abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 2 maart 2011 @ 16:50:05 #101
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93545216
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:10:02 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93546221
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:50 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden)
Is lekker vlees, voor het laatst in Winterswijk gegeten bij de gulle waard
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93546329
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:50 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb bij mijn vleesboer varkenswangen meegenomen, prachtig gemarmerd vlees.
Kan ik ze beter bakken of stoven?
Oeh bereiden als draadjesvlees :9

Mijn vaste portugese/Kaap verdiaanse tent hier in Rdam heeft met enige regelmaat varkenswangen :D
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:22:53 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93546804
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed aanbraden in een pan en dan stoven, smoren of garen in de oven (ca 90 minuten bij 140 graden)
Is lekker vlees, voor het laatst in Winterswijk gegeten bij de gulle waard
Zou maar zo kunnen dat ze bij dezelfde boer vandaan komen :P

Ik zal het vanavond uitproberen, ze zien er iig heerlijk uit zo gemarmerd als ze zijn. Heb je nog suggesties voor kruiden die er goed bij kunnen?
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:25:07 #105
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_93546908
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kapucijners uit blik opentrekken, en goed spoelen, alle prut moet er vanaf.
Spekkies uitbakken, Kapucijners opwarmen met klein beetje water in de pan spekkies met vet over de Kapucijners . Serveren met piccalilly, amsterdamse uitjes, augurkjes, eventueel wat mosterd.
Oeh, dat doet denken aan vroeger. Dank!
The love you take is equal to the love you make.
pi_93549408
Picalilly. :9
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:20:35 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93549439
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 18:19 schreef Isegrim het volgende:
Picalilly. :9
Ook lekker op de frieten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93549691
Patat bedoel je. :{w
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:29:05 #109
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93549873
Wangetjes liggen nu in de pan met wildkruiden en een teentje knoflook.
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:32:10 #110
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_93550019
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook lekker op de frieten
Ja! gebakken aardappeltjes serveren bij de plettertjes! (kapucijners)
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 2 maart 2011 @ 18:49:27 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93550940
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 18:25 schreef Isegrim het volgende:
Patat bedoel je. :{w
slashme doet een baksteen in zijn handtasje...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 00:45:47 #112
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_93623476
http://nl-nl.forum.ibood.(...)sche_antiaanbaklaag/
Hoe denk je over dit soort koekenpannen dan?
  vrijdag 4 maart 2011 @ 07:44:51 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93626950
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 00:45 schreef ErkendFokker het volgende:
http://nl-nl.forum.ibood.(...)sche_antiaanbaklaag/
Hoe denk je over dit soort koekenpannen dan?
Heb nog nooit met keramische koekenpannen gewerkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93635398
Het lijkt me een stuk krasvaster dan teflon.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 15:22:57 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93643210
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 12:25 schreef Isegrim het volgende:
Het lijkt me een stuk krasvaster dan teflon.
Heb hier een paar titanium gecoate antiaanbakpannen, van de aldi, doen het tot nu toe prima, eitje kan je bakken zonder vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 maart 2011 @ 01:44:52 #116
337571 Djake
Eens moet je toch beginnen
pi_93714510
Behandel een gietijzeren pan net zoals een nieuwe stalen wok, "droog" op het vuur ff wachten en dan olie der in. Deze goed door de pan circuleren tot dat de hele pan bedekt is met olie ( aan de binnen kant wel te verstaan ) en wachten dat de olie redelijk walmt. Pan van het vuur en met een oude doek of papier droog wrijven.
Daarna gereed voor gebruik en nooit meer afwassen alleen schoonmaken met doek of papier.

Dit is mijn verteld door de chinees bij onze toko, mijn stalen wok is nu mooi zwart van binnen en aanbakken is verleden tijd ;-)

Kan geen teflon- titanium - keramische pan tegen op.
  zondag 6 maart 2011 @ 01:49:56 #117
337571 Djake
Eens moet je toch beginnen
pi_93714640
Hoi allemaal, "tis volgens mij of topic maar pik probeer het toch :-)

Ik ben sinds kort een amateur alcohol stoker :-) en ik ben op zoek naar likeur en kruidenbitter recepten. Het liefst de echte ouderwetse smaken, moderne mag natuurlijk ook .

Ook de zelf gebrouwen bitters en likeuren zijn ook ZEER welkom.

Dus mochten jullie recepten voor me hebben , mail ze me aub !

Grt.

Jack
  zondag 6 maart 2011 @ 11:05:43 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93719850
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93721293
En aan de DM te zien had je deze al gevonden:

Kruidenbitter maken

:)

Huidige bitter zit iets meer steranijs en kardemom in, iets meer kaneel en zoethout, en een beetje venkelzaad.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 7 maart 2011 @ 14:58:11 #120
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93770562
Piet hoe smaakt de zuurkool trouwens? :P
pi_93773163
Piet, hoe maak ik nou écht goede hutspot?
Ik wil de wortels wel fijn zacht hebben zonder dat alle smaak in het water gaat zitten maar dat lijk tot nu toe onmogelijk.
  maandag 7 maart 2011 @ 16:17:47 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93773892
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 16:02 schreef _Loki het volgende:
Piet, hoe maak ik nou écht goede hutspot?
Ik wil de wortels wel fijn zacht hebben zonder dat alle smaak in het water gaat zitten maar dat lijk tot nu toe onmogelijk.
Minder water gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93774093
Ik gebruik al niet heel veel, tot het net onder staat. ;(
  maandag 7 maart 2011 @ 16:24:59 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93774234
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 16:22 schreef _Loki het volgende:
Ik gebruik al niet heel veel, tot het net onder staat. ;(
Je zou ze ook kunnen stomen, of in boter en witte wijn koken als je het echt lekker wilt doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93774555
Stomen is inderdaad wel een idee. Dat ik daar zelf niet op kwam :') En in boter ga ik ook eens proberen!
pi_93781027
Vraagje, ik heb een nieuwe pannenset: http://www.valira.com/pdf/Aroma_Inox.pdf en nu heb ik hem voor het eerst gebruikt had wat gehaktballetjes gemaakt en ff 5 minuten aangebraden is boter en olie. daarna wat broccoli, bloemkool, uitje, tiki masala, aardappeltjes en runderboullion erbij en 10 minuten laten stomen met de deksel erop. Voldoende vocht erin iig. Maar nu heb ik gelijk al onderin de rand van de pan een bruinige zwarte vlek(je) die ik er met afwassen niet af krijg.. Ik heb voor gebruik de pan ff afgewassen. Is dit normaal? De pannen waren redelijk duur dus.. Ligt dit aan mij?
  maandag 7 maart 2011 @ 19:17:32 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93781157
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 19:14 schreef jaspah het volgende:
Vraagje, ik heb een nieuwe pannenset: http://www.valira.com/pdf/Aroma_Inox.pdf en nu heb ik hem voor het eerst gebruikt had wat gehaktballetjes gemaakt en ff 5 minuten aangebraden is boter en olie. daarna wat broccoli, bloemkool, uitje, tiki masala, aardappeltjes en runderboullion erbij en 10 minuten laten stomen met de deksel erop. Voldoende vocht erin iig. Maar nu heb ik gelijk al onderin de rand van de pan een bruinige zwarte vlek(je) die ik er met afwassen niet af krijg.. Ik heb voor gebruik de pan ff afgewassen. Is dit normaal? De pannen waren redelijk duur dus.. Ligt dit aan mij?
Waarom denk je dat er pannensponsjes zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93781229
Bah wat een vies gerecht. :D
pi_93781354
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom denk je dat er pannensponsjes zijn?
Euh.. :P dat kan ik er wel gewoon afkrijgen dan denkje? Ik denk ga niet gelijk met een schuurspons over die bodem ragge :P maar daar heb je speciale sponsen voor?

en t was dit gerecht:

http://www.ah.nl/recepten(...)lees&lp_sortProperty

vond het nog wel lekker hoor :P
pi_93781511
Tikka masala met rundvlees. ;( Heiligschennis. :(
  maandag 7 maart 2011 @ 19:27:46 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93781572
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 19:19 schreef Isegrim het volgende:
Bah wat een vies gerecht. :D
Ik heb ook prompt geen honger meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93781678
Leuke reacties.. ik denk ga ook eens wat koken.. vind het best leuk.. maar ik doe alles verkeerd blijkbaar?
pi_93781855
Nee hoor, je moet gewoon eten wat jij lekker vindt, maar als je een keer een authentiek gerecht met tikka masala wilt eten, kan ik je wel aan een echt recept helpen. ;)
pi_93782094
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Nee hoor, je moet gewoon eten wat jij lekker vindt, maar als je een keer een authentiek gerecht met tikka masala wilt eten, kan ik je wel aan een echt recept helpen. ;)
Hehe mooi, maar ik wilde iets in die braadpan maken dus had gezocht op een gerechtje met iets van gehaktballetjes en vond die dus ging het maar proberen. Dat er tikka masala in zit was in principe toeval. Maar we hebben met z'n tweetjes de hele pan leeggegeten dus.. :-P
  maandag 7 maart 2011 @ 20:22:40 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93784818
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 19:22 schreef jaspah het volgende:

[..]

Euh.. :P dat kan ik er wel gewoon afkrijgen dan denkje? Ik denk ga niet gelijk met een schuurspons over die bodem ragge :P maar daar heb je speciale sponsen voor?
Koop een zak soda bij de supermarkt, vul je pan met water tot boven de vieze rand, paar scheppen soda erbij en dan laten sudderen. Schrobben niet nodig en je pannen worden als nieuw.
pi_93813285
Ik heb nu ook een tweede pan gebruikt maar ik vind ze heel raar verkleuren.. Zijn nieuwe pannen en heb ze van te voren gewassen met warm water zoals in de gebruikershandleiding staat..

Is dit normaal?



pi_93813954
Dat eerste lijkt mij kalk :) Pan nat teruggezet?
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 8 maart 2011 @ 14:23:23 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93814048
Doe eens met een beetje azijn de pan binnen poetsen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93814147
heb geen azijn :P zal morgen eens proberen... maarja na 1 keer dit resultaat? heb hem niet nat teruggezet.. Lijkt me niet echt de bedoeling dat ik na elke keer dat ik die pannen gebruik ze moet behandelen met allerlei dingen zoals azijn pannensponzen en weet ik wat.. In mijn vorige IKEA pannenset was dit niet eens het geval..
  dinsdag 8 maart 2011 @ 14:49:54 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93815052
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 14:25 schreef jaspah het volgende:
heb geen azijn :P zal morgen eens proberen... maarja na 1 keer dit resultaat? heb hem niet nat teruggezet.. Lijkt me niet echt de bedoeling dat ik na elke keer dat ik die pannen gebruik ze moet behandelen met allerlei dingen zoals azijn pannensponzen en weet ik wat.. In mijn vorige IKEA pannenset was dit niet eens het geval..
Citroensap?
Het gaat er om even vast te stellen wat het is. als het verdwijnt met zuur dan is het kalkaanslag.
Je kan het ook gewoon negeren en laten zitten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93815101
Bedankt voor de gestoomde hutspot tip, het was serieus veel beter. :D
In tegenstelling tot oranje water had ik nu oranje aardappelen dus dat zegt wel wat :')
pi_93816899
Ik krijg altijd zulke vlekjes op RVS pannen. Heb me er nooit druk om gemaakt eik. :P
pi_93817304
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Citroensap?

En als je dat niet in huis hebt, cola.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 8 maart 2011 @ 17:02:44 #144
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93820416
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik drink rum alleen in een Long Island Iced Tea, ben er geen grote fan van. Mijn schoonfamilie is helemaal gek met Herrencreme, persoonlijk vind ik het niet lekker,
Je maakt een vanille pudding 400ML volgens het recept van het pakje, of neem vla, je slaat 250 NL slagroom stijf en mengt deze met de vanillepudding/vla. Je doet er 1 flinke scheut rum door en 100 gram geraspte bittere chocolade.
Ik vind het persoonlijk niet lekker, maar dat zei ik al.
Het is trouwens Baba au Rhum geworden.
Ik zag Robert Kranenborg het onlangs bij DDWD maken en het is een recept van Alain Ducasse.
http://www.lifestylefood.(...)re-dish-baba-au-rhum
Voor de rhumsiroop heb ik een Rhum Agricole (Terre Caraïbe) uit Martinique gebruikt, die had al een lichte vanillesmaak gecombineerd met citrusvruchten en pastte er perfect bij.
Goddelijk dessert in elk geval en zeker voor herhaling vatbaar!
  donderdag 10 maart 2011 @ 03:21:34 #145
273890 hexenwind
NEE! Ik lust geen mayonaise!
pi_93892417
edit: nee.

[ Bericht 63% gewijzigd door Mirjam op 10-03-2011 09:35:48 ]
  donderdag 10 maart 2011 @ 11:42:28 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93898772
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 17:02 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Het is trouwens Baba au Rhum geworden.
Ik zag Robert Kranenborg het onlangs bij DDWD maken en het is een recept van Alain Ducasse.
http://www.lifestylefood.(...)re-dish-baba-au-rhum
Voor de rhumsiroop heb ik een Rhum Agricole (Terre Caraïbe) uit Martinique gebruikt, die had al een lichte vanillesmaak gecombineerd met citrusvruchten en pastte er perfect bij.
Goddelijk dessert in elk geval en zeker voor herhaling vatbaar!
Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93899088
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
:o Gut ja, dat heb ik nooit bedacht :D
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:14:38 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93899913
Kwartje valt hier nog steeds niet. :{
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:15:40 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93899945
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
Kwartje valt hier nog steeds niet. :{
Geen asterix fan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:17:32 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93900011
Nee, maar gelukkig is daar google. :-)

quote:
Fictional place names however tend to be equally silly in all translations, for example the four camps (castra) which surround Asterix's village: Compendium, Aquarium, Laudanum and Totorum (Tot o' rum, colloquial English for shot of rum) in French this camp is called "Babaorum", a pun on baba au rhum or rum baba, a popular French pastry. (In one of the American translations, one of these camps is named Nohappimedium.)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')