Als je een limousinslager kunt vinden heb je wellicht ook geluk... die verkopen best aardig vlees.. kan wel prijzig zijn.....quote:Op donderdag 21 april 2011 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed vlees heeft geen hamer nodig.
De kwaliteit van het meeste vlees is echter bedroevend slecht. Ik haal mijn vlees altijd bij de Hanos of bij een bevriende horecaslager, de poelier (kip en wild) maar eigenlijk nooit meer bij de supermarkt of gewone slager. Ze zijn er in geslaagd mij weg te pesten.
Ik probeer af en toe een klein dorpsslagertje waar veel boeren komen, of een boer die zelf zijn eigen vlees verkoopt, maar dat blijft behelpen.
Limousin is een ras koe, zegt niet noodzakelijk wat over de kwaliteit van het vlees. Limousin is vooral zo geliefd omdat het bleek is. Persoonlijk heb ik liever donkerder rundvlees.quote:Op donderdag 21 april 2011 19:56 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je een limousinslager kunt vinden heb je wellicht ook geluk... die verkopen best aardig vlees.. kan wel prijzig zijn.....
Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalmquote:Op donderdag 21 april 2011 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon raspen is het lekkerst vind ik.
Het is voor morgen, dus dan doe ik het een half uurtje Dankje (en de rest)quote:Op donderdag 21 april 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bent er inmiddels achter hoop ik? Had je vraag even gemist. Vlees in een pakje duur wat langer.
Beetje room oid erdoor.quote:Op donderdag 21 april 2011 22:36 schreef Temlin het volgende:
[..]
Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalm
je luistert teveel naar Julius Jaspersquote:Op donderdag 21 april 2011 22:36 schreef Temlin het volgende:
[..]
Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalm
Groene asperges?quote:Op zondag 1 mei 2011 13:05 schreef roos85 het volgende:
ik wil binnenkort risotto met spekjes maken, iemand nog tips wat groenten ik daarbij kan toevoegen?
ik lust geen aspergesquote:
Groene asperges smaken anders dan wittequote:
Als hij fluweelzacht is met nog een hint van stevigheid van de korrels.quote:hoe kan je proeven dat de risotto de juiste garing heeft?
Vraag je wijnhandelaar, of lees de beschrijving achter op de fles. Dat de wijn per-sé Spaans moet zijn is natuurlijk onzin. Wat ga je maken?quote:Op zondag 1 mei 2011 15:07 schreef kanovinnie het volgende:
Hoi Piet,
Volgens het recept heb ik een Spaanse droge wijn nodig, die licht, fris en fruitig moet zijn.
Waar herken ik dit in godsnaam aan
Er staan wel 2 voorbeeldnamen, maar dit recept komt nog uit het guldentijdperk
Gestoofde kabeljauwschotel, komt 7 man eten vanavond.quote:Op zondag 1 mei 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vraag je wijnhandelaar, of lees de beschrijving achter op de fles. Dat de wijn per-sé Spaans moet zijn is natuurlijk onzin. Wat ga je maken?
Neem aan dat je het dan over witte wijn hebt? Gewoon de droge witte wijn gebruiken die je in huis hebt dan.quote:Op zondag 1 mei 2011 15:13 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Gestoofde kabeljauwschotel, komt 7 man eten vanavond.
Ik denk niet dat de wijnhandelaar op zondag open is.
Rood.quote:Op zondag 1 mei 2011 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem aan dat je het dan over witte wijn hebt? Gewoon de droge witte wijn gebruiken die je in huis hebt dan.
Dan neem je toch gewoon een rode wijn die je in huis hebt? Of heb je meerdere verschillende soorten rode wijn in huis waarvan je geen idee hebt hoe ze smaken?quote:Op zondag 1 mei 2011 15:20 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Rood.
Dat kan blijkbaar, want in Spanje wordt vis veel vaker met rode dan met witte wijn gecombineerd. Daar kan dat, want de vis wordt meestal klaargemaakt met knoflook, olijfolie en veel kruiden. De wijn die u bij deze kabeljauw kiest moet dan ook dat kruidige hebben, maar mag verder lekker licht, fris en fruitig zijn.
Alsdus het recept.
Mijn Italiaans is niet zo heel goed, maar ik heb hier blijkbaar een fluweelzachte rijpe Italiaanse wijn. Zou zoiets een goede zijn?quote:Op zondag 1 mei 2011 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan neem je toch gewoon een rode wijn die je in huis hebt? Of heb je meerdere verschillende soorten rode wijn in huis waarvan je geen idee hebt hoe ze smaken?
Beter dan een straf zure die stijf staat van de taninne.quote:Op zondag 1 mei 2011 15:32 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Mijn Italiaans is niet zo heel goed, maar ik heb hier blijkbaar een fluweelzachte rijpe Italiaanse wijn. Zou zoiets een goede zijn?
die lust ik ook nietquote:Op zondag 1 mei 2011 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Groene asperges smaken anders dan witte
oke, dus als ik het goed begrijp moet je geen harde korrel meer proeven?quote:[..]
Als hij fluweelzacht is met nog een hint van stevigheid van de korrels.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |