abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 oktober 2004 @ 10:50:10 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22368887
Naar aanleding van post op dit topic:

Tyrkisk peber - waar te krijgen?

En deze site

Vroeg ik mij af of er nogmeer mogelijkheden waren om zelf likeuren te maken.

Zat zelf te denken om van die pepermuntkussentjes op te lossen in wodka. Zijn er nog mensen die meer recepten / tips hebben?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 6 oktober 2004 @ 23:34:43 #2
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22455926
Niemand recepten / ideeen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 7 oktober 2004 @ 12:56:15 #3
17447 Reintje
Zet je aan het denken!
pi_22464282
quote:
Op woensdag 6 oktober 2004 23:34 schreef Martijn_77 het volgende:
Niemand recepten / ideeen?
http://www.google.nl/sear(...)elf+likeur+maken&lr=
Action is the enemy of thoughts
  donderdag 7 oktober 2004 @ 14:06:00 #4
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_22465641
Laat 2 rode pepers (redelijk formaat) 2 weken in een fles wodka ronddrijven....

Heerlijke Chili Wodka....(receptje van een Noorse collega)
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
  donderdag 7 oktober 2004 @ 22:53:24 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22478247
quote:
Op donderdag 7 oktober 2004 12:56 schreef Reintje het volgende:
http://www.google.nl/sear(...)elf+likeur+maken&lr=
Zijn er geen fokkers met ervaringen hier in?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22548539
misschien wat vodka smaak vrij maken met actieve koolstof en dan wat lekkers er door

ik heb ooit wel zelf een soort tia maria gemaakt maar smaakt was beetje vaag.
  maandag 11 oktober 2004 @ 11:08:26 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22549694
Heb wel eens chocolade likeur gemaakt
Familie in Kroatie maakt ook zelfs likeur, mispellikeur bv,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 oktober 2004 @ 16:38:14 #8
23158 Miss_MacPhisto
This is not an exit.
pi_22555982
Tip: de "Haa....gebak" in Rotterdam (heet echt zo ) geeft workshops in (onder andere) likeur maken. Daarna verwerk je ze ook nog eens in bonbons.

Wellicht een idee?
Smell the flowers while you can....
pi_22571639
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 08:25 schreef Binkster het volgende:
misschien wat vodka smaak vrij maken met actieve koolstof en dan wat lekkers er door

ik heb ooit wel zelf een soort tia maria gemaakt maar smaakt was beetje vaag.
Das toch lippeplakker (of zoiets) 80 koffiebonen in een fles jenever, suiker erbij en dan een aantal dagen laten staan. Ik weet het recept niet meer precies
You love me you hate me, you hate to love me you love to hate me||| De nieuwe wereld komt eraan!
  dinsdag 12 oktober 2004 @ 23:03:50 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22585958
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 08:25 schreef Binkster het volgende:
misschien wat vodka smaak vrij maken met actieve koolstof en dan wat lekkers er door

ik heb ooit wel zelf een soort tia maria gemaakt maar smaakt was beetje vaag.
Trekt dan ook niet alle alcohol daar in?

En hoer krijg je het zwarte van de active kool er weer uit?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 12 oktober 2004 @ 23:07:30 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22586061
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2004 12:04 schreef kaatje65 het volgende:

[..]

Das toch lippeplakker (of zoiets) 80 koffiebonen in een fles jenever, suiker erbij en dan een aantal dagen laten staan. Ik weet het recept niet meer precies
Heb het ook wel eens geprobeerd, maar het smaakte als een bak koffie die al een week of wat stond.
Enne, Vodka gebruiken voor likeurtjes, geen jenever, dat proef je door de smaakmaker heen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22589326
voor recepten: http://home.hccnet.nl/w.jonker/webdoc6.htm
Ik ben zelf wel eens bezig geweest, vind alleen het voortraject leuker (het stoken van de alcohol)
Wat wel leuk is is zelf advocaat maken, verder moet je niet verwachten dat smaken perfect zijn, en zoek naar de juiste ingredienten; koop bij voorkeur bij gespaecialiseerde winkels, dan weet je zeker dat je ingredienten goed zijn. Volg eerst eens een paar keer excact een recept, ga daarna zelf lekker experimenteren.
pi_22589356
Haal gewoon een destillatiekolf en een koeler. Kun je veel leukere dingen mee doen.
pi_22593070
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 01:18 schreef Steijn het volgende:
Haal gewoon een destillatiekolf en een koeler. Kun je veel leukere dingen mee doen.
Dat is inderdaad waar (sprak hij uit ervaring), maar geen antwoord op de vraag
En daarbij is het zelf vergisten / destilleren etc etc dusdanig veel werk, terwijl bij onze zuiderburen de flessen pure alcohol (94%) voor niet al teveel in de winkel te koop staan.
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:06:50 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22676519
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 11:28 schreef Bowiefan het volgende:

[..]

Dat is inderdaad waar (sprak hij uit ervaring), maar geen antwoord op de vraag
En daarbij is het zelf vergisten / destilleren etc etc dusdanig veel werk, terwijl bij onze zuiderburen de flessen pure alcohol (94%) voor niet al teveel in de winkel te koop staan.
Is dat drinkbare alcohol? En waar is die te krijgen ik neem aan niet bij die bierschuren die hier net over de grens staan.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:31:48 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22676827
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is dat drinkbare alcohol? En waar is die te krijgen ik neem aan niet bij die bierschuren die hier net over de grens staan.
Ja dat is drinkbaar, mits niet puur gedronken.
In Italie verkopen ze dat ook, mensen maken nog zelf likeurtjes daar.
Deze pure alcohol gebruik je bv zo:
Een weckpot opvullen met aardbeien of kersen tot 3/4 vol ongeveer.
paar scheppen suiker er op en dan op vullen met alcohol.
En dan een paar maanden wegzetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22691690
Officieel is zelf alcohol stoken verboden.
Een auteur die over zelf likeur maken geschreven heeft, is Jan van Schaik. Dat boek is vast te lenen in je bibliotheek.
(hoe doe je die kleine letters? Naja, hij vertelt ook iets over stoken )
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_22702367
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Is dat drinkbare alcohol? En waar is die te krijgen ik neem aan niet bij die bierschuren die hier net over de grens staan.
Niet drinkbare alcohol is ook gewoon bij de trekvat en kruidpleister in nederland te verkrijgen, maar daar zou ik geen liquere mee maken
Ik heb het in de supermarktketen Colruyt gezien (houd het midden tussen een Makro en een 'gewone' supermarkt) http://www.colruyt.be/colruyt.asp?t=N

Leuke site over stoken en dergelijke: http://home.zonnet.nl/nvvoorst/
pi_22794439
Laatst van een vriendin gekregen:

1 fles jonge jenever
kaneelstokje
150 gram rietsuiker
handje vol koffie bonen
en twee sinasappels

Samen in een wekfles, 6-8 weken laten staan, filteren, met heerlijke gran Marnier als resultaat!
If you only walk on sunny days, you will never reach you're destination.
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 13:44:25 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22794562
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 13:38 schreef noon het volgende:
Laatst van een vriendin gekregen:

1 fles jonge jenever
kaneelstokje
150 gram rietsuiker
handje vol koffie bonen
en twee sinasappels

Samen in een wekfles, 6-8 weken laten staan, filteren, met heerlijke gran Marnier als resultaat!
Voor een grand marnier moet geen jenever nemen, maar Cognac, enne, heb wel eens geprobeerd met koffiebonen in alcohol wat te doen, maar dat gaat smaken naar hele oude vieze koffie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 oktober 2004 @ 13:06:35 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22838970
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor een grand marnier moet geen jenever nemen, maar Cognac, enne, heb wel eens geprobeerd met koffiebonen in alcohol wat te doen, maar dat gaat smaken naar hele oude vieze koffie.
Dus Cognac met boven vermelde ingredienten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 24 oktober 2004 @ 13:08:22 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22839015
quote:
Op zondag 24 oktober 2004 13:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dus Cognac met boven vermelde ingredienten?
Ik zou de koffiebonen weglaten, en gedroogde sinaasappels(chillen) gebruiken, kan je bij kruidenwinkels wel krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23177163

Omschrijving:
Drank op basis van: Alcoholische drank
Hoofdingredienten: Jenever , Koffie
Samenstelling: ( voor 1 liter zelfgemaakte sinaasappellikeur)
1 weckfles of apothekersfles van 1 1/2 liter

1 l jonge jenever
1 sinaasappel met 40 gaatjes
40 koffieboontjes (mokka)
40 suikerklontjes (middel)
Bereidingswijze: Maak de weckfles goed schoon met kokend heet water en soda. Spoel na met heet water en laat uitdruipen op een schone theedoek. Borstel de sinaasappel onder de kraan lekker schoon en prik er met een vork 40 gaatjes in. De gemiddelde vork heeft 4 tanden, dus 10 keer prikken.

Doe de sinaasappel, de jenever, de koffieboontjes en de suikerklontjes in de weckfles. Zet de fles weg in het donker, keer hem af en toe, om zo de suiker door de jenever te mengen.

Heb nu minstens 40 dagen geduld. Giet likeur door een zeef en schenk voorzichtig over in een feestelijke karaf met goed sluitende stop of in een schone fles met schroefdop.

Het resultaat: een heerlijke sinaasappellikeurtje dat verdacht veel smaakt naar Grand Marnier. Lekker als digestief bij een kop koffie. Serveer er amandelkrullen, mokkaboontjes en sinaasappelschilletjes in chocola bij.


dit topic had ik beter omhoog kunnen schoppen,
dus dit recept is niet echt lekker?
De Puta Madre
pi_23177406
ik heb ook een paar jaar notenlikeur gemaakt, dat was wel lekker.

1 fles inmaakbrandewijn
50 verse walnoten,
schoongemaakt, vliesje eraf.
is goed te doen als ze heel vers zijn, wel een paar weken vieze handen, mja..
500 gram bruine kanij suiker, van die brokjes.

alles in een weckpot,
goed afsluiten. donker wegzetten, en om de paar dagen ff omschudden,
best lekker,
alleen is de notenboom bij de buren gekapt , voor een zwembad.
De Puta Madre
pi_23181685
quote:
Op maandag 8 november 2004 22:06 schreef Killer_Mom het volgende:
ik heb ook een paar jaar notenlikeur gemaakt, dat was wel lekker.
mmm...dat klinkt wel heel erg lekker!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')