abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_200517647
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Ohhh die steak tartare :9 O+
  zaterdag 24 juli 2021 @ 11:09:14 #227
131800 Tarado
capô de fusca
pi_200517895
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 10:42 schreef Moass het volgende:

[..]

Bestaat nep kreeft ook?
Goeie vraag, die sturen we door aan Hiske Versprille en Herman den Blijker

https://www.volkskrant.nl(...)-verpesten~bb631e88/
  zaterdag 24 juli 2021 @ 11:35:52 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200518300
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 10:42 schreef Moass het volgende:

Bestaat nep kreeft ook?
Leuk dat je nog even terugkomt op een review van bijna een jaar geleden, maar er wordt inderdaad gesjoemeld met kreeftachtigen. En behalve rivierkreeft wordt er ook surimi wel eens gebruikt om door te gaan als kreeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200518339
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 11:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Leuk dat je nog even terugkomt op een review van bijna een jaar geleden, maar er wordt inderdaad gesjoemeld met kreeftachtigen. En behalve rivierkreeft wordt er ook surimi wel eens gebruikt om door te gaan als kreeft.
Dan is het niet nep maar gewoon geen kreeft.
  zaterdag 24 juli 2021 @ 11:44:32 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200518428
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 11:38 schreef Moass het volgende:

Dan is het niet nep maar gewoon geen kreeft.
Klopt, maar wordt geserveerd als zijnde kreeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Spellchecker zaterdag 24 juli 2021 @ 11:45:38 #231
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_200518446
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Ook weleens gegeten, lang geleden. Was toen ook top!
pi_200526184
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Wat tof dat ze naar je wens kruiden! Dat gebeurt niet snel.
Ossenhaas met blauwe kaas en jus :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200539203
Waar: Mijn Keuken, Wouw
Wanneer: Gisteren

Ik had mijn vriendin 1,5 jaar geleden om haar eens mee uit eten te nemen naar een mooi restaurant. Toen kwam Corona. Gisteravond eindelijk de belofte waar gemaakt. Ze was in het begin wat sceptisch over de ervaring, maar aan het einde van de avond was ze helemaal overtuigd.
Gisteravond dus een diner bij Mijn Keuken in Wouw, een leuk klein plaatsje in Brabant, vlak bij de Belgische grens. Een mooi, relatief klein, restaurant.

Ik ben er ooit, een jaar of 8-10 geleden, al eens geweest en wilde graag nog eens terugkomen. En het was fantastisch. Ik ga alleen wat foto's plaatsen met een korte beschrijving (voor zover ik het gisteravond kon noteren). Geen beoordeling per gerecht. Ik heb van alles genoten.
De wijnen die erbij werden geserveerd pasten heel mooi.


Bonbon witte chocola met blauwschimmelkaas
Watermeloen met geitenkaas
Tartelette met parmezaan en zwammetjes
Tartelette met olijf en radijsjes


BuffelYoghurt met plakjes biet, zoutzuur van sjalotjes, spinazie, dille en kruidenolie en honing


Carpaccio van langoustine met diverse zilte groenten, grapefruit en kuit van haring


Hamachi / Dutch yellow tail / geelvinmakreel - tartaar met avocado en een kruidige bouillon


Gestoomde noordzeeschol, schuim van prei, saus van prei, ansjovis, zeekraal en dachi, zoetzure prei, gegrilde prei


Oosterschelde zeebaars, geroosterde bospeen met komijn, spinazie, mousse van peen / sinaasappel en saus met valdoval


Entrecote nederlandse melkkoe met cantharellen, knolselderij met madeirajus


IJs van hibiscus, parfait van kers, amarenenschuim en soort nogatine


Red velvet met popcornvulling
Madeleine met citroen / frambozenvulling
Bonbon met basilicum
Sticky Toffee pudding

We waren in totaal 255 EUR kwijt voor een aperitiefje, de twee menu's, de wijn en thee en koffie na afloop. Het was een heerlijk avondvullend programma zodat we om 22:30 uiterst voldaan terugreden naar de B&B in de buurt. Als ik dan toch een minpunt van de avond moet noemen: het weer.......Ik had gehoopt op zomers weer zodat we hadden kunnen wandelen naar en van het restaurant.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 25 juli 2021 @ 15:30:43 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200540313
Ziet er prima en lekker uit, Pee. :Y)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200541354
quote:
14s.gif Op zondag 25 juli 2021 15:30 schreef golfer het volgende:
Ziet er prima en lekker uit, Pee. :Y)
Yup :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 25 juli 2021 @ 17:02:05 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200541498
Mijn Keuken ziet er heerlijk uit :9
Spoilers!
  zondag 25 juli 2021 @ 17:13:50 #237
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200541615
Kijk Wouw daar wonen mijn ouders vlakbij. Daar eens een keer gaan eten :Y)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_200541923
Ziet er geweldig uit ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_200547447
Oh wat lekker lekker allemaal :9
pi_200654647
Waar: Mireneau Turnhout
Wanneer: Gisteren

Mijn ouders zijn aan het klussen in onze nieuwe woning, en we hadden daarna honger. Bedoeling was om steppegras te gaan eten, maar die was gesloten. Toen maar naar een andere brasserie waar we vaker komen en smakelijke gerechten heeft.

Hebben twee voorgerechtjes gedeeld met zijn 4en gezien de porties (voor ons doen) nogal groot zijn.

Garnaal/kaas kroketten met bloemkool pesto en geconfijte tomaat.
Gravad Lax




Volgend als hoofd:
Steak tartare


Stoofvlees


Rogvleugel met kappertjes/boter saus


Kabeljauw met mousseline saus en garnaaltjes


Mijn vader vroeg of 'ie nog een ei dooier kon krijgen op zijn steak tartare maar ze hadden geen eitjes. Dat was wel weer vreemd. Verder alles lekker op smaak, porties wel wat groot maar dat zijn we gewend hier in belgie, en prima. Iedereen lekker gegeten.

Kosten: 180 euro geloof ik met wat drankjes. Niet precies op gelet.
Cijfer: 7,5/10

Mireneau is een prima bistro/brasserie met lekkere gerechten, niet om super speciaal uit eten te gaan maar wel gewoon lekker eten.
pi_200692307
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren

We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.




Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes

Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
pi_200737354
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag

Door corona was ons potje met leuke dingen budget wat meer gevuld, en het was ons 14 jarig samenzijn jubileum, dus de knoop doorgehakt, en hier een paar maanden gereserveerd voor de lunch. De kaart is dan hetzelfde als met diner, maar de plekken zijn makkelijker te reserveren.

Aankomst was wat ad-hoc, we gingen met de trein, en waren van plan nog wat van Zwolle te zien voordat we bij de Librije moesten zijn. Echter regende het net toen we langs het restaurant liepen, dus even gevraagd of we misschien een half uurtje eerder konden beginnen. De goed geoliede machine gaf geen krimp, en zo gevraagd, zo gedaan.

Het is een oud pand, dus wat kruipdoor-sluipdoor, maar de overdekte binnenplaats is dus waar het restaurantgedeelte is, en dat is daardoor lekker ruim van opzet. Als ik oude foto's bekijk, hoefden ze weinig tot geen tafels te verwijderen om het 1,5m proof te maken. Dus je zit lekker in je eigen bubbel, je krijgt niks mee van de andere tafels, tenzij je er echt naar gaat luisteren.

Eenmaal zittend werden we gevraagd of we een aperitief wensten, jazeker, en kregen we wat mondvermaakjes tijdens het grasduinen door het menu. Dat is vrij simpel, 7 of 10 gangen normaal, en een vega-variant met ook twee opties qua gangen. Er zijn wat supplementen als een extra gang te kiezen, of kaas ipv een van de toetjes, en dan ben je er wel. Gelukkig niks van die verassingsflauwekul, je ziet wat je besteld.

Wij kozen voor het 7 gangen menu, met 1 supplement (zwezerik met pinda), kaas voor mijn lief als dessert, en beiden een wijnarrangement.

We aten oa;
- Noordzeekrab, ganzenlever en tulp (met een dr. Loosen Riesling)
- Geschroeide langoustine, verveine, kombucha en sap van broccoli.
- Koningsvis "shabu-shabu"
- Gul, een jonge kabeljauw, hooi en zwarte knoflook. (met een Johnson&Johnson Chardonnay om voor te knielen)
- Snoekbaars, appelstroop en zolderspek
- Dry aged "T-bone" van boerderij-eend met een 100% cabernet-sauvignon
- Zwezerik met pinda en garnaaltjes,
- Voor mij Hollandse kers, rauwe amandel en moerasspirea, en voor mijn lief dus de kaas.

Alle gerechten waren spot-on zoals dat dan heet, de smaakcombinaties werkten gewoon allemaal goed, ook icm de wijnen. We zijn een paar keer eerder in een type restaurant als dit geweest, en dan was het menu soms wat spannender, met hogere pieken en lagere dalen, en het blijft persoonlijke smaak, maar dit is meer een solide hoog niveau te noemen, met toch echt een eigen signatuur.

Er is uiteraard een keur aan personeel die je op je wenken bedient, en zich comfortabel voelen in hun omgeving, dus vriendelijk en netjes, maar niet stijf, maar ook niet té joviaal. Zowel Jonnie als Thèrése kwamen een keer of twee langs de tafel om gerechtjes of wijnen toe te lichten, ook leuk.

Al met al was het de gehoopte fantastische ervaring, en zeker het geld waard voor een keer, maar het is zelfs in de wereld van dit soort restaurants, wel leuk aan de prijs.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_200737386
quote:
0s.gif Op maandag 2 augustus 2021 12:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren

We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes

Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
Slordig bord met die zalm. Jammer dat dit tegenviel. Als ze het niet kunnen moeten ze het ook niet op de kaart zetten. Zou het wel aangeven als ik jou was.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200737410
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag

Door corona was ons potje met leuke dingen budget wat meer gevuld, en het was ons 14 jarig samenzijn jubileum, dus de knoop doorgehakt, en hier een paar maanden gereserveerd voor de lunch. De kaart is dan hetzelfde als met diner, maar de plekken zijn makkelijker te reserveren.

Aankomst was wat ad-hoc, we gingen met de trein, en waren van plan nog wat van Zwolle te zien voordat we bij de Librije moesten zijn. Echter regende het net toen we langs het restaurant liepen, dus even gevraagd of we misschien een half uurtje eerder konden beginnen. De goed geoliede machine gaf geen krimp, en zo gevraagd, zo gedaan.

Het is een oud pand, dus wat kruipdoor-sluipdoor, maar de overdekte binnenplaats is dus waar het restaurantgedeelte is, en dat is daardoor lekker ruim van opzet. Als ik oude foto's bekijk, hoefden ze weinig tot geen tafels te verwijderen om het 1,5m proof te maken. Dus je zit lekker in je eigen bubbel, je krijgt niks mee van de andere tafels, tenzij je er echt naar gaat luisteren.

Eenmaal zittend werden we gevraagd of we een aperitief wensten, jazeker, en kregen we wat mondvermaakjes tijdens het grasduinen door het menu. Dat is vrij simpel, 7 of 10 gangen normaal, en een vega-variant met ook twee opties qua gangen. Er zijn wat supplementen als een extra gang te kiezen, of kaas ipv een van de toetjes, en dan ben je er wel. Gelukkig niks van die verassingsflauwekul, je ziet wat je besteld.

Wij kozen voor het 7 gangen menu, met 1 supplement (zwezerik met pinda), kaas voor mijn lief als dessert, en beiden een wijnarrangement.

We aten oa;
- Noordzeekrab, ganzenlever en tulp (met een dr. Loosen Riesling)
- Geschroeide langoustine, verveine, kombucha en sap van broccoli.
- Koningsvis "shabu-shabu"
- Gul, een jonge kabeljauw, hooi en zwarte knoflook. (met een Johnson&Johnson Chardonnay om voor te knielen)
- Snoekbaars, appelstroop en zolderspek
- Dry aged "T-bone" van boerderij-eend met een 100% cabernet-sauvignon
- Zwezerik met pinda en garnaaltjes,
- Voor mij Hollandse kers, rauwe amandel en moerasspirea, en voor mijn lief dus de kaas.

Alle gerechten waren spot-on zoals dat dan heet, de smaakcombinaties werkten gewoon allemaal goed, ook icm de wijnen. We zijn een paar keer eerder in een type restaurant als dit geweest, en dan was het menu soms wat spannender, met hogere pieken en lagere dalen, en het blijft persoonlijke smaak, maar dit is meer een solide hoog niveau te noemen, met toch echt een eigen signatuur.

Er is uiteraard een keur aan personeel die je op je wenken bedient, en zich comfortabel voelen in hun omgeving, dus vriendelijk en netjes, maar niet stijf, maar ook niet té joviaal. Zowel Jonnie als Thèrése kwamen een keer of twee langs de tafel om gerechtjes of wijnen toe te lichten, ook leuk.

Al met al was het de gehoopte fantastische ervaring, en zeker het geld waard voor een keer, maar het is zelfs in de wereld van dit soort restaurants, wel leuk aan de prijs.
Gave review! Te gek dat je daar bent geweest *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200737565
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Gave review! Te gek dat je daar bent geweest *O*
Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje.. _O-
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_200738098
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:56 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje.. _O-
Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200738164
Ik wil ook ergens eten waar er mijn tas een eigen zitplaats krijgt :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_200738220
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:56 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje.. _O-
Heerlijk O+ Iets wat ik ook zou opmerken _O-

Zou hebben moeten opmerken, eigenlijk, want ik weet echt niet meer wat de krukjes situatie was toen ik er was. Wel dat we heerlijk hadden gegeten. Dit menu ziet er ook geweldig uit O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 4 augustus 2021 @ 16:47:38 #249
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200738260
quote:
0s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag
-knip-
De librije blijft echt tot de absolute top van Nederland behoren.
Heerlijk menu wat jullie hebben gegeten. ^O^

Het is alweer heel lang geleden (juli 2006) dat wij daar (in het oude pand en in de keuken) gegeten hebben met een groep van Fok! Cul. Met o.a. @Isabeau.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200752591
quote:
1s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 16:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe :P
quote:
1s.gif Op woensdag 4 augustus 2021 16:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe :P
De jas pakten ze meteen al af, die hoef je niet mee te nemen naar tafel, die ging naar de garderobe. Maar dat van dat handtasje gebeurde mijn lief voor de 1e keer in Italië (Piazza Duomo in Alba), tot mild amusement en verwondering van ons beiden, en sindsdien letten we er wat op. Bij de Leest deden ze daar niet aan, maar volgens mij kijkt dit soort restaurants ook wel wat van dit soort dingen, bij elkaar af.

Overigens kwamen ze ook met een klein stoffer en blikje de broodkruimels van het tafelkleed vegen, en dan ook met zo'n bloedserieus gezicht, heerlijk gewoon.

We voelen ons elke keer wel wat een filistijn als we het bestek in zo'n mooi gerechtje zetten.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')