Doen! Dan kom ik iedere dag een broodje halen.quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Als ik een broodjeszaak had zou ik 'm zo verkopen.
quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:46 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Doen! Dan kom ik iedere dag een broodje halen.
Die horen uiteraard in een goede noodlebarquote:Op vrijdag 27 april 2012 16:53 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Beide. En dan ook lotusbroodjes met buikspek.
Eens, al denk ik dat zo'n tent best levensvatbaar is in Rotterdam. Enkel is locatie hier wel verdomd belangrijker (Ik denk belangrijker dan bijvoorbeeld in Adam).quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Noodles en gemarineerde buikspek en ik ben gelukkigquote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, fusion is een vies woord, maar dat zou het toch wel gewoon worden ja. Van alles wat: noodles, zulke broodjes ja, die met buikspek ook, mijn rare fusion bitterballen op het terras, Japans biertje erbij, van die dingen. Geen fine dining, maar wel goed.![]()
Och ja, dromen is leuk.
En nog leuker dat jullie blijkbaar met me meedromen!![]()
![]()
![]()
![]()
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Heb je een recept? Kom net van de markt met een kilo rabarberquote:Op vrijdag 27 april 2012 16:59 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Die horen uiteraard in een goede noodlebarMet rabarber marinade
![]()
quote:Op zaterdag 28 april 2012 15:04 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Heb je een recept? Kom net van de markt met een kilo rabarber(en een paar topinamboers)
That's it.quote:1-1,5 kg varkensbuik
zout/peper
400 gram rabarber in stukken gesneden
3/4 teentjes knoflook
6 cm verse gember, geschild en in schijfjes gesneden
2 rode pepers, ontpit en in stukken gesneden
1 tl vijfkruidenpoeder
4 el honing
4 el sojasaus (Kikkoman)
Wrijf de varkensbuik in met peper en zout en zet klaar in een schaal.
Doe vervolgens de rabarber, gember, knoflook, gember, rode pepers, vijfkruidenpoeder, sojasaus en de honing in een keukenmachine tot er een mooie, gladde pasta ontstaat. Proef even, want soms mag het wat zoeter, afhankelijk van de rabarber. Verdeel de pasta goed over de varkenbuik en doe een goed glas water erbij in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en laat een paar uur marineren in de ijskast. Ik doe het meestal een uurtje of 6/8, maar vanaf 2 uur moet ook in orde zijn.
Giet vervolgens het watermengsel weg en zet de varkensbuik met de vette kant naar boven voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius. Draai vervolgens de oven naar 110 graden celcius en laat nog 90 minuten in de oven staan. De temperatuur in een kleine oven voor het uurtje uur mag je iets naar beneden aanpassen denk ik, in mijn grote oven gaat het goed, maar in mijn kleine volgens mij niet (is erg lang geleden dat ik iets dergelijks daarin heb gemaakt).
Maar ben je op dit moment wel proffessioneel bezig met koken?quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, fusion is een vies woord, maar dat zou het toch wel gewoon worden ja. Van alles wat: noodles, zulke broodjes ja, die met buikspek ook, mijn rare fusion bitterballen op het terras, Japans biertje erbij, van die dingen. Geen fine dining, maar wel goed.![]()
Och ja, dromen is leuk.
En nog leuker dat jullie blijkbaar met me meedromen!![]()
![]()
![]()
![]()
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Ik ben dan wel geen ondernemer, maar ik denk dat je wel meer fans zou hebben dan alleen de fok! community. Ik vind het namelijk een tof en sterk concept - noodlebars en sushizaken zitten overal veel, maar een aziatisch getint café met aziatisch-westerse broodjes, hapjes, drankjes etc... Dat is best een origineel concept waarvan ik denk dat het zéér aanslaat aangezien aziatisch eten wel populair is. Zeker in een grote stad... denk ik echt dat dat werk!!quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, fusion is een vies woord, maar dat zou het toch wel gewoon worden ja. Van alles wat: noodles, zulke broodjes ja, die met buikspek ook, mijn rare fusion bitterballen op het terras, Japans biertje erbij, van die dingen. Geen fine dining, maar wel goed.![]()
Och ja, dromen is leuk.
En nog leuker dat jullie blijkbaar met me meedromen!![]()
![]()
![]()
![]()
(de steun van de Fok! community is heel leuk, Steven, maar ik ben bang dat dat toch niet genoeg zal zijn)
Toch al gauw een kans van 0,00002%.quote:Op zondag 29 april 2012 13:28 schreef RobinOok het volgende:
Allemaal meeduimen dat ik morgen de staatsloterij win!![]()
Als ik 'm win komt dat tentje er echt.![]()
(zonder afbakbroodjes uiteraard)
Oh, da's ook goed. Regel jij 't geld, doe ik de rest.quote:Op zondag 29 april 2012 13:46 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Toch al gauw een kans van 0,00002%.
Ik denk dat ik de deuren maar langs ga :p
als ik piet verdriet erbij kan regelen wil ik wel investeren in jullie gezamenlijke restaurant.quote:Op zondag 29 april 2012 13:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, da's ook goed. Regel jij 't geld, doe ik de rest.
dat is dan ook een belangrijke verkooptruc, mocht het eten tegen de verwachting in tegen vallen dan moet het daar alleen al mee te redden zijn toch?quote:Op zondag 29 april 2012 14:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Hahahahha dat wordt lachen, dan kom ik zeker als die 2 in dezelfde keuken staan
quote:Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb RobinOoks recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.
Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.
Ik dacht even "kijk ik zo scheel", maar het staat in een ander topicquote:
Oehhh!!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 12:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik dacht even "kijk ik zo scheel", maar het staat in een ander topic.
Robin heeft me toen ook geholpen met mijn buikspek.
Mijn baksel van gisteren:
[ afbeelding ]
Citroen maanzaad cake met slagroom en aardbeien.
Cooooool!!!!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Naar het het recept van RobinOok
Het was verukkuluk!
Yep, ziet er ingewikkelder uit dan het is hoorquote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:34 schreef Tooto7moe het volgende:
De buikspek trekt me niet maar die salade, taart en pizza zien er heerlijk uit
Noa: is dat voor het foodblogevent? Jullie zetten de lat wel hoog, heb nog steeds geen idee wat te doen met de aardbeien
Yummiequote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:27 schreef Tooto7moe het volgende:
Oooooooh![]()
[ afbeelding ]
Lekkerste wijze om (homemade (rotklus) lahmacun te eten. Met salade, tzatziki (van masterchef heerlijk) & hete sausje & citroensap
Moet in het vervolg het gehakt 3x malen ipv 2. Of het thuis even in de keukenmachine her malen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |