Pietverdriet | dinsdag 15 februari 2011 @ 12:49 |
Hier verder dus, deel 13 alweer van dit topic, waar Knorrige ijsbeer piet culinaire vragen beantwoord, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen vind je hier grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 2 grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 3 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 4 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 5 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 6 Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic Deel 7 Het grote vraag het piet hoe maak ik het klaar topic, deel 8 Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 9 Het grote vraag het Piet hoe maak je het klaar topic deel 10 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #11 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #12 Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #13 | |
LastRequest | dinsdag 15 februari 2011 @ 12:50 |
Bij wijze van TVP: volgens mij moet het deel 14 zijn in de TT! | |
Pietverdriet | dinsdag 15 februari 2011 @ 12:59 |
Je hebt gelijk | |
Chielus | dinsdag 15 februari 2011 @ 13:06 |
Omdat het zo boeiend is & blijft even een tvp. | |
Jessiiie | vrijdag 18 februari 2011 @ 18:07 |
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen... Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'? | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 19:30 |
Rostbratwurst, een braadworstsoort, maar dit is regionaal verschillend wat voor worst ze gebruiken. De saus wordt vaak zelfgemaakt, het is een tomatensaus als basis, op smaak gebracht met kerriepoeder. Vaak wordt er ook kerriepoeder overheen gedaan. Ik heb de saus nog nooit zelfgemaakt. De saus is meestal warm, maar dit verschilt ook regionaal Kortom, lastig gerecht om in NL goed na te maken, Duitse braadworsten komen in veel varianten maar lijken over het algemeen niet op de Nederlandse. | |
Mixende_match | zaterdag 19 februari 2011 @ 14:55 |
hoi, een vraagje over stokbrood. Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling. Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer) Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd? En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen. Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 februari 2011 @ 17:40 |
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten? | |
Chielus | maandag 21 februari 2011 @ 16:52 |
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten? | |
Pietverdriet | maandag 21 februari 2011 @ 16:55 |
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak? Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is. Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 februari 2011 @ 13:27 |
In die laatste categorie zijn de 365 pannen van Ikea erg goed. Ik gebruik die van mij nu bijna anderhalf jaar intensief, en nu pas begint hij de eerste gebruikssporen te tonen. Heb ook een gietijzeren pan van een paar kilo, maar ik gebruik hem eigenlijk maar weinig. Zodra je bedenkt dat je je ingredienten er in gaat doen, zijn ze eigenlijk al vastgebakken aan de bodem. | |
MissHobje | dinsdag 22 februari 2011 @ 17:33 |
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 22 februari 2011 @ 18:09 |
Trouwen? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 februari 2011 @ 18:47 |
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg. | |
Isegrim | dinsdag 22 februari 2011 @ 18:48 |
Nee, dan heb ik twee topkoks. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 22 februari 2011 @ 19:00 |
Geen bottomkok? | |
RobinOok | dinsdag 22 februari 2011 @ 19:33 |
Zeg! ![]() | |
Isegrim | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:23 |
LOL ![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:24 |
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ![]() | |
MissHobje | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:34 |
![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:41 |
![]() ![]() | |
Mixende_match | woensdag 23 februari 2011 @ 10:30 |
ja, voor een groot deel wel ja. ![]() Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij? | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 10:39 |
Dan was het waarschijnlijk kruidenboter | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 10:43 |
Is hij zwart? Olie je hem regelmatig na gebruik even in? Je wast hem toch niet af? Pan op het vuur zetten, heet laten worden, wat olie er in, aardappelschillen er in en die bakken, aa Het duurt wel even voor je pan goed ingewerkt is, maar als hij dat eenmaal is wil je geen ander meer. | |
SiGNe | woensdag 23 februari 2011 @ 10:49 |
En gietijzer moet ook echt heet worden, zo het dat het net een beetje walmt. Allles schroeit dan snel dicht en blijft ook niet meer aan de pan plakken. Het scheelt ook flink als je vlees minstens een half uur buiten de koelkast op kamertemperatuur laat komen, koud vlees brandt ook aan. | |
KaheemSaid | woensdag 23 februari 2011 @ 13:45 |
Hoe maak je hem dan goed schoon Piet? | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 13:52 |
Je maakt hem schoon door even met een keukenpapiertje het vet er uit te vegen, en hooguit even met heet water (zonder sop) af te spoelen, waarna je hem even op het vuur zet en hem inwrijft met olie. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 23 februari 2011 @ 13:54 |
Dat is wel hoe ik mijn pan met aanbaklaag schoonmaak. De sproeier er op met heel heet water, en het doekje komt er niet eens bij kijken (vrij hoge druk). | |
RobinOok | woensdag 23 februari 2011 @ 13:59 |
Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan. | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 14:08 |
Alsof men in azie met tefal woks werkt | |
RobinOok | woensdag 23 februari 2011 @ 14:18 |
Nee, die frituren hun gemarineerde vlees in een centimeters dikke laag olie. Zie ik jou niet doen in je geliefde braadpan, of wel? | |
McGilles | woensdag 23 februari 2011 @ 14:22 |
Piet, Ik ga vanavond preisoep maken maar zoek nog iets voor erin, zit te denken aan ham of spek, wat raad jij aan? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 23 februari 2011 @ 14:23 |
Ik zou zeggen: Prei. | |
SiGNe | woensdag 23 februari 2011 @ 14:29 |
Kwestie van droogdeppen. Een teveel aan marinade/kruiden brandt aan in de pan en wordt onderdeel van de (anti-aanbak)koolstoflaag. | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 14:31 |
Een stevige bouillon met prei, licht gebonden, wat room erdoor, en voor het serveren in het bord een plakje mooie droge ham leggen, samengevouwen. | |
McGilles | woensdag 23 februari 2011 @ 14:36 |
Dankje, haal ook voordat ik ga pureren prei uit de pan om later weer terug erin te doen. Welke soort ham moet ik aan denken? | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 14:44 |
Pureren? Droge ham, geen gekookte, soort is niet zo belangrijk | |
McGilles | woensdag 23 februari 2011 @ 14:47 |
Ja, wil eigenlijk eerst even de prei 5 minuutjes in de pan fruiten totdat ie zacht wordt, dan bouillon erbij en eventjes koken, 1/4 van de prei eruit vissen en dan pureren, prei terug erin en dan room toevoegen en op smaak brengen. Geen goed idee dan? | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 14:49 |
Van mij mag je dat doen, maar ik zie graag wat ik eet, een uiensoep pureer je toch ook niet? | |
McGilles | woensdag 23 februari 2011 @ 14:50 |
Klopt ![]() Weet je wat, ik ga hem vanavond dan eens niet pureren, je hoort morgen het verslag wel, vorige keren heb ik hem telkens gepureerd. | |
DrukVout | woensdag 23 februari 2011 @ 15:14 |
Piet, Ik heb van de week doesburgse mosterd gekregen. Nu wil ik graag Mosterdsoep maken. Maar ik kom alleen maar recepten tegen met prei en melk. Nu is de prei geen probleem. Maar ik ben lactose intollerant, dus die melk wordt een ramp. Weet je een ander recept waar de woorden soep en mosterd in voorkomt? Owja daarnaast wordt ik mijn koekenpan met teflonlaag een beetje zat. Kan elk half jaar een nieuwe kopen omdat die laag loslaat. Nu zag ik in een ander topic voorbijkomen dat je beter een gietijzerenpan kan inbranden en dat je dan niet anders meer wilt. (volgens jou). Dat kan dus met zoiets: ![]() Loeizwaar en was maar 40,- bij een zaakje in Utrecht. [ Bericht 43% gewijzigd door DrukVout op 23-02-2011 15:26:13 ] | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 15:42 |
Stevige runderbouillon, die bind je licht door er een bloemige kleingesneden aardappel in te laten kapotkoken (of neem wat pureepoeder), dat geeft een rulle gebonden soep, daar doe je mosterd doorheen. Je kan er wat fijngesneden prei doorheen doen. Ook leuk, geel mosterdzaad erdoor, die je gaar kookt, dat worden een soort besjesachtige bolletjes die leuk ploppen in je mond als je er op bijt 40 Euro is verschrikkelijk veel geld voor een gietijzeren koekenpan, ken je niemand met een horecazaak/pasje voor een horeca groothandel? | |
DrukVout | woensdag 23 februari 2011 @ 15:50 |
Thanx voor de soep! Nee helaas ken ik niemand met een horecazaak of een pasje. | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 15:55 |
Ook niemand met een eigen zaak en macro pas? | |
DrukVout | woensdag 23 februari 2011 @ 15:58 |
Ahhh dat dan weer wel. Maarja die pan heb ik alweer een tijdje. Maar is het een goede om te gebruiken ipv een standaard tefal koekenpan? Gebruik hem nu namelijk alleen maar voor de pannenkoeken en de biefstuk. (door jouw opmerking over horeca groothandel kwam ik bij de sligro terecht. Zag een kitchenaid vanaf morgen in de aanbieding voor 299,-) | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 16:01 |
Ik bak vrijwel alles in de gietijzeren pan. | |
Deimos000 | donderdag 24 februari 2011 @ 10:43 |
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen.. | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 10:52 |
En je afvoer vol met vet gooien? | |
LeeHarveyOswald | donderdag 24 februari 2011 @ 10:53 |
Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 11:03 |
Gaat vreselijk aankoeken. | |
MissHobje | donderdag 24 februari 2011 @ 14:22 |
Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beter ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 24 februari 2011 @ 14:36 |
Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, olie ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 14:53 |
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie. | |
ColdFeet | donderdag 24 februari 2011 @ 14:59 |
En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden. Getver ![]() | |
Deimos000 | donderdag 24 februari 2011 @ 15:06 |
Ik kan me niet voorstellen dat die bende dusdanig afkoelt dat je zwanenhals een klodder behangerslijm wordt als je dit met warm water de gootsteen doorspoelt, maar dat terzijde. Als ik het dan dus goed begrijp moet je je koekenpan schoonmaken met een stukje keukenrol.. Hete pan of laat je dat ding afkoelen (en dus aankoeken)? | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 15:11 |
Vet er uit gieten, af laten koelen, met een stukje keukenpapier er uit vegen. | |
McGilles | donderdag 24 februari 2011 @ 17:59 |
Uiteindelijk toch kort even de blender erin gezet maar nog genoeg preiringen erin gelaten, samen met de parmaham was het echt heerlijk! Moet zeggen dat dit de lekkerste soep is die ik sinds maanden heb gemaakt. | |
Isegrim | donderdag 24 februari 2011 @ 18:48 |
Ik weet nog wel wat leuke verhalen van m'n vaste loodgieter. ![]() | |
Pandora73 | donderdag 24 februari 2011 @ 20:01 |
Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk. | |
Deimos000 | vrijdag 25 februari 2011 @ 07:29 |
Gaat al 2,5 jaar goed hoor ![]() Zal me binnenkort eens vergrijpen aan zo'n gietijzeren gevaarte. | |
Erasmo | vrijdag 25 februari 2011 @ 14:30 |
Piet volgens mij doe jij ook regelmatig boodschappen bij de oosterburen, heb je nog aanraders die eruit springen? | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 25 februari 2011 @ 14:36 |
Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooit ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 25 februari 2011 @ 14:37 |
Valt mee hoor, vlees haal ik tegenwoordig in NL bij een horeca slager en bij de Hanos en groente koop ik op de markt of soms bij de hanos als ik daar ben. Sterke drank is een aanrader, scheelt nogal in prijs en blijft lang goed. | |
Deimos000 | vrijdag 25 februari 2011 @ 14:38 |
Was mij onbekend.. Thanks! ![]() | |
MevrouwPuff | vrijdag 25 februari 2011 @ 15:41 |
Hoe zorg ik dat mijn kippensoep niet troebel wordt? | |
Pietverdriet | vrijdag 25 februari 2011 @ 15:44 |
De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken. Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken. Dan wordt ie echt transparant als water. | |
MevrouwPuff | vrijdag 25 februari 2011 @ 15:47 |
Bedankt ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 25 februari 2011 @ 16:10 |
Ice Filtrated Consommé | |
RobinOok | vrijdag 25 februari 2011 @ 16:17 |
Bedankt voor het linkje. ;-) En ook nog even een foto, om te bewijzen hoe helder het wordt: ![]() En dat dus zonder enkele moeite. Gewoon invriezen en later langzaam laten ontdooien in een vergiet met zakdoek/kaasdoek. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 februari 2011 @ 16:30 |
Superheldere bouillons vind ik aardig als tour de force, maar het stukje van Harold McGee maakt het nog interessanter, kraakheldere tomatensoep, aardbeiensap, alles wat vloeibaar is helemaal helder maken. | |
RobinOok | vrijdag 25 februari 2011 @ 18:11 |
Zelfde principe, alleen moet je dan zelf even wat gelatine of agar agar toevoegen. | |
SiGNe | vrijdag 25 februari 2011 @ 18:54 |
Hoi Piet.. ik vroeg me af of je misschien ook een lekker recept met (bruine) rum weet. Ik ben een redelijk liefhebber en heb altijd wel een paar flesjes goede rum staan (geen bahcardi dus) maar vroeg me af of er ook lekkere recepten mee zijn te maken. Ik heb al een keer rum ipv. kirsch gebruikt in een kaasfondue, dat was dan een minder goed idee (m'n kirsch was op, vandaar de aanpassing) | |
Pietverdriet | vrijdag 25 februari 2011 @ 20:55 |
Ik drink rum alleen in een Long Island Iced Tea, ben er geen grote fan van. Mijn schoonfamilie is helemaal gek met Herrencreme, persoonlijk vind ik het niet lekker, Je maakt een vanille pudding 400ML volgens het recept van het pakje, of neem vla, je slaat 250 NL slagroom stijf en mengt deze met de vanillepudding/vla. Je doet er 1 flinke scheut rum door en 100 gram geraspte bittere chocolade. Ik vind het persoonlijk niet lekker, maar dat zei ik al. | |
Spanky78 | vrijdag 25 februari 2011 @ 21:49 |
Even een zijstapje, maar je kan ook erg lekker vruchtenconcentraat maken met diepvriesfiltratie. Omdat je geen hitte gebruikt is de smaak supergoed. Verder is dit toch altijd weer een leuk topic om door te lezen. Piet, ik denk dat the flemish primitives wel iets leuks is voor jou..... www.theflemishprimitives.com bij mij betaalt de baas.... dat scheelt ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 25 februari 2011 @ 21:52 |
Vlaanderen ligt nogal uit de buurt voor mij, maar wil van de zomer nog een weekje vlaanderen doen, brugge, gent, etc | |
Spanky78 | vrijdag 25 februari 2011 @ 22:10 |
Het is ook uit de buurt, maar ik ga over 2 weken lekker gerechtjes proeven van Redzepi, Sergio herman etcetc. Heb daar ook helden gezien zoals: McGee, Heston Blumenthal, Albert Adria.... Maar ook meer klassieke koks, coole technieken etc. Anyway. Omdat je duidelijk gek bent op koken en veel weet van eten. Dit is een congres/symposium waar je inspiratie opdoet ![]() | |
Isegrim | zaterdag 26 februari 2011 @ 17:38 |
Piet, vanwaar eigenlijk die aardappelschillen bij het inbranden van de pan? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 februari 2011 @ 18:20 |
Was een tip in de gebruiksaanwijzing van een pan die ik kocht, werkt goed trouwens. | |
Isegrim | zaterdag 26 februari 2011 @ 18:25 |
In welke zin werkt het goed? Wat voegt het toe, zeg maar? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 februari 2011 @ 19:32 |
Inbranden van de pan ging goed, of het anders beter gaat, who knows, ik het geen vergelijktest gedaan, en ik doe het ook niet dagelijks | |
foodlover | maandag 28 februari 2011 @ 14:08 |
Beste Piet, Ik heb nog spruitjes liggen. Weet jij een lekkere bereiding zonder kaas en/of kerrie? Daarnaast ben ik op zoek naar een beproefd, simpel recept voor aardappelgratin (4 personen). Alvast bedankt voor het meedenken! | |
Isegrim | maandag 28 februari 2011 @ 14:50 |
Spruitjes combineren lekker met noten, bv walnoten. | |
Weird- | maandag 28 februari 2011 @ 15:13 |
De klassieker, spruiten met spek, doet het altijd erg goed bij mij ![]() | |
Isegrim | maandag 28 februari 2011 @ 15:54 |
Of met rauwe ham of iberico-spek. ![]() | |
Cici | maandag 28 februari 2011 @ 16:14 |
Beetgaar gekookte spruiten omgehusseld met wat nootmuskaat! | |
LeeHarveyOswald | maandag 28 februari 2011 @ 16:54 |
![]() ![]() Ik zou ze toch echt in vet (bijv. spek) bereiden. Met een klontje boter. | |
Tanin | maandag 28 februari 2011 @ 17:39 |
Ze smaken verassend goed met satesaus. Eerlijk waar. *wacht op culinair billekoek van piet* | |
SiGNe | maandag 28 februari 2011 @ 17:48 |
In de Allerhande stonden laatst een aantal recepten met spruiten, ook te vinden op de website: http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=spruiten | |
Isegrim | maandag 28 februari 2011 @ 18:13 |
Ik kan me helemaal voorstellen dat dat lekker is hoor. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 28 februari 2011 @ 19:04 |
Beetgaar koken, klont boter erover (geen margarine) en een beetje citroensap. Smullen | |
Cici | dinsdag 1 maart 2011 @ 17:49 |
Omdat jij het niet lekker vind afraden? Misschien heeft een ander wel smaak ![]() Ik eet het nu ook, erg lekker ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2011 @ 18:50 |
Je weet dat de troep van Chemiepackbrand allemaal neersloeg in de spruitenvelden van de Alblasserwaard? | |
Cici | woensdag 2 maart 2011 @ 08:54 |
Oh, dat interesseerd me niks.. Smaken ze niet minder om ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 09:26 |
Gekookt smaken ze sowieso minder ![]() | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 09:52 |
De satesaus geeft inderdaad een leuke twist.. Zo eet ik ze ook wel eens ![]() Piet (of iemand anders met een briljante ingeving), is er nog een leuke twist te geven aan patsa stroganoff (zo'n prefab pakje van appie ![]() | |
Erasmo | woensdag 2 maart 2011 @ 09:57 |
Ok, ik kom vrij vaak door Duitsland als ik naar Twente en behalve tanken wil ik toch regelmatiger in Duitsland inkopen doen. Soljanka met brood is bv. prima te doen als avondmaaltijd als je geen zin hebt om te koken ![]() Die horeca slager, wil je delen waar die zit? | |
Lienekien | woensdag 2 maart 2011 @ 09:59 |
Heeft Piet al eens een lekker recept met kapucijners gegeven? Vraag is naar aanleiding van zijn opmerking in het topic over favoriet blikvoer. | |
Cici | woensdag 2 maart 2011 @ 10:07 |
![]() | |
Emery | woensdag 2 maart 2011 @ 16:06 |
Kapucijners met spekjes en suiker. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 16:40 |
Kapucijners uit blik opentrekken, en goed spoelen, alle prut moet er vanaf. Spekkies uitbakken, Kapucijners opwarmen met klein beetje water in de pan spekkies met vet over de Kapucijners . Serveren met piccalilly, amsterdamse uitjes, augurkjes, eventueel wat mosterd. | |
Erasmo | woensdag 2 maart 2011 @ 16:50 |
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees. Kan ik ze beter bakken of stoven? | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 17:10 |
Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden) Is lekker vlees, voor het laatst in Winterswijk gegeten bij de gulle waard | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 17:12 |
Oeh bereiden als draadjesvlees ![]() Mijn vaste portugese/Kaap verdiaanse tent hier in Rdam heeft met enige regelmaat varkenswangen ![]() | |
Erasmo | woensdag 2 maart 2011 @ 17:22 |
Zou maar zo kunnen dat ze bij dezelfde boer vandaan komen ![]() Ik zal het vanavond uitproberen, ze zien er iig heerlijk uit zo gemarmerd als ze zijn. Heb je nog suggesties voor kruiden die er goed bij kunnen? | |
Lienekien | woensdag 2 maart 2011 @ 17:25 |
Oeh, dat doet denken aan vroeger. Dank! | |
Isegrim | woensdag 2 maart 2011 @ 18:19 |
Picalilly. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 18:20 |
Ook lekker op de frieten | |
Isegrim | woensdag 2 maart 2011 @ 18:25 |
Patat bedoel je. ![]() | |
Erasmo | woensdag 2 maart 2011 @ 18:29 |
Wangetjes liggen nu in de pan met wildkruiden en een teentje knoflook. | |
Tanin | woensdag 2 maart 2011 @ 18:32 |
Ja! gebakken aardappeltjes serveren bij de plettertjes! (kapucijners) | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 18:49 |
slashme doet een baksteen in zijn handtasje... | |
ErkendFokker | vrijdag 4 maart 2011 @ 00:45 |
http://nl-nl.forum.ibood.(...)sche_antiaanbaklaag/ Hoe denk je over dit soort koekenpannen dan? | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2011 @ 07:44 |
Heb nog nooit met keramische koekenpannen gewerkt | |
Isegrim | vrijdag 4 maart 2011 @ 12:25 |
Het lijkt me een stuk krasvaster dan teflon. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2011 @ 15:22 |
Heb hier een paar titanium gecoate antiaanbakpannen, van de aldi, doen het tot nu toe prima, eitje kan je bakken zonder vet. | |
Djake | zondag 6 maart 2011 @ 01:44 |
Behandel een gietijzeren pan net zoals een nieuwe stalen wok, "droog" op het vuur ff wachten en dan olie der in. Deze goed door de pan circuleren tot dat de hele pan bedekt is met olie ( aan de binnen kant wel te verstaan ) en wachten dat de olie redelijk walmt. Pan van het vuur en met een oude doek of papier droog wrijven. Daarna gereed voor gebruik en nooit meer afwassen alleen schoonmaken met doek of papier. Dit is mijn verteld door de chinees bij onze toko, mijn stalen wok is nu mooi zwart van binnen en aanbakken is verleden tijd ;-) Kan geen teflon- titanium - keramische pan tegen op. | |
Djake | zondag 6 maart 2011 @ 01:49 |
Hoi allemaal, "tis volgens mij of topic maar pik probeer het toch :-) Ik ben sinds kort een amateur alcohol stoker :-) en ik ben op zoek naar likeur en kruidenbitter recepten. Het liefst de echte ouderwetse smaken, moderne mag natuurlijk ook . Ook de zelf gebrouwen bitters en likeuren zijn ook ZEER welkom. Dus mochten jullie recepten voor me hebben , mail ze me aub ! Grt. Jack | |
Pietverdriet | zondag 6 maart 2011 @ 11:05 |
Jack Zelf Likeur maken | |
LeeHarveyOswald | zondag 6 maart 2011 @ 11:54 |
En aan de DM te zien had je deze al gevonden: Kruidenbitter maken ![]() Huidige bitter zit iets meer steranijs en kardemom in, iets meer kaneel en zoethout, en een beetje venkelzaad. | |
Erasmo | maandag 7 maart 2011 @ 14:58 |
Piet hoe smaakt de zuurkool trouwens? ![]() | |
_Loki | maandag 7 maart 2011 @ 16:02 |
Piet, hoe maak ik nou écht goede hutspot? Ik wil de wortels wel fijn zacht hebben zonder dat alle smaak in het water gaat zitten maar dat lijk tot nu toe onmogelijk. | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2011 @ 16:17 |
Minder water gebruiken? | |
_Loki | maandag 7 maart 2011 @ 16:22 |
Ik gebruik al niet heel veel, tot het net onder staat. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2011 @ 16:24 |
Je zou ze ook kunnen stomen, of in boter en witte wijn koken als je het echt lekker wilt doen. | |
_Loki | maandag 7 maart 2011 @ 16:32 |
Stomen is inderdaad wel een idee. Dat ik daar zelf niet op kwam ![]() | |
jaspah | maandag 7 maart 2011 @ 19:14 |
Vraagje, ik heb een nieuwe pannenset: http://www.valira.com/pdf/Aroma_Inox.pdf en nu heb ik hem voor het eerst gebruikt had wat gehaktballetjes gemaakt en ff 5 minuten aangebraden is boter en olie. daarna wat broccoli, bloemkool, uitje, tiki masala, aardappeltjes en runderboullion erbij en 10 minuten laten stomen met de deksel erop. Voldoende vocht erin iig. Maar nu heb ik gelijk al onderin de rand van de pan een bruinige zwarte vlek(je) die ik er met afwassen niet af krijg.. Ik heb voor gebruik de pan ff afgewassen. Is dit normaal? De pannen waren redelijk duur dus.. Ligt dit aan mij? | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2011 @ 19:17 |
Waarom denk je dat er pannensponsjes zijn? | |
Isegrim | maandag 7 maart 2011 @ 19:19 |
Bah wat een vies gerecht. ![]() | |
jaspah | maandag 7 maart 2011 @ 19:22 |
Euh.. ![]() ![]() en t was dit gerecht: http://www.ah.nl/recepten(...)lees&lp_sortProperty vond het nog wel lekker hoor ![]() | |
Isegrim | maandag 7 maart 2011 @ 19:26 |
Tikka masala met rundvlees. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 7 maart 2011 @ 19:27 |
Ik heb ook prompt geen honger meer. | |
jaspah | maandag 7 maart 2011 @ 19:30 |
Leuke reacties.. ik denk ga ook eens wat koken.. vind het best leuk.. maar ik doe alles verkeerd blijkbaar? | |
Isegrim | maandag 7 maart 2011 @ 19:33 |
Nee hoor, je moet gewoon eten wat jij lekker vindt, maar als je een keer een authentiek gerecht met tikka masala wilt eten, kan ik je wel aan een echt recept helpen. ![]() | |
jaspah | maandag 7 maart 2011 @ 19:37 |
Hehe mooi, maar ik wilde iets in die braadpan maken dus had gezocht op een gerechtje met iets van gehaktballetjes en vond die dus ging het maar proberen. Dat er tikka masala in zit was in principe toeval. Maar we hebben met z'n tweetjes de hele pan leeggegeten dus.. :-P | |
RobinOok | maandag 7 maart 2011 @ 20:22 |
Koop een zak soda bij de supermarkt, vul je pan met water tot boven de vieze rand, paar scheppen soda erbij en dan laten sudderen. Schrobben niet nodig en je pannen worden als nieuw. | |
jaspah | dinsdag 8 maart 2011 @ 14:01 |
Ik heb nu ook een tweede pan gebruikt maar ik vind ze heel raar verkleuren.. Zijn nieuwe pannen en heb ze van te voren gewassen met warm water zoals in de gebruikershandleiding staat.. Is dit normaal? ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 8 maart 2011 @ 14:21 |
Dat eerste lijkt mij kalk ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 maart 2011 @ 14:23 |
Doe eens met een beetje azijn de pan binnen poetsen? | |
jaspah | dinsdag 8 maart 2011 @ 14:25 |
heb geen azijn ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 maart 2011 @ 14:49 |
Citroensap? Het gaat er om even vast te stellen wat het is. als het verdwijnt met zuur dan is het kalkaanslag. Je kan het ook gewoon negeren en laten zitten | |
_Loki | dinsdag 8 maart 2011 @ 14:51 |
Bedankt voor de gestoomde hutspot tip, het was serieus veel beter. ![]() In tegenstelling tot oranje water had ik nu oranje aardappelen dus dat zegt wel wat ![]() | |
Isegrim | dinsdag 8 maart 2011 @ 15:37 |
Ik krijg altijd zulke vlekjes op RVS pannen. Heb me er nooit druk om gemaakt eik. ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 8 maart 2011 @ 15:49 |
En als je dat niet in huis hebt, cola. | |
SiGNe | dinsdag 8 maart 2011 @ 17:02 |
Het is trouwens Baba au Rhum geworden. Ik zag Robert Kranenborg het onlangs bij DDWD maken en het is een recept van Alain Ducasse. http://www.lifestylefood.(...)re-dish-baba-au-rhum Voor de rhumsiroop heb ik een Rhum Agricole (Terre Caraďbe) uit Martinique gebruikt, die had al een lichte vanillesmaak gecombineerd met citrusvruchten en pastte er perfect bij. Goddelijk dessert in elk geval en zeker voor herhaling vatbaar! | |
hexenwind | donderdag 10 maart 2011 @ 03:21 |
edit: nee. [ Bericht 63% gewijzigd door Mirjam op 10-03-2011 09:35:48 ] | |
Pietverdriet | donderdag 10 maart 2011 @ 11:42 |
Daar had ik even niet aan gedacht Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen. | |
ColdFeet | donderdag 10 maart 2011 @ 11:51 |
![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 10 maart 2011 @ 12:14 |
Kwartje valt hier nog steeds niet. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 10 maart 2011 @ 12:15 |
Geen asterix fan? | |
RobinOok | donderdag 10 maart 2011 @ 12:17 |
Nee, maar gelukkig is daar google. :-)
| |
SiGNe | donderdag 10 maart 2011 @ 13:02 |
hehe, dat van die Asterix wist ik niet maar ik kan me voorstellen dat men in de coupé raar opkeek ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 10 maart 2011 @ 16:10 |
De chef heet in het Engels Vitalstatistix | |
WKFinal2010 | vrijdag 11 maart 2011 @ 15:26 |
Piet, Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter? Dank alvast! | |
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 15:31 |
Eendenvet? Het smaakt anders dan boter, is anders van samenstelling (andere vetsoorten) Ganzen en eendenvet zijn erg lekker om aardappels in te bakken, net als kippenvet trouwens. Wat wil je er mee doen? | |
WKFinal2010 | vrijdag 11 maart 2011 @ 19:27 |
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf... | |
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 19:58 |
Ah, okay, zoals ik al zei, eendenvet, maar boter is ook lekker (niet te heet laten worden) Spekvet is ook lekker trouwens, maar heel anders. | |
Skaai | vrijdag 11 maart 2011 @ 20:03 |
Ik heb frambozenbalsamico gekocht, omdat het zo lekker klonk en zogenaamd tegen de datum aanliep. Nou smaakt het lekker, zo'n druppeltje maar om dat flesje nou leeg te druppelen alleen om de smaak is ook zonde. ![]() Waar kan ik het beste deze balsamico mee gebruiken? Het is lekker met salades denk ik, of chocolade ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 21:02 |
Ik had tot je dit poste nog nooit van frambozenbalsamica gehoord. Maar een frambozenazijn, met walnotenolie een dressing maken voor over salade, of met een gesnipperd sjalotje lekker bij een stuk gebakken kabeljauw of rog. | |
Isegrim | zaterdag 12 maart 2011 @ 01:28 |
Balsamico die tegen de datum aanloopt? ![]() | |
fespo | zaterdag 12 maart 2011 @ 02:43 |
heb je een goed recept voor Goulash met runderlappen? | |
Skaai | zaterdag 12 maart 2011 @ 03:49 |
Ja, de AH hier heeft een te groot assortiment voor de hoeveelheid bewoners (nieuwbouw) en dan lopen bepaalde artikelen al snel tegen hun uiterste houdbaarheid op omdat niemand ze koopt ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 maart 2011 @ 12:31 |
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 maart 2011 @ 14:44 |
Onzin, zelfs zout heeft een THT datum, is op geologische tijdschalen nog stabiel en houdbaar, maar zout heeft een THT datum. | |
Isegrim | zaterdag 12 maart 2011 @ 16:45 |
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 maart 2011 @ 17:39 |
* Pietverdriet geeft Isegrim een knuffel | |
Erasmo | zaterdag 12 maart 2011 @ 18:02 |
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom? | |
Pietverdriet | zaterdag 12 maart 2011 @ 18:05 |
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot | |
Erasmo | zaterdag 12 maart 2011 @ 18:06 |
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende? | |
Pietverdriet | zaterdag 12 maart 2011 @ 18:08 |
Gewoon licht zouten, door de bloem halen en even bakken in geklaarde boter lijkt mij veeeeel lekkerder dan het in de oven stoppen. Of pocheren | |
RobinOok | zaterdag 12 maart 2011 @ 19:50 |
Dan wordt het vlees ietsiepietsie steviger. En (maar dat weet ik niet zeker meer) heb je minder kans dat er van die vieze witte eiwitsnotjes uit komen tijdens het bereiden. Daar is een truc/methode voor, zat ik laatst te bedenken, maar vergeten. Ik denk dus dat het zouten en/of marineren was. | |
Erasmo | zaterdag 12 maart 2011 @ 20:22 |
Heb hem gebakken in bloem, jammer genoeg liet de bloemlaag los toen ik de filet omdraaide, wat resulteerde in een heleboel stukjes heilbot met krokante bloemdingetjes ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 maart 2011 @ 20:32 |
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen. ![]() (maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.) | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 12 maart 2011 @ 22:19 |
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk. | |
Erasmo | maandag 14 maart 2011 @ 15:02 |
Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken? Vind de combinatie met ham/spek niet zo lekker ![]() Is het trouwens normaal dat er nog vrij veel graten in de file zaten? | |
LeeHarveyOswald | maandag 14 maart 2011 @ 15:21 |
De paar keer dat ik heilbot had was hij compleet graat-vrij. | |
Pietverdriet | maandag 14 maart 2011 @ 15:25 |
Zeker teveel bewogen in de pan? Nee, Heilbot heeft niet veel graat | |
Erasmo | dinsdag 15 maart 2011 @ 13:23 |
Schuldig ![]() Ok, vond in een stukje van 2 ons toch zeker 14 flinke jongens terug, wellicht had de fileerder een slechte dag ![]() | |
Tanin | dinsdag 15 maart 2011 @ 13:26 |
Voor bepaalde groentes, zoals aubergine, is het in bepaalde landen (Japan) gebruikelijk deze even in zout water te weken, dat schijnt een bepaalde stof te laten onttrekken, en daarbij de aubergine lekkerder maken. Ik snap alleen niet waarom je dat bij vis zou willen doen, meestal is een beetje zuur voldoende voor de ranzige smaakjes. | |
RobinOok | dinsdag 15 maart 2011 @ 15:06 |
Volgens mij is dat standaard hoor, dat ze die erin laten. Fileren is alleen dat ze de filets los snijden en beetje bijsnijden. Die grote graten in het midden moet je er zelf nog uitpulken. Tenminste, volgens mij is dat bij mijn visboer altijd zo. | |
sigme | dinsdag 22 maart 2011 @ 18:37 |
Van een van mijn geslachte varkens heb ik de hammen (gepekeld gedroogd en gerookt) mét zwoerd van de slager gekregen. De ham is in stukken van ongeveer een kilo gesneden. Van zo'n stuk snij ik het zwoerd van het vlees om daarna de ham in plakjes te snijden. Het zwoerd schraap ik zoveel mogelijk af. Kan ik van het afgeschraapte stuk zwoerd nog iets lekker smaken? | |
Pietverdriet | dinsdag 22 maart 2011 @ 19:34 |
Je zou het met de zuurkool of andere kool mee kunnen koken. Geeft er een lekkere smaak aan | |
Lyriella | woensdag 23 maart 2011 @ 10:35 |
Hoi Piet, Wat heb je aan ideeën voor een veganistische lunch om mee te nemen in de broodtrommel? Ik eet altijd brood maar zoek eens wat anders. Ik kan het helaas niet opwarmen, dus het moet koud ook lekker zijn en goed te bewaren =) Bedankt! | |
_Loki | woensdag 23 maart 2011 @ 10:40 |
Veganistische pannenkoeken ![]() Met sojamelk en eivervanger. Lees net ergens dat een halve banaan erdoorheen goed werkt ipv ei. | |
Lyriella | woensdag 23 maart 2011 @ 10:51 |
pannenkoeken! Zijn die eivervangers te doen? Ook voor omeletten enzo? | |
_Loki | woensdag 23 maart 2011 @ 11:03 |
Hm nee echt eiwit poeder enzo schijnt niet lekker te zijn. Maar geprakte banaan in de pannenkoeken schijnt dan weer niet naar banaan te smaken ![]() Leuk filmpje misschien: | |
Lyriella | woensdag 23 maart 2011 @ 11:09 |
Oe, die ga ik uittesten =P heb nog flink wat tofu, uien en knoflook.. moet lukken ^^ | |
Lyriella | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:12 |
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat? | |
Steve-O | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:17 |
Hoe maak ik een goede engelse Trifle ? | |
SiGNe | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:19 |
Zou je dat wel doen, knoflook en ui tijdens de lunch? Ik kan me zo voorstellen dat collega's het minder op prijs stellen, krijg je meteen weer te maken met het stigma dat vega's stinken ![]() Couscous moet volgens mij ook met olijfolie kunnen, heb het zelf alleen niet veel gemaakt dus daar kan ik naast zitten. | |
Lyriella | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:26 |
Haha, daar heb je een punt. Nah k heb m'n eetplan die dag omgegooid zodat ik het thuis kon uitproberen, zonder collega's te verstoren haha. Ik heb er zelf wat tomaatjes aan toegevoegd, vond dat dat net nog miste in het recept. En wat minder tofu dan voor werd geschreven. Verder top ^^ | |
Lyriella | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:30 |
Een goede engelse trifle... Nja k weet wel een hele eenvoudige, maar tis niet het beste. Het lekkerst is zelfgemaakt, dus de custard, jam en cake, maar das wel meer werk. Voor het makkelijke werk => 8 dunne plakjes cake, 1 halve liter vanillevla, 8 eetlepels aardbeienjam. De cake in blokjes snijden. De helft ervan verdelen over 4 hoge glazen, een eetlepel jam eroverheen en dan de helft van de vla verdelen over de 4 glazen. Herhalen met de rest van de ingrediënten en je hebt een allereenvoudigste trifle =) | |
Erasmo | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:44 |
Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom. Dat is het basisrecept, maar dit is typisch zo'n ding wat per huishouden verschilt. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 22:22 |
Cream Sherry | |
Dunckie | zaterdag 26 maart 2011 @ 13:06 |
Zoals Signe zegt, het kan ook prima met olijfolie, of half-half olie en boter. Maar waarom zou je het zonder boter willen? Het is wel het lekkerst met (room)boter. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 14:11 |
Wat staat er op de verpakking dan? | |
LastRequest | zaterdag 26 maart 2011 @ 14:28 |
Couscous kan zeker zonder boter.. Ik vind het persoonlijk lekkerder met, maar het haalt niet heel veel uit behalve wat smaak. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 14:34 |
Je kan alles zonder boter maken, aardappelpuree kan je ook met alleen wat water en zout bij de aardappels maken, maar het is veel lekkerder met melk en boter, een snuf zout. Ik snap nog steeds niet wat mensen tegen vet hebben, je hebt vet nodig, vet is gezond, je haalt essentiele vitamines alleen uit vetten. Het denken dat je dik wordt van vet is absolute onzin, je wordt dik van teveel eten. Eet echte producten, gebruik boter, maar eet gewoon wat minder. Je leeft dan lekkerder en gezonder. | |
LastRequest | zaterdag 26 maart 2011 @ 14:47 |
Ze is veganist | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 14:51 |
Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten. | |
ausweiss | zaterdag 26 maart 2011 @ 15:02 |
Bedankt piet, mijn scherm hangt nu vol koffie. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 15:39 |
Graag gedaan ![]() | |
_Loki | zaterdag 26 maart 2011 @ 16:58 |
Ik heb pangasiusfilet in de aanbieding gekocht. Geen idee wat ik ermee moet. Dus, tips graag. ![]() | |
Erasmo | zaterdag 26 maart 2011 @ 17:08 |
Bakken en serveren met een botersausje. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 17:45 |
Aan de kat geven en voor jezelf een moot kabeljauw halen, of rode poon, of makreel, schol, tong... | |
Lyriella | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:11 |
Hela, begrijp het zeker wel ^^ Het is misschien meer een uitdaging, maar daar houd ik wel van. | |
Pandora73 | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:28 |
Off-topic: Als veganist, eet je dan ook geen snoepjes/drop? Of andere dingen waar gelatine in zit? (Zelf heb ik bijvoorbeeld medicijnen die ik moet slikken in capsules die ook gelatine bevatten, hoe lost een veganist zoiets dan op?) En eet je wel eens bij een snackbar? (Omdat frikandellen natuurlijk in hetzelfde vet gebakken worden als jouw friet...) En kijk je dan ook naar of er in plantaardige olie gebakken wordt of in Ossewit? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik geen vlees, geen vis, geen enkele zuivel (dus ook bijvoorbeeld geen roomijs), geen eieren, geen honing, geen gelatine-bevattende dingen enzovoorts zou mogen. En alle groenten en fruit moeten ook persé biologisch, omdat er anders bestrijdingsmiddelen overheen zijn gegaan, en daar gaan natuurlijk beestjes van dood... Hoewel er bij veel biologische bedrijven ook weer biologische bestrijding, bijvoorbeeld met sluipwespen, plaatsvindt, maar dan worden alsnog het ongedierte gedood... Ik denk dat ik gek zou worden... ![]() Ik weet dat het off-topic is, maar ik kan me zó moeilijk een volledig veganistische levensstijl voorstellen... Het is dus echt belangstelling dat ik het vraag. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:32 |
Het is vrijwel onmogelijk En dan nog een leuke, Hoe zit het met paddestoelen, dat zij geen planten, genetisch gezien staan ze veel dichter bij de dieren dan de planten. | |
RobinOok | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:36 |
Misschien helpt het als jullie het eens bekijken als een dwangneurose. Zouden jullie iemand die niet op de lijntjes van stoeptegels wil trappen ook zo benaderen? Ik word een beetje naar van die badinerende bekeringsdrang van jullie. Laat die veganisten lekker hun gang gaan joh! | |
Lyriella | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:41 |
Ik eet wel snoepjes/drop, maar niet de reguliere. Daar zit idd vaak gelatine in en ook in toetjes is dit vaak. Toetjes heb ik vaak van Provamel of Alpro Soya. De eerste vind ik veel lekkerder, maar die verkopen ze enkel bij de natuurwinkel en het is dus afhankelijk van of ik daar kom. Snoepjes is eveneens lang leve de natuurwinkel, waar ze ook drop, winegums, lolly's, koekjes (hele lekkere!) en dergelijke veganistisch hebben. Veganistische drop kun je zelfs in de gewone supermarkt kopen, van Zonnatura meen ik, alleen heb ik dit nog nooit gekocht eigenlijk. Ook chocola is er in veganistische varianten, al is dit vaak extra puur dus daar moet je van houden. Je hebt wel witte en melk varianten, maar daar ben ik niet laaiend enthousiast over. Bij de snackbar kom ik eigenlijk niet, geen idee wat ik daar naast friet zou moeten kopen want eigenlijk zit er in de ongebakken producten vaak vlees, kaas, zuivel of eieren. En inderdaad het vet.. dus zelf frietjes maken ^^ is nog lekkerder ook, alleen kost t wat meer moeite. Tegenwoordig verkopen supermarkten vrij veel biologisch, dus dat maakt het al eenvoudiger. Brood is ook geen probleem => oerbrood, of allisonbrood is altijd veganistisch en vaak ook biologisch. Punt is dat juist omdat je zo "moeilijk" moet doen, je veel meer leuke en lekkere dingen ontdekt. Het is even wennen maar dan gaat het steeds eenvoudiger eigenlijk. http://www.veganisme.org/wiki/index.php/Hoofdpagina << dit is de veganisme wiki, kan je beweegredenen etcetera zoeken maar ook producten. Bijvoorbeeld dus ook snoep =) (beetje naar beneden scrollen). Kijk maar eens =) | |
Lyriella | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:43 |
Paddestoelen zijn niet dierlijk. Er zijn wel mensen die naast veganistisch ook geen paddestoelen en uien eten, maar dan ben je vedisch. Google maar ^^ | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:45 |
Kom dan niet in dit topic over veganisten praten als je mijn mening daar niet over wilt weten, en ik gedraag me voor mijn doen nog uitermate terughoudend. En jij kan ook een bepaald uitgesproken mening hebben over zaken dus je moet anderen het niet kwalijk nemen als zij dat ook hebben. | |
Lyriella | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:49 |
Nja, k vroeg in eerste instantie alleen of je couscous ook zonder boter klaar kan maken. Verder begon ik nergens zelf over =) | |
Pandora73 | zaterdag 26 maart 2011 @ 19:54 |
Euh, ik hoop niet dat dat tegen mij was? Ik heb volgens mij duidelijk aangegeven dat het belangstelling is, en dat *ik* me er zo weinig bij kan voorstellen hoe dat dan werkt. Ik stelde de vraag dus uit nieuwsgierigheid, en zéker niet uit veroordeling. @Lyriella: dank voor je uitleg. Het is dus in de praktijk minder moeilijk dan ik had bedacht. Alleen zou het voor mij dus al niet werken vanwege medicijnen. En nee, extra pure chocolade is ook niet mijn ding nee ![]() Ik trok het allemaal wat te ver door in mijn gedachten. Ik bedoel, als je na moet denken over ongediertebestrijding tijdens het kweken van je groente, kan ik me voorstellen dat je de deur helemaal niet meer uitkomt omdat je ook altijd per ongeluk over een mier kan heenfietsen, of je huis niet meer kan schoonmaken omdat dan de stofmijten doodgaan, enzovoorts. Dat lijkt me ook geen leven... | |
Lyriella | zaterdag 26 maart 2011 @ 20:05 |
Graag gedaan =) Het gaat in het algemeen meer om het bewustere leven. Medicijnen is inderdaad wel lastig. Als er geen alternatieven zouden zijn en ik moest die medicijnen daadwerkelijk hebben voor mijn gezondheid.. dan is die keuze makkelijk gemaakt. Zoiets is het ook een beetje met naar buiten gaan. Je moet in het bewuste leven ook bewust met je eigen lichaam omgaan. Sowieso eigenlijk wel, maar je kunt je lichaam niet ontzeggen wat het nodig heeft als er geen veganistische alternatieven zijn. Zo leef ik eigenlijk een beetje =) | |
RobinOok | zaterdag 26 maart 2011 @ 20:38 |
Oh, ik wist niet dat dit een topic over veganisten was. Niet tegen jou in het bijzonder maar tegen de teneur hier op Fok om veganisten te pas en te onpas in hun nek te springen en ter verantwoording te roepen. | |
ausweiss | zaterdag 26 maart 2011 @ 20:48 |
Dan moeten ze maar een eigen hoekje krijgen. En dit topic een name change het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic zonder vega vragen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 26 maart 2011 @ 21:40 |
Dat is het niet Dit is het grote vraag het Piet hoe maak ik het klaar topic waar je vragen over technieken en bereidingswijze kan stellen. Ik heb een uitgesproken mening over veganisten en andere dogmatische wereldverbeteraars, je vraagt toch ook niet in Top Gear tips voor ecologisch autorijden En jij hebt nooit een uitgesproken mening | |
RobinOok | zaterdag 26 maart 2011 @ 22:45 |
Nah, ze vroeg alleen maar of de couscous ook zonder boter kon worden klaargemaakt. En ja, ik heb regelmatig uitgesproken meningen, maar als de hele meute die mening deelt voel ik me al een heel stuk minder geroepen die te ventileren. Christen bashen, vegan bashen, homo bashen, ik hou er niet van.... | |
Erasmo | zaterdag 26 maart 2011 @ 22:47 |
![]() | |
Dunckie | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:41 |
En homo batsen? | |
RobinOok | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:50 |
Ik bats zonder aanzien des persoons. | |
Erasmo | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:58 |
Om maar weer even ontopic te gaan, ik kan hier in de buurt achterpoten van varkens krijgen en het lijkt me wel tof om zelf een ham te maken, maar ben ik hiervoor niet al te laat in het jaar? | |
SiGNe | zondag 27 maart 2011 @ 00:51 |
Ik krijg trek in vleesch na deze discussie, liefst zonder groenten erbij ![]() Maar Piet, heb je nog een lekkere marinade voor een varkenshaas voor me? Ik zat eraan te denken om er saté van te maken maar ik zou wel eens een marinade willen zonder de standaard ketjap manis. Heb jij ideeën? | |
ausweiss | zondag 27 maart 2011 @ 05:06 |
Met of zonder ketjap maar met pindasaus proef je toch niet zo erg. In belgië hebben ze in de frituur sateekes.(lijkt op shaslicks) Mss moet je er gewoon een soort shashlick van maken. In stukken snijden aan pennen rijgen met ui spek en paprika. Na bereiden beetje paprika poeder er over ( edel süs). Niks marineren gewoon alleen peper en zout vooraf. | |
Pietverdriet | zondag 27 maart 2011 @ 09:24 |
een droge of een gekookte? Gerookt? Droog: Dik in het grove zeezouz zout leggen voor een week, schoonmaken en dan in een droogkast hangen | |
Pietverdriet | zondag 27 maart 2011 @ 09:25 |
Knoflook fijngestampt Olijfolie Verse rozemarijn fijngestampt Wat citroensap | |
Erasmo | zondag 27 maart 2011 @ 09:48 |
Een droge ja. Ik las ergens dat je er ook reuzel op moest smeren als je hem ophangt, klopt dat? | |
Pietverdriet | zondag 27 maart 2011 @ 09:51 |
Op het snijvlak, ja, dat kan, dan droogt ie regelmatiger. Als je geen droogkast hebt wordt het lastig trouwens. Een droogkast is gewoon een kast met vliegengaas ervoor, zodat er geen vliegen bijkomen | |
Erasmo | zondag 27 maart 2011 @ 10:04 |
Dat valt wel van wat resthout in elkaar te timmeren. Heb ook al een droogkastje voor mijn nagelhout gemaakt ![]() | |
Lyriella | maandag 28 maart 2011 @ 08:49 |
Hoi piet, Ideeën wat je kunt maken met linzen? =) | |
Erasmo | maandag 28 maart 2011 @ 10:52 |
Linzensoep, of wat voor jou kan zijn bv. ook linzenburgers. | |
VakantieNancy | donderdag 31 maart 2011 @ 12:01 |
Gewoon koken in wat bouillion of water en wat zout en als bijlage serveren? | |
Lyriella | donderdag 31 maart 2011 @ 16:00 |
Ik heb er linzensoep van gemaakt. Inderdaad in een bouillonnetje, met wat tomatenpuree en een gefruit uitje =) Was bijzonder smaakvol. Had iets weg van erwtensoep. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 31 maart 2011 @ 16:04 |
Dahl-soep ![]() | |
Lyriella | vrijdag 1 april 2011 @ 19:50 |
Die ga ik eens testen als ik wat meer tijd heb. Mijn brouwsel was een geval van weinig tijd, dus wat bij elkaar mikken ^^ Piet boycot me volgens mij ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 1 april 2011 @ 21:30 |
Het maakt met linzen nogal verschil welke je eet; sommige hebben een vlies, die hebben andere toepassingen dan die zonder vlies die je makkelijk kapotkookt. Met vlies zijn ze lekker in een stoofpot ![]() | |
megamandy | vrijdag 1 april 2011 @ 22:28 |
Piet, Ik zag in een kookboek een vleesbal staan van varkensgehakt met daar omheen een schnitzel (even globaal, uit mijn hoofd weet ik niet of er nog iets speciaals bij kwam qua kruiden etc). Wat voor een saus is daar volgens jou het lekkerst bij? Of gewoon een goeie jus erbij maken? Alvast bedankt! | |
davo1979 | woensdag 13 april 2011 @ 20:23 |
Ik wil met de pasen een varkensbuikspek klaarmaken ( zonder zwoerd). Kan iemand me uitleggen met welke kruiden ik dat het beste kan doen, hoelang van te voren en hoeveel graden en minuten in de oven? | |
Pietverdriet | woensdag 13 april 2011 @ 21:26 |
Alleen pekelen is het lekkerst vind ik, en waarom zonder zwoerd, als je hem goed klaarmaakt (op 150 graden, ca 1,5 uur afhankelijk van je oven) wordt de zwoerd krokant knapperig en het lekkerste van je hele spek. | |
Pietverdriet | woensdag 13 april 2011 @ 21:27 |
Mosterdsaus vind ik, helpt de zware kost verteren, maar een goede jus is ook lekker. | |
Spanky78 | woensdag 13 april 2011 @ 21:34 |
Oeh, piet, heb jij een recept voor 'lardo' zoals ik die in de Aosta heb gegeten? Dat was echt geweldig. Ik weet dat er rozemarijn in zat en knoflook, maar verder... bijna 100% vet, maar echt goddelijk...Het heet lard D'arnad, maar kan geen goed recept vinden... [ Bericht 12% gewijzigd door Spanky78 op 13-04-2011 22:06:24 ] | |
Pietverdriet | woensdag 13 april 2011 @ 22:25 |
Klinkt als gemarineerd vetspek, dat kan errug lekker zijn, net als Foie Gras. Zal eens kijken of ik een recept voor je heb | |
davo1979 | woensdag 13 april 2011 @ 22:42 |
Omdat ik in het verleden weleens een speklap met zwoerd heb geprobeerd maar de rillingen over me rug er van kreeg | |
MevrouwPuff | donderdag 14 april 2011 @ 14:24 |
Ik zou graag eens volkorenpasta willen maken. Vanavond is de tijd om daarmee te experimenteren. Maar hoe krijg je een werkbare combinatie? Mijn idee is nu: 1/4e deel brinta 1/4e deel bloem 1/2e deel tarwegries (normaal maak m'n pasta alleen hiervan) Ik vraag me af of dit de beste combinatie is, maar mn google-skills zijn blijkbaar niet goed genoeg ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 april 2011 @ 15:01 |
Waarom zou je dat willen? Als je pasta maakt van semolina zit daar voldoende voedingsvezel in, ca 5% | |
MevrouwPuff | donderdag 14 april 2011 @ 15:47 |
Omdat ik de volkorenpasta uit de winkel op zich lekkerder vindt dan de 'gewone'. De zelfgemaakte is al een stuk lekkerder dan de gedroogde, maar ik ben benieuwd hiernaar. Ik probeer het gewoon ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 april 2011 @ 15:56 |
Zelfgemaakte is met ei meestal, dus een heel ander soort product dan uit de winkel, dat is meel en water. Je zou ipv brinta voor de vezels gewoon een percentage zemelen kunnen toevoegen. Je wilt namelijk het eiwitgehalte niet teveel verlagen omdat je pasta anders niet goed van structuur is. | |
RobinOok | donderdag 14 april 2011 @ 16:45 |
Dat gaat toch niet lukken? Pasta maken van brinta? Hallo?! Volkorenpasta uit de winkel is toch ook gewoon van een mengsel van volkoren meel en gewoon meel? | |
Pietverdriet | donderdag 14 april 2011 @ 17:38 |
Van experimenteren kan je leren, van fouten maken ook. | |
RobinOok | donderdag 14 april 2011 @ 19:41 |
Ja, behalve dat dat niet echt opschiet als je van tevoren al op 5 vingers na kan tellen dat iets niet gaat werken. Dan ben je gewoon dom bezig. ![]() | |
Spanky78 | donderdag 14 april 2011 @ 19:49 |
Als je pasta met ei maakt kun je je nog wel watveroorloven met het eiwitgehalte. Zelf wel eens bij gebrek aan tipo 0 of semolina gewoon patentbloem genomen.. En perfecte pasta! | |
Pietverdriet | donderdag 14 april 2011 @ 19:59 |
Maak al meer dan 20 jaar pasta en was er best trots op, ga ik een keer eten bij Mario Gamba, tja, heb me nog net niet in slaap gehuild, maar dat was alleen maar omdat het zo lekker was. http://www.acquarello.com/en/index_en.html Mijn vriend beschreef het als anfixen (iemand heroďne geven met de bedoeling hem verslaafd te maken) wat Gamba doet met eten. | |
Spanky78 | donderdag 14 april 2011 @ 20:28 |
Heb daar nooit gegeten, maar wel het genoegen gehad eea van beoremde chefs te proeven. Daar gaat mijn koken het niet mbij redden. Kan me voorstellen dat deze man weet wat hij doet (het is ook nog eens betaalbaar!). Sowieso is italie voor mij qua lekker eten de top. Maar fatsoenlijk eten koken kan vaak ook wel zonder het perfecte recept vind ik ![]() Maar inderdaad, écht goed eten, daar kan je echt de tranen van in je ogen krijgen! Is mij twee keer gebeurd in totaal....dat ik echt niet snapte hoe iets zo lekker kon zijn... [ Bericht 2% gewijzigd door Spanky78 op 14-04-2011 20:41:38 ] | |
MevrouwPuff | donderdag 14 april 2011 @ 21:06 |
Wat een negativiteit! ![]() Uiteraard heb ik de brinta van te voren gezeefd, het meeste kwam er wel doorheen. Met het ei bleef het deeg nog wel te plakkerig, de rest heb ik aangevuld met gewoon meel. Het resultaat was prima pasta met vezelstipjes, en een stevige bite, heb er wel voor de zekerheid tagliatelle van gemaakt op de een na laatste stand van de pastamachine. Het plakte ook niet. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 april 2011 @ 21:18 |
soms lukt het ook gewoon spontaan, per ongeluk. 25 jaar geleden at ik samen met een vriend een haas met bospaddestoelen, met een perfecte wijn, het was zo goed, we hebben het er nog wel eens over. | |
Spanky78 | donderdag 14 april 2011 @ 21:35 |
Haha, wat goed, ik heb ook zoiets, was echt in extase... Als ik terugdenk proef ik nog bijna de combi van superlekkere wijn en het goddelijke gerecht dat we kregen! De andere keer was na een heftige week wildkamperen en droogvoer in Italie, we kwamen langs de bakker met vers brood. Ik heb daar in een soort van half orgasme vers wit brood zonder beleg zitten scheuren en eten, kon wel janken van geluk! maarja, ga zo wel off-topic... Die lard d'arnad is trouwens iets wat redelijk in de buurt van briljant komt! | |
McGilles | dinsdag 19 april 2011 @ 21:17 |
Hoe lang duurt het totdat een kipfilet en papillote gaar is? (oven 200graden) | |
SiGNe | dinsdag 19 april 2011 @ 21:36 |
Gewoon in een ovenschaal heb je 'm in 25 minuten op 180 graden gaar, 200 lijkt me net iets te hoog (droge kip) | |
McGilles | dinsdag 19 april 2011 @ 22:12 |
In een open ovenschaal dus in 25 minuten gaar, maar hoe lang in een pakketje? ![]() | |
SiGNe | dinsdag 19 april 2011 @ 22:15 |
Ik gok sneller, maar dat weet ik niet zeker, ik heb zelf nooit een gerecht en papillote gemaakt. het lijkt mij dat je een mini-stoomoventje creëert dus misschien is het na 15 of 20 minuten al gaar. | |
RobinOok | dinsdag 19 april 2011 @ 23:16 |
Nee, langzamer. De luchtlaag isoleert. | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 17:04 |
Hoi Piet, Ik heb een vraag over het kopen van vlees, niet het bereiden ervan. Ik hoop dat dat ook goed is. Ik heb hier in de buurt voor vlees alleen een keurslager zitten, en die bewerkt mijn kogelbiefstukjes altijd met een vleeshamer als ik ze bestel om ze malser te maken zegt hij. Ik meen me te herinneren ergens gelezen te hebben dat slagers dat alleen doen als ze slecht of goedkoop vlees verkopen? Klopt dat ook of is het een urban legend? Goed rood vlees heeft toch geen hamer nodig neem ik aan? | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 17:54 |
Goed vlees heeft geen hamer nodig. De kwaliteit van het meeste vlees is echter bedroevend slecht. Ik haal mijn vlees altijd bij de Hanos of bij een bevriende horecaslager, de poelier (kip en wild) maar eigenlijk nooit meer bij de supermarkt of gewone slager. Ze zijn er in geslaagd mij weg te pesten. Ik probeer af en toe een klein dorpsslagertje waar veel boeren komen, of een boer die zelf zijn eigen vlees verkoopt, maar dat blijft behelpen. | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 17:55 |
Je bent er inmiddels achter hoop ik? Had je vraag even gemist. Vlees in een pakje duur wat langer. | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 18:15 |
Oké dus daar koop ik mijn vlees ook niet meer. Enig idee waar je dan nog als leek terecht kan? Is de BD (Biologisch Dynamische) slager misschien wat? | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 18:18 |
BD zegt alleen maar of het vlees BD is, het wil niet zeggen dat het rundvlees goed gerijpt is of mooi gemarmerd. Het is een kwestie van proberen. Ken je niemand met een eigen bedrijf waar je een keer een pasje van kan lenen? | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 18:19 |
Nee helaas niet, mijn vader is zojuist ontslagen bij het bedrijf waar hij een pasje van had, en iemand anders die ik ken met een pasje woont hier 200 km vandaan ![]() Ik denk dat ik maar vega word dan ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 18:20 |
Turkse slagers hebben trouwens vaak prima lamsvlees. | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 18:22 |
Oh da's in ieder geval nog iets dan. Ik begrijp niet dat de NL'se consument zulk baggervlees accepteert, ik zoek al tijden naar een goede slager maar inderdaad, het is zoeken naar een naald in de hooiberg ![]() | |
Erasmo | donderdag 21 april 2011 @ 18:53 |
Waar woon je? | |
SiGNe | donderdag 21 april 2011 @ 18:58 |
Bij de Sligro doen ze nooit moeilijk als je zegt dat je je pas vergeten bent. Bij de Makro zijn ze lastiger, die willen dat je dan een handtekening van de pashouder meeneemt. (terwijl je dan net zo goed meteen de pas had kunnen vragen) | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 19:05 |
De Sligro heeft geen goed vlees. | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 19:18 |
Doe jij dat regelmatig dan? En kunnen ze dan niet nazoeken in een systeem of je wel of geen pas hebt? | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 19:21 |
Denk dat de sligro heeeel goed weet dat je geen pas hebt, maar dat ze gewoon graag wat verkopen. | |
Selestha | donderdag 21 april 2011 @ 19:31 |
In dat geval ga ik dat eens proberen, want er zijn ook andere dingen die ik graag wil kopen zoals goede olijfolie. | |
Spanky78 | donderdag 21 april 2011 @ 19:56 |
Als je een limousinslager kunt vinden heb je wellicht ook geluk... die verkopen best aardig vlees.. kan wel prijzig zijn..... | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 20:26 |
Limousin is een ras koe, zegt niet noodzakelijk wat over de kwaliteit van het vlees. Limousin is vooral zo geliefd omdat het bleek is. Persoonlijk heb ik liever donkerder rundvlees. Oude melkkoeien kunnen heerlijk vlees leveren, mits goed afgehangen | |
SiGNe | donderdag 21 april 2011 @ 20:39 |
Je moet gewoon mazzel hebben, m'n ouders in Lelystad hebben nu een slager gevonden die aan restaurants levert, pas later is ie ook aan consumenten gaan leveren. Echt topkwaliteit vlees, enorm mals altijd. Je betaalt er natuurlijk wel voor, in Zeist, waar ik woon is er een goede biologische slager, maar daar betaal je wel 2,5x zoveel voor een kipfilet | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 20:43 |
Tja, je moet het gewoon proberen. Een goede slager vinden is moeilijk, maar niet onmogelijk | |
Temlin | donderdag 21 april 2011 @ 22:01 |
Mierikswortelsaus iemand tips? | |
Pietverdriet | donderdag 21 april 2011 @ 22:07 |
Gewoon raspen is het lekkerst vind ik. | |
Temlin | donderdag 21 april 2011 @ 22:36 |
Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalm ![]() | |
McGilles | donderdag 21 april 2011 @ 23:24 |
Het is voor morgen, dus dan doe ik het een half uurtje ![]() | |
Erasmo | donderdag 21 april 2011 @ 23:28 |
Beetje room oid erdoor. | |
SiGNe | vrijdag 22 april 2011 @ 02:03 |
je luistert teveel naar Julius Jaspers ![]() | |
roos85 | zondag 1 mei 2011 @ 13:05 |
ik wil binnenkort risotto met spekjes maken, iemand nog tips wat groenten ik daarbij kan toevoegen? | |
RobinOok | zondag 1 mei 2011 @ 13:09 |
Salade. | |
roos85 | zondag 1 mei 2011 @ 13:11 |
bedoel groenten door de risotto ![]() | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 13:17 |
Groene asperges? | |
roos85 | zondag 1 mei 2011 @ 13:21 |
ik lust geen asperges ![]() hoe kan je proeven dat de risotto de juiste garing heeft? | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 13:23 |
Groene asperges smaken anders dan witte Als hij fluweelzacht is met nog een hint van stevigheid van de korrels. | |
kanovinnie | zondag 1 mei 2011 @ 15:07 |
Hoi Piet, Volgens het recept heb ik een Spaanse droge wijn nodig, die licht, fris en fruitig moet zijn. Waar herken ik dit in godsnaam aan ![]() Er staan wel 2 voorbeeldnamen, maar dit recept komt nog uit het guldentijdperk ![]() | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 15:11 |
Vraag je wijnhandelaar, of lees de beschrijving achter op de fles. Dat de wijn per-sé Spaans moet zijn is natuurlijk onzin. Wat ga je maken? | |
kanovinnie | zondag 1 mei 2011 @ 15:13 |
Gestoofde kabeljauwschotel, komt 7 man eten vanavond. Ik denk niet dat de wijnhandelaar op zondag open is. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 15:15 |
Neem aan dat je het dan over witte wijn hebt? Gewoon de droge witte wijn gebruiken die je in huis hebt dan. | |
kanovinnie | zondag 1 mei 2011 @ 15:20 |
Rood. Dat kan blijkbaar, want in Spanje wordt vis veel vaker met rode dan met witte wijn gecombineerd. Daar kan dat, want de vis wordt meestal klaargemaakt met knoflook, olijfolie en veel kruiden. De wijn die u bij deze kabeljauw kiest moet dan ook dat kruidige hebben, maar mag verder lekker licht, fris en fruitig zijn. Alsdus het recept. | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 15:28 |
Dan neem je toch gewoon een rode wijn die je in huis hebt? Of heb je meerdere verschillende soorten rode wijn in huis waarvan je geen idee hebt hoe ze smaken? | |
kanovinnie | zondag 1 mei 2011 @ 15:32 |
Mijn Italiaans is niet zo heel goed, maar ik heb hier blijkbaar een fluweelzachte rijpe Italiaanse wijn. Zou zoiets een goede zijn? | |
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 15:54 |
Beter dan een straf zure die stijf staat van de taninne. ![]() | |
roos85 | maandag 2 mei 2011 @ 10:07 |
die lust ik ook niet ![]() oke, dus als ik het goed begrijp moet je geen harde korrel meer proeven? | |
Pietverdriet | maandag 2 mei 2011 @ 15:54 |
Moet net nog stevigheid en bite hebben |