abonnement Unibet Coolblue
pi_95819421
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed vlees heeft geen hamer nodig.
De kwaliteit van het meeste vlees is echter bedroevend slecht. Ik haal mijn vlees altijd bij de Hanos of bij een bevriende horecaslager, de poelier (kip en wild) maar eigenlijk nooit meer bij de supermarkt of gewone slager. Ze zijn er in geslaagd mij weg te pesten.
Ik probeer af en toe een klein dorpsslagertje waar veel boeren komen, of een boer die zelf zijn eigen vlees verkoopt, maar dat blijft behelpen.
Als je een limousinslager kunt vinden heb je wellicht ook geluk... die verkopen best aardig vlees.. kan wel prijzig zijn.....
Whatever...
  donderdag 21 april 2011 @ 20:26:39 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95821293
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 19:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je een limousinslager kunt vinden heb je wellicht ook geluk... die verkopen best aardig vlees.. kan wel prijzig zijn.....
Limousin is een ras koe, zegt niet noodzakelijk wat over de kwaliteit van het vlees. Limousin is vooral zo geliefd omdat het bleek is. Persoonlijk heb ik liever donkerder rundvlees.
Oude melkkoeien kunnen heerlijk vlees leveren, mits goed afgehangen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 april 2011 @ 20:39:05 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_95822182
Je moet gewoon mazzel hebben, m'n ouders in Lelystad hebben nu een slager gevonden die aan restaurants levert, pas later is ie ook aan consumenten gaan leveren.
Echt topkwaliteit vlees, enorm mals altijd.
Je betaalt er natuurlijk wel voor, in Zeist, waar ik woon is er een goede biologische slager, maar daar betaal je wel 2,5x zoveel voor een kipfilet
  donderdag 21 april 2011 @ 20:43:45 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95822473
Tja, je moet het gewoon proberen. Een goede slager vinden is moeilijk, maar niet onmogelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95827633
Mierikswortelsaus iemand tips?
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  donderdag 21 april 2011 @ 22:07:50 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95828223
Gewoon raspen is het lekkerst vind ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95830377
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon raspen is het lekkerst vind ik.
Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalm O+
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_95833392
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bent er inmiddels achter hoop ik? Had je vraag even gemist. Vlees in een pakje duur wat langer.
Het is voor morgen, dus dan doe ik het een half uurtje :) Dankje (en de rest)
  donderdag 21 april 2011 @ 23:28:44 #284
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_95833593
quote:
99s.gif Op donderdag 21 april 2011 22:36 schreef Temlin het volgende:

[..]

Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalm O+
Beetje room oid erdoor.
  vrijdag 22 april 2011 @ 02:03:41 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_95838861
quote:
99s.gif Op donderdag 21 april 2011 22:36 schreef Temlin het volgende:

[..]

Maar ik wil een lekkere saus voor bij zalm O+
je luistert teveel naar Julius Jaspers ;)
  zondag 1 mei 2011 @ 13:05:38 #286
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96203284
ik wil binnenkort risotto met spekjes maken, iemand nog tips wat groenten ik daarbij kan toevoegen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 1 mei 2011 @ 13:09:53 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96203425
Salade.
  zondag 1 mei 2011 @ 13:11:03 #288
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96203465
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:09 schreef RobinOok het volgende:
Salade.
bedoel groenten door de risotto ;)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 1 mei 2011 @ 13:17:03 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96203612
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:05 schreef roos85 het volgende:
ik wil binnenkort risotto met spekjes maken, iemand nog tips wat groenten ik daarbij kan toevoegen?
Groene asperges?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 mei 2011 @ 13:21:17 #290
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96203756
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Groene asperges?
ik lust geen asperges :@

hoe kan je proeven dat de risotto de juiste garing heeft?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 1 mei 2011 @ 13:23:36 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96203837
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:21 schreef roos85 het volgende:

[..]

ik lust geen asperges :@
Groene asperges smaken anders dan witte

quote:
hoe kan je proeven dat de risotto de juiste garing heeft?
Als hij fluweelzacht is met nog een hint van stevigheid van de korrels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:07:05 #292
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_96207425
Hoi Piet,

Volgens het recept heb ik een Spaanse droge wijn nodig, die licht, fris en fruitig moet zijn.
Waar herken ik dit in godsnaam aan :+
Er staan wel 2 voorbeeldnamen, maar dit recept komt nog uit het guldentijdperk :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:11:10 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96207580
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:07 schreef kanovinnie het volgende:
Hoi Piet,

Volgens het recept heb ik een Spaanse droge wijn nodig, die licht, fris en fruitig moet zijn.
Waar herken ik dit in godsnaam aan :+
Er staan wel 2 voorbeeldnamen, maar dit recept komt nog uit het guldentijdperk :P
Vraag je wijnhandelaar, of lees de beschrijving achter op de fles. Dat de wijn per-sé Spaans moet zijn is natuurlijk onzin. Wat ga je maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:13:36 #294
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_96207691
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vraag je wijnhandelaar, of lees de beschrijving achter op de fles. Dat de wijn per-sé Spaans moet zijn is natuurlijk onzin. Wat ga je maken?
Gestoofde kabeljauwschotel, komt 7 man eten vanavond.
Ik denk niet dat de wijnhandelaar op zondag open is. :)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:15:54 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96207801
quote:
14s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:13 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Gestoofde kabeljauwschotel, komt 7 man eten vanavond.
Ik denk niet dat de wijnhandelaar op zondag open is. :)
Neem aan dat je het dan over witte wijn hebt? Gewoon de droge witte wijn gebruiken die je in huis hebt dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:20:59 #296
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_96208043
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem aan dat je het dan over witte wijn hebt? Gewoon de droge witte wijn gebruiken die je in huis hebt dan.
Rood.
Dat kan blijkbaar, want in Spanje wordt vis veel vaker met rode dan met witte wijn gecombineerd. Daar kan dat, want de vis wordt meestal klaargemaakt met knoflook, olijfolie en veel kruiden. De wijn die u bij deze kabeljauw kiest moet dan ook dat kruidige hebben, maar mag verder lekker licht, fris en fruitig zijn.
Alsdus het recept.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:28:40 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96208313
quote:
10s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:20 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Rood.
Dat kan blijkbaar, want in Spanje wordt vis veel vaker met rode dan met witte wijn gecombineerd. Daar kan dat, want de vis wordt meestal klaargemaakt met knoflook, olijfolie en veel kruiden. De wijn die u bij deze kabeljauw kiest moet dan ook dat kruidige hebben, maar mag verder lekker licht, fris en fruitig zijn.
Alsdus het recept.
Dan neem je toch gewoon een rode wijn die je in huis hebt? Of heb je meerdere verschillende soorten rode wijn in huis waarvan je geen idee hebt hoe ze smaken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:32:30 #298
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_96208454
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan neem je toch gewoon een rode wijn die je in huis hebt? Of heb je meerdere verschillende soorten rode wijn in huis waarvan je geen idee hebt hoe ze smaken?
Mijn Italiaans is niet zo heel goed, maar ik heb hier blijkbaar een fluweelzachte rijpe Italiaanse wijn. Zou zoiets een goede zijn?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zondag 1 mei 2011 @ 15:54:56 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96209583
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 15:32 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Mijn Italiaans is niet zo heel goed, maar ik heb hier blijkbaar een fluweelzachte rijpe Italiaanse wijn. Zou zoiets een goede zijn?
Beter dan een straf zure die stijf staat van de taninne.
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 mei 2011 @ 10:07:18 #300
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96239242
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Groene asperges smaken anders dan witte
die lust ik ook niet ;)
quote:
[..]

Als hij fluweelzacht is met nog een hint van stevigheid van de korrels.
oke, dus als ik het goed begrijp moet je geen harde korrel meer proeven?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')