Maak al meer dan 20 jaar pasta en was er best trots op, ga ik een keer eten bij Mario Gamba, tja, heb me nog net niet in slaap gehuild, maar dat was alleen maar omdat het zo lekker was.quote:Op donderdag 14 april 2011 19:49 schreef Spanky78 het volgende:
Als je pasta met ei maakt kun je je nog wel watveroorloven met het eiwitgehalte. Zelf wel eens bij gebrek aan tipo 0 of semolina gewoon patentbloem genomen.. En perfecte pasta!
Wat een negativiteit!quote:Op donderdag 14 april 2011 19:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, behalve dat dat niet echt opschiet als je van tevoren al op 5 vingers na kan tellen dat iets niet gaat werken. Dan ben je gewoon dom bezig.
soms lukt het ook gewoon spontaan, per ongeluk. 25 jaar geleden at ik samen met een vriend een haas met bospaddestoelen, met een perfecte wijn, het was zo goed, we hebben het er nog wel eens over.quote:Op donderdag 14 april 2011 20:28 schreef Spanky78 het volgende:
Maar inderdaad, écht goed eten, daar kan je echt de tranen van in je ogen krijgen! Is mij twee keer gebeurd in totaal....dat ik echt niet snapte hoe iets zo lekker kon zijn...
Haha, wat goed, ik heb ook zoiets, was echt in extase... Als ik terugdenk proef ik nog bijna de combi van superlekkere wijn en het goddelijke gerecht dat we kregen! De andere keer was na een heftige week wildkamperen en droogvoer in Italie, we kwamen langs de bakker met vers brood. Ik heb daar in een soort van half orgasme vers wit brood zonder beleg zitten scheuren en eten, kon wel janken van geluk!quote:Op donderdag 14 april 2011 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
soms lukt het ook gewoon spontaan, per ongeluk. 25 jaar geleden at ik samen met een vriend een haas met bospaddestoelen, met een perfecte wijn, het was zo goed, we hebben het er nog wel eens over.
Gewoon in een ovenschaal heb je 'm in 25 minuten op 180 graden gaar, 200 lijkt me net iets te hoog (droge kip)quote:Op dinsdag 19 april 2011 21:17 schreef McGilles het volgende:
Hoe lang duurt het totdat een kipfilet en papillote gaar is? (oven 200graden)
In een open ovenschaal dus in 25 minuten gaar, maar hoe lang in een pakketje? Ook 25 minuten of zelfs sneller?quote:Op dinsdag 19 april 2011 21:36 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Gewoon in een ovenschaal heb je 'm in 25 minuten op 180 graden gaar, 200 lijkt me net iets te hoog (droge kip)
Goed vlees heeft geen hamer nodig.quote:Op donderdag 21 april 2011 17:04 schreef Selestha het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb een vraag over het kopen van vlees, niet het bereiden ervan. Ik hoop dat dat ook goed is.
Ik heb hier in de buurt voor vlees alleen een keurslager zitten, en die bewerkt mijn kogelbiefstukjes altijd met een vleeshamer als ik ze bestel om ze malser te maken zegt hij. Ik meen me te herinneren ergens gelezen te hebben dat slagers dat alleen doen als ze slecht of goedkoop vlees verkopen?
Klopt dat ook of is het een urban legend? Goed rood vlees heeft toch geen hamer nodig neem ik aan?
Je bent er inmiddels achter hoop ik? Had je vraag even gemist. Vlees in een pakje duur wat langer.quote:Op dinsdag 19 april 2011 22:12 schreef McGilles het volgende:
[..]
In een open ovenschaal dus in 25 minuten gaar, maar hoe lang in een pakketje? Ook 25 minuten of zelfs sneller?
Oké dus daar koop ik mijn vlees ook niet meer. Enig idee waar je dan nog als leek terecht kan? Is de BD (Biologisch Dynamische) slager misschien wat?quote:Op donderdag 21 april 2011 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed vlees heeft geen hamer nodig.
De kwaliteit van het meeste vlees is echter bedroevend slecht. Ik haal mijn vlees altijd bij de Hanos of bij een bevriende horecaslager, de poelier (kip en wild) maar eigenlijk nooit meer bij de supermarkt of gewone slager. Ze zijn er in geslaagd mij weg te pesten.
Ik probeer af en toe een klein dorpsslagertje waar veel boeren komen, of een boer die zelf zijn eigen vlees verkoopt, maar dat blijft behelpen.
BD zegt alleen maar of het vlees BD is, het wil niet zeggen dat het rundvlees goed gerijpt is of mooi gemarmerd.quote:Op donderdag 21 april 2011 18:15 schreef Selestha het volgende:
[..]
Oké dus daar koop ik mijn vlees ook niet meer. Enig idee waar je dan nog als leek terecht kan? Is de BD (Biologisch Dynamische) slager misschien wat?
Nee helaas niet, mijn vader is zojuist ontslagen bij het bedrijf waar hij een pasje van had, en iemand anders die ik ken met een pasje woont hier 200 km vandaan En ik heb geen auto, dus da's helaas geen oplossing.quote:Op donderdag 21 april 2011 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
BD zegt alleen maar of het vlees BD is, het wil niet zeggen dat het rundvlees goed gerijpt is of mooi gemarmerd.
Het is een kwestie van proberen. Ken je niemand met een eigen bedrijf waar je een keer een pasje van kan lenen?
Turkse slagers hebben trouwens vaak prima lamsvlees.quote:Op donderdag 21 april 2011 18:19 schreef Selestha het volgende:
[..]
Nee helaas niet, mijn vader is zojuist ontslagen bij het bedrijf waar hij een pasje van had, en iemand anders die ik ken met een pasje woont hier 200 km vandaan En ik heb geen auto, dus da's helaas geen oplossing.
Ik denk dat ik maar vega word dan
Oh da's in ieder geval nog iets dan. Ik begrijp niet dat de NL'se consument zulk baggervlees accepteert, ik zoek al tijden naar een goede slager maar inderdaad, het is zoeken naar een naald in de hooibergquote:Op donderdag 21 april 2011 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Turkse slagers hebben trouwens vaak prima lamsvlees.
Waar woon je?quote:Op donderdag 21 april 2011 18:19 schreef Selestha het volgende:
[..]
Nee helaas niet, mijn vader is zojuist ontslagen bij het bedrijf waar hij een pasje van had, en iemand anders die ik ken met een pasje woont hier 200 km vandaan En ik heb geen auto, dus da's helaas geen oplossing.
Ik denk dat ik maar vega word dan
Bij de Sligro doen ze nooit moeilijk als je zegt dat je je pas vergeten bent.quote:Op donderdag 21 april 2011 18:19 schreef Selestha het volgende:
[..]
Nee helaas niet, mijn vader is zojuist ontslagen bij het bedrijf waar hij een pasje van had, en iemand anders die ik ken met een pasje woont hier 200 km vandaan En ik heb geen auto, dus da's helaas geen oplossing.
Ik denk dat ik maar vega word dan
De Sligro heeft geen goed vlees.quote:Op donderdag 21 april 2011 18:58 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Bij de Sligro doen ze nooit moeilijk als je zegt dat je je pas vergeten bent.
Bij de Makro zijn ze lastiger, die willen dat je dan een handtekening van de pashouder meeneemt. (terwijl je dan net zo goed meteen de pas had kunnen vragen)
Doe jij dat regelmatig dan? En kunnen ze dan niet nazoeken in een systeem of je wel of geen pas hebt?quote:Op donderdag 21 april 2011 18:58 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Bij de Sligro doen ze nooit moeilijk als je zegt dat je je pas vergeten bent.
Denk dat de sligro heeeel goed weet dat je geen pas hebt, maar dat ze gewoon graag wat verkopen.quote:Op donderdag 21 april 2011 19:18 schreef Selestha het volgende:
[..]
Doe jij dat regelmatig dan? En kunnen ze dan niet nazoeken in een systeem of je wel of geen pas hebt?
In dat geval ga ik dat eens proberen, want er zijn ook andere dingen die ik graag wil kopen zoals goede olijfolie.quote:Op donderdag 21 april 2011 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk dat de sligro heeeel goed weet dat je geen pas hebt, maar dat ze gewoon graag wat verkopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |