abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 februari 2011 @ 21:55:15 #1
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92611345
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee :r
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen :(
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken :r
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai) :{
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
  donderdag 10 februari 2011 @ 21:57:16 #2
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_92611523
Eerlijk gezegd bemoei ik me niet in de keukens van anderen en boeit het me ook weinig.
Zolang ik zelf maar lekker kook O+
  donderdag 10 februari 2011 @ 21:58:42 #3
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92611655
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:57 schreef Microtubuli het volgende:
Eerlijk gezegd bemoei ik me niet in de keukens van anderen.
Maar soms eet je toch bij anderen of anderen bij jou?
  donderdag 10 februari 2011 @ 21:59:07 #4
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_92611684
Mens erger je niet. :')
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
  donderdag 10 februari 2011 @ 22:05:20 #5
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_92612290
Verder wel eens met de klachten.
Alleen snap ik niet dat je Teflon pannen gebruikt. Teflon is giftig en laat op d'n duur los door slijtage (ook met plastic bestek) en dat vreet je dus vrolijk mee op.
pi_92612392
quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee :r
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken :r
Dit doe ik zelf wel bij m'n eigen eten/drinken. Maar boeiend, beetje bacteriën gaat niemand dood aan, en gemak dient de mens :Y)
pi_92612425
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:05 schreef Microtubuli het volgende:
Verder wel eens met de klachten.
Alleen snap ik niet dat je Teflon pannen gebruikt. Teflon is giftig en laat op d'n duur los door slijtage (ook met plastic bestek) en dat vreet je dus vrolijk mee op.
Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet.
pi_92612511
En een eigen koelkast lost heel wat problemen op. Over dat roeren, proeven en verder roeren heb ik weinig problemen mee. Of durf je ook niet uit andermans glas te drinken?
  donderdag 10 februari 2011 @ 22:09:26 #9
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_92612604
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:06 schreef Adames het volgende:

[..]

Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet.
Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder. En een goede aanbaklaag (bv van Demeyere) daar doe je jaren mee.
pi_92612676
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:09 schreef Microtubuli het volgende:

[..]

Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder.
Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten.
  donderdag 10 februari 2011 @ 22:13:06 #11
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_92612889
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:10 schreef Adames het volgende:

[..]

Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten.
Ook met kunststof lepels, en ja die slijten ook maar daar zit geen giftig Teflon in. Blij dat ik van die Tefal prulpannen verlost ben.
  donderdag 10 februari 2011 @ 22:28:26 #12
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92613938
Volgens wetenschappelijk onderzoek is Teflon niet giftig:

quote:
Teflon is chemisch inert en niet giftig, maar begint bij temperaturen boven 260 °C in kwaliteit achteruit te gaan en zal boven de 350 °C ontleden[1]. De daarbij vrijkomende ontledingsproducten zijn schadelijk en kunnen zelfs dodelijk zijn voor vogels. Bij mensen kunnen ze griepachtige verschijnselen veroorzaken [2] Ter vergelijking, boter en andere vetten die gebruikt worden bij bakken en braden beginnen te schroeien en te roken vanaf 200 °C. Vlees wordt in de regel niet heter dan 230 °C om aanbranden te voorkomen. Kookgerei dat leeg op een hete kookplaat wordt gezet kan evenwel de temperaturen bereiken waarbij schadelijke gassen vrijkomen. Na onderzoek in 1959 van de Amerikaanse FDA werd teflon goedgekeurd voor toepassing in voedselbereidingsapparatuur. Het onderzoek liet zien dat de giftigheid van de bij grote verhitting van een lege pan vrijkomende dampen kleiner was dan die van gebruikelijke oliën [3]
Maar kunnen we dan nu weer ontopic gaan? ;)
Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert dus!

En als je je nooit ergert aan andermans keukengewoontes, dan post je gewoon niks. :)
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 22:30:52 #13
91830 MaximusTG
pi_92614136
Oh leuk! Ergernissen!
Bij mijn vriendin thuis hadden ze de rare gewoonte om alles na elkaar te eten. Dus wel vlees, groente, aardappels (what else) op tafel, maar vervolgens eerst het vlees opscheppen en opeten, dan de aardappels en dan pas de groente.
  Moderator donderdag 10 februari 2011 @ 22:33:26 #14
9859 crew  Karina
Woman
pi_92614295
Melk niet willen drinken omdat het 1 dag over de datum is.Op het werk: een heel klein laagje koffie in de kan laten zitten zodat je geen koffie hoeft te zetten, want er is toch nog.

Een pak melk/sap terugzetten in de ijskast met nog maar 1 slok erin.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 10 februari 2011 @ 22:42:02 #15
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92614938
quote:
99s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:33 schreef Karina het volgende:
Melk niet willen drinken omdat het 1 dag over de datum is.
Van die mensen inderdaad die precies op de datum spullen gaan weggooien. Ook bijvoorbeeld bij dingen zoals een onaangebroken zak chips die een maand over de datum is. Die is gewoon lekker en eetbaar hoor :D!

quote:
99s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:33 schreef Karina het volgende:
Op het werk: een heel klein laagje koffie in de kan laten zitten zodat je geen koffie hoeft te zetten, want er is toch nog.

Een pak melk/sap terugzetten in de ijskast met nog maar 1 slok erin.
Ergerlijk ja, vind ik dus ook:

quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
pi_92615543
Ach, dit zijn nog normale ergenissen.
Ik woonde samen met iemand die viscose doekjes direct weggooit als die een nacht in een propje op het aanrecht had gelegen.
En scherpe messen zet hij met de punt omhoog in het afdroogrek wat mijn inziens levensgevaarlijk is.
pi_92618042
Enige keukengewoonte waar ik mij aan erg zijn slechte koks.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 februari 2011 @ 23:41:52 #18
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92618349
Ik heb er nog eentje:

- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.

Kom op zeg, het is zo simpel:

Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water

Water in de pan doen, pan op het vuur, wachten tot het kookt. Rijst erbij, roeren totdat het weer kookt. Deksel op de pan. Vuur op de laagste stand. Niet meer naar omkijken, niet roeren. Wekker zetten: 15-20 minuten. Pan van het vuur halen, even doorroeren. Klaar!
pi_92621867
quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
jij pakt voor elk ding een nieuw mes? gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?
oke als mensen met boter in de jam gaan is het wel vies gezicht. vooral als je de volgende dag de pot open doet.

verder met veel dingen wel eens. niet dat ik me eraan erger maar wel dat ik het zelf niet zou doen. en graag zou zien dat anderen het ook niet doen.
uit pak drinken doe ik trouwens wel eens maar dan alleen als ik het pak in 1x leeg drink. scheelt weer afwas.

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 11-02-2011 02:05:55 ]
pi_92622403
groentes niet wassen. :r
  vrijdag 11 februari 2011 @ 01:59:41 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92622456
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 01:29 schreef loecje het volgende:

mest aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?

Bah!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92622528
quote:
11s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 01:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Bah!
:z
dat bedoelde ik natuurlijk niet
  vrijdag 11 februari 2011 @ 02:22:20 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92622723
Ik erger me in principe niet aan andermans keukengewoonten.
Gewoon al omdat ik niet zo'n zeiksnor als TS wil zijn.

PS Liever een bitch dan een zeiksnor. :+
pi_92625058
waar ik me bij mn moeder altijd aan ergerde:
- vlees in de pan voordat de pan heet is
- braadworst niet bruin bakken
- saus niet aanmaken
- op elke groente kaas gooien

* gianni61is blij om op zichzelf te wonen en voor zichzelf te koken
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
pi_92625345
Als er zo'n beschermpapiertje op een pot zit, dat erop laten zitten na openen. :{w
pi_92626879
quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee :r
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen :(
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken :r
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai) :{
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
Oe. :( |:( :(
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_92631823
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 22:50 schreef bl_henkie2 het volgende:
Ach, dit zijn nog normale ergenissen.
Ik woonde samen met iemand die viscose doekjes direct weggooit als die een nacht in een propje op het aanrecht had gelegen.
En scherpe messen zet hij met de punt omhoog in het afdroogrek wat mijn inziens levensgevaarlijk is.
Oh, ik vind die doekjes altijd zo vreselijk vies dan, van die natte, stinkende dingen :X Ik zou ze in de kookwas gooien.
Uitspoelen, uitwringen, en een beetje uithangen zodat het kan drogen :Y
pi_92632164
nou, ik erger me me niet echt aan iets wat anderen doen. Ik denk alleen: dat zou ik dus nooit of niet snel doen. Betreft bijvoorbeeld: vaatdoekjes nat in elkaar proppen, voelt zo goor glad en vochtig aen de volgende dag. Vlees inprikken. Dingen die een dag over datum zijn weggooien ja, zijn echt nog wel goed hoor maar ja. Maar zoals ik al zei: ik erger me er niet echt aan.
Maar zelf zal ik heus ook wel zoiets hebben. Zoals boter uit het kuipje op mijn boterham smeren en dat blijkt dan te veel boter te zijn, zodat ik het restje terug afsmeer op het kuipje. Dat is alles waar ik zo snel opkom.
pi_92632252
vaatdoekjes gewoon helemaal niet laten liggen(ook niet opgepropt) maar uithangen en in de was gooien.
pi_92633689
Het opleuken van eten met meer ingrediënten, zomaar. Je moet weten wat je ermee wilt bereiken. Maar ik denk dat ik me daar vooral aan erger omdat ik dat zelf ook lang deed. In het algemeen erger ik me aan zomaar wat doen, omschudden omdat je toch iets moet doen, het vuur bijstellen zonder naar de temperatuur van het eten te kijken, de korst van de kaas afsnijden, olie in de grillpan, dat soort dingen.

En niet snijden maar duwen, snijden op glas of een bord, dan moet ik me echt inhouden om er niets van te zeggen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 14:21:57 #31
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92636519
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 01:29 schreef loecje het volgende:

[..]

jij pakt voor elk ding een nieuw mes?
Ja. :)

quote:
gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?
Ik vind het niet vies (behalve dan dat ikzelf sowieso geen boter en jam eet), maar ik vind het gewoon niet o.k. Boter + jam was eigenlijk gewoon een voorbeeld. Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven. Dat vind ik zonde.

Nog eentje trouwens:

- Mensen die roken tijdens het eten bereiden.
pi_92637787
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef Weltschmerz het volgende:
Het opleuken van eten met meer ingrediënten, zomaar. Je moet weten wat je ermee wilt bereiken. Maar ik denk dat ik me daar vooral aan erger omdat ik dat zelf ook lang deed. In het algemeen erger ik me aan zomaar wat doen, omschudden omdat je toch iets moet doen, het vuur bijstellen zonder naar de temperatuur van het eten te kijken, de korst van de kaas afsnijden, olie in de grillpan, dat soort dingen.

En niet snijden maar duwen, snijden op glas of een bord, dan moet ik me echt inhouden om er niets van te zeggen.
Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_92638061
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:51 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was.
Ik vraag of het mes scherp is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:13:32 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92638801
quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
]
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:14:54 #35
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_92638864
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 12:38 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik erger me me niet echt aan iets wat anderen doen. Ik denk alleen: dat zou ik dus nooit of niet snel doen.
Dit dus.

In mijn eigen keuken heb ik geen teflon en geen magnetron. Ik gebruik gaspitten en alleen houten spatels. De houdbaarheidsdatum kijk ik niet al teveel naar, maar gebruik m'n neus. Vooral eieren hebben hier een belachelijke tht en soms eet ik eieren maanden over de tht datum.

Van de tht op water, zout, honing, suiker, meel en dat soort moet ik altijd lachen.

Vrij conservatief dus, maar bij pasta/Italiaans maken bv drink en rook ik dan wel weer. :7

Oh en mensen die om recepten gaan vragen verwijs ik naar Google. Ik gebruik geen weegschaal of maatbeker dus ik heb geen idee hoeveel precies van wat erin gaat.

Mensen staan wel eens vreemd te kijken als ik rijst maak. Eerst opbakken met olijfolie en zout en dan pas kokend water erover gooien.
reset
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:17:16 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92638969
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:14 schreef Individual het volgende:

Mensen staan wel eens vreemd te kijken als ik rijst maak. Eerst opbakken met olijfolie en zout en dan pas kokend water erover gooien.
Prima manier, lekker de rijst bakken voor je het kookt, smaakt goed.
Doe er dan ook altijd knoflook en saffraan bij (geen zout)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:27:20 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92639441
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:21 schreef Yu-Kee het volgende:

Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven.
:Y
Zoals hier:

  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:27:49 #38
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92639461
- Mensen die al hun eten volkwakken met mayonaise/ketchup.

En dan nog eentje waar ik me niet zozeer aan erger, maar me wel over verbaas:

- Mensen die 'duur' handafwasmiddel in de keuken hebben staan (bijvoorbeeld Dreft) en daar ook echt bij zweren als in 'Ja, dat gaat langer mee!'
pi_92639585
Mensen die boter in de pan doen, stuk vlees erbij en dan pas het vuur aansteken.
Dop van frisdrank niet goed vastdraaien zodat alle prik weg is.
pi_92639634
quote:
15s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:27 schreef Yu-Kee het volgende:

- Mensen die 'duur' handafwasmiddel in de keuken hebben staan (bijvoorbeeld Dreft) en daar ook echt bij zweren als in 'Ja, dat gaat langer mee!'
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben.
Er zijn echt merken waarbij je zo door zo'n fles heen bent zonder dat het schoonmaakt.
Bij Dreft kan je tenminste nog écht toe met een paar drupjes.
pi_92639793
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

:Y
Zoals hier:

[ link | afbeelding ]
Ieuw. :P
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:40:14 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_92640042
Troep niet opruimen. Ik had zo'n huisgenote die dan uitgebreid sinaasappels had staan uitpersen, wat een aardig kleverig aanrecht opleverde. Nee hoor, niet schoonmaken. Want dat vond zij niet vies.

Gelukkig is de keuken tegenwoordig bijna geheel mijn privédomein. O+
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:43:37 #43
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92640205
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:30 schreef MaGNeT het volgende:
Mensen die boter in de pan doen, stuk vlees erbij en dan pas het vuur aansteken.
Dat is gewoon dom! :D

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:30 schreef MaGNeT het volgende:
Dop van frisdrank niet goed vastdraaien zodat alle prik weg is.
Vind ik ook:

quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:31 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben.
Er zijn echt merken waarbij je zo door zo'n fles heen bent zonder dat het schoonmaakt.
Bij Dreft kan je tenminste nog écht toe met een paar drupjes.
Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor! :) Niet dat die paar cent 'winst' me nou zo ontzettend veel kan schelen, maar ik verbaas me er gewoon over dat er echt van die mensen zijn met een Dreft-overtuiging.
pi_92640218
Wie men liefheeft kastijdt men, zeggen ze altijd. Dus erger ik me aan bijna niemand (**) , behalve aan mn eigen vriendin, als ze bijvoorbeeld:

- de afzuigkap niet aanzet (Ze heeft een hekel aan het geluid) , en het hele huis vervolgens blauw staat.
- het hele aanrecht smerig maakt, overal kledders eten, pakjes, papiertjes, spatels etc, voor 1 gebakken ei :')

Verder is het natuurlijk een schatje O+

(**) = 1 uitzondering:
Als ik op een feestje of andere gelegenheid ben waar geBBQ-d wordt, en ik zie dat alles gruwelijk fout gaat (buitenkant zwart, binnenin rauw, dat soort ellende), dan móet ik me ermee bemoeien. Ik ben dan ook een grillmeister. Mn vrienden weten dat gelukkig, dus vragen ze me vaak of ik de spatel ter hand wil nemen. Scheelt ook weer gemopper.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 februari 2011 @ 15:55:28 #45
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92640793
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik heb er nog eentje:

- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.

Kom op zeg, het is zo simpel:

Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water

Water in de pan doen, pan op het vuur, wachten tot het kookt. Rijst erbij, roeren totdat het weer kookt. Deksel op de pan. Vuur op de laagste stand. Niet meer naar omkijken, niet roeren. Wekker zetten: 15-20 minuten. Pan van het vuur halen, even doorroeren. Klaar!
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt.

Verder:
-Groentes e.d. nadat ze gesneden zijn met de (niet langer) scherpe kant van het mes de pan in schuiven (daar gaan m'n nekharen echt van overeind staan, vooral als ze "even mijn mes lenen en hem zo wel afwassen")
-Olijfolie in het kookwater bij spagghetti koken
-Mensen die vast komen helpen opruimen bij het koken en zo mijn bouillon, waar ik expres van wat opzij had gezet, weggooien.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:03:58 #46
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92641203
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:55 schreef Tanin het volgende:
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt.
Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld.

Waar ik me trouwens ontzettend aan erger in een restaurant en wat me iets te vaak overkomt:

- Je bestelde eten komt op tafel, maar je moet nog wachten op de saus/mayonaise/bijgerechten/zout. Soms duurt dat echt lang en moet je er meerdere keren om vragen! :{
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:06:55 #47
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_92641319
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik heb er nog eentje:

Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water

Wekker zetten: 15-20 minuten.
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt.

- Mensen die een boekenkast vol kookboeken hebben en absoluut niet zonder kunnen koken.

- Mensen die denken culinair te zijn en een ei of pannekoeken met olijfolie bakken..
reset
pi_92641407
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:43 schreef Yu-Kee het volgende:

Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor! :) Niet dat die paar cent 'winst' me nou zo ontzettend veel kan schelen, maar ik verbaas me er gewoon over dat er echt van die mensen zijn met een Dreft-overtuiging.
Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas en dan verspil je dus, en als je geconcentreerd spul verspilt, verspil je in wezen meer, en ik hou niet van verspillen van dingen die allemaal weeruit het grondwater gezuiverd moeten worden e.d. Maar als je altijd een bak vult met sop, dan maakt het niet uit lijkt me.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon reclamebullshit zijn, daar was ik dan niet van op de hoogte.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92641431
Mensen die zich met je koken bemoeien zijn inderdaad lastig.

Maar dat leren ze heel snel af als je zegt 'jij wilt koken?' en dan gewoon weglopen.

En mensen die dingen opruimen als je ze nog nodig hebt zijn ook lastig.

Gelukkig zijn ze bang voor mijn keukenmes (en ik zelf ook een beetje, snij nog regelmatig in mijn vingers als ik iets wil doen wat eigenlijk niet mag, maar met het oude mes altijd goed ging)

En het afwasmiddel zit hier in een zeeppompje, wij hebben hier een vaatwasser, maar als we even iets met de hand af willen wassen is het even een pompje zeep op de afwasborstel doen.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:12:45 #50
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92641585
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:06 schreef Individual het volgende:
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt.
Oh, ik raak niet in paniek hoor, maar voor bepaalde basisdingen zoals rijst, zijn gewoon bepaalde basismethodes waardoor het nooit mislukt. En als een ander goede rijst kan koken met veel water en afgieten en alles, vind ik dat ook prima. Maar ik schreef dus:

quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.
Als de rijst dus altijd mislukt bij die mensen. Waarom gebruiken ze dan niet gewoon een goeie basismethode i.p.v. dat ze elke keer opnieuw gaan zitten klunzen?
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:15:15 #51
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92641705
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:03 schreef Yu-Kee het volgende:

[..]

Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld.

Waar ik me trouwens ontzettend aan erger in een restaurant en wat me iets te vaak overkomt:

- Je bestelde eten komt op tafel, maar je moet nog wachten op de saus/mayonaise/bijgerechten/zout. Soms duurt dat echt lang en moet je er meerdere keren om vragen! :{
Nee ok, dat geef ik je. Ik kook altijd voor 1, dus ik gooi de rijst vaak op mijn bord, met de deksel erover heen, ga dan de pan en de rest van de vaat wassen, als laatste die deksel en dan als ik daarmee klaar ben eten.

Wat afwasmiddel betreft: lang leven W5. We wassen hier met 4 man al 3 maanden lang met 1 fles.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:23:07 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92642048
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:08 schreef Weltscherz het volgende:

[..]

Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas
Waarom ben ik niet verbaasd
_O- _O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92642299
Zijn username, wat doe je? :+
pi_92642355
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:33:57 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92642574
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:29 schreef 100% Tukker het volgende:
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
Niets mis met kopshouten snijplanken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92642645
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:29 schreef 100% Tukker het volgende:
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
Hoezo? even de bandschuurmachine er over en hij is weer vlak.

Mensen met een 10 jaar oude plastic snijplank mogen wel een voedselvergiftiging krijgen.

(wij doen 1 jaar per snijplank, en hebben er meerdere voor brood, groenten en vlees, en ja, hier krijg je commentaar als je de verkeerde hebt)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:36:57 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92642728
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:39:47 #58
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92642860
- Mensen die hun eten laten ontdooien op het aanrecht.
- Mensen die etenswaren die gekoeld bewaard moeten worden, 's middags uit de koelkast halen (bijvoorbeeld broodbeleg), dan de rest wat ze niet gebruiken de hele verdere dag op tafel laten liggen en het 's avonds weer eens een keertje terug in de koelkast zetten.
- Mensen die de koelkast openzetten en vervolgens uitgebreid gaan zitten denken en kijken wat ze zullen gaan pakken.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:40:11 #59
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_92642881
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
Inderdaad, gewoon op z'n warmste stand!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:46:56 #60
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92643212
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd)
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:49:48 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92643339
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:46 schreef Tanin het volgende:

[..]

Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd)
Student?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92643420
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Student?
Jij doorziet iedereen ook meteen he?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:53:51 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92643528
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:51 schreef Weltscmerz het volgende:

[..]

Jij doorziet iedereen ook meteen he?
Klaar met je bordje afwassen? :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:56:34 #64
325753 Dartboard
Denk niet zwart/wit
pi_92643654
''even proeven'' tijdens het koken, als het te warm is valt het terug de pan in brrrr
  vrijdag 11 februari 2011 @ 16:58:19 #65
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92643739
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken... ;(
pi_92644250
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klaar met je bordje afwassen? :P
De kruimels van vanochtend zijn eraf, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het toets der kritiek van de Nederlandse bond van huistrutten zou kunnen doorstaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92644372
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:43 schreef Gripper het volgende:
Wie men liefheeft kastijdt men, zeggen ze altijd. Dus erger ik me aan bijna niemand (**) , behalve aan mn eigen vriendin, als ze bijvoorbeeld:

- de afzuigkap niet aanzet (Ze heeft een hekel aan het geluid) , en het hele huis vervolgens blauw staat.
- het hele aanrecht smerig maakt, overal kledders eten, pakjes, papiertjes, spatels etc, voor 1 gebakken ei :')

Verder is het natuurlijk een schatje O+

Ah dat ken ik. Ofja, wij hebben geen afzuigkap ( :') ) maar mijn vriend zet dus nooit uit zichzelf het raam open als hij kookt, omdat hij het dan koud krijgt..
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 11 februari 2011 @ 17:15:30 #68
230788 n8n
Pragmatisch
pi_92644702
Zeikende mensen, al is dat niet specifiek in de keuken zo
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
  vrijdag 11 februari 2011 @ 17:15:58 #69
230788 n8n
Pragmatisch
pi_92644736
quote:
8s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken... ;(
_O-

Dat is zeker hatelijk
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
  vrijdag 11 februari 2011 @ 18:53:48 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92649131
quote:
8s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken... ;(
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92649837
Wij hebben ook geen afzuigkap. Vind ik niet nodig. De mechanische ventilatie-buis zit wel recht boven het fornuis.
pi_92650748
Super goed topic, TS maakt met haar kleinburgerlijke irritaties mijn dag weer helemaal goed.
"When Jesus promised us the resurrection of the dead....I thought he had something a little different in mind."
pi_92651050
Enige waar ik me echt aan stoor is als je je restje boter met broodkruimels weer terug in het boterbakje smeert :r YUK!

En nu heb ik een vrij kleine keuken, kook graag met mijn lief, alleen is de keuken zo klein dat we elkaar dan in de weg staan .. heel irritant!
  vrijdag 11 februari 2011 @ 19:37:34 #74
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92651144
Oh, ik heb er nog 1!

-Mensen die (mijn) vaatdoekjes na 1 keer gebruiken weggooien :r
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_92651870
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:55 schreef Tanin het volgende:
-Olijfolie in het kookwater bij spaghetti koken
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
pi_92651983
quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:

- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken :r
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....? :')
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  vrijdag 11 februari 2011 @ 20:26:57 #77
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_92653330
Mensen die hun mes aflikken. Ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo'n vies gezicht :N
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  vrijdag 11 februari 2011 @ 20:31:45 #78
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92653510
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.
Toen ik nog een heel klein meisje was, gingen we een keer bij familie eten. En daar werd gebeden voor het eten. Later vroeg ik aan mijn moeder waarom ze dat deden en mijn moeder zei dat ze god bedankten voor het eten.

Ik zei toen: "Werken oom <insert name here> en tante <insert name here> dan niet?"

(M.a.w.: Betalen zij hun eten niet zelf?)

:')

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Er bestaan natuurlijk kleine en grote kopjes hè. ;)

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 19:55 schreef theKiD het volgende:
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....? :')
Jij vindt dit:

quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
serieus niet erg :?
  vrijdag 11 februari 2011 @ 20:41:19 #79
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92653917
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:

[..]

Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?

[..]

Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Olie drijft op water. Spaghetti ligt in water. Leg mij uit wat die olie met spaghetti koken te maken heeft :? Straks giet je het water af , gaat de olie mee, en waarschijnlijk gooi je er dan weer olijfolie in om te zorgen dat het niet plakt.

De Italiaan doet het ook niet zo :')

M.a.w. het irriteert me dat mensen basis scheikunde niet snappen en heel interessant lopen te doen. Het irriteert me dat ze daarmee voedsel verspillen, wat overigens nog een ergenis is:

-mensen die (stelselmatig) teveel voedsel maken en dat wegflikkeren. En dan heb ik het niet over dat ene schepje rijst dat er echt niet meer in kan.

[ Bericht 14% gewijzigd door Tanin op 11-02-2011 20:53:38 ]
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_92654463
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 20:31 schreef Yu-Kee het volgende:

[..]

Jij vindt dit:

[..]

serieus niet erg :?
Dat gebeurt maar 1 keer.. Of ze krijgen een klap met een pollepel op hun handen (zoals oma en mama vroeger deden >:) ) Of ze mogen het overnemen van me, incl de afwas.
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  vrijdag 11 februari 2011 @ 20:57:09 #81
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92654594
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 20:41 schreef Tanin het volgende:
-mensen die (stelselmatig) teveel voedsel maken en dat wegflikkeren. En dan heb ik het niet over dat ene schepje rijst dat er echt niet meer in kan.
Inderdaad, helemaal mee eens. Dat zie je ook vaak bij barbecue. Sommige mensen zetten al het vlees buiten, i.p.v. een beetje buiten en de rest in de koelkast laten totdat je het nodig hebt. Met als gevolg dat alles wat niet gegeten wordt veel te lang buiten ligt en weggegooid kan worden.
  vrijdag 11 februari 2011 @ 21:20:20 #82
97745 Thorical
finding a way
pi_92655800
Wat een ander in z'n keuken doet boeit me eigenlijk niet.
Ik vind alles best zolang het maar lekker is en ik er niets aan over houd.
pi_92657384
Mensen die hun groente uit een potje (altijd Hak, alleen dat is goed) nog kruiden met boter, zout en suiker. De laatste hoort gewoon bij de worteltjes. Ja, ook als er doperwtjes bijzitten!
Heb bij de volgende keer mee-eten gevraagd of hij het eten wilde kruiden nadat ik had opgeschept. Brrrr, hou niet van potjes voer en helemaal niet met extra zout en suiker.
pi_92670810
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 02:22 schreef RobinOok het volgende:
Ik erger me in principe niet aan andermans keukengewoonten.
Gewoon al omdat ik niet zo'n zeiksnor als TS wil zijn.

Wat een onvoorstelbaar gebrek aan zelfkennis.
  zaterdag 12 februari 2011 @ 10:13:35 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92671874
quote:
8s.gif Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee :r
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?
  zaterdag 12 februari 2011 @ 11:15:19 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92672449
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 10:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?
Blijft onsmakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 februari 2011 @ 11:25:57 #88
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92672847
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Blijft onsmakelijk
Dat dus. Zo kun je ook wel in de pan gaan spugen, daar zullen je gasten ook heus niet aan overlijden of ziek van worden.

Nog eentje, lang geleden een keer meegemaakt:

- Ik ging bij iemand ontbijten. Ik had lekkere ovenbroodjes :9 gehaald, dus ik zat me al helemaal te verheugen. Die moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Uiteraard eerst de oven voorverwarmen, dat weet iedereen natuurlijk, bovendien staat dat gewoon op de verpakking. Hij zou het ontbijt verzorgen. :) Hij zei nog wel: "Ze moeten maar 3 minuten in de oven, anders verbranden ze, maar echt lekker worden ze sowieso nooit." Dus ik zei nog: "Nee joh, gewoon 10 minuten, dan zijn ze perfect." Maar inderdaad, na 10 minuten helemaal verbrand. Hij had dus de oven niet voorverwarmd, want dat deed hij nooit. Hoe kan iemand zoiets simpels toch laten mislukken... :|W
  zaterdag 12 februari 2011 @ 11:28:42 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92672943
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 11:25 schreef Yu-Kee het volgende:

- Ik ging bij iemand ontbijten. Ik had lekkere ovenbroodjes :9 gehaald, dus ik zat me al helemaal te verheugen. Die moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Uiteraard eerst de oven voorverwarmen, dat weet iedereen natuurlijk, bovendien staat dat gewoon op de verpakking. Hij zou het ontbijt verzorgen. :) Hij zei nog wel: "Ze moeten maar 3 minuten in de oven, anders verbranden ze, maar echt lekker worden ze sowieso nooit." Dus ik zei nog: "Nee joh, gewoon 10 minuten, dan zijn ze perfect." Maar inderdaad, na 10 minuten helemaal verbrand. Hij had dus de oven niet voorverwarmd, want dat deed hij nooit. :|W
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 februari 2011 @ 11:31:59 #90
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92673083
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
Misschien beide, maar als je de oven niet voorverwarmt en daarbij waarschijnlijk een te hoge temperatuur, drogen de broodjes aan de buitenkant dus helemaal uit en aan de binnenkant gebeurt er niks.
pi_92673592
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
De combioven hier heeft ook een hele eigen gebruiksaanwijzing.

Je kan wel voorverwarmen tot de ingestelde temperatuur, maar zodra hij op temperatuur is schakelt hij naar een 'standje lager' om de temperatuur vast te houden. Dat 'standje lager' is dus niet genoeg om hem op temperatuur te houden als je de deur open moet doen om het gerecht er in te zetten |:(

'8 minuten in een op 180oC voorverwarmde oven' -> broodjes in de oven, oven voor laten verwarmen tot 250oC, en als de oven met broodjes op temperatuur is oven uit en 5 minuten op de grillstand. Perfect gecamoufleerde broodjes op de kleur van de houten broodplank :P

En ik ben de enige die dat weet hier in huis :X
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zaterdag 12 februari 2011 @ 12:04:15 #92
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92674048
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 11:48 schreef Resistor het volgende:
En ik ben de enige die dat weet hier in huis :X
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners? ;)
  zaterdag 12 februari 2011 @ 14:44:07 #93
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92679038
- 'Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.'
- Mensen die wel kip/koe/varken/whatever eten, maar gaan huilen als ze konijn voorgeschoteld krijgen, 'want dat is zo zielig...' en jou barbaars vinden als je het wel gewoon opeet, stelletje hypocrieten. :')
pi_92679715
quote:
12s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 12:04 schreef Yu-Kee het volgende:

[..]

En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners? ;)
Willen niet leren.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_92684166
Oe, ik ontdekte vanmiddag nog een MEGA-keukenergenis van mezelf: van die aparaten waar je aluminiumfolie 'makkelijk' in kunt uitrollen. Die werken nooit!!!! En je bent meer tijd kwijt met het weer rechttrekken van de folie!!! En dan moet je dat weer door dat gaatje pielen!!! Vreselijk!!!!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 12 februari 2011 @ 18:51:09 #96
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_92687362
quote:
13s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 14:44 schreef Yu-Kee het volgende:
- 'Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.'
- Mensen die wel kip/koe/varken/whatever eten, maar gaan huilen als ze konijn voorgeschoteld krijgen, 'want dat is zo zielig...' en jou barbaars vinden als je het wel gewoon opeet, stelletje hypocrieten. :')
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad :9. En net alsof een kalfje niet schattig is :{w.

Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten :D.

Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick }:| .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  zaterdag 12 februari 2011 @ 18:59:38 #97
230788 n8n
Pragmatisch
pi_92687605
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:

[..]

Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad :9. En net alsof een kalfje niet schattig is :{w.

Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten :D.

Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick }:| .
Ik kreeg lasagne met broccoli en stukken wortel van schoonmams niet klagen jij :{w :D
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_92914804
quote:
9s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:39 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die etenswaren die gekoeld bewaard moeten worden, 's middags uit de koelkast halen (bijvoorbeeld broodbeleg), dan de rest wat ze niet gebruiken de hele verdere dag op tafel laten liggen en het 's avonds weer eens een keertje terug in de koelkast zetten.
Dat dus. }:|
En mensen die met een afgelikte lepel (of mes) weer in het potje jam gaan (of ander product), terwijl iederéén daarvan moet eten. :r
Walgelijke gewoonte vind ik dat.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_92918709
in de keuken van 'n ander waag ik me gewoon niet: wat men daar doet moet men zelf weten én ik weet dat men zich ook niet bij mij in de keuken hoeft te wagen... want da's mijn terrein als ik bezig ben, dus accepteer ik dat ook van anderen.

De enige die daar 'mag' komen is m'n man en die ruimt altijd lekker achter me aan op als ik aan 't koken ben zodat alles lekker opgeruimd blijft O+ we zijn een goed team O+

Want als ze wel in m'n keuken komen en dingen doen als:

stukjes vers gesneden groenten van m'n snijplank plukken en eten, aan het vuur gaan klooien, roeren in pannen, dingen om gaan draaien of erger nog 'echt ineens gaan helpen' door dingen precies anders te snijden zoals ik dat graag zou willen :') nee... dank je de koekkoek :P
Ja doei.
pi_92922924
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 20:26 schreef MaLo het volgende:
Mensen die hun mes aflikken. Ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo'n vies gezicht :N
oh, dat doe ik ook :@
pi_92923191
quote:
3s.gif Op donderdag 17 februari 2011 14:08 schreef Scootmobiel het volgende:

[..]
En mensen die met een afgelikte lepel (of mes) weer in het potje jam gaan (of ander product), terwijl iederéén daarvan moet eten. :r
Walgelijke gewoonte vind ik dat.
Dat is ook smerig. Doe ik niet.
Kan iemand mij trouwens vertellen hoe ik twee posts in een bericht kan krijgen? Als iemand dit snapt. Ik heb namelijk twee posts nu en ik heb wel eens bij anderen gezien dat die op twee berichten tegelijk reageren en ik weet echt niet hoe ik dat moet doen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')