abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:00:05 #1
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94134664
Laatste updates (di 11:20)
Meerdere units (reactorgebouwen) in de Daiichi-centrale hebben nu problemen.

In unit 4 heeft een brand gewoed. Later zijn hier ook explosies geweest. Deze reactor was niet in gebruik dus een sterke reactie vond hier niet plaats, maar er is wel gebruikte brandstof opgeslagen in een koelbad. Wanneer dit bad niet goed gekoeld wordt en droog komt te staan, kan ook daar radioactieve stof uit vrijkomen. Verschillende bronnen melden dat dit al het geval is.

Unit 2 heeft nog steeds grote problemen. Er lijkt een explosie te zijn geweest dinsdag om 0:10, in of rond de 'suppression chamber'. Dit is een donut-vormig condensatievat onder de reactor, waar stoom vanuit de reactor doorheen wordt geleid als de druk te hoog wordt. Het staat indirect in contact met de binnenkant van het beschermingsvat waar de reactor zich in bevindt. Als de druk binnen te ver oploopt, komt hier (radioactieve) stoom in terecht. Als het vat lek is, kan radioactieve stoom en water naar buiten lekken.

Er is aan de grens van het complex (buiten de centrales) een zeer hoge straling gemeten (meer dan 10.000x normaal). Alle technici behalve degenen die direct bij de koeloperatie betrokken zijn, zijn geëvacueerd.

De helft (2.7m) van de brandstofstaven in unit 2 zijn momenteel aan de lucht ontbloot, zodat de reactor nog steeds dringend gekoeld moet worden. Dit is een zeer moeilijke taak geworden door de hoge straling.

Stream: NHK World TV (Engels vertaald)

__



Status (geüpdatet di 11:00)
• Daiichi-centrale (Fukushima I): Een aantal reactoren zijn oververhit omdat de koeling is uitgevallen. Vanaf zaterdag wordt unit 1 gekoeld met zeewater, nu ook unit 2 en 3. Licht-radioactief gas is op meerdere momenten vrijgelaten, om de druk in de reactor te verlagen. Door gas hebben explosies plaatsgevonden in unit 1 en 3 waardoor het dak is weggeblazen. Dit heeft de reactor zelf niet aangetast. Unit 2 is later in grote problemen gekomen door een lage waterstand en schade aan de 'suppression chamber', een soort expansievat onder de reactor. In Unit 4 heeft een brand gewoed. Deze reactor is uit, maar er is wel brandstof opgeslagen waaruit radioactieve stof zou kunnen lekken. Ook units 5 & 6 staan uit maar hebben te maken met temperatuurstijging.
• Daini-centrale (Fukushima II): Ook hier wordt druk verlaagd door vrijlaten van licht-radioactief gas.
• Onagawa-centrale: Hier was een verhoogde straling gemeten, maar dit is nu normaal. Waarschijnlijk van de Daiichi-centrale afkomstig. (nu.nl)
• Tokai 2-centrale: Eén koelsysteem uitgevallen op zondag, koeling is inmiddels overgenomen door backupsysteem. (De Morgen)

De centrales moeten enkele dagen gekoeld blijven voordat de shutdown volledig is.

De bevolking in de omgeving van de Daiichi- en Daini-centrales (totaal 200.000 mensen) is geëvacueerd. Tot 30 km afstand moet men binnen blijven. Enkele tientallen medewerkers van de Daiichi-centrale zijn gewond geraakt bij de herstelwerkzaamheden en explosies, één is overleden.

Eerder nieuws

quote:
Gebruikte brandstof in kernreactor 4 kookt

Het Japanse Atoomgenootschap meldt aan Reuters dat er na een explosie twee gaten van acht vierkante meter in een muur van het buitenste gebouw rond kernreactor nummer 4 van centrale Fukushima 1 zitten. Daarbij is een zeer gevaarlijke situatie ontstaan: het bad waarin gebruikte brandstof wordt bewaard is naar alle waarschijnlijkheid gaan koken. Update 11:20 De Japanse autoriteiten bevestigen dat het water inderdaad kookt.

Als een splijtstaaf gebruikt is, wordt deze met een kraan uit de reactor gehaald en in een bad getakeld. Daar moet de staaf een jaar afkoelen. Maar door de explosies en de ontstane druk stijgt de temperatuur in dit bad tot een kookpunt. Als het water verdampt is, zijn de splijtstaven onbeschermd.

Volgens onze wetenschapsredacteur Karel Knip kan dit zeer gevaarlijk zijn. De staven in de reactor zelf zijn goed beschermd door een paar lagen staal en beton, maar het bad voor de gebruikte staven is dat niet. Het dak daarboven is door de explosies kapot, waardoor het radioactief materiaal uit de gebruikte stoffen vrij spel kan krijgen als het water kookt en verdampt.

Eerder vandaag woedde er een brand in reactor 4. Ook is er een explosie geweest in reactor 2. Hierbij is een hoeveelheid straling vrijgekomen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. In Tokio is verhoogde radioactiviteit in de lucht gemeten.
quote:
Kans op meltdown in Japan neemt toe (NRC, ma 12:06)
door Ernst-Jan Pfauth

De splijtstofstaven in de door de aardbeving getroffen kernreactor van Fukushima 1 staan nu compleet zonder water, meldt een woordvoerder via persbureau Jiji. Daarmee neemt de kans op een meltdown toe. Een meltdown verhoogt de kans op een radioactief lek.
Wetenschapsredacteur Karel Knip schreef vanmorgen in nrc.next over de pijnlijke consequenties van het droog staan van de splijtstofstaven:

De druk binnen de staven neemt zo toe dat zij hier en daar openbarsten en hun sterk radioactieve inhoud vrijgeven. En er ontstaat een chemische reactie tussen de hete stoom en het zeer speciale metaal dat voor de splijtstofomhulling wordt gebruikt (een legering met zirconium: zircaloy). Daarbij vormt zich het explosieve waterstof. Kennelijk heeft zich dat in het gebouw van reactor 1 opgehoopt, met fatale gevolgen. Het had, net zoals de vluchtige radioactieve stoffen, via filters naar de omgeving geloosd moeten worden.

Een ramp met de omvang van Tjsernobyl zal het niet worden, schreef Knip eerder.

Er zullen radioactieve stoffen vrijkomen, maar niet in de mate zoals gebeurde bij Tjernobyl in 1986. Reactor 4 van die centrale bevatte grafiet, dat prompt in brand vloog. Die aanhoudende brand in Tjernobyl heeft toen enorme hoeveelheden radioactief materiaal over de omgeving verspreid. De inhoud van de kernreactoren van Fukushima kan niet branden.
Info: Scenario's

quote:
In alle drie de reactors dreigt nu een meltdown. Wat nu? Drie mogelijkheden. (Volkskrant, ma 14:25)

Scenario 1: een meltdown
Hierbij raken de splijtstofstaven in de kernreactor oververhit, doordat er te weinig koelwater beschikbaar is. Die splijtstofstaven moeten gekoeld worden omdat ze warm worden bij de kernsplitsing - die warmte wordt normaal gesproken gebruikt om energie op te wekken. Dat is te vergelijken met een waterkoker: een bak water met een verwarmingselement erin. Alleen is dat verwarmingselement nucleair.

De reactie is na de aardbeving gestopt, maar de staven geven nog restwarmte af. Dat is normaal gesproken geen probleem, zolang de warmte maar door water kan worden afgevoerd. Juist dat lukt niet, na de beving. Daarom wordt de reactor nu gekoeld met zeewater.
Bij onvoldoende koeling kunnen de splijtstofstaven zo warm worden, dat ze door het stalen reactorvat heen smelten. Dat heet een meltdown.

Is dat erg?
Het hoeft niet meteen een ramp te betekenen. De meeste reactors hebben een dik, betonnen opvangvat. Het radioactieve uranium wordt daarin opgevangen, en kan afkoelen zonder dat de buitenwereld er last van heeft. Liever wil men dit voorkomen, vandaar het binnenlaten van zeewater. Dat is ook gebeurd bij reactors 2 en 3 van dezelfde centrale in Fukushima.

Scenario 2: een ontploffing
Door de aardbeving viel de stroom uit in de reactor. Die stroom is nodig om de pompen aan te drijven die zorgen voor watercirculatie. Dat gebeurde niet, waardoor het water niet werd gecirculeerd en de warme splijtstofstaven begon te reageren met het resterende water.

Daarbij ontstond waterstof. Toen dat waterstof terechtkwam in de ruimte tussen de reactor en het reactorvat, kwam het in aanraking met de daar aanwezige zuurstof. Dat veroorzaakte een explosie. Als er op dat moment radioactief materiaal blootligt, en de boel explodeert, kan dat radioactieve materiaal in de omgeving terecht komen. In Tsjernobyl ontplofte in 1986 een kerncentrale, maar niet door deze waterstofreactie. Bovendien was die centrale veel onveiliger dan de centrales in Japan.

Is dat erg?
Als het zo ver zou komen: mogelijk heel erg. Denk aan wat de explosie van de centrale in Tsjernobyl heeft veroorzaakt. Maar heel waarschijnlijk is het niet. De waterstofexplosie zoals hier boven beschreven, is in Japan al geweest. De kans op een tweede is daarmee minder.

Scenario 3: men krijgt de boel (toch nog) onder controle
Als het de Japanners lukt om alles op tijd te koelen, is er relatief weinig aan de hand. Een meltdown lijkt dan niet meer te kunnen gebeuren. Voor een explosie waarbij radioactief materiaal vrijkomt, is het al te laat.

Is het probleem dan wel zo groot?
Ja, vooral voor de energievoorziening. De reactors kunnen nu al worden afgeschreven, waardoor Japan 2000 megawatt (vier keer zoveel als Borssele produceert) aan vermogen kwijt is.
Info: Status van de centrales
• [url=hhttp://www.nrc.nl/nieuws/(...)ie-in-fukushima/]NRC Liveblog 15 maart[/url] (continu geüpdatet)
Kyodo headlines (continu geüpdatet)
Persberichten van energiebedrijf Tepco (Engels, semi-elk uur-geüpdatet, site is vaak overbelast)
Fukushima I nuclear accidents (Wikipedia)
Fukushima II earthquake events (Wikipedia)

Info: Achtergronden
Nuclear energy 101: Inside the "black box" of power plants - Hoe werkt kernenergie en wat ging er mis in Fukushima?
A Conversation with My Dad, a Nuclear Engineer, about the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant Disaster in Japan - vraaggesprek met een nucleair ingenieur
How a Reactor Shuts Down and What Happens in a Meltdown (NYTimes, infographic)
Japan's nuclear crisis and Chernobyl: Key differences (Christian Science Monitor)

Plaatjes en video's








Bekende hoaxes

SPOILER: Bekijk hoaxes
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerdere topics
Kerncentrales Japan in problemen #1
Kerncentrales Japan #2
Kerncentrales Japan #3
Kerncentrales Japan #4
Kerncentrales Japan #5
Kerncentrales Japan #6
Kerncentrales Japan #7
Kerncentrales Japan #8

[ Bericht 0% gewijzigd door eleusis op 15-03-2011 12:46:58 ]
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:00:43 #2
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94134689
quote:
Meltdown at Fukushima

The boiling-water reactors at Fukushima 40 years old and designed by General Electric have spent fuel pools several stories above ground adjacent to the top of the reactor. The hydrogen explosion may have blown off the roof covering the pool, as it's not under containment. The pool requires water circulation to remove decay heat. If this doesn't happen, the water will evaporate and possibly boil off. If a pool wall or support is compromised, then drainage is a concern. Once the water drops to around 5-6 feet above the assemblies, dose rates could be life-threatening near the reactor building. If significant drainage occurs, after several hours the zirconium cladding around the irradiated uranium could ignite.

Then all bets are off.

On average, spent fuel ponds hold five-to-ten times more long-lived radioactivity than a reactor core. Particularly worrisome is the large amount of cesium-137 in fuel ponds, which contain anywhere from 20 to 50 million curies of this dangerous radioactive isotope. With a half-life of 30 years, cesium-137 gives off highly penetrating radiation and is absorbed in the food chain as if it were potassium.

In comparison, the 1986 Chernobyl accident released about 40 percent of the reactor core's 6 million curies. A 1997 report for the Nuclear Regulatory Commission (NRC) by Brookhaven National Laboratory also found that a severe pool fire could render about 188 square miles uninhabitable, cause as many as 28,000 cancer fatalities, and cost $59 billion in damage. A single spent fuel pond holds more cesium-137 than was deposited by all atmospheric nuclear weapons tests in the Northern Hemisphere combined. Earthquakes and acts of malice are considered to be the primary events that can cause a major loss of pool water.

In 2003, my colleagues and I published a study that indicated if a spent fuel pool were drained in the United States, a major release of cesium-137 from a pool fire could render an area uninhabitable greater than created by the Chernobyl accident. We recommended that spent fuel older than five years, about 75 percent of what's in U.S. spent fuel pools, be placed in dry hardened casks something Germany did 25 years ago. The NRC challenged our recommendation, which prompted Congress to request a review of this controversy by the National Academy of Sciences. In 2004, the Academy reported that a "partially or completely drained a spent fuel pool could lead to a propagating zirconium cladding fire and release large quantities of radioactive materials to the environment."

Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:01:21 #3
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94134704
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 10:54 schreef frenkck het volgende:

[..]

Vloeibaar stikstof heeft nauwelijks warmte capaciteit. Water is echt de beste keuze.
Gooi dan gewoon ijswater in, koelt dat ding ook sneller af :')
ijsblokken lijkt me geen goed idee iig :D
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:02:12 #4
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94134732
Gewoon alles wat voorhanden is erin. Tomatensoep, water, cola enzovoorts :')
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_94134738
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 10:58 schreef Fireblast het volgende:
Ik neem aan dat ze dat zeewater opvangen en niet zo terugstorten?
waar opvangen? Denk niet dat ze een reservoir hebben voor 'als er een 9.0 aardbeving met tig meter tsunami komt waardoor allerlei dingen falen'.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:03:14 #6
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94134757
quote:
1000: A Japanese nuclear safety official has confirmed reports that the water inside the waste fuel storage pool for the number 4 Fukushima reactor may be boiling, AP reports. Hidehiko Nishiyama refused to comment on the potential risks from the rising temperatures caused by a failure of cooling systems and said the plant's operator was considering what to do about theproblem.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:03:37 #7
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94134766
Heeft er iemand nog een online volgbare regelmatig bijgewerkte radioactiviteits meter die werkt? Gebruikte eerst deze maar daar laadt het plaatje niet meer van. Hier in Tokyo vinden we het wel erg prettig als we het toch een beetje in de gaten kunnen houden.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_94134772
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:02 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

waar opvangen? Denk niet dat ze een reservoir hebben voor 'als er een 9.0 aardbeving met tig meter tsunami komt waardoor allerlei dingen falen'.
Zal er niet ook een groot deel van dat zeewater verdampen door de hitte? Waardoor je dus weer radioactiviteit in de lucht krijgt..?
me·lo·maan\ (de ~ (m.), -manen)
1 iem. met een overdreven liefde voor muziek
pi_94134784
ik hoor net @ radio dat de media iedereen weghaalt uit de buurt van de centrale vanwege de dreigende kernramp
pi_94134796
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:03 schreef Gitarist het volgende:

[..]

Zal er niet ook een groot deel van dat zeewater verdampen door de hitte? Waardoor je dus weer radioactiviteit in de lucht krijgt..?
ja, dat is nog een ander probleem. Stoom kun je niet opvangen in een zwembad helaas.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:04:52 #11
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94134810
Volgens mij is een kernramp niet meer af te wenden. Dit gaat gewoon gruwelijk mis gezien er totaal geen controle meer is.
pi_94134819
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:03 schreef Tyr80 het volgende:
Heeft er iemand nog een online volgbare regelmatig bijgewerkte radioactiviteits meter die werkt? Gebruikte eerst deze maar daar laadt het plaatje niet meer van. Hier in Tokyo vinden we het wel erg prettig als we het toch een beetje in de gaten kunnen houden.
Deze:
http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-chiba
Alleen weet je niet of hij ook echt staat op de plek waar ze zeggen.

Sterkte daar overigens. :o
pi_94134823
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:04 schreef Revolution-NL het volgende:
Volgens mij is een kernramp niet meer af te wenden. Dit gaat gewoon gruwelijk mis gezien er totaal geen controle meer is.
Dat gevoel heb ik ook. Bizar dit.
pi_94134836
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:02 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

waar opvangen? Denk niet dat ze een reservoir hebben voor 'als er een 9.0 aardbeving met tig meter tsunami komt waardoor allerlei dingen falen'.
Ik denk dat ze dat gewoon in zee dumpen. De zee is gigantisch, waardoor het radioactief materiaal zo erg verdund dat je er niets van terug vindt. Dat is echt het probleem niet op dit moment.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:06:07 #15
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94134853
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:04 schreef mschol het volgende:
ik hoor net @ radio dat de media iedereen weghaalt uit de buurt van de centrale vanwege de dreigende kernramp
Dus als ik het zo lees is het gewoon einde verhaal voor alle kerncentrales daar? :{
En dan vrezen ze ook nog voor een nieuwe beving van 7 of meer osvr :{
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
pi_94134858
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:02 schreef eriksd het volgende:
Gewoon alles wat voorhanden is erin. Tomatensoep, water, cola enzovoorts :')
Hahaha ik zou kiezen voor een mix van warme chocomel en bier
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:06:43 #17
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94134870
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef Noz het volgende:

[..]

Hahaha ik zou kiezen voor een mix van warme chocomel en bier
Parasolletje erbij, broodje.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:06:47 #18
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94134876
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:05 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Dat gevoel heb ik ook. Bizar dit.
Ik vind het eigenlijk wel terecht.. niet voor de mensen daar, wel voor de general kernenergie lobby!
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:07:01 #19
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94134884
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:05 schreef Fireblast het volgende:
Deze:
http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-chiba
Alleen weet je niet of hij ook echt staat op de plek waar ze zeggen.

Sterkte daar overigens. :o
Bedankt (2x), 0,19 lijkt heel erg op de 0,20 die ik op andere grafieken als normwaarde gezien heb.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_94134887
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef SpeedyGJ het volgende:

[..]

Dus als ik het zo lees is het gewoon einde verhaal voor alle kerncentrales daar? :{
En dan vrezen ze ook nog voor een nieuwe beving van 7 of meer osvr :{
Lijkt mij lastig om dan nog de rest onder controlle te houden ja... :{
pi_94134897
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:04 schreef mschol het volgende:
ik hoor net @ radio dat de media iedereen weghaalt uit de buurt van de centrale vanwege de dreigende kernramp
Dat was zondag ook al het geval
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:07:39 #22
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94134909
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel terecht.. niet voor de mensen daar, wel voor de general kernenergie lobby!
Nou hé. Presenteer jij even een alternatief :')?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_94134911
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef SpeedyGJ het volgende:

[..]

Dus als ik het zo lees is het gewoon einde verhaal voor alle kerncentrales daar? :{
En dan vrezen ze ook nog voor een nieuwe beving van 7 of meer osvr :{
Als dat gebeurt hebben we echt een probleem geloof ik..
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:07:42 #24
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_94134912
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:07 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Bedankt (2x), 0,19 lijkt heel erg op de 0,20 die ik op andere grafieken als normwaarde gezien heb.
Sterkte daar!

Ik was 2 weken geleden in Tokyo (en Yokohama) en ik ben zo blij dat ik nu gewoon hier zit. :@
***
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:07:57 #25
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94134921
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:04 schreef Revolution-NL het volgende:
Volgens mij is een kernramp niet meer af te wenden. Dit gaat gewoon gruwelijk mis gezien er totaal geen controle meer is.
Mja, definitiekwestie? Het is nu al de één-na-grootste kernramp ooit.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:08:07 #26
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94134928
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:03 schreef Tyr80 het volgende:
Hier in Tokyo
Hoe is het daar? Wat domineert in Japan momenteel het nieuws, de dreigende kernramp of de gevolgen van de aardbeving / tsunami?
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_94134929
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:07 schreef Temlin het volgende:

[..]

Dat was zondag ook al het geval
ow oke, ik had al zo iets van, het is NL radio dus et zal wel achterhaald zijn ofzo.. :P
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:08:14 #28
322645 Voorschrift
See if I care
pi_94134931
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel terecht.. niet voor de mensen daar, wel voor de general kernenergie lobby!
Terecht? :')

Mafkees.
POL-lintjes: Stef Bloktrofee - Meest arrogante user 2011, Hans Wiegeltrofee - Meest rechtse user 2012, 2013 & 2014
Ek vir jou, Suid-Afrika.
pi_94134932
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel terecht.. niet voor de mensen daar, wel voor de general kernenergie lobby!
Ik wil hier best tegenin gaan, maar daar heb ik de tijd niet voor.

Weet je hoeveel doden er per jaar vallen in kolenmijnen en fijnstof geproduceerd door kolenfabrieken?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:08:35 #30
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94134945
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:07 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Bedankt (2x), 0,19 lijkt heel erg op de 0,20 die ik op andere grafieken als normwaarde gezien heb.
0.17 is normale straling *info onder die cam*, dus een kleine verhoging, kortom "nog" niks aan de hand.
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
pi_94134955
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef NJ het volgende:

[..]

Hoe is het daar? Wat domineert in Japan momenteel het nieuws, de dreigende kernramp of de gevolgen van de aardbeving / tsunami?
We gaan er allemaal aan dus zuipen en neuken nu het nog kan. Niet vergeten je noodpakket te bestellen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:08:59 #32
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94134961
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel terecht.. niet voor de mensen daar, wel voor de general kernenergie lobby!
Onzin, ik ben van mening dat kernenergie nog steeds veilig kan zijn. Kijk wat die reactors al doorstaan hebben. De enige reden waarom de reactors nu falen is omdat er bij de bouw niet rekening is gehouden met 10 meter hoge golven.

Liever kernenergie dan kolencentrales. Ben het wel met je eens dat we zsm de transitie moeten maken naar duurzame energie.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:09:16 #33
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94134974
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:07 schreef Noz het volgende:

[..]

Als dat gebeurt hebben we echt een probleem geloof ik..
Moet je wel op rekenen gezien die gebouwen niet stabiel meer zijn door die explosies.
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
pi_94134980
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef NJ het volgende:

[..]

Hoe is het daar? Wat domineert in Japan momenteel het nieuws, de dreigende kernramp of de gevolgen van de aardbeving / tsunami?
Een vriend van mij die er zit maakt zich vooral druk om het feit dat alle winkels leeg gehamsterd zijn en dat er geen eten meer te vinden is :P
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:09:31 #35
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94134983
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:07 schreef eriksd het volgende:

[..]

Nou hé. Presenteer jij even een alternatief :')?
Zat mogelijkheden, alleen alles draait altijd om korte termijn oplossingen en zo min mogelijk geld uitgeven (of zo veel mogelijk verdienen). Dat groenere energiebronnen op korte termijn niet allemaal rendabel zijn betekent niet dat het zich op langere termijn niet uit betaald (en dan bedoel ik niet persee in dollars natuurlijk).
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94134995
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef frenkck het volgende:

[..]

Ik wil hier best tegenin gaan, maar daar heb ik de tijd niet voor.

Weet je hoeveel doden er per jaar vallen in kolenmijnen en fijnstof geproduceerd door kolenfabrieken?
Even snel opgezocht, vorig jaar alleen al in china 2400 doden in kolenmijnen.

Mijn gok over Tsjernobyl is dat er door gevolgen van de ontploffing en de fall out nog geen 500 mensen zijn gestorven.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:10:01 #37
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94134996
Premier is niet blij.

quote:
Premier haalt uit naar beheerder kerncentrale (nu.nl, di 9:25)

TOKIO - De Japanse premier Naoto Kan heeft dinsdag woedend gereageerd nadat hij veel te laat zou zijn geïnformeerd over de meest recente explosie in de kerncentrale Fukushima I.

''Tv-zenders berichtten over een explosie. Maar mijn kantoor kreeg een uur lang geen enkele informatie'', zei Kan in een overleg tegen de eigenaren van de kerncentrale.

Een verslaggever van het persbureau Kyodo was getuige van het gesprek. ''Wat gebeurt hier in godsnaam'', zou Kan hebben uitgeroepen tegen de leiding van Tepco, de onderneming die Fukushima I runt.

De regering en het publiek in Japan zijn zeer kritisch over de wijze waarop de leiding van de kerncentrale communiceert over de crisis. Sinds dinsdag werken het energiebedrijf en de regering samen vanuit een crisiscentrum, dat onder leiding staat van Kan.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:10:02 #38
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94134997
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:09 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Zat mogelijkheden, alleen alles draait altijd om korte termijn oplossingen en zo min mogelijk geld uitgeven (of zo veel mogelijk verdienen). Dat groenere energiebronnen op korte termijn niet allemaal rendabel zijn betekent niet dat het zich op langere termijn niet uit betaald (en dan bedoel ik niet persee in dollars natuurlijk).
Je bedoelt windmolens ofzo?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:10:24 #39
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135012
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef frenkck het volgende:

[..]

Ik wil hier best tegenin gaan, maar daar heb ik de tijd niet voor.

Weet je hoeveel doden er per jaar vallen in kolenmijnen en fijnstof geproduceerd door kolenfabrieken?
Dat is ook geen groene energie..
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94135013
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:09 schreef SpeedyGJ het volgende:

[..]

Moet je wel op rekenen gezien die gebouwen niet stabiel meer zijn door die explosies.
Yep daar zat ik ook al aan te denken :o
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:10:37 #41
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94135022
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_94135024
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:09 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Zat mogelijkheden, alleen alles draait altijd om korte termijn oplossingen en zo min mogelijk geld uitgeven (of zo veel mogelijk verdienen). Dat groenere energiebronnen op korte termijn niet allemaal rendabel zijn betekent niet dat het zich op langere termijn niet uit betaald (en dan bedoel ik niet persee in dollars natuurlijk).
Maar niemand wil een windmolen in zijn achtertuin hebben (zie ook veel bezwaarprocedures bij de raad van state) Zonne energie zal in Nederland niet werken.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:10:56 #43
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135032
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:09 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Zat mogelijkheden, alleen alles draait altijd om korte termijn oplossingen en zo min mogelijk geld uitgeven (of zo veel mogelijk verdienen). Dat groenere energiebronnen op korte termijn niet allemaal rendabel zijn betekent niet dat het zich op langere termijn niet uit betaald (en dan bedoel ik niet persee in dollars natuurlijk).
Zat mogelijkheden :'). Er is nog geen groen alternatief. Momenteel zijn er enkel deel oplossing en is er geen totaal alternatief.

Ik zeg kernergie icm groene energie in de vorm van zonne / algen centrales
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:10:58 #44
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_94135034
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef frenkck het volgende:

[..]

Ik wil hier best tegenin gaan, maar daar heb ik de tijd niet voor.

Weet je hoeveel doden er per jaar vallen in kolenmijnen en fijnstof geproduceerd door kolenfabrieken?
Doden dood smog, hoeveel branden en daarmee doden er zijn door fossiele brandstoffen. an dan ook nog olielekken en economische problemen. kernenergie doet het op een andere manier maar of het minder veilig is als fossiel vraag ik me af.
Inter faeces et urinam nascimur,
pi_94135038
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:10 schreef frenkck het volgende:

[..]

Even snel opgezocht, vorig jaar alleen al in china 2400 doden in kolenmijnen.

Mijn gok over Tsjernobyl is dat er door gevolgen van de ontploffing en de fall out nog geen 500 mensen zijn gestorven.
:D Dan gok je toch echt verkeerd. Alleen al meer dan duizend doden die niet wilde vertrekken uit het gebied en daar nog gewoond hebben.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:11:19 #46
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94135041
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Een vriend van mij die er zit maakt zich vooral druk om het feit dat alle winkels leeg gehamsterd zijn en dat er geen eten meer te vinden is :P
Straks hebben ze de hulp van de wereld wel nodig ivb met het voedselvoorraad, want als het tot kernramp uit draait dan valt daar geen groente meer te planten :{
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:11:51 #47
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94135060
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef frenkck het volgende:
Ik wil hier best tegenin gaan, maar daar heb ik de tijd niet voor.

Weet je hoeveel doden er per jaar vallen in kolenmijnen en fijnstof geproduceerd door kolenfabrieken?
De situatie in die olieraffinaderij met grote in de fik staande opslagbollen was ook niet erg gezond voor de volksgezondheid. Vervloekt zij die raffinaderijlobby.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:11:56 #48
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135064
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:10 schreef eriksd het volgende:

[..]

Je bedoelt windmolens ofzo?
Nee, we laten iedereen 24 uur per dag trappen om onszelf van energie te voorzien :')

Ongelooflijk, het gaat weer helemaal mis en mensen blijven die troep verdedigen. Zelf weten natuurlijk...
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94135068
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Een vriend van mij die er zit maakt zich vooral druk om het feit dat alle winkels leeg gehamsterd zijn en dat er geen eten meer te vinden is :P
dat is inderdaad wat belangrijker op dit moment. Kan over een uurtje anders zijn, maar veel verder vooruit kijken heeft nu ook weinig zin vrees ik.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:12:15 #50
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_94135077
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

:D Dan gok je toch echt verkeerd. Alleen al meer dan duizend doden die niet wilde vertrekken uit het gebied en daar nog gewoond hebben.
Waren vooral ouderen, bovendien hebben die mensen daar ook min of meer voor gekozen maakt het toch anders.
Inter faeces et urinam nascimur,
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:12:18 #51
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135079
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:10 schreef Temlin het volgende:

[..]

Maar niemand wil een windmolen in zijn achtertuin hebben (zie ook veel bezwaarprocedures bij de raad van state) Zonne energie zal in Nederland niet werken.
Komt omdat mensen jankballen zijn
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94135081
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

:D Dan gok je toch echt verkeerd. Alleen al meer dan duizend doden die niet wilde vertrekken uit het gebied en daar nog gewoond hebben.
kijk deze docu van de bbc eens, hier gaan ze het dodenaantal als gevolg van Tsjernobyl en de gevolgen van straling eens goed onderzoeken.
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=715967
pi_94135085
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:06 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel terecht.. niet voor de mensen daar, wel voor de general kernenergie lobby!
Jou voor een trein vind ik terecht. :|W
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:13:10 #54
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94135108
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef NJ het volgende:
Hoe is het daar? Wat domineert in Japan momenteel het nieuws, de dreigende kernramp of de gevolgen van de aardbeving / tsunami?
Vandaag in ieder geval een stuk drukker dan gisteren. Werkende bevolking nog steeds grotendeels afwezig, maar veel meer verkeer op straat, en wederom meer winkels / restaurants die gewoon open gaan. Vluchten lijkt wel te beginnen, op het station van Shin-Yokohama stonden vandaag meterslange rijen voor de Shinkansen. Veel trein(lijn)en rijden ook niet of op 30-50%.

Nieuws volg ik alleen via via, m'n Japans is er gewoon niet goed genoeg voor. Wat ik op die manier meekrijg gaat vooral over de situatie in de kerncentrales, maar dat is ook logisch aangezien dat voor ons in Tokyo nou eenmaal het grootste probleem is.

Aantal collega's hebben naaste familie in Fukoshima en omgeving, leven allemaal nog, maar wil me niet voorstellen hoe dat moet zijn. Ze zouden graag met het vliegtuig er naartoe om ze op te halen, maar de kans op een terugvlucht is gewoon enorm klein.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:13:16 #55
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94135112
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:10 schreef Temlin het volgende:

[..]

Maar niemand wil een windmolen in zijn achtertuin hebben (zie ook veel bezwaarprocedures bij de raad van state) Zonne energie zal in Nederland niet werken.
Serieus als ik zou moeten kiezen dan had ik een windmolen in mijn achtertuin wel willen hebben, maar dan is de vraag hoe die gaan reageren als er een aardbeving plaats gaat vinden, als ze breken of ze vallen om dan heb je weer een probleem, die dingen laten niks heel van je huis, afhankelijk welke windmolens ze nemen.
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:13:27 #56
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_94135114
quote:
The 1986 reactor accident at Chernobyl in the then U.S.S.R. was the worst in the history of nuclear energy; and too many people have died and been injured as a result. The myth is that the deaths have run into the tens of thousands: even as high as 125,000 has been quoted. In 1991 the Canadian Broadcasting Corporation was quoting 10,000 to 15,000 immediate deaths, without qualification. The facts are that 31 people died as an immediate result of the accident and fighting the resulting fire (28 from radiation injuries, two from non-radiation blast injuries and one due to a coronary thrombosis), and 134 were diagnosed with acute radiation syndrome. Of the latter, 14 people have since died, but their deaths were not necessarily attributable to radiation exposure. In addition, about 800 cases of thyroid cancers have been reported in children, of whom three have died. The total of 48 deaths, tragic as it is, has to be compared with the hundreds that die in other natural and man-caused disasters.

Much of the scare-mongering about Chernobyl concerns allegations of widespread occurrences of cancer in the surrounding population due to the radiation, already observed or predicted. It is true that the incidence of cancer there had been rising in the 1980s, but it continued to rise at the same rate after the accident. Specifically, there has been no significant increase in the incidence of leukemia, the radiation-induced cancer that shows up soonest. In considering the thyroid cancers among children, it should be recognized that these are treatable and not usually fatal. Also, they have occurred in a region of Belarus where iodine deficiencies in thyroid glands are already endemic, rendering the population abnormally susceptible to absorption of any radioactive iodine.

We have to face up to the fact that further deaths attributable to the accident are predicted: the World Health Organization (WHO) estimates 3500. However, of the 116,000 people that were evacuated, fewer than ten per cent received doses of more than 50 mSv, a dose that can be incurred in a few years of living in regions of high natural radiation, without any observations of an anomalous incidence of cancer. Depending on whether or not the linear non-threshold hypothesis is valid, additional deaths worldwide over the next 70 years can be predicted, somewhere in the range from a high of 24,000 down to a possible zero. This value has to be compared with the 350 deaths that would have been expected to have occurred in the former U.S.S.R. each year, if it had foregone nuclear energy in favour of coal-fired electricity.

The basis for my claims of what are facts is an international conference that was held in Vienna in April of 1996. It was organized by the WHO, the IAEA (both agencies of the United Nations) and the European Community, in cooperation with three other UN agencies and the Organization for European Cooperation and Development: it was attended by 845 scientists from 71 countries and 20 organizations. Can anyone seriously suggest a worldwide conspiracy among all these people to conceal the truth?

Also attending the conference were 280 journalists but the media are still talking of thousands already dead from Chernobyl. In some instances the source of the myth can be identified. For instance, the figure of 125,000 said to be those already dead from Chernobyl was in fact the number of deaths during the period 1988-94 from all causes in the area affected by the accident. A figure of 10,000 deaths in the 600,000 people who helped in the clean-up represents the normal death rate over five years in any comparable population. The most likely explanation of the media's irresponsible propagation of mythology is laziness, simple repetition from other media, combined with a relish for disasters and conspiracy theories that sell "news". Thanks to the media, and according to Mark Twain:

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
A more recent, 2000, report, "Sources and Effects of Ionizing Radiation", by the United Nations' Scientific Committee on the Effects of Atomic Radiation increased to 1,800 the number of thyroid cancers in individuals exposed in childhood to releases from the Chernobyl accident. It noted that the high incidence and relatively short induction period are unusual and suggested that other factors may be influencing the incidence. The report confirmed that, except for the thyroid cancers, no increases in overall cancer incidence or mortality that could be attributed to ionizing radiation have been observed.

The report also provided average doses during the first decade after the accident:

100 mSv for the 240,000 recovery operation workers
30 mSv for the 116,000 evacuated persons
10 mSv for those who continued to live in contaminated areas
and an estimated 20 - 50 mSv lifetime dose for Europeans outside the former U.S.S.R.. It noted that these doses, even for the first group, are comparable to an annual dose from natural, ambient radiation and are, therefore, of little radiological significance. Yet another U.N. report, in 2007, put the total deaths attributable to the accident at only 50.
source
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:13:33 #57
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135117
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:12 schreef The_Avatar het volgende:

[..]

Jou voor een trein vind ik terecht.
Dit vat ik op als een belediging!
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94135128
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:13 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Dit vat ik op als een belediging!
zou je denken? Maar back on topic maar weer.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:14:50 #59
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135157
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:13 schreef The_Avatar het volgende:

[..]

zou je denken? Maar back on topic maar weer.
Back on topic! Een voordeel,we gaan hier in Nederland niet zoveel merken van deze misere!
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:14:54 #60
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94135158
En wat goed nieuws:

quote:
1012: The UN's weather agency says Japanese winds are dispersing radioactive material over the ocean, and there is no danger for Japan or the region for now, Reuters reports.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:14:54 #61
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94135159
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:13 schreef The_Avatar het volgende:

[..]

zou je denken?
Ja. Niet meer doen.
And now for something completely different, I'm on a horse.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:15:07 #62
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135166
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:12 schreef Spatzmann het volgende:

[..]

Ik ben alleen nog meer meer voor kernenergie geworden in nederland...Een aardbeving van 9.0 op de schaalv an richter en een tsunami erover. En nog steeds weinig aan de hand op dit moment. Ik zeg, meteen bouwen die dingen.
Sterker nog als men bij het ontwerp gecalculeerd had dat er mogelijk 10 meter hoge golven zouden kunnen plaatsvinden dan was er nu NIKS aan de hand geweest.

Kernenergie is HET antwoord op groene en een veilige energie voorziening op dit moment. Op de lange termijn moeten gewoon af van energie voorziening op basis van fossiele brandstoffen.

Zonne energie is op het moment al rendabel als je een dak op het zuiden heb. De installatie is in 10-12 jaar terugverdient terwijl deze min 30 jaar meegaat.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:16:02 #63
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94135192
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:11 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Nee, we laten iedereen 24 uur per dag trappen om onszelf van energie te voorzien :')

Ongelooflijk, het gaat weer helemaal mis en mensen blijven die troep verdedigen. Zelf weten natuurlijk...
Alternatief?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_94135213
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:15 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Sterker nog als men bij het ontwerp gecalculeerd had dat er mogelijk 10 meter hoge golven zouden kunnen plaatsvinden dan was er nu NIKS aan de hand geweest.

Kernenergie is HET antwoord op groene en een veilige energie voorziening op dit moment. Op de lange termijn moeten gewoon af van energie voorziening op basis van fossiele brandstoffen.
Ook nog meegenomen dat dit een 40 jaar oude reactor is. Reactoren ontworpen volgens de nieuwste technieken zijn nog veel beter beveiligd tegen een mogelijke meltdown en zijn veel beter 'uit' te zetten.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:16:57 #65
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94135224
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:10 schreef eleusis het volgende:
Premier is niet blij.

[..]

Jezus....als of ze nog geen genoeg problemen hebben....waar denkt die sukkel mee bezig te zijn -O- informatie of niet, het gaat erom dat een kernramp voorkomen moet worden, er zijn mensen die vrijwillig hun leven voor willen wagen en die premier gaat zich een beetje druk maken omdat er te laat informatie is verzonden?
Vent stap op en ga een een handje mee helpen :r
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
pi_94135227
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:08 schreef Noz het volgende:

[..]

We gaan er allemaal aan dus zuipen en neuken nu het nog kan. Niet vergeten je noodpakket te bestellen.
Heb gisteren een noodvoorraad aangelegd. Dat lag hier toch al in de planning... Maar euhh, laat die rampen maar komen in Nederland, ons noodpakket zit vol met lekkers wat we graag willen opeten :D Je had 't karretje moeten zien, alsof we een enorm vreemde vreetkick hadden :P

Vooralsnog maak ik me niet druk, voor wij last hebben van Japan moet het toch behoorlijk zijn verdund. Wel heel naar voor de mensen in Japan, en het lijkt me aannemelijk dat ook binnen 20/30km vanaf de centrale nog mensen onder het puin kunnen liggen. Overleef je de tsunami krijg je misschien wel te maken met een kernramp.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_94135247
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:10 schreef frenkck het volgende:

[..]

Even snel opgezocht, vorig jaar alleen al in china 2400 doden in kolenmijnen.

Mijn gok over Tsjernobyl is dat er door gevolgen van de ontploffing en de fall out nog geen 500 mensen zijn gestorven.
Los van de ramp zijn van de liquidators alleen al ruim 100.000 dood. Het is natuurlijk moeilijk te bepalen welk deel daarvan is toe te schrijven aan die ramp, maar jouw schatting is echt veel te laag. Lees http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster over de gevolgen, zoals verhoogd voorkomen van kanker, aangeboren afwijkingen in dat gebied etc.
mooi he, alles
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:17:40 #68
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135248
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:13 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Vandaag in ieder geval een stuk drukker dan gisteren. Werkende bevolking nog steeds grotendeels afwezig, maar veel meer verkeer op straat, en wederom meer winkels / restaurants die gewoon open gaan. Vluchten lijkt wel te beginnen, op het station van Shin-Yokohama stonden vandaag meterslange rijen voor de Shinkansen. Veel trein(lijn)en rijden ook niet of op 30-50%.

Nieuws volg ik alleen via via, m'n Japans is er gewoon niet goed genoeg voor. Wat ik op die manier meekrijg gaat vooral over de situatie in de kerncentrales, maar dat is ook logisch aangezien dat voor ons in Tokyo nou eenmaal het grootste probleem is.

Aantal collega's hebben naaste familie in Fukoshima en omgeving, leven allemaal nog, maar wil me niet voorstellen hoe dat moet zijn. Ze zouden graag met het vliegtuig er naartoe om ze op te halen, maar de kans op een terugvlucht is gewoon enorm klein.
Sterkte daar. Heb je zelf niet de neiging om te vluchten naar een plek zover mogelijk van de kerncentrales af?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:17:45 #69
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94135252
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:12 schreef Spatzmann het volgende:

[..]

Ik ben alleen nog meer meer voor kernenergie geworden in nederland...Een aardbeving van 9.0 op de schaalv an richter en een tsunami erover. En nog steeds weinig aan de hand op dit moment. Ik zeg, meteen bouwen die dingen.
Precies, dat dacht ik dus ook! Dit is dus de worst case scenario en de centrales zijn al 40 jaar oud...

... maar toch maar even afwachten hoe de situatie zich ontwikkeld :{
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:18:46 #70
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135292
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:14 schreef Perrin het volgende:
En wat goed nieuws:

[..]

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698
Animatie met hoe de radioactieve stoffen zich zullen verspreiden. Dit ziet er ook wel redelijk realistisch uit itt die hoax :')

Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:19:15 #72
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_94135310
gelukkig over zee
Inter faeces et urinam nascimur,
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:19:23 #73
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135313
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:17 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

[/b]

Precies, dat dacht ik dus ook! Dit is dus de worst case scenario en de centrales zijn al 40 jaar oud...

... maar toch maar even afwachten hoe de situatie zich ontwikkeld :{
Ik vind de hele situatie in Japan dan ook een reden om meer kernenergie in te zetten.
Die plant's zijn praktisch bulletproof.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:19:25 #74
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94135315
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:17 schreef Revolution-NL het volgende:
Sterkte daar. Heb je zelf niet de neiging om te vluchten naar een plek zover mogelijk van de kerncentrales af?
Niet echt...ben wel rustig aan begonnen met inpakken voor het geval ik toch besluit zsm het land uit te willen. Maar dat is het dan ook.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:20:21 #75
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94135347
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:18 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Animatie met hoe de radioactieve stoffen zich zullen verspreiden. Dit ziet er ook wel redelijk realistisch uit itt die hoax :')

[ afbeelding ]
De eenheid is Units: wat zegt dat nou helemaal? :?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94135366
Zeg ik las ergens dat het meest fatale voor die kernreactoren niet zozeer de aardbeving was, maar vooral de tsunami die de koelinstallaties heeft platgelegd? Zouden we dan wel kerncentrales moeten bouwen onder zeeniveau?
pi_94135368
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:19 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Niet echt...ben wel rustig aan begonnen met inpakken voor het geval ik toch besluit zsm het land uit te willen. Maar dat is het dan ook.
Heftig... Veel sterkte iig!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:21:57 #78
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94135398
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:20 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

De eenheid is Units: wat zegt dat nou helemaal? :?
De concentratie die vrijkomt in de toekomst is natuurlijk niet bekend.. daarom hebben ze gewoon units (hoeveelheid) per m^3 gebruikt. Dat is normaal bij dit soort animaties :)
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94135400
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:12 schreef Spatzmann het volgende:

[..]

Ik ben alleen nog meer meer voor kernenergie geworden in nederland...Een aardbeving van 9.0 op de schaalv an richter en een tsunami erover. En nog steeds weinig aan de hand op dit moment. Ik zeg, meteen bouwen die dingen.
Het was geen 9.0, maar 8.9. En dat is niet mierenneuken, 9 is toch 2x zo sterk als 8.9. Daarnaast was die 8.9 ergens in zee, dus de aardbeving op de daadwerkelijke plek is nog een stuk minder.
Toch wel raar dat ze die aggregaten ook niet in een soort waterdichte bunker hebben neergezet.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:22:03 #80
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_94135403
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:17 schreef phileine het volgende:

[..]

Los van de ramp zijn van de liquidators alleen al ruim 100.000 dood. Het is natuurlijk moeilijk te bepalen welk deel daarvan is toe te schrijven aan die ramp, maar jouw schatting is echt veel te laag. Lees http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster over de gevolgen, zoals verhoogd voorkomen van kanker, aangeboren afwijkingen in dat gebied etc.
Offieciele cijfers over stralingsdoden zijn er maar 56;)

Schattingen volgens verouderde stralingsmodellen(LNT) zijn geen echte cijfers. Er zijn ook geen significante stijgingen gevonden in het aantal kankers. (verwaarloosbaar tov roken, levenstijl en natuurlijke oorzaken)
Inter faeces et urinam nascimur,
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:22:17 #81
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135406
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:21 schreef zatoichi het volgende:
Zeg ik las ergens dat het meest fatale voor die kernreactoren niet zozeer de aardbeving was, maar vooral de tsunami die de koelinstallaties heeft platgelegd? Zouden we dan wel kerncentrales moeten bouwen onder zeeniveau?
Het daadwerkelijke probleem is dat de noodpompen van de koeling defect zijn geraakt door de tsunami. Als bij het design rekening was gehouden met 10 meter hoge golven was er nu niks aan de hand geweest.
  FOK!fotograaf dinsdag 15 maart 2011 @ 11:22:27 #82
842 Zorro
Z
pi_94135409
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:21 schreef zatoichi het volgende:
Zeg ik las ergens dat het meest fatale voor die kernreactoren niet zozeer de aardbeving was, maar vooral de tsunami die de koelinstallaties heeft platgelegd? Zouden we dan wel kerncentrales moeten bouwen onder zeeniveau?
Zeker, als dan de koeling uitvalt prik je gewoon een dijk door, koeling zat :+
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_94135440
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:17 schreef phileine het volgende:

[..]

Los van de ramp zijn van de liquidators alleen al ruim 100.000 dood. Het is natuurlijk moeilijk te bepalen welk deel daarvan is toe te schrijven aan die ramp, maar jouw schatting is echt veel te laag. Lees http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster over de gevolgen, zoals verhoogd voorkomen van kanker, aangeboren afwijkingen in dat gebied etc.
Schattingen lopen heel erg uiteen, van 0 tot 200.000 (greenpeace). Greenpeace ziet elke verhoging ten opzichte van de achtergrond straling direct als gevaarlijk, ik geloof dat niet en heb daar goede redenen voor.

Zie onder andere deze documantaire:
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=715967
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:24:03 #84
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94135463
Ik wordt gek van die nieuwsbronen, de ene keer is het ernstig en dan weer niet ernstig:

Volkskrant - Liveblog: 'Geen gevaar radioactieve wolk voor Japan'
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:24:10 #85
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_94135468
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:22 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Het was geen 9.0, maar 8.9. En dat is niet mierenneuken, 9 is toch 2x zo sterk als 8.9. Daarnaast was die 8.9 ergens in zee, dus de aardbeving op de daadwerkelijke plek is nog een stuk minder.
Toch wel raar dat ze die aggregaten ook niet in een soort waterdichte bunker hebben neergezet.
Laatste nieuws was toch dat het wel 9.0 was na herberekening?
***
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:24:11 #86
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94135470
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:22 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Het daadwerkelijke probleem is dat de noodpompen van de koeling defect zijn geraakt door de tsunami. Als bij het design rekening was gehouden met 10 meter hoge golven was er nu niks aan de hand geweest.
Dit dus. Koelsystemen zullen hier op aangepast worden hier aan, en kernenergie wordt nog veiliger. Het zijn net vliegrampen, we leren steeds wat bij.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:24:17 #87
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_94135473
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:22 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Het daadwerkelijke probleem is dat de noodpompen van de koeling defect zijn geraakt door de tsunami. Als bij het design rekening was gehouden met 10 meter hoge golven was er nu niks aan de hand geweest.
Een tsunami is eigenlijk wat anders als een 10 meter hoge golf. Deze was ook slechts 2 meter.

MAar in een bunker of in het gesteente daar geplaatst en er was niet veel aan de hand geweest.
Inter faeces et urinam nascimur,
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:24:58 #88
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135500
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:23 schreef frenkck het volgende:

[..]

Schattingen lopen heel erg uiteen, van 0 tot 200.000 (greenpeace). Greenpeace ziet elke verhoging ten opzichte van de achtergrond straling direct als gevaarlijk, ik geloof dat niet en heb daar goede redenen voor.

Zie onder andere deze documantaire:
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=715967
Als het aan greenpeace ligt gaan we terug naar de steentijd, zelfs dan zouden ze nog bezwaar hebben tegen het aanleggen van een kampvuur.

Kernenergie is niet goed
Windenergie is niet goed
Kolencentrales zijn niet goed

:')
Lekker makkelijk om overal op tegen te zijn maar het feit blijft dat we als mensheid verslaafd zijn aan energie
pi_94135501
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:24 schreef Bramdecaviaeter het volgende:

[..]

Een tsunami is eigenlijk wat anders als een 10 meter hoge golf. Deze was ook slechts 2 meter.

MAar in een bunker of in het gesteente daar geplaatst en er was niet veel aan de hand geweest.
Was ook maar die is beschadigd...
pi_94135528
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:24 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Als het aan greenpeace ligt gaan we terug naar de steentijd, zelfs dan zouden ze nog bezwaar hebben tegen het aanleggen van een kampvuur.

Kernenergie is niet goed
Windenergie is niet goed
Kolencentrales zijn niet goed

:')
Lekker makkelijk om overal op tegen te zijn maar het feit blijft dat we als mensheid verslaafd zijn aan energie
Gewoon nog een keer the Flinstones kijken en daar een voorbeeld aan nemen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:25:45 #91
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94135534
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:23 schreef frenkck het volgende:

[..]

Schattingen lopen heel erg uiteen, van 0 tot 200.000 (greenpeace). Greenpeace ziet elke verhoging ten opzichte van de achtergrond straling direct als gevaarlijk, ik geloof dat niet en heb daar goede redenen voor.

Zie onder andere deze documantaire:
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=715967
Tja Greenpeace is niet echt een onbevooroordeelde bron, beetje omgekeerde WC-eend
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:26:12 #92
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135547
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:24 schreef OEM het volgende:

[..]

Dit dus. Koelsystemen zullen hier op aangepast worden hier aan, en kernenergie wordt nog veiliger. Het zijn net vliegrampen, we leren steeds wat bij.
Precies. Dat is het mooie van de technische evolutie :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:27:19 #93
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94135587
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:23 schreef frenkck het volgende:
Schattingen lopen heel erg uiteen, van 0 tot 200.000 (greenpeace). Greenpeace ziet elke verhoging ten opzichte van de achtergrond straling direct als gevaarlijk, ik geloof dat niet en heb daar goede redenen voor.
Ik geloof ook niet in die theorie. Maar het is ontzettend moeilijk om dit soort dingen te meten dus enige controversie hou je altijd wel. En er is ook weer grote (psychische) gezondheidsschade veroorzaakt door bijvoorbeeld de evacuatie.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94135592
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:26 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Precies. Dat is het mooie van de technische evolutie :)
Kan zijn maar tegen natuurgeweld kun je niet opgewassen zijn.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:27:51 #95
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94135612
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:24 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Als het aan greenpeace ligt gaan we terug naar de steentijd, zelfs dan zouden ze nog bezwaar hebben tegen het aanleggen van een kampvuur.

Kernenergie is niet goed
Windenergie is niet goed
Kolencentrales zijn niet goed

:')
Lekker makkelijk om overal op tegen te zijn maar het feit blijft dat we als mensheid verslaafd zijn aan energie
Och, je ziet in de politiek ter linkerzijde toch dezelfde beweging? Overal moet geld bij, geen idee waarvan.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:28:09 #96
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94135621
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:22 schreef Zorro het volgende:

[..]

Zeker, als dan de koeling uitvalt prik je gewoon een dijk door, koeling zat :+
Zoiets van 'mission completed, patient died' :')
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94135629
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:22 schreef Bramdecaviaeter het volgende:

[..]

Offieciele cijfers over stralingsdoden zijn er maar 56;)

Schattingen volgens verouderde stralingsmodellen(LNT) zijn geen echte cijfers. Er zijn ook geen significante stijgingen gevonden in het aantal kankers. (verwaarloosbaar tov roken, levenstijl en natuurlijke oorzaken)
Uit datzelfde wikipedia artikel:
quote:
A new study published in 2010 by the New York Academy of Sciences 'Chernobyl: Consequences of the Catastrophe for People and the Environment, authored by Dr. Alexey Yablokov, Dr. Vassily Nesterenko and Dr. Alexey Nesterenko, finds that medical records between 1986, the year of the accident, and 2004 reflect 985,000 deaths as a result of the radioactivity released. Most of the deaths were in Russia, Belarus and Ukraine, but others were spread through the many other countries the radiation from Chernobyl struck. The study draws on previously classified post-Soviet records and reports by Eastern European scientists and medical experts that have largely been ignored by the IAEA and UNSCEAR
De aardbeving is trouwens officieel geupgrade naar 9.0
mooi he, alles
pi_94135632
Status update:

-- Reactor No. 1 - Cooling failure, partial melting of core, hydrogen explosion, seawater pumped in.

-- Reactor No. 2 - Cooling failure, seawater pumped in, fuel rods fully exposed temporarily, partial melting of core, damage to containment system.

-- Reactor No. 3 - Cooling failure, partial melting of core, seawater pumped in, hydrogen explosion.

-- Reactor No. 4 - Under maintenance when quake struck, fire caused by hydrogen explosion at pool holding spent fuel rods, pool water levels feared receding.

-- Reactor No. 5 - Under maintenance when quake struck.

-- Reactor No. 6 - Under maintenance when quake struck.
BF3 - Idanue
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:29:05 #99
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94135654
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:13 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Vandaag in ieder geval een stuk drukker dan gisteren. Werkende bevolking nog steeds grotendeels afwezig, maar veel meer verkeer op straat, en wederom meer winkels / restaurants die gewoon open gaan. Vluchten lijkt wel te beginnen, op het station van Shin-Yokohama stonden vandaag meterslange rijen voor de Shinkansen. Veel trein(lijn)en rijden ook niet of op 30-50%.

Nieuws volg ik alleen via via, m'n Japans is er gewoon niet goed genoeg voor. Wat ik op die manier meekrijg gaat vooral over de situatie in de kerncentrales, maar dat is ook logisch aangezien dat voor ons in Tokyo nou eenmaal het grootste probleem is.

Aantal collega's hebben naaste familie in Fukoshima en omgeving, leven allemaal nog, maar wil me niet voorstellen hoe dat moet zijn. Ze zouden graag met het vliegtuig er naartoe om ze op te halen, maar de kans op een terugvlucht is gewoon enorm klein.
Thanks.
Succes daar!
And now for something completely different, I'm on a horse.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:29:12 #100
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94135657
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:27 schreef Noz het volgende:

[..]

Kan zijn maar tegen natuurgeweld kun je niet opgewassen zijn.
Een kerncentrale die juist was ontworpen had dit natuurlijkgeweld makkelijk kunnen doorstaan.
De zwakke schakel was in dit geval het backup koelsysteem.

Evolutie..................
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:29:57 #101
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94135673
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:24 schreef OEM het volgende:
Dit dus. Koelsystemen zullen hier op aangepast worden hier aan, en kernenergie wordt nog veiliger. Het zijn net vliegrampen, we leren steeds wat bij.
Inderdaad, hoe triest het ook is, van rampen wordt vaak erg veel geleerd. Vóór Chernobyl was er nog veel twijfel over hoe gevaarlijk dat reactortype nu echt was. Pas achteraf kon je het met zekerheid zeggen. Nu blijkt dat een grote tsunami enorme effecten op een centrale heeft. Op zich niet op de reactor zelf (waar vaak de angst naar uit gaat), maar op de ondersteunende systemen. Daar is ongetwijfeld wel over nagedacht, maar nu wordt het spel heel anders.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94135679
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:29 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Een kerncentrale die juist was ontworpen had dit natuurlijkgeweld makkelijk kunnen doorstaan.
De zwakke schakel was in dit geval het backup koelsysteem.

Evolutie..................
Klopt maar feit blijft dat ie nog steeds niet opgewassen was tegen zulk natuurgeweld omdat natuurgeweld en de mate ervan niet te voorspellen is.
pi_94135703
En ja het kreng was 40 jaar oud en back up systeem werkte niet goed...
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 11:32:09 #104
8781 crew  Frutsel
pi_94135750
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:29 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Een kerncentrale die juist was ontworpen had dit natuurlijkgeweld makkelijk kunnen doorstaan.
De zwakke schakel was in dit geval het backup koelsysteem.

Evolutie..................
Ik meende de backup van de backup :{
Maar goed, je kan je de kracht gewoon niet voorstellen van het natuurgeweld. Maar goed, achteraf praten is idd makkelijker.
pi_94135767
Update 11:30 CNN meldt dat de staven in het afkoelbad van reactor 4 wellicht verbrand zijn, waarbij straling is vrijgekomen. :(
BF3 - Idanue
pi_94135789
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:32 schreef Rp2009 het volgende:
Update 11:30 CNN meldt dat de staven in het afkoelbad van reactor 4 wellicht verbrand zijn, waarbij straling is vrijgekomen. :(
nog niets zeker...
pi_94135834
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:29 schreef eleusis het volgende:

[..]

Inderdaad, hoe triest het ook is, van rampen wordt vaak erg veel geleerd. Vóór Chernobyl was er nog veel twijfel over hoe gevaarlijk dat reactortype nu echt was. Pas achteraf kon je het met zekerheid zeggen. Nu blijkt dat een grote tsunami enorme effecten op een centrale heeft. Op zich niet op de reactor zelf (waar vaak de angst naar uit gaat), maar op de ondersteunende systemen. Daar is ongetwijfeld wel over nagedacht, maar nu wordt het spel heel anders.
Er was over nagedacht alleen was de golf net iets hoger dan de ergste waar ze rekening mee hadden gehouden
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:34:45 #108
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94135847
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:32 schreef Rp2009 het volgende:
Update 11:30 CNN meldt dat de staven in het afkoelbad van reactor 4 wellicht verbrand zijn, waarbij straling is vrijgekomen. :(
Wellicht, misschien, mogelijk, waarschijnlijk zijn wel de meeste woorden die ik in dit topic tegenkom :')
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:35:15 #109
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94135860
Japan's radioactive particles to blow to Pacific: S. Korea
South Korea's Meteorological Administration on Tuesday released the results of a weather simulation which it said shows most of the radioactive particles from Japan's damaged nuclear power plant will drift toward the Pacific.

Zou wat zijn als die zooi uiteindelijk in Californie terecht komt....
Haters everywhere but I don't really care.
pi_94135914
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:30 schreef Noz het volgende:
En ja het kreng was 40 jaar oud en back up systeem werkte niet goed...
Wat doet die 40 jaar er toe? 40 jaar is voor een centrale bepaald niet oud. Borssele wordt pas gesloten zodra hij 60 jaar oud is. Die centrale gaat ook al bijna 40 jaar mee.
pi_94135919
Klopt, het is wellicht maar ik probeer ook het laatste nieuws maar een beetje te posten zodat we niet weer die lange OT discussies krijgen ook al is de sfeer een stuk beter als gisteren. :P
BF3 - Idanue
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:36:52 #112
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_94135932
Hoe gaat de bevolking van Japan beschermd worden als het echt misgaat? Tokyo en omgeving evacueer je niet zo maar even...... :X
pi_94135993
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:36 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hoe gaat de bevolking van Japan beschermd worden als het echt misgaat? Tokyo en omgeving evacueer je niet zo maar even...... :X
Tot hoever moet je evacueren? Gaan de Japanners straks massaal hun eiland verlaten? :D
pi_94136012
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:36 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hoe gaat de bevolking van Japan beschermd worden als het echt misgaat? Tokyo en omgeving evacueer je niet zo maar even...... :X
Binnenblijven. Had ook iets gelezen over het slikken van jodiumtabletten dat zou helpen tegen de straling. Evacuatie. Voor de rest kan de bevolking niet beschermd worden.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:38:39 #115
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94136013
Idd, 35 miljoen man evacueren gaat 'm niet worden.
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:38:48 #116
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94136017
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:36 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hoe gaat de bevolking van Japan beschermd worden als het echt misgaat? Tokyo en omgeving evacueer je niet zo maar even...... :X
Je zegt het eigenlijk al. Dat gaat niet mogelijk zijn. 30 miljoen mensen (of 120 miljoen) is gewoon niet te doen.
pi_94136024
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:28 schreef phileine het volgende:

[..]

Uit datzelfde wikipedia artikel:

[..]

De aardbeving is trouwens officieel geupgrade naar 9.0
Overigens moet je het natuurlijk wel in perspectief zien: er vallen per jaar ruim 1 miljoen doden wereldwijd in het verkeer. Daardoor gaan we ook niet direct stoppen met autorijden.
mooi he, alles
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:39:41 #118
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94136048
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:38 schreef phileine het volgende:

[..]

Overigens moet je het natuurlijk wel in perspectief zien: er vallen per jaar ruim 1 miljoen doden wereldwijd in het verkeer. Daardoor gaan we ook niet direct stoppen met autorijden.
Als het aan greenpeace ligt wel
pi_94136053
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:38 schreef TheSeeker_NL het volgende:

[..]

Je zegt het eigenlijk al. Dat gaat niet mogelijk zijn. 30 miljoen mensen (of 120 miljoen) is gewoon niet te doen.
De straling ligt vooral in de veiligheidszone van 30km rond de centrale.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94136054
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:36 schreef Roel_Jewel het volgende:
Hoe gaat de bevolking van Japan beschermd worden als het echt misgaat? Tokyo en omgeving evacueer je niet zo maar even...... :X
Niet, denk ik.... Evacueren van dit aantal mensen is geen optie, en er zullen geen bunkers groot genoeg zijn om alle mensen op te vangen. Ze zullen het wel op de Japanse manier oplossen. Binnenblijven, niet klagen en proberen er nog wat van te maken.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:39:59 #121
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_94136065
Al een paar keer hier voorbij zien komen dat mensen het "goed nieuws" vinden dat die nucleaire shit straks de oceaan op gaat. Kan iemand mij uitleggen wat hier zo goed aan is? Lijkt mij niet echt goed dat het straks allemaal in de zee terecht komt...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:40:05 #122
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94136068
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94136087
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 10:36 schreef frenkck het volgende:

[..]

Bron? Er zijn sinds Tsjernobyl amper meer kanker gevallen ontdekt in de directe regio ten opzichte van controle groepen ver van de plek des onheils. Men doet heel angstig tegenover een verhoging van straling, maar je lichaam kan het echt heel goed hebben.
Ging volgens mij om wereldwijd (wat ik zelf niet geloog).
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_94136094
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:39 schreef YazooW het volgende:
Al een paar keer hier voorbij zien komen dat mensen het "goed nieuws" vinden dat die nucleaire shit straks de oceaan op gaat. Kan iemand mij uitleggen wat hier zo goed aan is? Lijkt mij niet echt goed dat het straks allemaal in de zee terecht komt...
Omdat als het toch de lucht in gaat het beter in zee neer kan komen dan op land.
BF3 - Idanue
pi_94136101
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:38 schreef Zombiehoofd het volgende:

[..]

Tot hoever moet je evacueren? Gaan de Japanners straks massaal hun eiland verlaten? :D
allemaal naar china? alsof er daar nog niet genoeg mensen wonen? :+
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:41:22 #126
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94136120
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:39 schreef YazooW het volgende:
Al een paar keer hier voorbij zien komen dat mensen het "goed nieuws" vinden dat die nucleaire shit straks de oceaan op gaat. Kan iemand mij uitleggen wat hier zo goed aan is? Lijkt mij niet echt goed dat het straks allemaal in de zee terecht komt...
Zodra het verdund is, is 't nauwelijks gevaarlijk meer. Iig veel minder naar dan wanneer het in bewoond gebied neerslaat.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:41:47 #128
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94136130
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:39 schreef YazooW het volgende:
Al een paar keer hier voorbij zien komen dat mensen het "goed nieuws" vinden dat die nucleaire shit straks de oceaan op gaat. Kan iemand mij uitleggen wat hier zo goed aan is? Lijkt mij niet echt goed dat het straks allemaal in de zee terecht komt...
Het is kiezen uit 2 kwaden. Of het gaat richting Tokyo met 30 miljoen mensen, of het gaan de oceaan op.

Beiden zijn niet goed maar probeer maar eens iets voor te stellen bij het eerste. Dat zou de grootste ramp in de geschiedenis zijn denk ik zo.
pi_94136139
Telegraaf is ook schandelijk...
pi_94136162
quote:
die telegraaf kop, klopt helemaal niet...
ik quote:
quote:
Tokio in paniek om radioactiviteit
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:43:14 #131
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94136177
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:42 schreef mschol het volgende:

[..]

die telegraaf kop, klopt helemaal niet...
What else is new?
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_94136190
De telegraaf reageert ook erg overtrokken, en lijkt dit te doen om zo meer bezoekers te krijgen.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94136191


Zijn dat alufolie-borden?
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:43:43 #134
37248 BertV
Zinvol geweld
pi_94136193
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:42 schreef Noz het volgende:
Telegraaf is ook schandelijk...
Het zijn een stelletje relnichten.

...maar stiekem toch wat het gros wil lezen.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_94136221
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:43 schreef BertV het volgende:

[..]

Het zijn een stelletje relnichten.

...maar stiekem toch wat het gros wil lezen.
idd... dat zegt maar weer genoeg helaas.
pi_94136240
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:43 schreef NJ het volgende:

[..]

What else is new?
:') doelde uiteraard erop dat die kop helemaal niet bij het artikel staat...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:45:35 #137
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94136252
De telegraaf is de laatste tijd sowieso belachelijk bezig.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_94136308
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:44 schreef Noz het volgende:

[..]

idd... dat zegt maar weer genoeg helaas.
Jup, op een afstand meekijken en genieten en die domme Japanners uitlachen met hun centrales. Vind dom Nederland lekker makkelijk en kost hun niks.
Maar ooh wee als er iets bij hun in de buurt gebeurt, dat moet meteen heel de overheid klaarstaan en aftreden :') . En de rest van Nederland moet vooral hulp en geld bieden :P .
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:46:54 #139
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_94136310
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:45 schreef eriksd het volgende:
De telegraaf is de laatste tijd sowieso belachelijk bezig.
zo'n 70 jaar geleden ook hoor ;)
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_94136320
Om maar even bij het laatste nieuws te blijven:
vanwege de hoge straling kan er niet gecontroleerd worden of er nog water in brandstof baden van reactor 4 is. Dit houdt in dat de staven eventueel in de vrije lucht liggen (zonder containmentvessel) en dat de staven warmer en warmer worden. hierdoor komt de huidige straling vrij, maar kan nog erger worden indien de staven zowarm worden dat ze gaan smelten en fuseren. en eventueel met het grondwater in contact komen.

het laatste wat ik gehoord heb over het stralingsniveau bij reactor 4 = 100 mSv/hour at Reactor 4
en @ reactor 3 = 400 mSv/hour
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
pi_94136328
================================================================================
iemand nog nieuws? :D
pi_94136339
Je zou er maar moeten werken :o
Op maandag 2 augustus 2010 23:06 schreef kikoooooo het volgende:
TS heet Hylke en woont in Friesland :')
Boer.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:49:14 #143
165633 eriksd
The grand facade...
pi_94136383
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:46 schreef t-8one het volgende:

[..]

zo'n 70 jaar geleden ook hoor ;)
Vertel eens.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:49:25 #144
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94136386
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:42 schreef mschol het volgende:
die telegraaf kop, klopt helemaal niet...
Op de voorpagina staat de "DES DOODS"-kop. Een beetje sensatie is ze niet vreemd.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94136396
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:47 schreef Minifan het volgende:
Je zou er maar moeten werken :o
Naja het is nog niet zo erg als in Tjernobyl waar arbeiders na de explosie gedwongen werden.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94136398
*twitter*
another earthquake has just hit Japan 6.0 on the richter scale. the forth reactor is in line to explode, all 4 final containments failing

*Twitter 2*
Het afkoelbad in reactor 4 kookt inderdaad. Volgens CNN zijn de staven er in verbrand.
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
pi_94136405
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:47 schreef Heinekenfreak het volgende:
Om maar even bij het laatste nieuws te blijven:
vanwege de hoge straling kan er niet gecontroleerd worden of er nog water in brandstof baden van reactor 4 is. Dit houdt in dat de staven eventueel in de vrije lucht liggen (zonder containmentvessel) en dat de staven warmer en warmer worden. hierdoor komt de huidige straling vrij, maar kan nog erger worden indien de staven zowarm worden dat ze gaan smelten en fuseren. en eventueel met het grondwater in contact komen.

het laatste wat ik gehoord heb over het stralingsniveau bij reactor 4 = 100 mSv/hour at Reactor 4
en @ reactor 3 = 400 mSv/hour
e kunnen geen camera robot naar binnensturen??
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:50:02 #148
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_94136413
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:47 schreef Heinekenfreak het volgende:
Om maar even bij het laatste nieuws te blijven:
vanwege de hoge straling kan er niet gecontroleerd worden of er nog water in brandstof baden van reactor 4 is. Dit houdt in dat de staven eventueel in de vrije lucht liggen (zonder containmentvessel) en dat de staven warmer en warmer worden. hierdoor komt de huidige straling vrij, maar kan nog erger worden indien de staven zowarm worden dat ze gaan smelten en fuseren. en eventueel met het grondwater in contact komen.

het laatste wat ik gehoord heb over het stralingsniveau bij reactor 4 = 100 mSv/hour at Reactor 4
en @ reactor 3 = 400 mSv/hour
Is dat vanuit de lucht ook niet te bekijken? Satelliet oid? Of zou die wel erg goed moeten mikken dan?
***
pi_94136458
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:50 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Is dat vanuit de lucht ook niet te bekijken? Satelliet oid? Of zou die wel erg goed moeten mikken dan?
sateliet is wel te doen, maar die moet dan wel 'toevallig' over vliegen.
pi_94136467
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:50 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Is dat vanuit de lucht ook niet te bekijken? Satelliet oid? Of zou die wel erg goed moeten mikken dan?
et afkoel bad bevind zich in het betonnenomhulsel als ik de plaatjes moet geloven...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:52:11 #151
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94136479
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:49 schreef Heinekenfreak het volgende:
*twitter*
the forth reactor is in line to explode, all 4 final containments failing
Waar komt dit nou weer vandaan? Die reactor staat uit. Zelfs bij 1, 2 en 3 die daadwerkelijk aan stonden en waar al van alles misgaat zijn ze niet bang voor een explosie van de reactor.
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_94136495
Waarom staat er geen camera op die kerncentrale gericht met een livestream ofzo
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:53:06 #153
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94136506
Status update:

Fukushima No. 1

• Reactor No. 1 - Cooling failure, partial melting of core, vapor vented, hydrogen explosion, seawater pumped in.

• Reactor No. 2 - Cooling failure, seawater pumped in, fuel rods fully exposed temporarily, damage to containment system, potential meltdown feared.

• Reactor No. 3 - Cooling failure, partial melting of core feared, vapor vented, seawater pumped in, hydrogen explosion, high-level radiation measured nearby.

• Reactor No. 4 - Under maintenance when quake struck, fire caused possibly by hydrogen explosion at pool holding spent fuel rods, pool water levels feared receding.

• Reactor No. 5 - Under maintenance when quake struck.

• Reactor No. 6 - Under maintenance when quake struck.

Fukushima No. 2

• Reactor No. 1 - Cooling failure, then cold shutdown.

• Reactor No. 2 - Cooling failure, then cold shutdown.

• Reactor No. 3 - Cold shutdown.

• Reactor No. 4 - Cooling failure, then cold shutdown.

bron: http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/78242.html
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:53:43 #154
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_94136520
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:51 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

sateliet is wel te doen, maar die moet dan wel 'toevallig' over vliegen.
Ow ja. :') :@
***
pi_94136529
fire caused possibly by hydrogen explosion at pool holding spent fuel rods, pool water levels feared receding.

Bedankt greenpeace :r :(
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94136563
quote:
18s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:52 schreef no1uknow het volgende:
Waarom staat er geen camera op die kerncentrale gericht met een livestream ofzo
Dit vraag ik mij dus ook al een paar dagen af... Zou dat zijn om niet teveel (media)aandacht op de powerplant zelf te hebben, maar meer op de gevolgen van de problemen? Of willen ze het niet laten zien vanwege de hydrogen explosies en de huidige schade + dat er nu nog mensen rondlopen?
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:55:12 #157
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94136569
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:51 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

sateliet is wel te doen, maar die moet dan wel 'toevallig' over vliegen.
Ze kunnen een sateliet toch wel op een fixed position houden?
pi_94136612
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:55 schreef TheSeeker_NL het volgende:

[..]

Ze kunnen een sateliet toch wel op een fixed position houden?
Nee ze kunnen niet zomaar een bewegende sateliet stoppen op een vast punt of een vaste sateliet bewegen naar een ander punt.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:56:47 #159
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94136618
quote:
18s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:52 schreef no1uknow het volgende:
Waarom staat er geen camera op die kerncentrale gericht met een livestream ofzo
NHK World (staatsTV) heeft een groot gedeelte van de dag beelden van de locatie, maar ja, er zijn wel meer rampen gebeurd en al met al is een kerncam toch behoorlijk saai van afstand.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94136636
Waarom wil je hier in hemelsnaam een live stream van? Beetje over de rug van die mensen daar je eigen entertainment tumor voeden? Walgelijk.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:57:49 #161
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94136645
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:56 schreef frenkck het volgende:

[..]

Nee ze kunnen niet zomaar een bewegende sateliet stoppen op een vast punt of een vaste sateliet bewegen naar een ander punt.
Zijn daar geen spionage satelieten voor ? of desnoods spionage vliegtuigen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:58:06 #162
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94136655
"........(CNN) -- U.S. Navy personnel are taking precautionary measures after instruments aboard an aircraft carrier docked in Japan detected low levels of radioactivity from the Fukushima Daiichi nuclear plant, the Navy said Tuesday.

The USS George Washington was docked for maintenance in Yokosuka, about 175 miles (280 kilometers) from the plant, when instruments detected the radiation at 7 a.m. Tuesday (6 p.m. ET Monday), the Navy said in a statement........."

http://www.cnn.com/2011/W(...)radiation/index.html
pi_94136657
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:55 schreef TheSeeker_NL het volgende:

[..]

Ze kunnen een sateliet toch wel op een fixed position houden?
Nope, niet voor zover ik weet. die dingen bewegen namelijk in een vastgestelde baan.
pi_94136666
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:57 schreef Document1 het volgende:
Waarom wil je hier in hemelsnaam een live streak van? Beetje over de rug van die mensen daar je eigen entertainment tumor voeden? Walgelijk.
-ramptoerisme- is het goede woord :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:58:43 #165
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94136682
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:58 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Nope, niet voor zover ik weet. die dingen bewegen namelijk in een vastgestelde baan.
Ah okay, dan heb ik teveel actiefilms gezien whehe :s)
pi_94136687
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:57 schreef Document1 het volgende:
Waarom wil je hier in hemelsnaam een live stream van? Beetje over de rug van die mensen daar je eigen entertainment tumor voeden? Walgelijk.
Entertainment? Waar heb ik het over entertainment? Kunnen we nou for the sake of een normale informatievoorziening stoppen met al dat persoonlijke gejank en emoties en elkaar aanvallen, stelletje wijven :D!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 11:59:23 #167
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94136708
quote:
1057: Germany's Foreign Minister Guido Westerwelle says that what we are witnessing in Japan is an "apocalypse".
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698

:{
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:00:49 #168
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94136774
Lufthansa is scanning aircraft that return from Japan for radioactivity, is also rerouting Tokyo-bound flights to Osaka - NBC News 2 minutes ago via breakingnews.com
pi_94136777
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:57 schreef TheSeeker_NL het volgende:

[..]

Zijn daar geen spionage satelieten voor ?
Ja, die hebben een camera.
Er zijn wel satellieten die op een vast punt staan, bijvoorbeeld voor GPS.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_94136797
quote:
18s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:52 schreef no1uknow het volgende:
Waarom staat er geen camera op die kerncentrale gericht met een livestream ofzo
omdat de lui die nog in dat gebied zijn het te druk hebben met andere dingen?
mooi he, alles
pi_94136851
[knip]
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_94136858
quote:
Die man is altijd negatief over kernenergie geweest dus niet heel vreemd dat hij dat zegt.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:03:54 #173
40458 -chefke-
nu met extra zegels
pi_94136900
Duitsland heeft nu alle centrale`s van voor 1980 uit voorzorg stilgelegd, wat is dat nu weer voor een onzin.
pi_94136918
Pff idd. Alsof er in Duitsland kans is op een aardbeving. Laat staan een tsunami.
pi_94136920
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:03 schreef -chefke- het volgende:
Duitsland heeft nu alle centrale`s van voor 1980 uit voorzorg stilgelegd, wat is dat nu weer voor een onzin.
Dat lijkt me onzin.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:04:51 #176
192696 CantFazeMe
Scroll my bar
pi_94136937
Dus waarschijnlijk toch een kernramp, totale meltdown :N.
█▄ █▄█ █▄ █▄█▄█ █▄█ ▀█▀
TryAndResistClicking. Trollspray.
pi_94136938
Update 11:20 De Japanse autoriteiten bevestigen dat het water in het afkoelbad van reactor 4 inderdaad kookt. Als het water is verdampt zijn de gebruikte staven niet meer beschermd.

Update 11:30 CNN meldt dat de staven in het afkoelbad van reactor 4 wellicht verbrand zijn, waarbij straling is vrijgekomen.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_94136956
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:00 schreef Aether het volgende:

[..]

Ja, die hebben een camera.
Er zijn wel satellieten die op een vast punt staan, bijvoorbeeld voor GPS.
GPS-sats staan niet in een geostationare baan. Het is alleen mogelijk boven de evenaar en daar hangen dus ook de meeste communicatie-sats.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:05:27 #179
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_94136960
Het lijkt steeds maar erger te worden...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:06:24 #180
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94136997
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:03 schreef -chefke- het volgende:
Duitsland heeft nu alle centrale`s van voor 1980 uit voorzorg stilgelegd, wat is dat nu weer voor een onzin.
Heb je dar een link van? Dat lijkt me namelijk een behoorlijk overtrokken maatregel.
And now for something completely different, I'm on a horse.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:06:56 #181
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94137022
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:07:07 #182
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94137031
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:04 schreef CantFazeMe het volgende:
Dus waarschijnlijk toch een kernramp, totale meltdown :N.
Kernramp, ja. Totale meldown (wat dat ook mag inhouden), nog niet.
And now for something completely different, I'm on a horse.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:07:42 #183
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94137055
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:04 schreef CantFazeMe het volgende:
Dus waarschijnlijk toch een kernramp
Dit IS een kernramp.
quote:
totale meltdown :N.
Daar is geen indicatie van.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:07:58 #184
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_94137068
quote:
5s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:06 schreef NJ het volgende:

[..]

Heb je dar een link van? Dat lijkt me namelijk een behoorlijk overtrokken maatregel.
http://www.nu.nl/buitenland/2468615/duitsland-sluit-voorlopig-kerncentrales.html
mee bekant vangde gin haas.
pi_94137117
Je kan het gejank vinden, ik vraag mij af waarom jij zo graag van dichtbij live wil mee maken hoe het daar fout gaat. Ik gok zo dat jouw werkgebied niks met kernenergie van doen heeft dus dan blijft de entertainmentvalue over.
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 11:58 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Entertainment? Waar heb ik het over entertainment? Kunnen we nou for the sake of een normale informatievoorziening stoppen met al dat persoonlijke gejank en emoties en elkaar aanvallen, stelletje wijven :D!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:09:12 #186
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94137124
Weet iemand de status van het waterniveau in unit 2? Tepco heeft daar al een tijd geen persberichten over gestuurd. Naar mijn idee is dit toch het urgentste probleem van de vele die ze er hebben.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:09:31 #187
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94137133
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_94137137
quote:
9s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:05 schreef Muridae het volgende:
Het lijkt steeds maar erger te worden...
Een soort van kettingreactie...
-weg-
pi_94137153
Update 12:07 KLM maakt bij vluchten van Tokio naar Amsterdam een tussenstop in Osaka, om daar van bemanning te wisselen, in plaats van in Tokio. De luchtvaartmaatschappij wil risico’s vermijden, meldt een woordvoerder aan Novum. De heenvluchten vanuit Amsterdam naar Tokio blijven non-stop vliegen.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_94137172
http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-tokyo

Die stond gisteren nog op 12. O.O
pi_94137178
Weet iemand of en wanneer Nederland gaat repatriëren? Tot nu toe is er niets geregeld voor mensen die weg willen.

Lijkt me niet handig om te wachten tot er werkelijk schadelijke stralingsniveau's zijn.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:11:03 #192
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94137198
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:09 schreef NJ het volgende:

[..]

Symboolpolitiek dus.
Merkel waait weer met alle winden mee :')
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:11:03 #193
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94137200
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:09 schreef NJ het volgende:
Symboolpolitiek dus.
Kan ja, een actie om tegenstanders wind uit de zeilen te nemen. Door kernkritici 'tegemoet te komen', kun je kernenergie als geheel behouden.

Maar het lijkt mij ook niet onverstandig om even de implicaties van dit ongeval te bekijken. De tsunami was in Japan een trigger, maar het lijkt toch een aantal ontwerpproblemen aan het licht te hebben gebracht.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:12:02 #194
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94137239
quote:
5s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:10 schreef Aether het volgende:
Update 12:07 KLM maakt bij vluchten van Tokio naar Amsterdam een tussenstop in Osaka, om daar van bemanning te wisselen, in plaats van in Tokio. De luchtvaartmaatschappij wil risico’s vermijden, meldt een woordvoerder aan Novum. De heenvluchten vanuit Amsterdam naar Tokio blijven non-stop vliegen.
Logisch. De bemanning die overgenomen wordt blijft een tijdje achter in de plaats van bestemming. Ik kan me voorstellen dat de KLM ze liever in Osaka heeft dan in Tokyo.
And now for something completely different, I'm on a horse.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:12:44 #195
154880 Bolter
Awesomeness
pi_94137264
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:00 schreef Aether het volgende:

[..]

Ja, die hebben een camera.
Er zijn wel satellieten die op een vast punt staan, bijvoorbeeld voor GPS.
Yup, geostationairy baan, 36000 km. Spionage en bepaalde weerssatellieten vliegen lager want dan kan je wat meer zien ;). Ik las wel dat de VS vanuit Korea met U2s het gebied overvliegt om de schade op te nemen.

"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_94137267
Lijkt me idd logisch :Y
..non est vivere sed valere vita est ..
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:13:02 #197
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94137273
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:11 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Merkel waait weer met alle winden mee :')
Misschien waait ze mee met de radioactieve deeltjes? :')
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:13:38 #198
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94137295
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:11 schreef eleusis het volgende:

[..]

Kan ja, een actie om tegenstanders wind uit de zeilen te nemen. Door kernkritici 'tegemoet te komen', kun je kernenergie als geheel behouden.

Maar het lijkt mij ook niet onverstandig om even de implicaties van dit ongeval te bekijken. De tsunami was in Japan een trigger, maar het lijkt toch een aantal ontwerpproblemen aan het licht te hebben gebracht.
Slim, nog niet zo over nagedacht.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_94137320
Ik heb ff geleden vanochtend geloof ik 3 keer vlak achter elkaar ook de aarde licht voelen trillen. Wazig.
pi_94137329
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:09 schreef NJ het volgende:

[..]

Symboolpolitiek dus.
Niet per se. Een kerncentrale heeft altijd een zeker 'restrisico' en wat de situatie in Japan nu laat zien is dat ook zo'n restrisico zich kan verwezenlijken. Dat het in Duitsland misschien om andere risico's dan aardbevingen gaat, doet aan de fundamentele discussie niks af.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:15:28 #202
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:15:58 #203
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94137369
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:11 schreef eleusis het volgende:

[..]

De tsunami was in Japan een trigger, maar het lijkt toch een aantal ontwerpproblemen aan het licht te hebben gebracht.
Je kan niet een paar dagen na één van de ergste aardbevingen daar in ruim 100 jaar en een tsunami van 10 meter praten over ontwerpfouten. :'). Die installaties zijn zo verschrikkelijk complex, daar moet echt grondig onderzoek naar gedaan worden waarom iets gefaald heeft. Nu weet je alleen dat het gefaald heeft. En op dit moment zijn ze daar niet mee bezig. Dat is voor later zorg.
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_94137393
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:14 schreef Noz het volgende:
Ik heb ff geleden vanochtend geloof ik 3 keer vlak achter elkaar ook de aarde licht voelen trillen. Wazig.
Vanochtend is niets zichtbaar op de seismografen van het KNMI. Eerdere dagen wel.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:17:14 #205
154880 Bolter
Awesomeness
pi_94137405
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Vanochtend is niets zichtbaar op de seismografen van het KNMI. Eerdere dagen wel.
Reed ws. een vrachtwagen voorbij :P
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_94137416
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Vanochtend is niets zichtbaar op de seismografen van het KNMI. Eerdere dagen wel.
Hmm zal eens kijken. Dacht dat ik het mis had maar was 3 keer vlak achter elkaar. Heel lichtjes.
pi_94137421
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:17 schreef Bolter het volgende:

[..]

Reed ws. een vrachtwagen voorbij :P
Haha vibo stond nog aan ;)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:18:01 #208
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94137425
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:15 schreef NJ het volgende:

[..]

Je kan niet een paar dagen na één van de ergste aardbevingen daar in ruim 100 jaar en een tsunami van 10 meter praten over ontwerpfouten. :'). Die installaties zijn zo verschrikkelijk complex, daar moet echt grondig onderzoek naar gedaan worden waarom iets gefaald heeft. Nu weet je alleen dat het gefaald heeft. En op dit moment zijn ze daar niet mee bezig. Dat is voor later zorg.
Mee eens. Het ontwerp is vast tegen een heleboel bestand maar als er een komeet had ingeslagen op een reactor had je toch ook niet van een ontwerpfout gesproken? :+
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:19:19 #210
37248 BertV
Zinvol geweld
pi_94137464
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:14 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

:D wat een onzin-reactie. Puur publieke opinie bespelen over de rug van Japan. :r
grotendeels wel natuurlijk, al was het mooi om te zien dat de Duitsers de technische vaardigheden van de Japanners zo hoog inschatten dat ze dit direct op zichzelf betrekken.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_94137485
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:18 schreef Noz het volgende:
Wie begrijpt hier wat van? http://www.knmi.nl/~sleeman/LIVE_new/intro.html
Da's een seismogram waar niet te veel beweging op te zien is. De trillingen rond 10:40 zouden mogelijk resttrillingen van de 9.0 kunnen zijn.. maar zeker weten doe ik dat niet.
pi_94137496
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:15 schreef NJ het volgende:

[..]

Je kan niet een paar dagen na één van de ergste aardbevingen daar in ruim 100 jaar en een tsunami van 10 meter praten over ontwerpfouten. :'). Die installaties zijn zo verschrikkelijk complex, daar moet echt grondig onderzoek naar gedaan worden waarom iets gefaald heeft. Nu weet je alleen dat het gefaald heeft. En op dit moment zijn ze daar niet mee bezig. Dat is voor later zorg.
Total bull shit... Bij een kerncentrale moet je uitgaan van de 'worst case scenario' om hem inherent veilig te construeren. Echter.... meestal maakt men een cheap ass inschatting van wat er mis kan gaan... meestal onder druk van zogenaamde managers en beleidsmakers die feitelijk niet kunnen beslissen over de risico's omdat ze geneigde zijn tot super optimisme :)
Je kan veel beter een paar doemdenkers en berenspeurders in je managementteam hebben, maar ja... de optimisten zitten niet te wachten op azijnpissers... dat levert meestal minder doekoes op :')
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_94137498
Een vibrator die zo hard trilt _O-
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:20:33 #214
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94137502
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:18 schreef Noz het volgende:
Wie begrijpt hier wat van? http://www.knmi.nl/~sleeman/LIVE_new/intro.html
Dat is gewoon de gemeten trilling op ieder uur (y-as) uitgezet op de x-as...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Seismograaf
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94137505
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:19 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Da's een seismogram waar niet te veel beweging op te zien is. De trillingen rond 10:40 zouden mogelijk resttrillingen van de 9.0 kunnen zijn.. maar zeker weten doe ik dat niet.
Volgens mij was het wel ergens rond die tijd. Maar snap geen hol van die grafieken.
pi_94137509
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:18 schreef Noz het volgende:
Wie begrijpt hier wat van? http://www.knmi.nl/~sleeman/LIVE_new/intro.html
Begrijpen doe ik het niet helemaal, maar ik haal er wel uit dat er rond 1045 uur een beving waargenomen is. Alleen zie ik nergens hoe krachtig?
-weg-
pi_94137512
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:18 schreef TheSeeker_NL het volgende:

[..]

Mee eens. Het ontwerp is vast tegen een heleboel bestand maar als er een komeet had ingeslagen op een reactor had je toch ook niet van een ontwerpfout gesproken? :+
Het ernstige hier is echter dat er niks met de reactoren mis ging.

Deze ramp maakt pijnlijk duidelijk dat je een kerncentale niet zo-even uit kan zetten. Dat een op het oog relatief onschuldige totaaluitval van alle randsystemen niet ervoor zorgt dat de centrale simpelweg stil komt te liggen, maar dat dit juist tot een kernramp lijdt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-03-2011 12:22:41 ]
pi_94137521
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:20 schreef xenobinol het volgende:

[..]

Total bull shit... Bij een kerncentrale moet je uitgaan van de 'worst case scenario' om hem inherent veilig te construeren. Echter.... meestal maakt men een cheap ass inschatting van wat er mis kan gaan... meestal onder druk van zogenaamde managers en beleidsmakers die feitelijk niet kunnen beslissen over de risico's omdat ze geneigde zijn tot super optimisme :)
Je kan veel beter een paar doemdenkers en berenspeurders in je managementteam hebben, maar ja... de optimisten zitten niet te wachten op azijnpissers... dat levert meestal minder doekoes op :')
Het is maar net de vraag hoe veilig wil je het bouwen.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94137524
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:20 schreef Temlin het volgende:
Een vibrator die zo hard trilt _O-
Straks loopt de sloot hier over, tsunami!!
pi_94137531
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:18 schreef Noz het volgende:
Wie begrijpt hier wat van? http://www.knmi.nl/~sleeman/LIVE_new/intro.html
Als je op de "Beeft de aarde nu?" Knop klikt op de KNMI pagina en dan op de datum van de aardbeving, dan zul je zien dat het grafiekje vrijwel zwart is :)
pi_94137540
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:20 schreef Auti het volgende:

[..]

Begrijpen doe ik het niet helemaal, maar ik haal er wel uit dat er rond 1045 uur een beving waargenomen is. Alleen zie ik nergens hoe krachtig?
Ben ik toch niet helemaal gek.
pi_94137552
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:21 schreef Noz het volgende:

[..]

Straks loopt de sloot hier over, tsunami!!
Ook dat nog.. wat een ramp. De hard trillende vibrators en vloedgolven. :')
-weg-
pi_94137555
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:21 schreef Temlin het volgende:

[..]

Het is maar net de vraag hoe veilig wil je het bouwen.
In geval van kernenergie lijkt mij dat een non discussie :{w
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_94137559
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het ernstige hier is echter dat er niks met de reactoren mis ging.

Deze ramp maakt pijnlijk duidelijk dat je een kerncentale niet zo-even uit kan zetten. Dat een totaaluitval van alle system niet ervoor zorgt dat de centrale simpelweg stil komt te liggen, maar dat dit juist tot een kernramp lijdt.
en daarom moet kernfusie zo snel mogelijk commercieel inzetbaar worden ;Y
als daar systemen falen valt je systeem gewoon stil...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:22:25 #225
104871 remlof
Europees federalist
pi_94137560
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:21 schreef Temlin het volgende:

[..]

Het is maar net de vraag hoe veilig wil je het bouwen.
Het is maar net hoeveel geld je erin wil steken. Het is hetzelfde met de hoogte van onze dijken.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:22:40 #226
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94137565
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:21 schreef Noz het volgende:

[..]

Ben ik toch niet helemaal gek.
Ik denk dat we down gaan in Nederland meid! Pak je spullen maar, dat wordt zwemmen :')

/dommemensendiedingenopzoekenwaarzegeenverstandvanhebbenbemoeijemetjeeigenwerk
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94137568
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:22 schreef Auti het volgende:

[..]

Ook dat nog.. wat een ramp. De hard trillende vibrators en vloedgolven. :')
:o :'(
pi_94137570
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als je op de "Beeft de aarde nu?" Knop klikt op de KNMI pagina en dan op de datum van de aardbeving, dan zul je zien dat het grafiekje vrijwel zwart is :)
Krijg die knop maar niet gevonden :P
pi_94137593
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:22 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik denk dat we down gaan in Nederland meid! Pak je spullen maar, dat wordt zwemmen :')

/dommemensendiedingenopzoekenwaarzegeenverstandvanhebbenbemoeijemetjeeigenwerk
...Zegt de seismoloog... o|O
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:23:48 #230
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94137604
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:15 schreef NJ het volgende:
Je kan niet een paar dagen na één van de ergste aardbevingen daar in ruim 100 jaar en een tsunami van 10 meter praten over ontwerpfouten. :'). Die installaties zijn zo verschrikkelijk complex, daar moet echt grondig onderzoek naar gedaan worden waarom iets gefaald heeft. Nu weet je alleen dat het gefaald heeft. En op dit moment zijn ze daar niet mee bezig. Dat is voor later zorg.
Het is wat snel inderdaad. Maar ik denk dat iedere exploitant van reactors wereldwijd (voor stroomproductie maar ook voor medische doeleinden) op zeer korte termijn crisisoverleg moet voeren om te bespreken wat er gebeurd kan zijn en wat dat voor veiligheidsimplicaties heeft.

Ik zou in ieder geval de afhankelijkheid van actieve koeling direct in kaart willen brengen en daar de noodplannen voor testen. Het is niet ondenkbaar dat ook in andere installaties een generatorpark faalt; het is kennelijk zeldzaam maar een tsunami is niet de enig denkbare aanleiding.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:25:10 #231
271872 Drassss
Oklahoma!
pi_94137660
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:22 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ik denk dat we down gaan in Nederland meid! Pak je spullen maar, dat wordt zwemmen :')

/dommemensendiedingenopzoekenwaarzegeenverstandvanhebbenbemoeijemetjeeigenwerk
Met alle respect, maar ik denk dat 99,9% van alle lezers in dit topic geen verstand van zaken heeft over dit subject. Hooguit de personen die zich na de ramp goed aan het inlezen zijn kunnen slap mee ouwehoeren over nieuwe feiten/nieuwsberichten. Of ben jij die wetenschapper uit Petten die in zijn pauze uurtje even op Fok gaat zitten? ;)
pi_94137664
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:22 schreef Ermanon het volgende:

[..]

Krijg die knop maar niet gevonden :P
http://knmi.nl/seismologie/
pi_94137667
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:22 schreef remlof het volgende:

[..]

Het is maar net hoeveel geld je erin wil steken. Het is hetzelfde met de hoogte van onze dijken.
Als de dijk doorbreekt heeft dat lokale gevolgen, radioactiviteit die vrijkomt kan zich over de bestuursgrenzen verplaatsen. Een dijk kun je weer opbouwen en het land weer inpolderen... met radioactiviteit is dat een stuk lastiger en kostbaarder.
Als je alle kosten meeneemt is kernenergie misschien wel de duurste vorm van energie die er is. Vraag maar aan de Russen die weten er ondertussen alles van :)
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:26:04 #234
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94137694
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:20 schreef xenobinol het volgende:

[..]

Total bull shit... Bij een kerncentrale moet je uitgaan van de 'worst case scenario' om hem inherent veilig te construeren. Echter.... meestal maakt men een cheap ass inschatting van wat er mis kan gaan... meestal onder druk van zogenaamde managers en beleidsmakers die feitelijk niet kunnen beslissen over de risico's omdat ze geneigde zijn tot super optimisme :)
Je kan veel beter een paar doemdenkers en berenspeurders in je managementteam hebben, maar ja... de optimisten zitten niet te wachten op azijnpissers... dat levert meestal minder doekoes op :')
Daar heb ik het helemaal niet over man.
Ik heb het over het feit dat je NU nog geen conclusies kan trekken over ontwerpfouten.

En de rest van je punt slaat ook nergens op. Wat is een 'worst case scenario'? Is dat een komeet die inslaat in de Stille Ocean een al het leven wegvaagt. Moet de kerncentrale het dan nog steeds doen? Mag een komeet er direct op inslaan? Moet hij bestaand zijn tegen een 9,5 aardbeving waarbij het epicentrum zich op de parkeerplaats bevindt?

Dat soort analyses is gewoon kansberekening. Hoe groot is de kans dat zoiets gebeurt en hoeveel kost het om me er tegen te wapenen? Daar wordt door de regering op gecontroleerd en achteraf kan je na onderzoek bekijken of daar iets misgegaan is. Niet vier dagen na een tsunami die alles weggevaagd heeft en men nog bezig is om er voor te zorgen dat niet verder escaleert.
And now for something completely different, I'm on a horse.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:26:15 #235
151257 Odysseuzzz
U bestaat niet
pi_94137698
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als je op de "Beeft de aarde nu?" Knop klikt op de KNMI pagina en dan op de datum van de aardbeving, dan zul je zien dat het grafiekje vrijwel zwart is :)
Vrijwel alle grafiekjes die hier te vinden zijn waren ook voor 3 dagen bijna zwart:
http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml
Vandaag niet meer.
pi_94137702
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:25 schreef xenobinol het volgende:

[..]

Als de dijk doorbreekt heeft dat lokale gevolgen, radioactiviteit die vrijkomt kan zich over de bestuursgrenzen verplaatsen. Een dijk kun je weer opbouwen en het land weer inpolderen... met radioactiviteit is dat een stuk lastiger en kostbaarder.
Als je alle kosten meeneemt is kernenergie misschien wel de duurste vorm van energie die er is. Vraag maar aan de Russen die weten er ondertussen alles van :)
Discussie kan mooi hier :)
pi_94137710
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:25 schreef Drassss het volgende:

[..]

Met alle respect, maar ik denk dat 99,9% van alle lezers in dit topic geen verstand van zaken heeft over dit subject. Hooguit de personen die zich na de ramp goed aan het inlezen zijn kunnen slap mee ouwehoeren over nieuwe feiten/nieuwsberichten. Of ben jij die wetenschapper uit Petten die in zijn pauze uurtje even op Fok gaat zitten? ;)
^O^
-weg-
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:27:05 #238
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94137722
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:23 schreef Noz het volgende:

[..]

...Zegt de seismoloog... o|O
Ik ben meteoroloog en heb dus ook deels affiniteit met dit soort dingen. ^O^
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94137738
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:25 schreef xenobinol het volgende:

[..]

Als de dijk doorbreekt heeft dat lokale gevolgen, radioactiviteit die vrijkomt kan zich over de bestuursgrenzen verplaatsen. Een dijk kun je weer opbouwen en het land weer inpolderen... met radioactiviteit is dat een stuk lastiger en kostbaarder.
Als je alle kosten meeneemt is kernenergie misschien wel de duurste vorm van energie die er is. Vraag maar aan de Russen die weten er ondertussen alles van :)
Lokale gevolgen? Volgens mij loopt half Nederland dan onder water.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:28:05 #240
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94137753
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:25 schreef Drassss het volgende:

[..]

Met alle respect, maar ik denk dat 99,9% van alle lezers in dit topic geen verstand van zaken heeft over dit subject. Hooguit de personen die zich na de ramp goed aan het inlezen zijn kunnen slap mee ouwehoeren over nieuwe feiten/nieuwsberichten. Of ben jij die wetenschapper uit Petten die in zijn pauze uurtje even op Fok gaat zitten? ;)
Oh dat geeft niet... maar volg dan gewoon het nieuws en discussieer daarover. Ga niet een KNMI-grafiek pakken en gekke dingen zeggen :')
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:29:59 #241
24807 NJ
Don't mention the war!
pi_94137818
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:23 schreef eleusis het volgende:

[..]

Het is wat snel inderdaad. Maar ik denk dat iedere exploitant van reactors wereldwijd (voor stroomproductie maar ook voor medische doeleinden) op zeer korte termijn crisisoverleg moet voeren om te bespreken wat er gebeurd kan zijn en wat dat voor veiligheidsimplicaties heeft.
Dat gebeurt bij elk incident. Zal bij een ramp op deze schaal ook gebeuren. Maar daar ligt momenteel de prioriteit niet. Die ligt bij het voorkomen van nog erger.

quote:
Ik zou in ieder geval de afhankelijkheid van actieve koeling direct in kaart willen brengen en daar de noodplannen voor testen. Het is niet ondenkbaar dat ook in andere installaties een generatorpark faalt; het is kennelijk zeldzaam maar een tsunami is niet de enig denkbare aanleiding.
Maar daar moet je toch wel een indicatie hebben van wat er misgegaan is. In dit geval een tsunami, maar die kwam ook 'slechts' 10 kilometer landinwaarts. Daar heb je in bijvoorbeeld Duitsland niet veel risicogebied van.
And now for something completely different, I'm on a horse.
pi_94137823
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:28 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Oh dat geeft niet... maar volg dan gewoon het nieuws en discussieer daarover. Ga niet een KNMI-grafiek pakken en gekke dingen zeggen :')
Vrij land hè... Het is maar waar jij je aan ergert. Als je dan toch zo'n geleerde denkt te zijn breng dit dan over op mensen ipv ze af te branden. ~O>

Back on topic...
pi_94137831
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:23 schreef eleusis het volgende:

[..]

Het is wat snel inderdaad. Maar ik denk dat iedere exploitant van reactors wereldwijd (voor stroomproductie maar ook voor medische doeleinden) op zeer korte termijn crisisoverleg moet voeren om te bespreken wat er gebeurd kan zijn en wat dat voor veiligheidsimplicaties heeft.

Ik zou in ieder geval de afhankelijkheid van actieve koeling direct in kaart willen brengen en daar de noodplannen voor testen. Het is niet ondenkbaar dat ook in andere installaties een generatorpark faalt; het is kennelijk zeldzaam maar een tsunami is niet de enig denkbare aanleiding.
Ik gok nog steeds op menselijke fout als voornaamste oorzaak. Een opeenstapeling van blunders in de voorbije dagen.
pi_94137876
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:23 schreef eleusis het volgende:

[..]

Het is wat snel inderdaad. Maar ik denk dat iedere exploitant van reactors wereldwijd (voor stroomproductie maar ook voor medische doeleinden) op zeer korte termijn crisisoverleg moet voeren om te bespreken wat er gebeurd kan zijn en wat dat voor veiligheidsimplicaties heeft.

Ik zou in ieder geval de afhankelijkheid van actieve koeling direct in kaart willen brengen en daar de noodplannen voor testen. Het is niet ondenkbaar dat ook in andere installaties een generatorpark faalt; het is kennelijk zeldzaam maar een tsunami is niet de enig denkbare aanleiding.
Dan krijg je zoiets als Tjernobyl :D
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_94137886
Reuters: TEPCO says there is radiation reading of 100 millisieverts near the no.4 reactor building.

Info over hoe erg dat is: http://uk.reuters.com/art(...)dUKTRE72E13N20110315
BF3 - Idanue
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:32:16 #246
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94137895
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:30 schreef meth1745 het volgende:
Ik gok nog steeds op menselijke fout als voornaamste oorzaak. Een opeenstapeling van blunders in de voorbije dagen.
Daar heb ik geen bewijs voor, maar we zullen het zien...
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:33:51 #247
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94137947
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:30 schreef Noz het volgende:

[..]

Vrij land hè... Het is maar waar jij je aan ergert. Als je dan toch zo'n geleerde denkt te zijn breng dit dan over op mensen ipv ze af te branden. ~O>

Back on topic...
Je pakt precies het punt waar ik me inderdaad mateloos aan irriteer.

Ik prefereer de aanpak schoenmaker blijf bij je leest. Maar mensen in deze maatschappij moeten altijd overal hun zegje over hebben, ook als ze er geen verstand van hebben. Er zijn zelfs zat mensen die hun doktersadvies negeren en zelf op internet dingen opzoeken... Je mag best kritisch zijn, maar dit gaat wel heel ver toch :')
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:34:46 #248
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94137976
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:27 schreef Temlin het volgende:

[..]

Lokale gevolgen? Volgens mij loopt half Nederland dan onder water.
Ook in Nederland en in west-europa zijn tsunami's mogelijk:

Wikipedia: 1755 Lisbon earthquake and tsunami (9.0 M)

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94137993
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:33 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Je pakt precies het punt waar ik me inderdaad mateloos aan irriteer.

Ik prefereer de aanpak schoenmaker blijf bij je leest. Maar mensen in deze maatschappij moeten altijd overal hun zegje over hebben, ook als ze er geen verstand van hebben. Er zijn zelfs zat mensen die hun doktersadvies negeren en zelf op internet dingen opzoeken... Je mag best kritisch zijn, maar dit gaat wel heel ver toch :')
Ik vroeg alleen wie er wèl verstand van heeft. :{w
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:35:47 #250
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138017
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:32 schreef eleusis het volgende:

[..]

Daar heb ik geen bewijs voor, maar we zullen het zien...
we zullen het vast wel gaan zien op National Geograpic's Seconds from Disaster.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94138023
Official Fukushima Radiation levels at 10:22am:
Reactor 2: 30 milli sieverts
Reactor 3: 400 milli sieverts
Reactor 4: 100 milli sieverts

Officials have confirmed that these levels will cause immediate harm to humans, not just over a long period of time.
BF3 - Idanue
pi_94138071
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:35 schreef Rp2009 het volgende:
Official Fukushima Radiation levels at 10:22am:
Reactor 2: 30 milli sieverts
Reactor 3: 400 milli sieverts
Reactor 4: 100 milli sieverts

Officials have confirmed that these levels will cause immediate harm to humans, not just over a long period of time.
Maar goed dan dat iedereen weg is uit dat gebied.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:37:36 #253
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94138086
Heb een nieuwe hoax toegevoegd aan de OP die op Facebook de ronde doet, waarin zogenaamd de BBC paniek verspreidt.

"Warning: false email alerts have been sent out claiming to be BBC nuclear health advice. Genuine health report here: http://bbc.in/hmNTwx" BBC Breaking news
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94138090
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:30 schreef meth1745 het volgende:

[..]

Ik gok nog steeds op menselijke fout als voornaamste oorzaak. Een opeenstapeling van blunders in de voorbije dagen.
Mwhoa, het beeld is niet 100 procent. Maar we weten ongeveer wat er gebeurd is. Door de tsunami heeft de centrale ernstige schade opgelopen en werkt het koelingssysteem niet meer. Dat heeft niet zozeer met menselijke fouten te maken.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:38:21 #255
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94138106
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:35 schreef Noz het volgende:

[..]

Ik vroeg alleen wie er wèl verstand van heeft. :{w
:*
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_94138149
quote:
BBCBreaking (BBC Breaking News)
Accident at #Japan's Fukushima Daiichi nuclear plant upgraded to level six crisis, on scale of seven, say French officials - AFP
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 12:41:38 #257
236264 crew  capricia
pi_94138176
Deze al geweest:

quote:
Update 12.36 In Tokio is paniek uitgebroken onder de bevolking. Veel Japanners proberen de stad te verlaten uit angst voor de vrijgekomen nucleaire straling. De supermarkten worden leeggekocht en op de vliegvelden is het enorm druk door mensen die het land uitwillen.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:42:29 #258
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94138197
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:35 schreef ETA het volgende:
we zullen het vast wel gaan zien op National Geograpic's Seconds from Disaster.
Inderdaad. Al is het eigenlijk best bizar met de moderne communicatiemiddelen en transparantie, dat je nu al grotendeels de gang van zaken kan reconstrueren uit publiek beschikbaar materiaal.

Details zullen nog wel ingevuld worden (ik denk dat niemand op dit moment bijvoorbeeld zeker weet hoe de verschillende explosies zijn ontstaan). Maar de grote lijnen zijn al behoorlijk duidelijk.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:43:56 #259
299059 bokaal
De man van staal!
pi_94138247
quote:
Nog steeds geen schokkende waarden.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94138250
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:40 schreef Freudie het volgende:

[..]

Ik vroeg me al af wanneer dat ging gebeuren. De situatie in Japan is toch wel zeer complex, dat de classificatie 3 het ongeval echt tekort doet.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:44:52 #262
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94138268
quote:
'Radiation' text message is fake
15 March 2011 Last updated at 11:09 GMT

A fake text message warning people that radiation from the Fukushima nuclear plant has leaked beyond Japan has been panicking people across Asia.


Radiation at the Fukushima Daiichi nuclear plant has reached harmful levels.

A fake text message warning people that radiation from the Fukushima nuclear plant has leaked beyond Japan has been panicking people across Asia.

The text message, purporting to come from the BBC, has been circulating around Asian countries since Monday.

It warns people to take necessary precautions against possible effects of radiation.

The BBC has issued no such flash but it has caused particular panic in the Philippines.

Some media reports suggest that workers and school children there were sent home after the rumours began to spread, prompting the Philippines government to issue an official denial.

Disasters such as that currently unfolding in Japan often trigger a rise in scam e-mails intended to fool users into downloading malware or simply to spread panic.

The US Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) has told computer users to be wary of potential e-mail scams, as well as fake anti-virus and phishing attacks regarding the Japan earthquake and the tsunami disasters.

Continue reading the main story
FAKE E-MAIL IN FULL
BBC Flash news : Japan Government confirms radiation leak at Fukushima nuclear plants. Asian countries should take necessary precautions. If rain comes, remain indoors first 24 hours. Close doors and windows. Swab neck skin with betadine where thyroid area is, radiation hits thyroid first. Take extra precautions. Radiation may hit Philippine at around 4 pm today. If it rains today or in the next few days in Hong Kong. Do not go under the rain. If you get caught out, use an umbrella or raincoat, even if it is only a drizzle. Radioactive particles, which may cause burns, alopecia or even cancer, may be in the rain.
"Such scams may contain links or attachments which direct users to phishing or malware-laden sites," it said.

In the Philippines, the Department of Science and Technology has held a press conference to reassure the public that they are safe even if radiation levels in Japan continue to rise.

On Tuesday morning, reactor 2 at the Fukushima Dai-ichi nuclear plant became the third to explode in four days.

Radiation has reached harmful levels but there is no suggestion that it is affecting anything other than the immediate area.

Officials have extended the danger zone, warning residents within 30km (18 miles) to evacuate or stay indoors.
Bron: BBC News

Ik heb het idee dat er een hoop hysteria geproduceerd wordt :')
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:45:34 #263
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138288
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:41 schreef capricia het volgende:
Deze al geweest:

[..]

dat zou ik ook doen als ik daar was... voor hetzelfde geld is er nu een zwaar radioactieve wolk onderweg naar Tokio. TEPCO zwijgt er natuurlijk over om dan achteraf weer haar excuses aan te bieden voor de overlast.....
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:46:12 #264
299059 bokaal
De man van staal!
pi_94138311
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:44 schreef Temlin het volgende:

[..]

Nog steeds geen schokkende waarden.
Heb je ergens een grafiek van straling vs. schadelijkheid oid?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:47:36 #265
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_94138357
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:44 schreef Temlin het volgende:

[..]

Nog steeds geen schokkende waarden.
Wel als je erbij bedankt dat die onderste teller gisteren nog op 10 stond gemiddeld, en het ergste eigenlijk nog moet komen in Tokio...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:47:41 #266
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94138363
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:44 schreef SemperSenseo het volgende:
Bron: BBC News

Ik heb het idee dat er een hoop hysteria geproduceerd wordt :')
Dit zie je helaas bij rampen ja. Fok!kers kunnen ze hopelijk niets wijsmaken. Hoax toegevoegd aan de OP.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:49:29 #267
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138412
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:46 schreef bokaal het volgende:

[..]

Heb je ergens een grafiek van straling vs. schadelijkheid oid?
een typisch japanse graphic: http://twitpic.com/49mm4l
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:50:21 #268
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_94138431
in text:

quote:
* Chief Cabinet Secretary Yukio Edano said radiation levels near the stricken plant on the northeast coast reached as high as 400 millisieverts (mSv) an hour, thousands of times higher than readings before the blast, but later gave a lower figure. A level of 400 mSV would be 20 times the annual exposure for some nuclear-industry employees and uranium miners.

* Exposure to 350 mSv was the criterion for relocating people after the Chernobyl accident, according to the World Nuclear Association.

* People are exposed to natural radiation of about 2 mSv a year.

* A typical chest X-ray involves exposure of about 0.02 mSv, while a dental one can be 0.01 mSv

* Airline crew flying the New York-Tokyo polar route are exposed to 9 mSv a year.

* Exposure to 100 mSv a year is the lowest level at which any increase in cancer is clearly evident. A cumulative 1,000 mSv would probably cause a fatal cancer many years later in five out of every 100 persons exposed to it.

*A single 1,000 mSv dose causes radiation sickness such as nausea but not death. A single does of 5,000 mSv would kill about half of those exposed to it within a month.

*"Very acute radiation, like that which happened in Chernobyl and to the Japanese workers at the nuclear power station, is unlikely for the population," said Lam Ching-wan, a chemical pathologist at the university of Hong Kong.
http://www.trust.org/aler(...)iation-is-dangerous/
pi_94138489
Kyodo: Radiation too high for TEPCO personnel to stay in Fukushima nuke plant control rooms (20:49)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:54:15 #270
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94138539
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:52 schreef mouzzer het volgende:
Kyodo: Radiation too high for TEPCO personnel to stay in Fukushima nuke plant control rooms (20:49)
In hoeverre kan men remote werkzaamheden uitvoeren?
pi_94138545
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

In hoeverre kan men remote werkzaamheden uitvoeren?
Niet :D
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:54:49 #272
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138559
update plaatje van TEPCO zelf (excuses voor het ongemak als deze al langsgekomen is):

Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94138564
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:55:21 #274
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_94138576
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef Thomass het volgende:

[..]

Niet :D
Ok, dan kunnen we er dus wel vannuit gaan dat de boel binnen 24 uur geploft is :{
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 12:56:10 #275
236264 crew  capricia
pi_94138606
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

In hoeverre kan men remote werkzaamheden uitvoeren?
Volgens radio 1 was dat moeilijk met die oude plants.
Definitely not CIA
pi_94138610
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:55 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Ok, dan kunnen we er dus wel vannuit gaan dat de boel binnen 24 uur geploft is :{
Wat ik er van meegekregen heb is dat de boel niet kan ploffen. Hij kan alleen melt-downen :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:57:14 #277
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94138650
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:56 schreef vosss het volgende:

[..]

Wat ik er van meegekregen heb is dat de boel niet kan ploffen. Hij kan alleen melt-downen :)
Met een beetje pech smelt hij door de core van de aarde heen en komt hij in Nederland uit :')

Toch? :')
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:57:31 #278
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94138658
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef ETA het volgende:
update plaatje van TEPCO zelf (excuses voor het ongemak als deze al langsgekomen is):

[ afbeelding ]
Ik had hem nog niet gezien. Netjes plaatje.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94138677
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:57 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Met een beetje pech smelt hij door de core van de aarde heen en komt hij in Nederland uit :')
Kunnen we in het gat wat ie veroorzaakt meteen een lift hangen en zo snel naar Japan heen en weer reizen. *O*
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 12:58:37 #280
236264 crew  capricia
pi_94138704
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:54 schreef ETA het volgende:
update plaatje van TEPCO zelf (excuses voor het ongemak als deze al langsgekomen is):

[ afbeelding ]
^O^ Mooi plaatje!
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 12:59:03 #281
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138718
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:56 schreef vosss het volgende:

[..]

Wat ik er van meegekregen heb is dat de boel niet kan ploffen. Hij kan alleen melt-downen :)
ja hij kan niet ontploffen.... en toen ging reactor 1 boem.... oeps, maar grote problemen zijn nu achter de rug, er kan nu echt niets meer ontploffen..... reactor 3 doet boem.... oei, maar met de rest is echt niets aan de hand, geen gevaar voor ontploffingen.... wat zeg je? reactor 2 zegt ook boem?..... nou ja, de andere reactoren zijn in ieder geval helemaal ok.... ehm, op die ene brandje na in reactor 4 en die stijgende temperaturen in 5 en 6.....
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94138728
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:57 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Met een beetje pech smelt hij door de core van de aarde heen en komt hij in Nederland uit :')

Toch? :')
Nee:

http://www.antipodr.com/?addr=Fukushima+&x=142&y=18

;)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_94138766
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:59 schreef ETA het volgende:

[..]

ja hij kan niet ontploffen.... en toen ging reactor 1 boem.... oeps, maar grote problemen zijn nu achter de rug, er kan nu echt niets meer ontploffen..... reactor 3 doet boem.... oei, maar met de rest is echt niets aan de hand, geen gevaar voor ontploffingen.... wat zeg je? reactor 2 zegt ook boem?..... nou ja, de andere reactoren zijn in ieder geval helemaal ok.... ehm, op die ene brandje na in reactor 4 en die stijgende temperaturen in 5 en 6.....
Dat is alleen de buitenkant/omhulsel wat ploft he. :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 13:00:39 #285
236264 crew  capricia
pi_94138770
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:56 schreef vosss het volgende:

[..]

Wat ik er van meegekregen heb is dat de boel niet kan ploffen. Hij kan alleen melt-downen :)
Dus er is eigenlijk geen probleem?
Wat doen die mensen daar dan nog?
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:00:52 #286
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94138777
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:59 schreef ETA het volgende:

[..]

ja hij kan niet ontploffen.... en toen ging reactor 1 boem.... oeps, maar grote problemen zijn nu achter de rug, er kan nu echt niets meer ontploffen..... reactor 3 doet boem.... oei, maar met de rest is echt niets aan de hand, geen gevaar voor ontploffingen.... wat zeg je? reactor 2 zegt ook boem?..... nou ja, de andere reactoren zijn in ieder geval helemaal ok.... ehm, op die ene brandje na in reactor 4 en die stijgende temperaturen in 5 en 6.....
Schoenmaker, leest... de reactoren zijn niet ontploft..
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:01:00 #287
117598 Gebraden_Wombat
lekker bij rijst
pi_94138785
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:59 schreef ETA het volgende:

[..]

ja hij kan niet ontploffen.... en toen ging reactor 1 boem.... oeps, maar grote problemen zijn nu achter de rug, er kan nu echt niets meer ontploffen..... reactor 3 doet boem.... oei, maar met de rest is echt niets aan de hand, geen gevaar voor ontploffingen.... wat zeg je? reactor 2 zegt ook boem?..... nou ja, de andere reactoren zijn in ieder geval helemaal ok.... ehm, op die ene brandje na in reactor 4 en die stijgende temperaturen in 5 en 6.....
Je haalt dingen door elkaar. Het materiaal zelf is niet ontploft en kan niet ontploffen.
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
pi_94138786
quote:
Het water in het afkoelbad van reactor 4, die eerder op de dag in brand vloog, kookt. Dit bevestigen Japanse autoriteiten. Als het water is verdampt zijn de gebruikte staven niet meer beschermd en komt er meer radioactiviteit vri
Hoeveel water zit er eigenlijk in zo'n bad, en hoe lang duurt het voordat zoiets is drooggekookt?
pi_94138796
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:00 schreef capricia het volgende:

[..]

Dus er is eigenlijk geen probleem?
Jawel, als hij melt (smelt) dan wordt het grondwater beschadigd.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:01:43 #290
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_94138812
quote:
Ja maar je vergeet het Corioliseffect (draaiing aarde) ;)

dan nog blijft hij op het zuidelijk halfrond
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:01:51 #291
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94138817
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:01 schreef Temlin het volgende:
Jawel, als hij melt (smelt) dan wordt het grondwater beschadigd.
Dat is als hij door de betonnen ondergrond heen smelt. De kans daarop zou klein moeten zijn.

Er zijn nu al wel veel 'worst cases' gebeurd, maar met name in relatie tot koelproblemen. Er is geen reden om aan te nemen dat de tsunami het reactorvat of de betonnen bak eronder heeft beschadigd. Maar goed, dit zijn extreme omstandigheden.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 13:02:11 #292
236264 crew  capricia
pi_94138831
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:01 schreef Temlin het volgende:

[..]

Jawel, als hij melt (smelt) dan wordt het grondwater beschadigd.
Hoezo? Er zit toch nog een inner-core omheen?
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:02:15 #293
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138836
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:58 schreef capricia het volgende:

[..]

^O^ Mooi plaatje!
plaatje komt van TEPCO, het is best zorgwekkend dat er gewoon staat:
quote:
waterlevel of the pressure vessel: Unknown
dus ze hebben echt geen flauw idee wat er aan de hand is.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 13:03:40 #294
236264 crew  capricia
pi_94138879
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:01 schreef eleusis het volgende:

[..]

Dat is als hij door de betonnen ondergrond heen smelt. De kans daarop zou klein moeten zijn.

Er zijn nu al wel veel 'worst cases' gebeurd, maar met name in relatie tot koelproblemen. Er is geen reden om aan te nemen dat de tsunami het reactorvat of de betonnen bak eronder heeft beschadigd. Maar goed, dit zijn extreme omstandigheden.
Dus beter kunnen ze al het personeel evacueren?
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:04:27 #295
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94138897
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:03 schreef capricia het volgende:
Dus beter kunnen ze al het personeel evacueren?
Dat is al gedaan, behalve 50 man die direct betrokken is bij het koelen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:04:30 #296
104963 ETA
European Travel Author
pi_94138899
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:00 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Schoenmaker, leest... de reactoren zijn niet ontploft..
ik bedoelde het in een context van: X zal niet gebeuren, maar later gebeurt het toch.

oh, u bent wel expert? :)
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94138900
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:03 schreef capricia het volgende:

[..]

Dus beter kunnen ze al het personeel evacueren?
Beter niet.
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_94138903
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 11:43 schreef Aether het volgende:
[ afbeelding ]

Zijn dat alufolie-borden?
Min of meer.. op het journaal was te zien dat dat als paraplu gebruikt werd. Het regende en ze zijn bang voor radioactieve neerslag.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:04:43 #299
42636 TheSeeker_NL
Damn fine coffee
pi_94138907
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:03 schreef capricia het volgende:

[..]

Dus beter kunnen ze al het personeel evacueren?
Evacueren is voor het personeel dat nu nog aanwezig is vast geen optie meer. Die zijn al ten dode opgeschreven lijkt me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')