Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.quote:Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn?
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moetquote:Op maandag 24 oktober 2022 13:43 schreef anndb het volgende:
[..]
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.
Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.
Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.
Vind beide heel goed, maar heb geen herinnering dat het bij de een langer duurt dan de ander. Ik houd er dan ook wel van dat er ruimte tussen de gangen zit en het een avond vullend programma is. Wij beginnen meestal ook pas om 19uur en gaan als 1 van de laatste weg. Aangezien ik altijd moeite heb om mijn Bob arrangement op te krijgen kan ik die tijd ook goed gebruiken.quote:Op maandag 24 oktober 2022 14:31 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moetwachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel
.
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:08 schreef anndb het volgende:
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
Ja, dat is ook weer zo. Voor een flinke smak geld verwacht ik wel min of meer een avondvullend programma. Maar té lang wachten is wel erg vervelend in een restaurant.quote:Op maandag 24 oktober 2022 17:17 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
Het was ongeveer een maand geleden. Wij waren er om 19u en waren om 23u weg. We hebben 1 maal wat langer moeten wachten maar was niet storendquote:Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Ik vond de heilbot denk ik het lekkerst... Ik ben geen wijnkenner en kan me daarom ook de naam niet meer herinneren. Ik ben wel een zoetekauw maar het was echt niet mijn ding...quote:Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn?
Het dessert was mijn favoriet!quote:Op maandag 24 oktober 2022 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Het dessert is net een kunstwerk
Ik moet even zoeken waar ik het bonnetje gelaten heb. In ieder geval hakte het wijnarrangement er flink in. Iets van 80 of zelfs 85 euro p.p.. Dan nog een glas champagne en een cocktail vooraf, een behoorlijke uitstalling friandises. Zonder fooi was het iets van 465 als ik het me goed herinner.quote:Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Dat herken ik wel. Die koolbladeren bij de amuse waren ook geweekt in een bouillon van iets heel bijzonders (waarvan ik dus niet meer weet wat het was, behalve dat het bijzonder en bijzonder omslachtig was.) Maar uiteindelijk smaakte het vooral naar kool met een zilt tintje.quote:Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"
Dag 1 en dag 5quote:Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.
Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.
[ afbeelding ]
De Schnitzel was. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.
Dag II
[ afbeelding ]
De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook.
Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.
Dag IV
[ afbeelding ]
Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.
Dag V
[ afbeelding ]
Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!
Dag VI
[ afbeelding ]
Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.
Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
quote:Op maandag 24 oktober 2022 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dag 1 en dag 5Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.
Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten?
Goeie laag chocola.quote:Op maandag 24 oktober 2022 22:42 schreef borisz het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip.
En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week.
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.quote:Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
Blijft mijn favoriete lokale/boeren keuken. Heerlijkquote:Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.
Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.
[ afbeelding ]
De Schnitzel was. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.
Dag II
[ afbeelding ]
De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook.
Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.
Dag IV
[ afbeelding ]
Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.
Dag V
[ afbeelding ]
Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!
Dag VI
[ afbeelding ]
Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.
Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is,.
16 mei was ik er, toen zei die is mijn laatste dag. Dan hebben ze een goed alternatief gevonden.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 11:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.
Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.
Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.
Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
De molen vond ik ook goed destijds ja. Jammer dat die - al dan niet met een andere goede chef - verder zijn gegaan. Nu is het broodje kroket en zo. Terwijl de locatie super mooi is.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 12:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
quote:Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam
Wanneer Zaterdag 5 november
Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.
|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalapeño
PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress
Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueën en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.
Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.
Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.
We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.
Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.
We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.
[ afbeelding ]
De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.
Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.
Kosten ¤ 110,00
Cijfer 9Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Ik weet het. Ik voel hetzelfde. Maar ja, zo praat men in de BBQ scene. Zo heeft de eigenaar van het restaurant zich op de kaart gezet. Zijn boeken staan er ook vol mee.quote:Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:
Ziet er leuk uit, daar zal ik mijn broertje eens een plezier mee doen
Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van(dan heb ik het uiteraard over hun teksten, niet je review!). De tekst op de servetten is dan wel weer een goedmakertje
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)quote:Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeelDat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.quote:Op woensdag 9 november 2022 14:35 schreef flipsen het volgende:
[..]
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)
CUL meetquote:Op woensdag 9 november 2022 14:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toe
.............. (......................................)quote:Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeelDat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
........quote:Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.
quote:
quote:Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef fietsie het volgende:
[..]
.............. (......................................)
quote:
Denk je niet dat we die sowieso verwachten dan?quote:Op woensdag 9 november 2022 14:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mag niet zonder J denk ik dus die krijgen jullie er gratis bij hoor.
Eensch!quote:
Yinnymeetquote:Op woensdag 9 november 2022 16:38 schreef Yinny het volgende:
Cul meet die dan wel lastig wordt voor de vegans...maar dat ben ik niet, dus IK WIL DAAR OOK ETEN!
Ja, dit. Spreken ze zo slecht Nederlands in de « barbecue scene » in Nederland?quote:Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:
Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van![]()
Knal het binnenkort wel in de SC met een tag naar jou en MadMaster en anderen die me via DM kunnen laten weten dat ze ook mee willen.quote:Op woensdag 9 november 2022 20:36 schreef golfer het volgende:
Wie pakt de mogelijke meet op? In een apart topic?
Ik niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |