Rostbratwurst, een braadworstsoort, maar dit is regionaal verschillend wat voor worst ze gebruiken. De saus wordt vaak zelfgemaakt, het is een tomatensaus als basis, op smaak gebracht met kerriepoeder. Vaak wordt er ook kerriepoeder overheen gedaan. Ik heb de saus nog nooit zelfgemaakt. De saus is meestal warm, maar dit verschilt ook regionaalquote:Op vrijdag 18 februari 2011 18:07 schreef Jessiiie het volgende:
Laat ik dan maar de eerste vraag stellen...
Weet jij een goed recept voor curryworst? Vanmiddag saus (poeder met water) gemaakt die ik in Duitsland gehaald had maar dat was het totaal niet... En welke worst raad je aan om te gebruiken? Of bestaan er speciale 'curryworsten'?
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 14:55 schreef Mixende_match het volgende:
hoi, een vraagje over stokbrood.
Laatst was ik op visitie bij iemand die had stokbrood met een soort van vulling.
Het stokbrood was in de lengte door gesneden, en er was wat opgesmeerd, ik geloof iets van creme fraiche, philledelphia/boursin, knoflook? (en dan gemixt met een staafmixer)
Kan zoiets kloppen? Of is creme fraiche helemaal verkeerd?
En dat was er dan opgesmeerd, stokbrood opelkaar, en aluminium folie er om heen.
Kan dit een beetje kloppen? haha wil het van het weekend uitproberen
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?quote:Op maandag 21 februari 2011 16:52 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik ben zwaar aan nieuwe koekenpannen toe. Heb jij nog bepaalde voorkeuren/adviezen/tips om op te letten?
In die laatste categorie zijn de 365 pannen van Ikea erg goed. Ik gebruik die van mij nu bijna anderhalf jaar intensief, en nu pas begint hij de eerste gebruikssporen te tonen.quote:Op maandag 21 februari 2011 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben je bereid moeite te doen met onderhoud of wil je gemak?
Moeite doen: Zwaar gietijzer, goed inbranden en daarna nooit met zeep schoonmaken, slechts met keukenpapier schoonvegen, gaan je leven lang mee en worden alleen maar beter. Beste kan je bij een Horeca groothandel kopen, degelijk spul voor het echte werk en betaalbaar omdat het geen chique merk is.
Gemak: De zwaarste antiaanbakpannen die je kan vinden, zijn duurder dan gietijzer en gaan een jaar ofzo mee.
Trouwen?quote:Op dinsdag 22 februari 2011 17:33 schreef MissHobje het volgende:
Deeltje 14 van gemaakt, klopt de telling weer
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.quote:
Nee, dan heb ik twee topkoks.quote:Op dinsdag 22 februari 2011 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het was op mijn verzoek, dus dan zou je met mij moeten trouwen. Isegrim vindt dat vast niet erg.
quote:Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok.
ja, voor een groot deel wel ja.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was het daarna in de oven gegooid en de vulling geheel in het brood gesmolten?
Dan was het waarschijnlijk kruidenboterquote:Op woensdag 23 februari 2011 10:30 schreef Mixende_match het volgende:
[..]
ja, voor een groot deel wel ja.![]()
Ik denk dat die creme freche fout is, hoort zoiets er wel bij?
Is hij zwart?quote:Op dinsdag 22 februari 2011 21:24 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij doen wij iets verkeerd met het inbranden van die gietijzeren pan ofzo. Het ding is echt wel van goede kwaliteit volgens mij, maar blijft aanbranden. Misschien maak ik hem te goed schoon. We kiezen iig steeds weer voor de anti-aanbakpan alleen dan voel ik me een inferieure kok.
Hoe maak je hem dan goed schoon Piet?quote:Op woensdag 23 februari 2011 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is hij zwart?
Olie je hem regelmatig na gebruik even in?
Je wast hem toch niet af?
Je maakt hem schoon door even met een keukenpapiertje het vet er uit te vegen, en hooguit even met heet water (zonder sop) af te spoelen, waarna je hem even op het vuur zet en hem inwrijft met olie.quote:Op woensdag 23 februari 2011 13:45 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Hoe maak je hem dan goed schoon Piet?
Dat is wel hoe ik mijn pan met aanbaklaag schoonmaak. De sproeier er op met heel heet water, en het doekje komt er niet eens bij kijken (vrij hoge druk).quote:Op woensdag 23 februari 2011 13:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je maakt hem schoon door even met een keukenpapiertje het vet er uit te vegen, en hooguit even met heet water (zonder sop) af te spoelen, waarna je hem even op het vuur zet en hem inwrijft met olie.
Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan.quote:Op woensdag 23 februari 2011 10:49 schreef SiGNe het volgende:
En gietijzer moet ook echt heet worden, zo het dat het net een beetje walmt.
Allles schroeit dan snel dicht en blijft ook niet meer aan de pan plakken.
Het scheelt ook flink als je vlees minstens een half uur buiten de koelkast op kamertemperatuur laat komen, koud vlees brandt ook aan.
Alsof men in azie met tefal woks werktquote:Op woensdag 23 februari 2011 13:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan.
Kwestie van droogdeppen.quote:Op woensdag 23 februari 2011 13:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar dan ook alleen saai, "schoon" vlees, marineer het en je bent de lul met zo'n pan.
Een stevige bouillon met prei, licht gebonden, wat room erdoor, en voor het serveren in het bord een plakje mooie droge ham leggen, samengevouwen.quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:22 schreef McGilles het volgende:
Piet,
Ik ga vanavond preisoep maken maar zoek nog iets voor erin, zit te denken aan ham of spek, wat raad jij aan?
Dankje, haal ook voordat ik ga pureren prei uit de pan om later weer terug erin te doen.quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een stevige bouillon met prei, licht gebonden, wat room erdoor, en voor het serveren in het bord een plakje mooie droge ham leggen, samengevouwen.
Pureren?quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:36 schreef McGilles het volgende:
[..]
Dankje, haal ook voordat ik ga pureren prei uit de pan om later weer terug erin te doen.
Droge ham, geen gekookte, soort is niet zo belangrijkquote:Welke soort ham moet ik aan denken?
Ja, wil eigenlijk eerst even de prei 5 minuutjes in de pan fruiten totdat ie zacht wordt, dan bouillon erbij en eventjes koken, 1/4 van de prei eruit vissen en dan pureren, prei terug erin en dan room toevoegen en op smaak brengen.quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pureren?
[..]
Droge ham, geen gekookte, soort is niet zo belangrijk
Van mij mag je dat doen, maar ik zie graag wat ik eet, een uiensoep pureer je toch ook niet?quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:47 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ja, wil eigenlijk eerst even de prei 5 minuutjes in de pan fruiten totdat ie zacht wordt, dan bouillon erbij en eventjes koken, 1/4 van de prei eruit vissen en dan pureren, prei terug erin en dan room toevoegen en op smaak brengen.
Geen goed idee dan?
Kloptquote:Op woensdag 23 februari 2011 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Van mij mag je dat doen, maar ik zie graag wat ik eet, een uiensoep pureer je toch ook niet?
Stevige runderbouillon, die bind je licht door er een bloemige kleingesneden aardappel in te laten kapotkoken (of neem wat pureepoeder), dat geeft een rulle gebonden soep, daar doe je mosterd doorheen. Je kan er wat fijngesneden prei doorheen doen. Ook leuk, geel mosterdzaad erdoor, die je gaar kookt, dat worden een soort besjesachtige bolletjes die leuk ploppen in je mond als je er op bijtquote:Op woensdag 23 februari 2011 15:14 schreef DrukVout het volgende:
Piet,
Ik heb van de week doesburgse mosterd gekregen. Nu wil ik graag Mosterdsoep maken. Maar ik kom alleen maar recepten tegen met prei en melk. Nu is de prei geen probleem. Maar ik ben lactose intollerant, dus die melk wordt een ramp.
Weet je een ander recept waar de woorden soep en mosterd in voorkomt?
40 Euro is verschrikkelijk veel geld voor een gietijzeren koekenpan, ken je niemand met een horecazaak/pasje voor een horeca groothandel?quote:Owja daarnaast wordt ik mijn koekenpan met teflonlaag een beetje zat. Kan elk half jaar een nieuwe kopen omdat die laag loslaat.
Nu zag ik in een ander topic voorbijkomen dat je beter een gietijzerenpan kan inbranden en dat je dan niet anders meer wilt. (volgens jou).
Dat kan dus met zoiets:
[ afbeelding ]
Loeizwaar en was maar 40,- bij een zaakje in Utrecht.
Thanx voor de soep!quote:Op woensdag 23 februari 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stevige runderbouillon, die bind je licht door er een bloemige kleingesneden aardappel in te laten kapotkoken (of neem wat pureepoeder), dat geeft een rulle gebonden soep, daar doe je mosterd doorheen. Je kan er wat fijngesneden prei doorheen doen. Ook leuk, geel mosterdzaad erdoor, die je gaar kookt, dat worden een soort besjesachtige bolletjes die leuk ploppen in je mond als je er op bijt
[..]
40 Euro is verschrikkelijk veel geld voor een gietijzeren koekenpan, ken je niemand met een horecazaak/pasje voor een horeca groothandel?
Ook niemand met een eigen zaak en macro pas?quote:Op woensdag 23 februari 2011 15:50 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Thanx voor de soep!
Nee helaas ken ik niemand met een horecazaak of een pasje.
Ahhh dat dan weer wel. Maarja die pan heb ik alweer een tijdje.quote:Op woensdag 23 februari 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook niemand met een eigen zaak en macro pas?
Ik bak vrijwel alles in de gietijzeren pan.quote:Op woensdag 23 februari 2011 15:58 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Ahhh dat dan weer wel. Maarja die pan heb ik alweer een tijdje.
Maar is het een goede om te gebruiken ipv een standaard tefal koekenpan? Gebruik hem nu namelijk alleen maar voor de pannenkoeken en de biefstuk.
En je afvoer vol met vet gooien?quote:Op donderdag 24 februari 2011 10:43 schreef Deimos000 het volgende:
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen..
Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleemquote:Op donderdag 24 februari 2011 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En je afvoer vol met vet gooien?
Gaat vreselijk aankoeken.quote:Op donderdag 24 februari 2011 10:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |