abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 9 september 2020 @ 17:23:24 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194974010
Wanneer: 8 september 2020
Waar: Vooges, strand Zandvoort.
Wat:
In het kader van onze septembervakantie en de restaurantweek eerst lekker een strandwandeling gemaakt en daarna gegeten bij Vooges Strand. (aanbieding: 4 gerechten van de kaart uitzoeken voor de prijs van 3 gerechten)

Met een glaasje Spaanse sauvignon blanc begonnen wij allebei met

zalm tataki met kimchi, yuzumayonaise, furikake en wasabi-kroepoek.
Lekkere zalm en begeleidende groentes, maar helaas was de kroepoek oud en taai.

Tussengerecht:

Voor ons allebei de bisque van homard oftewel kreeftensoep. Heerlijk met een scheutje cognacroom en stukjes echte kreeft erin.

Hoofdgerecht:

Voor Blues ravioli met rode biet, sjalot en aardappeltruffel, room en Parmezaan. Lekker, maar jammer dat de saus erg dun (soepachtig) was.


Ik had de gegrilde kalfs-ribeye met seizoensgroente, paddenstoelensaus, trostomaatjes en friethoesfrieten.
Mooi medium-rare gebakken en prima van smaak met een heerlijk sausje.


Dessert:

Voor Blues 3 smaken ijs (vanille, mango en mokka) met vruchtencoulis en fruit.

Ik had gekozen voor chocolademousse met brownies en gekarameliseerde ananas.
Ook allebei lekkere desserts!

Voor een 'strandtent' allemaal prima kwaliteit eten en vriendelijke bediening!

Totale kosten, inclusief wijn en water: 99 euro
Prijs/kwaliteit: 8/10.
Poef.....gone! ©golfer
pi_195031729
Ziet er goed uit :Y
Sowieso wil ik als trouwe lurker van dit topic iedereen een compliment geven voor hun recensies _O_
Ik heb daardoor restaurants leren kennen waar ik anders nooit van gehoord zou hebben gehad
pi_195046530
Waar: L’orangerie Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

We hadden een Social Deal bon omdat mijn ouders het hier heel goed vonden, en die hadden er ook een gekocht. Ik moet zeggen; service perfect! Kunnen veel restaurants nog wat van leren. Extreem vriendelijk en volle aandacht. Echt top, zelfs in vele duurdere zaken zelden zo’n goede maar niet overdreven aandacht gehad. Op dat punt 10/10.

Het eten:

We kregen eerst een broodje met boter olie en zout, was lekker krokant en goed brood


Amuse was een rilette van vis, welke werd niet vermeld. Was oke


Tartaar van zalm, beetje flauw


Mijn vrouw had thaise soep met paddenstoelen die was heerlijk!


Ik had gambas en knoflook olie, vond ook dat maar braafjes en niet eruit springen


Toen had mijn vrouw biefstuk, was gewoon goed niks op aan te merken top


Ik had schol met spaanse pikante saus en mosselen was ook super


Dessert kaas voor mijn vrouw


En ik iets met mokka (geen idee meer precies)


Kosten: social deal zelf was geloof ik 28pp, moest 44 bij betalen zonder fooi. Hadden 2 cocktails, fles bruiswater en 3 frisdrank.


Al met al lekker gegeten, service top top, hoofd en dessert super/lekker. Voorgerechten werden we niet door omver geblazen. Cijfer denk een goede 7,5?
  vrijdag 18 september 2020 @ 12:47:06 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195126749
Wanneer: 17-09-2020
Waar: Restaurant 't Schippershuis in Terherne.
Wat:

Onze laatste vakantiedag in Friesland afgerond met een etentje bij het hoog gewaardeerde restaurant 't Schippershuis in Terherne.
Vanwege Covid-19 hadden ze binnen alle tafels anders gearrangeerd en sinds een dag ervoor ook nieuwe, prima zittende stoelen aangeschaft.

Kort na binnenkomst kregen we een kleine amuse:

Mousse van zoete aardappel, gepofte rijst en chorizo.

Voorgerecht.
Blues:

Koude,gebrande kabeljauw, bundelzwam ,aardappelsalade, tuinkers, gefrituurde lotusbloem en gerookte knoflook. Best een behoorlijk groot voorgerecht vanwege de aardappelsalade. Wel erg lekker.

Ik:

Gebakken coquille, pompoen, venkel, krokante spek en schuim van pernod.
2 kleine coquilles en van de pernod was weinig te proeven. Viel een beetje tegen.

Hoofdgerecht.
Voor Blues:

Surf & Turf: varkenswang, rode gamba, aardpeer, mais en polenta.
Smakelijk.

Voor mij:

Op de huid gebakken filet van snoekbaars, venkel, parelgort, radijs en een saus van dille.
Prima gebakken snoekbaars, de saus was te waterig en erg vlak van smaak.

Bij de hoofdgerechten werd salade, rabarber en friet geserveerd:


Kosten, inclusief wijn en water: 89,75 euro.

7/10
Poef.....gone! ©golfer
pi_195127055
Jammer zeg dat jouw (golfer) sauzen niet zo smakelijk waren
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 september 2020 @ 13:07:49 #206
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195127148
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer zeg dat jouw (golfer) sauzen niet zo smakelijk waren
En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen. :Y
Poef.....gone! ©golfer
pi_195127169
quote:
9s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:07 schreef golfer het volgende:

[..]

En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen. :Y
Ja, saus maakt een gerecht. Groot saus-fan hier :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_195127584
quote:
9s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:07 schreef golfer het volgende:

En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen. :Y
Ja, dit heb ik ook altijd zo gedacht :Y

Het ziet er wel heerlijk uit, alleen vind ik die frieten niet passen op de een of andere manier.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 18 september 2020 @ 13:37:45 #209
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195127810
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:26 schreef Isabeau het volgende:


Ja, dit heb ik ook altijd zo gedacht :Y

Het ziet er wel heerlijk uit, alleen vind ik die frieten niet passen op de een of andere manier.
Klopt. Ik vind sowieso dat men niet standaard bij elk gerecht hetzelfde garnituur moet serveren. Pas dat aan.
Poef.....gone! ©golfer
pi_195143768
Waar: Bonnefooi, Roosendaal
Wanneer: Vrijdag 18 september 2020

Wat:
Voor ons samen een Bonnefooi Chefs Table. Een schotel voor minimaal twee personen met verrassingen van de chef.

Couscoussalade, salade, rendang, varkensstoofvlees, viscurry, aubergine tempeh, kippenbout, platbrood, friet, jasmijnrijst, currysaus, cocktailsaus, pitasaus met knoflook.

Als dessert hebben we nog een stuk snickerstaart gedeeld :9~

Impressie:
Leuk! Het eten bij Bonnefooi is een mengeling van Indiaas, Surinaams en Midde-Oosters. Als je langs loopt lijkt Bonnefooi een klein restaurant maar binnen blijkt het gebouw heel diep te zijn. Gelukkig, want ze zaten echt vol. Zodra er een tafel leeg was, kwamen er weer nieuwe gasten zitten.
De eigenaren en het personeel zijn lekker jong, allemaal twintigers. De inrichting is hip. Er is niet een stijl maar het is een mengelmoes van diverse stijlen die toch bij elkaar passen. De meeste mensen zullen zich hier thuis voelen.

Onze Chefs Table was verschrikkelijk lekker. De aubergine tempeh was de hit van de avond. Zo zacht en smaakvol. Eigenlijk viel niets tegen. De sauzen waren enorm goed. Het leuke van zo'n schotel is dat je nog eens een nieuwe combinatie probeert. Rendang met friet en cocktailsaus blijkt best fijn :D

In het begin had het personeel even weinig overzicht. We hebben een half uur op de kaart moeten wachten. Men ging er vanuit dat de kaart op tafel stond maar dat was in dit geval niet zo. Toen dat eenmaal opgelost was, verliep alles prima en vlot. De fles water werd geserveerd in een koeler, dat is altijd fijn.
Er stond, zoals bij veel restaurants, te veel spullen op tafel. Bloemen, drankkaarten, een kaars en nog iets. Plus onze fles water. Dat is op een klein tweepersoonstafeltje gewoon te veel, vooral als er zo'n grote schaal eten bij komt.

Prijs: 60,50 voor twee Chefs Table, 1 grote en 1 kleine bruiswater, 1 pils en een stuk taart.

Cijfer: 9
Spoilers!
pi_195144008
Bohh! LS :9

Ik moet nog even gaan zitten voor ons diner van donderdag.
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 19 september 2020 @ 12:33:39 #212
8136 Blues
The only way is up!
pi_195144851
Wat een heerlijke gerechten Lucky :9
pi_195147096
Leuk zeg zo'n verrassingsschotel! En allemaal lekkers. Snickerstaart moet ook echt zo lekker zijn :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 27 september 2020 @ 13:38:26 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195284356
Wanneer: 26-9-2020
Waar: Duin en Kruidberg in Santpoort
Wat:

Vrijwel om de hoek van ons huis ligt het landgoed Duin en Kruidberg met voorheen in het landhuis 2 restaurants: brasserie DenK (in de kelder gevestigd) en het met een Michelinster onderscheiden restaurant De vrienden van Jacob. Het complex heeft een nieuwe eigenaar gekregen en vanwege Covid-19 is het sterrenrestaurant al een paar maanden dicht en chef-kok Alain Alders gaat weg. (in de praktijk is hij dat al).
Het landhuis:

Beide restaurants zijn nu, mooi en ruim ingericht, op de begane grond voorlopig samengevoegd tot 1 restaurant.
De kaart bestaat uit 3 gedeeltes: 'Uit de grond' (vegetarisch), 'Van het land' (vlees) en 'Uit het water' (vis). Elk onderdeel heeft diverse keuzes uit voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. En... je kunt kris-kras door elkaar uit elk menu gerechten kiezen.

Wij hadden gekozen voor 3-gangen zonder dessert en als eerste kregen wij een amuse:

kroepoek met een tomatendip.

Voorgerechten.
Blues had gekozen voor 1 van de vegetarische tussengerechten als voorgerecht:

Kiwi, puree van doperwten, dragon, avocado en ricotta. Heerlijk!

Voor mij:

Steak tartare van kalfsvlees met kwartelei en Amsterdams zuur. Mooi opgemaakt en erg lekker.

Tussengerecht:

Voor ons allebei hetzelfde gerecht:

gebakken eendenlever met geroosterde hazelnoot, bloemkoolcrème, bloemkool, granaatappel en met een jus van gerookte noten.
Wat ons betreft een topgerecht!

Hoofdgerechten:

Voor Blues:

Sousvide gegaarde entrecote met baba ganoush, seizoensgroenten,salsa verde en een jus gemaakt van tomaat en kalfsvlees. Lekker stukje vlees, door de sousvide garing soms wel een beetje aan de taaie kant.

Ik:

Gebakken heilbot met risotto, mayonaise, snijbonen en sugarsnaps en een krokantje van rijst. Mooi van smaak allemaal.

Bij het eten dronken we, naast plat en bruisend water, een glas witte sauvignon blanc en voor Blues bij haar vleesgerecht een rode valpolicella ripasso.

Totale prijs, inclusief drank en water: 115,50 euro
Conclusie: de samenvoeging van de twee restaurants is voorlopig een prima oplossing en de kwaliteit van het eten is verder gewoon goed gebleven.
8/10
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 september 2020 @ 13:59:13 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195284979
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 september 2020 11:31 schreef Lonaa het volgende:


Ik moet nog even gaan zitten voor ons diner van donderdag.
We wachten nog steeds...
Poef.....gone! ©golfer
pi_195287222
Dat kiwigerecht van Blues :9
pi_199317544
De terrassen zijn open, tijd om dit topic weer een kickje te geven. Ik heb helaas geen foto's, ik bedacht me pas thuis dat ik een recensie wilde schrijven :)

Locatie: Abel te Poortugaal

Wat hadden we: Een eggs Benedict met zalm, 2 tosti's en een Abel burger met rundvlees, cheddar, Romaine sla, augurk en nachos (lunch).

Dit was mijn eerste eggs Benedict, ik kan het dus niet vergelijken. Wel vond ik het erg lekker. Tosti's ham/kaas spreken voor zich en de Abel burger was ook prima.

Hoewel het eten op zich prima was, vond ik het wel karig voor de prijs die je betaald. We kwamen erachter dat je flink meer betaald voor de gerechten wanneer je op het terras zit dan wanneer je afhaalt. Natuurlijk moeten de bediening en afwashulp ook betaald worden, maar bij sommige gerechten bijna het dubbele vragen is best gortig. Nog een minpuntje: er lag geen aankleedkussen oid op de plek waar je je kind kan verschonen. Baby lag op een hard oppervlakte. Krijgt ie niks van, maar comfortabel is anders. Verder was de bediening keurig. Niks op aan te merken.

We waren voor het eten plus 1 koffie, 2 siroop en een smoothie 53,00 kwijt.

Cijfer: 7,5. Prijs/waar voor je geld beneden maat, eten lekker en bediening netjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sunshine1982 op 07-05-2021 18:22:07 ]
pi_199345469
Waar: Mireneau Turnhout
Wanneer: Vandaag
Wat:

Spaghetti Vongole


Belgie is ook weer open, dus vandaag lunch op het terras. Spaghetti Vongole, bij een restaurantje hier vlakbij. Is normaal ook geen culinair groot goed, maar wel altijd lekker. Vandaag was het smakelijk, maar minder dan normaal. Logisch misschien ook voor een eerste dag (uren) open. Bediening ook nieuw vooral, snap ik wellicht ook wel na een half jaar dicht. Het was lekker om weer eens buiten de deur te eten, niet speciaal wel smakelijk.

6,5/10.
pi_200482695
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren :+

Want ik ging uit eten.

En wel hier https://smakenrad.nl/


Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)

View


Voor

Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.

Hoofd

Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.

Na

Chocoladetaartje

View




Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun terras.

Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.

Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!

[ Bericht 50% gewijzigd door Cat-astrophe op 22-07-2021 09:48:42 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_200482859
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juli 2021 09:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren :+

Want ik ging uit eten.

En wel hier https://smakenrad.nl/
[ afbeelding ]

Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)

View
[ afbeelding ]

Voor
[ afbeelding ]
Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.

Hoofd
[ afbeelding ]
Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.

Na
[ afbeelding ]
Chocoladetaartje

View
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun .

Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.

Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!
Wat gaaf!
  donderdag 22 juli 2021 @ 12:11:10 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200485073
Je betaalt dus vooral voor het concept. Het eten is zo te zien inderdaad niet bijzonder en der service dus ook niet.
Ik sla over.
Poef.....gone! ©golfer
pi_200485936
Jammer want het concept is aardig aan de prijs. Maar wel weer een ervaring rijker :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200514126
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.




8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
pi_200517112
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Mooie steak tartare!
pi_200517469
quote:
3s.gif Op woensdag 9 september 2020 17:23 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 8 september 2020
Waar: Vooges, strand Zandvoort.
Wat:
In het kader van onze septembervakantie en de restaurantweek eerst lekker een strandwandeling gemaakt en daarna gegeten bij Vooges Strand. (aanbieding: 4 gerechten van de kaart uitzoeken voor de prijs van 3 gerechten)
[ afbeelding ]
Met een glaasje Spaanse sauvignon blanc begonnen wij allebei met
[ afbeelding ]
zalm tataki met kimchi, yuzumayonaise, furikake en wasabi-kroepoek.
Lekkere zalm en begeleidende groentes, maar helaas was de kroepoek oud en taai.

Tussengerecht:
[ afbeelding ]
Voor ons allebei de bisque van homard oftewel kreeftensoep. Heerlijk met een scheutje cognacroom en stukjes echte kreeft erin.

Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Voor Blues ravioli met rode biet, sjalot en aardappeltruffel, room en Parmezaan. Lekker, maar jammer dat de saus erg dun (soepachtig) was.

[ afbeelding ]
Ik had de gegrilde kalfs-ribeye met seizoensgroente, paddenstoelensaus, trostomaatjes en friethoesfrieten.
Mooi medium-rare gebakken en prima van smaak met een heerlijk sausje.


Dessert:
[ afbeelding ]
Voor Blues 3 smaken ijs (vanille, mango en mokka) met vruchtencoulis en fruit.
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor chocolademousse met brownies en gekarameliseerde ananas.
Ook allebei lekkere desserts!

Voor een 'strandtent' allemaal prima kwaliteit eten en vriendelijke bediening!

Totale kosten, inclusief wijn en water: 99 euro
Prijs/kwaliteit: 8/10.
Bestaat nep kreeft ook?
pi_200517647
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Ohhh die steak tartare :9 O+
  zaterdag 24 juli 2021 @ 11:09:14 #227
131800 Tarado
capô de fusca
pi_200517895
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 10:42 schreef Moass het volgende:

[..]

Bestaat nep kreeft ook?
Goeie vraag, die sturen we door aan Hiske Versprille en Herman den Blijker

https://www.volkskrant.nl(...)-verpesten~bb631e88/
  zaterdag 24 juli 2021 @ 11:35:52 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200518300
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 10:42 schreef Moass het volgende:

Bestaat nep kreeft ook?
Leuk dat je nog even terugkomt op een review van bijna een jaar geleden, maar er wordt inderdaad gesjoemeld met kreeftachtigen. En behalve rivierkreeft wordt er ook surimi wel eens gebruikt om door te gaan als kreeft.
Poef.....gone! ©golfer
pi_200518339
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 11:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Leuk dat je nog even terugkomt op een review van bijna een jaar geleden, maar er wordt inderdaad gesjoemeld met kreeftachtigen. En behalve rivierkreeft wordt er ook surimi wel eens gebruikt om door te gaan als kreeft.
Dan is het niet nep maar gewoon geen kreeft.
  zaterdag 24 juli 2021 @ 11:44:32 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200518428
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 11:38 schreef Moass het volgende:

Dan is het niet nep maar gewoon geen kreeft.
Klopt, maar wordt geserveerd als zijnde kreeft.
Poef.....gone! ©golfer
  Behulpzaamste user 2022 zaterdag 24 juli 2021 @ 11:45:38 #231
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_200518446
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Ook weleens gegeten, lang geleden. Was toen ook top!
hier denk ik nog even over na ......
pi_200526184
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Wat tof dat ze naar je wens kruiden! Dat gebeurt niet snel.
Ossenhaas met blauwe kaas en jus :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200539203
Waar: Mijn Keuken, Wouw
Wanneer: Gisteren

Ik had mijn vriendin 1,5 jaar geleden om haar eens mee uit eten te nemen naar een mooi restaurant. Toen kwam Corona. Gisteravond eindelijk de belofte waar gemaakt. Ze was in het begin wat sceptisch over de ervaring, maar aan het einde van de avond was ze helemaal overtuigd.
Gisteravond dus een diner bij Mijn Keuken in Wouw, een leuk klein plaatsje in Brabant, vlak bij de Belgische grens. Een mooi, relatief klein, restaurant.

Ik ben er ooit, een jaar of 8-10 geleden, al eens geweest en wilde graag nog eens terugkomen. En het was fantastisch. Ik ga alleen wat foto's plaatsen met een korte beschrijving (voor zover ik het gisteravond kon noteren). Geen beoordeling per gerecht. Ik heb van alles genoten.
De wijnen die erbij werden geserveerd pasten heel mooi.


Bonbon witte chocola met blauwschimmelkaas
Watermeloen met geitenkaas
Tartelette met parmezaan en zwammetjes
Tartelette met olijf en radijsjes


BuffelYoghurt met plakjes biet, zoutzuur van sjalotjes, spinazie, dille en kruidenolie en honing


Carpaccio van langoustine met diverse zilte groenten, grapefruit en kuit van haring


Hamachi / Dutch yellow tail / geelvinmakreel - tartaar met avocado en een kruidige bouillon


Gestoomde noordzeeschol, schuim van prei, saus van prei, ansjovis, zeekraal en dachi, zoetzure prei, gegrilde prei


Oosterschelde zeebaars, geroosterde bospeen met komijn, spinazie, mousse van peen / sinaasappel en saus met valdoval


Entrecote nederlandse melkkoe met cantharellen, knolselderij met madeirajus


IJs van hibiscus, parfait van kers, amarenenschuim en soort nogatine


Red velvet met popcornvulling
Madeleine met citroen / frambozenvulling
Bonbon met basilicum
Sticky Toffee pudding

We waren in totaal 255 EUR kwijt voor een aperitiefje, de twee menu's, de wijn en thee en koffie na afloop. Het was een heerlijk avondvullend programma zodat we om 22:30 uiterst voldaan terugreden naar de B&B in de buurt. Als ik dan toch een minpunt van de avond moet noemen: het weer.......Ik had gehoopt op zomers weer zodat we hadden kunnen wandelen naar en van het restaurant.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 25 juli 2021 @ 15:30:43 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200540313
Ziet er prima en lekker uit, Pee. :Y)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200541354
quote:
14s.gif Op zondag 25 juli 2021 15:30 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima en lekker uit, Pee. :Y)
Yup :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 25 juli 2021 @ 17:02:05 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200541498
Mijn Keuken ziet er heerlijk uit :9
Spoilers!
  zondag 25 juli 2021 @ 17:13:50 #237
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200541615
Kijk Wouw daar wonen mijn ouders vlakbij. Daar eens een keer gaan eten :Y)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_200541923
Ziet er geweldig uit ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_200547447
Oh wat lekker lekker allemaal :9
pi_200654647
Waar: Mireneau Turnhout
Wanneer: Gisteren

Mijn ouders zijn aan het klussen in onze nieuwe woning, en we hadden daarna honger. Bedoeling was om steppegras te gaan eten, maar die was gesloten. Toen maar naar een andere brasserie waar we vaker komen en smakelijke gerechten heeft.

Hebben twee voorgerechtjes gedeeld met zijn 4en gezien de porties (voor ons doen) nogal groot zijn.

Garnaal/kaas kroketten met bloemkool pesto en geconfijte tomaat.
Gravad Lax




Volgend als hoofd:
Steak tartare


Stoofvlees


Rogvleugel met kappertjes/boter saus


Kabeljauw met mousseline saus en garnaaltjes


Mijn vader vroeg of 'ie nog een ei dooier kon krijgen op zijn steak tartare maar ze hadden geen eitjes. Dat was wel weer vreemd. Verder alles lekker op smaak, porties wel wat groot maar dat zijn we gewend hier in belgie, en prima. Iedereen lekker gegeten.

Kosten: 180 euro geloof ik met wat drankjes. Niet precies op gelet.
Cijfer: 7,5/10

Mireneau is een prima bistro/brasserie met lekkere gerechten, niet om super speciaal uit eten te gaan maar wel gewoon lekker eten.
pi_200692307
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren

We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.




Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes

Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
pi_200737354
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag

Door corona was ons potje met leuke dingen budget wat meer gevuld, en het was ons 14 jarig samenzijn jubileum, dus de knoop doorgehakt, en hier een paar maanden gereserveerd voor de lunch. De kaart is dan hetzelfde als met diner, maar de plekken zijn makkelijker te reserveren.

Aankomst was wat ad-hoc, we gingen met de trein, en waren van plan nog wat van Zwolle te zien voordat we bij de Librije moesten zijn. Echter regende het net toen we langs het restaurant liepen, dus even gevraagd of we misschien een half uurtje eerder konden beginnen. De goed geoliede machine gaf geen krimp, en zo gevraagd, zo gedaan.

Het is een oud pand, dus wat kruipdoor-sluipdoor, maar de overdekte binnenplaats is dus waar het restaurantgedeelte is, en dat is daardoor lekker ruim van opzet. Als ik oude foto's bekijk, hoefden ze weinig tot geen tafels te verwijderen om het 1,5m proof te maken. Dus je zit lekker in je eigen bubbel, je krijgt niks mee van de andere tafels, tenzij je er echt naar gaat luisteren.

Eenmaal zittend werden we gevraagd of we een aperitief wensten, jazeker, en kregen we wat mondvermaakjes tijdens het grasduinen door het menu. Dat is vrij simpel, 7 of 10 gangen normaal, en een vega-variant met ook twee opties qua gangen. Er zijn wat supplementen als een extra gang te kiezen, of kaas ipv een van de toetjes, en dan ben je er wel. Gelukkig niks van die verassingsflauwekul, je ziet wat je besteld.

Wij kozen voor het 7 gangen menu, met 1 supplement (zwezerik met pinda), kaas voor mijn lief als dessert, en beiden een wijnarrangement.

We aten oa;
- Noordzeekrab, ganzenlever en tulp (met een dr. Loosen Riesling)
- Geschroeide langoustine, verveine, kombucha en sap van broccoli.
- Koningsvis "shabu-shabu"
- Gul, een jonge kabeljauw, hooi en zwarte knoflook. (met een Johnson&Johnson Chardonnay om voor te knielen)
- Snoekbaars, appelstroop en zolderspek
- Dry aged "T-bone" van boerderij-eend met een 100% cabernet-sauvignon
- Zwezerik met pinda en garnaaltjes,
- Voor mij Hollandse kers, rauwe amandel en moerasspirea, en voor mijn lief dus de kaas.

Alle gerechten waren spot-on zoals dat dan heet, de smaakcombinaties werkten gewoon allemaal goed, ook icm de wijnen. We zijn een paar keer eerder in een type restaurant als dit geweest, en dan was het menu soms wat spannender, met hogere pieken en lagere dalen, en het blijft persoonlijke smaak, maar dit is meer een solide hoog niveau te noemen, met toch echt een eigen signatuur.

Er is uiteraard een keur aan personeel die je op je wenken bedient, en zich comfortabel voelen in hun omgeving, dus vriendelijk en netjes, maar niet stijf, maar ook niet té joviaal. Zowel Jonnie als Thèrése kwamen een keer of twee langs de tafel om gerechtjes of wijnen toe te lichten, ook leuk.

Al met al was het de gehoopte fantastische ervaring, en zeker het geld waard voor een keer, maar het is zelfs in de wereld van dit soort restaurants, wel leuk aan de prijs.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_200737386
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 12:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren

We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes

Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
Slordig bord met die zalm. Jammer dat dit tegenviel. Als ze het niet kunnen moeten ze het ook niet op de kaart zetten. Zou het wel aangeven als ik jou was.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200737410
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag

Door corona was ons potje met leuke dingen budget wat meer gevuld, en het was ons 14 jarig samenzijn jubileum, dus de knoop doorgehakt, en hier een paar maanden gereserveerd voor de lunch. De kaart is dan hetzelfde als met diner, maar de plekken zijn makkelijker te reserveren.

Aankomst was wat ad-hoc, we gingen met de trein, en waren van plan nog wat van Zwolle te zien voordat we bij de Librije moesten zijn. Echter regende het net toen we langs het restaurant liepen, dus even gevraagd of we misschien een half uurtje eerder konden beginnen. De goed geoliede machine gaf geen krimp, en zo gevraagd, zo gedaan.

Het is een oud pand, dus wat kruipdoor-sluipdoor, maar de overdekte binnenplaats is dus waar het restaurantgedeelte is, en dat is daardoor lekker ruim van opzet. Als ik oude foto's bekijk, hoefden ze weinig tot geen tafels te verwijderen om het 1,5m proof te maken. Dus je zit lekker in je eigen bubbel, je krijgt niks mee van de andere tafels, tenzij je er echt naar gaat luisteren.

Eenmaal zittend werden we gevraagd of we een aperitief wensten, jazeker, en kregen we wat mondvermaakjes tijdens het grasduinen door het menu. Dat is vrij simpel, 7 of 10 gangen normaal, en een vega-variant met ook twee opties qua gangen. Er zijn wat supplementen als een extra gang te kiezen, of kaas ipv een van de toetjes, en dan ben je er wel. Gelukkig niks van die verassingsflauwekul, je ziet wat je besteld.

Wij kozen voor het 7 gangen menu, met 1 supplement (zwezerik met pinda), kaas voor mijn lief als dessert, en beiden een wijnarrangement.

We aten oa;
- Noordzeekrab, ganzenlever en tulp (met een dr. Loosen Riesling)
- Geschroeide langoustine, verveine, kombucha en sap van broccoli.
- Koningsvis "shabu-shabu"
- Gul, een jonge kabeljauw, hooi en zwarte knoflook. (met een Johnson&Johnson Chardonnay om voor te knielen)
- Snoekbaars, appelstroop en zolderspek
- Dry aged "T-bone" van boerderij-eend met een 100% cabernet-sauvignon
- Zwezerik met pinda en garnaaltjes,
- Voor mij Hollandse kers, rauwe amandel en moerasspirea, en voor mijn lief dus de kaas.

Alle gerechten waren spot-on zoals dat dan heet, de smaakcombinaties werkten gewoon allemaal goed, ook icm de wijnen. We zijn een paar keer eerder in een type restaurant als dit geweest, en dan was het menu soms wat spannender, met hogere pieken en lagere dalen, en het blijft persoonlijke smaak, maar dit is meer een solide hoog niveau te noemen, met toch echt een eigen signatuur.

Er is uiteraard een keur aan personeel die je op je wenken bedient, en zich comfortabel voelen in hun omgeving, dus vriendelijk en netjes, maar niet stijf, maar ook niet té joviaal. Zowel Jonnie als Thèrése kwamen een keer of twee langs de tafel om gerechtjes of wijnen toe te lichten, ook leuk.

Al met al was het de gehoopte fantastische ervaring, en zeker het geld waard voor een keer, maar het is zelfs in de wereld van dit soort restaurants, wel leuk aan de prijs.
Gave review! Te gek dat je daar bent geweest *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200737565
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Gave review! Te gek dat je daar bent geweest *O*
Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje.. _O-
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_200738098
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:56 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje.. _O-
Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200738164
Ik wil ook ergens eten waar er mijn tas een eigen zitplaats krijgt :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_200738220
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:56 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje.. _O-
Heerlijk O+ Iets wat ik ook zou opmerken _O-

Zou hebben moeten opmerken, eigenlijk, want ik weet echt niet meer wat de krukjes situatie was toen ik er was. Wel dat we heerlijk hadden gegeten. Dit menu ziet er ook geweldig uit O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 4 augustus 2021 @ 16:47:38 #249
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200738260
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag
-knip-
De librije blijft echt tot de absolute top van Nederland behoren.
Heerlijk menu wat jullie hebben gegeten. ^O^

Het is alweer heel lang geleden (juli 2006) dat wij daar (in het oude pand en in de keuken) gegeten hebben met een groep van Fok! Cul. Met o.a. @Isabeau.
Poef.....gone! ©golfer
pi_200752591
quote:
1s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 16:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe :P
quote:
1s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 16:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe :P
De jas pakten ze meteen al af, die hoef je niet mee te nemen naar tafel, die ging naar de garderobe. Maar dat van dat handtasje gebeurde mijn lief voor de 1e keer in Italië (Piazza Duomo in Alba), tot mild amusement en verwondering van ons beiden, en sindsdien letten we er wat op. Bij de Leest deden ze daar niet aan, maar volgens mij kijkt dit soort restaurants ook wel wat van dit soort dingen, bij elkaar af.

Overigens kwamen ze ook met een klein stoffer en blikje de broodkruimels van het tafelkleed vegen, en dan ook met zo'n bloedserieus gezicht, heerlijk gewoon.

We voelen ons elke keer wel wat een filistijn als we het bestek in zo'n mooi gerechtje zetten.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')