats van kipfilet. Ik hou niet zo van kippenvleugels dus heb ik kipfilet gebruikt.

Ingrediënten:
1 kipfilet
1 ei
5 el bloem
3 el honing
1 el gedroogde tijm
1 tl sojasaus
1 tl dijon mosterd
1 el versgeperst citroensap

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in stukjes, klop een eitje los in een kom, en doe de bloem in een andere kom. Haal de kip stukje voor stukje door het ei en daarna door het bloem zodat het stukje kip helemaal bedekt is met bloem.
2. Meng in een bakje de honing, tijm, soja, mosterd, citroensap en een eetlepel water door elkaar. Als het te dik is kan je nog een eetlepel water toevoegen.
3. Verhit olie in een pan en bak de kip gaar en krokant. Voeg als de kip klaar is het honingsausje toe en verwarm dit met de kip mee.
4. Serveer met verse bladpeterselie en een schijfje citroen
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
  maandag 13 februari 2012 @ 22:53:06 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107952033
Hier ook een tapas klassieker. :-)


Polbo á feira

Gekookte octopus (ik kookte 'm 3 uur op 85C met ui, zwarte peper, laurier en olijfolie), daarna in stukjes op een bord draperen met gekookte aardappels, gerookt paprikapoeder (mild & scherp), olijfolie, zout. En dan hoort er dus platte peterselie over, maar dat had ik niet. Rucola bleek ook lekker. (had nog meer rucola dan op de foto ging)
pi_107960181
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:51 schreef DarkElf het volgende:

[..]

op t pijltje drukken wat voor de topic titel staat :)
Zo leren we wat bij!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_107960345
zag in fokfoodgawkers 10: de brownie van minilot.
Ik neem heel vaak gezouten noten voor baksels, geeft een goede smaak aan het geheel.

Even uitzoeken hoe men hier foto's plaats,
*noob*
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_107968451
Parelhoen met meegegrilde groenten (zoete aardappel, prei en wortel) met wat bacon:



en van het vlees dat over was (die hoen was véél te groot voor twee personen!) vandaag wraps gemaakt met daarin parelhoen (duh!), avocado, sjalotje, wat Griekse yoghurt met ijsbergsla:

Ja doei.
pi_107970850
Klinkt lekker Moblo, zag het net al op fb :)

Hier vanavond een stoofpotje op Vlaamse wijze lekker met frietjes:

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108010897
Sushi!



Voor 't recept; kitchen--goddess.blogspot.com
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
pi_108028702
Het is reuze gezellig als je mee post, mar zullen we het zonder linkjes doen ?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_108037434


Had 2 eiwitten over van me mayo-testjes... dus kokosmakronen gemaakt.
vond ze alleen te zoet (100gr. suiker)
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108047312
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 22:44 schreef Mirjam het volgende:
Het is reuze gezellig als je mee post, mar zullen we het zonder linkjes doen ?
Wat is het probleem met links?
pi_108047369
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 16:03 schreef Deliah het volgende:

[..]

Wat is het probleem met links?
Poster in kwestie heeft alleen nog recepten geplaatst om mensen naar haar eigen receptenweblog te krijgen... De recepten en dergelijken zijn natuurlijk van harte welkom, maar alleen posten om mensen naar je eigen weblog te krijgen is wat 'jammer'.
Ja doei.
pi_108051627
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 16:03 schreef Deliah het volgende:

[..]

Wat is het probleem met links?
wat motorbloempje zegt.
hier posten met als bedoeling bezoekers genereren voor je eigen site is gewoon spam.
dus liever niet, gewoon gezellig meeposten zien we liever O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_108051843
Maar goed, er zijn genoeg users hier die ook linken naar hun eigen website... Zij mogen het wel?
pi_108051983
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 18:36 schreef Tegan het volgende:
Maar goed, er zijn genoeg users hier die ook linken naar hun eigen website... Zij mogen het wel?
De meesten hebben zich daar niet speciaal voor geregistreerd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_108061949
ik heb me daarvoor niet "speciaal" voor geregistreerd, ik was gewoon er niet van op de hoogte dat dat niet mocht.. ik wil ook wel een heel recept plaatsen van 100 regels, zal k volgende keer wel doen dan.
Mijn Foodblog http://kitchen--goddess.blogspot.com/
pi_108062133
En dan even in een spoiler zetten en dan is 't prima ^O^ :P

[spoiler=recept ] [/spoiler ] (zonder de spaties)

Dus zeg maar :) da's de handigste manier vaak als je gehele recepten wilt plaatsen.
Ja doei.
pi_108062249
En ontopic:


Simpel en snel: boel groente, kokos en kerrie djawa met basmatirijst :9
Ja doei.
pi_108062820
Lekker! Ook de kokosmakronen vind ik er bijzonder lekker uitzien.
Zal ook weer eens proberen wat meer foto's te maken.
  vrijdag 17 februari 2012 @ 15:11:24 #26
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108080357


Omnomnom :9 maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
My mama didn't raise no fool
pi_108129118
Lekker!
Heb wel zin in zo'n lekkere koek
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 19 februari 2012 @ 12:50:19 #28
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_108144727
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 15:11 schreef La_Vita het volgende:
[ afbeelding ]

Omnomnom :9 maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
Hmm, die ga ik ook eens bakken deze week :)
pi_108147789
Hmmm. La vita, heb je ook t recept
pi_108150940
Hoeveel noten doen jullie meestal in een brownie?
heb 50gr. hazelnoten gebruikt (hele) en vind ze weinig aanwezig.

Peer/hazelnoot brownie.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108172163
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 15:11 schreef La_Vita het volgende:
[ afbeelding ]

Omnomnom :9 maar de volgende keer mag er nog meer chocola in
Die heb ik vanavond ook gemaakt :9~ En meer chocola mag bij mij ook ja :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_108172953
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 12:50 schreef Windigo het volgende:

[..]

Hmm, die ga ik ook eens bakken deze week :)
wb Windigo :W
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 20 februari 2012 @ 06:47:22 #33
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_108176330
quote:
11s.gif Op maandag 20 februari 2012 00:16 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wb Windigo :W
Hoi :D
pi_108178149
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 15:47 schreef Tooto7moe het volgende:
Hoeveel noten doen jullie meestal in een brownie?
heb 50gr. hazelnoten gebruikt (hele) en vind ze weinig aanwezig.

Peer/hazelnoot brownie.

[ afbeelding ]
Ik gebruik meestal 100gr pecannoten of ietsje meer.
pi_108277855
Heerlijk visje gegeten vanavond op een tomaten/paprikasaus met veel smaak van oa geroosterde paprika, komijn/cayennepeper enzo, lekker met couscous erbij. :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108314700


wijting in griesmeel-kruiden jasje
en daarachter ovenschotel met kidbeybonen&aubergine met aardappel erover.

(teveel zoom)
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108476242
Beetje stil hier.
ben nog steeds aan het nagenieten van me toetje van vandaag. yoghurtroom&mango op een laagje koekkruimels.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108644578
Voor 't eerst farfalle gemaakt van volkorenpasta! Heel leuk en mooi en vooral ook érg handig eten in vergelijking met tagliatelle :')



Ja doei.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 22:24:36 #39
367531 AppleMartini
Chuckaplopper
pi_108644921
Die saus ziet er lekker uit, wat is het?
pi_108645148
Receptje voor de saus:

Bechamel maken met:

30 gram boter
30 gram bloem
300ml melk

Goed door laten koken op een zacht vuurtje (eventueel een sudderplaatje ertussen!) en regelmatig roeren totdat er geen bloemsmaak meer aan zit. Eventueel een beetje op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Ondertussen in de keukenmachine: flink wat zongedroogde tomaten, hand walnoten, zakje rucola, 2 tenen knoflook, klein sjalotje, wat olijfolie en citroensap pureren. Dit door de bechamelsaus heen roeren en eventueel nog wat extra geraspte parmezan erdoorheen.

Heb nog wat grotere stukken tomaat en wat rucola bewaard om mee te garneren en 't is lekker :9
Ja doei.
pi_108661284
pasta maken!
ik wil dat zo graag maar heb nu geen pastamachine meer.
en die saus klinkt idd heel lekker
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108661465
Dat ziet er uit alsof je daar wat geduld voor nodig had, Moblo! O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_108724700
Valt ontzettend mee! Het is een hele makkelijke techniek dus eenmaal reepjes gesneden ben je zo klaar met de vlindertjes!

Ze waren zó tof O+
Ja doei.
  maandag 5 maart 2012 @ 21:25:50 #44
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_108759628


Surf en Turf van de bbq
T-bone alleen zout en chilivlokken
Kreeft alleen boter met citroensap
  maandag 5 maart 2012 @ 23:17:05 #45
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108766374
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 21:25 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]

Surf en Turf van de bbq
T-bone alleen zout en chilivlokken
Kreeft alleen boter met citroensap
Oooooohhhh :9~
My mama didn't raise no fool
pi_108853893

Tajine met gehaktballetjes en ei. Recept: http://westher.home.xs4al(...)TA%20DIAL%20LBID.htm
Geserveerd met geroerbakte kerrie-spitskool en bulgur.

[ Bericht 43% gewijzigd door rhubarb op 08-03-2012 15:29:58 ]
pi_108858860
Telefoonfoto maar toch:



Witte chocolade cheesecake!
pi_108859619
Broccoli, ui en spek quiche voor het eerst croissantdeeg voor de bodem gebruikt.

  donderdag 8 maart 2012 @ 16:44:34 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108867933

Tapioca Parels met meloen en mango

Ik vond het kokosmelksoepje verrassend lekker voor zoiets simpels!
Ik deed:

300ml kokosmelk
1 vanille peul (gesplitst, zaadjes eruit geschraapt)
1 spriet citroengras/sereh (gekneust)
110g palmsuiker
1 cup (165g) tapioca parels

Dat samen (incl de vanillepeulen) even sudderen tot de suiker is opgelost en aan de kant zetten.
Tapioca in belachelijk veel water in ongeveer 20 minuten gaar en doorzichtig koken. Afgieten in een zeef, goed koud afspoelen en dan mengen met 't kokosmelkmengseltje.

Serveren met vers fruit naar keuze en klaar is kees.
Kan ook goed van tevoren klaargemaakt worden.

Maar euh, ik vond 1 cup tapioca wel wat veel voor met zijn tweeen. 't Is nogal machtig.
pi_108890758
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 12:38 schreef n0a het volgende:
Broccoli, ui en spek quiche voor het eerst croissantdeeg voor de bodem gebruikt.

[ afbeelding ]
Oe, receptje!
pi_108893380
Gisteren een lekker Oosters kippensoepje gemaakt met veel groenten:

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_108893400
Die pasta ziet er leuk uit Moblo, gaan we ook eens doen hier. :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')