Fine2dine en Chic-bordenquote:
quote:Op donderdag 16 november 2023 17:43 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Fine2dine en Chic-borden
Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Voor het aperitief wilde ik graag de eigen witte wijn proberen, maar deze is helaas al uitverkocht. De wijngaard wordt nog door de nonnen gerund maar hadden in 2021 te kampen met een slecht jaar. Hopelijk kan ik snel de jaargang van 2022 proberen!
Ik vind het een prima verhaal.quote:Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.
Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Heb uiteindelijk wel van deze flinke 2022 oogst enkele flessen bemachtigd via Breda Maakt mij Blijquote:Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.
Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok hebquote:
quote:Op zaterdag 18 november 2023 12:27 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb
Lijkt meer truffelsoep.quote:Op dinsdag 21 november 2023 09:59 schreef Xlarge het volgende:
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht![]()
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn(edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee
![]()
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.quote:Op dinsdag 21 november 2023 13:00 schreef flipsen het volgende:
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).quote:Op dinsdag 21 november 2023 13:52 schreef anndb het volgende:
[..]
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
Hm ja wij hadden de vrouw van de chef die ons bediende er is er standaard nog 1 extra bij geloof ik ja. Van de week ik ook maar eens het nieuwe menu proberen.quote:Op donderdag 23 november 2023 13:14 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
(Vegan) baklavaquote:Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel?
Baklava...quote:Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel?
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaald hebt?quote:Op donderdag 7 december 2023 23:57 schreef Kreator het volgende:
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:
[ [
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.
Toch leuk om een keer mee te maken.
Met de prijzen die ze hier tegenwoordig hebben: zelfde fooi als in Nederland. Afronden naar boven.quote:Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.quote:
Zou het ook zo eten en erbij drinken hoor, maar nooit due combo gezien als aanraderquote:Op vrijdag 8 december 2023 08:53 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Dat we allemaal steeds onpersoonlijker worden tegen elkaar heeft ook voordelen, je kan in de VS op veel plekken op een schermpje het fooipercentage kiezen en dus ook veel makkelijker voor de optie geen fooi kiezen. Voorkomt een ongemakkelijk moment.quote:Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.quote:Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam
Wanneer?
Gisteren
Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.
Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.
[ afbeelding ]
Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.
[ afbeelding ]
Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.
[ afbeelding ]
Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.
[ afbeelding ]
Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...
[ afbeelding ]
Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.
[ afbeelding ]
En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje)
[ afbeelding ]
Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.
En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.
De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.
Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.quote:Op zondag 10 december 2023 11:55 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
Hoe bedoel je voor wat het is, het is geen bed and breakfast.quote:Op zondag 10 december 2023 12:00 schreef Halcon het volgende:
[..]
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
quote:Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
...Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren.
quote:...even acclimatiseren
quote:Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
Zou het nog eens aan de vega moeten vragen. Het eten hier was gewoon goed.quote:Op vrijdag 15 december 2023 10:46 schreef flipsen het volgende:
Waar kan ik solliciteren?Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Soju bar goden @KingRolandquote:Op zaterdag 13 januari 2024 19:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Vandaag bij Soju in Rotterdam.
Vorig weekend geweest voor de lunchdeal (vestiging in Witte de With straat. Er zit er ook een in de Markthal met zelfde prijzen, netjes. Ook een in A'dam, Eindhoven en Antwerpen).
Lunchdeal was 13 euro voor fried chicken naar keuze met rijst of verse friet en koolsla.
Toen zagen we de Koreaanse desserts die gedeeld werden en besloten vandaag dit te gaan proberen. Ik zat al best vol van onze lunch (loaded fries) maar vriend wilde niet delen dus we hadden er 2.
Koreaanse Bingsu
Oreo:
[ link | afbeelding ]
Café Noir:
[ link | afbeelding ]
Beide 9 euro en geschikt voor 2-3 personen als dessert dus mooi geprijsd. Ze hebben ook matcha met rode boon, verse mango, vers fruit etc.
Bingsu is schaafijs obv melk. Zelf niet veel smaak, maar met saus onderin, laag schaafijs (structuur van kokosrasp, weer laag saus, laag schaafijs, laag saus, bol roomijs met saus en koekjes heeft het meer dan genoeg smaak.
Zou het niet alleen eten zoals ik, tenzij je nog niet of weinig hebt gegeten. En raad het ook niet aan als het zo koud is buiten![]()
Maar is erg lekker en personeel is jong, vriendelijk en aardig veel.
Best luide muziek maar is Koreaans dus vind het geen herrie; popmuziek zonder harde bas.
Ga zeker nog een keer terug voor de lunchdeal. Dit is meer streetfood. Voor authentiek Koreaans zou ik andere restaurants kiezen maar ben blij dat deze keuken eindelijk steeds en steeds groter wordt hier.
Ik had ook wel eens een sommelier die iets te eerlijk was over zijn mening over de wijnkaart (samengesteld door zijn voorganger.) Best grappig voor een keer maar het komt de algehele impressie niet ten goede.quote:Op maandag 15 januari 2024 17:05 schreef FutureFairytale het volgende:
1 Jongen in de bediening was enorm aanwezig en joviaal, misschien wat te, want hij versprak zich een paar keer en zei dingen die hij beter voor zich kon houden.
Sorry niet gemaaktquote:Op zaterdag 13 januari 2024 19:26 schreef Kreator het volgende:
Mooi verhaal, jammer dat er geen fotos bij zitten.
Ik was 12,45 kwijt voor een grote patat, twee snacks en een blikje colaquote:
Staat in de review? Eerste alineaquote:
Zie hier bovenquote:
Snackbar de Admiraalquote:Op zaterdag 13 januari 2024 22:17 schreef golfer het volgende:
Of een adres of verwijzing naar een website.
Is besproken in FB en hier verder off-topic.quote:Op dinsdag 16 januari 2024 22:41 schreef golfer het volgende:
Mijn post is weg???
Wat was daar mis mee?
Ziet er super uit.quote:Op woensdag 24 januari 2024 13:32 schreef Karzai het volgende:
Visrestaurant Pesca op de rozengracht in Amsterdam
ik vond alles erg lekker, vlotte bediening en grote porties, ik geef het een 8 uit 10
prijs weet ik niet het was een cadeau voor mijn verjaardag
170 euro voor drie personen heb ik zojuist vernomenquote:Op woensdag 24 januari 2024 19:30 schreef DIJK het volgende:
[..]
Ziet er super uit.
Ik ben bij zo’n concept wel altijd een beetje bang voor de rekening dus ik was juist wel geïnteresseerd in een prijsindicatie. Gezien de omstandigheden begrijpelijk dat het er niet bijstaat maar wel jammer.
Bedankt, dat valt me niks tegen. Je hebt niet de duurste vissoorten uitgezocht, maar al met al een schappelijke prijs.quote:Op woensdag 24 januari 2024 19:32 schreef Karzai het volgende:
[..]
170 euro voor drie personen heb ik zojuist vernomen
Nice! Maar 10 euro voor een "glaasje fris"? Wat zat er allemaal in??quote:Op woensdag 24 januari 2024 19:44 schreef anndb het volgende:
Laatst heerlijk gegeten bij Hert in Turnhout (1ster) maar geen fotos gemaakt, was erg donker binnen en buiten ook al dus je zat wel heel gezellig maar om echt fotos te maken was het licht er niet voor dus houden we het maar op waar wel fotos van zijn:
Waar: Marche 17 te Turnhout
Wanneer: gister middag lunch
Wat:
Op dinsdag middag wat lekker lunchen in Turnhout is niet makkelijk, maar Marche 17 was gelukkig open. We zijn hier al eens eerder geweest en toen duurde het erg lang tussen de gangen, dat was nu met de lunch gelukkig niet het geval.
We gingen voor de mocktail om te drinken, lekker! Deze hebben we 4 op (a 10 eur per stuk).
Als amuse kregen we een witlof soepje met makreel en arancini met chorizo:
[ afbeelding ]
Hierna als voorgerecht (er was steeds een keuze tussen vlees of vis):
Herten ragout in een pasteitje met mousseline saus:
[ afbeelding ]
Erg erg lekker
Hierna als hoofd gekozen voor vis welke rode poon was op pasta, ook zeer smakelijk en pasta perfect gekookt.
[ afbeelding ]
Wat kan ik er verder over zeggen dat het allemaal zeer smakelijk was. Bediening correct zoals je mag verwachten van een restaurant met 13,5/20 g&m. Totale kosten 110 euro waarvan dus 40 voor de mocktails.
Zeker de moeite, 8/10.
Sja dat zijn de prijzen. Was iets met angustura bitters, tonic, sinaasappel en ???quote:Op woensdag 24 januari 2024 20:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Nice! Maar 10 euro voor een "glaasje fris"? Wat zat er allemaal in??
Cousin Bonelessquote:Op zondag 28 januari 2024 17:45 schreef StateOfMind het volgende:
Ziet er goed uit
Tevens boneless chicken
[ afbeelding ]
Was heel lekker en gezellig met julliequote:Op zondag 28 januari 2024 19:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Was een leuk (spontaan!) idee en ben blij b&g weer eens gezien te hebben en dat ze het eten (ook) lekker vonden![]()
Ja, maar niet bij het lunchmenu.quote:
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.quote:Op woensdag 31 januari 2024 16:45 schreef anndb het volgende:
Ik had al eerder geschreven over restaurant Hert waar ik onlangs was, maar dat het toen te donker was om fotos te maken. Vanmiddag had ik een lunch afspraak daar, maar die belde op het laatste moment af. Mijn vader was hier in de ochtend op de koffie, dus die maar mee genomen naar Hert. Hij was er zeker niet echt op gekleed, en was zeer onverwacht (vooral omdat die normaal nooit zo eten, maar hij dat wel allemaal lekker vind) dus de verassing was des te groter. Lunch met mijn vader dus bij Hert met 1 Michelin ster.
Waar: Hert te Turnhout (1 ster)
Wanneer: Vanmiddag
Wat:
Hert zit op de 18e verdieping in de Turnova toren in Turnhout, je hebt dus mooi uitzicht op heel turnhout gezien ze de hele verdieping hebben en je dus oa ook als je naar het toilet gaat aan de andere kant of aan een andere kant zit je weer een heel ander ver uitzicht hebt, ook 's avonds zoals ik er vorige keer was erg leuk en op die manier als je er woont (er onder zitten allemaal appartementen) heb je eigenlijk geen tv nodig en is er altijd wel wat te zien (en dat voor turnhout!):
[ afbeelding ]
De erg attente bediening (je merkt wel dat ze echt dik voor die ster gingen/gaan en wellicht wel voor een tweede) geeft je een 10/10 service en ontvangt je direct met een shotje op basis van gember en citroengras en nog wat kruiden en de eerste twee amuses namelijk
KREEFT – KOOLRABI – WASABI
KIPPENVLEUGEL – SANSHO – SHISO
[ afbeelding ]
We kozen voor het passend alcoholvrij arrangement en begonnen met de mocktail daarbij, maar weet eerlijk gezegd niet meer wat er allemaal in zat:
[ afbeelding ]
Vervolgens kregen we nog twee amuses:
GRIJZE NOORDZEEGARNAAL
ESSENCE DE LA MERD DU NORD – LANGOUSTINE
[ afbeelding ]
We gingen voor het 4 gangen menu. Uiteraard mag goed brood niet ontbreken in een sterrenzaak, maar als leuk detail hier nog extra naast gezouten boter krijg je ook een bolletje reuzel wat je het beste eet met de bruine suiker die ze erbij serveren. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Dan het eerste voorgerecht, WILDE ZEEBAARS DRY AGED – TOKYO RAAP – YUZU KOSHO
[ afbeelding ]
Lekker fris, heerlijk gerechtje.
Hierna volgende:
COQUILLE – WAGYU WANG – WINTERTRUFFEL
[ afbeelding ]
Echt heerlijke opvolger van het voorgerecht, dat was fris en licht. Hier gestoofde wagyu welke boterzacht was en zwaarder met heerlijke jus met truffel er in en verse truffel erop, coquille wat het weer wat opfriste. Super combinatie.
Dit vond ik vorige keer ook het beste gerecht van de avond, en nu ook, zelfs nog beter dan de wagyu als hoofd!
Normaal serveren ze in het menu HERT WELLINGTON met ganzenlever als hoofdgerecht, maar tegen meerprijs van 30 euro pp kan je ook kiezen voor °WAGYU A5 – WINTERTRUFFEL – SANBAIZU". Gezien mijn vader dit nog nooit op had, hebben we voor dat gekozen.
[ afbeelding ]
Sja Wagyu A5 met verse truffel, een heerlijke jus, wat moet je daar over zeggen he? Heerlijk gewoon ook weer.
Hierna volgde het dessert:
VALRHONA JIVARA – BANAAN – BERGAMOT
[ afbeelding ]
Toen zaten we eigenlijk vol, en mijn vader had geen behoefte meer aan koffie of thee, maar toch konden ze het niet laten om de laatste lekkernijen te brengen:
MACARON – YUZU
TIJGERSOES – AMANDEL
GUANAJA – COINTREAU
[ afbeelding ]
Dit alles dus met een non-alcoholische wine pairing welke erg succesvol was.
Cijfer: 9,5/10
Kosten: 350 euro
Ik vraag me altijd al af waarom kleine dingetjes altijd op zulke enorme borden moeten.quote:Op woensdag 31 januari 2024 16:45 schreef anndb het volgende:
Ik had al eerder geschreven over restaurant Hert waar ik onlangs was, maar dat het toen te donker was om fotos te maken. Vanmiddag had ik een lunch afspraak daar, maar die belde op het laatste moment af. Mijn vader was hier in de ochtend op de koffie, dus die maar mee genomen naar Hert. Hij was er zeker niet echt op gekleed, en was zeer onverwacht (vooral omdat die normaal nooit zo eten, maar hij dat wel allemaal lekker vind) dus de verassing was des te groter. Lunch met mijn vader dus bij Hert met 1 Michelin ster.
Waar: Hert te Turnhout (1 ster)
Wanneer: Vanmiddag
Wat:
Hert zit op de 18e verdieping in de Turnova toren in Turnhout, je hebt dus mooi uitzicht op heel turnhout gezien ze de hele verdieping hebben en je dus oa ook als je naar het toilet gaat aan de andere kant of aan een andere kant zit je weer een heel ander ver uitzicht hebt, ook 's avonds zoals ik er vorige keer was erg leuk en op die manier als je er woont (er onder zitten allemaal appartementen) heb je eigenlijk geen tv nodig en is er altijd wel wat te zien (en dat voor turnhout!):
[ afbeelding ]
De erg attente bediening (je merkt wel dat ze echt dik voor die ster gingen/gaan en wellicht wel voor een tweede) geeft je een 10/10 service en ontvangt je direct met een shotje op basis van gember en citroengras en nog wat kruiden en de eerste twee amuses namelijk
KREEFT – KOOLRABI – WASABI
KIPPENVLEUGEL – SANSHO – SHISO
[ afbeelding ]
We kozen voor het passend alcoholvrij arrangement en begonnen met de mocktail daarbij, maar weet eerlijk gezegd niet meer wat er allemaal in zat:
[ afbeelding ]
Vervolgens kregen we nog twee amuses:
GRIJZE NOORDZEEGARNAAL
ESSENCE DE LA MERD DU NORD – LANGOUSTINE
[ afbeelding ]
We gingen voor het 4 gangen menu. Uiteraard mag goed brood niet ontbreken in een sterrenzaak, maar als leuk detail hier nog extra naast gezouten boter krijg je ook een bolletje reuzel wat je het beste eet met de bruine suiker die ze erbij serveren. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Dan het eerste voorgerecht, WILDE ZEEBAARS DRY AGED – TOKYO RAAP – YUZU KOSHO
[ afbeelding ]
Lekker fris, heerlijk gerechtje.
Hierna volgende:
COQUILLE – WAGYU WANG – WINTERTRUFFEL
[ afbeelding ]
Echt heerlijke opvolger van het voorgerecht, dat was fris en licht. Hier gestoofde wagyu welke boterzacht was en zwaarder met heerlijke jus met truffel er in en verse truffel erop, coquille wat het weer wat opfriste. Super combinatie.
Dit vond ik vorige keer ook het beste gerecht van de avond, en nu ook, zelfs nog beter dan de wagyu als hoofd!
Normaal serveren ze in het menu HERT WELLINGTON met ganzenlever als hoofdgerecht, maar tegen meerprijs van 30 euro pp kan je ook kiezen voor °WAGYU A5 – WINTERTRUFFEL – SANBAIZU". Gezien mijn vader dit nog nooit op had, hebben we voor dat gekozen.
[ afbeelding ]
Sja Wagyu A5 met verse truffel, een heerlijke jus, wat moet je daar over zeggen he? Heerlijk gewoon ook weer.
Hierna volgde het dessert:
VALRHONA JIVARA – BANAAN – BERGAMOT
[ afbeelding ]
Toen zaten we eigenlijk vol, en mijn vader had geen behoefte meer aan koffie of thee, maar toch konden ze het niet laten om de laatste lekkernijen te brengen:
MACARON – YUZU
TIJGERSOES – AMANDEL
GUANAJA – COINTREAU
[ afbeelding ]
Dit alles dus met een non-alcoholische wine pairing welke erg succesvol was.
Cijfer: 9,5/10
Kosten: 350 euro
Nou ja, zo'n sigaarstompje in een IJscoupe had ook z'n charmequote:Op woensdag 31 januari 2024 16:49 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
Hoe zou het toch met hem gaan?quote:Op woensdag 31 januari 2024 16:49 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
Hij vraagt gerechten niet voor de 2e keer uit....dat is wel een verschilletje.quote:Op woensdag 31 januari 2024 16:49 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
vraag het ze.quote:Op woensdag 31 januari 2024 16:53 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Ik vraag me altijd al af waarom kleine dingetjes altijd op zulke enorme borden moeten.
Om dezelfde reden waarom de Applestore vooral uit lege plankjes bestaat en de Mediamarkt uit een opeenhoping van artikelen: Negative Space vs. goedkoop uitzien.quote:Op woensdag 31 januari 2024 16:53 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Ik vraag me altijd al af waarom kleine dingetjes altijd op zulke enorme borden moeten.
quote:Leave Negative Space
Don’t overcrowd or clutter the plate. I remind myself to leave ample negative space between the ingredients and leading up to the edges of plates and dishes. Negative space focuses the diner’s attention exactly where you want it. It also allows you to thoughtfully frame each component within the surrounding clean plate.
Hij vond het fantastisch! Vooral omdat ik na toch lange periode van ziekte helaas weer (vandaar ook even niet op fok) terug ben, even vader-zoon momentje met super eten :-).quote:Op woensdag 31 januari 2024 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Truffel, coquille, wagyu a5.. kan niet mis. Wat een lief spontaan idee om je pa gelijk mee te nemenHoop dat hij er van heeft genoten!
Het was ook wel lekker, misschien wat te verwend de afgelopen dagenquote:Op zaterdag 3 februari 2024 08:58 schreef NoCigar het volgende:
Op zich geen abnormale prijzen. Het lijkt me ook best te eten.
Was even op “vakantie” maar daar was het niet veel qua eten. Klote eiland. Dus inderdaad inhalen, vanmiddag meer.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 05:58 schreef stavromulabeta het volgende:
@:anndb : Even een achterstandje ingehaald?
Wow, wat ziet dat er allemaal lekker uit.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 05:36 schreef anndb het volgende:
Gisteren even ter compensatie gegeten bij Hofstede de Blaak.
-knip-
Heerlijk als je dat kunt. Geniet er volop van! Was de 180 euro wijn echt heel bijzonder?quote:Op dinsdag 20 februari 2024 06:41 schreef anndb het volgende:
[..]
Was even op “vakantie” maar daar was het niet veel qua eten. Klote eiland. Dus inderdaad inhalen, vanmiddag meer.
Nee wel lekker maar zou ‘m zelf niet bestellen (ook al wel betaald). Vind ik met champagne ed ook zo trouwens, cristal, dom etc, allemaal leuk maar een goede cava is net zo lekker of lekkerder. Maargoed tafelgenoot had gekozen.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 14:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heerlijk als je dat kunt. Geniet er volop van! Was de 180 euro wijn echt heel bijzonder?
Zoals mijn vader altijd zei: Er zijn 2 soorten wijnen: Lekker of niet lekker. De prijs maakt daarbij geen moer uit.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 15:14 schreef anndb het volgende:
[..]
Nee wel lekker maar zou ‘m zelf niet bestellen (ook al wel betaald). Vind ik met champagne ed ook zo trouwens, cristal, dom etc, allemaal leuk maar een goede cava is net zo lekker of lekkerder. Maargoed tafelgenoot had gekozen.
Dat is wel zo maar champagne is in de basis al duur dus voor 180 in een restaurant hoeft het niet eens zo'n bijzondere te zijn maar voor 180 heb je in de meeste restaurants toch wel een hele aardige wijn.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 15:56 schreef flipsen het volgende:
[..]
Zoals mijn vader altijd zei: Er zijn 2 soorten wijnen: Lekker of niet lekker. De prijs maakt daarbij geen moer uit.
3 minuten lopen hiervandaan en ik ben er nog nooit geweest.. toch maar eens doen.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 05:36 schreef anndb het volgende:
Gisteren even ter compensatie gegeten bij Hofstede de Blaak. Samen met een goede vriend maar gekozen voor het Exclusief menu en een fles wijn (geen idee meer welke, hij heeft gekozen) soldaat gemaakt a 180 eur. We begonnen eerst met een glas champagne en de eerste amuse volgde:
[ afbeelding ]
Druk in gesprek dus niet opgelet wat het was.
Hierna de tweede bekende amuse namelijk gekaramelisseerde tomaat met furikake:
[ afbeelding ]
Voorgerecht, kreeft, eendenlever, yuzu, sesam:
[ afbeelding ]
Zeebaars, witte bonen, plankton, citroen en inktvis:
[ afbeelding ]
Coquille, bloemkool, steranijs en pata negra:
[ afbeelding ]
Shortrib, truffel, gnocchi, parmezaan, artisjok:
[ afbeelding ]
Chocolade beignets, vanille ijs:
[ afbeelding ]
Totale kosten incl fles wijn van 180, 2 champagne: 480 euro
Cijfer: 8,5
Goh fietsen vanaf Chaam, dan maak je het me wel moeilijk. Tenminste ik weet niet hoe ver je fietst maar in Chaam heb je Bunga melati (indo) is wel oke. Verder is baarle hertog niet zo ver, dat is wel gezellig. Ben je ervaren fietser en red je het tot poppel zou ik barabas doen ;-).quote:Op dinsdag 20 februari 2024 18:18 schreef stavromulabeta het volgende:
@:anndb, aangezien jij wel eens in die regio in een restaurant komt: Heb jij misschien een aanrader op fietsafstand vanaf Chaam?
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doenquote:Op dinsdag 20 februari 2024 21:33 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh fietsen vanaf Chaam, dan maak je het me wel moeilijk. Tenminste ik weet niet hoe ver je fietst maar in Chaam heb je Bunga melati (indinesisch) is wel oke. Verder is baarle hertog niet zo ver, dat is wek gezellig. Ben je ervaren fietser en red je het tot poppel zou ik barabas doen ;-).
Chaam tot hier is 18 kmquote:Op dinsdag 20 februari 2024 21:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen![]()
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn
Even inbreken, maar wat te denken van Uijtewaal en t jagthuijs in Ulvenhout? Dat is niet al te verquote:Op dinsdag 20 februari 2024 21:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen![]()
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn
Aap in Alphen, lekker kindvriendelijkquote:Op dinsdag 20 februari 2024 21:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen![]()
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn
Het is dat je er flink wat brood bij kreeg voor de vulling maar probeer vooral bij de andere gerechten niet te niezen anders is je bord leegquote:Op zaterdag 24 februari 2024 18:12 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 24-2-2024
Waar: Restaurant Groenendaal in Heemstede.
Wat:
In het kader van YOLO besloten om te lunchen bij Restaurant Groenendaal, gelegen op het mooie landgoed Groenendaal in Heemstede. Voor de lunch konden we terecht in de serre van het gebouw, met mooi uitzicht op een deel van het park.
Je kunt als lunch kiezen uit een menu met de seizoensmaken of a la carte bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 4-gangen seizoensmaken menu.
Amuses:
[ afbeelding ]
De eerste amuse bestond uit bladerdeeg gevuld met 'steak tartaar' van pompoen en basilicum mayonaise.
[ afbeelding ]
De tweede amuse was een tartelin van zalm met wasabi mayonaise en zalmeitjes.
Twee lekkere hapjes om mee te beginnen.
Daarna kregen we lekker zuurdesembrood met boter, zout en peper op tafel:
[ afbeelding ]
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een mousse van gamba met een gel van bisque met avocado, zeewier, gepofte rijst en een crème van mierikswortel.
We vonden het wat aan de te koude kant en vlak van smaak.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Een uitgeholde eigenheimer aardappel met daarin sjalot en boerenkool met bovenop geroosterde boerenkool, een gebrande sjalot, mousse van Parmezaan en een beetje jalapenomayonaise.
Opnieuw voor mij een bevestiging dat hij niet echt van boerenkool houdt, maar Blues vond het heerlijk.
3e gerecht:
[ afbeelding ]
Ribeye met koolraap en nashipeer, een beetje gerookte ribeye en een dauphine-aardappeltje.
Prima van smaak, alleen de koolraap was vrijwel rauw en veel te hard.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
Het dessert met bevroren whisky sour, ijs van witte chocolade, ijs met angostura (een soort kruidenbitter) en een in sliertjes gesneden pannenkoekje eronder.
Gewoon lekker fris.
Totaal waren wij, inclusief een fles Harrogate Springwater, 127,50 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7,8/10
Conclusie: originele ideeën, maar de uitvoering en smaakjes zijn op een aantal punten voor verbetering vatbaar.
Het is inderdaad bij dit soort restaurants wat anders en verfijnder dan bij all-you-can-eat vreetschuren.quote:Op zondag 25 februari 2024 10:36 schreef BiftekiMetFeta het volgende:
Het is dat je er flink wat brood bij kreeg voor de vulling maar probeer vooral bij de andere gerechten niet te niezen anders is je bord leeg
Was die boter geen aangestuurde aangezuurde room?quote:Op maandag 26 februari 2024 08:21 schreef anndb het volgende:
¤*&(¤(¤ heel stuk getypt op telefoon laad pagina niet.
Waar: Houtloods, Tilburg
Wanneer: gisteren
Wat:
We wouden naar Kok Verhoeven maar die was dicht. Gezien toch in de buurt Houtloods gebeld en die hadden nog plek. Lekker voor de deur privé parkeren. Uitstraling van het restaurant is wat industrieel, je houd er van of niet (ik niet, vrouw wel) maar past bij Tilburg en de spoorzone.
Complimenten aan de sommelier trouwens! Vanaf de start top, alleen bijschenken doen ze niet dat is wel een minpuntje had voor die prijs wel gemogen. Wijnen uit Slovenië e.d. waren het, erg lekker wel.
Amuse en brood, waarbij de opgeklopte boter lekker zuur was beetje karnemelk achtig. De chef heeft vroeger trouwens bij Heston Blumenthal gewerkt in The Fat Duck:
Dat is ook wel de meest generieke naam die je kunt verzinnenquote:Op maandag 26 februari 2024 13:21 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
de verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dus een 6 is nog aardig positiefquote:Op maandag 26 februari 2024 13:44 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat is ook wel de meest generieke naam die je kunt verzinnen
Ik heb even gegoogled en die naam + locatie, tjaquote:Op maandag 26 februari 2024 13:47 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
[..]
de verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dus een 6 is nog aardig positief
Pff wat sneu dat ze de pasta niet eens goed kunnen kokenquote:Op maandag 26 februari 2024 13:21 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
Wanneer:"zondag 25 februari
Wat at je: Pasta carbonara & steak met muchrooms
Impressie: mwa vanuit mijn kant plakkerige pasta, de steak was wel precies gaar en de champignon waren ook lekker volgens mijn vrouw, ik zou er niet meer naar toe gaan, we waren in de buurt en wilde een snelle hap.
Kosten: 48,25
Cijfer: 6
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Geen idee, kan kanquote:Op maandag 26 februari 2024 13:43 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Was die boter geen aangestuurde aangezuurde room?
Slagroom met kefir zeg maar. Vet lekker
-nee dus-quote:
4,95 is tegenwoordig best goedkoop voor een broodje doner.quote:Op dinsdag 27 februari 2024 08:58 schreef C.L.Werner het volgende:
[..]
-nee dus-
Donner kebab gegeten afgelopen week
Locatie: Den Helder
Smaak: Prima
Prijs: 4,95 voor een broodje kip met saus
Cijfer: 8/10
Dit lijkt me een @golfer en @bluezz-vraagquote:Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.
( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.htmlquote:Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.
( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
Leuke recensie Stavro! Ik heb ook binnenkort een reservering bij ze staan, benieuwd of mijn cijfer ook omhoog gaatquote:Op zaterdag 2 maart 2024 20:09 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Lutum, Wijk bij Duurstede
Ik eet van alles (en vaak heerlijk) in Haarlem, maar voor Italiaans ga ik naar Mario in Neck, ook niet zo heel ver weg van Haarlem en de kilometers absoluut waard:quote:Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.
( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
Zijn wij jaren geleden ook wel eens geweest.quote:Op maandag 4 maart 2024 18:40 schreef MadMaster het volgende:
Ik eet van alles (en vaak heerlijk) in Haarlem, maar voor Italiaans ga ik naar Maria in Neck, ook niet zo heel ver weg van Haarlem en de kilometers absoluut waard:
https://www.restaurantmario.nl/restaurant/
Mario in Neck is beste Italiaanse restaurant van Nederland
Jaaaa, La Forca was goddelijk!!!quote:
Leuk.quote:
Precies, in NL minstens een keer 1,5quote:Op maandag 4 maart 2024 20:32 schreef Blues het volgende:
Behalve de ansjovis alles helemaal lekkerEn geen geld!
quote:Op maandag 4 maart 2024 20:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Leuk.
San Sebastian is natuurlijk ook wel een soort culinaire hotspot.
Met drie restaurants van de zeven die er in Spanje bekroond zijn met de maximale score van drie sterren. Er zijn negen restaurants die minimaal één ster hebben.
quote:Op woensdag 6 maart 2024 12:49 schreef Karzai het volgende:
Seoul food in de kinkerstraat 73 te amsterdam,
Tis een Koreaanse lunchroom,
De bediening is vriendelijk , ik nam de spice pork en een honey ginger tea,
Het eten stond binnen 5 minuten op tafel en was smakelijk en vers, grote portie ook en maar 11,25
voor mij geen macd meer!
9/10
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgens mij had jij de spicy pork bibimbap.quote:Op woensdag 6 maart 2024 12:49 schreef Karzai het volgende:
Seoul food in de kinkerstraat 73 te amsterdam,
Tis een Koreaanse lunchroom,
De bediening is vriendelijk , ik nam de spice pork en een honey ginger tea,
inderdaadquote:Op woensdag 6 maart 2024 16:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij had jij de spicy pork bibimbap.
Dus 14,50.quote:
nog nietquote:Op woensdag 6 maart 2024 16:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus 14,50.
Maar ziet er wel lekker uit.
Ben je ook al eens bij Kim's So Korean food geweest in de Molensteeg?
ik vind het niet duur voor een vol bordje eten bij een restaurantquote:Op woensdag 6 maart 2024 16:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus 14,50.
Maar ziet er wel lekker uit.
Ben je ook al eens bij Kim's So Korean food geweest in de Molensteeg?
quote:Op woensdag 6 maart 2024 16:30 schreef Karzai het volgende:
14,50 dus, maja ik had het ook niet door, was wel erg lekker![]()
In mei komt de hippe Soju Bar op de Grote Markt in Breda. Kun je fried chicken set lunch nemen voor een goede prijs, of bibimbap, kimbap, mandu en grote bingsu (desserts om te delen), ook mooi geprijsd.quote:Op woensdag 6 maart 2024 17:14 schreef Fietsertje70 het volgende:
ooooh, Koreaans. Ooit van kunnen genieten in Toronto. Weet iemand in Brabant een Koreaans restaurant?
In het Sumo-pand?quote:Op woensdag 6 maart 2024 17:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
In mei komt de hippe Soju Bar op de Grote Markt in Breda. Kun je fried chicken set lunch nemen voor een goede prijs, of bibimbap, kimbap, mandu en grote bingsu (desserts om te delen), ook mooi geprijsd.
Nee, op de plek van een Spaans restaurant (Grote Markt 50): https://www.bredavandaag.(...)t-aan-de-grote-marktquote:
En de Wifi codes…quote:Op woensdag 6 maart 2024 16:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Fijn dat je ook het menu hier neerzet, je maaltijd ziet er lekker uit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have far more in common than that which devides us..
quote:Op vrijdag 8 maart 2024 13:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik post hier niet vaak (nog nooit gedaan volgens mij) maar nu maar wel eens. Gisteravond gegeten bij restaurant "De Steenen Tafel". Heb hier wel vaker gegeten, maar de laatste keer was al weer 5 jaar geleden. Toen was het het 10 jarig jubileum van ons eetclubje. Dit jaar eten we al 15 jaar iedere maand samen. Officieel is het jubileum in oktober maar omdat het restaurant te koop staat (ze stoppen in september) en we gebruik konden maken van een speciale aanbieding (6 gangen voor 75 euro) in het kader van de Restaurantweek hebben we de kans waargenomen.
En zoals altijd is het weer een feestje. De bediening is enorm vriendelijk en kundig, je voelt je echt "thuis".
Foto's maken met de mobiel is niet mijn sterkste kant maar hier komen wat plaatjes in de spoiler omdat ze zo groot zijn.
Totale prijs was 450 euro voor 4 personen inclusief drank (waarbij ik natuurlijk het meeste dronk, hoefde niet te rijden)
Ziet er allemaal lekker uit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op vrijdag 8 maart 2024 13:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik post hier niet vaak (nog nooit gedaan volgens mij) maar nu maar wel eens. Gisteravond gegeten bij restaurant "De Steenen Tafel". Heb hier wel vaker gegeten, maar de laatste keer was al weer 5 jaar geleden. Toen was het het 10 jarig jubileum van ons eetclubje. Dit jaar eten we al 15 jaar iedere maand samen. Officieel is het jubileum in oktober maar omdat het restaurant te koop staat (ze stoppen in september) en we gebruik konden maken van een speciale aanbieding (6 gangen voor 75 euro) in het kader van de Restaurantweek hebben we de kans waargenomen.
En zoals altijd is het weer een feestje. De bediening is enorm vriendelijk en kundig, je voelt je echt "thuis".
Foto's maken met de mobiel is niet mijn sterkste kant maar hier komen wat plaatjes in de spoiler omdat ze zo groot zijn.
Totale prijs was 450 euro voor 4 personen inclusief drank (waarbij ik natuurlijk het meeste dronk, hoefde niet te rijden)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mooi afscheid van dit restaurant. Leuk om dat met de eetclub te doen.Spoilers!
Ik snap dat ze stoppen en wat anders willen gaan doen, maar ik hou m’n hart vast wie het gaat over nemen. Het heeft een geweldig uitzicht (het hoogste punt van Arnhem, 1x er naar toe gefietst, nooit meer) over een van de parken. En het zit in een watertoren uit 1928quote:Op vrijdag 8 maart 2024 20:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Mooi afscheid van dit restaurant. Leuk om dat met de eetclub te doen.
Eindhoven en Antwerp zit ook een soju-bar. Geen idee uit welk deel je van Brabant moet komenquote:Op woensdag 6 maart 2024 17:14 schreef Fietsertje70 het volgende:
ooooh, Koreaans. Ooit van kunnen genieten in Toronto. Weet iemand in Brabant een Koreaans restaurant?
Den Bosch, maar in Breda kom ik regelmatig.quote:Op zaterdag 9 maart 2024 08:57 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Eindhoven en Antwerp zit ook een soju-bar. Geen idee uit welk deel je van Brabant moet komen
Ziet er allemaal weer erg lekker uit, maar nog belangrijker...is de ruzie (??) opgelost en zijn jouw vrouw en jij nader tot elkaar gekomen tijdens dit etentje?quote:Op maandag 11 maart 2024 02:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak
Wanneer: gister middag
Wat:
Even lunch met de vrouw om wat beter tot elkaar te komen, dus niet te veel gangen. Even snel. Flesje champagne erbij:
-knip-
Vrees dat er wel iets meer voor nodig is dan een etentje.quote:Op maandag 11 maart 2024 11:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er allemaal weer erg lekker uit, maar nog belangrijker...is de ruzie (??) opgelost en zijn jouw vrouw en jij nader tot elkaar gekomen tijdens dit etentje?
Oeps.quote:Op dinsdag 12 maart 2024 18:33 schreef anndb het volgende:
Vrees dat er wel iets meer voor nodig is dan een etentje.
Wij spreken na wat wijntjes vloeibaar alle talenquote:Op woensdag 13 maart 2024 13:12 schreef flipsen het volgende:
@:golfer is jullie Portugees zo goed dat je al die ingrediënten naar het NL kan vertalen? Lissabon staat hier ook nog ergens in de Top5 te bezoeken steden, als we weer eens in Europa zijn. Ik kijk alvast uit naar de volgende review
Het kost hun ook wel geld uiteraard maar het ligt bij de consument nogal gevoelig dus je kan het beter gewoon incalculeren bij het menu.quote:Op maandag 25 maart 2024 16:41 schreef Molo het volgende:
Dat eerste gerecht klinkt echt bijzonder onaangenaam
Water zou gratis moeten zijn, echt, wat een idioterie is dat toch. Horeca maakt zichzelf kapot zo. Je voelt je steeds meer genaaid als je de rekeningen van tegenwoordig ziet
Ik ben het wel eens met dat horeca zichzelf kapot maakt maar als @golfer schrikt van de prijs van een fles plat water dan had hij maar moeten bedelen om kraanwater. Voor spa blauw of welk merk ze ook maar serveren in een fles moet je gewoon betalen en dan is 8 euro tegenwoordig gewoon een normale prijs (in Nederland).quote:Op maandag 25 maart 2024 16:41 schreef Molo het volgende:
Dat eerste gerecht klinkt echt bijzonder onaangenaam
Water zou gratis moeten zijn, echt, wat een idioterie is dat toch. Horeca maakt zichzelf kapot zo. Je voelt je steeds meer genaaid als je de rekeningen van tegenwoordig ziet
Dit was gewoon kraanwater in een fles met het merk van het restaurant erop. En bedelen, daar doe ik niet aan.quote:Op maandag 25 maart 2024 18:15 schreef Jeroboam het volgende:
Ik ben het wel eens met dat horeca zichzelf kapot maakt maar als @:golfer schrikt van de prijs van een fles plat water dan had hij maar moeten bedelen om kraanwater. Voor spa blauw of welk merk ze ook maar serveren in een fles moet je gewoon betalen en dan is 8 euro tegenwoordig gewoon een normale prijs (in Nederland).
Dan moet je dat er even bij vermelden maar maakt je klacht wel meer gegrond, sterkte met het verwerken!quote:Op maandag 25 maart 2024 18:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit was gewoon kraanwater in een fles met het merk van het restaurant erop. En bedelen, daar doe ik niet aan.![]()
Zulke dingen irriteren mij ook wel, en verpesten de herinnering nogal. Het idee van uitgemolken te worden overheerst dan, terwijl je het inderdaad beter kunt verwerken in de rest van de prijs, zodat dat vervelende gevoel achterwege blijft.quote:Op maandag 25 maart 2024 16:59 schreef Tarado het volgende:
[..]
Het kost hun ook wel geld uiteraard maar het ligt bij de consument nogal gevoelig dus je kan het beter gewoon incalculeren bij het menu.
Dat laatste klopt zeker ja, het is echt idiootquote:Op maandag 25 maart 2024 21:08 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Zulke dingen irriteren mij ook wel, en verpesten de herinnering nogal. Het idee van uitgemolken te worden overheerst dan, terwijl je het inderdaad beter kunt verwerken in de rest van de prijs, zodat dat vervelende gevoel achterwege blijft.
Ik de k overigens niet dat de horeca kapot gaat, probeer maar eens een tafel op vrij- of zaterdagavond te krijgen zonder reserveren.
@Iwanius deed niet anders.quote:Op dinsdag 26 maart 2024 12:24 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
Ja. Ik ga zo goed als altijd alleen uit eten. En dus ook de duurdere tenten.quote:Op dinsdag 26 maart 2024 12:24 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
Ja precies, reserveren begint bij 2 personen. Ja, ik zou mij daar dan een beetje zien zitten, dus ik zou eerder een shoarmatent pakkenquote:Op dinsdag 26 maart 2024 19:07 schreef z80 het volgende:
[..]
Ja. Ik ga zo goed als altijd alleen uit eten. En dus ook de duurdere tenten.
Dit geeft alleen een uitdaging. In Nederland is een enkele gast niet echt gewild. Zeker een zaak die altijd vol zit is een tafel bemachtigen lastig, of helemaal niet mogelijk.
Ahhh. Ik wil wel een x mee je gezelschap houden hoorquote:Op dinsdag 26 maart 2024 19:07 schreef z80 het volgende:
[..]
Ja. Ik ga zo goed als altijd alleen uit eten. En dus ook de duurdere tenten.
Dit geeft alleen een uitdaging. In Nederland is een enkele gast niet echt gewild. Zeker een zaak die altijd vol zit is een tafel bemachtigen lastig, of helemaal niet mogelijk.
In m’n eentje wil ik toch wat vlotter eten. Ze kunnen vaak de gerechten wel wat sneller later doorkomen, maar in zo’n luxe tent zijn ze toch gericht op een avondvullend programma.quote:Op dinsdag 26 maart 2024 12:24 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
Nee hoor. Jij, als gast, bepaalt het tempo.quote:Op dinsdag 26 maart 2024 19:39 schreef DIJK het volgende:
In m’n eentje wil ik toch wat vlotter eten. Ze kunnen vaak de gerechten wel wat sneller later doorkomen, maar in zo’n luxe tent zijn ze toch gericht op een avondvullend programma.
Dat is ook mijn ervaring. Bij binnenkomst: "We moeten uiterlijk de bus van 22:13 hebben." En ze weten het precies zo te timen dat je precies 5 minuten eerder bij de bushalte staat. Een geen seconde gehaast of verveeld.quote:Op dinsdag 26 maart 2024 20:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor. Jij, als gast, bepaalt het tempo.
Als je wat sneller de diverse gangen wilt laten doorkomen, kan je dat gewoon aangeven.
Juist bij zulke restaurants zullen ze altijd de wensen van de gast voorop stellen.
Ik mis die reviewsquote:Op dinsdag 26 maart 2024 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
@:Iwanius deed niet anders.![]()
Vroeg allerlei zaken nogmaals uit en stak daarna z'n sigaar op.
Oh? Heb je een poll gedaan?quote:
Waar werk jij? Die prijzen....quote:Op donderdag 28 maart 2024 12:50 schreef Knipoogje het volgende:
Ons bedrijfsrestaurant.
[ afbeelding ]
Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.
[ afbeelding ]
Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.
Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje
Salarissen liggen wat ondergemiddeld bij ons, maar het bedrijfsrestaurant is een hele mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Vlees wordt inderdaad beperkt geserveerd in het buffet, maar wel pulled chicken als uitzonderingquote:Op donderdag 28 maart 2024 13:20 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Waar werk jij? Die prijzen....
Zijn die er nog? Bedrijfsrestaurants die nog vlees/vis in het assortiment hebben? Dat is nieuw voor mij.
Wow! Dat is een fijn en goed bedrijfsrestaurantquote:Op donderdag 28 maart 2024 12:50 schreef Knipoogje het volgende:
Ons bedrijfsrestaurant.
[ afbeelding ]
Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.
[ afbeelding ]
Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.
Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje
Ik heb deze gerechten nog nooit gemaakt (ik lust geen zalm en garnalen), maar ik denk dat als je die twee dingen thuis bereidt, dat je aardig in de richting komt van deze prijzen.quote:
Ik kan niet voor die prijs koken hoor. Er zit voor een paar euro zalm op dat broodje!quote:Op donderdag 28 maart 2024 14:44 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Ik heb deze gerechten nog nooit gemaakt (ik lust geen zalm en garnalen), maar ik denk dat als je die twee dingen thuis bereidt, dat je aardig in de richting komt van deze prijzen.
Hier sluit ik me helemaal bij aan.quote:Op woensdag 3 april 2024 17:53 schreef FutureFairytale het volgende:
@:anndb; vind het naar om te lezen dat je privé in een moeilijke tijd zit. Des te knap dat je nog uit eten gaat, hiervan kunt genieten, en het blijven posten![]()
![]()
Sec ziet er goed uit voor de prijs! Had alleen, gezien de verdere gerechten, geen standaard boterhammen verwacht bij de eerste gang maar niks mis mee.
Prachtige lekkere gerechten.quote:Op donderdag 4 april 2024 01:24 schreef anndb het volgende:
Dank jullie allen voor de steun, en uit huis gezet is een groot woord maar komt het in feite wel op neer. Zit nu weekje center parcs tot oplevering ander appartement voor mezelf.
Vanavond uit eten geweest bij Monahr Tilburg met 1 ster:
Amuses:
Venkel appel fragola en curry:
[ afbeelding ]
Passievrucht, paling en nog iets? lette niet echt op:
[ afbeelding ]
Echt geen idee weer wat dit was (ik was in gezelschap en in gesprek):
[ afbeelding ]
Brood met geitenboter:
[ afbeelding ]
Voorgerecht was een bereiding van oester met oesterblad en granite van oester, ik ben geen oester fan en en mijn tafel genoot ook niet - ze vroegen wel of ze iets anders nog moesten maken dat was wel netjes maar hebben gezegd zo is goed:
[ afbeelding ]
Toen een vegetarische bereiding van kaas en yoghurt:
[ afbeelding ]
Hierna hadden we nog een gang maar beide telefoons waren leeg, was signature dish van de chef namelijk gepocheerde tarbot met schuim van zeewater, was erg lekker maar dus geen foto.
Toen Hert met zwezerik:
[ afbeelding ]
En dessert draaide vooral om smaken met citroengras:
[ afbeelding ]
Cijfer: 8/10
Kosten: 370 euro met paar glazen rode wijn en 2 glazen champagne
Ziet er allemaal weer lekker uit.quote:Op donderdag 4 april 2024 01:24 schreef anndb het volgende:
Dank jullie allen voor de steun, en uit huis gezet is een groot woord maar komt het in feite wel op neer. Zit nu weekje center parcs tot oplevering ander appartement voor mezelf.
Vanavond uit eten geweest bij Monahr Tilburg met 1 ster:
Amuses:
Venkel appel fragola en curry:
[ afbeelding ]
Passievrucht, paling en nog iets? lette niet echt op:
[ afbeelding ]
Echt geen idee weer wat dit was (ik was in gezelschap en in gesprek):
[ afbeelding ]
Brood met geitenboter:
[ afbeelding ]
Voorgerecht was een bereiding van oester met oesterblad en granite van oester, ik ben geen oester fan en en mijn tafel genoot ook niet - ze vroegen wel of ze iets anders nog moesten maken dat was wel netjes maar hebben gezegd zo is goed:
[ afbeelding ]
Toen een vegetarische bereiding van kaas en yoghurt:
[ afbeelding ]
Hierna hadden we nog een gang maar beide telefoons waren leeg, was signature dish van de chef namelijk gepocheerde tarbot met schuim van zeewater, was erg lekker maar dus geen foto.
Toen Hert met zwezerik:
[ afbeelding ]
En dessert draaide vooral om smaken met citroengras:
[ afbeelding ]
Cijfer: 8/10
Kosten: 370 euro met paar glazen rode wijn en 2 glazen champagne
Wees gezegend met zo'n kantinequote:Op donderdag 28 maart 2024 12:50 schreef Knipoogje het volgende:
Ons bedrijfsrestaurant.
[ afbeelding ]
Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.
[ afbeelding ]
Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.
Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje
Ja ik ben er nu paar keer geweest en het wijzigt niet super veel nee. Het was ook niet mega druk, maargoed als ze dat zelf goed vinden dan prima natuurlijk. Maar bij andere (sterren) zaken veranderd er wel meer ja, bijv de amuses had ik een hele tijd geleden ook al op.quote:Op donderdag 4 april 2024 19:26 schreef Ace1 het volgende:
Die gepocheerde tarbot vond ik ook heerlijk bij Monarh! Verder zie ik tevens veel licht aangepaste gerechten van vorig jaar.
Ziet er goed en spannend uit. Even onthouden voor als we weer een dagje textielmuseum doen.quote:Op zondag 7 april 2024 02:58 schreef anndb het volgende:
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Wanneer: afgelopen Vrijdag
Wat:
Fritz colaquote:Op zondag 7 april 2024 08:12 schreef MadMaster het volgende:
Waar? De Mark, Durgerdam
Wanneer? 5 april 2024
Na maanden vooraf gereserveerd te hebben voor dit hoog aangeschreven en daardoor populaire restaurant was het nu dan eindelijk zo ver. Via de smalle kronkeldijk vanaf Amsterdam Noord de polder in, naar de pittoreske voormalige vissershuisjes van Durgerdam, waar dit restaurant sinds 1 jaar gevestigd is.
Wat at je?
[ afbeelding ]
Paté van noten en paddenstoelen gerold in koffie en compote van geweckte pruimen
In deze paté is geheel geen vlees verwerkt, wat we bijna niet konden geloven.
De smaak en structuur was grandioos, met het randje koffie als uitstekende 'finishing touch'.
Geserveerd met brioche brood.
[ afbeelding ]
Salade van Noordzeekrab, zee sla en eikenblad met krokant kippenhuid en Polder Parmezaan
Echt krabvlees is altijd lekker, de gekruide kippenhuiden gaven het een mooi contrast..
[ afbeelding ]
Piepkuiken van de BBQ met morilles, daslook en jus met gezouten citroen
Voor de heren.
Via de open keuken konden we de bereiding van de piepkuikens volgens.
Na aangaren op de BBQ/open grill gingen ze de koekenpan in met een flinke klomp roomboter, waar ze vaak omgekeerd werden en overgoten werden met de eigen jus in wording.
Heerlijk, boterzacht!
[ afbeelding ]
Geroosterde kabeljauw met kokkels, gemarineerde venkel, dille en saus van gezouten citroen
Voor de dames, dus niet geproefd.
Het dessert hebben we laten schieten, omdat we meer dan vol zaten na ieder 3 gerechten.
Impressie?
Een modern restaurant met uitstekende gerechten in een informele ambiance.
De locatie aan de dijk van Durgerdam is schitterend, met uitzicht op het IJsselmeer.
Naar mijn mening iets 'te hipster' vanwege aanvankelijk de soms wat overdreven bediening (in het Engels…), wat op een gegeven moment wat ging irriteren. 'Onze' mannelijke, buitenlandse ober was iets te nadrukkelijk aanwezig met ongetwijfeld goed bedoelde adviezen, die we echter niet altijd volgden. Hierdoor leek het soms meer een discussie met hem dan dat hij zich inleefde in onze wensen.
Daarna hebben we alleen nog maar contact gezocht met een Nederlandse vrouwelijke ober, die minder 'dwingend' was.
Kosten?
¤475,00 voor 4 personen, inclusief wijn, mocktails, cocktails, koffie, andere dranken en fooi.
Tafelwater is inclusief en onbeperkt, net als het desembrood met daslook vooraf.
¤25 per persoon aanbetaling bij reservering…
Cijfer?
9
Qua eten was er niets aan te merken, dat was echt hemels.
Van de als aperitief bestelde mocktail 'Hollands Bakkie' met espresso koffie had ik graag een liter gehad…![]()
Het uitserveren van de gerechten door de keukenbrigade met uitleg (soms wel weer onverwachts in het Engels…) was informatief zeer goed en het gesprekje na afloop met de chef en sous-chef ongedwongen.
De passie druipt er bij hen van af…
Het puntaftrek is uitsluitend voor de aanvankelijke, iets te opdringerige ober én het serveren van Fritz cola ().
Volgende keer dus geen cola tegen de dorst vooraf en de betreffende ober hopelijk niet weer aan tafel, maar we gaan zeker nog eens terug….
Mooi verslag, deze stond al op mijn lijst maar nu helemaal.quote:Op zondag 7 april 2024 02:58 schreef anndb het volgende:
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Wanneer: afgelopen Vrijdag
Wat:
Pig & Rye is een nieuw concept (al wat jaren) wat vroeger de bakkerij van Luc was, eerst was het nog als lunch concept met nog brood verkopen en nu enkel nog lunch en in het weekend diner ook. Lunch had ik hier al op, diner nog niet. Op vrijdag is het ook noodle day dus naast de gebruikelijke kaart ook noodles waar wij voor gingen.
Alles op de kaart zag er heerlijk uit, ook de normale hoofdgerechten maar ik had de paling tonkotsu al eens als lunch op en sja... daar ging toch dan de voorkeur naar uit.
Goed we begonnen eerst met wat bites, Joselito chorizo, huisgebakken brood (uiteraard bij een bakker) met goede boter en chips met zure room en kaviaar (Royal Belgium). Hierbij dronken we een gin tonic (monkey 47) en een tequila sunrise met eigen gemaakte kombucha (top!!!)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Allemaal erg lekker, super start van een perfect diner.
Zoals gezegd gingen wij voor de noodles maar de menu kaart:
[ afbeelding ]
Als voorgerecht, sja, alles vond ik lekker van de kaart maar een klassieke garnalen cocktail werd het voor mij, en klassiek en perfect was die ook (beste ooit?) en de burrata erg smakelijk ook met de baba ganoush.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hierna ja alles van hoofdgerechten had ik lekker gevonden, maar gezien ik de paling tonkotsu al eens op had en een paling liefhebber ben ging ik daarvoor, en tafelgenoot voor de chicken shio ramen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heel erg lekker weer, hierna afgesloten met een baked Alaska (geen foto).
Wijnkaart is ook erg leuk ingedeeld met commentaar van Luc zelf, zoals er onder a proper red wine, of banging. Maakt het kiezen ook wat makkelijker?
Al met al super gegeten, ga snel terug.
Kosten: 176 euro, je moet 15 euro pp voorschot betalen bij reserveren.
Cijfer: 9/10.
Daar gelijk dan even op inhakend... wat is dat voor gekkigheid in de menukaart van Pig & Ryequote:Op zondag 7 april 2024 15:40 schreef anndb het volgende:
Lijkt me lekker daar, jammer beetje uit mijn regio. Bediening in het engels is wel vaker tegenwoordig daar de gewoonte denk ik? Vind dat ook fucking irritant trouwens, in je eigen land niet je eigen taal kunnen spreken.
Van Luc snap ik het nog wel, hij komt uit Engeland en deed (doet) zijn best om NL te leren. Personeel is verder wel Nederlands. Vind dat nog wel zijn charme hebben.quote:Op zondag 7 april 2024 15:48 schreef flipsen het volgende:
[..]
Daar gelijk dan even op inhakend... wat is dat voor gekkigheid in de menukaart van Pig & RyeBizar... Kies dan gewoon helemaal voor Engels, maar dit slaat toch nergens op?
Wel geplust voor het schoteltje onder de garnalencocktail![]()
Rond Amsterdam is er een groot gebrek aan Nederlands bedienend personeel en zijn er veel buitenlanders, die daar goed in zijn. Ook in andere branches overigens…quote:Op zondag 7 april 2024 15:40 schreef anndb het volgende:
Lijkt me lekker daar, jammer beetje uit mijn regio. Bediening in het engels is wel vaker tegenwoordig daar de gewoonte denk ik? Vind dat ook fucking irritant trouwens, in je eigen land niet je eigen taal kunnen spreken.
Keek die mevrouw de hele tijd op haar mobiel?quote:Op zondag 7 april 2024 18:27 schreef borisz het volgende:
Grand Cafe Staal organiseerde een WijnSpijswandeling in de gemeente Velsen. Staal olv ex-telstardoelman Cor Varkevisser heeft nu al weer vijf jaar een leuke zaak op Plein 1945 te IJmuiden. Je bepaalde zelf waar je wilde starten.
We begonnen bij Staal
[ afbeelding ]
Steak Tartaar. Was heerljk. Een Malbec erbij.
We gingen daarna naar Duin en Kruidberg
[ afbeelding ]
Kalfwang met een stukje lof en een mousse met garamassala. en een toast met garnaal ertussen (heeft een mooiere naam).
Dit was. Duin en Kruidberg vroeger met De Vrienden van Jacob. Nog altijd op topniveau.
Stop nr 3 werd La Mia
[ afbeelding ]
Dit is een heerlijk restaurant in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord. Topzaak. We kregen een salade die voor onze neus werd klaargemaakt met rucola, gemarineerde tomaat en burrata. Citroensap en olijfolie erover en erin. En nog een bite ;-). Een hoop smaak met een wijn met een hoop smaak. Deze combo klopt en was heerlijk.
Stop nr 4 is De Bank
[ afbeelding ]
De enige zaak die ik niet ken. Zit in een voormalig ABN Amro gebouw. We kregen een wrapje met uitelkaar getrokken kip. Prima hoor, maar ook niet meer dan dat. Tov de rest de minste van allemaal. De wijncombo (een rosé) klopte wel. Niet op de foto.
we sloten af bij stamkroeg Café Middeloo
[ afbeelding ]
Mijn stamkroeg. Tonijnsalade met een heerlijke witte wijn van ergens langs de Franse Kust.
Totale kosten 62,50 pp. Vier van de vijf stops zijn zeer de moeite waard en ook locaties waar ik eerder ben geweest. Ze behoren ook tot mijn tiplijst van de gemeente Velsen. De Bank weet ik niet of ik daar nog eens terug kom... (kaart is Shared Dining, eigenaar nou ja... )
Moeder Borisz denk ik die ook fotootjes van haar bordjes namquote:Op zondag 7 april 2024 19:31 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Keek die mevrouw de hele tijd op haar mobiel?
Staal is leuk idd! Vorig jaar zomer geweest met afscheid coll.quote:Op zondag 7 april 2024 18:27 schreef borisz het volgende:
Grand Cafe Staal organiseerde een WijnSpijswandeling in de gemeente Velsen. Staal olv ex-telstardoelman Cor Varkevisser heeft nu al weer vijf jaar een leuke zaak op Plein 1945 te IJmuiden. Je bepaalde zelf waar je wilde starten.
We begonnen bij Staal
[ afbeelding ]
Steak Tartaar. Was heerljk. Een Malbec erbij.
We gingen daarna naar Duin en Kruidberg
[ afbeelding ]
Kalfwang met een stukje lof en een mousse met garamassala. en een toast met garnaal ertussen (heeft een mooiere naam).
Dit was. Duin en Kruidberg vroeger met De Vrienden van Jacob. Nog altijd op topniveau.
Stop nr 3 werd La Mia
[ afbeelding ]
Dit is een heerlijk restaurant in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord. Topzaak. We kregen een salade die voor onze neus werd klaargemaakt met rucola, gemarineerde tomaat en burrata. Citroensap en olijfolie erover en erin. En nog een bite ;-). Een hoop smaak met een wijn met een hoop smaak. Deze combo klopt en was heerlijk.
Stop nr 4 is De Bank
[ afbeelding ]
De enige zaak die ik niet ken. Zit in een voormalig ABN Amro gebouw. We kregen een wrapje met uitelkaar getrokken kip. Prima hoor, maar ook niet meer dan dat. Tov de rest de minste van allemaal. De wijncombo (een rosé) klopte wel. Niet op de foto.
we sloten af bij stamkroeg Café Middeloo
[ afbeelding ]
Mijn stamkroeg. Tonijnsalade met een heerlijke witte wijn van ergens langs de Franse Kust.
Totale kosten 62,50 pp. Vier van de vijf stops zijn zeer de moeite waard en ook locaties waar ik eerder ben geweest. Ze behoren ook tot mijn tiplijst van de gemeente Velsen. De Bank weet ik niet of ik daar nog eens terug kom... (kaart is Shared Dining, eigenaar nou ja... )
Jammer van de gehele ervaring.quote:Op zondag 7 april 2024 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Black Smoke, Antwerpen
Wanneer: 5 april 2024
…
Op de steak tartare na zijn het ook echt geen kleine hapjes die je even snel naar binnen werkt.quote:Op zondag 7 april 2024 22:23 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Jammer van de gehele ervaring.
Na anderhalf uur al weer klaar zijn met al die gangen en de smoezeligheid in het pand is echt anti-reclame…
Ik weet het, zie mijn recensie van ons bezoek aan de NL vestiging eind januari hier, waar we ook het grote totaal menu hebben besteld.quote:Op zondag 7 april 2024 22:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op de steak tartare na zijn het ook echt geen kleine hapjes die je even snel naar binnen werkt.
Oh die heb ik helemaal gemist. Zo'n menu was er de laatste keer dat ik keek niet in Rotterdam, de reden om naar Antwerpen te gaan. Dat ziet er nog veel beter uitquote:Op zondag 7 april 2024 22:38 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik weet het, zie mijn recensie van ons bezoek aan de NL vestiging eind januari hier, waar we ook het grote totaal menu hebben besteld.
Daar hebben we toen bijna 4 uur over gedaan…
Als het niet perse antwerpen moet zijn, mijn kennis Peter de Clercq heeft in Knokke een nieuwe BBQ restaurant geopend. https://www.lasapiniere.bequote:Op zondag 7 april 2024 22:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh die heb ik helemaal gemist. Zo'n menu was er de laatste keer dat ik keek niet in Rotterdam, de reden om naar Antwerpen te gaan. Dat ziet er nog veel beter uit
Thanksquote:Op dinsdag 9 april 2024 17:22 schreef anndb het volgende:
[..]
Als het niet perse antwerpen moet zijn, mijn kennis Peter de Clercq heeft in Knokke een nieuwe BBQ restaurant geopend. https://www.lasapiniere.be
BBQ kampioen 2003, tv programma's over bbq.
Ik ga er volgende week keer eten als ik beetje in mijn appartement ben gesetteld. Zal wel review posten hier uiteraard.quote:
Graag!quote:Op dinsdag 9 april 2024 17:48 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik ga er volgende week keer eten als ik beetje in mijn appartement ben gesetteld. Zal wel review posten hier uiteraard.
Hollands formaatje schnitzel of het bord moet heel groot zijn.quote:Op dinsdag 9 april 2024 18:35 schreef Fietsertje70 het volgende:
Schnitzel! De eerste keer dat ik dat hier langs zie komen.
Nou het was niks. Ben nu center parcs weer uit eten maar voorgerecht ook niks al.quote:Op dinsdag 9 april 2024 20:03 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Hollands formaatje schnitzel of het bord moet heel groot zijn.
Ik had zaterdag een hele grote met bacon en briequote:Op dinsdag 9 april 2024 18:35 schreef Fietsertje70 het volgende:
Schnitzel! De eerste keer dat ik dat hier langs zie komen.
tsja, je had zomaar de eerste kunnen zijn met een schnitzelfoto....quote:Op dinsdag 9 april 2024 20:22 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik had zaterdag een hele grote met bacon en brieWas heerlijk voor een keertje!
Nu spijt dat ik geen foto's heb genomen van ons eten
quote:Op dinsdag 9 april 2024 20:27 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
tsja, je had zomaar de eerste kunnen zijn met een schnitzelfoto....
Ik ben ooit naar aanleiding van dit topic naar black smoke in Rotterdam gegaan.quote:Op zondag 7 april 2024 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Black Smoke, Antwerpen
Wanneer: 5 april 2024
Wij hadden vrijdag iets te vieren dus gingen eindelijk naar Black Smoke in Antwerpen. Dat stond al lang op de wensenlijst. De vestiging in Rotterdam hebben we al twee keer naar tevredenheid bezocht. Omdat Antwerpen een net wat andere menukaart heeft, wilden we daar ook naartoe.
Je moet best ver van te voren reserveren voor een plekje in het weekend, 6-8 weken. De verwachtingen waren mede daardoor best hoog. Helaas werd het niet waargemaakt.
Het restaurant ligt op hetzelfde terrein als brouwerij DeKoninck. Je kunt daar nog een restaurant en chocolatier, (zeer goede) slagerij, kaaswinkel en bakker vinden. Onderling wisselen ze hun producten uit. Het deel van het terrein met de winkels ziet er meer dan pico bello uit.
Het deel van het gebouw waar het restaurant in zit is oud en industrieel. Het lijkt het idee om het er hip te laten uitzien maar eigenlijk ziet alles er smoezelig, viezig en slecht onderhouden uit. Het blijft toch België en dat is te zien. In het restaurant zelf is het wel iets beter maar er is zeker ruimte voor verbetering.
We kwamen hiervoor:
[ afbeelding ]
We begonnen met heerlijk brood met reuzel met kaantjes. Lekker!
[ afbeelding ]
We hadden net een hap brood op toen het voorgerecht arriveerde. Dat was tartaar van bavette met gerookte zure room en kaviaar. Goed op smaak, daar hebben we van genoten. Wel een kaal gerecht. Een gegrilde asperge had het afgemaakt.
[ afbeelding ]
Toen we het voorgerecht een minuut op hadden, kwam gang 1 van het hoofdgerecht. De gefrituurde kip was heerlijk. De worst ook, vooral i.c.m. de misosaus. Alleen de harissamayo was smaakloos.
[ afbeelding ]
We waren de worst en kip nog aan het eten toen de ribben en pulled beef arriveerden. We hebben toen gevraagd om iets rustiger aan met de gangen te doen.
De beef was veel! Wel zeer, zeer lekker. De ribben waren geweldig. Koolsla en baked beans waren smaakvol, aardappeltjes met spekjes ook lekker maar niet bijzonder.
[ afbeelding ]
We hadden gelukkig een paar minuten tussen de beef/ribben en het laatste vleesgerecht.
De brisket was enorm smakelijk (tegen perfectie aan) maar het buikspek was werkelijk fenomenaal. Heerlijk van textuur en ook zeker van smaak. De kimchimayo paste er heel goed bij.
[ afbeelding ]
Het dessert was lekker. Er had wat meer bacon crumble op mogen zitten. De profiterolle was mooi vers en de creme suisse zeer smaakvol.
[ afbeelding ]
Al met al hebben we erg lekker gegeten. Helaas echt te weinig groente, dat doen ze in Rotterdam een stuk beter.
Maar bijzaken kregen helaas de overhand. Twee verdiepingen omhoog door dar viezige gebouw in de gare lift naar een toilet zonder papier dat niet doorspoelt is too much. Het aftandse gebouw was too much. De haast die de keuken had was too much.
En de enorme opruimdrang van de bediening was echt heel ergerlijk. Zodra we de laatste kip uit het doosje pakten, was het doosje al van tafel gehaald voor de kip ons bord had bereikt. Hetzelfde met het legen van het bakje koolsla, terwijl ik dat nog in mijn hand had werd het onderbord al verwijderd. Dat ging zo de hele avond door. Het is allemaal geen onbeschoftheid. Het personeel is werkelijk vriendelijk en kundig. We interpreteerden het als behulpzaamheid om de kleine tafels zo proper mogelijk te houden.
De laatste twee gangen waren dus op ons verzoek 'vertraagd'. Alsnog waren we binnen de 90 minuten klaar. Met 5 gangen voor dat geld hadden we een avondvullend programma verwacht.
Prijs: 146,50 inclusief 2 halve liters water en een Bolleke. Wat me er aan herinnert dat er nergens een kaart was waar prijzen van alcoholvrije dranken op stonden.
Cijfer: 6. Het eten is het probleem niet dus wel een voldoende.
wel erg dat in een vleesrestaurant de bonen en het toetje de positieve dingen warenquote:Op dinsdag 9 april 2024 21:04 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Ik ben ooit naar aanleiding van dit topic naar black smoke in Rotterdam gegaan.
Heb toen ribs pulledpork brisket en nog een paar dingen gehad.. bovengenoemde kan ik zelf allemaal beter maken. “Droog en taai”
Wat ik toen wel goed vond was de baked beans en het toetje.
Wat een rampenplan zeg. Nu kan je ook niet veel verwachten bij zo'n Centre Parcs retaurant, maar die ribbenquote:Op woensdag 10 april 2024 08:47 schreef anndb het volgende:
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:
Nou wat een teleurstelling weer zeg.....
Ik weet het niet ik vond het niks
Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.quote:Op woensdag 10 april 2024 09:11 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Wat een rampenplan zeg. Nu kan je ook niet veel verwachten bij zo'n Centre Parcs retaurant, maar die ribben
Mijn gunstquote:Op dinsdag 9 april 2024 21:48 schreef flipsen het volgende:
Wij waren een paar weken geleden eindelijk weer eens in Bariloche (Argentinië) waar we jaren hebben gewoond en gingen lunchen in La Fonda del Tio waar het een prima mix is van toeristen en Barilochenses. En één van de specialiteiten daar is Milanesa, wat we in NL meer kennen als schnitzel. Ik had een halve besteld en kreeg hem, met enig doorzettingsvermogen, nét op. Maar goed, was er met mijn vrouw, geen zin in foto´s en eerlijk gezegd vergeten een review hier te schrijven. Maar voor wie eens in die contreien is, is dit restaurant zeker een aanrader. En altijd stampvol, zowel voor lunch als voor diner, met een rij buiten en je kan niet reserveren
Het zullen twee uitersten zijn, ik zie door jouw reviews dat jij in best goede gelegenheden komt, en zo'n CP restaurant, staat volgens mij meteen onder aan de rangorde .quote:Op woensdag 10 april 2024 09:14 schreef anndb het volgende:
[..]
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
Hahaha ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb hier ook al heel veel afkeurende blikken gehad als ik hier rijd terwijl ik helemaal niet hard rijd (20 km/h of zo) maar puur door geluid van de auto. Overal tegen. Typische mensen wel ja.quote:Op woensdag 10 april 2024 09:21 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Het zullen twee uitersten zijn, ik zie door jouw reviews dat jij in best goede gelegenheden komt, en zo'n CP restaurant, staat volgens mij meteen onder aan de rangorde .
En de mensen die het wel lekker vinden daar, komen wellicht inderdaad niet op zoveel plekken, denk ik zo.
Ik heb toch een bepaald idee, bij Centre Parcs publiek
Jonguh, ik ga toch niet naar Argentinië en dan een schnitzel zitten eten manquote:Op dinsdag 9 april 2024 21:48 schreef flipsen het volgende:
Wij waren een paar weken geleden eindelijk weer eens in Bariloche (Argentinië) waar we jaren hebben gewoond en gingen lunchen in La Fonda del Tio waar het een prima mix is van toeristen en Barilochenses. En één van de specialiteiten daar is Milanesa, wat we in NL meer kennen als schnitzel. Ik had een halve besteld en kreeg hem, met enig doorzettingsvermogen, nét op. Maar goed, was er met mijn vrouw, geen zin in foto´s en eerlijk gezegd vergeten een review hier te schrijven. Maar voor wie eens in die contreien is, is dit restaurant zeker een aanrader. En altijd stampvol, zowel voor lunch als voor diner, met een rij buiten en je kan niet reserveren
Ja er zijn mensen die dat oprecht lekker vinden, en die er ook nog zo'n klap geld aan uitgevenquote:Op woensdag 10 april 2024 09:14 schreef anndb het volgende:
[..]
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
Hoezo uiteten? Als ik dat thuis op mijn bord had, at ik het ook niet hoor!quote:Op woensdag 10 april 2024 09:14 schreef anndb het volgende:
[..]
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
Jonguh (m/v), het is één van de specialiteiten in Argentinië, klassieke milanesa van rundvlees en eventueel van kip. Iedere parrilla heeft het op de kaart staan!quote:Op woensdag 10 april 2024 10:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Jonguh, ik ga toch niet naar Argentinië en dan een schnitzel zitten eten man![]()
Aangezien ik kennelijk bij jou moet zijn voor iets goeds weet je ook iets in de regio Zuid-Holland?quote:Op woensdag 10 april 2024 08:47 schreef anndb het volgende:
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:
Nou wat een teleurstelling weer zeg..... wist ik natuurlijk van te voren al maargoed, was vandaag even alleen (voor de verandering) en moest wat eten. Had beter naar frituur kunnen gaan maargoed, daar stonden ook 12 jarige alles te bereiden. Allereerst bediening onvriendelijk! Wachtte netjes eerst bij de ingang voor een tafel, en ze ging lopen ik dacht ik loop mee? Nee met een streng antwoord vooraan blijven wachten! Oke oke
Nou vervolgens al keuze kunnen maken? Euh nee nog niks gezien? Ja omdraaien dan zie je kaart, oke. Nou de kaart als er al op staat een salade zoals je hem nog nooit geproefd hebt! Ja dat kan wel kloppen ja.... maargoed geen zin in salade vandaag.
[ afbeelding ]
Ik ging voor de empanadas vooraf, volgens mij nog slechter dan die supermarkt empanadas die je krijgt. Half rauw/niet gefrituurd deeg, enige goede was nog de sauzen.
[ afbeelding ]
Toen de spareribs, nou meest positieve was de rijst op dit bord, ook al zou ik die normaal ook laten staan:
[ afbeelding ]
Te zoet, te zout, niet goed. Waren wel mals maar goed dat is gewoon voor koken. Marinade echt niet goed, vlees geen goede kwaliteit. Niet goed gewoon voor dat geld (bijna 30 euro!!)
Terwijl ik wel mensen hoorde om me heen lekker he? Die gaan nooit uit eten of ligt het aan mij?
Ik weet het niet ik vond het niks
Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
Help!quote:Op woensdag 10 april 2024 08:47 schreef anndb het volgende:
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:
Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
Nee gewoon betaald (geen fooi) en gegaanquote:Op woensdag 10 april 2024 14:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Help!
Heb je het aangegeven? Dat aso gedrag kan niet van het personeel, en het eten met bijbehorende prijs helemaal niet. Ik zou zo nijdig worden..
En hoe ze op de kaart praten; spannendste kippensoep op aarde![]()
Meer saus dan rauwe empanadas slaat ook nergens op. Stop alsjeblieft met daar eten want daar word je niet gelukkig van
Goh kom daar wel maar niet dagelijks, ik weet ook niet wat voor iets je zoekt?quote:Op woensdag 10 april 2024 13:39 schreef vipergts het volgende:
[..]
Aangezien ik kennelijk bij jou moet zijn voor iets goeds weet je ook iets in de regio Zuid-Holland?
Kijk eens in dit topicquote:Op woensdag 10 april 2024 13:39 schreef vipergts het volgende:
[..]
Aangezien ik kennelijk bij jou moet zijn voor iets goeds weet je ook iets in de regio Zuid-Holland?
O top dank jequote:
Ha, daar ben ik paar maanden terug geweestquote:Op maandag 15 april 2024 10:55 schreef Knipoogje het volgende:
Vorige week met een paar vrienden naar Kathmandu in Delft geweest, een relatief nieuw Nepalees restaurantje. Echt een klein familierestaurant waar de oranje bezorgfietsers af en aan lopen, maar waar je ook knus kan zitten.Zelfs na een half jaar staat op de voorgevel nog de naam van het vorige restaurant.
Als voorgerecht hadden we dumplings gekozen in verschillende varianten. Ik had de soepvorm gekozen. Lekkere koriander-achtige soep met prima gestoomde kipdumplings:
[ afbeelding ]
Ook gefrituurd Nepalees brood geprobeerd met een sausje. Dat viel dan weer wat tegen. Vooral een beetje vettig. Het sausje was wel erg lekker:
[ afbeelding ]
Voor de hoofdgerechten had iedereen een andere curry geprobeerd. Dat werd geserveerd met een flinke bak rijst. Alle curry's (lam, kip of paneer) waren erg lekker en vooral veel. Doggybagje erbij na afloop en de volgende dag nog een hele maaltijd van kunnen doen.
[ afbeelding ]
Echt een familiesfeertje binnen. Jong zoontje van een medewerker zat ineens bij ons onder tafel de longen uit zijn lijf te lachen en tussen benen door te kruipen, de kok kwam na afloop vragen of het allemaal gesmaakt had. En de rekening was eigenlijk 3x niks.
Die soep was 7,50, de curry's varieerden van 12 to 19 euro. Met 2 drankjes erbij (lekkere mango lassi!) betaalden we uiteindelijk ongeveer 30 euro p.p.
Zo'n restaurantje valt beetje onder best kept secrets wat mij betreft.
foto's vergeten te nemen, komen van google reviews, maar doen recht aan de werkelijkheid
Ze hebben nu een klein afscheidinkje geplaatst bij de deur, dus het tocht iets minder erg (en het is natuurlijk warmer aan het worden buiten). Eigenlijk zouden ze net als het Cambodjaanse restaurant wat verderop overal groen en bamboe moeten plaatsen. Dat geeft het dan echt zo'n aziatisch sfeertje.quote:Op maandag 15 april 2024 12:48 schreef Molo het volgende:
Toen wij er kwamen, met dochter, was het vrij vroeg en een koude kale bedoening. Eten was lekker en fijne tent, moet alleen zeggen dat ik een volgende keer liever afhaal en thuis opeet denk ik. Al is er echt meer uit te halen als ze het leuk aankleden, eten is meer dan prima
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |