abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 maart 2011 @ 15:25:09 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94095538
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 15:02 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?
Zeker teveel bewogen in de pan?
quote:
...
Is het trouwens normaal dat er nog vrij veel graten in de file zaten?

Nee, Heilbot heeft niet veel graat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:23:06 #177
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94139495
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker teveel bewogen in de pan?

[..]

Nee, Heilbot heeft niet veel graat
Schuldig :@

Ok, vond in een stukje van 2 ons toch zeker 14 flinke jongens terug, wellicht had de fileerder een slechte dag :P
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:26:26 #178
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_94139620
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Voor bepaalde groentes, zoals aubergine, is het in bepaalde landen (Japan) gebruikelijk deze even in zout water te weken, dat schijnt een bepaalde stof te laten onttrekken, en daarbij de aubergine lekkerder maken.
Ik snap alleen niet waarom je dat bij vis zou willen doen, meestal is een beetje zuur voldoende voor de ranzige smaakjes.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  dinsdag 15 maart 2011 @ 15:06:20 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94143671
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:23 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Schuldig :@

Ok, vond in een stukje van 2 ons toch zeker 14 flinke jongens terug, wellicht had de fileerder een slechte dag :P
Volgens mij is dat standaard hoor, dat ze die erin laten.
Fileren is alleen dat ze de filets los snijden en beetje bijsnijden.
Die grote graten in het midden moet je er zelf nog uitpulken.
Tenminste, volgens mij is dat bij mijn visboer altijd zo.
pi_94476215
Van een van mijn geslachte varkens heb ik de hammen (gepekeld gedroogd en gerookt) mét zwoerd van de slager gekregen. De ham is in stukken van ongeveer een kilo gesneden. Van zo'n stuk snij ik het zwoerd van het vlees om daarna de ham in plakjes te snijden. Het zwoerd schraap ik zoveel mogelijk af.

Kan ik van het afgeschraapte stuk zwoerd nog iets lekker smaken?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 22 maart 2011 @ 19:34:53 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94478952
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 18:37 schreef sigme het volgende:
Van een van mijn geslachte varkens heb ik de hammen (gepekeld gedroogd en gerookt) mét zwoerd van de slager gekregen. De ham is in stukken van ongeveer een kilo gesneden. Van zo'n stuk snij ik het zwoerd van het vlees om daarna de ham in plakjes te snijden. Het zwoerd schraap ik zoveel mogelijk af.

Kan ik van het afgeschraapte stuk zwoerd nog iets lekker smaken?
Je zou het met de zuurkool of andere kool mee kunnen koken. Geeft er een lekkere smaak aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94502250
Hoi Piet,

Wat heb je aan ideeën voor een veganistische lunch om mee te nemen in de broodtrommel? Ik eet altijd brood maar zoek eens wat anders. Ik kan het helaas niet opwarmen, dus het moet koud ook lekker zijn en goed te bewaren =) Bedankt!
pi_94502385
Veganistische pannenkoeken :D
Met sojamelk en eivervanger. Lees net ergens dat een halve banaan erdoorheen goed werkt ipv ei.
pi_94502720
pannenkoeken! Zijn die eivervangers te doen? Ook voor omeletten enzo?
pi_94503085
Hm nee echt eiwit poeder enzo schijnt niet lekker te zijn. Maar geprakte banaan in de pannenkoeken schijnt dan weer niet naar banaan te smaken :)
Leuk filmpje misschien:
pi_94503318
Oe, die ga ik uittesten =P heb nog flink wat tofu, uien en knoflook.. moet lukken ^^
pi_94615872
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:17:24 #188
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_94616143
Hoe maak ik een goede engelse Trifle ?
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:19:43 #189
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_94616248
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 11:09 schreef Lyriella het volgende:
Oe, die ga ik uittesten =P heb nog flink wat tofu, uien en knoflook.. moet lukken ^^
Zou je dat wel doen, knoflook en ui tijdens de lunch?
Ik kan me zo voorstellen dat collega's het minder op prijs stellen, krijg je meteen weer te maken met het stigma dat vega's stinken ;)

Couscous moet volgens mij ook met olijfolie kunnen, heb het zelf alleen niet veel gemaakt dus daar kan ik naast zitten.
pi_94616528
Haha, daar heb je een punt. Nah k heb m'n eetplan die dag omgegooid zodat ik het thuis kon uitproberen, zonder collega's te verstoren haha. Ik heb er zelf wat tomaatjes aan toegevoegd, vond dat dat net nog miste in het recept. En wat minder tofu dan voor werd geschreven. Verder top ^^
pi_94616743
Een goede engelse trifle... Nja k weet wel een hele eenvoudige, maar tis niet het beste. Het lekkerst is zelfgemaakt, dus de custard, jam en cake, maar das wel meer werk. Voor het makkelijke werk =>

8 dunne plakjes cake, 1 halve liter vanillevla, 8 eetlepels aardbeienjam. De cake in blokjes snijden. De helft ervan verdelen over 4 hoge glazen, een eetlepel jam eroverheen en dan de helft van de vla verdelen over de 4 glazen. Herhalen met de rest van de ingrediënten en je hebt een allereenvoudigste trifle =)
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:44:58 #192
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94617523
quote:
Op vrijdag 25 maart 2011 21:17 schreef Steve-O het volgende:
Hoe maak ik een goede engelse Trifle ?
Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom.

Dat is het basisrecept, maar dit is typisch zo'n ding wat per huishouden verschilt.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 22:22:14 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94619754
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:44 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom.

Dat is het basisrecept, maar dit is typisch zo'n ding wat per huishouden verschilt.
Cream Sherry
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94636265
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:12 schreef Lyriella het volgende:
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
Zoals Signe zegt, het kan ook prima met olijfolie, of half-half olie en boter. Maar waarom zou je het zonder boter willen? Het is wel het lekkerst met (room)boter.
Ik weet het ook niet
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:11:07 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94638400
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:12 schreef Lyriella het volgende:
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
Wat staat er op de verpakking dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94638967
Couscous kan zeker zonder boter.. Ik vind het persoonlijk lekkerder met, maar het haalt niet heel veel uit behalve wat smaak.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:34:30 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94639181
Je kan alles zonder boter maken, aardappelpuree kan je ook met alleen wat water en zout bij de aardappels maken, maar het is veel lekkerder met melk en boter, een snuf zout.
Ik snap nog steeds niet wat mensen tegen vet hebben, je hebt vet nodig, vet is gezond, je haalt essentiele vitamines alleen uit vetten.
Het denken dat je dik wordt van vet is absolute onzin, je wordt dik van teveel eten.
Eet echte producten, gebruik boter, maar eet gewoon wat minder.
Je leeft dan lekkerder en gezonder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94639548
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan alles zonder boter maken, aardappelpuree kan je ook met alleen wat water en zout bij de aardappels maken, maar het is veel lekkerder met melk en boter, een snuf zout.
Ik snap nog steeds niet wat mensen tegen vet hebben, je hebt vet nodig, vet is gezond, je haalt essentiele vitamines alleen uit vetten.
Het denken dat je dik wordt van vet is absolute onzin, je wordt dik van teveel eten.
Eet echte producten, gebruik boter, maar eet gewoon wat minder.
Je leeft dan lekkerder en gezonder.
Ze is veganist
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:51:45 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94639663
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 14:47 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ze is veganist
Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94640003
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.
Bedankt piet, mijn scherm hangt nu vol koffie. ~O> 8)7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')