abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205874937
Oh wat erg! 1985 belde, ze willen hun garnituur terug :')
pi_205895463
Jaren geleden bij Wilma&Albert gegeten, had een biefstuk met zenen erin.
Hele discussie met de kok.. Het was goed vlees, blablablabla...Nee, het was geen goed vlees, want er zitten zenen in.
Nooit meer geweest. Als ik de naam lees, zoals nu, zie en proef ik weer dat vlees. Jammer, maar zo werkt het wel..

Voor degene uit de buurt, hoe goed is Subliem?
Staat op het lijstje voor deze maand.. Maar hoor verschillende berichten.
  donderdag 8 september 2022 @ 20:30:56 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205897548
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 19:22 schreef Nielojram75 het volgende:

Voor degene uit de buurt, hoe goed is Subliem?
Staat op het lijstje voor deze maand.. Maar hoor verschillende berichten.
Wij vonden het absoluut niet zo subliem.
Een deel van onze recensie:
quote:
Jammer dat al het garnituur bij elk gerecht hetzelfde was. Ook vreemd om bij een tournedos (je zult maar kosjer of halal zijn) ongevraagd een plak spek te serveren. En tenslotte zou het netter zijn om de gerechten buiten de kaart om op een bord met de prijs erbij te zetten of in ieder geval de prijs ervan op te vermelden bij het opnoemen van die gerechten. Dan hadden we niet achteraf zo geschrokken toen we zagen dat er voor een paar plakken kort aangebraden tonijn ( ca. 100 gram) maar liefst 35 euro in rekening werd gebracht. Kwaliteit/prijsverhouding is niet goed.
Poef.....gone! ©golfer
pi_205897952
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 09:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh wat erg! 1985 belde, ze willen hun garnituur terug :')
Ziet er idd wel wat troosteloos uit, zeker voor die prijs
pi_205899155
Ben er n keer wezen lunchen omdat dat de enige tent was die nog plaats vrij had (zal wel geen goed nieuws zijn).
Maar gelukkig dat je niet zelf hoefde te betalen. Zie er geen 37,50 aan af :N
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_205924326
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 20:30 schreef golfer het volgende:

[..]
Wij vonden het absoluut niet zo subliem.
Een deel van onze recensie:
[..]

Ik waardeer jullie smaak, volgens mij ben ik net zo'n zeikerd qua eten als jullie ( = compliment)
Wat zijn volgens jou en Bluess de places to go in Haarlem, momenteel?
( Ik hou niet van vis, en bestie is het liefst vegetarisch..)
  zaterdag 10 september 2022 @ 20:28:11 #209
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205924788
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 19:55 schreef Nielojram75 het volgende:

Ik waardeer jullie smaak, volgens mij ben ik net zo'n zeikerd qua eten als jullie ( = compliment)
Wat zijn volgens jou en Bluess de places to go in Haarlem, momenteel?
( Ik hou niet van vis, en bestie is het liefst vegetarisch..)
Absolute aanraders in Haarlem (niet goedkoop) zijn ML, Olivijn, Ratatouile, Moustique en sinds kort Mano.
Poef.....gone! ©golfer
pi_205938571
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 20:28 schreef golfer het volgende:

[..]
Absolute aanraders in Haarlem (niet goedkoop) zijn ML, Olivijn, Ratatouile, Moustique en sinds kort Mano.
Dank. Ga even neuzen!
pi_205952364
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?

Het 7 gangen-menu 'Voltaire'

• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk




Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.

Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.



En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.

Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie

Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 12-09-2022 21:09:33 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 12 september 2022 @ 22:12:33 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205953649
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 20:58 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?

Het 7 gangen-menu 'Voltaire'

• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.

Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.

[ afbeelding ]

En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.

Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie

Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_205953807
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 september 2022 23:52 schreef golfer het volgende:
Sinds 1984 niet meer bij Wilma en Albert geweest en nu weet ik weer waarom. :+
Een keer per ongeluk terecht gekomen.. nooit meer.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_205953931
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij Voltaire snap ik de kosten wel. 0,3 FTE per tafel ronddrentelend en nog wat mensen in de keuken aan de gang. Het is het ook wel waard. Liever ruim 400,- voor een fantastische avond dan 100,- voor pizza, Unilever Food Solutions Panna Cotta + een fles middelmatige prosecco bij de Pizzabakkers.

Maar ik schrok wel want in 2019 heb ik voor iets vergelijkbaar 310,-- afgerekend bij Voltaire (blijkens mijn afschriften).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205962591
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :P

Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_205962765
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 19:02 schreef Gripper het volgende:
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :
Betrapt :P Maar het is serieus wel wat meer dan 5 minuten lopen. 1,7 km volgens mijn kaartje. Maar dat donker was inderdaad pas op de terugweg een punt.

quote:
Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Het is echt heel erg de moeite waard, ook al is het een keer op donderdag. Gewoon doen!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205982615
Even wat geveegd, want 't was nodig. Zonde van 't topic anders.
Nu kunnen we weer fris verder.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  vrijdag 16 september 2022 @ 14:20:02 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205996810
Wanneer: 14-9-2022
Waar: Restaurant Bosq, Texel
Wat:
Restaurant Bosq in Den Hoorn zat op deze doordeweekse woensdagavond helemaal vol.
We begonnen met een glas Cava:

Daarna 2 amuses:

Een chip van Texelse schapenkaas met komijn.


Spaanse olijf gevuld met ansjovis en een pepertje met een augurkje.

Je kunt bij Bosq kiezen voor een 4 of 5 gangenmenu van de chef of a la carte bestellen. Wij besloten om het laatste te doen.

1e gerecht.
Voor Blues:

Steak tartare Orientaal met gepofte rijst, sirachamayonaise en ingelegde groentensalade.
Erg lekker en een beetje pittig enhet krokantje van gepofte rijst paste er prima bij.
Voor mij:

Noordzeekrab, flan van sushirijst, groentenvinaigrette en schuim van komkommer en oester.
De flan van sushi heb ik nietr geproeft. Verder vrij weinig krab.

2e gerecht.
Voor Blues:

Ravioli van Texelse schapenkaas met een saus van 3 soorten melk (schaap, geit en koe), zilte groenten en algen-geitenboter.
Goed op smaak, 3 ravioli's.

Voor mij:

Kreeft met gerookte paling, gepofte rode biet, venkel en een saus van unagi (een soort paling).
Weinig kreeft vond ik, volgens mij niet eens een halve kreeft. 1 klein flierpje paling. De gepofte biet had de overhand in dit gerecht.

3e gerecht.
Dit gerecht deelden wij:

Geglaceerde kalfszwezerik met kokoscrème, komkommer, teriyaki, pina en krokante kippenhuid.
2 minimale stukjes zwerezik en veel te zout.

We dronken er een glas Sauvignon Blanc en Merlot bij.

De gerechten waren allemaal erg kleine porties en aan de wat zoute kant.
Tussen de diverse gerechten vonden wij de wachttijd erg lang (1 uur tussen 1e en 2e gerecht), dus daar hebben we wat van gezegd en we besloten dan ook het hierbij te laten.

Kosten, inclusief drank: 142,50

Wat ons betreft te duur voor het gebodene.
Prijs-kwaliteit 6/10.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 16 september 2022 @ 14:33:11 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205996991
Wanneer: 15-9-2022
Waar: Strandafgang 17, de eerste etage, De Koog, Texel.
Wat:

We hadden goede recensies gelezen over een restaurant boven strandtent Paal 17, genaamd 'de eerste etage'.
Mooi ingericht met comfortabele stoelen en als je geluk hebt ook een mooie zonsondergang.
We begonnen met een aperitief: gin-tonic tanqueray black current met 3 blauwe bessen voor Blues en een glas cava voor mij:


Amuse:

Griekse olijven, chips met een dip van rucola en risotto-paddenstoelen-bitterballen.

Hoewel je ook a la carte kunt bestellen besloten wij dit keer voor het 4-gangen menu van de chef te gaan.

Gerecht 1.

Tartaar van tonijn met yuzu-, avocado- en miso-crème en een krokantje van sesam.
Mooi grof gesneden tonijn, perfect van temperatuur en erg lekker van smaak met die crèmes erbij.

2e gerecht.

Op de huid gebakken zeebaars met worteltjes, een bisque met kokos en hazelnootjes en een kroepoek van sesam.
Mooi krokant gebakken zeebaars, heerlijke bisque met die hint van kokos erbij. Topgerechtje!

3e gerecht.

Texelse sukade met knolselderijpuree, cantharellen, zilveruitjes en een halve paddenstoelenbitterbal, groene asperges en balsamicojus.
Perfect gebraden sukade, heerlijke knolselderijpuree met knapperige cantharellen en asperges. Mooi saus.

4e gerecht.


Pistache-crème met sinaasschilletjes, schuim van champagne en limoncello-sorbetijs.
Lekker fris, goede smaken.

Bij de eten dronken we een glas Italiaanse sauvignon blanc en een glas rode shirazwijn.
Allemaal heel erg smakelijk en prima bediening, tempo en porties.

Totaal waren we hiervoor 144,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9/10

Verrassend goed en zeker de moeite waard voor nog een bezoek als we nog eens een keer naar Texel gaan.
Poef.....gone! ©golfer
pi_206167262
Waar?
Bistro Madeleine, Utrecht
Wanneer?
Vorige week dinsdag
Wat at je?
Gefrituurd ei / broodcroutons / saus cepes / boerenham / eendenlever / girolles
Wortel / boterbonen / saus dragon / olijf / gesmoorde biet
en een dessert dat ik alweer vergeten ben.



Impressie?
Bistro Madeleine is een van de beter aangeschreven goedkopere eetgelegenheden in Utrecht. Maar ik was er nog nooit geweest om te eten. Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen) maar dus nog nooit gegeten.

Zelfs op dinsdagavond zat de zaak goed gevuld. Redelijk hoog bral-aap gehalte maar daar hadden we verder geen last van. Verder allemaal vrij basic maar er wordt prima gekookt, zeker voor de bescheiden prijzen die ze er vragen. Klassiek Franse bistrogerechten met een hoofdrol voor de sauzen en hier en daar een moderne twist, inclusief een vegetarische optie. Af en toe ietsjes aan de zoute kant maar allemaal binnen de perken.

Prima tent om af en toe eens laagdrempelig te gaan eten of met wat collega's af te spreken.

Kosten?
65 euro p.p. inclusief een paar biertjes.

Cijfer?
De prijs-kwaliteitverhouding is top. Een 8.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 1 oktober 2022 @ 19:27:56 #221
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206167711
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2022 18:41 schreef stavromulabeta het volgende:
Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen)
Krijgen we daar ook nog een recensie en cijfer van? :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206198122
Waar: Efeze te Turnhout (https://restaurantefeze.be/)
Wanneer: Gisteren
Wat:

Even snel op maandag wat eten, dat is (vooral hier in de omgeving) niet al te makkelijk want op maandag zijn veel van onze standaard adresjes gesloten. Ik had enkele opties gevonden en mijn vrouw heeft gekozen om hier naartoe te gaan. We waren hier nog nooit geweest, en wat ons eigenlijk altijd ervan weerhouden heeft is dat ze geen site hadden en we dus echt niet wisten wat we op het menu konden aantreffen. Dat was nu wel het geval, en dat zag er lekker uit allemaal en op de foto's op Google ook. En het is zeker goed bevallen! Super vriendelijke eigenaar, lekker vers en smakelijk eten. Leuk om een keer te doen als je eens wat anders wil eten.

Vooraf kregen we heerlijk vers turks brood (warm) met heerlijke kruiden olie erop en een dip saus er bij, helaas niet op de foto, was al op voordat ik er aan dacht. Omdat we er vanuit gingen dat de porties aardig groot waren, en wij niet zo'n grote eters zijn het voorgerecht overgeslagen, ook al zagen die op de kaart er ook heerlijk uit.

Voor mijn vrouw de Yoghurtlu Adana, rundsvlees met pepers en tomaten en yoghurt saus:


Voor mij Dana Sis, Kalfsvlees met amarettosaus (heerlijk rose gegrild en super mals):


We kregen er echt heerlijke rijst bij en gebakken aardappels.

Cijfer: Voor deze keuken, kwaliteit van het eten en prijs/kwaliteit toch wel een dikke 8-, het is natuurlijk niet te vergelijken met een sterrenzaak maar alles is vers, personeel super vriendelijk, en het smaakte echt prima. Komen hier zeker terug als we eens een keer iets anders willen eten.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:01:10 #223
8136 Blues
The only way is up!
pi_206198209
Ziet er heerlijk en genoeg uit ^O^
Een 'gewoon' (dus geen sterren-) restaurant zou altijd! goede kwaliteit moeten leveren vind ik ;)
pi_206198246
Waar: Puur te Turnhout (https://www.heizijde99.be/)
Wanneer: Afgelopen Zondag
Wat:

Puur is een soort tapa achtig concept waarbij je gerechtjes deelt die iets groter zijn dan normale tapa's. We kwamen hier voor de late lunch en deelde dus maar enkele gerechtjes, en we zijn zoals al in de eerdere recensie te lezen is zijn wij kleine eters. Dit was dus ruim voldoende voor ons.

We begonnen met de (alcoholvrije) huis cocktail welke een heerlijke start was, smaakte echt naar de herfst en paste perfect bij het weer toen. Je krijgt vervolgens lekker vers brood en heerlijke frisse olijfolie.

Gerookte kip, kaitaifi, graanmosterd:


Tonijn tartaar, maki en Gyoza van edame en hoisin saus:


En toen nog een dessert gedeeld, appeltjes met bourbon en amandel:


Cijfer: 8,5
pi_206198279
Dubbel
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:18:28 #226
8136 Blues
The only way is up!
pi_206198371
Ook weer mooie gerechten :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_206198380
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:18 schreef Blues het volgende:
Ook weer mooie gerechten :9
Ik had wel een associatie met die sigaar in het ijs _O-
:D

Met een paar flessen champagne erbij had het gekund inderdaad
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 20:03:25 #228
63722 z80
I fink you freaky
pi_206203369
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:18 schreef Blues het volgende:
Ook weer mooie gerechten :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Braadappel. Een Duits klassieker.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_206203873
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.




Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:


Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:


Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:


Varkenswang met buikspek:


Zalm:


Braam chocolade gember munt:


Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:


Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 20:51:27 #230
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206204182
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Zijn die borden nou zo groot of die gerecjten zo klein? Dat viel me vooral op bij de zalm overigens, misschien niet handig gepresenteerd? Daarnaast viel ik ook over de beschadiging op foto van de "bloempot" bij de panja puri, noem me een snob _O-
Maar een 9,5 is natuurlijk wel bijna perfect, dan mag ik daar op letten :P klinkt in ieder geval goed, mag ik vragen wat jullie kwijt waren?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206204360
Ik ging vanavond ook uit eten.

Op het menu:

Pompoensoep met kokos, pitjes en wat koriander


Hachee met een Indisch tintje en rode kool stamppot


Yoghurt, geconfijte sinaasappel, speculaas en slagroom

Waar at ik dit?


Mooi initiatief door het hele land heen.
Hun missie: mensen met elkaar verbinden, contact leggen, eenzaamheid verminderen. Omdat eten verbindt is de link snel gelegd en op diverse plaatsen kookt een professionele kok, samen met diverse vrijwilligers elke week een driegangenmenu wat gezamenlijk aan grote tafels genuttigd wordt.

Kosten: normaal 7,50 euro.
Voor mij was het gratis, ik was uitgenodigd voor een informatief praatje, zo net voor het eten.

De soep was geweldig, lekker romig en pompoen en kokos past prima.
Hachee was goed op smaak, had duidelijk al uuuuuren geprutteld O+
En de toet was verrassend lekker, normaal houd ik niet zo van de combi yoghurt en sinaasappel. Misschien dat de speculaas het samen bracht.

Cijfer: 10/10!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_206205026
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]

Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]

Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]

Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]

Zalm:
[ afbeelding ]

Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Pani puri, bijna ;)
Was dit een sterrentent? Heerlijke gerechten allemaal :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206205112
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging vanavond ook uit eten.

Op het menu:
[ afbeelding ]
Pompoensoep met kokos, pitjes en wat koriander

[ afbeelding ]
Hachee met een Indisch tintje en rode kool stamppot

[ afbeelding ]
Yoghurt, geconfijte sinaasappel, speculaas en slagroom

Waar at ik dit?
[ afbeelding ]

Mooi initiatief door het hele land heen.
Hun missie: mensen met elkaar verbinden, contact leggen, eenzaamheid verminderen. Omdat eten verbindt is de link snel gelegd en op diverse plaatsen kookt een professionele kok, samen met diverse vrijwilligers elke week een driegangenmenu wat gezamenlijk aan grote tafels genuttigd wordt.

Kosten: normaal 7,50 euro.
Voor mij was het gratis, ik was uitgenodigd voor een informatief praatje, zo net voor het eten.

De soep was geweldig, lekker romig en pompoen en kokos past prima.
Hachee was goed op smaak, had duidelijk al uuuuuren geprutteld O+
En de toet was verrassend lekker, normaal houd ik niet zo van de combi yoghurt en sinaasappel. Misschien dat de speculaas het samen bracht.

Cijfer: 10/10!
_O_ O+
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:37:41 #234
5428 crew  miss_sly
pi_206205242
Ik ben verder aan het aanvullen in het recensietopic, en ik kwam deze recensie tegen:

quote:
1s.gif Op donderdag 22 juli 2021 09:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren :+

Want ik ging uit eten.

En wel hier https://smakenrad.nl/
[ afbeelding ]

Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)

View
[ afbeelding ]

Voor
[ afbeelding ]
Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.

Hoofd
[ afbeelding ]
Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.

Na
[ afbeelding ]
Chocoladetaartje

View
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun terras.

Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.

Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!
Geen cijfer vermeld. Moet deze wel opgenomen in het overzicht?

Ik kom er wel een aantal meer tegen zonder cijfer. Wat is daarvan de bedoeling?

[ Bericht 1% gewijzigd door miss_sly op 04-10-2022 21:46:00 ]
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206205483
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:37 schreef miss_sly het volgende:
Ik ben verder aan het aanvullen in het recensietopic, en ik kwam deze recensie tegen:
^O^ _O_ ^O^
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206205668
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]

Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]

Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]

Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]

Zalm:
[ afbeelding ]

Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Dat ziet er goed uit ^O^ :9 de volgorde van de kaas lijkt me alleen niet helemaal logisch :?
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:55:22 #237
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_206205739
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Morbier
pi_206209408
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Pani puri, bijna ;)
Was dit een sterrentent? Heerlijke gerechten allemaal :9
Geen ster, wel bib gourmand.

----

mag ik vragen wat jullie kwijt waren?

Ja hoor, "slechts" 110 euro incl. drinken. Vandaar dat het hier ook altijd stampvol zit zelfs op dinsdag al vroeg in de avond, 3 gangen menu met 2 amuse's kost 38 euro. Bij menig eetcafe of bistro ben je dat ook kwijt.

------

de volgorde van de kaas lijkt me alleen niet helemaal logisch :?

Dat viel toch echt reuze mee, die oude remeker was toch echt wel de sterkste van allemaal, het ging echt wel mooi van een lichte kaas naar steeds zwaarder. Maar waren geen overdreven zware kazen bij, allemaal zeer toegankelijk.

Trouwens nu je het zegt je doelt natuurlijk op de volgorde hoe het ligt op het bord, dat was andersom - diegene die de kaas kwam uitleggen draaide het bord dan ook gelijk om (serveerster had het verkeerd neergezet) zodat je begon bij de brie.

[ Bericht 9% gewijzigd door anndb op 05-10-2022 09:58:46 ]
pi_206299310
Waar: Argentino Turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Ik moest gisteren naar het ziekenhuis en het liep allemaal wat uit dus het werd voor ons doen best laat. Ik dacht laten we snel een hapje eten gezien we toch vlakbij de stad zijn. We kwamen aan bij Argentino maar die was nog niet open, 18 uur pas. Nog druk met de voorbereiding. Geen probleem, even buiten in het zonnetje op de grote markt gezeten op een bankje. Toen we terug kwamen en bestelde zei de eigenaar omdat jullie moesten wachten en na het doorgeven van de bestelling krijg je van mij wagyu ipv wat je besteld hebt. Wel met de sauzen we hadden een peper steak en champignon steak. Vooraf krijg je zoals vorige keer ook heerlijk vers brood.




Wil je vlees, dan blijft dit een top tentje.

Cijfer 8.5 / 10
Kosten: 65 eur

Vriendelijkheid eigenaar 10/10, die trouwens alles alleen doet. Bediening, koken alles

[ Bericht 4% gewijzigd door anndb op 12-10-2022 17:13:15 ]
pi_206302405
Oh, wat zonde.. Zo'n lekker stuk vlees met saus bedekken.... -O-
pi_206302733
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:47 schreef anndb het volgende:

[..]
Geen ster, wel bib gourmand.

----


Na meer dan tien bezoeken nog nooit echt teleurgesteld daar.
anonieme razernist
pi_206305971
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 20:14 schreef Nielojram75 het volgende:
Oh, wat zonde.. Zo'n lekker stuk vlees met saus bedekken.... -O-
Sja ik had vorige keer zelf wagyu besteld maar nu een gewoon stuk argentijns vlees. De eigenaar wou echter omdat we terug kwamen een goed gebaar maken wat goed bedoeld is natuurlijk.

Snap je gedachte en vorige keer was die ook zonder saus, alleen de eigenaar wou dus een zeer goed gebaar maken omdat we toch terug kwamen terwijl hij nog niet ready was. Moeilijk moeilijk. Ik kan er in ieder geval voor die prijs niet over klagen. En over de service ook niet.

[ Bericht 15% gewijzigd door anndb op 13-10-2022 07:30:23 ]
pi_206305975
quote:
14s.gif Op woensdag 12 oktober 2022 20:29 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Na meer dan tien bezoeken nog nooit echt teleurgesteld daar.
Blijft een top tent inderdaad, alleen soms lastig last minute te reserveren wat ik ook wel snap.
pi_206419698
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]

Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]

Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]

Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]

Zalm:
[ afbeelding ]

Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Ik woon er 1 minuut lopen vandaan maar ben er nog nooit wezen eten! Toch maar eens reserveren!
pi_206419818
Monarh* ,Tilburg

We begonnen met een glas champagne en een 3 tal amuzes, vervolgens een 5 gangen diner met een half wijn arrangement. Een van de amuzes niet op de foto zo te zien.

Gerookt yoghurt ijs met rode biet


Gevulde eitjes


Oester


Sous vide gegaarde heilbot in schuim


Paling en varkenshiel


2 bereidingen van wild


Dessert van mango en passievrucht


De gerechten waren allemaal erg mooi van smaak. De dessertwijn vond ik smerig.
Sfeer was erg ontspannen.

Prijs: tegen de 400 euro voor 2 personen

Cijfer: 8.5

[ Bericht 0% gewijzigd door Ace1 op 23-10-2022 14:44:16 ( ) ]
  zondag 23 oktober 2022 @ 15:10:25 #246
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206419980
Ziet er allemaal erg smakelijk uit. :9
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 oktober 2022 @ 15:36:45 #247
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206420195
quote:
14s.gif Op zondag 23 oktober 2022 15:10 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal erg smakelijk uit. :9
Dat en je bent ook met een goed gevulde maag huiswaarts gegaan denk ik, ziet er erg goed uit :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206423083
Dat ziet er allemaal ontzettend goed uit :9
pi_206430428
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2022 14:40 schreef Ace1 het volgende:
Monarh* ,Tilburg

We begonnen met een glas champagne en een 3 tal amuzes, vervolgens een 5 gangen diner met een half wijn arrangement. Een van de amuzes niet op de foto zo te zien.

Gerookt yoghurt ijs met rode biet
[ afbeelding ]

Gevulde eitjes
[ afbeelding ]

Oester
[ afbeelding ]

Sous vide gegaarde heilbot in schuim
[ afbeelding ]

Paling en varkenshiel
[ afbeelding ]

2 bereidingen van wild
[ afbeelding ]

Dessert van mango en passievrucht
[ afbeelding ]

De gerechten waren allemaal erg mooi van smaak. De dessertwijn vond ik smerig.
Sfeer was erg ontspannen.

Prijs: tegen de 400 euro voor 2 personen

Cijfer: 8.5
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
pi_206432142
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:

[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @Ace1 wat was die dessertwijn :D ?
anonieme razernist
pi_206432687
quote:
5s.gif Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn :D ?
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.

Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.

Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.

[ Bericht 4% gewijzigd door anndb op 24-10-2022 13:51:43 ]
pi_206433292
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 13:43 schreef anndb het volgende:

[..]
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.

Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.

Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moet :) wachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel :') .
anonieme razernist
  maandag 24 oktober 2022 @ 15:08:05 #253
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206433662
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 14:31 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moet :) wachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel :') .
Vind beide heel goed, maar heb geen herinnering dat het bij de een langer duurt dan de ander. Ik houd er dan ook wel van dat er ruimte tussen de gangen zit en het een avond vullend programma is. Wij beginnen meestal ook pas om 19uur en gaan als 1 van de laatste weg. Aangezien ik altijd moeite heb om mijn Bob arrangement op te krijgen kan ik die tijd ook goed gebruiken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206434264
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
  maandag 24 oktober 2022 @ 17:17:28 #255
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206434868
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 16:08 schreef anndb het volgende:
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206434920
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 17:17 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
Ja, dat is ook weer zo. Voor een flinke smak geld verwacht ik wel min of meer een avondvullend programma. Maar té lang wachten is wel erg vervelend in een restaurant.
anonieme razernist
pi_206435156
Het dessert is net een kunstwerk O+

[ Bericht 2% gewijzigd door FutureFairytale op 24-10-2022 18:07:40 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206435718
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:

[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Het was ongeveer een maand geleden. Wij waren er om 19u en waren om 23u weg. We hebben 1 maal wat langer moeten wachten maar was niet storend

quote:
5s.gif Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn :D ?
Ik vond de heilbot denk ik het lekkerst... Ik ben geen wijnkenner en kan me daarom ook de naam niet meer herinneren. Ik ben wel een zoetekauw maar het was echt niet mijn ding...

quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Het dessert is net een kunstwerk O+
Het dessert was mijn favoriet!

Om mijn 8.5 verder toe te lichten... Ik vond de ambiance en de wijze waarop ze je in de watten leggen een erg mooie ervaring! Het eten was heerlijk, maar ik had gewoon meer een "wauw" effect qua smaken verwacht, helemaal voor het bedrag dat je er betaald.

Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 oktober 2022 @ 20:47:09 #259
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206437537
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd :P. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.

Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.



De Schnitzel was _O_. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.

Dag II


De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook ;).

Dag III

Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.

Dag IV


Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.

Dag V


Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!

Dag VI



Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.

Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_206437549
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Restaurant Het Klooster, Wijk bij Duurstede

Wanneer?
vrijdag 3 weken geleden

Wat at je?
Het 8 gangen-menu.

Nu moet ik bekennen dat mijn herinneringen 3 weken na dato niet meer even goed zijn (het feit dat ik die avond - achter afgezien - een beginnende corona-infectie had, zal niet meegeholpen hebben.) Dus onderstaande is een reproductie op basis van foto's en al dan niet geromantiseerde herinneringen. Volgende keer maar sneller een review schrijven.


Een tweetal amuses waaronder in bouillon geweekte koolbladeren die vervolgens geroosterd waren met een dip van berenklauw. En iets met biet, bramen en mierikswortel. En er was ook nog ergens iets met een soort kipnugget gemaakt van kievitsbonen.



Het voorgerecht was een soort donut van bierbostel van de lokale brouwerij met verschillende bereidingen van doperwten en bonen. Daarna volgde rivierkreeft uit de Merwede in een bouillon van snoekbaars, eveneens uit de Bieschbosch. En dan mis ik nog het scharrelei met piccalilly en daaronder een salade. De volgende gang was een Bao met een vulling van biefstukzwam.


Het hoofdgerecht was kip van dezelfde boerderij als het ei met daarbij verschillende bereidingen van kippenlever.
Ten slotte twee desserts, vooraf gegaan door een dessert-amuse: Een gelei met een sorbet van iets wat ik wederom vergeten ben, behalve dat het lekker fris-fruitig smaakte en eveneens ergens in een weiland groeit. Het eerste dessert was een bereiding van tomaat met tomatenijs. Bijzonder als dessert maar wel erg smakelijk. En daarna kwam nog een tweede dessert van pruim (waarvan de foto's vooral een sloot schuim met een roze bolletje laten zien, dus niet toegevoegd).


Het menu werd afgesloten met gerecht geïnspireerd op een eveneens lokale specialiteit.

Vervolgens hadden we nog koffie/thee met friandises maar het theezetten werd uitbesteed aan een van de stagiaires (3 minuten op 90 graden, hoorden we tot aan de tafel instrueren.) Maar dat was kennelijk zo ingewikkeld en duurde zo lang dat we de friandises en koffie tijdens het jas aantrekken naar binnen moesten gooien om de bus te halen.

Impressie?
Het Klooster heeft als concept dat alle groenten uit de eigen groententuin komen of uit wildpluk rondom Wijk bij Duurstede. Dat leidt er toe dat ze een erg wisselend menu hebben, afhankelijk van wat er net op het moment groeit. Alhoewel groenten een hoofdrol spelen, zitten er ook genoeg dierlijke eiwitten tussen. Die halen ze ook zo lokaal mogelijk. Zo komen de eieren en de kip van een biologische boerderij bij Buren aan de andere kant van het pontje over de Lek.

Het restaurant zelf ligt enigszins verstopt in een hofje in de binnenstad van Wijk bij Duurstede, even zoeken, zijn we echt goed? Het staat allemaal niet verschrikkelijk duidelijk aangegeven en is een beetje kruip-door-sluip-door maar dat is deel van de charme. Het restaurant zelf is gelegen in een eeuwenoud gebouw dat minimalistisch-strak maar met respect voor het oorspronkelijk is ingericht.

Het eten is prima. Doordat alles lokaal en seizoensgebonden is, wordt er veel gevarieerd. Dat leidt tot een interessante gerechten. Al leidt dat per week gerechten moeten aanpassen, er natuurlijk wel toe dat niet alles tot in de topjes geperfectioneerd kan worden. Zo was de piccalilly bij het ei net ietsjes te scherp voor de rest van de smaken. Maar je merkt wel dat ze heel goed weten wat ze aan het doen zijn en enorm goed kunnen improviseren. Oh, en de wijnen: zelden zo goed complementerende wijnen gekregen. En al helemaal respect voor de Riesling uit de Nahe die zich prima staand wist te houden naast de piccalilly. En de kledingkeuze van de sommelier: Een soort Jack Sparrow x Oscar Wilde.

Wat wat minder is de prijs: Aan het eind van de avond eventjes 500 euro afgetikt voor 2 personen, inclusief wat fooi. Ergens begrijp ik de prijsstelling wel: vrij klein, niet al te veel couverts, een enorm werkintensief concept met een eigen tuinderij, een klein legertje aan stagiairs die rondlopen naast de 4 of 5 man die in de keuken en bediening bezig zijn. Maar toch. 500 euro is veel. Zeker als je ook nog eens meeneemt dat ze bij 8 gangen standaard halve wijn-arrangementen schenken, waarbij je extra mag vragen (tot daar aan toe top!) maar wel verhoudingsgewijs 8 volle glazen rekenen. Dat geeft een beetje een wrange nasmaak.

Al met al een goed restaurant met een alleen maar aan te moedigen concept en hoge ambities. En een prijsstelling die enigszins op de ambities vooruitloopt. Maar voor wie dat geld kan missen zonder zich er al te druk over te maken, kan ik Het Klooster alleen maar aanbevelen.

Kosten?
500,- voor 2 personen, inclusief wijn, koffie en friandises

Cijfer?
Lastig. Het liefst zou ik een 9 geven. Mijn sympathie hebben ze en ze zijn heel goed bezig, creatief, duurzaam en vernieuwend. En binnen alle zelf opgelegde beperkingen uitstekende gerechten. Maar tja, die prijs... Dus een 8.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 24-10-2022 20:53:58 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206437904
Wat een super leuke recensie Stavro! Wij wonen sinds vorig jaar in Cothen, en zijn uiteraard al snel het klooster gaan proberen. (we hadden er trouwens ooit al eens gegeten toen er nog andere kok stond)

Ook wij zijn enthousiast, met de kanttekening dat bij sommige van de zeer complexe dingen die ze doen het voor mij niet helemaal uit de verf komt. Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"

Neemt natuurlijk niet weg dat die jongens fantastisch creatief zijn en we er zeker nog regelmatig heen zullen gaan.

Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_206438076
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:

Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Ik moet even zoeken waar ik het bonnetje gelaten heb. In ieder geval hakte het wijnarrangement er flink in. Iets van 80 of zelfs 85 euro p.p.. Dan nog een glas champagne en een cocktail vooraf, een behoorlijke uitstalling friandises. Zonder fooi was het iets van 465 als ik het me goed herinner.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206438171
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"

Dat herken ik wel. Die koolbladeren bij de amuse waren ook geweekt in een bouillon van iets heel bijzonders (waarvan ik dus niet meer weet wat het was, behalve dat het bijzonder en bijzonder omslachtig was.) Maar uiteindelijk smaakte het vooral naar kool met een zilt tintje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206438651
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd :P. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.

Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.

[ afbeelding ]

De Schnitzel was _O_. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.

Dag II
[ afbeelding ]

De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook ;).

Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.

Dag IV
[ afbeelding ]

Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.

Dag V
[ afbeelding ]

Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!

Dag VI

[ afbeelding ]

Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.

Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Dag 1 en dag 5 :9~ Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.

Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten? :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 oktober 2022 @ 22:42:38 #265
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206438895
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Dag 1 en dag 5 :9~ Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.

Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten? :Y)


Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip _O-.


En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_206440058
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 22:42 schreef borisz het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip _O-.


En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week :).
Goeie laag chocola.

Heb Gloriette gegoogled, wat een mooie locatie! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206440903
quote:
Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.

Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.

Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.

Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
pi_206440928
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd :P. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.

Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.

[ afbeelding ]

De Schnitzel was _O_. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.

Dag II
[ afbeelding ]

De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook ;).

Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.

Dag IV
[ afbeelding ]

Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.

Dag V
[ afbeelding ]

Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!

Dag VI

[ afbeelding ]

Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.

Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Blijft mijn favoriete lokale/boeren keuken. Heerlijk
pi_206441507
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is,.
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
anonieme razernist
pi_206441689
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 11:11 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
16 mei was ik er, toen zei die is mijn laatste dag. Dan hebben ze een goed alternatief gevonden.
  dinsdag 25 oktober 2022 @ 12:52:40 #271
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_206442618
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.

Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.

Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.

Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_206443188
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2022 12:52 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
De molen vond ik ook goed destijds ja. Jammer dat die - al dan niet met een andere goede chef - verder zijn gegaan. Nu is het broodje kroket en zo. Terwijl de locatie super mooi is.

En ik ken zelfs nog wel een goede chef welke in kaatsheuvel woont. Maargoed. Zo’n vissoep als hij maakt nog nooit gegeten, helaas wil hij het recept niet geven. Ik droom er nu nog van om die te eten. Als het kon zou ik liters er van kopen, was op basis van langoustines en lekker pittig maar heb zelf deze nog niet zo goed na kunnen maken. Zelfs de vissoep van sergio herman uit zijn boeken komt niet in de buurt.

En die staat nu helaas ook maar simpele kost te maken bij bij anton in kaatsheuvel. Zo veel kansen maarja je moet maar net allemaal de juiste mensen kennen en tegen komen.

[ Bericht 6% gewijzigd door anndb op 25-10-2022 14:31:30 ]
pi_206613426
Waar Black Smoke, Rotterdam

Wanneer Zaterdag 5 november

Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.


|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalapeño


PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress


Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueën en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.

Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.

Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.

We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.

Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.









Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.

We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.



De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.

Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.

Kosten ¤ 110,00

Cijfer 9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
pi_206613513
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam
knip
Die ga ik onthouden, ziet er :9~ uit
  woensdag 9 november 2022 @ 14:06:20 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206613590
Leuk om een keer uit te proberen. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_206613621
De catch of the day was trouwens kabeljauwkraag met paksoi. Dat waren de borden die er het mooist van allemaal uitzagen :9

Op de foto van de gril zie je onderaan gegrilde banaan. Die hoorde bij het dessert van de dag: banoffee pie met caramelsaus en banaanijs.
Spoilers!
pi_206613658
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam

Wanneer Zaterdag 5 november

Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.


|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalapeño


PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress


Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueën en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.

Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.

Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.

We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.

Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.

We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.

[ afbeelding ]

De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.

Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.

Kosten ¤ 110,00

Cijfer 9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toe _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 9 november 2022 @ 14:20:13 #278
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206613693
Ziet er leuk uit, daar zal ik mijn broertje eens een plezier mee doen :Y

Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van :{w (dan heb ik het uiteraard over hun teksten, niet je review!). De tekst op de servetten is dan wel weer een goedmakertje :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206613719
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:
Ziet er leuk uit, daar zal ik mijn broertje eens een plezier mee doen :Y

Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van :{w (dan heb ik het uiteraard over hun teksten, niet je review!). De tekst op de servetten is dan wel weer een goedmakertje :D
Ik weet het. Ik voel hetzelfde. Maar ja, zo praat men in de BBQ scene. Zo heeft de eigenaar van het restaurant zich op de kaart gezet. Zijn boeken staan er ook vol mee.

Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeel ^O^ Dat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
Spoilers!
  woensdag 9 november 2022 @ 14:35:00 #280
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206613800
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeel ^O^ Dat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206613822
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:35 schreef flipsen het volgende:

[..]
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.
Spoilers!
  woensdag 9 november 2022 @ 14:37:55 #282
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613824
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toe _O_
CUL meet :7
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 9 november 2022 @ 14:38:30 #283
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613836
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeel ^O^ Dat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
.............. (......................................)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 9 november 2022 @ 14:38:46 #284
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613841
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.
........
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_206613904
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef fietsie het volgende:

[..]
CUL meet :7
*O*

Ik mag niet zonder J denk ik dus die krijgen jullie er gratis bij hoor.

quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef fietsie het volgende:

[..]
.............. (......................................)
:D

quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef fietsie het volgende:

[..]
........
:D
Spoilers!
  woensdag 9 november 2022 @ 14:46:57 #286
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_206613921
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mag niet zonder J denk ik dus die krijgen jullie er gratis bij hoor.
Denk je niet dat we die sowieso verwachten dan? :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 9 november 2022 @ 14:53:26 #287
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206613999
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef fietsie het volgende:

CUL meet :7
Eensch!
Ze hebben groeps-arrangementen.
https://blacksmoke.nl/groepen-feesten/
Chefs table!

[ Bericht 2% gewijzigd door golfer op 09-11-2022 15:01:32 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_206614013
Beenmergburger?
Whu?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_206614834
Cul meet die dan wel lastig wordt voor de vegans...maar dat ben ik niet, dus IK WIL DAAR OOK ETEN!
pi_206614958
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2022 16:38 schreef Yinny het volgende:
Cul meet die dan wel lastig wordt voor de vegans...maar dat ben ik niet, dus IK WIL DAAR OOK ETEN!
Yinnymeet *O*
Spoilers!
pi_206615311
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:

Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van :{w
Ja, dit. Spreken ze zo slecht Nederlands in de « barbecue scene » in Nederland?
Fijn om te lezen dat het eten goed was want gevoelsmatig komt het over als een bolwerk van clichés.
De prijs valt me alles mee trouwens.
pi_206615451
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef fietsie het volgende:
CUL meet :7
Ja goed idee!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 9 november 2022 @ 18:13:17 #293
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_206615575
Dan ga ik mee :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 9 november 2022 @ 18:34:08 #294
8136 Blues
The only way is up!
pi_206615794
Oh!
Blacksmokemiet :9
Mooie recensie Lucky!
  woensdag 9 november 2022 @ 20:36:24 #295
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206617781
Wie pakt de mogelijke meet op? In een apart topic?
Ik niet.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 9 november 2022 @ 20:41:23 #296
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_206617861
Cul mee-eten wil ik ook wel…

Is Tosca in Rotterdam hier al eens voorbij gekomen?
Vorige week voor de 2e keer daar gegeten binnen een paar maanden en als een Amsterdammer dat doet, dan moet het echt goed zijn.
En dat is het dan ook, een dikke, vette 9,5…
pi_206617958
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2022 20:36 schreef golfer het volgende:
Wie pakt de mogelijke meet op? In een apart topic?
Ik niet.
Knal het binnenkort wel in de SC met een tag naar jou en MadMaster en anderen die me via DM kunnen laten weten dat ze ook mee willen.
Spoilers!
  Moderator zaterdag 12 november 2022 @ 21:21:47 #298
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_206654469
Ga nooit naar La Vista in Mechelen, België, beoordeeld met 4,5 sterren van de 5 op Google. Geen idee wie de hoge beoordelingen hebben gegeven, maar dat kunnen geen echte klanten zijn geweest.

De boter bij het brood vooraf was geschift/ranzig, in de saus van het voorgerecht is de zoutpot gevallen, de bij de reservering als niet gewenst aangegeven paprika lag in hompen op mijn bord, het op de kaart aangegeven kaneelijs bij het dessert was gewoon vanille ijs (bij reclameren was het toch echt butternut/kaneel ijs, volgens de eigenaar) en bij het kaasplankje moest je de bijgeleverde uitlegkaart volgen, alleen lagen er 3 van de 4 kazen in de verkeerde volgorde op het plankje.
De kreeft, waarvoor we het restaurant gekozen hadden, mede op basis van de beoordelingen op Google, hebben we maar niet genomen, die waren bijna niet zichtbaar in het homarium, waar de eigenaar om de 5 minuten iets van de bovenkant van het water liep te scheppen. Zou hij dat 24/7 doen? Denk het niet…

Het personeel is ongeïnteresseerd, er wordt niet gevraagd of je nog iets wil drinken (terwijl de glazen al een tijd leeg staan en de lege flessen al verwijderd zijn).
Voor de ongewenste paprika op het bord werd door de eigenaar wel excuus en een kop koffie van het huis aangeboden.
Desondanks geen aanrader!

[ Bericht 16% gewijzigd door MadMaster op 12-11-2022 21:46:58 ]
  zaterdag 12 november 2022 @ 22:58:29 #299
8136 Blues
The only way is up!
pi_206656035
:'(
  zaterdag 12 november 2022 @ 23:10:33 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206656235
Die slaan we dus maar over. :{w
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 12 november 2022 @ 23:11:40 #301
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206656253
vol
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')