Maar soms eet je toch bij anderen of anderen bij jou?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:57 schreef Microtubuli het volgende:
Eerlijk gezegd bemoei ik me niet in de keukens van anderen.
Dit doe ik zelf wel bij m'n eigen eten/drinken. Maar boeiend, beetje bacteriën gaat niemand dood aan, en gemak dient de mensquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:05 schreef Microtubuli het volgende:
Verder wel eens met de klachten.
Alleen snap ik niet dat je Teflon pannen gebruikt. Teflon is giftig en laat op d'n duur los door slijtage (ook met plastic bestek) en dat vreet je dus vrolijk mee op.
Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder. En een goede aanbaklaag (bv van Demeyere) daar doe je jaren mee.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:06 schreef Adames het volgende:
[..]
Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet.
Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:09 schreef Microtubuli het volgende:
[..]
Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder.
Ook met kunststof lepels, en ja die slijten ook maar daar zit geen giftig Teflon in. Blij dat ik van die Tefal prulpannen verlost ben.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:10 schreef Adames het volgende:
[..]
Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten.
Maar kunnen we dan nu weer ontopic gaan?quote:Teflon is chemisch inert en niet giftig, maar begint bij temperaturen boven 260 °C in kwaliteit achteruit te gaan en zal boven de 350 °C ontleden[1]. De daarbij vrijkomende ontledingsproducten zijn schadelijk en kunnen zelfs dodelijk zijn voor vogels. Bij mensen kunnen ze griepachtige verschijnselen veroorzaken [2] Ter vergelijking, boter en andere vetten die gebruikt worden bij bakken en braden beginnen te schroeien en te roken vanaf 200 °C. Vlees wordt in de regel niet heter dan 230 °C om aanbranden te voorkomen. Kookgerei dat leeg op een hete kookplaat wordt gezet kan evenwel de temperaturen bereiken waarbij schadelijke gassen vrijkomen. Na onderzoek in 1959 van de Amerikaanse FDA werd teflon goedgekeurd voor toepassing in voedselbereidingsapparatuur. Het onderzoek liet zien dat de giftigheid van de bij grote verhitting van een lege pan vrijkomende dampen kleiner was dan die van gebruikelijke oliën [3]
Van die mensen inderdaad die precies op de datum spullen gaan weggooien. Ook bijvoorbeeld bij dingen zoals een onaangebroken zak chips die een maand over de datum is. Die is gewoon lekker en eetbaar hoorquote:Op donderdag 10 februari 2011 22:33 schreef Karina het volgende:
Melk niet willen drinken omdat het 1 dag over de datum is.
Ergerlijk ja, vind ik dus ook:quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:33 schreef Karina het volgende:
Op het werk: een heel klein laagje koffie in de kan laten zitten zodat je geen koffie hoeft te zetten, want er is toch nog.
Een pak melk/sap terugzetten in de ijskast met nog maar 1 slok erin.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
jij pakt voor elk ding een nieuw mes? gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
Bah!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 01:29 schreef loecje het volgende:
mest aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?
Oe.quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai)
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
Oh, ik vind die doekjes altijd zo vreselijk vies dan, van die natte, stinkende dingenquote:Op donderdag 10 februari 2011 22:50 schreef bl_henkie2 het volgende:
Ach, dit zijn nog normale ergenissen.
Ik woonde samen met iemand die viscose doekjes direct weggooit als die een nacht in een propje op het aanrecht had gelegen.
En scherpe messen zet hij met de punt omhoog in het afdroogrek wat mijn inziens levensgevaarlijk is.
Ja.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 01:29 schreef loecje het volgende:
[..]
jij pakt voor elk ding een nieuw mes?
Ik vind het niet vies (behalve dan dat ikzelf sowieso geen boter en jam eet), maar ik vind het gewoon niet o.k. Boter + jam was eigenlijk gewoon een voorbeeld. Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven. Dat vind ik zonde.quote:gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?
Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef Weltschmerz het volgende:
Het opleuken van eten met meer ingrediënten, zomaar. Je moet weten wat je ermee wilt bereiken. Maar ik denk dat ik me daar vooral aan erger omdat ik dat zelf ook lang deed. In het algemeen erger ik me aan zomaar wat doen, omschudden omdat je toch iets moet doen, het vuur bijstellen zonder naar de temperatuur van het eten te kijken, de korst van de kaas afsnijden, olie in de grillpan, dat soort dingen.
En niet snijden maar duwen, snijden op glas of een bord, dan moet ik me echt inhouden om er niets van te zeggen.
Ik vraag of het mes scherp is.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:51 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
]
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
Dit dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 12:38 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik erger me me niet echt aan iets wat anderen doen. Ik denk alleen: dat zou ik dus nooit of niet snel doen.
Prima manier, lekker de rijst bakken voor je het kookt, smaakt goed.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:14 schreef Individual het volgende:
Mensen staan wel eens vreemd te kijken als ik rijst maak. Eerst opbakken met olijfolie en zout en dan pas kokend water erover gooien.
quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:21 schreef Yu-Kee het volgende:
Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven.
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:27 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die 'duur' handafwasmiddel in de keuken hebben staan (bijvoorbeeld Dreft) en daar ook echt bij zweren als in 'Ja, dat gaat langer mee!'
Ieuw.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
![]()
Zoals hier:
[ link | afbeelding ]
Dat is gewoon dom!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:30 schreef MaGNeT het volgende:
Mensen die boter in de pan doen, stuk vlees erbij en dan pas het vuur aansteken.
Vind ik ook:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:30 schreef MaGNeT het volgende:
Dop van frisdrank niet goed vastdraaien zodat alle prik weg is.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:31 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben.
Er zijn echt merken waarbij je zo door zo'n fles heen bent zonder dat het schoonmaakt.
Bij Dreft kan je tenminste nog écht toe met een paar drupjes.
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik heb er nog eentje:
- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.
Kom op zeg, het is zo simpel:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Water in de pan doen, pan op het vuur, wachten tot het kookt. Rijst erbij, roeren totdat het weer kookt. Deksel op de pan. Vuur op de laagste stand. Niet meer naar omkijken, niet roeren. Wekker zetten: 15-20 minuten. Pan van het vuur halen, even doorroeren. Klaar!
Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:55 schreef Tanin het volgende:
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt.
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik heb er nog eentje:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Wekker zetten: 15-20 minuten.
Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas en dan verspil je dus, en als je geconcentreerd spul verspilt, verspil je in wezen meer, en ik hou niet van verspillen van dingen die allemaal weeruit het grondwater gezuiverd moeten worden e.d. Maar als je altijd een bak vult met sop, dan maakt het niet uit lijkt me.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:43 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor!Niet dat die paar cent 'winst' me nou zo ontzettend veel kan schelen, maar ik verbaas me er gewoon over dat er echt van die mensen zijn met een Dreft-overtuiging.
Oh, ik raak niet in paniek hoor, maar voor bepaalde basisdingen zoals rijst, zijn gewoon bepaalde basismethodes waardoor het nooit mislukt. En als een ander goede rijst kan koken met veel water en afgieten en alles, vind ik dat ook prima. Maar ik schreef dus:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:06 schreef Individual het volgende:
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt.
Als de rijst dus altijd mislukt bij die mensen. Waarom gebruiken ze dan niet gewoon een goeie basismethode i.p.v. dat ze elke keer opnieuw gaan zitten klunzen?quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.
Nee ok, dat geef ik je. Ik kook altijd voor 1, dus ik gooi de rijst vaak op mijn bord, met de deksel erover heen, ga dan de pan en de rest van de vaat wassen, als laatste die deksel en dan als ik daarmee klaar ben eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:03 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld.
Waar ik me trouwens ontzettend aan erger in een restaurant en wat me iets te vaak overkomt:
- Je bestelde eten komt op tafel, maar je moet nog wachten op de saus/mayonaise/bijgerechten/zout. Soms duurt dat echt lang en moet je er meerdere keren om vragen!
Waarom ben ik niet verbaasdquote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:08 schreef Weltscherz het volgende:
[..]
Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas
Niets mis met kopshouten snijplankenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:29 schreef 100% Tukker het volgende:
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
Hoezo? even de bandschuurmachine er over en hij is weer vlak.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:29 schreef 100% Tukker het volgende:
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
Inderdaad, gewoon op z'n warmste stand!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd)quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
Student?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:46 schreef Tanin het volgende:
[..]
Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd)
Jij doorziet iedereen ook meteen he?quote:
Klaar met je bordje afwassen?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:51 schreef Weltscmerz het volgende:
[..]
Jij doorziet iedereen ook meteen he?
De kruimels van vanochtend zijn eraf, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het toets der kritiek van de Nederlandse bond van huistrutten zou kunnen doorstaan.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klaar met je bordje afwassen?
Ah dat ken ik. Ofja, wij hebben geen afzuigkap (quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:43 schreef Gripper het volgende:
Wie men liefheeft kastijdt men, zeggen ze altijd. Dus erger ik me aan bijna niemand (**) , behalve aan mn eigen vriendin, als ze bijvoorbeeld:
- de afzuigkap niet aanzet (Ze heeft een hekel aan het geluid) , en het hele huis vervolgens blauw staat.
- het hele aanrecht smerig maakt, overal kledders eten, pakjes, papiertjes, spatels etc, voor 1 gebakken ei![]()
Verder is het natuurlijk een schatje![]()
quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:55 schreef Tanin het volgende:
-Olijfolie in het kookwater bij spaghetti koken
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
Toen ik nog een heel klein meisje was, gingen we een keer bij familie eten. En daar werd gebeden voor het eten. Later vroeg ik aan mijn moeder waarom ze dat deden en mijn moeder zei dat ze god bedankten voor het eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.
Er bestaan natuurlijk kleine en grote kopjes hè.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Jij vindt dit:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:55 schreef theKiD het volgende:
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....?
serieus niet ergquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
Olie drijft op water. Spaghetti ligt in water. Leg mij uit wat die olie met spaghetti koken te maken heeftquote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
[..]
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?
[..]
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Dat gebeurt maar 1 keer.. Of ze krijgen een klap met een pollepel op hun handen (zoals oma en mama vroeger dedenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:31 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Jij vindt dit:
[..]
serieus niet erg
Inderdaad, helemaal mee eens. Dat zie je ook vaak bij barbecue. Sommige mensen zetten al het vlees buiten, i.p.v. een beetje buiten en de rest in de koelkast laten totdat je het nodig hebt. Met als gevolg dat alles wat niet gegeten wordt veel te lang buiten ligt en weggegooid kan worden.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:41 schreef Tanin het volgende:
-mensen die (stelselmatig) teveel voedsel maken en dat wegflikkeren. En dan heb ik het niet over dat ene schepje rijst dat er echt niet meer in kan.
Wat een onvoorstelbaar gebrek aan zelfkennis.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 02:22 schreef RobinOok het volgende:
Ik erger me in principe niet aan andermans keukengewoonten.
Gewoon al omdat ik niet zo'n zeiksnor als TS wil zijn.
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
Blijft onsmakelijkquote:Op zaterdag 12 februari 2011 10:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?
Dat dus. Zo kun je ook wel in de pan gaan spugen, daar zullen je gasten ook heus niet aan overlijden of ziek van worden.quote:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:25 schreef Yu-Kee het volgende:
- Ik ging bij iemand ontbijten. Ik had lekkere ovenbroodjesgehaald, dus ik zat me al helemaal te verheugen. Die moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Uiteraard eerst de oven voorverwarmen, dat weet iedereen natuurlijk, bovendien staat dat gewoon op de verpakking. Hij zou het ontbijt verzorgen.
Hij zei nog wel: "Ze moeten maar 3 minuten in de oven, anders verbranden ze, maar echt lekker worden ze sowieso nooit." Dus ik zei nog: "Nee joh, gewoon 10 minuten, dan zijn ze perfect." Maar inderdaad, na 10 minuten helemaal verbrand. Hij had dus de oven niet voorverwarmd, want dat deed hij nooit.
Misschien beide, maar als je de oven niet voorverwarmt en daarbij waarschijnlijk een te hoge temperatuur, drogen de broodjes aan de buitenkant dus helemaal uit en aan de binnenkant gebeurt er niks.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
De combioven hier heeft ook een hele eigen gebruiksaanwijzing.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners?quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:48 schreef Resistor het volgende:
En ik ben de enige die dat weet hier in huis
Willen niet leren.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 12:04 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners?
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehadquote:Op zaterdag 12 februari 2011 14:44 schreef Yu-Kee het volgende:
- 'Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.'
- Mensen die wel kip/koe/varken/whatever eten, maar gaan huilen als ze konijn voorgeschoteld krijgen, 'want dat is zo zielig...' en jou barbaars vinden als je het wel gewoon opeet, stelletje hypocrieten.
Ik kreeg lasagne met broccoli en stukken wortel van schoonmams niet klagen jijquote:Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
[..]
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad. En net alsof een kalfje niet schattig is
.
Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten.
Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick.
Dat dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:39 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die etenswaren die gekoeld bewaard moeten worden, 's middags uit de koelkast halen (bijvoorbeeld broodbeleg), dan de rest wat ze niet gebruiken de hele verdere dag op tafel laten liggen en het 's avonds weer eens een keertje terug in de koelkast zetten.
oh, dat doe ik ookquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:26 schreef MaLo het volgende:
Mensen die hun mes aflikken. Ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo'n vies gezicht
Dat is ook smerig. Doe ik niet.quote:Op donderdag 17 februari 2011 14:08 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
En mensen die met een afgelikte lepel (of mes) weer in het potje jam gaan (of ander product), terwijl iederéén daarvan moet eten.![]()
Walgelijke gewoonte vind ik dat.
Jouw tong is scherper dan je messenquote:Op donderdag 17 februari 2011 17:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ook. Aan messen likken. En aan flessen ook. [ afbeelding ]
Je bedoelt dus twee verschillende quotes in je bericht zetten, neem ik aan?quote:Op donderdag 17 februari 2011 17:22 schreef chocolatelover het volgende:
[..]
Kan iemand mij trouwens vertellen hoe ik twee posts in een bericht kan krijgen? Als iemand dit snapt. Ik heb namelijk twee posts nu en ik heb wel eens bij anderen gezien dat die op twee berichten tegelijk reageren en ik weet echt niet hoe ik dat moet doen.
Hoeft niet eens met de quick reply functie. Dan kan je quoten en je bericht er onder typen. Daarna weer naar boven scrollen en de volgende post quoten, die komt er dan onder te staan.quote:Op donderdag 17 februari 2011 20:25 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Je bedoelt dus twee verschillende quotes in je bericht zetten, neem ik aan?
Ik doe het altijd zo:
Bij de eerste post die je (als quote) in je bericht op wilt nemen, klik je op het quote-icoontje, zoals je tot zover al deed. Dan krijg je dus het invoervenster. Maar in plaats van daarin je bericht te typen, onder de quote, selecteer je alles wat daar tot zover staat, 'knipt' het eruit met CTRL/X, gaat terug naar de pagina en klikt op het quote-icoontje van de tweede post die je op wilt nemen. Ook dan krijg je het invoervenster, met daarin de (2e) post.
Je zet dan de cursor helemaal aan het begin daarvan, drukt op CTRL/V om de opgeslagen tekst (= de eerste post dus) erin te 'plakken', en scheidt de twee quotes dan goed van elkaar door ertussenin een paar witregels te maken. Zo kan je onder elk van deze twee quotes een eigen tekst typen.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo. Succes ermee.
Ieuw!quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
dat deed mijn opa ook altijd, maar dat was dan ook de enige persoon die dat mocht doenquote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
Vroeger bij oma werd er eerst erwtensoep gegeten uit een diep bord, daarna draaide je het bord om voor een pannenkoek, ook zoiets.quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
Dan moet je het bord juist niet omdraaien, pannenkoek met restjes erwtensoep eraan is een heel lekkere combinatie!quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:19 schreef foodlover het volgende:
[..]
Vroeger bij oma werd er eerst erwtensoep gegeten uit een diep bord, daarna draaide je het bord om voor een pannenkoek, ook zoiets.
Ooooh ja, dat vond ik ook altijd zo leuk om te doen toen ik nog rookte!quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:03 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw!
Zo zijn er ook mensen die na het eten aan tafel gaan zitten roken (dat vind ik niet erg), en vervolgens hun sigaret uitdrukken op hun bord tussen de etensresten!
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!quote:Op donderdag 17 februari 2011 22:45 schreef Cat22 het volgende:
Mijn moeder pakte altijd een schoon bord na de soep. Mijn vader en ik aten de aardappels en aanverwanten gewoon van hetzelfde bord. Niks mis mee.
Met de resten van de maaltijd er nog op?quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!
Ja, en het MOEST ook echt.quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:35 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Met de resten van de maaltijd er nog op?![]()
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen die nooit afwasten. Ze veegden alles alleen af met wat keukenpapier.quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!
Hoax!quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:39 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen die nooit afwasten. Ze veegden alles alleen af met wat keukenpapier.
Mijn oma deed dat ookquote:Op donderdag 17 februari 2011 23:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!
Generatiedingetje denk ik, mijn opa deed het ook.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 05:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn oma deed dat ookEn ze vond het maar onzin dat ik het bord eerst ging afspoelen onder de kraan.
Ieuw! Ja, mijn ex-schoonmoeder deed dat ook met haar koekenpannen. Ik ontdekte het toen ik een keer alleen was in haar huis en daar mijn eigen eten moest bereiden. Allemaal vieze koekenpannen in de kast!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 03:25 schreef RobinOok het volgende:
Nou, mijn oma deed dat met haar koekenpan.
Oh man oh man, wat vond ik dat goor!
En nog!
Het is toch donker binnenquote:Op vrijdag 18 februari 2011 05:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn oma deed dat ookEn ze vond het maar onzin dat ik het bord eerst ging afspoelen onder de kraan.
Dat vind ik inderdaad vreselijk... van die momenten dat je niet kunt wachten om naar huis te gaan omdat je na het eten nog rammelt van de honger (1 pak Knorr Wereldgerechtenquote:Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
[..]
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad. En net alsof een kalfje niet schattig is
.
Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten.
Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick.
ow herinneringen.. dat deden mn opa en oma ook. zo vies. heb je vla met stukjes aardappelquote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
Daar had ik nog nooit van gehoord, wat viesquote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben!
Waarom zou je dat dan nog doen?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben!
Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:15 schreef loecje het volgende:
mn oma krijgt nu eten(aanleunwoning). als ik daar ben eten word er gedeeld.
jawel een halve maaltijd. nee oma dankje ik loop wel ff naar de snackbar.
ze is ook kilo's afgevallen. goh hoe zou dat toch komen? pannenkoeken met vetspek en extra schep van het uitgevakken vet erover, frituur elke avonds aan...
zag laatst op tv iemand die frituurvet bij de stampot ofzo in deed, om het lekker romig te maken.
zoiets zou ik mn oma ook zo zien doen.
niets mist met vet.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee.
En dat brengt mij wel op een andere ergernis, dat hysterische gedoe over vet en dan vooral vet wat er ook uitziet als vet. Dat moet ik de oma's nageven, die hebben nog meegemaakt dat vet waardevol en schaars was en waarderen het gewoon. De industrie waardeert het ook gewoon nog steeds, maar dan als smakeloze makkelijke goedkope smaakdrager en smeuiigmaker van allerlie rommel, en dat eten de meeste mensen dan weer wel.
Mijn ergernis is dan ook jus die een gebonden onduidelijke bruine saus moet zijn met ongedefinieerde smaakjes erin, in plaats van wat het is, mooi dierlijk vet met veel smaak in vloeibare vorm.
Pannenkoeken met stroop, spekjes en een beetje spekvet vind ik anders wel lekker hoorquote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:38 schreef loecje het volgende:
[..]
niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
gevonden http://www.rtl.nl/xl/#/u/d63147de-b702-3d45-b19b-5fcc54f74458quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:41 schreef RobinOok het volgende:
Was dat niet in zo'n programma van Den Blijker waarvoor mensen werden opgegeven door hun omgeving omdat ze niet konden koken maar zelf dachten dat ze het wel konden?
Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:38 schreef loecje het volgende:
[..]
niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:57 schreef Isegrim het volgende:
Kibbeling is van oorsprong geen inferieure vis, maar kabeljauwwangetjes.
Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten. In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
Kabeljauw was de basis voor hele economieen, en zeker nooit een "visje voor de kat"quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
Inferieure vis?? Wat is dat??quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet?
Vet en zetmeel is nou eenmaal een geheide combinatie. Frituren drijft erop, kibbeling is ook niks anders dan inferieure vis met zetmeel en vet, calamares hetzelfde principe. Bij oliebollen laat men zelfs het hoofdingredient weg en volstaat een klont meel in het vet.
Allemaal dingen waar ik geen fan van ben overigens, maar als dan wel smaakvol vet open en bloot met zetmeel als aardappelen of pannenkoeken wordt gemend, dan wekt het opeens afkeer op en moet dat worden vermeden. Dat vind ik dus jammer van mooie jus en van stampotten met spekvet en daar erger ik me aan.
Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten.
Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn.quote:In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit.
quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken.
[..]
Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn.
Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijkquote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:56 schreef Weltscherz het volgende:
Ah gut, ben ik niet positief genoeg geweest over je favoriete snack?
Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijk
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics.
quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?
Ja, sorry, ben een grumpy old manquote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:26 schreef Isabeau het volgende:
Keukengewoontes waar Piet zich aan ergert: mensen die maar wat roepen over voedsel of koken, zonder verstand van zaken
En nu weer terug on-topic. bvd
Die vind ik heel erg inderdaadquote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:31 schreef Deimos000 het volgende:
Mijn gietijzeren wok schoonmaken met afwasmiddel ffs...!!![]()
Japanse messenset in de vaatwasser flikkeren...........![]()
Bestek wat uit de vaatwasser komt niet nadrogen / poeleren. Lang leve roest op RVS..
Van deze wordt ik ook heel erg giftig. En niet alleen vanwege de houdbaarheid maar ook omdat de helft van de mensheid schijnt de denken dat margarine ook boter is. Sorry niet om iemand voor het hoofd te stoten maar ik vind het één van de goorste dingen uit de "eetbare" categorie.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:34 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
- brood smeren, en dan met je mes nog vol boter in de jam. Toen was m'n potje ineens nog maar twee weken houdbaar ipv maanden![]()
Mensen die boter tegen margarine zeggen...quote:Op vrijdag 18 februari 2011 16:00 schreef Tanin het volgende:
Met Ophelia eens: Mensen die margarine gebruiken. Met name de mensen die denken dat het ook maar *iets* met boter te maken heeft.
Eigenlijk dit.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:35 schreef golfer het volgende:
Enige keukengewoonte waar ik mij aan erg zijn slechte koks.
Idd, ik ben sowieso niet zo panisch voor wat vaak als 'vies' wordt bestempeld. Kijk, bedorven etenswaar of niet voorzichtig zijn met kruisbesmetting is wat anders, maar een mens kan echt wel wat hebben. Mn als het bijvoorbeeld gaat om aflikken van roerlepels en schoonvegen van pannetjes. Als het product wat erin is bereid gaar was dan is dat echt geen probleem. Er zit hoogstens een restje vet in en vet is aardig goed houdbaar.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 20:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Eigenlijk dit.![]()
Als iets goed smaakt interesseert het me echt geen sodemieter of er roerlepels worden afgelikt, pannetjes worden verzuimd om af te wassen, of hoe kleverig en ranzig een gerecht ook tot stand is gekomen..
Ik kom niet in andermans keuken, dus ik erger me eventueel alleen aan hoe dat wat op mijn bord ligt smaakt. De rest kan me niet schelen. Zolang ik er niet ziek van word vind ik het allemaal best.
- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20). Leuk die lange familie weekends.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:17 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw! Ja, mijn ex-schoonmoeder deed dat ook met haar koekenpannen. Ik ontdekte het toen ik een keer alleen was in haar huis en daar mijn eigen eten moest bereiden. Allemaal vieze koekenpannen in de kast!
Vooral koolvis, heb ik altijd in de vriezer liggen. Van die tot blokjes geperste van de aldi. 't Ziet er niet uit op je bord. Maar smaakt prima!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker.
Kookergernis, hoe we met vis omgaan.
Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker.
Kookergernis, hoe we met vis omgaan.
Jij was de wijsneus met je inferieure visquote:Op zaterdag 19 februari 2011 11:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe?
Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet omquote:Op zaterdag 19 februari 2011 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij was de wijsneus met je inferieure vis
zo precies benik ook weer niet,laat staan een keukenprinsquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai)
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
ik vind koolvis geen reet aanquote:Op zaterdag 19 februari 2011 13:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet om
Maar ik snap niet wat de kwalificatie heel erg lekker voorstelt als alle vis heel erg lekker is. Dan vind je vis heel erg lekker, duidelijk, maar heb je met zoveel verschillende vissen ook nog onderscheidend vermogen, of is koolvis net zo heel erg lekker als rog?
Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 01:48 schreef Tanin het volgende:
Tantes die borden laten aflikken door honden voordat ze ze eventjes onder de kraan afspoelt
quote:Op zaterdag 19 februari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20).
Ik ga er nog wel mee om, ik eet er alleen niet meer. Recepten mag ze wel afleveren, want ze kan verder goed kokenquote:Op zaterdag 19 februari 2011 16:51 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid.
Gelukkig ga ik al tijden niet meer met die persoon om.
[..]Ik las: Een persoon van kleuterleeftijd van 20 (jaar).
O ja, ik ken ook zo iemand. Gewoon een volwassen persoon. Hij lust geen rijst, geen pasta, geen kaas, geen rode saus (welke roodkleurige saus dan ook).quote:Op zaterdag 19 februari 2011 08:56 schreef Tha_Erik het volgende:
En de grootste ergernis is misschien nog wel mensen die bijna niets lusten.
Terwijl je ook gewoon vis of schaaldieren kan etenquote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef frame-saw het volgende:
Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees.
Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef frame-saw het volgende:
Mensen die denken dat ze culinair bezig zijn als ze Knorr Wereldgerechten bereiden. Of dat het sneller/goedkoper is, terwijl ik veel sneller een maaltijd bereidt volgens mij, die verser, leuker en gezonder is.
Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nuquote:Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees.
Ging ie dan ook prakken met jus?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:11 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen.
[..]
Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nu): "Waar zijn de aardappels?" Hij vond dat bij elke maaltijd aardappels hoorde.
De standaard 'Chinees op de hoek' serveert inderdaad niet echt buitenlands eten. Het is helemaal aan de Hollanders aangepast.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 19:25 schreef Mayadevi het volgende:
... "Ik móet al dat buitenlands eten niet, ik ga wel naar de Chinees"....
Dat wat aan champignons zit is een mengsel van stro en paardenpoepquote:Op zondag 20 februari 2011 15:21 schreef Zana het volgende:
* mensen die champignons niet schoonmaken, er zit altijd drek aan en bij andere paddestoelen heel vaak zand, champignonborstels met doorschijnende borstelharen die tijdens het schoonmaken loslaten en die haast niet zijn terug te vinden
Daarom gebruik ik altijd gewoon mijn vingers.quote:* keukenkwasten, waar de haren loslaten (ik heb een pastaset van Jamie Oliver met vergiet en kwast en de kwaliteit is echt belabberd, bij het vergiet laat al een stuk emaille loss en de borstel liet ook direct bij het eerste gebruik haren loss)
Eens, het vlees bij de meeste supermarkten is om te huilen zo slechtquote:* botsplinters (vlees voor het bereiden niet goed schoongemaakt)
* in de supermarkt alleen voorgesneden vlees kunnen kopen en bijvoorbeeld karbonades niet in één groot stuk, waar je het bot fatsoenlijk kunt verwijderen
* vlees in de supermarkt, waar de stukjes verschillend groot/ dik zijn en altijd een mooi stuk bovenop ligt en de mindere stukken ertussenin zitten
Ja, die vind ik ook erg. Mens, je wordt dik van TEVEEL eten, niet van een beetje vet. En zaken als aardappeltjes gebakken in ganzenvet zijn gewoon niet te versmaden.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
[..]
- Panisch doen over het gebruik van een beetje vet, "want van vet wordt je dik".
Idd!quote:Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel.
quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?
Iemand zei laatst tegen mij: "water vind ik vies"quote:Op zaterdag 19 februari 2011 17:00 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Oh, ik kende trouwens ook iemand, ook volwassen en die lustte geen water... Geen water lusten, dan ben je ook gewoon een verwend kutkind.
Is heel Amerikaansquote:Op zondag 20 februari 2011 16:37 schreef Isegrim het volgende:
Dat is de schuld van idioten die zich vegetariër noemen terwijl ze wel vis eten.
Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:41 schreef Rewimo het volgende:
Iemand die komt eten en zonder te proeven eerst een lading zout over zijn eten gooit
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"quote:Op zondag 20 februari 2011 17:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is heel AmerikaansIn Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
Is gelukkig al heel lang geledenquote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten.
Dat is echt triest ja.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Fixers het volgende:
[..]
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"
Paard is ook zo zieligquote:Op zondag 20 februari 2011 15:43 schreef cinnamon_M het volgende:
En mensen die roepen dat het zielig is als je een lekkere hertenbiefstuk oid voor ze wil bereiden.
Nou, dat ken ik dan weer helemaal niet. Ik vind het wel wat dubieus voor een vegetariër hoorquote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Fixers het volgende:
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"
Verkeerde topic?quote:Op zondag 20 februari 2011 17:51 schreef Isabeau het volgende:
Dus...
William en Kate gaan trouwen.
Er zijn 1900 mensen uitgenodigd.
En volgens nu.nl bestaat het merendeel van de genodigden uit vrienden van het bruidspaar.
Merendeel is bij mij meer dan de helft, dus laten we zeggen zeker 1000 mensen.
Hoe onderhoud je een vriendschap met 1000 mensen???Facebook?
Als jij William en Kate bent heb je veel vriendjes van school, uit de adel, etc,quote:Op zondag 20 februari 2011 17:51 schreef Isabeau het volgende:
Dus...
William en Kate gaan trouwen.
Er zijn 1900 mensen uitgenodigd.
En volgens nu.nl bestaat het merendeel van de genodigden uit vrienden van het bruidspaar.
Merendeel is bij mij meer dan de helft, dus laten we zeggen zeker 1000 mensen.
Hoe onderhoud je een vriendschap met 1000 mensen???Facebook?
Sinds ik in Brabant woon kom ik het heel vaak tegen, zal wel iets katholieks zijn vanwege het geen vlees op vrijdag maar wel vis.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is heel AmerikaansIn Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
Als jij William en Kate bent ben je eerder schizofreen lijkt me. (Sorry, flauw en volkomen offtopic natuurlijk)quote:Op zondag 20 februari 2011 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij William en Kate bent heb je veel vriendjes van school, uit de adel, etc,
Nee, het stond hier verkeerd en volledig off topicquote:
quote:Op zondag 20 februari 2011 17:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik erger me overigens überhaupt aan vegetariërs. Lekker kortzichtig, ik weet het
Twee goede vrienden van me zijn vegetariër en één heeft idd ook die zendingsdrang. Daar komt mijn ergernis waarschijnlijk ook uit voort.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
![]()
Ik erger me aan collega-vegetariers met zendingsdrang. Van die types die vinden dat iedereen vegetarisch moet gaan eten en dan denken dat ik het met ze eens ben.
(En speciaal voor Piet: hier zou het zomaar kunnen gebeuren dat je als vleeseter een goed stuk vlees voorgeschotelt krijgt, vriend is namelijk pricipieel vleeseter en dus heb ik ook maar geleerd hoe je vlees klaarmaakt)
Jij hebt gelukkig ook geen zendingsdrangquote:Op zondag 20 februari 2011 18:07 schreef Vork het volgende:
Ik erger me er onder andere aan dat vegetarisch eten door een hoop mensen als lastig danwel hinderlijk wordt ervaren. En alle bijbehorende standaard reacties en aannames.
'Gelukkig' heb ik nog genoeg andere ergernissen.
Die zijn echt mega-irritant ja!quote:Op zondag 20 februari 2011 18:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik erger me aan collega-vegetariers met zendingsdrang. Van die types die vinden dat iedereen vegetarisch moet gaan eten en dan denken dat ik het met ze eens ben.
Het zijn eerder de vegetariers die lastig worden gevonden is mijn observatie.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:07 schreef Vork het volgende:
Ik erger me er onder andere aan dat vegetarisch eten door een hoop mensen als lastig danwel hinderlijk wordt ervaren. En alle bijbehorende standaard reacties en aannames.
'Gelukkig' heb ik nog genoeg andere ergernissen.
Nee, en vele vega's met mij ook niet. Is een algehele misvatting waar ik blijkbaar nog met enige regelmaat voor moet boeten.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jij hebt gelukkig ook geen zendingsdrang
Oh, het is geen misvatting hoorquote:Op zondag 20 februari 2011 18:11 schreef Vork het volgende:
Nee, en vele vega's met mij ook niet. Is een algehele misvatting waar ik blijkbaar nog met enige regelmaat voor moet boeten.
Ja, daar kan ik me ook wat bij voorstellenquote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isegrim het volgende:
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen...
Klopt, daar erger ik me ook aan. Verschrikkelijk vind ik die discussie, vooral tijdens het eten en dan met name als hun insteek gelijk is dat ik vlees eten "zielig vind". Kom op, ik ben geen zeven meer. (al was dat toen wel mijn motivatie om vega te wordenquote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isegrim het volgende:
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen...
Oh ja, die drogredenquote:Op zondag 20 februari 2011 18:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, daar kan ik me ook wat bij voorstellenIk word regelmatig aangevallen over roken ("mijn oudoom werd 105 en rookte als een schoorsteen!") omdat ik anti hoor te zijn. Of zo.
Nee, als je geneeskunde studeert hoor je dus blijkbaar anti te zijn.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:17 schreef Viking84 het volgende:
Oh ja, die drogreden. Maar hoezo word jij dan aangevallen over roken? Rook jij?
Mijn huisarts rookt als een ketter.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, als je geneeskunde studeert hoor je dus blijkbaar anti te zijn.
Oh, ja absoluut. Zo smerig vind ik dat. Smakken doe je maar als je alleen op de bank voor de tv eet. Soep slurpen is trouwens ook irritant maar vind ik wel lekker, ik eet soep dus bij voorkeur alleenquote:
Ik ken ook aardig wat artsen die flink roken, jaquote:
ken een radiotherapeut-oncologen(bestralings arts) die als een ketter rooktquote:Op zondag 20 februari 2011 18:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Mijn huisarts rookt als een ketter.
Oh, ik ontken het bestaan van die malloten ook niet. Het is alleen niet zo dat alle vegetariërs diezelfde zendingsdrang hebben. Ik vind ze zelf ook irritant.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isabeau het volgende:
Oh, het is geen misvatting hoorEten met Londense M. is een heus feest met hele monologen over klimaat-neutraal en dierenmishandeling.
Dat plus dat er ook genoeg zijn (niet allemaal nee, maar dit kom ik wel meer dan eens tegen) die je proberen te ondermijnen. "Eet je wel kroepoek? Eet je kaas? Eet je dropjes? Eet je van die roze koeken? Wist je dat daar zit vlees in zit."quote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isegrim het volgende:
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen...
Dat laatste vind ik inderdaad ook knap ergerlijk. Het is ok als je ofwel alles gewoon eet, of pertinent niets waar ook maar wat van vlees in kan zitten; iets er tussenin is 'hypocriet'. Moet ik dan ook gaan roepen naar iemand die een zwerver een euro geeft dat ie hypocriet is omdat ie niet alle zwervers een euro geeft?quote:Op zondag 20 februari 2011 18:39 schreef Vork het volgende:
[..]
Oh, ik ontken het bestaan van die malloten ook niet. Het is alleen niet zo dat alle vegetariërs diezelfde zendingsdrang hebben. Ik vind ze zelf ook irritant.
[..]
Dat plus dat er ook genoeg zijn (niet allemaal nee, maar dit kom ik wel meer dan eens tegen) die je proberen te ondermijnen. "Eet je wel kroepoek? Eet je kaas? Eet je dropjes? Eet je van die roze koeken? Wist je dat daar zit vlees in zit.". Alsof je alleen maar strikt vegetariër kunt zijn of niet. Ik weet niet waar die aandrang vandaan komt om te bepalen iemand anders iets dan wel of niet mag eten. Ik dacht dat ik degene was die bepaalt wat ik wel of niet eet, ongeacht de reden.
Tsja, ik gebruik graag lobbig geklopte room waar ik zelfs helemaal geen suiker aan toevoeg.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:03 schreef pussywillow het volgende:
- Weigeren een vergiet te gebruiken, en dus altijd maar weer aankloten met gloeiend hete pannen en deksels. Waarom?Het kan zoveel makkelijker...
- Biefstuk etc. helemaal grijs bakken. Why
- Sla maken met heel veel azijn en stukjes ui.
- "Duitse slagroom", dus met een zeer minieme hoeveelheid suiker. Dat smaakt toch nergens naar?
stijfvreters??quote:Op zondag 20 februari 2011 20:21 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Tsja, ik gebruik graag lobbig geklopte room waar ik zelfs helemaal geen suiker aan toevoeg.
En ik mag van mijn lief de buurjongetjes (regelrechte stijfvreters!) niet vertellen dat kroepoek van garnalen gemaakt wordt
* Broertie het er roerend mee eensch is!!!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 20:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Eigenlijk dit.![]()
Als iets goed smaakt interesseert het me echt geen sodemieter of er roerlepels worden afgelikt, pannetjes worden verzuimd om af te wassen, of hoe kleverig en ranzig een gerecht ook tot stand is gekomen..
Ik kom niet in andermans keuken, dus ik erger me eventueel alleen aan hoe dat wat op mijn bord ligt smaakt. De rest kan me niet schelen. Zolang ik er niet ziek van word vind ik het allemaal best.
Fippers... Van die 'lussiknie' typetjesquote:
dat zijn meer eet gewoontes dan keuken gewoontes.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:21 schreef RickoKun het volgende:
Hele simpele zaken waar veel mensen (lees: 90%) zich niet aan houden:
- Niet met vreten in je muil praten, al helemaal vind ik het ranzig als er stukjes voedsel in de lucht schieten en op mijn bord terecht komen. (en smakken is al helemaal ranzig)
- Wat heel ERG VEEL oudere mensen doen: Als een hond eten; d.w.z. met je tong uit je bek gaan zitten en dan het eten opkanen. Vooral mensen die soep eten doen dat.
- Niet met je poten in de algemene bak met vreten komen. Ik ben geen marokkaan dus ik wil niet alles onhygiënisch met andere mensen delen die net met hun vingers aan hun reet hebben gezeten. Eerst je voedsel opscheppen, en daarna van je bord af kanen.
Mwah dat was meer het smakken / met de mond vol praten.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:26 schreef loecje het volgende:
[..]
dat zijn meer eet gewoontes dan keuken gewoontes.
maar met watvoor mensen ga jij om dat 90% dit soort dingen doet?
ook dat doet niet 90% van mijn omgeving.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:40 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Mwah dat was meer het smakken / met de mond vol praten.
gvd nou dan 5/10, maar ik erger mij er wel dood aan.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:41 schreef loecje het volgende:
[..]
ook dat doet niet 90% van mijn omgeving.
eerder 5 tot 10%
Nou idd. Lijkt me enorm leuk om daar te eten.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, gezellige boel daar bij Ricko he?
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren?quote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isabeau het volgende:
Oh, het is geen misvatting hoorEten met Londense M. is een heus feest met hele monologen over klimaat-neutraal en dierenmishandeling.
quote:Op maandag 21 februari 2011 09:24 schreef Leintjeuh het volgende:
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren?
quote:Op donderdag 24 februari 2011 13:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]maar daar heeft hij duidelijk betere argumenten om mee aan te komen bij bedacht.
Wie is Londense M?quote:Op maandag 21 februari 2011 09:24 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren?
Iemand waar ik spontaan ruzie mee zou krijgen.quote:
De vega streaker die naar Londen is verhuist oid?quote:Op donderdag 24 februari 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iemand waar ik spontaan ruzie mee zou krijgen.
quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Die hadden we al geloof ik. Maar daarom niet minder waarquote:Op zondag 27 februari 2011 02:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
![]()
Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken.
Schuldig!quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Die hele vet fobiequote:Op zondag 27 februari 2011 02:36 schreef cinnamon_M het volgende:
![]()
Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken.
Ook. Mensen worden dik van stelselmatig te veel eten en te weinig beweging, dat klontje boter zal geen zoden aan de dijk zetten. Je eten elke dag frituren echter wel, evenals een enorme hoeveelheid zoete troep naar binnen stouwen.quote:Op zondag 27 februari 2011 09:56 schreef Fixers het volgende:
[..]
Die hele vet fobie
Buiten het feit dat de wetenschap het er niet eens over eens is dat je van vet dik wordt (er is veel meer bewijs dat koolhydraten een veel grotere rol spelen). Als zou je dat wel worden.... van dat kleine beetje boter wat aan nog je biefstukje plakt als het op je bord ligt, dat is echt het probleem niet. Ik heb de indruk dat veel mensen het verschil tussen bakken in een klontje boter en frituren niet snappen.
Eens. Als ik pasta eet, wil ik wel het idee hebben dat ik pasta met saus eet, ipv saus met een heel klein beetje pasta.quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Kluts!quote:Op zondag 27 februari 2011 10:10 schreef Kluts het volgende:
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken.
Ik snap ook nooit waarom mensen zo moeilijk doen, gaan verschrikkelijke dingen doen met een courgette in sauzen etc. En als ik ze die dan eens aan plakken snij en eenvoudigweg grill of bak zitten ze te smullen.quote:Op zondag 27 februari 2011 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Hoho, en dan zeker nog meer servies vies maken!?! :p
Beetje de klassieke fout dus van als het los lekker is, dan ook als het door elkaar zit.
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruikenquote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
???quote:Op zondag 27 februari 2011 12:53 schreef Adames het volgende:
[..]
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruiken
Enige kant-en-klaar-merk dat bij ons erin komt is Patak's. Maar daar zitten geen smaakversterkers in, alleen echte ingrediënten. Af en toe lekker als je zin hebt in Indiase curry maar geen tijd om die from scratch te maken.quote:Op zondag 27 februari 2011 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kluts!
Hier ben je, was je al kwijt
Verder smaken die pakjes en zakjes allemaal hetzelfde, zoute maggiesmaak
Alle etenswaar uit kartonnen dozen smaakt vies en moet dus gemaskeerd worden.quote:
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten?quote:Op zondag 27 februari 2011 13:12 schreef Tha_Erik het volgende:
Door dit topic komt wel een andere ergernis naar boven:
Mensen die snobistisch met hun koken omgaan.
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken...quote:Op zondag 27 februari 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten?
Voel je je aangevallen omdat jij alleen maar blikken opentrekt?
Ik zie wel een vergelijking als het gaat om het niveau van 'niet weten hoe het hoort'. Echter, we krijgen met zijn allen minstens een jaar of tien onderwijs in de Nederlandse taal. Tenzij je er zelf voor kiest om les te nemen in koken, blijft het bij eventueel zelf uitgebreidere kennis en vaardigheid opdoen door te lezen en te proberen. Dat niveau dat sommigen hier na jaren investering hebben bereikt, kun je bijv. moeilijk verwachten van iemand die misschien nog maar een jaar of wat zijn eigen potje moet koken. Vind je het wel best om alleen uit blik te koken, dan heeft niemand daar last van, behalve de mensen die je bij je te eten uitnodigt. Je kunt mensen verwijten dat ze niet wat meer aandacht besteden aan hun kookkunsten, vooral vanuit het plezier van het koken en het genot van een goede maaltijd. Maar de ergernissen die ik hier soms lees, over mensen die bijv. een bepaalde techniek niet kennen, vind ik soms meer gaan in de richting van: "Kijk mij eens hoe goed ik het allemaal weet!"quote:Op zondag 27 februari 2011 13:38 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat je het kunt vergelijken met hoe neerlandici kijken naar veranderingen (versimpeling/taalfouten/etc) in onze taal.
Net zoals in dat geval wordt je door de gemiddelde Nederlander dus gezien als een soort kooksnob/culifreak juist als j er zelf groenten snijdt of geen pakjes voor sauzen en kruiden gebruikt.
triest dat je het neerkijken op zakjes niet als iets goeds ziet maar als snobistisch.quote:Op zondag 27 februari 2011 13:22 schreef Tha_Erik het volgende:
[..]
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken...
Ik vind het gewoon een beetje overkomen alsof daar enorm op wordt neergekeken, terwijl het echt niet allemaal zo smerig is als sommige mensen hier je doen laten denken.
En nee, ik ben persoonlijk niet aangevallen. Niet alleen omdat ik zelf vrijwel elke dag verse groenten eet, maar ook omdat het mijn maaltijden zijn en zolang ik ze lekker vind maakt het vrij weinig uit wat anderen er van vinden.
Helemaal waar, maar ik mag me er aan ergeren als van mij verwacht wordt dat ik het eet.quote:
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegenquote:Op zondag 27 februari 2011 15:06 schreef Roi het volgende:
Mensen die niet tegen pittig eten kunnen (zij zouden hier natuurlijk klagen over mensen die hun eten altijd te pittig maken)
Als het eten niet tegelijk klaar is, heb ik zelf ook nog wel eens moeite mee helaas...
Heb ik ook. En Isegrim, wat dan, nou: mijn tong begint ondraaglijk te branden. Doet gewoon pijn. En op een gegeven moment proef ik daardoor ook niets meer. Alleen met een extreem pijnlijke tong zitten zonder iets te proeven is niet zo aangenaam.quote:Op zondag 27 februari 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegen
Eens.quote:Op zondag 27 februari 2011 14:40 schreef Tanin het volgende:
Oh, dat absoluut. Het ging me nu meer om mensen die thuis dingen maken voor zichzelf. Ik kan me daarbij twee vervelende situaties voorstellen:
-Ze denken dat het een authentiek recept is
-Ze schotelen het een ander voor
Herkenbaar!quote:Op zondag 27 februari 2011 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben ook aan 't 'opvoeren', kon vroeger echt niets hebben, maar inmiddels alweer veel meer..
weet nog dat ik een keer Thais ging eten, bij de eerste hap dacht "O+ omnomnom" en daarna zat te janken, het zweet me uitbrak en m'n mond weg brandde
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.quote:
Hm.quote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
Oef, das nog wel een stuk erger. Kun je allergisch zijn voor de bestanddelen die eten heet maken?quote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vindenquote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.quote:Op zondag 27 februari 2011 10:10 schreef Kluts het volgende:
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken.
Als je 't zelf maakt, kun je ook nog wat varieren met de samenstelling: een deel boekweitmeel of speltmeel erbij ofzo. Lekker!quote:Op zondag 27 februari 2011 17:10 schreef Isabeau het volgende:
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.
Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar.
versus
Bloem + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar.
Ik stam uit een oud koloniaal geslacht, vroeger thuis aten we vaker indisch dan hollandse pot, en at als kind erg pittig. Kon er toen erg goed tegen.quote:Op zondag 27 februari 2011 17:07 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden), maar we gaan er nooit van zweten. En bij 'Hollanders' zie ik inderdaad vaak dat ze ervan gaan zweten.
Ik vraag me af waar dat aan ligt.
Geen idee, ik ben puur Hollander, heb er totaal geen last van. Ik vind het juist lekker als een gerecht lekker gekruid is, maar ja dat zal wel weer aan mij liggen, want mijn hele familie kan niet tegen pittig eten, inclusief zweten. Ik heb er nooit last van, maar ja, ik eet ook regelmatig citroenen(net als sinnasappels) en ook zonder dat mijn gezicht samentrekt.quote:Op zondag 27 februari 2011 17:07 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden), maar we gaan er nooit van zweten. En bij 'Hollanders' zie ik inderdaad vaak dat ze ervan gaan zweten.
Ik vraag me af waar dat aan ligt.
quote:Op zondag 27 februari 2011 17:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.
Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar.
versus
Bloem Boekweitmeel + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar.
Of mensen die gillen als je je ei er na 2 1/2 minuut al uit haalt, dat kan je toch niet etenquote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:07 schreef Staal het volgende:
Oja, eten dat geen aandacht krijgt.
"Heb je zin in een vers gekookt eitje?" Ik ben dol op zachtgekookte eieren dus ja. En dat diegene een pan water met eieren op het gas zet en dan wat anders gaat doen. En je je na een poosje begint af te vragen waar die eieren dan eigenlijk blijven en dan krijg je uiteindelijk een te hard ei met een verdroogde kruimeldooier.
Die gaan daar verschrikkelijk van ruften trouwens.quote:Heb het aan de hond gegeven.
Mensen kunnen toch niet ruiken of jij je ei hard of zacht wilt? Dus dat moet je dan zelf even zeggen (wel raar dat de gastheer/vrouw dat niet aan je vraagt trouwens).quote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:07 schreef Staal het volgende:
Oja, eten dat geen aandacht krijgt.
"Heb je zin in een vers gekookt eitje?" Ik ben dol op zachtgekookte eieren dus ja. En dat diegene een pan water met eieren op het gas zet en dan wat anders gaat doen. En je je na een poosje begint af te vragen waar die eieren dan eigenlijk blijven en dan krijg je uiteindelijk een te hard ei met een verdroogde kruimeldooier.
Heb het aan de hond gegeven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |