abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 maart 2011 @ 13:02:51 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93901871
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
hehe, dat van die Asterix wist ik niet maar ik kan me voorstellen dat men in de coupé raar opkeek :)
  donderdag 10 maart 2011 @ 16:10:44 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93909671
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:17 schreef RobinOok het volgende:
Nee, maar gelukkig is daar google. :-)

[..]

De chef heet in het Engels Vitalstatistix
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93959569
Piet,

Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter?

Dank alvast!
  vrijdag 11 maart 2011 @ 15:31:04 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93959799
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 15:26 schreef WKFinal2010 het volgende:
Piet,

Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter?

Dank alvast!
Eendenvet?
Het smaakt anders dan boter, is anders van samenstelling (andere vetsoorten)
Ganzen en eendenvet zijn erg lekker om aardappels in te bakken, net als kippenvet trouwens.
Wat wil je er mee doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93969749
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf...
  vrijdag 11 maart 2011 @ 19:58:26 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93971394
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 19:27 schreef WKFinal2010 het volgende:
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf...
Ah, okay, zoals ik al zei, eendenvet, maar boter is ook lekker (niet te heet laten worden)
Spekvet is ook lekker trouwens, maar heel anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 maart 2011 @ 20:03:30 #157
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_93971680
Ik heb frambozenbalsamico gekocht, omdat het zo lekker klonk en zogenaamd tegen de datum aanliep. Nou smaakt het lekker, zo'n druppeltje maar om dat flesje nou leeg te druppelen alleen om de smaak is ook zonde. :P
Waar kan ik het beste deze balsamico mee gebruiken? Het is lekker met salades denk ik, of chocolade :9~ maar ik ben een culinaire n00b dus ik kan wel een goeie tip gebruiken 8-).
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 11 maart 2011 @ 21:02:50 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93975234
Ik had tot je dit poste nog nooit van frambozenbalsamica gehoord. Maar een frambozenazijn, met walnotenolie een dressing maken voor over salade, of met een gesnipperd sjalotje lekker bij een stuk gebakken kabeljauw of rog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93990019
Balsamico die tegen de datum aanloopt? :P
pi_93992162
heb je een goed recept voor Goulash met runderlappen?
  † In Memoriam † zaterdag 12 maart 2011 @ 03:49:57 #161
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_93993021
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 01:28 schreef Isegrim het volgende:
Balsamico die tegen de datum aanloopt? :P
Ja, de AH hier heeft een te groot assortiment voor de hoeveelheid bewoners (nieuwbouw) en dan lopen bepaalde artikelen al snel tegen hun uiterste houdbaarheid op omdat niemand ze koopt :P. Dan gooien ze er een 35% kortingssticker op zodat ik hem wil kopen :D. Ongeopend is hij houdbaar tot 13 maart. Ik vetrouw er een beetje op dat ik er nog langer mee door kan :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_93998723
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd. :)
  zaterdag 12 maart 2011 @ 14:44:39 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94002798
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd. :)
Onzin, zelfs zout heeft een THT datum, is op geologische tijdschalen nog stabiel en houdbaar, maar zout heeft een THT datum.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94006927
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 17:39:42 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94008838
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 16:45 schreef Isegrim het volgende:
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik.
* Pietverdriet geeft Isegrim een knuffel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:02:47 #166
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94009682
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:05:20 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94009768
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:06:25 #168
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94009806
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:08:40 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94009868
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:06 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?
Gewoon licht zouten, door de bloem halen en even bakken in geklaarde boter lijkt mij veeeeel lekkerder dan het in de oven stoppen.
Of pocheren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 19:50:21 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94013524
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Dan wordt het vlees ietsiepietsie steviger.
En (maar dat weet ik niet zeker meer) heb je minder kans dat er van die vieze witte eiwitsnotjes uit komen tijdens het bereiden. Daar is een truc/methode voor, zat ik laatst te bedenken, maar vergeten. Ik denk dus dat het zouten en/of marineren was.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 20:22:10 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94014980
Heb hem gebakken in bloem, jammer genoeg liet de bloemlaag los toen ik de filet omdraaide, wat resulteerde in een heleboel stukjes heilbot met krokante bloemdingetjes :P
  zaterdag 12 maart 2011 @ 20:32:46 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94015527
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen. :X

(maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.)
pi_94020347
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 14 maart 2011 @ 15:02:14 #174
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94094642
quote:
Op zaterdag 12 maart 2011 20:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen. :X

(maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.)
Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?

quote:
Op zaterdag 12 maart 2011 22:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk.
Vind de combinatie met ham/spek niet zo lekker :P

Is het trouwens normaal dat er nog vrij veel graten in de file zaten?
pi_94095383
De paar keer dat ik heilbot had was hij compleet graat-vrij.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 14 maart 2011 @ 15:25:09 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94095538
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 15:02 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?
Zeker teveel bewogen in de pan?
quote:
...
Is het trouwens normaal dat er nog vrij veel graten in de file zaten?

Nee, Heilbot heeft niet veel graat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:23:06 #177
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94139495
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 15:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker teveel bewogen in de pan?

[..]

Nee, Heilbot heeft niet veel graat
Schuldig :@

Ok, vond in een stukje van 2 ons toch zeker 14 flinke jongens terug, wellicht had de fileerder een slechte dag :P
  dinsdag 15 maart 2011 @ 13:26:26 #178
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_94139620
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Voor bepaalde groentes, zoals aubergine, is het in bepaalde landen (Japan) gebruikelijk deze even in zout water te weken, dat schijnt een bepaalde stof te laten onttrekken, en daarbij de aubergine lekkerder maken.
Ik snap alleen niet waarom je dat bij vis zou willen doen, meestal is een beetje zuur voldoende voor de ranzige smaakjes.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  dinsdag 15 maart 2011 @ 15:06:20 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94143671
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 13:23 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Schuldig :@

Ok, vond in een stukje van 2 ons toch zeker 14 flinke jongens terug, wellicht had de fileerder een slechte dag :P
Volgens mij is dat standaard hoor, dat ze die erin laten.
Fileren is alleen dat ze de filets los snijden en beetje bijsnijden.
Die grote graten in het midden moet je er zelf nog uitpulken.
Tenminste, volgens mij is dat bij mijn visboer altijd zo.
pi_94476215
Van een van mijn geslachte varkens heb ik de hammen (gepekeld gedroogd en gerookt) mét zwoerd van de slager gekregen. De ham is in stukken van ongeveer een kilo gesneden. Van zo'n stuk snij ik het zwoerd van het vlees om daarna de ham in plakjes te snijden. Het zwoerd schraap ik zoveel mogelijk af.

Kan ik van het afgeschraapte stuk zwoerd nog iets lekker smaken?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 22 maart 2011 @ 19:34:53 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94478952
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 18:37 schreef sigme het volgende:
Van een van mijn geslachte varkens heb ik de hammen (gepekeld gedroogd en gerookt) mét zwoerd van de slager gekregen. De ham is in stukken van ongeveer een kilo gesneden. Van zo'n stuk snij ik het zwoerd van het vlees om daarna de ham in plakjes te snijden. Het zwoerd schraap ik zoveel mogelijk af.

Kan ik van het afgeschraapte stuk zwoerd nog iets lekker smaken?
Je zou het met de zuurkool of andere kool mee kunnen koken. Geeft er een lekkere smaak aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94502250
Hoi Piet,

Wat heb je aan ideeën voor een veganistische lunch om mee te nemen in de broodtrommel? Ik eet altijd brood maar zoek eens wat anders. Ik kan het helaas niet opwarmen, dus het moet koud ook lekker zijn en goed te bewaren =) Bedankt!
pi_94502385
Veganistische pannenkoeken :D
Met sojamelk en eivervanger. Lees net ergens dat een halve banaan erdoorheen goed werkt ipv ei.
pi_94502720
pannenkoeken! Zijn die eivervangers te doen? Ook voor omeletten enzo?
pi_94503085
Hm nee echt eiwit poeder enzo schijnt niet lekker te zijn. Maar geprakte banaan in de pannenkoeken schijnt dan weer niet naar banaan te smaken :)
Leuk filmpje misschien:
pi_94503318
Oe, die ga ik uittesten =P heb nog flink wat tofu, uien en knoflook.. moet lukken ^^
pi_94615872
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:17:24 #188
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_94616143
Hoe maak ik een goede engelse Trifle ?
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:19:43 #189
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_94616248
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 11:09 schreef Lyriella het volgende:
Oe, die ga ik uittesten =P heb nog flink wat tofu, uien en knoflook.. moet lukken ^^
Zou je dat wel doen, knoflook en ui tijdens de lunch?
Ik kan me zo voorstellen dat collega's het minder op prijs stellen, krijg je meteen weer te maken met het stigma dat vega's stinken ;)

Couscous moet volgens mij ook met olijfolie kunnen, heb het zelf alleen niet veel gemaakt dus daar kan ik naast zitten.
pi_94616528
Haha, daar heb je een punt. Nah k heb m'n eetplan die dag omgegooid zodat ik het thuis kon uitproberen, zonder collega's te verstoren haha. Ik heb er zelf wat tomaatjes aan toegevoegd, vond dat dat net nog miste in het recept. En wat minder tofu dan voor werd geschreven. Verder top ^^
pi_94616743
Een goede engelse trifle... Nja k weet wel een hele eenvoudige, maar tis niet het beste. Het lekkerst is zelfgemaakt, dus de custard, jam en cake, maar das wel meer werk. Voor het makkelijke werk =>

8 dunne plakjes cake, 1 halve liter vanillevla, 8 eetlepels aardbeienjam. De cake in blokjes snijden. De helft ervan verdelen over 4 hoge glazen, een eetlepel jam eroverheen en dan de helft van de vla verdelen over de 4 glazen. Herhalen met de rest van de ingrediënten en je hebt een allereenvoudigste trifle =)
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:44:58 #192
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94617523
quote:
Op vrijdag 25 maart 2011 21:17 schreef Steve-O het volgende:
Hoe maak ik een goede engelse Trifle ?
Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom.

Dat is het basisrecept, maar dit is typisch zo'n ding wat per huishouden verschilt.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 22:22:14 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94619754
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:44 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Cake weken in sherry, daarover vers fruit, daarover dikke custardvla en daarover slagroom.

Dat is het basisrecept, maar dit is typisch zo'n ding wat per huishouden verschilt.
Cream Sherry
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94636265
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:12 schreef Lyriella het volgende:
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
Zoals Signe zegt, het kan ook prima met olijfolie, of half-half olie en boter. Maar waarom zou je het zonder boter willen? Het is wel het lekkerst met (room)boter.
Ik weet het ook niet
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:11:07 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94638400
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:12 schreef Lyriella het volgende:
dan een vraag.. ik ga voor t eerst couscous bereiden ^^ kan dit ook zonder de boter die op de verpakking beschreven staat?
Wat staat er op de verpakking dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94638967
Couscous kan zeker zonder boter.. Ik vind het persoonlijk lekkerder met, maar het haalt niet heel veel uit behalve wat smaak.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:34:30 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94639181
Je kan alles zonder boter maken, aardappelpuree kan je ook met alleen wat water en zout bij de aardappels maken, maar het is veel lekkerder met melk en boter, een snuf zout.
Ik snap nog steeds niet wat mensen tegen vet hebben, je hebt vet nodig, vet is gezond, je haalt essentiele vitamines alleen uit vetten.
Het denken dat je dik wordt van vet is absolute onzin, je wordt dik van teveel eten.
Eet echte producten, gebruik boter, maar eet gewoon wat minder.
Je leeft dan lekkerder en gezonder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94639548
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan alles zonder boter maken, aardappelpuree kan je ook met alleen wat water en zout bij de aardappels maken, maar het is veel lekkerder met melk en boter, een snuf zout.
Ik snap nog steeds niet wat mensen tegen vet hebben, je hebt vet nodig, vet is gezond, je haalt essentiele vitamines alleen uit vetten.
Het denken dat je dik wordt van vet is absolute onzin, je wordt dik van teveel eten.
Eet echte producten, gebruik boter, maar eet gewoon wat minder.
Je leeft dan lekkerder en gezonder.
Ze is veganist
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zaterdag 26 maart 2011 @ 14:51:45 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94639663
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 14:47 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ze is veganist
Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94640003
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.
Bedankt piet, mijn scherm hangt nu vol koffie. ~O> 8)7
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')