Ja, sorry, ben een grumpy old manquote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:26 schreef Isabeau het volgende:
Keukengewoontes waar Piet zich aan ergert: mensen die maar wat roepen over voedsel of koken, zonder verstand van zaken
En nu weer terug on-topic. bvd
Die vind ik heel erg inderdaadquote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:31 schreef Deimos000 het volgende:
Mijn gietijzeren wok schoonmaken met afwasmiddel ffs...!!![]()
Japanse messenset in de vaatwasser flikkeren...........![]()
Bestek wat uit de vaatwasser komt niet nadrogen / poeleren. Lang leve roest op RVS..
Van deze wordt ik ook heel erg giftig. En niet alleen vanwege de houdbaarheid maar ook omdat de helft van de mensheid schijnt de denken dat margarine ook boter is. Sorry niet om iemand voor het hoofd te stoten maar ik vind het één van de goorste dingen uit de "eetbare" categorie.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:34 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
- brood smeren, en dan met je mes nog vol boter in de jam. Toen was m'n potje ineens nog maar twee weken houdbaar ipv maanden![]()
Mensen die boter tegen margarine zeggen...quote:Op vrijdag 18 februari 2011 16:00 schreef Tanin het volgende:
Met Ophelia eens: Mensen die margarine gebruiken. Met name de mensen die denken dat het ook maar *iets* met boter te maken heeft.
Eigenlijk dit.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:35 schreef golfer het volgende:
Enige keukengewoonte waar ik mij aan erg zijn slechte koks.
Idd, ik ben sowieso niet zo panisch voor wat vaak als 'vies' wordt bestempeld. Kijk, bedorven etenswaar of niet voorzichtig zijn met kruisbesmetting is wat anders, maar een mens kan echt wel wat hebben. Mn als het bijvoorbeeld gaat om aflikken van roerlepels en schoonvegen van pannetjes. Als het product wat erin is bereid gaar was dan is dat echt geen probleem. Er zit hoogstens een restje vet in en vet is aardig goed houdbaar.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 20:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Eigenlijk dit.![]()
Als iets goed smaakt interesseert het me echt geen sodemieter of er roerlepels worden afgelikt, pannetjes worden verzuimd om af te wassen, of hoe kleverig en ranzig een gerecht ook tot stand is gekomen..
Ik kom niet in andermans keuken, dus ik erger me eventueel alleen aan hoe dat wat op mijn bord ligt smaakt. De rest kan me niet schelen. Zolang ik er niet ziek van word vind ik het allemaal best.
- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20). Leuk die lange familie weekends.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:17 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw! Ja, mijn ex-schoonmoeder deed dat ook met haar koekenpannen. Ik ontdekte het toen ik een keer alleen was in haar huis en daar mijn eigen eten moest bereiden. Allemaal vieze koekenpannen in de kast!
Vooral koolvis, heb ik altijd in de vriezer liggen. Van die tot blokjes geperste van de aldi. 't Ziet er niet uit op je bord. Maar smaakt prima!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker.
Kookergernis, hoe we met vis omgaan.
Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker.
Kookergernis, hoe we met vis omgaan.
Jij was de wijsneus met je inferieure visquote:Op zaterdag 19 februari 2011 11:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe?
Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet omquote:Op zaterdag 19 februari 2011 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij was de wijsneus met je inferieure vis
zo precies benik ook weer niet,laat staan een keukenprinsquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai)
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
ik vind koolvis geen reet aanquote:Op zaterdag 19 februari 2011 13:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet om
Maar ik snap niet wat de kwalificatie heel erg lekker voorstelt als alle vis heel erg lekker is. Dan vind je vis heel erg lekker, duidelijk, maar heb je met zoveel verschillende vissen ook nog onderscheidend vermogen, of is koolvis net zo heel erg lekker als rog?
Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 01:48 schreef Tanin het volgende:
Tantes die borden laten aflikken door honden voordat ze ze eventjes onder de kraan afspoelt
quote:Op zaterdag 19 februari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20).
Ik ga er nog wel mee om, ik eet er alleen niet meer. Recepten mag ze wel afleveren, want ze kan verder goed kokenquote:Op zaterdag 19 februari 2011 16:51 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid.
Gelukkig ga ik al tijden niet meer met die persoon om.
[..]Ik las: Een persoon van kleuterleeftijd van 20 (jaar).
O ja, ik ken ook zo iemand. Gewoon een volwassen persoon. Hij lust geen rijst, geen pasta, geen kaas, geen rode saus (welke roodkleurige saus dan ook).quote:Op zaterdag 19 februari 2011 08:56 schreef Tha_Erik het volgende:
En de grootste ergernis is misschien nog wel mensen die bijna niets lusten.
Terwijl je ook gewoon vis of schaaldieren kan etenquote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef frame-saw het volgende:
Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees.
Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef frame-saw het volgende:
Mensen die denken dat ze culinair bezig zijn als ze Knorr Wereldgerechten bereiden. Of dat het sneller/goedkoper is, terwijl ik veel sneller een maaltijd bereidt volgens mij, die verser, leuker en gezonder is.
Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nuquote:Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees.
Ging ie dan ook prakken met jus?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:11 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen.
[..]
Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nu): "Waar zijn de aardappels?" Hij vond dat bij elke maaltijd aardappels hoorde.
De standaard 'Chinees op de hoek' serveert inderdaad niet echt buitenlands eten. Het is helemaal aan de Hollanders aangepast.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 19:25 schreef Mayadevi het volgende:
... "Ik móet al dat buitenlands eten niet, ik ga wel naar de Chinees"....
Dat wat aan champignons zit is een mengsel van stro en paardenpoepquote:Op zondag 20 februari 2011 15:21 schreef Zana het volgende:
* mensen die champignons niet schoonmaken, er zit altijd drek aan en bij andere paddestoelen heel vaak zand, champignonborstels met doorschijnende borstelharen die tijdens het schoonmaken loslaten en die haast niet zijn terug te vinden
Daarom gebruik ik altijd gewoon mijn vingers.quote:* keukenkwasten, waar de haren loslaten (ik heb een pastaset van Jamie Oliver met vergiet en kwast en de kwaliteit is echt belabberd, bij het vergiet laat al een stuk emaille loss en de borstel liet ook direct bij het eerste gebruik haren loss)
Eens, het vlees bij de meeste supermarkten is om te huilen zo slechtquote:* botsplinters (vlees voor het bereiden niet goed schoongemaakt)
* in de supermarkt alleen voorgesneden vlees kunnen kopen en bijvoorbeeld karbonades niet in één groot stuk, waar je het bot fatsoenlijk kunt verwijderen
* vlees in de supermarkt, waar de stukjes verschillend groot/ dik zijn en altijd een mooi stuk bovenop ligt en de mindere stukken ertussenin zitten
Ja, die vind ik ook erg. Mens, je wordt dik van TEVEEL eten, niet van een beetje vet. En zaken als aardappeltjes gebakken in ganzenvet zijn gewoon niet te versmaden.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
[..]
- Panisch doen over het gebruik van een beetje vet, "want van vet wordt je dik".
Idd!quote:Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel.
quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?
Iemand zei laatst tegen mij: "water vind ik vies"quote:Op zaterdag 19 februari 2011 17:00 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Oh, ik kende trouwens ook iemand, ook volwassen en die lustte geen water... Geen water lusten, dan ben je ook gewoon een verwend kutkind.
Is heel Amerikaansquote:Op zondag 20 februari 2011 16:37 schreef Isegrim het volgende:
Dat is de schuld van idioten die zich vegetariër noemen terwijl ze wel vis eten.
Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:41 schreef Rewimo het volgende:
Iemand die komt eten en zonder te proeven eerst een lading zout over zijn eten gooit
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"quote:Op zondag 20 februari 2011 17:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is heel AmerikaansIn Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
Is gelukkig al heel lang geledenquote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten.
Dat is echt triest ja.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Fixers het volgende:
[..]
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"
Paard is ook zo zieligquote:Op zondag 20 februari 2011 15:43 schreef cinnamon_M het volgende:
En mensen die roepen dat het zielig is als je een lekkere hertenbiefstuk oid voor ze wil bereiden.
Nou, dat ken ik dan weer helemaal niet. Ik vind het wel wat dubieus voor een vegetariër hoorquote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Fixers het volgende:
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"
Verkeerde topic?quote:Op zondag 20 februari 2011 17:51 schreef Isabeau het volgende:
Dus...
William en Kate gaan trouwen.
Er zijn 1900 mensen uitgenodigd.
En volgens nu.nl bestaat het merendeel van de genodigden uit vrienden van het bruidspaar.
Merendeel is bij mij meer dan de helft, dus laten we zeggen zeker 1000 mensen.
Hoe onderhoud je een vriendschap met 1000 mensen???Facebook?
Als jij William en Kate bent heb je veel vriendjes van school, uit de adel, etc,quote:Op zondag 20 februari 2011 17:51 schreef Isabeau het volgende:
Dus...
William en Kate gaan trouwen.
Er zijn 1900 mensen uitgenodigd.
En volgens nu.nl bestaat het merendeel van de genodigden uit vrienden van het bruidspaar.
Merendeel is bij mij meer dan de helft, dus laten we zeggen zeker 1000 mensen.
Hoe onderhoud je een vriendschap met 1000 mensen???Facebook?
Sinds ik in Brabant woon kom ik het heel vaak tegen, zal wel iets katholieks zijn vanwege het geen vlees op vrijdag maar wel vis.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is heel AmerikaansIn Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
Als jij William en Kate bent ben je eerder schizofreen lijkt me. (Sorry, flauw en volkomen offtopic natuurlijk)quote:Op zondag 20 februari 2011 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij William en Kate bent heb je veel vriendjes van school, uit de adel, etc,
Nee, het stond hier verkeerd en volledig off topicquote:
quote:Op zondag 20 februari 2011 17:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik erger me overigens überhaupt aan vegetariërs. Lekker kortzichtig, ik weet het
Twee goede vrienden van me zijn vegetariër en één heeft idd ook die zendingsdrang. Daar komt mijn ergernis waarschijnlijk ook uit voort.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
![]()
Ik erger me aan collega-vegetariers met zendingsdrang. Van die types die vinden dat iedereen vegetarisch moet gaan eten en dan denken dat ik het met ze eens ben.
(En speciaal voor Piet: hier zou het zomaar kunnen gebeuren dat je als vleeseter een goed stuk vlees voorgeschotelt krijgt, vriend is namelijk pricipieel vleeseter en dus heb ik ook maar geleerd hoe je vlees klaarmaakt)
Jij hebt gelukkig ook geen zendingsdrangquote:Op zondag 20 februari 2011 18:07 schreef Vork het volgende:
Ik erger me er onder andere aan dat vegetarisch eten door een hoop mensen als lastig danwel hinderlijk wordt ervaren. En alle bijbehorende standaard reacties en aannames.
'Gelukkig' heb ik nog genoeg andere ergernissen.
Die zijn echt mega-irritant ja!quote:Op zondag 20 februari 2011 18:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik erger me aan collega-vegetariers met zendingsdrang. Van die types die vinden dat iedereen vegetarisch moet gaan eten en dan denken dat ik het met ze eens ben.
Het zijn eerder de vegetariers die lastig worden gevonden is mijn observatie.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:07 schreef Vork het volgende:
Ik erger me er onder andere aan dat vegetarisch eten door een hoop mensen als lastig danwel hinderlijk wordt ervaren. En alle bijbehorende standaard reacties en aannames.
'Gelukkig' heb ik nog genoeg andere ergernissen.
Nee, en vele vega's met mij ook niet. Is een algehele misvatting waar ik blijkbaar nog met enige regelmaat voor moet boeten.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jij hebt gelukkig ook geen zendingsdrang
Oh, het is geen misvatting hoorquote:Op zondag 20 februari 2011 18:11 schreef Vork het volgende:
Nee, en vele vega's met mij ook niet. Is een algehele misvatting waar ik blijkbaar nog met enige regelmaat voor moet boeten.
Ja, daar kan ik me ook wat bij voorstellenquote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isegrim het volgende:
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen...
Klopt, daar erger ik me ook aan. Verschrikkelijk vind ik die discussie, vooral tijdens het eten en dan met name als hun insteek gelijk is dat ik vlees eten "zielig vind". Kom op, ik ben geen zeven meer. (al was dat toen wel mijn motivatie om vega te wordenquote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isegrim het volgende:
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen...
Oh ja, die drogredenquote:Op zondag 20 februari 2011 18:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, daar kan ik me ook wat bij voorstellenIk word regelmatig aangevallen over roken ("mijn oudoom werd 105 en rookte als een schoorsteen!") omdat ik anti hoor te zijn. Of zo.
Nee, als je geneeskunde studeert hoor je dus blijkbaar anti te zijn.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:17 schreef Viking84 het volgende:
Oh ja, die drogreden. Maar hoezo word jij dan aangevallen over roken? Rook jij?
Mijn huisarts rookt als een ketter.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, als je geneeskunde studeert hoor je dus blijkbaar anti te zijn.
Oh, ja absoluut. Zo smerig vind ik dat. Smakken doe je maar als je alleen op de bank voor de tv eet. Soep slurpen is trouwens ook irritant maar vind ik wel lekker, ik eet soep dus bij voorkeur alleenquote:
Ik ken ook aardig wat artsen die flink roken, jaquote:
ken een radiotherapeut-oncologen(bestralings arts) die als een ketter rooktquote:Op zondag 20 februari 2011 18:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Mijn huisarts rookt als een ketter.
Oh, ik ontken het bestaan van die malloten ook niet. Het is alleen niet zo dat alle vegetariërs diezelfde zendingsdrang hebben. Ik vind ze zelf ook irritant.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isabeau het volgende:
Oh, het is geen misvatting hoorEten met Londense M. is een heus feest met hele monologen over klimaat-neutraal en dierenmishandeling.
Dat plus dat er ook genoeg zijn (niet allemaal nee, maar dit kom ik wel meer dan eens tegen) die je proberen te ondermijnen. "Eet je wel kroepoek? Eet je kaas? Eet je dropjes? Eet je van die roze koeken? Wist je dat daar zit vlees in zit."quote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isegrim het volgende:
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen...
Dat laatste vind ik inderdaad ook knap ergerlijk. Het is ok als je ofwel alles gewoon eet, of pertinent niets waar ook maar wat van vlees in kan zitten; iets er tussenin is 'hypocriet'. Moet ik dan ook gaan roepen naar iemand die een zwerver een euro geeft dat ie hypocriet is omdat ie niet alle zwervers een euro geeft?quote:Op zondag 20 februari 2011 18:39 schreef Vork het volgende:
[..]
Oh, ik ontken het bestaan van die malloten ook niet. Het is alleen niet zo dat alle vegetariërs diezelfde zendingsdrang hebben. Ik vind ze zelf ook irritant.
[..]
Dat plus dat er ook genoeg zijn (niet allemaal nee, maar dit kom ik wel meer dan eens tegen) die je proberen te ondermijnen. "Eet je wel kroepoek? Eet je kaas? Eet je dropjes? Eet je van die roze koeken? Wist je dat daar zit vlees in zit.". Alsof je alleen maar strikt vegetariër kunt zijn of niet. Ik weet niet waar die aandrang vandaan komt om te bepalen iemand anders iets dan wel of niet mag eten. Ik dacht dat ik degene was die bepaalt wat ik wel of niet eet, ongeacht de reden.
Tsja, ik gebruik graag lobbig geklopte room waar ik zelfs helemaal geen suiker aan toevoeg.quote:Op zondag 20 februari 2011 18:03 schreef pussywillow het volgende:
- Weigeren een vergiet te gebruiken, en dus altijd maar weer aankloten met gloeiend hete pannen en deksels. Waarom?Het kan zoveel makkelijker...
- Biefstuk etc. helemaal grijs bakken. Why
- Sla maken met heel veel azijn en stukjes ui.
- "Duitse slagroom", dus met een zeer minieme hoeveelheid suiker. Dat smaakt toch nergens naar?
stijfvreters??quote:Op zondag 20 februari 2011 20:21 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Tsja, ik gebruik graag lobbig geklopte room waar ik zelfs helemaal geen suiker aan toevoeg.
En ik mag van mijn lief de buurjongetjes (regelrechte stijfvreters!) niet vertellen dat kroepoek van garnalen gemaakt wordt
* Broertie het er roerend mee eensch is!!!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 20:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Eigenlijk dit.![]()
Als iets goed smaakt interesseert het me echt geen sodemieter of er roerlepels worden afgelikt, pannetjes worden verzuimd om af te wassen, of hoe kleverig en ranzig een gerecht ook tot stand is gekomen..
Ik kom niet in andermans keuken, dus ik erger me eventueel alleen aan hoe dat wat op mijn bord ligt smaakt. De rest kan me niet schelen. Zolang ik er niet ziek van word vind ik het allemaal best.
Fippers... Van die 'lussiknie' typetjesquote:
dat zijn meer eet gewoontes dan keuken gewoontes.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:21 schreef RickoKun het volgende:
Hele simpele zaken waar veel mensen (lees: 90%) zich niet aan houden:
- Niet met vreten in je muil praten, al helemaal vind ik het ranzig als er stukjes voedsel in de lucht schieten en op mijn bord terecht komen. (en smakken is al helemaal ranzig)
- Wat heel ERG VEEL oudere mensen doen: Als een hond eten; d.w.z. met je tong uit je bek gaan zitten en dan het eten opkanen. Vooral mensen die soep eten doen dat.
- Niet met je poten in de algemene bak met vreten komen. Ik ben geen marokkaan dus ik wil niet alles onhygiënisch met andere mensen delen die net met hun vingers aan hun reet hebben gezeten. Eerst je voedsel opscheppen, en daarna van je bord af kanen.
Mwah dat was meer het smakken / met de mond vol praten.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:26 schreef loecje het volgende:
[..]
dat zijn meer eet gewoontes dan keuken gewoontes.
maar met watvoor mensen ga jij om dat 90% dit soort dingen doet?
ook dat doet niet 90% van mijn omgeving.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:40 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Mwah dat was meer het smakken / met de mond vol praten.
gvd nou dan 5/10, maar ik erger mij er wel dood aan.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:41 schreef loecje het volgende:
[..]
ook dat doet niet 90% van mijn omgeving.
eerder 5 tot 10%
Nou idd. Lijkt me enorm leuk om daar te eten.quote:Op zondag 20 februari 2011 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, gezellige boel daar bij Ricko he?
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren?quote:Op zondag 20 februari 2011 18:13 schreef Isabeau het volgende:
Oh, het is geen misvatting hoorEten met Londense M. is een heus feest met hele monologen over klimaat-neutraal en dierenmishandeling.
quote:Op maandag 21 februari 2011 09:24 schreef Leintjeuh het volgende:
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren?
quote:Op donderdag 24 februari 2011 13:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]maar daar heeft hij duidelijk betere argumenten om mee aan te komen bij bedacht.
Wie is Londense M?quote:Op maandag 21 februari 2011 09:24 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren?
Iemand waar ik spontaan ruzie mee zou krijgen.quote:
De vega streaker die naar Londen is verhuist oid?quote:Op donderdag 24 februari 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iemand waar ik spontaan ruzie mee zou krijgen.
quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Die hadden we al geloof ik. Maar daarom niet minder waarquote:Op zondag 27 februari 2011 02:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
![]()
Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken.
Schuldig!quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Die hele vet fobiequote:Op zondag 27 februari 2011 02:36 schreef cinnamon_M het volgende:
![]()
Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken.
Ook. Mensen worden dik van stelselmatig te veel eten en te weinig beweging, dat klontje boter zal geen zoden aan de dijk zetten. Je eten elke dag frituren echter wel, evenals een enorme hoeveelheid zoete troep naar binnen stouwen.quote:Op zondag 27 februari 2011 09:56 schreef Fixers het volgende:
[..]
Die hele vet fobie
Buiten het feit dat de wetenschap het er niet eens over eens is dat je van vet dik wordt (er is veel meer bewijs dat koolhydraten een veel grotere rol spelen). Als zou je dat wel worden.... van dat kleine beetje boter wat aan nog je biefstukje plakt als het op je bord ligt, dat is echt het probleem niet. Ik heb de indruk dat veel mensen het verschil tussen bakken in een klontje boter en frituren niet snappen.
Eens. Als ik pasta eet, wil ik wel het idee hebben dat ik pasta met saus eet, ipv saus met een heel klein beetje pasta.quote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
Kluts!quote:Op zondag 27 februari 2011 10:10 schreef Kluts het volgende:
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken.
Ik snap ook nooit waarom mensen zo moeilijk doen, gaan verschrikkelijke dingen doen met een courgette in sauzen etc. En als ik ze die dan eens aan plakken snij en eenvoudigweg grill of bak zitten ze te smullen.quote:Op zondag 27 februari 2011 11:46 schreef MaximusTG het volgende:
Hoho, en dan zeker nog meer servies vies maken!?! :p
Beetje de klassieke fout dus van als het los lekker is, dan ook als het door elkaar zit.
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruikenquote:Op zaterdag 26 februari 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt.
???quote:Op zondag 27 februari 2011 12:53 schreef Adames het volgende:
[..]
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruiken
Enige kant-en-klaar-merk dat bij ons erin komt is Patak's. Maar daar zitten geen smaakversterkers in, alleen echte ingrediënten. Af en toe lekker als je zin hebt in Indiase curry maar geen tijd om die from scratch te maken.quote:Op zondag 27 februari 2011 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kluts!
Hier ben je, was je al kwijt
Verder smaken die pakjes en zakjes allemaal hetzelfde, zoute maggiesmaak
Alle etenswaar uit kartonnen dozen smaakt vies en moet dus gemaskeerd worden.quote:
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten?quote:Op zondag 27 februari 2011 13:12 schreef Tha_Erik het volgende:
Door dit topic komt wel een andere ergernis naar boven:
Mensen die snobistisch met hun koken omgaan.
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken...quote:Op zondag 27 februari 2011 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten?
Voel je je aangevallen omdat jij alleen maar blikken opentrekt?
Ik zie wel een vergelijking als het gaat om het niveau van 'niet weten hoe het hoort'. Echter, we krijgen met zijn allen minstens een jaar of tien onderwijs in de Nederlandse taal. Tenzij je er zelf voor kiest om les te nemen in koken, blijft het bij eventueel zelf uitgebreidere kennis en vaardigheid opdoen door te lezen en te proberen. Dat niveau dat sommigen hier na jaren investering hebben bereikt, kun je bijv. moeilijk verwachten van iemand die misschien nog maar een jaar of wat zijn eigen potje moet koken. Vind je het wel best om alleen uit blik te koken, dan heeft niemand daar last van, behalve de mensen die je bij je te eten uitnodigt. Je kunt mensen verwijten dat ze niet wat meer aandacht besteden aan hun kookkunsten, vooral vanuit het plezier van het koken en het genot van een goede maaltijd. Maar de ergernissen die ik hier soms lees, over mensen die bijv. een bepaalde techniek niet kennen, vind ik soms meer gaan in de richting van: "Kijk mij eens hoe goed ik het allemaal weet!"quote:Op zondag 27 februari 2011 13:38 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat je het kunt vergelijken met hoe neerlandici kijken naar veranderingen (versimpeling/taalfouten/etc) in onze taal.
Net zoals in dat geval wordt je door de gemiddelde Nederlander dus gezien als een soort kooksnob/culifreak juist als j er zelf groenten snijdt of geen pakjes voor sauzen en kruiden gebruikt.
triest dat je het neerkijken op zakjes niet als iets goeds ziet maar als snobistisch.quote:Op zondag 27 februari 2011 13:22 schreef Tha_Erik het volgende:
[..]
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken...
Ik vind het gewoon een beetje overkomen alsof daar enorm op wordt neergekeken, terwijl het echt niet allemaal zo smerig is als sommige mensen hier je doen laten denken.
En nee, ik ben persoonlijk niet aangevallen. Niet alleen omdat ik zelf vrijwel elke dag verse groenten eet, maar ook omdat het mijn maaltijden zijn en zolang ik ze lekker vind maakt het vrij weinig uit wat anderen er van vinden.
Helemaal waar, maar ik mag me er aan ergeren als van mij verwacht wordt dat ik het eet.quote:
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegenquote:Op zondag 27 februari 2011 15:06 schreef Roi het volgende:
Mensen die niet tegen pittig eten kunnen (zij zouden hier natuurlijk klagen over mensen die hun eten altijd te pittig maken)
Als het eten niet tegelijk klaar is, heb ik zelf ook nog wel eens moeite mee helaas...
Heb ik ook. En Isegrim, wat dan, nou: mijn tong begint ondraaglijk te branden. Doet gewoon pijn. En op een gegeven moment proef ik daardoor ook niets meer. Alleen met een extreem pijnlijke tong zitten zonder iets te proeven is niet zo aangenaam.quote:Op zondag 27 februari 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegen
Eens.quote:Op zondag 27 februari 2011 14:40 schreef Tanin het volgende:
Oh, dat absoluut. Het ging me nu meer om mensen die thuis dingen maken voor zichzelf. Ik kan me daarbij twee vervelende situaties voorstellen:
-Ze denken dat het een authentiek recept is
-Ze schotelen het een ander voor
Herkenbaar!quote:Op zondag 27 februari 2011 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben ook aan 't 'opvoeren', kon vroeger echt niets hebben, maar inmiddels alweer veel meer..
weet nog dat ik een keer Thais ging eten, bij de eerste hap dacht "O+ omnomnom" en daarna zat te janken, het zweet me uitbrak en m'n mond weg brandde
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.quote:
Hm.quote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
Oef, das nog wel een stuk erger. Kun je allergisch zijn voor de bestanddelen die eten heet maken?quote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vindenquote:Op zondag 27 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom.
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.quote:Op zondag 27 februari 2011 10:10 schreef Kluts het volgende:
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken.
Als je 't zelf maakt, kun je ook nog wat varieren met de samenstelling: een deel boekweitmeel of speltmeel erbij ofzo. Lekker!quote:Op zondag 27 februari 2011 17:10 schreef Isabeau het volgende:
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.
Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar.
versus
Bloem + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar.
Ik stam uit een oud koloniaal geslacht, vroeger thuis aten we vaker indisch dan hollandse pot, en at als kind erg pittig. Kon er toen erg goed tegen.quote:Op zondag 27 februari 2011 17:07 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden), maar we gaan er nooit van zweten. En bij 'Hollanders' zie ik inderdaad vaak dat ze ervan gaan zweten.
Ik vraag me af waar dat aan ligt.
Geen idee, ik ben puur Hollander, heb er totaal geen last van. Ik vind het juist lekker als een gerecht lekker gekruid is, maar ja dat zal wel weer aan mij liggen, want mijn hele familie kan niet tegen pittig eten, inclusief zweten. Ik heb er nooit last van, maar ja, ik eet ook regelmatig citroenen(net als sinnasappels) en ook zonder dat mijn gezicht samentrekt.quote:Op zondag 27 februari 2011 17:07 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden), maar we gaan er nooit van zweten. En bij 'Hollanders' zie ik inderdaad vaak dat ze ervan gaan zweten.
Ik vraag me af waar dat aan ligt.
quote:Op zondag 27 februari 2011 17:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt.
Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar.
versus
Bloem Boekweitmeel + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar.
Of mensen die gillen als je je ei er na 2 1/2 minuut al uit haalt, dat kan je toch niet etenquote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:07 schreef Staal het volgende:
Oja, eten dat geen aandacht krijgt.
"Heb je zin in een vers gekookt eitje?" Ik ben dol op zachtgekookte eieren dus ja. En dat diegene een pan water met eieren op het gas zet en dan wat anders gaat doen. En je je na een poosje begint af te vragen waar die eieren dan eigenlijk blijven en dan krijg je uiteindelijk een te hard ei met een verdroogde kruimeldooier.
Die gaan daar verschrikkelijk van ruften trouwens.quote:Heb het aan de hond gegeven.
Mensen kunnen toch niet ruiken of jij je ei hard of zacht wilt? Dus dat moet je dan zelf even zeggen (wel raar dat de gastheer/vrouw dat niet aan je vraagt trouwens).quote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:07 schreef Staal het volgende:
Oja, eten dat geen aandacht krijgt.
"Heb je zin in een vers gekookt eitje?" Ik ben dol op zachtgekookte eieren dus ja. En dat diegene een pan water met eieren op het gas zet en dan wat anders gaat doen. En je je na een poosje begint af te vragen waar die eieren dan eigenlijk blijven en dan krijg je uiteindelijk een te hard ei met een verdroogde kruimeldooier.
Heb het aan de hond gegeven.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |