abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Licht Ontvlambaar vrijdag 18 februari 2011 @ 10:11:35 #126
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_92955349
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:

[..]

Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad :9. En net alsof een kalfje niet schattig is :{w.

Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten :D.

Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!"
Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick }:| .
Dat vind ik inderdaad vreselijk... van die momenten dat je niet kunt wachten om naar huis te gaan omdat je na het eten nog rammelt van de honger (1 pak Knorr Wereldgerechten :X voor vier volwassenen en een kind bijvoorbeeld) of gewoon maar rechtstreeks door gaan naar de friture.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_92957185
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 21:00 schreef Rewimo het volgende:
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken :{

Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah!
ow herinneringen.. dat deden mn opa en oma ook. zo vies. heb je vla met stukjes aardappel
pi_92957268
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben! :{
pi_92957372
mn oma krijgt nu eten(aanleunwoning). als ik daar ben eten word er gedeeld.
jawel een halve maaltijd. nee oma dankje ik loop wel ff naar de snackbar.

ze is ook kilo's afgevallen. goh hoe zou dat toch komen? pannenkoeken met vetspek en extra schep van het uitgevakken vet erover, frituur elke avonds aan...
zag laatst op tv iemand die frituurvet bij de stampot ofzo in deed, om het lekker romig te maken.
zoiets zou ik mn oma ook zo zien doen.
pi_92958403
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 11:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben! :{
Daar had ik nog nooit van gehoord, wat vies :{
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_92959051
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 11:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben! :{
Waarom zou je dat dan nog doen? :') Niet dat 'minder afwas' een legitieme reden is. :')

Mensen die alles volledig doodkoken is ook zo fijn. :r Nee, een biefstuk hoort niet een half uur in de Croma. :')
pi_92959200
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 11:15 schreef loecje het volgende:
mn oma krijgt nu eten(aanleunwoning). als ik daar ben eten word er gedeeld.
jawel een halve maaltijd. nee oma dankje ik loop wel ff naar de snackbar.

ze is ook kilo's afgevallen. goh hoe zou dat toch komen? pannenkoeken met vetspek en extra schep van het uitgevakken vet erover, frituur elke avonds aan...
zag laatst op tv iemand die frituurvet bij de stampot ofzo in deed, om het lekker romig te maken.
zoiets zou ik mn oma ook zo zien doen.
Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee.

En dat brengt mij wel op een andere ergernis, dat hysterische gedoe over vet en dan vooral vet wat er ook uitziet als vet. Dat moet ik de oma's nageven, die hebben nog meegemaakt dat vet waardevol en schaars was en waarderen het gewoon. De industrie waardeert het ook gewoon nog steeds, maar dan als smakeloze makkelijke goedkope smaakdrager en smeuiigmaker van allerlie rommel, en dat eten de meeste mensen dan weer wel.

Mijn ergernis is dan ook jus die een gebonden onduidelijke bruine saus moet zijn met ongedefinieerde smaakjes erin, in plaats van wat het is, mooi dierlijk vet met veel smaak in vloeibare vorm.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92959325
Iedereen is bang voor vet maar mensen zijn nog nooit zo dik geweest als nu. :')
pi_92960050
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 12:12 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee.

En dat brengt mij wel op een andere ergernis, dat hysterische gedoe over vet en dan vooral vet wat er ook uitziet als vet. Dat moet ik de oma's nageven, die hebben nog meegemaakt dat vet waardevol en schaars was en waarderen het gewoon. De industrie waardeert het ook gewoon nog steeds, maar dan als smakeloze makkelijke goedkope smaakdrager en smeuiigmaker van allerlie rommel, en dat eten de meeste mensen dan weer wel.

Mijn ergernis is dan ook jus die een gebonden onduidelijke bruine saus moet zijn met ongedefinieerde smaakjes erin, in plaats van wat het is, mooi dierlijk vet met veel smaak in vloeibare vorm.
niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 12:40:55 #135
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_92960136
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 12:38 schreef loecje het volgende:

[..]

niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
Pannenkoeken met stroop, spekjes en een beetje spekvet vind ik anders wel lekker hoor :9
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  vrijdag 18 februari 2011 @ 12:41:29 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92960157
Was dat niet in zo'n programma van Den Blijker waarvoor mensen werden opgegeven door hun omgeving omdat ze niet konden koken maar zelf dachten dat ze het wel konden?
pi_92960457
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 12:41 schreef RobinOok het volgende:
Was dat niet in zo'n programma van Den Blijker waarvoor mensen werden opgegeven door hun omgeving omdat ze niet konden koken maar zelf dachten dat ze het wel konden?
gevonden http://www.rtl.nl/xl/#/u/d63147de-b702-3d45-b19b-5fcc54f74458
(8:50)
pi_92960578
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 12:38 schreef loecje het volgende:

[..]

niets mist met vet.
spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven.
en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was.
Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet?

Vet en zetmeel is nou eenmaal een geheide combinatie. Frituren drijft erop, kibbeling is ook niks anders dan inferieure vis met zetmeel en vet, calamares hetzelfde principe. Bij oliebollen laat men zelfs het hoofdingredient weg en volstaat een klont meel in het vet.

Allemaal dingen waar ik geen fan van ben overigens, maar als dan wel smaakvol vet open en bloot met zetmeel als aardappelen of pannenkoeken wordt gemend, dan wekt het opeens afkeer op en moet dat worden vermeden. Dat vind ik dus jammer van mooie jus en van stampotten met spekvet en daar erger ik me aan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92960731
Kibbeling is van oorsprong geen inferieure vis, maar kabeljauwwangetjes.
pi_92961531
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 12:57 schreef Isegrim het volgende:
Kibbeling is van oorsprong geen inferieure vis, maar kabeljauwwangetjes.
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92961597
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten. In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 13:31:38 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92962089
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees.
Kabeljauw was de basis voor hele economieen, en zeker nooit een "visje voor de kat"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 13:32:47 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92962140
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 12:53 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet?

Vet en zetmeel is nou eenmaal een geheide combinatie. Frituren drijft erop, kibbeling is ook niks anders dan inferieure vis met zetmeel en vet, calamares hetzelfde principe. Bij oliebollen laat men zelfs het hoofdingredient weg en volstaat een klont meel in het vet.

Allemaal dingen waar ik geen fan van ben overigens, maar als dan wel smaakvol vet open en bloot met zetmeel als aardappelen of pannenkoeken wordt gemend, dan wekt het opeens afkeer op en moet dat worden vermeden. Dat vind ik dus jammer van mooie jus en van stampotten met spekvet en daar erger ik me aan.
Inferieure vis?? Wat is dat??
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92962142
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 13:19 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten.
Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken.

quote:
In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit.
Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 13:34:29 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92962191
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 13:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken.

[..]

Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92963001
Ah gut, ben ik niet positief genoeg geweest over je favoriete snack?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 14:01:04 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92963160
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 13:56 schreef Weltscherz het volgende:
Ah gut, ben ik niet positief genoeg geweest over je favoriete snack?
Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92963494
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijk
Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 14:19:08 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92963893
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 14:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics.
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92964193
:D

Keukengewoontes waar Piet zich aan ergert: mensen die maar wat roepen over voedsel of koken, zonder verstand van zaken ;)

En nu weer terug on-topic. bvd
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')