Graag gedaanquote:Op zaterdag 26 maart 2011 15:02 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Bedankt piet, mijn scherm hangt nu vol koffie.![]()
Bakken en serveren met een botersausje.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 16:58 schreef _Loki het volgende:
Ik heb pangasiusfilet in de aanbieding gekocht. Geen idee wat ik ermee moet. Dus, tips graag.
Aan de kat geven en voor jezelf een moot kabeljauw halen, of rode poon, of makreel, schol, tong...quote:Op zaterdag 26 maart 2011 16:58 schreef _Loki het volgende:
Ik heb pangasiusfilet in de aanbieding gekocht. Geen idee wat ik ermee moet. Dus, tips graag.
Hela, begrijp het zeker wel ^^ Het is misschien meer een uitdaging, maar daar houd ik wel van.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan begrijpt ze sowieso niets van gezond en lekker eten.
Het is vrijwel onmogelijkquote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:28 schreef Pandora73 het volgende:
Off-topic:
Als veganist, eet je dan ook geen snoepjes/drop? Of andere dingen waar gelatine in zit?
(Zelf heb ik bijvoorbeeld medicijnen die ik moet slikken in capsules die ook gelatine bevatten, hoe lost een veganist zoiets dan op?)
En eet je wel eens bij een snackbar? (Omdat frikandellen natuurlijk in hetzelfde vet gebakken worden als jouw friet...) En kijk je dan ook naar of er in plantaardige olie gebakken wordt of in Ossewit?
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik geen vlees, geen vis, geen enkele zuivel (dus ook bijvoorbeeld geen roomijs), geen eieren, geen honing, geen gelatine-bevattende dingen enzovoorts zou mogen. En alle groenten en fruit moeten ook persé biologisch, omdat er anders bestrijdingsmiddelen overheen zijn gegaan, en daar gaan natuurlijk beestjes van dood... Hoewel er bij veel biologische bedrijven ook weer biologische bestrijding, bijvoorbeeld met sluipwespen, plaatsvindt, maar dan worden alsnog het ongedierte gedood...
Ik denk dat ik gek zou worden...![]()
Ik weet dat het off-topic is, maar ik kan me zó moeilijk een volledig veganistische levensstijl voorstellen... Het is dus echt belangstelling dat ik het vraag.
Kom dan niet in dit topic over veganisten praten als je mijn mening daar niet over wilt weten, en ik gedraag me voor mijn doen nog uitermate terughoudend.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:36 schreef RobinOok het volgende:
Misschien helpt het als jullie het eens bekijken als een dwangneurose. Zouden jullie iemand die niet op de lijntjes van stoeptegels wil trappen ook zo benaderen? Ik word een beetje naar van die badinerende bekeringsdrang van jullie. Laat die veganisten lekker hun gang gaan joh!
Euh, ik hoop niet dat dat tegen mij was?quote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:36 schreef RobinOok het volgende:
Misschien helpt het als jullie het eens bekijken als een dwangneurose. Zouden jullie iemand die niet op de lijntjes van stoeptegels wil trappen ook zo benaderen? Ik word een beetje naar van die badinerende bekeringsdrang van jullie. Laat die veganisten lekker hun gang gaan joh!
Oh, ik wist niet dat dit een topic over veganisten was.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom dan niet in dit topic over veganisten praten
Niet tegen jou in het bijzonder maar tegen de teneur hier op Fok om veganisten te pas en te onpas in hun nek te springen en ter verantwoording te roepen.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:54 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Euh, ik hoop niet dat dat tegen mij was?
Dan moeten ze maar een eigen hoekje krijgen.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik wist niet dat dit een topic over veganisten was.
[..]
Niet tegen jou in het bijzonder maar tegen de teneur hier op Fok om veganisten te pas en te onpas in hun nek te springen en ter verantwoording te roepen.
Dat is het nietquote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik wist niet dat dit een topic over veganisten was.
En jij hebt nooit een uitgesproken meningquote:Niet tegen jou in het bijzonder maar tegen de teneur hier op Fok om veganisten te pas en te onpas in hun nek te springen en ter verantwoording te roepen.
En homo batsen?quote:Op zaterdag 26 maart 2011 22:45 schreef RobinOok het volgende:
Nah, ze vroeg alleen maar of de couscous ook zonder boter kon worden klaargemaakt.
En ja, ik heb regelmatig uitgesproken meningen, maar als de hele meute die mening deelt voel ik me al een heel stuk minder geroepen die te ventileren. Christen bashen, vegan bashen, homo bashen, ik hou er niet van....
Met of zonder ketjap maar met pindasaus proef je toch niet zo erg.quote:Op zondag 27 maart 2011 00:51 schreef SiGNe het volgende:
Ik krijg trek in vleesch na deze discussie, liefst zonder groenten erbij![]()
Maar Piet, heb je nog een lekkere marinade voor een varkenshaas voor me?
Ik zat eraan te denken om er saté van te maken maar ik zou wel eens een marinade willen zonder de standaard ketjap manis.
Heb jij ideeën?
een droge of een gekookte? Gerookt?quote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:58 schreef Erasmo het volgende:
Om maar weer even ontopic te gaan, ik kan hier in de buurt achterpoten van varkens krijgen en het lijkt me wel tof om zelf een ham te maken, maar ben ik hiervoor niet al te laat in het jaar?
Knoflook fijngestamptquote:Op zondag 27 maart 2011 00:51 schreef SiGNe het volgende:
Ik krijg trek in vleesch na deze discussie, liefst zonder groenten erbij![]()
Maar Piet, heb je nog een lekkere marinade voor een varkenshaas voor me?
Ik zat eraan te denken om er saté van te maken maar ik zou wel eens een marinade willen zonder de standaard ketjap manis.
Heb jij ideeën?
Een droge ja. Ik las ergens dat je er ook reuzel op moest smeren als je hem ophangt, klopt dat?quote:Op zondag 27 maart 2011 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
een droge of een gekookte? Gerookt?
Droog: Dik in het grove zeezouz zout leggen voor een week, schoonmaken en dan in een droogkast hangen
Op het snijvlak, ja, dat kan, dan droogt ie regelmatiger.quote:Op zondag 27 maart 2011 09:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Een droge ja. Ik las ergens dat je er ook reuzel op moest smeren als je hem ophangt, klopt dat?
Dat valt wel van wat resthout in elkaar te timmeren. Heb ook al een droogkastje voor mijn nagelhout gemaaktquote:Op zondag 27 maart 2011 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op het snijvlak, ja, dat kan, dan droogt ie regelmatiger.
Als je geen droogkast hebt wordt het lastig trouwens. Een droogkast is gewoon een kast met vliegengaas ervoor, zodat er geen vliegen bijkomen
Dahl-soepquote:Op maandag 28 maart 2011 08:49 schreef Lyriella het volgende:
Hoi piet,
Ideeën wat je kunt maken met linzen? =)
Alleen pekelen is het lekkerst vind ik, en waarom zonder zwoerd, als je hem goed klaarmaakt (op 150 graden, ca 1,5 uur afhankelijk van je oven) wordt de zwoerd krokant knapperig en het lekkerste van je hele spek.quote:Op woensdag 13 april 2011 20:23 schreef davo1979 het volgende:
Ik wil met de pasen een varkensbuikspek klaarmaken ( zonder zwoerd). Kan iemand me uitleggen met welke kruiden ik dat het beste kan doen, hoelang van te voren en hoeveel graden en minuten in de oven?
Mosterdsaus vind ik, helpt de zware kost verteren, maar een goede jus is ook lekker.quote:Op vrijdag 1 april 2011 22:28 schreef megamandy het volgende:
Piet,
Ik zag in een kookboek een vleesbal staan van varkensgehakt met daar omheen een schnitzel (even globaal, uit mijn hoofd weet ik niet of er nog iets speciaals bij kwam qua kruiden etc). Wat voor een saus is daar volgens jou het lekkerst bij? Of gewoon een goeie jus erbij maken?
Alvast bedankt!
Klinkt als gemarineerd vetspek, dat kan errug lekker zijn, net als Foie Gras.quote:Op woensdag 13 april 2011 21:34 schreef Spanky78 het volgende:
Oeh, piet, heb jij een recept voor 'lardo' zoals ik die in de Aosta heb gegeten? Dat was echt geweldig. Ik weet dat er rozemarijn in zat en knoflook, maar verder... bijna 100% vet, maar echt goddelijk...Het heet lard D'arnad, maar kan geen goed recept vinden...
Omdat ik in het verleden weleens een speklap met zwoerd heb geprobeerd maar de rillingen over me rug er van kreegquote:
Waarom zou je dat willen? Als je pasta maakt van semolina zit daar voldoende voedingsvezel in, ca 5%quote:Op donderdag 14 april 2011 14:24 schreef MevrouwPuff het volgende:
Ik zou graag eens volkorenpasta willen maken.
Zelfgemaakte is met ei meestal, dus een heel ander soort product dan uit de winkel, dat is meel en water.quote:Op donderdag 14 april 2011 15:47 schreef MevrouwPuff het volgende:
Omdat ik de volkorenpasta uit de winkel op zich lekkerder vindt dan de 'gewone'.
De zelfgemaakte is al een stuk lekkerder dan de gedroogde, maar ik ben benieuwd hiernaar.
Ik probeer het gewoon
Van experimenteren kan je leren, van fouten maken ook.quote:Op donderdag 14 april 2011 16:45 schreef RobinOok het volgende:
Dat gaat toch niet lukken? Pasta maken van brinta? Hallo?!
Volkorenpasta uit de winkel is toch ook gewoon van een mengsel van volkoren meel en gewoon meel?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |