 
		 
			 
			
			
			Dat is ook smerig. Doe ik niet.quote:Op donderdag 17 februari 2011 14:08 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
En mensen die met een afgelikte lepel (of mes) weer in het potje jam gaan (of ander product), terwijl iederéén daarvan moet eten.
Walgelijke gewoonte vind ik dat.
 
			 
			
			
			Jouw tong is scherper dan je messenquote:Op donderdag 17 februari 2011 17:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ook. Aan messen likken. En aan flessen ook. [ afbeelding ]
 
			 
			
			
			Je bedoelt dus twee verschillende quotes in je bericht zetten, neem ik aan?quote:Op donderdag 17 februari 2011 17:22 schreef chocolatelover het volgende:
[..]
Kan iemand mij trouwens vertellen hoe ik twee posts in een bericht kan krijgen? Als iemand dit snapt. Ik heb namelijk twee posts nu en ik heb wel eens bij anderen gezien dat die op twee berichten tegelijk reageren en ik weet echt niet hoe ik dat moet doen.
 
											 
			 
			
			
			Hoeft niet eens met de quick reply functie. Dan kan je quoten en je bericht er onder typen. Daarna weer naar boven scrollen en de volgende post quoten, die komt er dan onder te staan.quote:Op donderdag 17 februari 2011 20:25 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Je bedoelt dus twee verschillende quotes in je bericht zetten, neem ik aan?
Ik doe het altijd zo:
Bij de eerste post die je (als quote) in je bericht op wilt nemen, klik je op het quote-icoontje, zoals je tot zover al deed. Dan krijg je dus het invoervenster. Maar in plaats van daarin je bericht te typen, onder de quote, selecteer je alles wat daar tot zover staat, 'knipt' het eruit met CTRL/X, gaat terug naar de pagina en klikt op het quote-icoontje van de tweede post die je op wilt nemen. Ook dan krijg je het invoervenster, met daarin de (2e) post.
Je zet dan de cursor helemaal aan het begin daarvan, drukt op CTRL/V om de opgeslagen tekst (= de eerste post dus) erin te 'plakken', en scheidt de twee quotes dan goed van elkaar door ertussenin een paar witregels te maken. Zo kan je onder elk van deze twee quotes een eigen tekst typen.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo. Succes ermee.
 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			Ieuw!quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken

 
											 
			 
			
			
			dat deed mijn opa ook altijd, maar dat was dan ook de enige persoon die dat mocht doenquote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Vroeger bij oma werd er eerst erwtensoep gegeten uit een diep bord, daarna draaide je het bord om voor een pannenkoek, ook zoiets.quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
 
			 
			
			
			Dan moet je het bord juist niet omdraaien, pannenkoek met restjes erwtensoep eraan is een heel lekkere combinatie!quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:19 schreef foodlover het volgende:
[..]
Vroeger bij oma werd er eerst erwtensoep gegeten uit een diep bord, daarna draaide je het bord om voor een pannenkoek, ook zoiets.
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Ooooh ja, dat vond ik ook altijd zo leuk om te doen toen ik nog rookte!quote:Op donderdag 17 februari 2011 21:03 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw!
Zo zijn er ook mensen die na het eten aan tafel gaan zitten roken (dat vind ik niet erg), en vervolgens hun sigaret uitdrukken op hun bord tussen de etensresten!
 
			 
			
			
			Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!quote:Op donderdag 17 februari 2011 22:45 schreef Cat22 het volgende:
Mijn moeder pakte altijd een schoon bord na de soep. Mijn vader en ik aten de aardappels en aanverwanten gewoon van hetzelfde bord. Niks mis mee.
 
			 
			
			
			Met de resten van de maaltijd er nog op?quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!
 
   
											 
			 
			
			
			Ja, en het MOEST ook echt.quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:35 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Met de resten van de maaltijd er nog op?
 
											 
			 
			
			
			Ik kwam vroeger wel eens bij mensen die nooit afwasten. Ze veegden alles alleen af met wat keukenpapier.quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!
 
											 
			 
			
			
			Hoax!quote:Op donderdag 17 februari 2011 23:39 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen die nooit afwasten. Ze veegden alles alleen af met wat keukenpapier.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Mijn oma deed dat ookquote:Op donderdag 17 februari 2011 23:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme!
 En ze vond het maar onzin dat ik het bord eerst ging afspoelen onder de kraan.
 En ze vond het maar onzin dat ik het bord eerst ging afspoelen onder de kraan.
											 
			 
			
			
			Generatiedingetje denk ik, mijn opa deed het ook.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 05:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn oma deed dat ookEn ze vond het maar onzin dat ik het bord eerst ging afspoelen onder de kraan.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ieuw! Ja, mijn ex-schoonmoeder deed dat ook met haar koekenpannen. Ik ontdekte het toen ik een keer alleen was in haar huis en daar mijn eigen eten moest bereiden. Allemaal vieze koekenpannen in de kast!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 03:25 schreef RobinOok het volgende:
Nou, mijn oma deed dat met haar koekenpan.
Oh man oh man, wat vond ik dat goor!
En nog!
 
											 
			 
			
			
			Het is toch donker binnenquote:Op vrijdag 18 februari 2011 05:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn oma deed dat ookEn ze vond het maar onzin dat ik het bord eerst ging afspoelen onder de kraan.
 En de koekenpan uitvegen met een keukenpapiertje doe ik ook weleens, want het enige dat je eruit veegt is oud vet, om er vervolgens nieuw vet in te doen.
 En de koekenpan uitvegen met een keukenpapiertje doe ik ook weleens, want het enige dat je eruit veegt is oud vet, om er vervolgens nieuw vet in te doen.
											 
			 
			
			
			Dat vind ik inderdaad vreselijk... van die momenten dat je niet kunt wachten om naar huis te gaan omdat je na het eten nog rammelt van de honger (1 pak Knorr Wereldgerechtenquote:Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
[..]
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad. En net alsof een kalfje niet schattig is
.
Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten.
Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick.
 voor vier volwassenen en een kind bijvoorbeeld) of gewoon maar rechtstreeks door gaan naar de friture.
 voor vier volwassenen en een kind bijvoorbeeld) of gewoon maar rechtstreeks door gaan naar de friture.
											 
			 
			
			
			ow herinneringen.. dat deden mn opa en oma ook. zo vies. heb je vla met stukjes aardappelquote:Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken
Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Daar had ik nog nooit van gehoord, wat viesquote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben!
 
											 
			 
			
			
			Waarom zou je dat dan nog doen?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben!
 Niet dat 'minder afwas' een legitieme reden is.
 Niet dat 'minder afwas' een legitieme reden is. 
 Nee, een biefstuk hoort niet een half uur in de Croma.
 Nee, een biefstuk hoort niet een half uur in de Croma.  
											 
			 
			
			
			Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 11:15 schreef loecje het volgende:
mn oma krijgt nu eten(aanleunwoning). als ik daar ben eten word er gedeeld.
jawel een halve maaltijd. nee oma dankje ik loop wel ff naar de snackbar.
ze is ook kilo's afgevallen. goh hoe zou dat toch komen? pannenkoeken met vetspek en extra schep van het uitgevakken vet erover, frituur elke avonds aan...
zag laatst op tv iemand die frituurvet bij de stampot ofzo in deed, om het lekker romig te maken.
zoiets zou ik mn oma ook zo zien doen.
 
			 
			
			
			niets mist met vet.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee.
En dat brengt mij wel op een andere ergernis, dat hysterische gedoe over vet en dan vooral vet wat er ook uitziet als vet. Dat moet ik de oma's nageven, die hebben nog meegemaakt dat vet waardevol en schaars was en waarderen het gewoon. De industrie waardeert het ook gewoon nog steeds, maar dan als smakeloze makkelijke goedkope smaakdrager en smeuiigmaker van allerlie rommel, en dat eten de meeste mensen dan weer wel.
Mijn ergernis is dan ook jus die een gebonden onduidelijke bruine saus moet zijn met ongedefinieerde smaakjes erin, in plaats van wat het is, mooi dierlijk vet met veel smaak in vloeibare vorm.
 
			 
			
			
			Pannenkoeken met stroop, spekjes en een beetje spekvet vind ik anders wel lekker hoorquote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:38 schreef loecje het volgende:
[..]
niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			gevonden http://www.rtl.nl/xl/#/u/d63147de-b702-3d45-b19b-5fcc54f74458quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:41 schreef RobinOok het volgende:
Was dat niet in zo'n programma van Den Blijker waarvoor mensen werden opgegeven door hun omgeving omdat ze niet konden koken maar zelf dachten dat ze het wel konden?
 
			 
			
			
			Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:38 schreef loecje het volgende:
[..]
niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
 
			 
			
			
			Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:57 schreef Isegrim het volgende:
Kibbeling is van oorsprong geen inferieure vis, maar kabeljauwwangetjes.
 
			 
			
			
			Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten. In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
 
			 
			
			
			Kabeljauw was de basis voor hele economieen, en zeker nooit een "visje voor de kat"quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
 
			 
			
			
			Inferieure vis?? Wat is dat??quote:Op vrijdag 18 februari 2011 12:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet?
Vet en zetmeel is nou eenmaal een geheide combinatie. Frituren drijft erop, kibbeling is ook niks anders dan inferieure vis met zetmeel en vet, calamares hetzelfde principe. Bij oliebollen laat men zelfs het hoofdingredient weg en volstaat een klont meel in het vet.
Allemaal dingen waar ik geen fan van ben overigens, maar als dan wel smaakvol vet open en bloot met zetmeel als aardappelen of pannenkoeken wordt gemend, dan wekt het opeens afkeer op en moet dat worden vermeden. Dat vind ik dus jammer van mooie jus en van stampotten met spekvet en daar erger ik me aan.
 
			 
			
			
			Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten.
Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn.quote:In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit.
 
			 
			
			
			quote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken.
[..]
Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijkquote:Op vrijdag 18 februari 2011 13:56 schreef Weltscherz het volgende:
Ah gut, ben ik niet positief genoeg geweest over je favoriete snack?
 
			 
			
			
			Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijk
 
			 
			
			
			Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics.
 
			 
			
			
			

 
			 
			
			
			quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?
 
  
 
 
  
											 
			 
			
			
			Ja, sorry, ben een grumpy old manquote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:26 schreef Isabeau het volgende:
Keukengewoontes waar Piet zich aan ergert: mensen die maar wat roepen over voedsel of koken, zonder verstand van zaken
En nu weer terug on-topic. bvd
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
  
											 
			 
			
			
			 
  je hoort gewoon dat messen dat niet fijn vinden...)
 je hoort gewoon dat messen dat niet fijn vinden...) 
			 
			
			
			Die vind ik heel erg inderdaadquote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:31 schreef Deimos000 het volgende:
Mijn gietijzeren wok schoonmaken met afwasmiddel ffs...!!
Japanse messenset in de vaatwasser flikkeren...........
Bestek wat uit de vaatwasser komt niet nadrogen / poeleren. Lang leve roest op RVS..
 
											 
			 
			
			
			Van deze wordt ik ook heel erg giftig. En niet alleen vanwege de houdbaarheid maar ook omdat de helft van de mensheid schijnt de denken dat margarine ook boter is. Sorry niet om iemand voor het hoofd te stoten maar ik vind het één van de goorste dingen uit de "eetbare" categorie.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:34 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
- brood smeren, en dan met je mes nog vol boter in de jam. Toen was m'n potje ineens nog maar twee weken houdbaar ipv maanden
 Maar als zijn ouders komen logeren verstop ik alle lekkere jam achterin de koelkast achter de augurken e.d. en verschijnt er spontaan een pot Lidl jam in de deur van de koelkast. Overigens uit een set die ze ons zelf cadeau hebben gedaan, ik ga niet speciaal voor mijn schoonouders jam bij de Lidl halen.
  Maar als zijn ouders komen logeren verstop ik alle lekkere jam achterin de koelkast achter de augurken e.d. en verschijnt er spontaan een pot Lidl jam in de deur van de koelkast. Overigens uit een set die ze ons zelf cadeau hebben gedaan, ik ga niet speciaal voor mijn schoonouders jam bij de Lidl halen. 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Mensen die boter tegen margarine zeggen...quote:Op vrijdag 18 februari 2011 16:00 schreef Tanin het volgende:
Met Ophelia eens: Mensen die margarine gebruiken. Met name de mensen die denken dat het ook maar *iets* met boter te maken heeft.
 
			 
			
			
			Eigenlijk dit.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:35 schreef golfer het volgende:
Enige keukengewoonte waar ik mij aan erg zijn slechte koks.
 
  
			 
			
			
			Idd, ik ben sowieso niet zo panisch voor wat vaak als 'vies' wordt bestempeld. Kijk, bedorven etenswaar of niet voorzichtig zijn met kruisbesmetting is wat anders, maar een mens kan echt wel wat hebben. Mn als het bijvoorbeeld gaat om aflikken van roerlepels en schoonvegen van pannetjes. Als het product wat erin is bereid gaar was dan is dat echt geen probleem. Er zit hoogstens een restje vet in en vet is aardig goed houdbaar.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 20:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Eigenlijk dit.
Als iets goed smaakt interesseert het me echt geen sodemieter of er roerlepels worden afgelikt, pannetjes worden verzuimd om af te wassen, of hoe kleverig en ranzig een gerecht ook tot stand is gekomen..
Ik kom niet in andermans keuken, dus ik erger me eventueel alleen aan hoe dat wat op mijn bord ligt smaakt. De rest kan me niet schelen. Zolang ik er niet ziek van word vind ik het allemaal best.
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20). Leuk die lange familie weekends.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:58 schreef Yu-Kee het volgende:
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken...
 
  )
 ) (antwoord is altijd "Ja")
  (antwoord is altijd "Ja")Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 09:17 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw! Ja, mijn ex-schoonmoeder deed dat ook met haar koekenpannen. Ik ontdekte het toen ik een keer alleen was in haar huis en daar mijn eigen eten moest bereiden. Allemaal vieze koekenpannen in de kast!
Vooral koolvis, heb ik altijd in de vriezer liggen. Van die tot blokjes geperste van de aldi. 't Ziet er niet uit op je bord. Maar smaakt prima!quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker.
Kookergernis, hoe we met vis omgaan.

 
			 
			
			
			 . Van die types die alleen op friet en spaghetti met saus uit een potje leven.
. Van die types die alleen op friet en spaghetti met saus uit een potje leven.
											 
			 
			
			
			Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker.
Kookergernis, hoe we met vis omgaan.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Jij was de wijsneus met je inferieure visquote:Op zaterdag 19 februari 2011 11:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe?
 
			 
			
			
			Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet omquote:Op zaterdag 19 februari 2011 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij was de wijsneus met je inferieure vis
 
			 
			
			
			zo precies benik ook weer niet,laat staan een keukenprinsquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:55 schreef Yu-Kee het volgende:
- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai)
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet
 ,maar ik erger mij eraan als mensen de keuken gebruiken en niet hun zooi fatsoenlijk zelf opruimen en de keuken in die staat achterlaten als hoe ze hem vonden.
 ,maar ik erger mij eraan als mensen de keuken gebruiken en niet hun zooi fatsoenlijk zelf opruimen en de keuken in die staat achterlaten als hoe ze hem vonden.  Mijn vrouw is helemaal een pietje precies met koken..
  Mijn vrouw is helemaal een pietje precies met koken..  
   
											 
			 
			
			
			ik vind koolvis geen reet aanquote:Op zaterdag 19 februari 2011 13:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet om
Maar ik snap niet wat de kwalificatie heel erg lekker voorstelt als alle vis heel erg lekker is. Dan vind je vis heel erg lekker, duidelijk, maar heb je met zoveel verschillende vissen ook nog onderscheidend vermogen, of is koolvis net zo heel erg lekker als rog?
 smaakt naar niks, je moet er veel bovenop gooien/bij doen. tis wel de goedkoopste vis
 smaakt naar niks, je moet er veel bovenop gooien/bij doen. tis wel de goedkoopste vis
											 
			 
			
			
			Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 01:48 schreef Tanin het volgende:
Tantes die borden laten aflikken door honden voordat ze ze eventjes onder de kraan afspoelt


quote:Op zaterdag 19 februari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20).
 Ik las: Een persoon van kleuterleeftijd van 20 (jaar).
 Ik las: Een persoon van kleuterleeftijd van 20 (jaar).
											 
			 
			
			
			Ik ga er nog wel mee om, ik eet er alleen niet meer. Recepten mag ze wel afleveren, want ze kan verder goed kokenquote:Op zaterdag 19 februari 2011 16:51 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid.
Gelukkig ga ik al tijden niet meer met die persoon om.
[..]Ik las: Een persoon van kleuterleeftijd van 20 (jaar).

 
											 
			 
			
			
			O ja, ik ken ook zo iemand. Gewoon een volwassen persoon. Hij lust geen rijst, geen pasta, geen kaas, geen rode saus (welke roodkleurige saus dan ook).quote:Op zaterdag 19 februari 2011 08:56 schreef Tha_Erik het volgende:
En de grootste ergernis is misschien nog wel mensen die bijna niets lusten.

 
			 
			
			
			 ? Aanstelleritis vind ik dat.
? Aanstelleritis vind ik dat.
											 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			Terwijl je ook gewoon vis of schaaldieren kan etenquote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef frame-saw het volgende:
Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees.
 
   
   
											 
			 
			
			
			Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:04 schreef frame-saw het volgende:
Mensen die denken dat ze culinair bezig zijn als ze Knorr Wereldgerechten bereiden. Of dat het sneller/goedkoper is, terwijl ik veel sneller een maaltijd bereidt volgens mij, die verser, leuker en gezonder is.
Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nuquote:Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees.
 ): "Waar zijn de aardappels?" Hij vond dat bij elke maaltijd aardappels hoorde.
): "Waar zijn de aardappels?" Hij vond dat bij elke maaltijd aardappels hoorde. 
 
											 
			 
			
			
			Ging ie dan ook prakken met jus?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:11 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen.
[..]
Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nu): "Waar zijn de aardappels?" Hij vond dat bij elke maaltijd aardappels hoorde.
 
  
			 
			
			
			De standaard 'Chinees op de hoek' serveert inderdaad niet echt buitenlands eten. Het is helemaal aan de Hollanders aangepast.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 19:25 schreef Mayadevi het volgende:
... "Ik móet al dat buitenlands eten niet, ik ga wel naar de Chinees"....
 
			 
			
			
			 , champignonborstels met doorschijnende borstelharen die tijdens het schoonmaken loslaten en die haast niet zijn terug te vinden
 , champignonborstels met doorschijnende borstelharen die tijdens het schoonmaken loslaten en die haast niet zijn terug te vinden 
			 
			
			
			Dat wat aan champignons zit is een mengsel van stro en paardenpoepquote:Op zondag 20 februari 2011 15:21 schreef Zana het volgende:
* mensen die champignons niet schoonmaken, er zit altijd drek aan en bij andere paddestoelen heel vaak zand, champignonborstels met doorschijnende borstelharen die tijdens het schoonmaken loslaten en die haast niet zijn terug te vinden
Daarom gebruik ik altijd gewoon mijn vingers.quote:* keukenkwasten, waar de haren loslaten (ik heb een pastaset van Jamie Oliver met vergiet en kwast en de kwaliteit is echt belabberd, bij het vergiet laat al een stuk emaille loss en de borstel liet ook direct bij het eerste gebruik haren loss)
Eens, het vlees bij de meeste supermarkten is om te huilen zo slechtquote:* botsplinters (vlees voor het bereiden niet goed schoongemaakt)
* in de supermarkt alleen voorgesneden vlees kunnen kopen en bijvoorbeeld karbonades niet in één groot stuk, waar je het bot fatsoenlijk kunt verwijderen
* vlees in de supermarkt, waar de stukjes verschillend groot/ dik zijn en altijd een mooi stuk bovenop ligt en de mindere stukken ertussenin zitten
 
			 
			
			
			Ja, die vind ik ook erg. Mens, je wordt dik van TEVEEL eten, niet van een beetje vet. En zaken als aardappeltjes gebakken in ganzenvet zijn gewoon niet te versmaden.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 07:08 schreef Fixers het volgende:
[..]
- Panisch doen over het gebruik van een beetje vet, "want van vet wordt je dik".
Idd!quote:Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel.
 ) gingen we naar een kookschool. Als lunch kregen we heerlijk vers, dik gesneden brood met sla en zalm, geitenkaas of ham. 2 collega's: nee, dat lust ik niet, dat zijn moeilijke broodjes. HAM en SLA mensen, ja das wel heel eng! We kregen nog meer en de ergste van de 2 heeft niets gegeten, alleen een sultana die ze had meegenomen
 ) gingen we naar een kookschool. Als lunch kregen we heerlijk vers, dik gesneden brood met sla en zalm, geitenkaas of ham. 2 collega's: nee, dat lust ik niet, dat zijn moeilijke broodjes. HAM en SLA mensen, ja das wel heel eng! We kregen nog meer en de ergste van de 2 heeft niets gegeten, alleen een sultana die ze had meegenomen   Ze "lustte" geloof ik alleen friet, witbrood, koekjes, simpel vlees (hamburgers e.d.) en een zeer beperkt aantal groenten.
 Ze "lustte" geloof ik alleen friet, witbrood, koekjes, simpel vlees (hamburgers e.d.) en een zeer beperkt aantal groenten. 
			 
			
			
			quote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?
 
 
 
											 
			 
			
			
			
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Iemand zei laatst tegen mij: "water vind ik vies"quote:Op zaterdag 19 februari 2011 17:00 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Oh, ik kende trouwens ook iemand, ook volwassen en die lustte geen water... Geen water lusten, dan ben je ook gewoon een verwend kutkind.
 
  
			 
			
			
			Is heel Amerikaansquote:Op zondag 20 februari 2011 16:37 schreef Isegrim het volgende:
Dat is de schuld van idioten die zich vegetariër noemen terwijl ze wel vis eten.
 In Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
 In Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
											 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:41 schreef Rewimo het volgende:
Iemand die komt eten en zonder te proeven eerst een lading zout over zijn eten gooit
 
			 
			
			
			Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"quote:Op zondag 20 februari 2011 17:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is heel AmerikaansIn Nederland eten vegetariërs vrijwel nooit vis.
 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			Is gelukkig al heel lang geledenquote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten.
 Ik weet niet eens meer wie het was. Maar het is me wel bijgebleven.
 Ik weet niet eens meer wie het was. Maar het is me wel bijgebleven.
											 
			 
			
			
			Dat is echt triest ja.quote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Fixers het volgende:
[..]
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"
 Heb ook iemand gekend die alleen vlees at waaraan je niet meer kon zien van wat voor beest het kwam. Dus wel kipfilet, geen pootjes.
 Heb ook iemand gekend die alleen vlees at waaraan je niet meer kon zien van wat voor beest het kwam. Dus wel kipfilet, geen pootjes.  
											 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			Paard is ook zo zieligquote:Op zondag 20 februari 2011 15:43 schreef cinnamon_M het volgende:
En mensen die roepen dat het zielig is als je een lekkere hertenbiefstuk oid voor ze wil bereiden.

 
											 
			 
			
			
			Nou, dat ken ik dan weer helemaal niet. Ik vind het wel wat dubieus voor een vegetariër hoorquote:Op zondag 20 februari 2011 17:43 schreef Fixers het volgende:
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!"
 
											 
			 
			
			
			Verkeerde topic?quote:Op zondag 20 februari 2011 17:51 schreef Isabeau het volgende:
Dus...
William en Kate gaan trouwen.
Er zijn 1900 mensen uitgenodigd.
En volgens nu.nl bestaat het merendeel van de genodigden uit vrienden van het bruidspaar.
Merendeel is bij mij meer dan de helft, dus laten we zeggen zeker 1000 mensen.
Hoe onderhoud je een vriendschap met 1000 mensen???Facebook?
 
											 
			 
			
			
			Als jij William en Kate bent heb je veel vriendjes van school, uit de adel, etc,quote:Op zondag 20 februari 2011 17:51 schreef Isabeau het volgende:
Dus...
William en Kate gaan trouwen.
Er zijn 1900 mensen uitgenodigd.
En volgens nu.nl bestaat het merendeel van de genodigden uit vrienden van het bruidspaar.
Merendeel is bij mij meer dan de helft, dus laten we zeggen zeker 1000 mensen.
Hoe onderhoud je een vriendschap met 1000 mensen???Facebook?

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |