abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 15 februari 2011 @ 12:49:24 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92814706
Bij wijze van TVP: volgens mij moet het deel 14 zijn in de TT!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  dinsdag 15 februari 2011 @ 12:59:54 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92815065
Je hebt gelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 februari 2011 @ 13:06:22 #4
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92815309
Omdat het zo boeiend is & blijft even een tvp.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_92974206
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen...

Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'?
  vrijdag 18 februari 2011 @ 19:30:46 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92978557
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 18:07 schreef Jessiiie het volgende:
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen...

Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'?
Rostbratwurst, een braadworstsoort, maar dit is regionaal verschillend wat voor worst ze gebruiken. De saus wordt vaak zelfgemaakt, het is een tomatensaus als basis, op smaak gebracht met kerriepoeder. Vaak wordt er ook kerriepoeder overheen gedaan. Ik heb de saus nog nooit zelfgemaakt. De saus is meestal warm, maar dit verschilt ook regionaal
Kortom, lastig gerecht om in NL goed na te maken, Duitse braadworsten komen in veel varianten maar lijken over het algemeen niet op de Nederlandse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93012902
hoi, een vraagje over stokbrood.
Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling.
Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer)

Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd?

En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen.

Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen ;)
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 19 februari 2011 @ 17:40:18 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93018301
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 14:55 schreef Mixende_match het volgende:
hoi, een vraagje over stokbrood.
Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling.
Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer)

Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd?

En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen.

Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen ;)
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 februari 2011 @ 16:52:06 #9
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_93108474
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 21 februari 2011 @ 16:55:54 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93108659
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 16:52 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten?
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?
Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is.
Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93148163
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?
Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is.
Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee.
In die laatste categorie zijn de 365 pannen van Ikea erg goed. Ik gebruik die van mij nu bijna anderhalf jaar intensief, en nu pas begint hij de eerste gebruikssporen te tonen.

Heb ook een gietijzeren pan van een paar kilo, maar ik gebruik hem eigenlijk maar weinig. Zodra je bedenkt dat je je ingredienten er in gaat doen, zijn ze eigenlijk al vastgebakken aan de bodem.
  dinsdag 22 februari 2011 @ 17:33:08 #12
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93159472
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 22 februari 2011 @ 18:09:07 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93161153
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 17:33 schreef MissHobje het volgende:
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer ;)
Trouwen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93162848
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Trouwen?
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.
pi_93162892
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.
Nee, dan heb ik twee topkoks. *O*
  dinsdag 22 februari 2011 @ 19:00:39 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93163431
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:48 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, dan heb ik twee topkoks. *O*
Geen bottomkok?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 februari 2011 @ 19:33:39 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93164970
Zeg!
pi_93171348
LOL _O- Sorry, mevrouw Ook, zal meteen weer ontopic gaan. :@
pi_93171508
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ;(
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:34:44 #20
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93172265
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Trouwen?
O+ Piet! het is dat ik al getrouwd ben ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93172657
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ;(
:D Jij hebt het afgelopen jaar twee keer gekookt, dus dat klopt ook wel :P
pi_93189744
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?
ja, voor een groot deel wel ja. c_/

Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij?
~ Bonito La Risa ~
  woensdag 23 februari 2011 @ 10:39:08 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93190044
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 10:30 schreef Mixende_match het volgende:

[..]

ja, voor een groot deel wel ja. c_/

Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij?
Dan was het waarschijnlijk kruidenboter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 februari 2011 @ 10:43:17 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93190194
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok. ;(
Is hij zwart?
Olie je hem regelmatig na gebruik even in?
Je wast hem toch niet af?
Pan op het vuur zetten, heet laten worden, wat olie er in, aardappelschillen er in en die bakken, aa
Het duurt wel even voor je pan goed ingewerkt is, maar als hij dat eenmaal is wil je geen ander meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 februari 2011 @ 10:49:22 #25
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93190385
En gietijzer moet ook echt heet worden, zo het dat het net een beetje walmt.
Allles schroeit dan snel dicht en blijft ook niet meer aan de pan plakken.
Het scheelt ook flink als je vlees minstens een half uur buiten de koelkast op kamertemperatuur laat komen, koud vlees brandt ook aan.
pi_93197531
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is hij zwart?
Olie je hem regelmatig na gebruik even in?
Je wast hem toch niet af?
Hoe maak je hem dan goed schoon Piet?
  woensdag 23 februari 2011 @ 13:52:47 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93197850
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 13:45 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Hoe maak je hem dan goed schoon Piet?
Je maakt hem schoon door even met een keukenpapiertje het vet er uit te vegen, en hooguit even met heet water (zonder sop) af te spoelen, waarna je hem even op het vuur zet en hem inwrijft met olie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93197919
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 13:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je maakt hem schoon door even met een keukenpapiertje het vet er uit te vegen, en hooguit even met heet water (zonder sop) af te spoelen, waarna je hem even op het vuur zet en hem inwrijft met olie.
Dat is wel hoe ik mijn pan met aanbaklaag schoonmaak. De sproeier er op met heel heet water, en het doekje komt er niet eens bij kijken (vrij hoge druk).
  woensdag 23 februari 2011 @ 13:59:50 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93198183
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 10:49 schreef SiGNe het volgende:
En gietijzer moet ook echt heet worden, zo het dat het net een beetje walmt.
Allles schroeit dan snel dicht en blijft ook niet meer aan de pan plakken.
Het scheelt ook flink als je vlees minstens een half uur buiten de koelkast op kamertemperatuur laat komen, koud vlees brandt ook aan.
Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan.
  woensdag 23 februari 2011 @ 14:08:25 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93198627
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 13:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan.
Alsof men in azie met tefal woks werkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 februari 2011 @ 14:18:28 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93199127
Nee, die frituren hun gemarineerde vlees in een centimeters dikke laag olie.
Zie ik jou niet doen in je geliefde braadpan, of wel?
pi_93199315
Piet,

Ik ga vanavond preisoep maken maar zoek nog iets voor erin, zit te denken aan ham of spek, wat raad jij aan?
pi_93199365
Ik zou zeggen: Prei.
  woensdag 23 februari 2011 @ 14:29:01 #34
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93199652
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 13:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan.
Kwestie van droogdeppen.
Een teveel aan marinade/kruiden brandt aan in de pan en wordt onderdeel van de (anti-aanbak)koolstoflaag.
  woensdag 23 februari 2011 @ 14:31:20 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93199764
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:22 schreef McGilles het volgende:
Piet,

Ik ga vanavond preisoep maken maar zoek nog iets voor erin, zit te denken aan ham of spek, wat raad jij aan?
Een stevige bouillon met prei, licht gebonden, wat room erdoor, en voor het serveren in het bord een plakje mooie droge ham leggen, samengevouwen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93199987
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een stevige bouillon met prei, licht gebonden, wat room erdoor, en voor het serveren in het bord een plakje mooie droge ham leggen, samengevouwen.
Dankje, haal ook voordat ik ga pureren prei uit de pan om later weer terug erin te doen.
Welke soort ham moet ik aan denken?
  woensdag 23 februari 2011 @ 14:44:00 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93200370
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:36 schreef McGilles het volgende:

[..]

Dankje, haal ook voordat ik ga pureren prei uit de pan om later weer terug erin te doen.
Pureren?
quote:
Welke soort ham moet ik aan denken?
Droge ham, geen gekookte, soort is niet zo belangrijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93200513
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pureren?

[..]

Droge ham, geen gekookte, soort is niet zo belangrijk
Ja, wil eigenlijk eerst even de prei 5 minuutjes in de pan fruiten totdat ie zacht wordt, dan bouillon erbij en eventjes koken, 1/4 van de prei eruit vissen en dan pureren, prei terug erin en dan room toevoegen en op smaak brengen.

Geen goed idee dan?
  woensdag 23 februari 2011 @ 14:49:02 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93200609
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:47 schreef McGilles het volgende:

[..]

Ja, wil eigenlijk eerst even de prei 5 minuutjes in de pan fruiten totdat ie zacht wordt, dan bouillon erbij en eventjes koken, 1/4 van de prei eruit vissen en dan pureren, prei terug erin en dan room toevoegen en op smaak brengen.

Geen goed idee dan?
Van mij mag je dat doen, maar ik zie graag wat ik eet, een uiensoep pureer je toch ook niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93200682
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van mij mag je dat doen, maar ik zie graag wat ik eet, een uiensoep pureer je toch ook niet?
Klopt :)
Weet je wat, ik ga hem vanavond dan eens niet pureren, je hoort morgen het verslag wel, vorige keren heb ik hem telkens gepureerd.
pi_93202016
Piet,

Ik heb van de week doesburgse mosterd gekregen. Nu wil ik graag Mosterdsoep maken. Maar ik kom alleen maar recepten tegen met prei en melk. Nu is de prei geen probleem. Maar ik ben lactose intollerant, dus die melk wordt een ramp.
Weet je een ander recept waar de woorden soep en mosterd in voorkomt?

Owja daarnaast wordt ik mijn koekenpan met teflonlaag een beetje zat. Kan elk half jaar een nieuwe kopen omdat die laag loslaat.
Nu zag ik in een ander topic voorbijkomen dat je beter een gietijzerenpan kan inbranden en dat je dan niet anders meer wilt. (volgens jou).
Dat kan dus met zoiets:

Loeizwaar en was maar 40,- bij een zaakje in Utrecht.

[ Bericht 43% gewijzigd door DrukVout op 23-02-2011 15:26:13 ]
  woensdag 23 februari 2011 @ 15:42:43 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93203584
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:14 schreef DrukVout het volgende:
Piet,

Ik heb van de week doesburgse mosterd gekregen. Nu wil ik graag Mosterdsoep maken. Maar ik kom alleen maar recepten tegen met prei en melk. Nu is de prei geen probleem. Maar ik ben lactose intollerant, dus die melk wordt een ramp.
Weet je een ander recept waar de woorden soep en mosterd in voorkomt?
Stevige runderbouillon, die bind je licht door er een bloemige kleingesneden aardappel in te laten kapotkoken (of neem wat pureepoeder), dat geeft een rulle gebonden soep, daar doe je mosterd doorheen. Je kan er wat fijngesneden prei doorheen doen. Ook leuk, geel mosterdzaad erdoor, die je gaar kookt, dat worden een soort besjesachtige bolletjes die leuk ploppen in je mond als je er op bijt
quote:
Owja daarnaast wordt ik mijn koekenpan met teflonlaag een beetje zat. Kan elk half jaar een nieuwe kopen omdat die laag loslaat.
Nu zag ik in een ander topic voorbijkomen dat je beter een gietijzerenpan kan inbranden en dat je dan niet anders meer wilt. (volgens jou).
Dat kan dus met zoiets:
[ afbeelding ]
Loeizwaar en was maar 40,- bij een zaakje in Utrecht.
40 Euro is verschrikkelijk veel geld voor een gietijzeren koekenpan, ken je niemand met een horecazaak/pasje voor een horeca groothandel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93203989
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stevige runderbouillon, die bind je licht door er een bloemige kleingesneden aardappel in te laten kapotkoken (of neem wat pureepoeder), dat geeft een rulle gebonden soep, daar doe je mosterd doorheen. Je kan er wat fijngesneden prei doorheen doen. Ook leuk, geel mosterdzaad erdoor, die je gaar kookt, dat worden een soort besjesachtige bolletjes die leuk ploppen in je mond als je er op bijt

[..]

40 Euro is verschrikkelijk veel geld voor een gietijzeren koekenpan, ken je niemand met een horecazaak/pasje voor een horeca groothandel?
Thanx voor de soep!

Nee helaas ken ik niemand met een horecazaak of een pasje.
  woensdag 23 februari 2011 @ 15:55:03 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93204233
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:50 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Thanx voor de soep!

Nee helaas ken ik niemand met een horecazaak of een pasje.
Ook niemand met een eigen zaak en macro pas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93204427
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook niemand met een eigen zaak en macro pas?
Ahhh dat dan weer wel. Maarja die pan heb ik alweer een tijdje.
Maar is het een goede om te gebruiken ipv een standaard tefal koekenpan? Gebruik hem nu namelijk alleen maar voor de pannenkoeken en de biefstuk.

(door jouw opmerking over horeca groothandel kwam ik bij de sligro terecht. Zag een kitchenaid vanaf morgen in de aanbieding voor 299,-)
  woensdag 23 februari 2011 @ 16:01:22 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93204542
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:58 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Ahhh dat dan weer wel. Maarja die pan heb ik alweer een tijdje.
Maar is het een goede om te gebruiken ipv een standaard tefal koekenpan? Gebruik hem nu namelijk alleen maar voor de pannenkoeken en de biefstuk.
Ik bak vrijwel alles in de gietijzeren pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93245345
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen..
  donderdag 24 februari 2011 @ 10:52:36 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93245655
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:43 schreef Deimos000 het volgende:
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen..
En je afvoer vol met vet gooien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93245689
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je afvoer vol met vet gooien?
Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem :P
  donderdag 24 februari 2011 @ 11:03:21 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93245990
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem :P
Gaat vreselijk aankoeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 februari 2011 @ 14:22:15 #51
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93254472
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem :P
Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beter ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93255137
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:22 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beter ;)
Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, olie :P
  donderdag 24 februari 2011 @ 14:53:59 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93256045
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, olie :P
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93256300
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie.
En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden.

Getver :D
pi_93256650
Ik kan me niet voorstellen dat die bende dusdanig afkoelt dat je zwanenhals een klodder behangerslijm wordt als je dit met warm water de gootsteen doorspoelt, maar dat terzijde.

Als ik het dan dus goed begrijp moet je je koekenpan schoonmaken met een stukje keukenrol.. Hete pan of laat je dat ding afkoelen (en dus aankoeken)?
  donderdag 24 februari 2011 @ 15:11:58 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93256927
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 15:06 schreef Deimos000 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat die bende dusdanig afkoelt dat je zwanenhals een klodder behangerslijm wordt als je dit met warm water de gootsteen doorspoelt, maar dat terzijde.

Als ik het dan dus goed begrijp moet je je koekenpan schoonmaken met een stukje keukenrol.. Hete pan of laat je dat ding afkoelen (en dus aankoeken)?
Vet er uit gieten, af laten koelen, met een stukje keukenpapier er uit vegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93265006
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:50 schreef McGilles het volgende:

[..]

Klopt :)
Weet je wat, ik ga hem vanavond dan eens niet pureren, je hoort morgen het verslag wel, vorige keren heb ik hem telkens gepureerd.
Uiteindelijk toch kort even de blender erin gezet maar nog genoeg preiringen erin gelaten, samen met de parmaham was het echt heerlijk! Moet zeggen dat dit de lekkerste soep is die ik sinds maanden heb gemaakt.
pi_93266922
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:59 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden.

Getver :D
Ik weet nog wel wat leuke verhalen van m'n vaste loodgieter. :D
pi_93270470
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:43 schreef Deimos000 het volgende:
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen..
Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_93295260
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 20:01 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk.
Gaat al 2,5 jaar goed hoor :Y)

Zal me binnenkort eens vergrijpen aan zo'n gietijzeren gevaarte.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:30:56 #61
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93306955
Piet volgens mij doe jij ook regelmatig boodschappen bij de oosterburen, heb je nog aanraders die eruit springen?
pi_93307240
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 07:29 schreef Deimos000 het volgende:

[..]

Gaat al 2,5 jaar goed hoor :Y)

Zal me binnenkort eens vergrijpen aan zo'n gietijzeren gevaarte.
Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooit :)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:37:34 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93307265
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet volgens mij doe jij ook regelmatig boodschappen bij de oosterburen, heb je nog aanraders die eruit springen?
Valt mee hoor, vlees haal ik tegenwoordig in NL bij een horeca slager en bij de Hanos en groente koop ik op de markt of soms bij de hanos als ik daar ben.
Sterke drank is een aanrader, scheelt nogal in prijs en blijft lang goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93307330
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooit :)
Was mij onbekend.. Thanks! :Y)
pi_93310136
Hoe zorg ik dat mijn kippensoep niet troebel wordt?
  vrijdag 25 februari 2011 @ 15:44:11 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93310283
quote:
5s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 15:41 schreef MevrouwPuff het volgende:
Hoe zorg ik dat mijn kippensoep niet troebel wordt?
De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93310449
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
Bedankt :) De volgende keer doe ik het zo ^O^
pi_93311473
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
Ice Filtrated Consommé
  vrijdag 25 februari 2011 @ 16:17:20 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93311761
Bedankt voor het linkje. ;-)
En ook nog even een foto, om te bewijzen hoe helder het wordt:



En dat dus zonder enkele moeite. Gewoon invriezen en later langzaam laten ontdooien in een vergiet met zakdoek/kaasdoek.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 16:30:33 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93312370
Superheldere bouillons vind ik aardig als tour de force, maar het stukje van Harold McGee maakt het nog interessanter, kraakheldere tomatensoep, aardbeiensap, alles wat vloeibaar is helemaal helder maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 18:11:10 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93316049
Zelfde principe, alleen moet je dan zelf even wat gelatine of agar agar toevoegen.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 18:54:40 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93317680
Hoi Piet..
ik vroeg me af of je misschien ook een lekker recept met (bruine) rum weet.
Ik ben een redelijk liefhebber en heb altijd wel een paar flesjes goede rum staan (geen bahcardi dus) maar vroeg me af of er ook lekkere recepten mee zijn te maken.

Ik heb al een keer rum ipv. kirsch gebruikt in een kaasfondue, dat was dan een minder goed idee (m'n kirsch was op, vandaar de aanpassing)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 20:55:17 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93322985
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 18:54 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet..
ik vroeg me af of je misschien ook een lekker recept met (bruine) rum weet.
Ik ben een redelijk liefhebber en heb altijd wel een paar flesjes goede rum staan (geen bahcardi dus) maar vroeg me af of er ook lekkere recepten mee zijn te maken.

Ik heb al een keer rum ipv. kirsch gebruikt in een kaasfondue, dat was dan een minder goed idee (m'n kirsch was op, vandaar de aanpassing)
Ik drink rum alleen in een Long Island Iced Tea, ben er geen grote fan van. Mijn schoonfamilie is helemaal gek met Herrencreme, persoonlijk vind ik het niet lekker,
Je maakt een vanille pudding 400ML volgens het recept van het pakje, of neem vla, je slaat 250 NL slagroom stijf en mengt deze met de vanillepudding/vla. Je doet er 1 flinke scheut rum door en 100 gram geraspte bittere chocolade.
Ik vind het persoonlijk niet lekker, maar dat zei ik al.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93326169
Even een zijstapje, maar je kan ook erg lekker vruchtenconcentraat maken met diepvriesfiltratie. Omdat je geen hitte gebruikt is de smaak supergoed.

Verder is dit toch altijd weer een leuk topic om door te lezen.

Piet, ik denk dat the flemish primitives wel iets leuks is voor jou..... www.theflemishprimitives.com
bij mij betaalt de baas.... dat scheelt ;)
Whatever...
  vrijdag 25 februari 2011 @ 21:52:39 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93326328
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 21:49 schreef Spanky78 het volgende:
Even een zijstapje, maar je kan ook erg lekker vruchtenconcentraat maken met diepvriesfiltratie. Omdat je geen hitte gebruikt is de smaak supergoed.

Verder is dit toch altijd weer een leuk topic om door te lezen.

Piet, ik denk dat the flemish primitives wel iets leuks is voor jou..... www.theflemishprimitives.com
bij mij betaalt de baas.... dat scheelt ;)
Vlaanderen ligt nogal uit de buurt voor mij, maar wil van de zomer nog een weekje vlaanderen doen, brugge, gent, etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93327304
Het is ook uit de buurt, maar ik ga over 2 weken lekker gerechtjes proeven van Redzepi, Sergio herman etcetc. Heb daar ook helden gezien zoals: McGee, Heston Blumenthal, Albert Adria.... Maar ook meer klassieke koks, coole technieken etc.

Anyway. Omdat je duidelijk gek bent op koken en veel weet van eten. Dit is een congres/symposium waar je inspiratie opdoet :)
Whatever...
pi_93355772
Piet, vanwaar eigenlijk die aardappelschillen bij het inbranden van de pan?
  zaterdag 26 februari 2011 @ 18:20:48 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93357611
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 17:38 schreef Isegrim het volgende:
Piet, vanwaar eigenlijk die aardappelschillen bij het inbranden van de pan?
Was een tip in de gebruiksaanwijzing van een pan die ik kocht, werkt goed trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93357813
In welke zin werkt het goed? Wat voegt het toe, zeg maar?
  zaterdag 26 februari 2011 @ 19:32:38 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93360338
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 18:25 schreef Isegrim het volgende:
In welke zin werkt het goed? Wat voegt het toe, zeg maar?
Inbranden van de pan ging goed, of het anders beter gaat, who knows, ik het geen vergelijktest gedaan, en ik doe het ook niet dagelijks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 28 februari 2011 @ 14:08:11 #81
296595 foodlover
live and learn
pi_93438910
Beste Piet,

Ik heb nog spruitjes liggen. Weet jij een lekkere bereiding zonder kaas en/of kerrie?

Daarnaast ben ik op zoek naar een beproefd, simpel recept voor aardappelgratin (4 personen).

Alvast bedankt voor het meedenken!
pi_93440668
Spruitjes combineren lekker met noten, bv walnoten.
pi_93441585
De klassieker, spruiten met spek, doet het altijd erg goed bij mij :9
pi_93443275
Of met rauwe ham of iberico-spek. :9
pi_93444125
Beetgaar gekookte spruiten omgehusseld met wat nootmuskaat!
pi_93446121
quote:
1s.gif Op maandag 28 februari 2011 16:14 schreef Cici het volgende:
Beetgaar gekookte spruiten omgehusseld met wat nootmuskaat!
:P Die optie kan ik je van harte afraden :D

Ik zou ze toch echt in vet (bijv. spek) bereiden. Met een klontje boter.
  maandag 28 februari 2011 @ 17:39:18 #87
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_93448239
Ze smaken verassend goed met satesaus. Eerlijk waar.

*wacht op culinair billekoek van piet*
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  maandag 28 februari 2011 @ 17:48:26 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93448745
In de Allerhande stonden laatst een aantal recepten met spruiten, ook te vinden op de website: http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=spruiten
pi_93450011
quote:
1s.gif Op maandag 28 februari 2011 17:39 schreef Tanin het volgende:
Ze smaken verassend goed met satesaus. Eerlijk waar.

*wacht op culinair billekoek van piet*
Ik kan me helemaal voorstellen dat dat lekker is hoor. :D
  maandag 28 februari 2011 @ 19:04:21 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93452746
quote:
1s.gif Op maandag 28 februari 2011 14:08 schreef foodlover het volgende:
Beste Piet,

Ik heb nog spruitjes liggen. Weet jij een lekkere bereiding zonder kaas en/of kerrie?

Daarnaast ben ik op zoek naar een beproefd, simpel recept voor aardappelgratin (4 personen).

Alvast bedankt voor het meedenken!
Beetgaar koken, klont boter erover (geen margarine) en een beetje citroensap.
Smullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93498567
quote:
1s.gif Op maandag 28 februari 2011 16:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

:P Die optie kan ik je van harte afraden :D

Ik zou ze toch echt in vet (bijv. spek) bereiden. Met een klontje boter.
Omdat jij het niet lekker vind afraden?
Misschien heeft een ander wel smaak :P

Ik eet het nu ook, erg lekker :)
  dinsdag 1 maart 2011 @ 18:50:56 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93501485
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 17:49 schreef Cici het volgende:

[..]

Omdat jij het niet lekker vind afraden?
Misschien heeft een ander wel smaak :P

Ik eet het nu ook, erg lekker :)
Je weet dat de troep van Chemiepackbrand allemaal neersloeg in de spruitenvelden van de Alblasserwaard?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93527441
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je weet dat de troep van Chemiepackbrand allemaal neersloeg in de spruitenvelden van de Alblasserwaard?
Oh, dat interesseerd me niks..
Smaken ze niet minder om :P
pi_93528182
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 08:54 schreef Cici het volgende:

[..]

Oh, dat interesseerd me niks..
Smaken ze niet minder om :P
Gekookt smaken ze sowieso minder :P
pi_93528892
De satesaus geeft inderdaad een leuke twist.. Zo eet ik ze ook wel eens :)

Piet (of iemand anders met een briljante ingeving), is er nog een leuke twist te geven aan patsa stroganoff (zo'n prefab pakje van appie :'))?
  woensdag 2 maart 2011 @ 09:57:33 #96
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93529033
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Valt mee hoor, vlees haal ik tegenwoordig in NL bij een horeca slager en bij de Hanos en groente koop ik op de markt of soms bij de hanos als ik daar ben.
Sterke drank is een aanrader, scheelt nogal in prijs en blijft lang goed.
Ok, ik kom vrij vaak door Duitsland als ik naar Twente en behalve tanken wil ik toch regelmatiger in Duitsland inkopen doen. Soljanka met brood is bv. prima te doen als avondmaaltijd als je geen zin hebt om te koken :P

Die horeca slager, wil je delen waar die zit?
  woensdag 2 maart 2011 @ 09:59:14 #97
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_93529066
Heeft Piet al eens een lekker recept met kapucijners gegeven? Vraag is naar aanleiding van zijn opmerking in het topic over favoriet blikvoer.
The love you take is equal to the love you make.
pi_93529302
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 09:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gekookt smaken ze sowieso minder :P
:P
  woensdag 2 maart 2011 @ 16:06:58 #99
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_93542987
quote:
14s.gif Op woensdag 2 maart 2011 09:59 schreef Lienekien het volgende:
Heeft Piet al eens een lekker recept met kapucijners gegeven? Vraag is naar aanleiding van zijn opmerking in het topic over favoriet blikvoer.
Kapucijners met spekjes en suiker. :9~
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
  woensdag 2 maart 2011 @ 16:40:25 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93544716
quote:
14s.gif Op woensdag 2 maart 2011 09:59 schreef Lienekien het volgende:
Heeft Piet al eens een lekker recept met kapucijners gegeven? Vraag is naar aanleiding van zijn opmerking in het topic over favoriet blikvoer.
Kapucijners uit blik opentrekken, en goed spoelen, alle prut moet er vanaf.
Spekkies uitbakken, Kapucijners opwarmen met klein beetje water in de pan spekkies met vet over de Kapucijners . Serveren met piccalilly, amsterdamse uitjes, augurkjes, eventueel wat mosterd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')