bronquote:JUBILERENDE HAMBURGERGIGANT begon in 1971 in Nederland met kip, appelmoes en erwtensoep…
McDonald’s 40 jaar VET LEKKER!
JE HOUDT ERVAN OF JE HAAT HET, maar één ding is zeker: hamburgergigant McDonald’s roept emoties op. Aanstaande dinsdag viert de fastfoodreus het veertigjarig bestaan in Nederland. Ooit binnengehaald door niemand minder dan Albert Heijn was het de eerste jaren kwakkelen met Kip Superbout en handgeschilde aardappels. Pas een paar jaar later kwam het grote succes en nu zijn er 226 restaurants die jaarlijks 130 miljoen keer worden bezocht. Wat blijft, is het bijna aandoenlijke vechten tegen het imago van vet en ongezond. Het personeel, dat naar eigen zeggen ketchup in het bloed heeft, wordt er wel eens moe van: „Zet een dikke man in een McDonald’s en hij heet ongezond. Zet een dikke man in een sterrenrestaurant en hij is een Bourgondiër...”
Praat nooit over ’klanten’ in een McDonald’s-restaurant. McDonald’s heeft ’gasten’. En in de keuken staat op grote kaarten precies aangegeven wat ’de gast’ van zijn broodje verwacht: heet, volledig getoast of gestoomd, goudbruin, netjes ’gedressed’ en met de juiste ingrediënten.
Al die handelingen moeten met zorg worden verricht door het personeel, oftewel: de Broodpersoon, de Grillpersoon en de Dresspersoon. Die elke vraag volgens de bedrijfsregels dienen te besluiten met een ’alsjeblieft’. ’Mag ik drie kronen alsjeblieft’. En kronen, dat is weer vaktaal voor de bovenkanten van de Big Macs, na veertig jaar nog steeds de onbetwiste, ongewijzigde klassieker op het McDonald’smenu.
We staan in de keuken van de McDonald’s aan de Muntebergweg in Amsterdam, een van de vlaggenschepen van de keten. Voorzien van gratis WiFi, strak en modern heringericht, twee Easy Order Kiosks (zelf bestellen) voor de counter. Trainingconsultant Silvan Wijnja verklaart alle vaktaal en trekt een la met ’Patties’ open. Patties zijn de diepgevroren hamburgerschijven die via de Grillzone hun weg moeten vinden naar de ’Heated Landing Zone’ om op die manier terecht te komen bij de klant. Pardon! Gast. Personeelsleden, oftewel crewleden, passeren elkaar met veel ’alsjebliefts’ en ’dankjewels’, armen en handen vol met dozen frietjes, zakken buns en trays met milkshakes. En dan is het nog niet eens ’rush’, oftewel spitsuur in het restaurant.
Gele ‘M’
Slechts weinig Nederlanders zullen nooit hun tanden in een met sesamzaad bespikkeld broodje van McDonald’s hebben gezet: ruim 112 miljoen ’buns’ worden er per jaar verwerkt. Gezinnen met kinderen, pubers, studenten, maar ook zakenlui met laptops en bejaarden vinden hun weg richting de counter. Teenslippers, pumps en brogues, gebroederlijk staan ze in de rij om een dienblad volgeladen te krijgen met de bekende vierkante bakjes. De gele ’M’ is een overbekend baken langs de Nederlandse snelwegen. Terwijl het er veertig jaar geleden, in die begintijd, helemaal niet zo rooskleurig uitzag.
In 1971 werd het eerste filiaal geopend in Zaandam. Albert Heijn, visionaire ondernemer, had de keten in Amerika bezocht en zag het concept helemaal zitten. Om er een oogje op te kunnen houden, je wist maar nooit met die Amerikaanse uitvindingen, werd een vestiging vlak bij het hoofdkantoor in Zaandam geopend. Overigens niet alleen de eerste in Nederland, maar sowieso in heel Europa! Hamburgers op het menu, natuurlijk, maar ook oer-Hollandse producten als Kip Superbout, appelmoes en zelfs erwtensoep. De aardappels voor de frietjes werden nog met de hand geschild. Een tweede vestiging kwam net als in de States op een industrieterrein.
De schaarse bezoekers bleken echter vooral koffie te bestellen en zich te verbazen over het feit dat ze met hun handen moesten eten. Rare jongens, die Amerikanen... En dan die onbeschaamd grote burgers die je bijna niet in je mond kon krijgen. Heijn verkocht in 1973 enigszins teleurgesteld zijn aandelen aan de door hem aangestelde manager Jan Sybesma. Sybesma koos er resoluut voor een heel andere weg in te slaan: hij breidde snel uit in de centra van de grote steden en dat was wél een succes.
Sindsdien ging het snel. McDonald’s introduceerde zaken die een begrip werden in Nederland: Chicken McNuggets, het bekende Happy Meal met de felbegeerde speeltjes, tegenwoordig bestaan er zelfs ruilbeurzen voor. De groenteburger en de McFlurry en, typisch Nederlands, de McKroket. Het ’Warme Appelgebak’, ook wel bekend en gevreesd als ’Gloeiendheet Appelgebak’ (overigens uit het assortiment). Clown Ronald McDonald, overigens nog steeds actief in de restaurants en de huizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. De opening van de eerste McDrive in Huis ter Duin genereerde in ’87 een heuse file van eet- en kijklustigen, terwijl in ’95 nog een relletje ontstond over bejaarden die, vanwege ongewenst hanggedrag, de Mac in Almere werden uitgezet.
Alle producten van McDonald’s dienen overal ter wereld hetzelfde te smaken. Of je nu in Peking of Sydney of Winterswijk naar binnen stapt, een Big Mac is een Big Mac: met precies dezelfde hoeveelheid sla en dezelfde smaak saus. Dat is de zogeheten McDonald’sbelevenis. Wel zijn er regionale verschillen. Koosjer in Israel, zonder rundvlees in India. In Peking hoef je niet op zoek te gaan naar die felgele frietsaus, want die is exclusief voor Nederland en België. In Duitsland daarentegen verkopen ze weer alcohol in de vestigingen. En deze verslaggeefster at in het Amerikaanse Maine ooit een McLobster, een broodje kreeft, warm aan te bevelen voor de Nederlandse markt overigens.
Belangrijk onderdeel van het succes zijn de reclames, weet SjoerdJan Feenstra. „Wie kent niet de kreet ’Ze zei meneer tegen me!’? Of: ’Míjn vader werkt bij McDonald’s!’ Zeer van toepassing op Sjoerd-Jan, die laatste reclame, want de Zwollenaar komt uit een echte hamburgerfamilie. Hij volgde enige jaren geleden vader Ron Feenstra op als franchisenemer van maar liefst vier restaurants en voegde daar zelf een gloednieuwe in Kampen aan toe. „Mijn vader begon pas op zijn 49e bij Mc Donald’s en dat kwam eigenlijk door mij”, glimlacht Feenstra. „Ik wilde als kind alleen mee naar het centrum om nieuwe kleding te kopen als we daarna bij McDonald’s gingen eten. Dat fascineerde hem. Hij raakte geïnteresseerd in de formule en het product en opende toen ik vijftien was een vestiging. Wat mij er trof, als jongere al, was de gezelligheid en de samenwerking in het bedrijf.”
Sjoerd-Jan heeft, zoals hij het zelf uitdrukt, ’ketchup in de aderen’. „Ik vind de burgers zelf ook heel lekker, ik eet er om de dag wel één. McDonald’s is en blijft een fascinerend bedrijf, dat merk ik als ik op feestjes vertel waar ik werk. De hele avond gaat het dan over niets anders meer. Iedereen wil weten of er nou echt van die strenge regels zijn voor de bereiding, waar de ingrediënten vandaan komen en of er een Hamburger University bestaat. Ze zijn vaak erg verbaasd als ze horen dat er bij mijn vijf vestigingen in totaal 500 man werken. Wat wil je, we zijn bijna continu open en zelfs ’s nachts is er nog een schoonmaakploeg aan het werk.”
Salades
Natuurlijk is ook de kritiek niet van de lucht. Ongezond en vet fastfood zou er worden verkocht, Feenstra haalt er zo langzamerhand zijn schouders over op. „Ik kan natuurlijk wel weer uitgebreid gaan vertellen over ons superschone frituurvet, de verantwoorde producten en de salades. De programma’s om het bewegen te bevorderen. Maar ik denk ook wel eens: jongens, als jullie elke dag een pizza bij Albert Heijn kopen, geven jullie dan ook de supermarkt de schuld van jullie overgewicht? Plaats een foto van een dikke man hier en hij is ongezond, plaats een foto van een dikke man in een sterrenrestaurant en hij is een gezellige Bourgondier. ”
De hamburgerketen heeft door de jaren heen heel wat kritiek moeten weerleggen. Vooral het verkopen van dikmakend voedsel werd het bedrijf te pas en te onpas aangewreven. Salades, fruit en zelfs worteltjes bij het Happy Meal moesten het ongezonde imago oppoetsen. Maar dat was niet de enige reden, zegt Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland: „Wij doen heel veel aan marktonderzoek. En als de gast aangeeft dat hij ook bij ons graag een salade of een licht en klein hapje wil kunnen eten, dan zorgen wij dat dat in het aanbod komt. Gezond eten en verantwoorde producten zijn nu eenmaal een tendens in de markt en daar spelen wij graag op in. Maar wij zullen nooit onze core business verloochenen. De Big Mac is en blijft het vlaggenschip van McDonald’s. En wie geen worteltjes wil bij het Happy Meal, kan gewoon een Danoontje krijgen!” Toch lijkt de keten een beetje stil te staan. Al enige jaren ligt het aantal vestigingen rond de 220. Is Nederland verzadigd van McDonald’s? „Er zijn in Nederland nog genoeg witte vlekken te vinden waar een vestiging kan worden geopend of gebieden waar het zo druk is dat behoefte aan een extra restaurant bestaat. Probleem is het vinden van goede locaties en het rond krijgen van bouwvergunningen. Bovendien hebben we ons de laatste jaren erg gericht op het verbeteren van de bestaande zaken. De interieurs zoals die er vijftien jaar geleden uitzagen, kúnnen nu eenvoudigweg niet meer. Klanten willen, ook in een hamburgerrestaurant, meer luxe en voorzieningen zoals WiFi. Maar de komende jaren willen we doorgroeien naar 270 à 280 vestigingen. Nederland heeft nog lang de buik niet vol van McDonald’s. ”
Ik denk meer in de trant van iets nieuws in het assortiment.En iets nieuws betekent bij de mac hogere verkoopcijfers...quote:Op donderdag 12 januari 2012 18:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Viel de verkoop van de Big Tasty dan tegen dat ie eruit ging? Kan het me zo niet voorstellen....
Jammer dat voor een special perse een ander product weg moet. Ze kunnen ook de BT verkopen bij de filialen waar het wél mogelijk is. Er zijn ook filialen (niet alleen de Express) die bv de double cheeseburger verkopen en andere filialen niet.quote:Op donderdag 12 januari 2012 18:40 schreef Yannick567 het volgende:
De Tasty is eruit omdat hij plaats moest maken voor de 1955. Niet omdat hij niet goed genoeg verkocht ofzo. Gewoon puur om operationele redenenNiet elk restaurant heeft ruimte voor meer apparatuur (3e grill bijv.) of de capaciteit om die 1955 te verkopen.
Ik las in het vorige topic ook iets over afwisseling van producten, daar zal het ook wel mee te maken hebben. Het is trouwens nooit goed, als ze nu opeens de Big Mac eruit zouden halen voor een ander actiebroodje, dan zouden er ook mensen zijn die hoog en laag springen
Hopelijk net zo'n succes en lekker als de McKroketquote:Er komen nog wel wat specials aan. Onder andere een Hollandse weekEn binnenkort, in week 9 (lees: eind februari/begin maart) vaste uitbreiding van het assortiment. Nieuw product in Nederland op de kaart. Mag ik nog niet zoveel over vertellen
Even geduld nog, geduld zal lonen
McFrikandel?quote:Op donderdag 12 januari 2012 18:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hopelijk net zo'n succes en lekker als de McKroket
Volgens mij één van de drukste restaurants van Nederlandquote:Op donderdag 12 januari 2012 14:44 schreef themole het volgende:
http://www.ed.nl/regio/be(...)=2&sort=asc#reakties
Kan wel vet worden. Dicht bij mijn ouders.
Je bent in Hong Kong en gaat aan de Mac, terwijl ze zoveel super lekker eten hebben?quote:Op donderdag 12 januari 2012 00:37 schreef Yi-Long het volgende:
[..]
... en check die prijs ook voor een menuutje3 euro! (en volgens mij krijg je daar nog steeds gratis saus erbij!)
Ze hebben s'middags trouwens ook nog value-menu's voor iets van 2 euro ofzo! (BigMac, of 6 nuggets, of Filet-o-Fish, plus fries and drinks!)![]()
Hopelijk dat ik eind dit jaar weer in Hong Kong zit, voor langere tijd...
Had een collega die niets luste, was je in steden met de meest geweldige restaurants en op kosten van de baas kunnen gaan eten, wilde hij alleen maar naar de mac...quote:Op donderdag 12 januari 2012 20:52 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Je bent in Hong Kong en gaat aan de Mac, terwijl ze zoveel super lekker eten hebben?
Ja dat zou echt geniaal zijn!quote:Op donderdag 12 januari 2012 20:57 schreef JustinK het volgende:
Het wordt tijd dat ze de actie "Mein burger" zoals ze die in Duitsland hebben ook naar Nederland halen (soort van create your own burger)
http://www.mcdonalds.de/mein_burger/index.cfm#/konfigurator
Zit er altijd goed vol als ik er ben.quote:Op donderdag 12 januari 2012 20:41 schreef MarkoAlmelo het volgende:
[..]
Volgens mij één van de drukste restaurants van Nederland
Het assortiment is anders. Daar hebben burgers met échte gegrilde kipfilet in tegenstelling tot die vergrote kipnuggets hier. En de kwaliteit van de Mac in China ligt ook duizenden malen hoger. Althans, zo proef ik het.quote:Op donderdag 12 januari 2012 20:52 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Je bent in Hong Kong en gaat aan de Mac, terwijl ze zoveel super lekker eten hebben?
kwaliteit en china in 1 zin noemenquote:Op donderdag 12 januari 2012 22:03 schreef o.us het volgende:
[..]
Het assortiment is anders. Daar hebben burgers met échte gegrilde kipfilet in tegenstelling tot die vergrote kipnuggets hier. En de kwaliteit van de Mac in China ligt ook duizenden malen hoger. Althans, zo proef ik het.
Ben ik niet echt met je eens, er zijn heel vaak producten gekomen en gegaan, alleen ik weet van heel veel mensen dat ze altijd de Big Tasty namen (ik ook). Sterker nog, ik vond eigenlijk de Big Tasty de enige burger die ik écht lekker vond. McKroket/Big Mac vind ik wel "ok", maar eet ik eigenlijk nog liever een broodje met ham en kaas..quote:Op donderdag 12 januari 2012 18:40 schreef Yannick567 het volgende:
De Tasty is eruit omdat hij plaats moest maken voor de 1955. Niet omdat hij niet goed genoeg verkocht ofzo. Gewoon puur om operationele redenenNiet elk restaurant heeft ruimte voor meer apparatuur (3e grill bijv.) of de capaciteit om die 1955 te verkopen.
Ik las in het vorige topic ook iets over afwisseling van producten, daar zal het ook wel mee te maken hebben. Het is trouwens nooit goed, als ze nu opeens de Big Mac eruit zouden halen voor een ander actiebroodje, dan zouden er ook mensen zijn die hoog en laag springen
Niet dat de Big Mac ooit weg zou gaan, dat is wel het icoon van McDonald's. Verder is het wel een tijdje geleden dat we een echte 'special' hebben gehad. Laatste 2 jaar zijn dat wel de Chicken Sensation en de Dutch Deluxe geweest. Meer niet.
Er komen nog wel wat specials aan. Onder andere een Hollandse weekEn binnenkort, in week 9 (lees: eind februari/begin maart) vaste uitbreiding van het assortiment. Nieuw product in Nederland op de kaart. Mag ik nog niet zoveel over vertellen
Even geduld nog, geduld zal lonen
Nee hoor zijn zat vergelijkbare of grotere restaurants. Bijvoorbeeld Veldhoven, Duiven, Veenendaal-Drive, Amsterdam Z-oost, Hoorn, Waalwijk of Delft-Noord groter zijn.quote:Op donderdag 12 januari 2012 21:59 schreef themole het volgende:
[..]
Zit er altijd goed vol als ik er ben.
proestquote:Op vrijdag 13 januari 2012 15:31 schreef robuust89 het volgende:
Big Tasty![]()
Dat u maar vredig mag rusten in de burgerhemel
want bij de tasty proefde je de burger wel? Daar zit meer saus op dan de 1955.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 01:39 schreef MacorgaZ het volgende:
1x had ik hem met teveel saus, toen was de smaak van de burger niet echt meer te proeven.
Wanneer komt die terug?Big Tasty, where art thou?
ik heb ook het idee dat de BT een veel meer overheersende smaak saus had...quote:Op vrijdag 13 januari 2012 17:18 schreef stijn_ het volgende:
[..]
want bij de tasty proefde je de burger wel? Daar zit meer saus op dan de 1955.
Ik bedoelde de Big Tasty, die heeft zoals mschol ook zegt een overheersende saus, dus toen er een keer teveel saus op zat was het echt té overheersendquote:Op vrijdag 13 januari 2012 17:18 schreef stijn_ het volgende:
[..]
want bij de tasty proefde je de burger wel? Daar zit meer saus op dan de 1955.
Dan wordt het te machtig he... Sowieso vreemd dat daar de meeste saus overheen gaat van alle broodjes.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 20:10 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
Ik bedoelde de Big Tasty, die heeft zoals mschol ook zegt een overheersende saus, dus toen er een keer teveel saus op zat was het echt té overheersend.
Vermoed dat dat te maken heeft met de grootte van het broodjequote:Op vrijdag 13 januari 2012 20:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dan wordt het te machtig he... Sowieso vreemd dat daar de meeste saus overheen gaat van alle broodjes.
Dan heeft ie in verhouding alsnog meer saus. Het druipt eruit.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:36 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Vermoed dat dat te maken heeft met de grootte van het broodjeToen we die nog hadden kwamen er wel eens mensen die hem vroegen met wat minder saus. Geen probleem hoor
Dan ligt het er natuurlijk ook aan hoe de saus op het broodje is gedaan, als alle saus in het midden zit heb je een grote hap sausquote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dan heeft ie in verhouding alsnog meer saus. Het druipt eruit.
Oh nee, droop, want hij is er niet meer
Wat een gejengel om een burger zegquote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dan heeft ie in verhouding alsnog meer saus. Het druipt eruit.
Oh nee, droop, want hij is er niet meer
Ach nou ja maakt me eigenlijk niet uit, als ie maar gauw weer komt. Dan neem ik die extra saus voor liefquote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:40 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Dan ligt het er natuurlijk ook aan hoe de saus op het broodje is gedaan, als alle saus in het midden zit heb je een grote hap saus
Er ging/gaat 3x 10 ml saus op geloof ik.
Daar zit naar mijn bescheiden mening teveel saus en sla op jaquote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:42 schreef mschol het volgende:
veel saus kan best lekker zijn, maar vaak zit het of enorm geconcentreerd in het midden
of druipt 70% er met de sla uit..
de chicken sensation is daar een goed voorbeeld van
de hoeveelheid saus is wel goed, maar het ligt verdomde klote verdeeld op het broodje, want doordat het gemixt wordt met de ruime hoeveelheid sla krijg je dus dat als je dat broodje vasthoudt en een hap neemt, aan de anderekant de sla+ saus eruit komen glijden..quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:59 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Daar zit naar mijn bescheiden mening teveel saus en sla op ja
We hadden al een petitie:quote:Op zaterdag 14 januari 2012 09:07 schreef jcdragon het volgende:
Big Tasty![]()
![]()
[ afbeelding ]
Onderteken de petitie !
http://www.petitiesonline.nl/petitie/bring-back-the-big-tasty/160
Iets met bruin brood toevallig?quote:Op donderdag 12 januari 2012 22:21 schreef Yannick567 het volgende:
Nee, er komen geen broodjes met Nederlandse producten zoals frikandellen of kaassouflés ofzoWel in de trend van een Hollandse week. Een broodje, milkshake en een flurry.
enquote:Op zaterdag 14 januari 2012 14:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
In ieder geval de flurry appeltaart
Is de Holland Deluxe hetzelfde als de Dutch Deluxe?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:47 schreef stijn_ het volgende:
[..]
en
Milkshake speculaas
Holland Deluxe
Je had alleen de Nuggets voordeelbon nodig hiervoorquote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:44 schreef Kikkeren het volgende:
Gistermiddag ook even naar McDonald's gegaan met wat voordeelbonnen.
Ik had mijn buikje wel rond na:
-1 hamburger
-1 medium friet
-1 medium cola
-1 McChicken
-9 McNuggets + zoetzure saus
-1 McFlurry Magnum
dat is nog steeds een punt van discussie, de 1955 is een prima burgerquote:Op zaterdag 14 januari 2012 19:26 schreef Boterbartje het volgende:
Ja pff de BT was echt lekker he? Veel beter dan de 1955 for sure!
Niet als je met een vriend gaat die ook een McChicken menu paktquote:Op zaterdag 14 januari 2012 19:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Je had alleen de Nuggets voordeelbon nodig hiervoor
Ik zag iemand hier al iemand zijn mond voorbij praten geloof ikquote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is de Holland Deluxe hetzelfde als de Dutch Deluxe?
Ik zag jou hierboven ergens als excuus gebruiken dat broodjes weg moesten om plaats te maken voor andere broodjes, maar iedere keer als er iets lekkers weggaat en ik vraag wat er voor in de plaats is gekomen krijg ik 'geen' als antwoordquote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:04 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Ik zag iemand hier al iemand zijn mond voorbij praten geloof ikMaar, hij is niet hetzelfde als de Dutch Deluxe. Het is gewoon een wit broodje.
Nou ja als iemand hier zegt wat er komt dan mag jij dat heus ook wel zeggen hoor. Ze zullen je toch niet controlerenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:04 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Ik zag iemand hier al iemand zijn mond voorbij praten geloof ikMaar, hij is niet hetzelfde als de Dutch Deluxe. Het is gewoon een wit broodje.
Hier heb je een puntquote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:15 schreef D. het volgende:
[..]
Ik zag jou hierboven ergens als excuus gebruiken dat broodjes weg moesten om plaats te maken voor andere broodjes, maar iedere keer als er iets lekkers weggaat en ik vraag wat er voor in de plaats is gekomen krijg ik 'geen' als antwoord
Ach, hij wil stoer doen met zijn "geheimpjes" op internet in plaats van te zeggen wat voor fucking eten er bij de McDonalds komtquote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nou ja als iemand hier zegt wat er komt dan mag jij dat heus ook wel zeggen hoor. Ze zullen je toch niet controleren.
Ja dat hoeft echt niet hoor... er gebeurt heus niks en we zullen heus niet aan de hele wereld verkondigen wat voor nieuwe burgers er komenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:12 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
Ach, hij wil stoer doen met zijn "geheimpjes" op internet in plaats van te zeggen wat voor fucking eten er bij de McDonalds komt
Is met 'echte' Goudse kaas en een mosterdsaus, dus wel ietsje anders.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is de Holland Deluxe hetzelfde als de Dutch Deluxe?
Oh dat wordt wel een aparte burger dan; rundvlees met mosterdsaus hmm.... ben benieuwd!quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef stijn_ het volgende:
[..]
Is met 'echte' Goudse kaas en een mosterdsaus, dus wel ietsje anders.
@Yannick. Ik werk niet bij een mcDonalds dus ik ben niet gebonden aan regels wat dat betreft
Er was tijdens de Hollandse Weken toch ook zo een burger ? Was al tijdje geleden.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Oh dat wordt wel een aparte burger dan; rundvlees met mosterdsaus hmm.... ben benieuwd!
Zelf vond ik de winterweken lekker met de Franeker-burger etc.quote:Op zondag 15 januari 2012 00:05 schreef jcdragon het volgende:
[..]
Er was tijdens de Hollandse Weken toch ook zo een burger ? Was al tijdje geleden.
denk dat ze wel facebook en twitter in de gaten houden zoals de meeste bedrijven. alleen ze acteren er niet naar.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:35 schreef mschol het volgende:
alsof de mac alles en iedereen in de gaten (kan) houden
dan houden ze het in de gaten...quote:Op zondag 15 januari 2012 10:06 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
denk dat ze wel facebook en twitter in de gaten houden zoals de meeste bedrijven. alleen ze acteren er niet naar.
Hoor dat, stoer doen? Laat me niet lachen zeg. Huiliequote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:12 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
Ach, hij wil stoer doen met zijn "geheimpjes" op internet in plaats van te zeggen wat voor fucking eten er bij de McDonalds komt
Buiten dat je op zich wel gelijk hebt dat je dat niet zomaar mag vertellen heb je het in deze ook wel zelf uitgelokt. Als je er helemaal niks over gezegd had was er nu ook niks aan de hand geweest.quote:Op zondag 15 januari 2012 11:36 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
Hoor dat, stoer doen? Laat me niet lachen zeg. Huilie
Denk maar wat je wil denken, ze houden het wel degelijk in de gaten![]()
Jammer dat die winterweken er niet meer zijn, die broodjes waren ook altijd wel lekker.
Fondue
Begrijpelijk hoor. Prima als er mensen zijn die denken dat ik er mee te koop wil lopen en dat ik stoer wil doen dat ik alle informatie heb......quote:Op zondag 15 januari 2012 11:53 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Buiten dat je op zich wel gelijk hebt dat je dat niet zomaar mag vertellen heb je het in deze ook wel zelf uitgelokt. Als je er helemaal niks over gezegd had was er nu ook niks aan de hand geweest.
Want op dit moment komt het wel een beetje over als "ik heb alle informatie en ik vind het best leuk dat jullie er zo nieuwsgierig naar zijn"
indien je dan 'bang' bent dat je gesnapt wordt heb je zelf gefaald met je online identiteit geheim te houden...quote:Op zondag 15 januari 2012 11:36 schreef Yannick567 het volgende:
[..]
ze houden het wel degelijk in de gaten![]()
een big mouse mac..quote:Op maandag 16 januari 2012 20:51 schreef mazaru het volgende:
Broodje muizenkeutel iemand?
http://www.telegraaf.nl/b(...)ssen_Big_Macs__.html
Ach, kan gebeuren. Ga je heus niet dood van ofzo.quote:Op maandag 16 januari 2012 20:51 schreef mazaru het volgende:
Broodje muizenkeutel iemand?
http://www.telegraaf.nl/b(...)ssen_Big_Macs__.html
Was voordat ik het berichtje las bang dat dit in Nederland afspeelde, gelukkig maar...;) Als het om opmerkelijke berichten bij de Mac gaat, speelt het opvallend vaak bij de VS af...quote:Op maandag 16 januari 2012 21:17 schreef Dimitri_ het volgende:
[..]
Ach, kan gebeuren. Ga je heus niet dood van ofzo.
Tja, daar meld het personeel misstanden nog.quote:Op maandag 16 januari 2012 21:23 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Was voordat ik het berichtje las bang dat dit in Nederland afspeelde, gelukkig maar...;) Als het om opmerkelijke berichten bij de Mac gaat, speelt het opvallend vaak bij de VS af...
Ik geloof heus wel dat de NL'e restaurants het veel beter doen qua kwaliteit. Zie ik alleen al aan de inrichting van de restaurants in NL en Amerika. In Amerika ligt er eten op de vloer en in NL wordt heel snel afgeruimd als er iets op een tafel blijft liggen of op de grond valt. Dan zal het in de keuken ook wel beter gaan.quote:Op maandag 16 januari 2012 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, daar meld het personeel misstanden nog.
Mijn persoonlijke ervaring is dat de laatste jaren snel achteruit gegaan is, stinkende toiletten, smerige mc Drives.quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik geloof heus wel dat de NL'e restaurants het veel beter doen qua kwaliteit. Zie ik alleen al aan de inrichting van de restaurants in NL en Amerika. In Amerika ligt er eten op de vloer en in NL wordt heel snel afgeruimd als er iets op een tafel blijft liggen of op de grond valt. Dan zal het in de keuken ook wel beter gaan.
Wat ik ook merk is dat Mc NL goed met klachten omgaat. Heb er een paar gehad en ben toen iedere keer gebeld door de manager, ook al was het alleen maar een kleine opmerking van mij.
Piet... hoe vaak ben jij de laatste jaren bij de Mc geweest? Ik kan mij herinneren dat je 1 slechte ervaring hebt gehad en volgens mij is dat de enige keer dat je in de afgelopen jaren bent geweest... niet?quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn persoonlijke ervaring is dat de laatste jaren snel achteruit gegaan is, stinkende toiletten, smerige mc Drives.
Nou moet ik ook zeggen dat ik daar 4x geweest ben en het daar eigenlijk nooit druk heb gevonden op verschillende tijdstippen. Kortom genoeg tijd om alles op orde te hebben.quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Piet... hoe vaak ben jij de laatste jaren bij de Mc geweest? Ik kan mij herinneren dat je 1 slechte ervaring hebt gehad en volgens mij is dat de enige keer dat je in de afgelopen jaren bent geweest... niet?
Ik ga naar de Mc aan de N11 in Alphen en die is echt heel erg goed en schoon en altijd warm eten.
Rond etenstijd is het wel erg druk en lawaaierig met kinderen maar er is ook een Mac in het centrum van Alphen dus velen gaan daar naartoe ipv langs de weg. Mijn favo is de weg, juist omdat ie iets rustiger is. Dan gaan ze ook geen voorraden burgers maken en heb je altijd lekker warm etenquote:Op woensdag 18 januari 2012 23:25 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Nou moet ik ook zeggen dat ik daar 4x geweest ben en het daar eigenlijk nooit druk heb gevonden op verschillende tijdstippen. Kortom genoeg tijd om alles op orde te hebben.
Ik bestel altijd iets zonder een bepaald ingredient (vaak tomaat), dan heb je ook altijd versquote:Op woensdag 18 januari 2012 23:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Rond etenstijd is het wel erg druk en lawaaierig met kinderen maar er is ook een Mac in het centrum van Alphen dus velen gaan daar naartoe ipv langs de weg. Mijn favo is de weg, juist omdat ie iets rustiger is. Dan gaan ze ook geen voorraden burgers maken en heb je altijd lekker warm eten.
Dat vind ik zonde want dan is je broodje niet 'af'quote:Op donderdag 19 januari 2012 00:01 schreef stijn_ het volgende:
[..]
Ik bestel altijd iets zonder een bepaald ingredient (vaak tomaat), dan heb je ook altijd vers
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |