quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Die hadden we al geloof ik. Maar daarom niet minder waarquote:Op zondag 27 februari 2011 02:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
![]()
Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken.
Schuldig!quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Die hele vet fobiequote:Op zondag 27 februari 2011 02:36 schreef cinnamon_M het volgende:
![]()
Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken.
Ook. Mensen worden dik van stelselmatig te veel eten en te weinig beweging, dat klontje boter zal geen zoden aan de dijk zetten. Je eten elke dag frituren echter wel, evenals een enorme hoeveelheid zoete troep naar binnen stouwen.quote:Op zondag 27 februari 2011 09:56 schreef Fixers het volgende:
[..]
Die hele vet fobie
Buiten het feit dat de wetenschap het er niet eens over eens is dat je van vet dik wordt (er is veel meer bewijs dat koolhydraten een veel grotere rol spelen). Als zou je dat wel worden.... van dat kleine beetje boter wat aan nog je biefstukje plakt als het op je bord ligt, dat is echt het probleem niet. Ik heb de indruk dat veel mensen het verschil tussen bakken in een klontje boter en frituren niet snappen.
Eens. Als ik pasta eet, wil ik wel het idee hebben dat ik pasta met saus eet, ipv saus met een heel klein beetje pasta.quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Kluts!quote:Op zondag 27 februari 2011 10:10 schreef Kluts het volgende:
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken.
Ik snap ook nooit waarom mensen zo moeilijk doen, gaan verschrikkelijke dingen doen met een courgette in sauzen etc. En als ik ze die dan eens aan plakken snij en eenvoudigweg grill of bak zitten ze te smullen.quote:Op zondag 27 februari 2011 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Hoho, en dan zeker nog meer servies vies maken!?! :p
Beetje de klassieke fout dus van als het los lekker is, dan ook als het door elkaar zit.
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruikenquote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
???quote:Op zondag 27 februari 2011 12:53 schreef Adames het volgende:
[..]
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruiken
Enige kant-en-klaar-merk dat bij ons erin komt is Patak's. Maar daar zitten geen smaakversterkers in, alleen echte ingrediënten. Af en toe lekker als je zin hebt in Indiase curry maar geen tijd om die from scratch te maken.quote:Op zondag 27 februari 2011 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kluts!
Hier ben je, was je al kwijt
Verder smaken die pakjes en zakjes allemaal hetzelfde, zoute maggiesmaak
Alle etenswaar uit kartonnen dozen smaakt vies en moet dus gemaskeerd worden.quote:
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten?quote:Op zondag 27 februari 2011 13:12 schreef Tha_Erik het volgende:
Door dit topic komt wel een andere ergernis naar boven:
Mensen die snobistisch met hun koken omgaan.
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken...quote:Op zondag 27 februari 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten?
Voel je je aangevallen omdat jij alleen maar blikken opentrekt?
Ik zie wel een vergelijking als het gaat om het niveau van 'niet weten hoe het hoort'. Echter, we krijgen met zijn allen minstens een jaar of tien onderwijs in de Nederlandse taal. Tenzij je er zelf voor kiest om les te nemen in koken, blijft het bij eventueel zelf uitgebreidere kennis en vaardigheid opdoen door te lezen en te proberen. Dat niveau dat sommigen hier na jaren investering hebben bereikt, kun je bijv. moeilijk verwachten van iemand die misschien nog maar een jaar of wat zijn eigen potje moet koken. Vind je het wel best om alleen uit blik te koken, dan heeft niemand daar last van, behalve de mensen die je bij je te eten uitnodigt. Je kunt mensen verwijten dat ze niet wat meer aandacht besteden aan hun kookkunsten, vooral vanuit het plezier van het koken en het genot van een goede maaltijd. Maar de ergernissen die ik hier soms lees, over mensen die bijv. een bepaalde techniek niet kennen, vind ik soms meer gaan in de richting van: "Kijk mij eens hoe goed ik het allemaal weet!"quote:Op zondag 27 februari 2011 13:38 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat je het kunt vergelijken met hoe neerlandici kijken naar veranderingen (versimpeling/taalfouten/etc) in onze taal.
Net zoals in dat geval wordt je door de gemiddelde Nederlander dus gezien als een soort kooksnob/culifreak juist als j er zelf groenten snijdt of geen pakjes voor sauzen en kruiden gebruikt.
triest dat je het neerkijken op zakjes niet als iets goeds ziet maar als snobistisch.quote:Op zondag 27 februari 2011 13:22 schreef Tha_Erik het volgende:
[..]
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken...
Ik vind het gewoon een beetje overkomen alsof daar enorm op wordt neergekeken, terwijl het echt niet allemaal zo smerig is als sommige mensen hier je doen laten denken.
En nee, ik ben persoonlijk niet aangevallen. Niet alleen omdat ik zelf vrijwel elke dag verse groenten eet, maar ook omdat het mijn maaltijden zijn en zolang ik ze lekker vind maakt het vrij weinig uit wat anderen er van vinden.
Helemaal waar, maar ik mag me er aan ergeren als van mij verwacht wordt dat ik het eet.quote:
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegenquote:Op zondag 27 februari 2011 15:06 schreef Roi het volgende:
Mensen die niet tegen pittig eten kunnen (zij zouden hier natuurlijk klagen over mensen die hun eten altijd te pittig maken)
Als het eten niet tegelijk klaar is, heb ik zelf ook nog wel eens moeite mee helaas...
Heb ik ook. En Isegrim, wat dan, nou: mijn tong begint ondraaglijk te branden. Doet gewoon pijn. En op een gegeven moment proef ik daardoor ook niets meer. Alleen met een extreem pijnlijke tong zitten zonder iets te proeven is niet zo aangenaam.quote:Op zondag 27 februari 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegen
Eens.quote:Op zondag 27 februari 2011 14:40 schreef Tanin het volgende:
Oh, dat absoluut. Het ging me nu meer om mensen die thuis dingen maken voor zichzelf. Ik kan me daarbij twee vervelende situaties voorstellen:
-Ze denken dat het een authentiek recept is
-Ze schotelen het een ander voor
Herkenbaar!quote:Op zondag 27 februari 2011 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben ook aan 't 'opvoeren', kon vroeger echt niets hebben, maar inmiddels alweer veel meer..
weet nog dat ik een keer Thais ging eten, bij de eerste hap dacht "O+ omnomnom" en daarna zat te janken, het zweet me uitbrak en m'n mond weg brandde
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.quote:
Hm.quote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
Oef, das nog wel een stuk erger. Kun je allergisch zijn voor de bestanddelen die eten heet maken?quote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vindenquote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.quote:Op zondag 27 februari 2011 10:10 schreef Kluts het volgende:
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken.
Als je 't zelf maakt, kun je ook nog wat varieren met de samenstelling: een deel boekweitmeel of speltmeel erbij ofzo. Lekker!quote:Op zondag 27 februari 2011 17:10 schreef Isabeau het volgende:
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.
Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar.
versus
Bloem + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar.
Ik stam uit een oud koloniaal geslacht, vroeger thuis aten we vaker indisch dan hollandse pot, en at als kind erg pittig. Kon er toen erg goed tegen.quote:Op zondag 27 februari 2011 17:07 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden), maar we gaan er nooit van zweten. En bij 'Hollanders' zie ik inderdaad vaak dat ze ervan gaan zweten.
Ik vraag me af waar dat aan ligt.
Geen idee, ik ben puur Hollander, heb er totaal geen last van. Ik vind het juist lekker als een gerecht lekker gekruid is, maar ja dat zal wel weer aan mij liggen, want mijn hele familie kan niet tegen pittig eten, inclusief zweten. Ik heb er nooit last van, maar ja, ik eet ook regelmatig citroenen(net als sinnasappels) en ook zonder dat mijn gezicht samentrekt.quote:Op zondag 27 februari 2011 17:07 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden), maar we gaan er nooit van zweten. En bij 'Hollanders' zie ik inderdaad vaak dat ze ervan gaan zweten.
Ik vraag me af waar dat aan ligt.
quote:Op zondag 27 februari 2011 17:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.
Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar.
versus
Bloem Boekweitmeel + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar.
Of mensen die gillen als je je ei er na 2 1/2 minuut al uit haalt, dat kan je toch niet etenquote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:07 schreef Staal het volgende:
Oja, eten dat geen aandacht krijgt.
"Heb je zin in een vers gekookt eitje?" Ik ben dol op zachtgekookte eieren dus ja. En dat diegene een pan water met eieren op het gas zet en dan wat anders gaat doen. En je je na een poosje begint af te vragen waar die eieren dan eigenlijk blijven en dan krijg je uiteindelijk een te hard ei met een verdroogde kruimeldooier.
Die gaan daar verschrikkelijk van ruften trouwens.quote:Heb het aan de hond gegeven.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |