hehe, dat van die Asterix wist ik niet maar ik kan me voorstellen dat men in de coupé raar opkeekquote:Op donderdag 10 maart 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
De chef heet in het Engels Vitalstatistixquote:Op donderdag 10 maart 2011 12:17 schreef RobinOok het volgende:
Nee, maar gelukkig is daar google. :-)
[..]
Eendenvet?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 15:26 schreef WKFinal2010 het volgende:
Piet,
Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter?
Dank alvast!
Ah, okay, zoals ik al zei, eendenvet, maar boter is ook lekker (niet te heet laten worden)quote:Op vrijdag 11 maart 2011 19:27 schreef WKFinal2010 het volgende:
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf...
Ja, de AH hier heeft een te groot assortiment voor de hoeveelheid bewoners (nieuwbouw) en dan lopen bepaalde artikelen al snel tegen hun uiterste houdbaarheid op omdat niemand ze kooptquote:
Onzin, zelfs zout heeft een THT datum, is op geologische tijdschalen nog stabiel en houdbaar, maar zout heeft een THT datum.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd.
* Pietverdriet geeft Isegrim een knuffelquote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:45 schreef Isegrim het volgende:
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik.
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapotquote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Gewoon licht zouten, door de bloem halen en even bakken in geklaarde boter lijkt mij veeeeel lekkerder dan het in de oven stoppen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:06 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?
Dan wordt het vlees ietsiepietsie steviger.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 20:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen.![]()
(maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.)
Vind de combinatie met ham/spek niet zo lekkerquote:Op zaterdag 12 maart 2011 22:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk.
Zeker teveel bewogen in de pan?quote:Op maandag 14 maart 2011 15:02 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?
Nee, Heilbot heeft niet veel graatquote:...
Is het trouwens normaal dat er nog vrij veel graten in de file zaten?
Schuldigquote:Op maandag 14 maart 2011 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker teveel bewogen in de pan?
[..]
Nee, Heilbot heeft niet veel graat
Voor bepaalde groentes, zoals aubergine, is het in bepaalde landen (Japan) gebruikelijk deze even in zout water te weken, dat schijnt een bepaalde stof te laten onttrekken, en daarbij de aubergine lekkerder maken.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Volgens mij is dat standaard hoor, dat ze die erin laten.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 13:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Schuldig![]()
Ok, vond in een stukje van 2 ons toch zeker 14 flinke jongens terug, wellicht had de fileerder een slechte dag
Je zou het met de zuurkool of andere kool mee kunnen koken. Geeft er een lekkere smaak aanquote:Op dinsdag 22 maart 2011 18:37 schreef sigme het volgende:
Van een van mijn geslachte varkens heb ik de hammen (gepekeld gedroogd en gerookt) mét zwoerd van de slager gekregen. De ham is in stukken van ongeveer een kilo gesneden. Van zo'n stuk snij ik het zwoerd van het vlees om daarna de ham in plakjes te snijden. Het zwoerd schraap ik zoveel mogelijk af.
Kan ik van het afgeschraapte stuk zwoerd nog iets lekker smaken?
Zou je dat wel doen, knoflook en ui tijdens de lunch?quote:Op woensdag 23 maart 2011 11:09 schreef Lyriella het volgende:
Oe, die ga ik uittesten =P heb nog flink wat tofu, uien en knoflook.. moet lukken ^^
Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom.quote:
Cream Sherryquote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:44 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom.
Dat is het basisrecept, maar dit is typisch zo'n ding wat per huishouden verschilt.
Zoals Signe zegt, het kan ook prima met olijfolie, of half-half olie en boter. Maar waarom zou je het zonder boter willen? Het is wel het lekkerst met (room)boter.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:12 schreef Lyriella het volgende:
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
Wat staat er op de verpakking dan?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:12 schreef Lyriella het volgende:
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
Ze is veganistquote:Op zaterdag 26 maart 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan alles zonder boter maken, aardappelpuree kan je ook met alleen wat water en zout bij de aardappels maken, maar het is veel lekkerder met melk en boter, een snuf zout.
Ik snap nog steeds niet wat mensen tegen vet hebben, je hebt vet nodig, vet is gezond, je haalt essentiele vitamines alleen uit vetten.
Het denken dat je dik wordt van vet is absolute onzin, je wordt dik van teveel eten.
Eet echte producten, gebruik boter, maar eet gewoon wat minder.
Je leeft dan lekkerder en gezonder.
Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.quote:
Bedankt piet, mijn scherm hangt nu vol koffie.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |