Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden)quote:Op woensdag 2 maart 2011 16:50 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
Oeh bereiden als draadjesvleesquote:Op woensdag 2 maart 2011 16:50 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
Zou maar zo kunnen dat ze bij dezelfde boer vandaan komenquote:Op woensdag 2 maart 2011 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden)
Is lekker vlees, voor het laatst in Winterswijk gegeten bij de gulle waard
Oeh, dat doet denken aan vroeger. Dank!quote:Op woensdag 2 maart 2011 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kapucijners uit blik opentrekken, en goed spoelen, alle prut moet er vanaf.
Spekkies uitbakken, Kapucijners opwarmen met klein beetje water in de pan spekkies met vet over de Kapucijners . Serveren met piccalilly, amsterdamse uitjes, augurkjes, eventueel wat mosterd.
Ja! gebakken aardappeltjes serveren bij de plettertjes! (kapucijners)quote:
slashme doet een baksteen in zijn handtasje...quote:
Heb nog nooit met keramische koekenpannen gewerktquote:Op vrijdag 4 maart 2011 00:45 schreef ErkendFokker het volgende:
http://nl-nl.forum.ibood.(...)sche_antiaanbaklaag/
Hoe denk je over dit soort koekenpannen dan?
Heb hier een paar titanium gecoate antiaanbakpannen, van de aldi, doen het tot nu toe prima, eitje kan je bakken zonder vet.quote:Op vrijdag 4 maart 2011 12:25 schreef Isegrim het volgende:
Het lijkt me een stuk krasvaster dan teflon.
Minder water gebruiken?quote:Op maandag 7 maart 2011 16:02 schreef _Loki het volgende:
Piet, hoe maak ik nou écht goede hutspot?
Ik wil de wortels wel fijn zacht hebben zonder dat alle smaak in het water gaat zitten maar dat lijk tot nu toe onmogelijk.
Je zou ze ook kunnen stomen, of in boter en witte wijn koken als je het echt lekker wilt doen.quote:Op maandag 7 maart 2011 16:22 schreef _Loki het volgende:
Ik gebruik al niet heel veel, tot het net onder staat.
Waarom denk je dat er pannensponsjes zijn?quote:Op maandag 7 maart 2011 19:14 schreef jaspah het volgende:
Vraagje, ik heb een nieuwe pannenset: http://www.valira.com/pdf/Aroma_Inox.pdf en nu heb ik hem voor het eerst gebruikt had wat gehaktballetjes gemaakt en ff 5 minuten aangebraden is boter en olie. daarna wat broccoli, bloemkool, uitje, tiki masala, aardappeltjes en runderboullion erbij en 10 minuten laten stomen met de deksel erop. Voldoende vocht erin iig. Maar nu heb ik gelijk al onderin de rand van de pan een bruinige zwarte vlek(je) die ik er met afwassen niet af krijg.. Ik heb voor gebruik de pan ff afgewassen. Is dit normaal? De pannen waren redelijk duur dus.. Ligt dit aan mij?
Euh..quote:Op maandag 7 maart 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom denk je dat er pannensponsjes zijn?
Ik heb ook prompt geen honger meer.quote:
Hehe mooi, maar ik wilde iets in die braadpan maken dus had gezocht op een gerechtje met iets van gehaktballetjes en vond die dus ging het maar proberen. Dat er tikka masala in zit was in principe toeval. Maar we hebben met z'n tweetjes de hele pan leeggegeten dus.. :-Pquote:Op maandag 7 maart 2011 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Nee hoor, je moet gewoon eten wat jij lekker vindt, maar als je een keer een authentiek gerecht met tikka masala wilt eten, kan ik je wel aan een echt recept helpen.
Koop een zak soda bij de supermarkt, vul je pan met water tot boven de vieze rand, paar scheppen soda erbij en dan laten sudderen. Schrobben niet nodig en je pannen worden als nieuw.quote:Op maandag 7 maart 2011 19:22 schreef jaspah het volgende:
[..]
Euh..dat kan ik er wel gewoon afkrijgen dan denkje? Ik denk ga niet gelijk met een schuurspons over die bodem ragge
maar daar heb je speciale sponsen voor?
Citroensap?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 14:25 schreef jaspah het volgende:
heb geen azijnzal morgen eens proberen... maarja na 1 keer dit resultaat? heb hem niet nat teruggezet.. Lijkt me niet echt de bedoeling dat ik na elke keer dat ik die pannen gebruik ze moet behandelen met allerlei dingen zoals azijn pannensponzen en weet ik wat.. In mijn vorige IKEA pannenset was dit niet eens het geval..
Het is trouwens Baba au Rhum geworden.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik drink rum alleen in een Long Island Iced Tea, ben er geen grote fan van. Mijn schoonfamilie is helemaal gek met Herrencreme, persoonlijk vind ik het niet lekker,
Je maakt een vanille pudding 400ML volgens het recept van het pakje, of neem vla, je slaat 250 NL slagroom stijf en mengt deze met de vanillepudding/vla. Je doet er 1 flinke scheut rum door en 100 gram geraspte bittere chocolade.
Ik vind het persoonlijk niet lekker, maar dat zei ik al.
Daar had ik even niet aan gedachtquote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:02 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Het is trouwens Baba au Rhum geworden.
Ik zag Robert Kranenborg het onlangs bij DDWD maken en het is een recept van Alain Ducasse.
http://www.lifestylefood.(...)re-dish-baba-au-rhum
Voor de rhumsiroop heb ik een Rhum Agricole (Terre Caraïbe) uit Martinique gebruikt, die had al een lichte vanillesmaak gecombineerd met citrusvruchten en pastte er perfect bij.
Goddelijk dessert in elk geval en zeker voor herhaling vatbaar!
quote:Op donderdag 10 maart 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
quote:Fictional place names however tend to be equally silly in all translations, for example the four camps (castra) which surround Asterix's village: Compendium, Aquarium, Laudanum and Totorum (Tot o' rum, colloquial English for shot of rum) in French this camp is called "Babaorum", a pun on baba au rhum or rum baba, a popular French pastry. (In one of the American translations, one of these camps is named Nohappimedium.)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |