abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 25 oktober 2022 @ 12:52:40 #271
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206442618
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.

Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.

Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.

Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206443188
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 12:52 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
De molen vond ik ook goed destijds ja. Jammer dat die - al dan niet met een andere goede chef - verder zijn gegaan. Nu is het broodje kroket en zo. Terwijl de locatie super mooi is.

En ik ken zelfs nog wel een goede chef welke in kaatsheuvel woont. Maargoed. Zo’n vissoep als hij maakt nog nooit gegeten, helaas wil hij het recept niet geven. Ik droom er nu nog van om die te eten. Als het kon zou ik liters er van kopen, was op basis van langoustines en lekker pittig maar heb zelf deze nog niet zo goed na kunnen maken. Zelfs de vissoep van sergio herman uit zijn boeken komt niet in de buurt.

En die staat nu helaas ook maar simpele kost te maken bij bij anton in kaatsheuvel. Zo veel kansen maarja je moet maar net allemaal de juiste mensen kennen en tegen komen.

[ Bericht 6% gewijzigd door anndb op 25-10-2022 14:31:30 ]
pi_206613426
Waar Black Smoke, Rotterdam

Wanneer Zaterdag 5 november

Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.


|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalape˝o


PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress


Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueŰn en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.

Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.

Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.

We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.

Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.









Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.

We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.



De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.

Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.

Kosten Ą 110,00

Cijfer 9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
pi_206613513
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam
knip
Die ga ik onthouden, ziet er :9~ uit
  woensdag 9 november 2022 @ 14:06:20 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206613590
Leuk om een keer uit te proberen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ęgolfer
pi_206613621
De catch of the day was trouwens kabeljauwkraag met paksoi. Dat waren de borden die er het mooist van allemaal uitzagen :9

Op de foto van de gril zie je onderaan gegrilde banaan. Die hoorde bij het dessert van de dag: banoffee pie met caramelsaus en banaanijs.
Spoilers!
pi_206613658
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam

Wanneer Zaterdag 5 november

Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.


|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalape˝o


PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress


Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueŰn en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.

Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.

Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.

We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.

Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.

We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.

[ afbeelding ]

De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.

Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.

Kosten Ą 110,00

Cijfer 9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toe _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 9 november 2022 @ 14:20:13 #278
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206613693
Ziet er leuk uit, daar zal ik mijn broertje eens een plezier mee doen :Y

Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van :{w (dan heb ik het uiteraard over hun teksten, niet je review!). De tekst op de servetten is dan wel weer een goedmakertje :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206613719
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:
Ziet er leuk uit, daar zal ik mijn broertje eens een plezier mee doen :Y

Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van :{w (dan heb ik het uiteraard over hun teksten, niet je review!). De tekst op de servetten is dan wel weer een goedmakertje :D
Ik weet het. Ik voel hetzelfde. Maar ja, zo praat men in de BBQ scene. Zo heeft de eigenaar van het restaurant zich op de kaart gezet. Zijn boeken staan er ook vol mee.

Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeel ^O^ Dat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
Spoilers!
  woensdag 9 november 2022 @ 14:35:00 #280
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206613800
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeel ^O^ Dat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206613822
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:35 schreef flipsen het volgende:

[..]
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.
Spoilers!
  woensdag 9 november 2022 @ 14:37:55 #282
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613824
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toe _O_
CUL meet :7
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 9 november 2022 @ 14:38:30 #283
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613836
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeel ^O^ Dat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
.............. (......................................)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 9 november 2022 @ 14:38:46 #284
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613841
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.
........
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_206613904
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef fietsie het volgende:

[..]
CUL meet :7
*O*

Ik mag niet zonder J denk ik dus die krijgen jullie er gratis bij hoor.

quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef fietsie het volgende:

[..]
.............. (......................................)
:D

quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef fietsie het volgende:

[..]
........
:D
Spoilers!
  woensdag 9 november 2022 @ 14:46:57 #286
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613921
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mag niet zonder J denk ik dus die krijgen jullie er gratis bij hoor.
Denk je niet dat we die sowieso verwachten dan? :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 9 november 2022 @ 14:53:26 #287
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206613999
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef fietsie het volgende:

CUL meet :7
Eensch!
Ze hebben groeps-arrangementen.
https://blacksmoke.nl/groepen-feesten/
Chefs table!

[ Bericht 2% gewijzigd door golfer op 09-11-2022 15:01:32 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ęgolfer
pi_206614013
Beenmergburger?
Whu?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_206614834
Cul meet die dan wel lastig wordt voor de vegans...maar dat ben ik niet, dus IK WIL DAAR OOK ETEN!
pi_206614958
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 16:38 schreef Yinny het volgende:
Cul meet die dan wel lastig wordt voor de vegans...maar dat ben ik niet, dus IK WIL DAAR OOK ETEN!
Yinnymeet *O*
Spoilers!
pi_206615311
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:

Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van :{w
Ja, dit. Spreken ze zo slecht Nederlands in de ź barbecue scene ╗ in Nederland?
Fijn om te lezen dat het eten goed was want gevoelsmatig komt het over als een bolwerk van clichÚs.
De prijs valt me alles mee trouwens.
pi_206615451
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef fietsie het volgende:
CUL meet :7
Ja goed idee!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 9 november 2022 @ 18:13:17 #293
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206615575
Dan ga ik mee :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_206615794
Oh!
Blacksmokemiet :9
Mooie recensie Lucky!
Leven: why ook eigenlijk not!
  woensdag 9 november 2022 @ 20:36:24 #295
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206617781
Wie pakt de mogelijke meet op? In een apart topic?
Ik niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ęgolfer
  Moderator woensdag 9 november 2022 @ 20:41:23 #296
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_206617861
Cul mee-eten wil ik ook wel…

Is Tosca in Rotterdam hier al eens voorbij gekomen?
Vorige week voor de 2e keer daar gegeten binnen een paar maanden en als een Amsterdammer dat doet, dan moet het echt goed zijn.
En dat is het dan ook, een dikke, vette 9,5…
pi_206617958
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 20:36 schreef golfer het volgende:
Wie pakt de mogelijke meet op? In een apart topic?
Ik niet.
Knal het binnenkort wel in de SC met een tag naar jou en MadMaster en anderen die me via DM kunnen laten weten dat ze ook mee willen.
Spoilers!
  Moderator zaterdag 12 november 2022 @ 21:21:47 #298
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_206654469
Ga nooit naar La Vista in Mechelen, BelgiŰ, beoordeeld met 4,5 sterren van de 5 op Google. Geen idee wie de hoge beoordelingen hebben gegeven, maar dat kunnen geen echte klanten zijn geweest.

De boter bij het brood vooraf was geschift/ranzig, in de saus van het voorgerecht is de zoutpot gevallen, de bij de reservering als niet gewenst aangegeven paprika lag in hompen op mijn bord, het op de kaart aangegeven kaneelijs bij het dessert was gewoon vanille ijs (bij reclameren was het toch echt butternut/kaneel ijs, volgens de eigenaar) en bij het kaasplankje moest je de bijgeleverde uitlegkaart volgen, alleen lagen er 3 van de 4 kazen in de verkeerde volgorde op het plankje.
De kreeft, waarvoor we het restaurant gekozen hadden, mede op basis van de beoordelingen op Google, hebben we maar niet genomen, die waren bijna niet zichtbaar in het homarium, waar de eigenaar om de 5 minuten iets van de bovenkant van het water liep te scheppen. Zou hij dat 24/7 doen? Denk het niet…

Het personeel is onge´nteresseerd, er wordt niet gevraagd of je nog iets wil drinken (terwijl de glazen al een tijd leeg staan en de lege flessen al verwijderd zijn).
Voor de ongewenste paprika op het bord werd door de eigenaar wel excuus en een kop koffie van het huis aangeboden.
Desondanks geen aanrader!

[ Bericht 16% gewijzigd door MadMaster op 12-11-2022 21:46:58 ]
pi_206656035
:'(
Leven: why ook eigenlijk not!
  zaterdag 12 november 2022 @ 23:10:33 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206656235
Die slaan we dus maar over. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ęgolfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')