abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_205952364
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?

Het 7 gangen-menu 'Voltaire'

• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk




Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.

Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.



En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.

Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie

Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 12-09-2022 21:09:33 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 12 september 2022 @ 22:12:33 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205953649
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 20:58 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?

Het 7 gangen-menu 'Voltaire'

• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.

Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.

[ afbeelding ]

En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.

Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie

Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_205953807
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 september 2022 23:52 schreef golfer het volgende:
Sinds 1984 niet meer bij Wilma en Albert geweest en nu weet ik weer waarom. :+
Een keer per ongeluk terecht gekomen.. nooit meer.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_205953931
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij Voltaire snap ik de kosten wel. 0,3 FTE per tafel ronddrentelend en nog wat mensen in de keuken aan de gang. Het is het ook wel waard. Liever ruim 400,- voor een fantastische avond dan 100,- voor pizza, Unilever Food Solutions Panna Cotta + een fles middelmatige prosecco bij de Pizzabakkers.

Maar ik schrok wel want in 2019 heb ik voor iets vergelijkbaar 310,-- afgerekend bij Voltaire (blijkens mijn afschriften).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205962591
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :P

Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_205962765
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 19:02 schreef Gripper het volgende:
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :
Betrapt :P Maar het is serieus wel wat meer dan 5 minuten lopen. 1,7 km volgens mijn kaartje. Maar dat donker was inderdaad pas op de terugweg een punt.

quote:
Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Het is echt heel erg de moeite waard, ook al is het een keer op donderdag. Gewoon doen!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205982615
Even wat geveegd, want 't was nodig. Zonde van 't topic anders.
Nu kunnen we weer fris verder.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  vrijdag 16 september 2022 @ 14:20:02 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205996810
Wanneer: 14-9-2022
Waar: Restaurant Bosq, Texel
Wat:
Restaurant Bosq in Den Hoorn zat op deze doordeweekse woensdagavond helemaal vol.
We begonnen met een glas Cava:

Daarna 2 amuses:

Een chip van Texelse schapenkaas met komijn.


Spaanse olijf gevuld met ansjovis en een pepertje met een augurkje.

Je kunt bij Bosq kiezen voor een 4 of 5 gangenmenu van de chef of a la carte bestellen. Wij besloten om het laatste te doen.

1e gerecht.
Voor Blues:

Steak tartare Orientaal met gepofte rijst, sirachamayonaise en ingelegde groentensalade.
Erg lekker en een beetje pittig enhet krokantje van gepofte rijst paste er prima bij.
Voor mij:

Noordzeekrab, flan van sushirijst, groentenvinaigrette en schuim van komkommer en oester.
De flan van sushi heb ik nietr geproeft. Verder vrij weinig krab.

2e gerecht.
Voor Blues:

Ravioli van Texelse schapenkaas met een saus van 3 soorten melk (schaap, geit en koe), zilte groenten en algen-geitenboter.
Goed op smaak, 3 ravioli's.

Voor mij:

Kreeft met gerookte paling, gepofte rode biet, venkel en een saus van unagi (een soort paling).
Weinig kreeft vond ik, volgens mij niet eens een halve kreeft. 1 klein flierpje paling. De gepofte biet had de overhand in dit gerecht.

3e gerecht.
Dit gerecht deelden wij:

Geglaceerde kalfszwezerik met kokoscrème, komkommer, teriyaki, pina en krokante kippenhuid.
2 minimale stukjes zwerezik en veel te zout.

We dronken er een glas Sauvignon Blanc en Merlot bij.

De gerechten waren allemaal erg kleine porties en aan de wat zoute kant.
Tussen de diverse gerechten vonden wij de wachttijd erg lang (1 uur tussen 1e en 2e gerecht), dus daar hebben we wat van gezegd en we besloten dan ook het hierbij te laten.

Kosten, inclusief drank: 142,50

Wat ons betreft te duur voor het gebodene.
Prijs-kwaliteit 6/10.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 16 september 2022 @ 14:33:11 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205996991
Wanneer: 15-9-2022
Waar: Strandafgang 17, de eerste etage, De Koog, Texel.
Wat:

We hadden goede recensies gelezen over een restaurant boven strandtent Paal 17, genaamd 'de eerste etage'.
Mooi ingericht met comfortabele stoelen en als je geluk hebt ook een mooie zonsondergang.
We begonnen met een aperitief: gin-tonic tanqueray black current met 3 blauwe bessen voor Blues en een glas cava voor mij:


Amuse:

Griekse olijven, chips met een dip van rucola en risotto-paddenstoelen-bitterballen.

Hoewel je ook a la carte kunt bestellen besloten wij dit keer voor het 4-gangen menu van de chef te gaan.

Gerecht 1.

Tartaar van tonijn met yuzu-, avocado- en miso-crème en een krokantje van sesam.
Mooi grof gesneden tonijn, perfect van temperatuur en erg lekker van smaak met die crèmes erbij.

2e gerecht.

Op de huid gebakken zeebaars met worteltjes, een bisque met kokos en hazelnootjes en een kroepoek van sesam.
Mooi krokant gebakken zeebaars, heerlijke bisque met die hint van kokos erbij. Topgerechtje!

3e gerecht.

Texelse sukade met knolselderijpuree, cantharellen, zilveruitjes en een halve paddenstoelenbitterbal, groene asperges en balsamicojus.
Perfect gebraden sukade, heerlijke knolselderijpuree met knapperige cantharellen en asperges. Mooi saus.

4e gerecht.


Pistache-crème met sinaasschilletjes, schuim van champagne en limoncello-sorbetijs.
Lekker fris, goede smaken.

Bij de eten dronken we een glas Italiaanse sauvignon blanc en een glas rode shirazwijn.
Allemaal heel erg smakelijk en prima bediening, tempo en porties.

Totaal waren we hiervoor 144,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9/10

Verrassend goed en zeker de moeite waard voor nog een bezoek als we nog eens een keer naar Texel gaan.
Poef.....gone! ©golfer
pi_206167262
Waar?
Bistro Madeleine, Utrecht
Wanneer?
Vorige week dinsdag
Wat at je?
Gefrituurd ei / broodcroutons / saus cepes / boerenham / eendenlever / girolles
Wortel / boterbonen / saus dragon / olijf / gesmoorde biet
en een dessert dat ik alweer vergeten ben.



Impressie?
Bistro Madeleine is een van de beter aangeschreven goedkopere eetgelegenheden in Utrecht. Maar ik was er nog nooit geweest om te eten. Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen) maar dus nog nooit gegeten.

Zelfs op dinsdagavond zat de zaak goed gevuld. Redelijk hoog bral-aap gehalte maar daar hadden we verder geen last van. Verder allemaal vrij basic maar er wordt prima gekookt, zeker voor de bescheiden prijzen die ze er vragen. Klassiek Franse bistrogerechten met een hoofdrol voor de sauzen en hier en daar een moderne twist, inclusief een vegetarische optie. Af en toe ietsjes aan de zoute kant maar allemaal binnen de perken.

Prima tent om af en toe eens laagdrempelig te gaan eten of met wat collega's af te spreken.

Kosten?
65 euro p.p. inclusief een paar biertjes.

Cijfer?
De prijs-kwaliteitverhouding is top. Een 8.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 1 oktober 2022 @ 19:27:56 #221
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206167711
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2022 18:41 schreef stavromulabeta het volgende:
Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen)
Krijgen we daar ook nog een recensie en cijfer van? :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206198122
Waar: Efeze te Turnhout (https://restaurantefeze.be/)
Wanneer: Gisteren
Wat:

Even snel op maandag wat eten, dat is (vooral hier in de omgeving) niet al te makkelijk want op maandag zijn veel van onze standaard adresjes gesloten. Ik had enkele opties gevonden en mijn vrouw heeft gekozen om hier naartoe te gaan. We waren hier nog nooit geweest, en wat ons eigenlijk altijd ervan weerhouden heeft is dat ze geen site hadden en we dus echt niet wisten wat we op het menu konden aantreffen. Dat was nu wel het geval, en dat zag er lekker uit allemaal en op de foto's op Google ook. En het is zeker goed bevallen! Super vriendelijke eigenaar, lekker vers en smakelijk eten. Leuk om een keer te doen als je eens wat anders wil eten.

Vooraf kregen we heerlijk vers turks brood (warm) met heerlijke kruiden olie erop en een dip saus er bij, helaas niet op de foto, was al op voordat ik er aan dacht. Omdat we er vanuit gingen dat de porties aardig groot waren, en wij niet zo'n grote eters zijn het voorgerecht overgeslagen, ook al zagen die op de kaart er ook heerlijk uit.

Voor mijn vrouw de Yoghurtlu Adana, rundsvlees met pepers en tomaten en yoghurt saus:


Voor mij Dana Sis, Kalfsvlees met amarettosaus (heerlijk rose gegrild en super mals):


We kregen er echt heerlijke rijst bij en gebakken aardappels.

Cijfer: Voor deze keuken, kwaliteit van het eten en prijs/kwaliteit toch wel een dikke 8-, het is natuurlijk niet te vergelijken met een sterrenzaak maar alles is vers, personeel super vriendelijk, en het smaakte echt prima. Komen hier zeker terug als we eens een keer iets anders willen eten.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:01:10 #223
8136 Blues
The only way is up!
pi_206198209
Ziet er heerlijk en genoeg uit ^O^
Een 'gewoon' (dus geen sterren-) restaurant zou altijd! goede kwaliteit moeten leveren vind ik ;)
pi_206198246
Waar: Puur te Turnhout (https://www.heizijde99.be/)
Wanneer: Afgelopen Zondag
Wat:

Puur is een soort tapa achtig concept waarbij je gerechtjes deelt die iets groter zijn dan normale tapa's. We kwamen hier voor de late lunch en deelde dus maar enkele gerechtjes, en we zijn zoals al in de eerdere recensie te lezen is zijn wij kleine eters. Dit was dus ruim voldoende voor ons.

We begonnen met de (alcoholvrije) huis cocktail welke een heerlijke start was, smaakte echt naar de herfst en paste perfect bij het weer toen. Je krijgt vervolgens lekker vers brood en heerlijke frisse olijfolie.

Gerookte kip, kaitaifi, graanmosterd:


Tonijn tartaar, maki en Gyoza van edame en hoisin saus:


En toen nog een dessert gedeeld, appeltjes met bourbon en amandel:


Cijfer: 8,5
pi_206198279
Dubbel
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:18:28 #226
8136 Blues
The only way is up!
pi_206198371
Ook weer mooie gerechten :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_206198380
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:18 schreef Blues het volgende:
Ook weer mooie gerechten :9
Ik had wel een associatie met die sigaar in het ijs _O-
:D

Met een paar flessen champagne erbij had het gekund inderdaad
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 20:03:25 #228
63722 z80
I fink you freaky
pi_206203369
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:18 schreef Blues het volgende:
Ook weer mooie gerechten :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Braadappel. Een Duits klassieker.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_206203873
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.




Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:


Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:


Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:


Varkenswang met buikspek:


Zalm:


Braam chocolade gember munt:


Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:


Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 20:51:27 #230
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206204182
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Zijn die borden nou zo groot of die gerecjten zo klein? Dat viel me vooral op bij de zalm overigens, misschien niet handig gepresenteerd? Daarnaast viel ik ook over de beschadiging op foto van de "bloempot" bij de panja puri, noem me een snob _O-
Maar een 9,5 is natuurlijk wel bijna perfect, dan mag ik daar op letten :P klinkt in ieder geval goed, mag ik vragen wat jullie kwijt waren?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206204360
Ik ging vanavond ook uit eten.

Op het menu:

Pompoensoep met kokos, pitjes en wat koriander


Hachee met een Indisch tintje en rode kool stamppot


Yoghurt, geconfijte sinaasappel, speculaas en slagroom

Waar at ik dit?


Mooi initiatief door het hele land heen.
Hun missie: mensen met elkaar verbinden, contact leggen, eenzaamheid verminderen. Omdat eten verbindt is de link snel gelegd en op diverse plaatsen kookt een professionele kok, samen met diverse vrijwilligers elke week een driegangenmenu wat gezamenlijk aan grote tafels genuttigd wordt.

Kosten: normaal 7,50 euro.
Voor mij was het gratis, ik was uitgenodigd voor een informatief praatje, zo net voor het eten.

De soep was geweldig, lekker romig en pompoen en kokos past prima.
Hachee was goed op smaak, had duidelijk al uuuuuren geprutteld O+
En de toet was verrassend lekker, normaal houd ik niet zo van de combi yoghurt en sinaasappel. Misschien dat de speculaas het samen bracht.

Cijfer: 10/10!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_206205026
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]

Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]

Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]

Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]

Zalm:
[ afbeelding ]

Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Pani puri, bijna ;)
Was dit een sterrentent? Heerlijke gerechten allemaal :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206205112
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging vanavond ook uit eten.

Op het menu:
[ afbeelding ]
Pompoensoep met kokos, pitjes en wat koriander

[ afbeelding ]
Hachee met een Indisch tintje en rode kool stamppot

[ afbeelding ]
Yoghurt, geconfijte sinaasappel, speculaas en slagroom

Waar at ik dit?
[ afbeelding ]

Mooi initiatief door het hele land heen.
Hun missie: mensen met elkaar verbinden, contact leggen, eenzaamheid verminderen. Omdat eten verbindt is de link snel gelegd en op diverse plaatsen kookt een professionele kok, samen met diverse vrijwilligers elke week een driegangenmenu wat gezamenlijk aan grote tafels genuttigd wordt.

Kosten: normaal 7,50 euro.
Voor mij was het gratis, ik was uitgenodigd voor een informatief praatje, zo net voor het eten.

De soep was geweldig, lekker romig en pompoen en kokos past prima.
Hachee was goed op smaak, had duidelijk al uuuuuren geprutteld O+
En de toet was verrassend lekker, normaal houd ik niet zo van de combi yoghurt en sinaasappel. Misschien dat de speculaas het samen bracht.

Cijfer: 10/10!
_O_ O+
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:37:41 #234
5428 crew  miss_sly
pi_206205242
Ik ben verder aan het aanvullen in het recensietopic, en ik kwam deze recensie tegen:

quote:
1s.gif Op donderdag 22 juli 2021 09:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren :+

Want ik ging uit eten.

En wel hier https://smakenrad.nl/
[ afbeelding ]

Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)

View
[ afbeelding ]

Voor
[ afbeelding ]
Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.

Hoofd
[ afbeelding ]
Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.

Na
[ afbeelding ]
Chocoladetaartje

View
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun terras.

Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.

Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!
Geen cijfer vermeld. Moet deze wel opgenomen in het overzicht?

Ik kom er wel een aantal meer tegen zonder cijfer. Wat is daarvan de bedoeling?

[ Bericht 1% gewijzigd door miss_sly op 04-10-2022 21:46:00 ]
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206205483
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:37 schreef miss_sly het volgende:
Ik ben verder aan het aanvullen in het recensietopic, en ik kwam deze recensie tegen:
^O^ _O_ ^O^
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_206205668
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]

Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]

Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]

Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]

Zalm:
[ afbeelding ]

Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Dat ziet er goed uit ^O^ :9 de volgorde van de kaas lijkt me alleen niet helemaal logisch :?
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:55:22 #237
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_206205739
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.

Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
afbeelding ]

Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Morbier
pi_206209408
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Pani puri, bijna ;)
Was dit een sterrentent? Heerlijke gerechten allemaal :9
Geen ster, wel bib gourmand.

----

mag ik vragen wat jullie kwijt waren?

Ja hoor, "slechts" 110 euro incl. drinken. Vandaar dat het hier ook altijd stampvol zit zelfs op dinsdag al vroeg in de avond, 3 gangen menu met 2 amuse's kost 38 euro. Bij menig eetcafe of bistro ben je dat ook kwijt.

------

de volgorde van de kaas lijkt me alleen niet helemaal logisch :?

Dat viel toch echt reuze mee, die oude remeker was toch echt wel de sterkste van allemaal, het ging echt wel mooi van een lichte kaas naar steeds zwaarder. Maar waren geen overdreven zware kazen bij, allemaal zeer toegankelijk.

Trouwens nu je het zegt je doelt natuurlijk op de volgorde hoe het ligt op het bord, dat was andersom - diegene die de kaas kwam uitleggen draaide het bord dan ook gelijk om (serveerster had het verkeerd neergezet) zodat je begon bij de brie.

[ Bericht 9% gewijzigd door anndb op 05-10-2022 09:58:46 ]
pi_206299310
Waar: Argentino Turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Ik moest gisteren naar het ziekenhuis en het liep allemaal wat uit dus het werd voor ons doen best laat. Ik dacht laten we snel een hapje eten gezien we toch vlakbij de stad zijn. We kwamen aan bij Argentino maar die was nog niet open, 18 uur pas. Nog druk met de voorbereiding. Geen probleem, even buiten in het zonnetje op de grote markt gezeten op een bankje. Toen we terug kwamen en bestelde zei de eigenaar omdat jullie moesten wachten en na het doorgeven van de bestelling krijg je van mij wagyu ipv wat je besteld hebt. Wel met de sauzen we hadden een peper steak en champignon steak. Vooraf krijg je zoals vorige keer ook heerlijk vers brood.




Wil je vlees, dan blijft dit een top tentje.

Cijfer 8.5 / 10
Kosten: 65 eur

Vriendelijkheid eigenaar 10/10, die trouwens alles alleen doet. Bediening, koken alles

[ Bericht 4% gewijzigd door anndb op 12-10-2022 17:13:15 ]
pi_206302405
Oh, wat zonde.. Zo'n lekker stuk vlees met saus bedekken.... -O-
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')