En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 13:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer zeg dat jouw (golfer) sauzen niet zo smakelijk waren
Ja, saus maakt een gerecht. Groot saus-fan hierquote:Op vrijdag 18 september 2020 13:07 schreef golfer het volgende:
[..]
En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen.
Ja, dit heb ik ook altijd zo gedachtquote:Op vrijdag 18 september 2020 13:07 schreef golfer het volgende:
En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen.
Klopt. Ik vind sowieso dat men niet standaard bij elk gerecht hetzelfde garnituur moet serveren. Pas dat aan.quote:Op vrijdag 18 september 2020 13:26 schreef Isabeau het volgende:
Ja, dit heb ik ook altijd zo gedacht
Het ziet er wel heerlijk uit, alleen vind ik die frieten niet passen op de een of andere manier.
We wachten nog steeds...quote:Op zaterdag 19 september 2020 11:31 schreef Lonaa het volgende:
Ik moet nog even gaan zitten voor ons diner van donderdag.
Wat gaaf!quote:Op donderdag 22 juli 2021 09:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren
Want ik ging uit eten.
En wel hier https://smakenrad.nl/
[ afbeelding ]
Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)
View
[ afbeelding ]
Voor
[ afbeelding ]
Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.
Hoofd
[ afbeelding ]
Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.
Na
[ afbeelding ]
Chocoladetaartje
View
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun .
Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.
Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!
Mooie steak tartare!quote:Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:
Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.
Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
8/10.
Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Bestaat nep kreeft ook?quote:Op woensdag 9 september 2020 17:23 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 8 september 2020
Waar: Vooges, strand Zandvoort.
Wat:
In het kader van onze septembervakantie en de restaurantweek eerst lekker een strandwandeling gemaakt en daarna gegeten bij Vooges Strand. (aanbieding: 4 gerechten van de kaart uitzoeken voor de prijs van 3 gerechten)
[ afbeelding ]
Met een glaasje Spaanse sauvignon blanc begonnen wij allebei met
[ afbeelding ]
zalm tataki met kimchi, yuzumayonaise, furikake en wasabi-kroepoek.
Lekkere zalm en begeleidende groentes, maar helaas was de kroepoek oud en taai.
Tussengerecht:
[ afbeelding ]
Voor ons allebei de bisque van homard oftewel kreeftensoep. Heerlijk met een scheutje cognacroom en stukjes echte kreeft erin.
Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Voor Blues ravioli met rode biet, sjalot en aardappeltruffel, room en Parmezaan. Lekker, maar jammer dat de saus erg dun (soepachtig) was.
[ afbeelding ]
Ik had de gegrilde kalfs-ribeye met seizoensgroente, paddenstoelensaus, trostomaatjes en friethoesfrieten.
Mooi medium-rare gebakken en prima van smaak met een heerlijk sausje.
Dessert:
[ afbeelding ]
Voor Blues 3 smaken ijs (vanille, mango en mokka) met vruchtencoulis en fruit.
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor chocolademousse met brownies en gekarameliseerde ananas.
Ook allebei lekkere desserts!
Voor een 'strandtent' allemaal prima kwaliteit eten en vriendelijke bediening!
Totale kosten, inclusief wijn en water: 99 euro
Prijs/kwaliteit: 8/10.
Ohhh die steak tartarequote:Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:
Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.
Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
8/10.
Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Goeie vraag, die sturen we door aan Hiske Versprille en Herman den Blijkerquote:
Leuk dat je nog even terugkomt op een review van bijna een jaar geleden, maar er wordt inderdaad gesjoemeld met kreeftachtigen. En behalve rivierkreeft wordt er ook surimi wel eens gebruikt om door te gaan als kreeft.quote:
Dan is het niet nep maar gewoon geen kreeft.quote:Op zaterdag 24 juli 2021 11:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Leuk dat je nog even terugkomt op een review van bijna een jaar geleden, maar er wordt inderdaad gesjoemeld met kreeftachtigen. En behalve rivierkreeft wordt er ook surimi wel eens gebruikt om door te gaan als kreeft.
Klopt, maar wordt geserveerd als zijnde kreeft.quote:Op zaterdag 24 juli 2021 11:38 schreef Moass het volgende:
Dan is het niet nep maar gewoon geen kreeft.
Ook weleens gegeten, lang geleden. Was toen ook top!quote:Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:
Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.
Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
8/10.
Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Wat tof dat ze naar je wens kruiden! Dat gebeurt niet snel.quote:Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:
Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.
Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
8/10.
Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Yupquote:
Slordig bord met die zalm. Jammer dat dit tegenviel. Als ze het niet kunnen moeten ze het ook niet op de kaart zetten. Zou het wel aangeven als ik jou was.quote:Op maandag 2 augustus 2021 12:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren
We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes
Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
Gave review! Te gek dat je daar bent geweestquote:Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag
Door corona was ons potje met leuke dingen budget wat meer gevuld, en het was ons 14 jarig samenzijn jubileum, dus de knoop doorgehakt, en hier een paar maanden gereserveerd voor de lunch. De kaart is dan hetzelfde als met diner, maar de plekken zijn makkelijker te reserveren.
Aankomst was wat ad-hoc, we gingen met de trein, en waren van plan nog wat van Zwolle te zien voordat we bij de Librije moesten zijn. Echter regende het net toen we langs het restaurant liepen, dus even gevraagd of we misschien een half uurtje eerder konden beginnen. De goed geoliede machine gaf geen krimp, en zo gevraagd, zo gedaan.
Het is een oud pand, dus wat kruipdoor-sluipdoor, maar de overdekte binnenplaats is dus waar het restaurantgedeelte is, en dat is daardoor lekker ruim van opzet. Als ik oude foto's bekijk, hoefden ze weinig tot geen tafels te verwijderen om het 1,5m proof te maken. Dus je zit lekker in je eigen bubbel, je krijgt niks mee van de andere tafels, tenzij je er echt naar gaat luisteren.
Eenmaal zittend werden we gevraagd of we een aperitief wensten, jazeker, en kregen we wat mondvermaakjes tijdens het grasduinen door het menu. Dat is vrij simpel, 7 of 10 gangen normaal, en een vega-variant met ook twee opties qua gangen. Er zijn wat supplementen als een extra gang te kiezen, of kaas ipv een van de toetjes, en dan ben je er wel. Gelukkig niks van die verassingsflauwekul, je ziet wat je besteld.
Wij kozen voor het 7 gangen menu, met 1 supplement (zwezerik met pinda), kaas voor mijn lief als dessert, en beiden een wijnarrangement.
We aten oa;
- Noordzeekrab, ganzenlever en tulp (met een dr. Loosen Riesling)
- Geschroeide langoustine, verveine, kombucha en sap van broccoli.
- Koningsvis "shabu-shabu"
- Gul, een jonge kabeljauw, hooi en zwarte knoflook. (met een Johnson&Johnson Chardonnay om voor te knielen)
- Snoekbaars, appelstroop en zolderspek
- Dry aged "T-bone" van boerderij-eend met een 100% cabernet-sauvignon
- Zwezerik met pinda en garnaaltjes,
- Voor mij Hollandse kers, rauwe amandel en moerasspirea, en voor mijn lief dus de kaas.
Alle gerechten waren spot-on zoals dat dan heet, de smaakcombinaties werkten gewoon allemaal goed, ook icm de wijnen. We zijn een paar keer eerder in een type restaurant als dit geweest, en dan was het menu soms wat spannender, met hogere pieken en lagere dalen, en het blijft persoonlijke smaak, maar dit is meer een solide hoog niveau te noemen, met toch echt een eigen signatuur.
Er is uiteraard een keur aan personeel die je op je wenken bedient, en zich comfortabel voelen in hun omgeving, dus vriendelijk en netjes, maar niet stijf, maar ook niet té joviaal. Zowel Jonnie als Thèrése kwamen een keer of twee langs de tafel om gerechtjes of wijnen toe te lichten, ook leuk.
Al met al was het de gehoopte fantastische ervaring, en zeker het geld waard voor een keer, maar het is zelfs in de wereld van dit soort restaurants, wel leuk aan de prijs.
Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje..quote:Op woensdag 4 augustus 2021 15:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gave review! Te gek dat je daar bent geweest
Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxequote:Op woensdag 4 augustus 2021 15:56 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje..
Heerlijk Iets wat ik ook zou opmerkenquote:Op woensdag 4 augustus 2021 15:56 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wel één minpuntje. Een handtas hangen aan de stoel is not done, net als op de vloer laten slingeren, maar bij een ander restaurant met evenveel sterren kreeg mijn lief een bekleed poefje voor de handtas, bij de Librije was het slechts een kaal krukje..
De librije blijft echt tot de absolute top van Nederland behoren.quote:Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag
-knip-
quote:Op woensdag 4 augustus 2021 16:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe
De jas pakten ze meteen al af, die hoef je niet mee te nemen naar tafel, die ging naar de garderobe. Maar dat van dat handtasje gebeurde mijn lief voor de 1e keer in Italië (Piazza Duomo in Alba), tot mild amusement en verwondering van ons beiden, en sindsdien letten we er wat op. Bij de Leest deden ze daar niet aan, maar volgens mij kijkt dit soort restaurants ook wel wat van dit soort dingen, bij elkaar af.quote:Op woensdag 4 augustus 2021 16:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Pff wist dat niet eens over restaurants. Mij maakt het niet uit of mn tasje op de grond staat of mn jas over de stoel. Ben niet zo luxe
Met stoffer en blik Hier doen ze het gewoon met een soort hard platic, maar zeker niet met een stoffer en ook gewoon in recht toe recht aan restaurants eigenlijk.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 11:45 schreef fruityloop het volgende:
[..]
[..]
De jas pakten ze meteen al af, die hoef je niet mee te nemen naar tafel, die ging naar de garderobe. Maar dat van dat handtasje gebeurde mijn lief voor de 1e keer in Italië (Piazza Duomo in Alba), tot mild amusement en verwondering van ons beiden, en sindsdien letten we er wat op. Bij de Leest deden ze daar niet aan, maar volgens mij kijkt dit soort restaurants ook wel wat van dit soort dingen, bij elkaar af.
Overigens kwamen ze ook met een klein stoffer en blikje de broodkruimels van het tafelkleed vegen, en dan ook met zo'n bloedserieus gezicht, heerlijk gewoon.
We voelen ons elke keer wel wat een filistijn als we het bestek in zo'n mooi gerechtje zetten.
Prachtig. Dit willen wij ook een keer doen. Wij gaan (te) vaak uit eten, maar nog nooit bij een restaurant met deze status. Alleen wijn is niet ons ding, is het zeg maar 'not done' als je geen wijn er bij drinkt? Hoe kijkt men daar tegen aan in zo'n zaak?quote:Op woensdag 4 augustus 2021 15:37 schreef fruityloop het volgende:
Waar: de Librije
Wanneer: afgelopen zaterdag
Door corona was ons potje met leuke dingen budget wat meer gevuld, en het was ons 14 jarig samenzijn jubileum, dus de knoop doorgehakt, en hier een paar maanden gereserveerd voor de lunch. De kaart is dan hetzelfde als met diner, maar de plekken zijn makkelijker te reserveren.
Aankomst was wat ad-hoc, we gingen met de trein, en waren van plan nog wat van Zwolle te zien voordat we bij de Librije moesten zijn. Echter regende het net toen we langs het restaurant liepen, dus even gevraagd of we misschien een half uurtje eerder konden beginnen. De goed geoliede machine gaf geen krimp, en zo gevraagd, zo gedaan.
Het is een oud pand, dus wat kruipdoor-sluipdoor, maar de overdekte binnenplaats is dus waar het restaurantgedeelte is, en dat is daardoor lekker ruim van opzet. Als ik oude foto's bekijk, hoefden ze weinig tot geen tafels te verwijderen om het 1,5m proof te maken. Dus je zit lekker in je eigen bubbel, je krijgt niks mee van de andere tafels, tenzij je er echt naar gaat luisteren.
Eenmaal zittend werden we gevraagd of we een aperitief wensten, jazeker, en kregen we wat mondvermaakjes tijdens het grasduinen door het menu. Dat is vrij simpel, 7 of 10 gangen normaal, en een vega-variant met ook twee opties qua gangen. Er zijn wat supplementen als een extra gang te kiezen, of kaas ipv een van de toetjes, en dan ben je er wel. Gelukkig niks van die verassingsflauwekul, je ziet wat je besteld.
Wij kozen voor het 7 gangen menu, met 1 supplement (zwezerik met pinda), kaas voor mijn lief als dessert, en beiden een wijnarrangement.
We aten oa;
- Noordzeekrab, ganzenlever en tulp (met een dr. Loosen Riesling)
- Geschroeide langoustine, verveine, kombucha en sap van broccoli.
- Koningsvis "shabu-shabu"
- Gul, een jonge kabeljauw, hooi en zwarte knoflook. (met een Johnson&Johnson Chardonnay om voor te knielen)
- Snoekbaars, appelstroop en zolderspek
- Dry aged "T-bone" van boerderij-eend met een 100% cabernet-sauvignon
- Zwezerik met pinda en garnaaltjes,
- Voor mij Hollandse kers, rauwe amandel en moerasspirea, en voor mijn lief dus de kaas.
Alle gerechten waren spot-on zoals dat dan heet, de smaakcombinaties werkten gewoon allemaal goed, ook icm de wijnen. We zijn een paar keer eerder in een type restaurant als dit geweest, en dan was het menu soms wat spannender, met hogere pieken en lagere dalen, en het blijft persoonlijke smaak, maar dit is meer een solide hoog niveau te noemen, met toch echt een eigen signatuur.
Er is uiteraard een keur aan personeel die je op je wenken bedient, en zich comfortabel voelen in hun omgeving, dus vriendelijk en netjes, maar niet stijf, maar ook niet té joviaal. Zowel Jonnie als Thèrése kwamen een keer of twee langs de tafel om gerechtjes of wijnen toe te lichten, ook leuk.
Al met al was het de gehoopte fantastische ervaring, en zeker het geld waard voor een keer, maar het is zelfs in de wereld van dit soort restaurants, wel leuk aan de prijs.
Is geen enkel probleem: https://www.librije.com/eten/menu/menuwensenquote:Op donderdag 5 augustus 2021 12:45 schreef Vjenne12345 het volgende:
[..]
Prachtig. Dit willen wij ook een keer doen. Wij gaan (te) vaak uit eten, maar nog nooit bij een restaurant met deze status. Alleen wijn is niet ons ding, is het zeg maar 'not done' als je geen wijn er bij drinkt? Hoe kijkt men daar tegen aan in zo'n zaak?
Volgens mij is dat wel redelijk normaal op dit niveau. Ik ben nog nooit in een 3*-restaurant geweest maar bij de meeste 1 en 2-sterren die ik ken, hebben ze ook bijpassende alcoholvrije arrangementen. Bij Voltaire in Leersum doen ze bijvoorbeeld aan thee-pairing en bij &Moshik hadden ze iets van een groentesapjes-arrangement.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 12:45 schreef Vjenne12345 het volgende:
[..]
. Alleen wijn is niet ons ding, is het zeg maar 'not done' als je geen wijn er bij drinkt? Hoe kijkt men daar tegen aan in zo'n zaak?
Ene kant naast ons zat een man enorm te genieten van een bier-arrangement, en even verderop een stel van de non-alcoholische cocktails, waarbij ze ook nog wat gerechten uit beide menu's hadden uitgewisseld. Toen wij hintten op evt nog een keer dineren, ipv lunchen, maar ons afvroegen hoe lang ze een menu voerden, gaven ze aan dat er naast de kaart ook nog wel het eea mogelijk zou zijn om het wéér uniek te maken, dus zonder alcohol is zeker wél done, en geen enkel probleem.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 12:45 schreef Vjenne12345 het volgende:
[..]
Prachtig. Dit willen wij ook een keer doen. Wij gaan (te) vaak uit eten, maar nog nooit bij een restaurant met deze status. Alleen wijn is niet ons ding, is het zeg maar 'not done' als je geen wijn er bij drinkt? Hoe kijkt men daar tegen aan in zo'n zaak?
De "betere" restaurants, sterren of niet, hebben eigenlijk altijd wel opties op dit vlak is onze ervaring. The Lemon Tree hier in Deventer (aanrader trouwens) doet ook iets met thee meen ik me te herinneren.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 13:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Volgens mij is dat wel redelijk normaal op dit niveau. Ik ben nog nooit in een 3*-restaurant geweest maar bij de meeste 1 en 2-sterren die ik ken, hebben ze ook bijpassende alcoholvrije arrangementen. Bij Voltaire in Leersum doen ze bijvoorbeeld aan thee-pairing en bij &Moshik hadden ze iets van een groentesapjes-arrangement.
Echt zo'n mini houten borsteltje met een klein "blik", zegmaar ter grootte van een cd-doosje. Het waren ook maar drie kruimeltjes van het broodje wat we kregen met wat boter, je probeert toch wat netjes te eten, maar goed, ze hebben haviksogen.quote:Op donderdag 5 augustus 2021 12:42 schreef flipsen het volgende:
[..]
Met stoffer en blik Hier doen ze het gewoon met een soort hard platic, maar zeker niet met een stoffer en ook gewoon in recht toe recht aan restaurants eigenlijk.
Tafelstoffer En dan met een flukse handbeweging de gevangen kruimels vangen in de holle steel.quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 08:22 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Echt zo'n mini houten borsteltje met een klein "blik", zegmaar ter grootte van een cd-doosje. Het waren ook maar drie kruimeltjes van het broodje wat we kregen met wat boter, je probeert toch wat netjes te eten, maar goed, ze hebben haviksogen.
Als jij denkt dat je nog wel een slokje wijn extra wilt, staan ze al aan tafel om er nog wat bij te doen. Wat overigens niet op de rekening extra opgevoerd werd. Dit itt een ander restaurant waar we ooit aten.
Toen ik op stond om naar het toilet te gaan bijvoorbeeld, stond er even verderop iemand bij de deur om me die te wijzen, dat soort dingen.
Wij zaten aan de rand, dus op die lange bank. Ik kon mijn servet, matig opgevouwen, naast me neer leggen. Dat vonden ze blijkbaar wel ok. (een van het bedienend personeel zág het me doen). Wij hadden nog wel wat lol met de jongeman die het water bijvulde, volgens mij was die relatief nieuw, en onderaan de totempaal. Gewoon een beetje aandoenlijk hoe hij bloedserieus water bijschonk elke keer.quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 09:02 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Tafelstoffer En dan met een flukse handbeweging de gevangen kruimels vangen in de holle steel.
Zelf het servet wat op je schoot ligt opvouwen om naar het toilet te gaan doen we blijkbaar nooit goed. Dus toen in de Librije de ober kwam om het opnieuw te vouwen hebben we om een lesje gevraagd. Hij kon er ook wel mee lachen Hebben ze het met twee man sterk overdreven voorgedaan
Alweer zó lang geleden Het was verder wel onvergetelijkquote:Op woensdag 4 augustus 2021 16:47 schreef golfer het volgende:
De librije blijft echt tot de absolute top van Nederland behoren.
Heerlijk menu wat jullie hebben gegeten.
Het is alweer heel lang geleden (juli 2006) dat wij daar (in het oude pand en in de keuken) gegeten hebben met een groep van Fok! Cul. Met o.a. @:Isabeau.
Het ziet er gewoon ook niet smakelijk uitquote:Op maandag 2 augustus 2021 12:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren
We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes
Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
Jammer inderdaad. Ze hadden de randen van de borden ook wel schoon mogen maken...quote:Op maandag 2 augustus 2021 12:06 schreef anndb het volgende:
Waar: Vijverhuys Ravels
Datum: gisteren
We hadden na het klussen geen zin meer om te koken maar ook te moe om ver te gaan rijden op een zondag. Brasserietje hier in de straat een paar deuren verder voor het eerst gedaan dan maar. We wisten al dat niet geweldig zou zijn, dus besloten alleen voor een hoofdgerecht te gaan. Er stond bouillabaisse op de kaart, normaal ben ik huiverig om dit ergens te bestellen omdat je of heel erg verrast kan zijn door de smaak of deze zwaar tegen kan vallen. Hetzelfde met vissoep merk ik vaak. Op aanraden van de jongen in de bediening welke onze oud buurman bleek te zijn toch er voor gekozen. Helaas viel deze wat tegen, leek meer een tomatensoep met vis er in. Mijn vrouw had zalm in de zelfde saus maar dan dikker. Beetje flauw ook allemaal. Denk dat als je hier een broodje hamburger gaat eten het oke is maar om echt lekker te gaan eten zal ik niet snel terug gaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cijfer: 4/10
Prijs 77 eur met wat drankjes
Denk voor een zeer simpel iets en veel honger een 6je maar dit was niet de moeite
ik vraag altijd om stoelen, die bankmode in restaurants vind ik onbegrijpelijk, zal prachtig staan op Instagram maar een goede zitpositie heb je nooitquote:Op vrijdag 6 augustus 2021 09:56 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wij zaten aan de rand, dus op die lange bank. Ik kon mijn servet, matig opgevouwen, naast me neer leggen. Dat vonden ze blijkbaar wel ok. (een van het bedienend personeel zág het me doen). Wij hadden nog wel wat lol met de jongeman die het water bijvulde, volgens mij was die relatief nieuw, en onderaan de totempaal. Gewoon een beetje aandoenlijk hoe hij bloedserieus water bijschonk elke keer.
Deze bank zat prima, en wij vonden het dan wel weer wat hebben dat we naast elkaar konden zitten, zo voor ons jubileum. Deze tafel was zo breed, dat dat ook gewoon kon.quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 15:19 schreef Tarado het volgende:
[..]
ik vraag altijd om stoelen, die bankmode in restaurants vind ik onbegrijpelijk, zal prachtig staan op Instagram maar een goede zitpositie heb je nooit
Wij willen ook altijd op gewone stoelen zitten in restaurants en niet op banken. Vaak staan die banken ook nog eens tegen een muur, zodat degene die op een stoel tegenover je zit 'gezellig' tegen een muur moet aankijken.quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 15:19 schreef Tarado het volgende:
ik vraag altijd om stoelen, die bankmode in restaurants vind ik onbegrijpelijk, zal prachtig staan op Instagram maar een goede zitpositie heb je nooit
Ik ga juist altijd voor een bank als het kan, ik zit op een stoel ook nooit met m’n rug tegen de leuning tijdens het eten. Tas kan mooi naast me staan en je hebt de ruimte om te zitten. En vanaf kind af aan gewend tegen een muur te zitten bij een restaurant aangezien mijn vader ooit van achter is aangevallen en dus altijd beschermt wilde zitten. Voor iedereen anders dusquote:Op vrijdag 6 augustus 2021 18:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Wij willen ook altijd op gewone stoelen zitten in restaurants en niet op banken. Vaak staan die banken ook nog eens tegen een muur, zodat degene die op een stoel tegenover je zit 'gezellig' tegen een muur moet aankijken.
Bij een ander restaurant, Vis & Ko in Haarlem, het pand waar nu Ratatouille in zit, hadden ze toentertijd ook van die banken, maar dan aan de muur boven de bank een spiegel, zodat de persoon zittend op de stoel, ook "achter" zich kon kijken, de open keuken in.quote:Op vrijdag 6 augustus 2021 18:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Wij willen ook altijd op gewone stoelen zitten in restaurants en niet op banken. Vaak staan die banken ook nog eens tegen een muur, zodat degene die op een stoel tegenover je zit 'gezellig' tegen een muur moet aankijken.
Wat zit daar voor verhaal achter ? Normaal weet ik dat alleen maffia e.d. in ruimtes overzicht willen hebben, en dus met hun rug tegen de muur gaan zittenquote:Op zondag 8 augustus 2021 13:28 schreef SV-tje het volgende:
[..]
t aangezien mijn vader ooit van achter is aangevallen en dus altijd beschermt wilde zitten.
Klopt. En toch vond ik dat weer anders zitten dan gewoon tegenover iemand zitten en langs iemand kunnen kijken.quote:Op maandag 9 augustus 2021 13:46 schreef fruityloop het volgende:
Bij een ander restaurant, Vis & Ko in Haarlem, het pand waar nu Ratatouille in zit, hadden ze toentertijd ook van die banken, maar dan aan de muur boven de bank een spiegel, zodat de persoon zittend op de stoel, ook "achter" zich kon kijken, de open keuken in.
Die zwarte knoflook aïoli is echt zo lekker. Zat ook in mijn kerstdiner die ik van hen had. Bakje leeggelikt, zelfs maar een klein beetje achterlaten in het bakje was zondequote:Op zondag 15 augustus 2021 09:35 schreef Myraela het volgende:
Waar: Konijnenvoer in Arnhem
Wanneer: Gisteren
Wat at je: Antipastaplank en we deelde een pasta carbonara en gehaktballen in tomatensaus en als toetje hebben we nog een tiramisu gedeeld
Kosten: 90 euro voor alles, inclusief drankjes en fooi.
Cijfer: 9,5
Zaak gaat op deze locatie bijna sluiten, dus wilde er graag een keer naartoe. En het was echt helemaal geweldig. We hadden mazzel met heerlijk weer, dus we konden lekker buiten in tuin zitten.
Menukaart zoals een leuke en goede Italiaan, maar alles is volledig plantaardig. Eten smaakt ook gewoon als een hele goede Italiaan. Maar gewoon een keer zonder de beperkingen die je normaal als vegetariër wel hebt, laat staan als veganist. Ik was zo onder de indruk. Ik eet niet plantaardig, maar je hebt hier niet één keer de gedachten 'oh, hadden ze hier toch maar echte kaas gebruikt'.
Antipasta vooraf was geweldig. Van de zwarte knoflook aioli tot de 'oesters' (smaakte door de citroen meer als een cheviche.) Sjalottenboter, watermeloensalade met feta, bieten met crème fraîche, pesto, mozzarellasticks, aubergine, courgette en zelfs geweldige pastrami.
De carbonara was ook geweldig. Heerlijke pasta, geweldige saus. De kimchi ernaast maakte het vreemd genoeg wel helemaal af. Gehaktballen vond ik ook erg goed.
En geen idee hoe ze het doen, maar de tiramisu was ook niet van 'echt' te onderscheiden. Alleen helaas vergeten op de foto te zetten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Paar weken geleden had ik pasta bolognese (en hetzelfde voorgerecht als @Myraele)quote:
Zoals ik zei van achter aangevallenquote:Op dinsdag 10 augustus 2021 13:10 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Wat zit daar voor verhaal achter ? Normaal weet ik dat alleen maffia e.d. in ruimtes overzicht willen hebben, en dus met hun rug tegen de muur gaan zitten
Maar hoe en waarom dan?quote:
quote:Op vrijdag 20 augustus 2021 18:29 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zoals ik zei van achter aangevallen
In dit kader zou ik ook nog mijn recensie van Hemel en Aarde moeten aanvullen. Daar hadden ze ook van die banken waarbij je met rug tegen een plantenbak zit (c.q. met je hoofd in de bladeren). Bladeren houden geen maffiakogels of aanvallers tegen maar ik vond het wel prettig omdat de uitstekende varenbladeren de steeds sterker kalende plek op mijn hoofd discreet camoufleerden.quote:
quote:Op vrijdag 20 augustus 2021 19:23 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
[..]
In dit kader zou ik ook nog mijn recensie van Hemel en Aarde moeten aanvullen. Daar hadden ze ook van die banken waarbij je met rug tegen een plantenbak zit (c.q. met je hoofd in de bladeren). Bladeren houden geen maffiakogels of aanvallers tegen maar ik vond het wel prettig omdat de uitstekende varenbladeren de steeds sterker kalende plek op mijn hoofd discreet camoufleerden.
Nog een voordeel van bankjes.
Door overvallers in onze winkel.quote:
Uiteindelijk dronk ik zo’n 3,5 glazen dus dat viel mee. Maar ik zit nu nog volquote:Op zondag 5 september 2021 20:30 schreef Blues het volgende:
Sodemieters, zoveel bier, zat je niet megavol
Wel leuk zo en best lekkere hapjes.
dit is toch waar Parels zat?quote:Op maandag 27 september 2021 12:57 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Moustique in Haarlem.
Wanneer: 26 september 2021
Wat:
Naar aanleiding van een aantal zeer lovende recensies hebben wij ook maar een keer dit nieuwe restaurant bezocht.
Gevestigd aan de Oude Groenmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen restaurant Parels zat. Mooi ingericht en met een lekker terras buiten met (zelf te regelen) verwarmde zitkussens.
Chef Jesse en maitre Jelmer kennen elkaar nog van restaurant Duin en Kruidberg en besloten in het voorjaar van dit jaar de sprong in het diepe: een eigen restaurant met goed en lokaal eten uit het seizoen dat mooi opgediend wordt.
Ook hebben ze samenwerkingsverbanden met ander lokale ondernemingen, zoals brood van Boulangerie Oscar en gebak van Huize van Wely.
Omdat het waarschijnlijk de laatste mooiweer-dag was besloten wij voor een plek op het terras met naarmate het donker werd dit uitzicht:
[ afbeelding ]
Er is de mogelijkheid om a la carte te eten, maar je kunt ook kiezen voor het verrassings menu van de chef van 3, 4 of 5 gangen.
Wij besloten voor 4 gangen te gaan en gaven de chef carte blanche met de opmerking erbij dat Blues weliswaar niet vegetarisch is, maar wel gek op groenten is. Daar werd bij het hoofdgerecht dan ook rekening mee gehouden.
We bestelden bij het eten een fles Dashwood, Marlborough Sauvignon Blanc en verder een karaf kraanwater.
We begonnen allereerst met wat amuses en heerlijk brood met daarbij truffelboter:
[ afbeelding ]
Een amuse van een klein taartje met rauwe andijvie met aardappelschuim en spekjes en een amuse als goi cuon (Vietnamese loempia met rijstpapier) geserveerd met allerlei groentes en pinda crumble. Een lekker begin van de maaltijd.
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet Americain gemaakt van tonijn met daar bovenop een biscuitje met ingelegde groentes en rettich en daarbij een bouillon van komkommer. Heel erg lekker en bijzonder om filet Americain van tonijn te verzinnen.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Scholfilet op een bedje van parelgort met aardappelschuim en olijven met daarbij een met pata negra gevuld stukje witlof op mousse van knolselderij, aardappelchips en geserveerd met een pata negrasaus. Alweer heel erg lekker allemaal.
3e gerecht:
Voor Blues:
[ afbeelding ]
Allerlei bereidingen van knolselderij. Gebakken, gefrituurd, als crème, ravioli met knolselderij etc. etc. Erbij een groene asperge en wortel. En zelfs een apart schaaltje met ijs van knolselderij met crumble:
[ afbeelding ]
Blues vond het allemaal heel erg lekker!
Voor mijzelf:
[ afbeelding ]
Gebakken tamme eendenborstfilet met daaronder nasi goreng, structuren van rode biet, bietencompote, een gyozo gevuld met eendenvlees en met hoisinsaus. Heerlijk!
Dessert:
[ afbeelding ]
Een taartbodem gevuld met chocolade ganache, met citroenmelisse, structuren van witte chocolade en ijs van witte chocola. Alweer lekker, maar wat ons betreft iets teveel aan de zoete kant.
Totale kosten voor ons tweeën: 139 euro.
Moustique is een absolute aanwinst voor Haarlem met een creatieve kok, mooi opgemaakte gerechten en ter zake kundige bediening, die gisteravond nog werd aangevuld door de enthousiaste moeder van Jelmer die zichzelf steevast 'stagiaire' bleef noemen.
Het zou ons niet verbazen als daar binnenkort op z'n minst een vermelding in de Gault Millau-gids volgt en wie weet volgt er zelfs wel een Michelinster.
9/10
Klopt. Dat staat ook in het verslag.quote:
sorry, overheen gelezenquote:Op maandag 27 september 2021 15:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Dat staat ook in het verslag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |