Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
Toen ik nog een heel klein meisje was, gingen we een keer bij familie eten. En daar werd gebeden voor het eten. Later vroeg ik aan mijn moeder waarom ze dat deden en mijn moeder zei dat ze god bedankten voor het eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel.
Er bestaan natuurlijk kleine en grote kopjes hè.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Jij vindt dit:quote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:55 schreef theKiD het volgende:
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....?
serieus niet ergquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
Olie drijft op water. Spaghetti ligt in water. Leg mij uit wat die olie met spaghetti koken te maken heeftquote:Op vrijdag 11 februari 2011 19:53 schreef lezzer het volgende:
[..]
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend?
[..]
Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende.
Dat gebeurt maar 1 keer.. Of ze krijgen een klap met een pollepel op hun handen (zoals oma en mama vroeger dedenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:31 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Jij vindt dit:
[..]
serieus niet erg
Inderdaad, helemaal mee eens. Dat zie je ook vaak bij barbecue. Sommige mensen zetten al het vlees buiten, i.p.v. een beetje buiten en de rest in de koelkast laten totdat je het nodig hebt. Met als gevolg dat alles wat niet gegeten wordt veel te lang buiten ligt en weggegooid kan worden.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:41 schreef Tanin het volgende:
-mensen die (stelselmatig) teveel voedsel maken en dat wegflikkeren. En dan heb ik het niet over dat ene schepje rijst dat er echt niet meer in kan.
Wat een onvoorstelbaar gebrek aan zelfkennis.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 02:22 schreef RobinOok het volgende:
Ik erger me in principe niet aan andermans keukengewoonten.
Gewoon al omdat ik niet zo'n zeiksnor als TS wil zijn.
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
Blijft onsmakelijkquote:Op zaterdag 12 februari 2011 10:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan?
Dat dus. Zo kun je ook wel in de pan gaan spugen, daar zullen je gasten ook heus niet aan overlijden of ziek van worden.quote:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:25 schreef Yu-Kee het volgende:
- Ik ging bij iemand ontbijten. Ik had lekkere ovenbroodjesgehaald, dus ik zat me al helemaal te verheugen. Die moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Uiteraard eerst de oven voorverwarmen, dat weet iedereen natuurlijk, bovendien staat dat gewoon op de verpakking. Hij zou het ontbijt verzorgen.
Hij zei nog wel: "Ze moeten maar 3 minuten in de oven, anders verbranden ze, maar echt lekker worden ze sowieso nooit." Dus ik zei nog: "Nee joh, gewoon 10 minuten, dan zijn ze perfect." Maar inderdaad, na 10 minuten helemaal verbrand. Hij had dus de oven niet voorverwarmd, want dat deed hij nooit.
Misschien beide, maar als je de oven niet voorverwarmt en daarbij waarschijnlijk een te hoge temperatuur, drogen de broodjes aan de buitenkant dus helemaal uit en aan de binnenkant gebeurt er niks.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
De combioven hier heeft ook een hele eigen gebruiksaanwijzing.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven.
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners?quote:Op zaterdag 12 februari 2011 11:48 schreef Resistor het volgende:
En ik ben de enige die dat weet hier in huis
Willen niet leren.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 12:04 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners?
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehadquote:Op zaterdag 12 februari 2011 14:44 schreef Yu-Kee het volgende:
- 'Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.'
- Mensen die wel kip/koe/varken/whatever eten, maar gaan huilen als ze konijn voorgeschoteld krijgen, 'want dat is zo zielig...' en jou barbaars vinden als je het wel gewoon opeet, stelletje hypocrieten.
Ik kreeg lasagne met broccoli en stukken wortel van schoonmams niet klagen jijquote:Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
[..]
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad. En net alsof een kalfje niet schattig is
.
Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten.
Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick.
Dat dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:39 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die etenswaren die gekoeld bewaard moeten worden, 's middags uit de koelkast halen (bijvoorbeeld broodbeleg), dan de rest wat ze niet gebruiken de hele verdere dag op tafel laten liggen en het 's avonds weer eens een keertje terug in de koelkast zetten.
oh, dat doe ik ookquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:26 schreef MaLo het volgende:
Mensen die hun mes aflikken. Ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo'n vies gezicht
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |