Maar soms eet je toch bij anderen of anderen bij jou?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:57 schreef Microtubuli het volgende:
Eerlijk gezegd bemoei ik me niet in de keukens van anderen.
Dit doe ik zelf wel bij m'n eigen eten/drinken. Maar boeiend, beetje bacteriën gaat niemand dood aan, en gemak dient de mensquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:05 schreef Microtubuli het volgende:
Verder wel eens met de klachten.
Alleen snap ik niet dat je Teflon pannen gebruikt. Teflon is giftig en laat op d'n duur los door slijtage (ook met plastic bestek) en dat vreet je dus vrolijk mee op.
Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder. En een goede aanbaklaag (bv van Demeyere) daar doe je jaren mee.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:06 schreef Adames het volgende:
[..]
Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet.
Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:09 schreef Microtubuli het volgende:
[..]
Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder.
Ook met kunststof lepels, en ja die slijten ook maar daar zit geen giftig Teflon in. Blij dat ik van die Tefal prulpannen verlost ben.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:10 schreef Adames het volgende:
[..]
Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten.
Maar kunnen we dan nu weer ontopic gaan?quote:Teflon is chemisch inert en niet giftig, maar begint bij temperaturen boven 260 °C in kwaliteit achteruit te gaan en zal boven de 350 °C ontleden[1]. De daarbij vrijkomende ontledingsproducten zijn schadelijk en kunnen zelfs dodelijk zijn voor vogels. Bij mensen kunnen ze griepachtige verschijnselen veroorzaken [2] Ter vergelijking, boter en andere vetten die gebruikt worden bij bakken en braden beginnen te schroeien en te roken vanaf 200 °C. Vlees wordt in de regel niet heter dan 230 °C om aanbranden te voorkomen. Kookgerei dat leeg op een hete kookplaat wordt gezet kan evenwel de temperaturen bereiken waarbij schadelijke gassen vrijkomen. Na onderzoek in 1959 van de Amerikaanse FDA werd teflon goedgekeurd voor toepassing in voedselbereidingsapparatuur. Het onderzoek liet zien dat de giftigheid van de bij grote verhitting van een lege pan vrijkomende dampen kleiner was dan die van gebruikelijke oliën [3]
Van die mensen inderdaad die precies op de datum spullen gaan weggooien. Ook bijvoorbeeld bij dingen zoals een onaangebroken zak chips die een maand over de datum is. Die is gewoon lekker en eetbaar hoorquote:Op donderdag 10 februari 2011 22:33 schreef Karina het volgende:
Melk niet willen drinken omdat het 1 dag over de datum is.
Ergerlijk ja, vind ik dus ook:quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:33 schreef Karina het volgende:
Op het werk: een heel klein laagje koffie in de kan laten zitten zodat je geen koffie hoeft te zetten, want er is toch nog.
Een pak melk/sap terugzetten in de ijskast met nog maar 1 slok erin.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
jij pakt voor elk ding een nieuw mes? gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
Bah!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 01:29 schreef loecje het volgende:
mest aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?
Oe.quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai)
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
Oh, ik vind die doekjes altijd zo vreselijk vies dan, van die natte, stinkende dingenquote:Op donderdag 10 februari 2011 22:50 schreef bl_henkie2 het volgende:
Ach, dit zijn nog normale ergenissen.
Ik woonde samen met iemand die viscose doekjes direct weggooit als die een nacht in een propje op het aanrecht had gelegen.
En scherpe messen zet hij met de punt omhoog in het afdroogrek wat mijn inziens levensgevaarlijk is.
Ja.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 01:29 schreef loecje het volgende:
[..]
jij pakt voor elk ding een nieuw mes?
Ik vind het niet vies (behalve dan dat ikzelf sowieso geen boter en jam eet), maar ik vind het gewoon niet o.k. Boter + jam was eigenlijk gewoon een voorbeeld. Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven. Dat vind ik zonde.quote:gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan?
Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef Weltschmerz het volgende:
Het opleuken van eten met meer ingrediënten, zomaar. Je moet weten wat je ermee wilt bereiken. Maar ik denk dat ik me daar vooral aan erger omdat ik dat zelf ook lang deed. In het algemeen erger ik me aan zomaar wat doen, omschudden omdat je toch iets moet doen, het vuur bijstellen zonder naar de temperatuur van het eten te kijken, de korst van de kaas afsnijden, olie in de grillpan, dat soort dingen.
En niet snijden maar duwen, snijden op glas of een bord, dan moet ik me echt inhouden om er niets van te zeggen.
Ik vraag of het mes scherp is.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:51 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
]
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
Dit dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 12:38 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik erger me me niet echt aan iets wat anderen doen. Ik denk alleen: dat zou ik dus nooit of niet snel doen.
Prima manier, lekker de rijst bakken voor je het kookt, smaakt goed.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:14 schreef Individual het volgende:
Mensen staan wel eens vreemd te kijken als ik rijst maak. Eerst opbakken met olijfolie en zout en dan pas kokend water erover gooien.
quote:Op vrijdag 11 februari 2011 14:21 schreef Yu-Kee het volgende:
Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven.
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:27 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die 'duur' handafwasmiddel in de keuken hebben staan (bijvoorbeeld Dreft) en daar ook echt bij zweren als in 'Ja, dat gaat langer mee!'
Ieuw.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
![]()
Zoals hier:
[ link | afbeelding ]
Dat is gewoon dom!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:30 schreef MaGNeT het volgende:
Mensen die boter in de pan doen, stuk vlees erbij en dan pas het vuur aansteken.
Vind ik ook:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:30 schreef MaGNeT het volgende:
Dop van frisdrank niet goed vastdraaien zodat alle prik weg is.
quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:31 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben.
Er zijn echt merken waarbij je zo door zo'n fles heen bent zonder dat het schoonmaakt.
Bij Dreft kan je tenminste nog écht toe met een paar drupjes.
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik heb er nog eentje:
- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.
Kom op zeg, het is zo simpel:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Water in de pan doen, pan op het vuur, wachten tot het kookt. Rijst erbij, roeren totdat het weer kookt. Deksel op de pan. Vuur op de laagste stand. Niet meer naar omkijken, niet roeren. Wekker zetten: 15-20 minuten. Pan van het vuur halen, even doorroeren. Klaar!
Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:55 schreef Tanin het volgende:
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt.
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik heb er nog eentje:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Wekker zetten: 15-20 minuten.
Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas en dan verspil je dus, en als je geconcentreerd spul verspilt, verspil je in wezen meer, en ik hou niet van verspillen van dingen die allemaal weeruit het grondwater gezuiverd moeten worden e.d. Maar als je altijd een bak vult met sop, dan maakt het niet uit lijkt me.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:43 schreef Yu-Kee het volgende:
Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor!Niet dat die paar cent 'winst' me nou zo ontzettend veel kan schelen, maar ik verbaas me er gewoon over dat er echt van die mensen zijn met een Dreft-overtuiging.
Oh, ik raak niet in paniek hoor, maar voor bepaalde basisdingen zoals rijst, zijn gewoon bepaalde basismethodes waardoor het nooit mislukt. En als een ander goede rijst kan koken met veel water en afgieten en alles, vind ik dat ook prima. Maar ik schreef dus:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:06 schreef Individual het volgende:
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt.
Als de rijst dus altijd mislukt bij die mensen. Waarom gebruiken ze dan niet gewoon een goeie basismethode i.p.v. dat ze elke keer opnieuw gaan zitten klunzen?quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst.
Nee ok, dat geef ik je. Ik kook altijd voor 1, dus ik gooi de rijst vaak op mijn bord, met de deksel erover heen, ga dan de pan en de rest van de vaat wassen, als laatste die deksel en dan als ik daarmee klaar ben eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:03 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld.
Waar ik me trouwens ontzettend aan erger in een restaurant en wat me iets te vaak overkomt:
- Je bestelde eten komt op tafel, maar je moet nog wachten op de saus/mayonaise/bijgerechten/zout. Soms duurt dat echt lang en moet je er meerdere keren om vragen!
Waarom ben ik niet verbaasdquote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:08 schreef Weltscherz het volgende:
[..]
Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas
Niets mis met kopshouten snijplankenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:29 schreef 100% Tukker het volgende:
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
Hoezo? even de bandschuurmachine er over en hij is weer vlak.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:29 schreef 100% Tukker het volgende:
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken...
Inderdaad, gewoon op z'n warmste stand!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd)quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan
Student?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:46 schreef Tanin het volgende:
[..]
Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd)
Jij doorziet iedereen ook meteen he?quote:
Klaar met je bordje afwassen?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:51 schreef Weltscmerz het volgende:
[..]
Jij doorziet iedereen ook meteen he?
De kruimels van vanochtend zijn eraf, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het toets der kritiek van de Nederlandse bond van huistrutten zou kunnen doorstaan.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klaar met je bordje afwassen?
Ah dat ken ik. Ofja, wij hebben geen afzuigkap (quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:43 schreef Gripper het volgende:
Wie men liefheeft kastijdt men, zeggen ze altijd. Dus erger ik me aan bijna niemand (**) , behalve aan mn eigen vriendin, als ze bijvoorbeeld:
- de afzuigkap niet aanzet (Ze heeft een hekel aan het geluid) , en het hele huis vervolgens blauw staat.
- het hele aanrecht smerig maakt, overal kledders eten, pakjes, papiertjes, spatels etc, voor 1 gebakken ei![]()
Verder is het natuurlijk een schatje![]()
quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:55 schreef Tanin het volgende:
-Olijfolie in het kookwater bij spaghetti koken
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:41 schreef Yu-Kee het volgende:
Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
Toen ik nog een heel klein meisje was, gingen we een keer bij familie eten. En daar werd gebeden voor het eten. Later vroeg ik aan mijn moeder waarom ze dat deden en mijn moeder zei dat ze god bedankten voor het eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.
Er bestaan natuurlijk kleine en grote kopjes hè.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Jij vindt dit:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:55 schreef theKiD het volgende:
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....?
serieus niet ergquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
Olie drijft op water. Spaghetti ligt in water. Leg mij uit wat die olie met spaghetti koken te maken heeftquote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
[..]
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?
[..]
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Dat gebeurt maar 1 keer.. Of ze krijgen een klap met een pollepel op hun handen (zoals oma en mama vroeger dedenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:31 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Jij vindt dit:
[..]
serieus niet erg
Inderdaad, helemaal mee eens. Dat zie je ook vaak bij barbecue. Sommige mensen zetten al het vlees buiten, i.p.v. een beetje buiten en de rest in de koelkast laten totdat je het nodig hebt. Met als gevolg dat alles wat niet gegeten wordt veel te lang buiten ligt en weggegooid kan worden.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:41 schreef Tanin het volgende:
-mensen die (stelselmatig) teveel voedsel maken en dat wegflikkeren. En dan heb ik het niet over dat ene schepje rijst dat er echt niet meer in kan.
Wat een onvoorstelbaar gebrek aan zelfkennis.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 02:22 schreef RobinOok het volgende:
Ik erger me in principe niet aan andermans keukengewoonten.
Gewoon al omdat ik niet zo'n zeiksnor als TS wil zijn.
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
Blijft onsmakelijkquote:Op zaterdag 12 februari 2011 10:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?
Dat dus. Zo kun je ook wel in de pan gaan spugen, daar zullen je gasten ook heus niet aan overlijden of ziek van worden.quote:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:25 schreef Yu-Kee het volgende:
- Ik ging bij iemand ontbijten. Ik had lekkere ovenbroodjesgehaald, dus ik zat me al helemaal te verheugen. Die moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Uiteraard eerst de oven voorverwarmen, dat weet iedereen natuurlijk, bovendien staat dat gewoon op de verpakking. Hij zou het ontbijt verzorgen.
Hij zei nog wel: "Ze moeten maar 3 minuten in de oven, anders verbranden ze, maar echt lekker worden ze sowieso nooit." Dus ik zei nog: "Nee joh, gewoon 10 minuten, dan zijn ze perfect." Maar inderdaad, na 10 minuten helemaal verbrand. Hij had dus de oven niet voorverwarmd, want dat deed hij nooit.
Misschien beide, maar als je de oven niet voorverwarmt en daarbij waarschijnlijk een te hoge temperatuur, drogen de broodjes aan de buitenkant dus helemaal uit en aan de binnenkant gebeurt er niks.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
De combioven hier heeft ook een hele eigen gebruiksaanwijzing.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners?quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:48 schreef Resistor het volgende:
En ik ben de enige die dat weet hier in huis
Willen niet leren.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 12:04 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners?
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehadquote:Op zaterdag 12 februari 2011 14:44 schreef Yu-Kee het volgende:
- 'Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.'
- Mensen die wel kip/koe/varken/whatever eten, maar gaan huilen als ze konijn voorgeschoteld krijgen, 'want dat is zo zielig...' en jou barbaars vinden als je het wel gewoon opeet, stelletje hypocrieten.
Ik kreeg lasagne met broccoli en stukken wortel van schoonmams niet klagen jijquote:Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
[..]
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad. En net alsof een kalfje niet schattig is
.
Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten.
Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick.
Dat dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:39 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die etenswaren die gekoeld bewaard moeten worden, 's middags uit de koelkast halen (bijvoorbeeld broodbeleg), dan de rest wat ze niet gebruiken de hele verdere dag op tafel laten liggen en het 's avonds weer eens een keertje terug in de koelkast zetten.
oh, dat doe ik ookquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:26 schreef MaLo het volgende:
Mensen die hun mes aflikken. Ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo'n vies gezicht
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |